40 μήνες απλήρωτοι στο Γηροκομείο Αθηνών

Σε λίγο ο Τόμσεν, ο Φούχτελ, ο Ράιχενμπαχ, ο Σόιμπλε και άλλοι της ιδίας παρέας, θα παρακαλάνε να τους κάνει σεμινάριο η διοίκηση του «φιλανθρωπικού» ιδρύματος. Από το Σεπτέμβρη του 2010 χρωστάνε μισθούς στους εργαζόμενους, ύψους 5-6 εκατομμυρίων ευρώ. Στο ΙΚΑ 8.670.000 εκατ. ευρώ, στην εφορία 2,5-3,6 εκατ.ευρώ, εκτός από το ΕΕΤΗΔΕ, σε προμηθευτές επίσης χρωστάνε μεγάλα ποσά. Σε βάρος της διοίκησης (είναι ΝΠΙΔ) εκκρεμούν εκατοντάδες δίκες, αλλά και τέσσερις ποινικές δικογραφίες. Ήδη στις δίκες που έχουν γίνει οι εργαζόμενοι δικαιώνονται.

Γηροκομείο Αθηνών

Από δύο κληροδοτήματα, ο αρχιμανδρίτης Προκόπιος Μπούμπας που είναι ο πρόεδρος του Δ.Σ. έκανε αναλήψεις περίπου 10 εκατ. ευρώ, όπως καταγγέλουν συνδικαλιστές του σωματείου εργαζομένων, που και αυτοί βρίσκονται στα δικαστήρια. Από 280 εργαζόμενους, άλλοι έφυγαν με επισχέσεις, άλλοι απολύθηκαν (όχι δεν πήραν αποζημίωση, όπως ανέφεραν στο enet οι εργαζόμενοι) και έμειναν 130.

“Αργό θάνατο” το ονομάζουν οι ίδιοι. Σήμερα στο γηροκομείο βρίσκονται 170 τρόφιμοι, ενώ μερικά χρόνια πριν ήταν 450. Όσο για τις “ανέσεις”, μιλάμε για κτήρια χωρίς θέρμανση, ελάχιστο ζεστό νερό και κακής ποιότητας φαγητό από κέτερινγκ, όταν πριν μερικά χρόνια υπήρχε μαγειρείο και εργαζόμενοι σε αυτό, με ασύγκριτα καλύτερη ποιότητα στη σίτιση των τροφίμων.

Όποια μέλη του Δ.Σ. διαμαρτύρονται για την κατάσταση αυτή, βλέπουν την πόρτα της εξόδου, όπως συνέβη πρόσφατα.

Νάσος Μπράτσος

enet.gr 3-2-2014

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

40 μήνες απλήρωτοι στο Γηροκομείο Αθηνών

Σε λίγο ο Τόμσεν, ο Φούχτελ, ο Ράιχενμπαχ, ο Σόιμπλε και άλλοι της ιδίας παρέας, θα παρακαλάνε να τους κάνει σεμινάριο η διοίκηση του «φιλανθρωπικού» ιδρύματος. Από το Σεπτέμβρη του 2010 χρωστάνε …

Στο ίδιο κέντρο αποκατάστασης με τη Μυρτώ και η 18χρονη που την πυροβόλησε ο πατέρας της

Χαμόγελα αισιοδοξίας για την Ασπασία Μπόγρη, την άτυχη κοπέλα από το Άργος που τον περασμένο Αύγουστο τραυματίστηκε σοβαρά από τα πυρά του ίδιου του πατέρα της, ο οποίος θέλησε με αυτόν τον φρικτό …