Τα παράπονα στον ΕΟΠΥΥ

Η κατάσταση με τη χορήγηση των καθετήρων για διαλείποντες καθετηριασμούς έχει ξεφύγει από τον έλεγχο! Οι καθετήρες που χορηγούνται από τον ΕΟΠΥΥ είναι μικρότερης ποσότητας από αυτές που χρειάζονται οι ασφαλισμένοι να παραπληγίες και με τετραπληγίες.

Ο Παναγιώτης Ζούρος στον ΕΟΠΥΥ

Ο Παναγιώτης Ζούρος στον ΕΟΠΥΥ

Ο βασικός ισχυρισμός του υπουργείου Εργασίας και του ΕΟΠΥΥ είναι πως η «αγορά» πουλάει σε ακριβότερες τιμές και κερδοσκοπεί σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων.

Η απάντηση σε αυτό το παραπάνω είναι πως παντού σε όλα τα μέρη του κόσμου υπάρχουν ηλεκτρονικά καταστήματα που πωλούν όλα τα είδη των καθετήρων για διαλείποντες καθετηριασμούς και ο ΕΟΠΥΥ ή το υπουργείο Εργασίας μπορούν μέσα σε 5 λεπτά να εξακριβώσουν τις τιμές λιανικής πώλησης σε όλα τα κράτη και σε όλες τις αγορές. Το μόνο που τους χρειάζεται είναι ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής με σύνδεση στο διαδίκτυο και 5 λεπτά χρόνος.

Η αλήθεια όμως είναι μια: Το κόστος των καθετήρων στην Ελλάδα είναι ακριβώς το ίδιο με το κόστος που έχουν οι ίδιοι καθετήρες στο εξωτερικό. Αυτό το γνωρίζουν όλοι οι έμπειροι χρήστες που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Ο ισχυρισμός του υπουργείου Εργασίας πως δήθεν στην Ελλάδα οι καθετήρες για διαλείποντες καθετηριασμούς πωλούνται ακριβότερα, είναι ψευδής και υποτιμητικός για τη νοημοσύνη των φορολογουμένων.

Ο ΕΟΠΥΥ είναι δημόσιος οργανισμός που διαχειρίζεται τα χρήματα των φορολογουμένων και οφείλει να σέβεται τη νοημοσύνη των φορολογουμένων και των ασφαλισμένων. Η δημαγωγία γίνεται ανεκτή μόνο όταν δεν ξεπερνά τα όρια – και όταν πρόκειται για τη χορήγηση καθετήρων έχει ήδη ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια!

Στις 15 Φεβρουαρίου 2012, ο Παναγιώτης Ζούρος, παραπληγικός και χρήστης διαλειπόντων καθετηριασμών, απηύδησε, και όταν είδε πως δεν υπάρχει δυνατότητα να βρει το δίκιο του από το Ι.Κ.Α., πήγε κατευθείαν στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ για να παραπονεθεί.

Όπως ήταν φυσικό, αρχικά οι υπάλληλοι αρνήθηκαν να του επιτρέψουν να συνομιλήσει με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, τον κ. Βουδούρη. Όταν τους εξέθεσε το πρόβλημα, τελικά του επέτρεψαν να συναντήσει τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ.

Πολύ σύντομα εξήγησε στον κ. Βουδούρη το αντικειμενικό πρόβλημα που υπάρχει με τη χορήγηση των καθετήρων. Συγκεκριμένα, υπέβαλε (και γραπτώς) το αίτημά του σχετικά με την ανάγκη του για 180 υδρόφιλους αυτoλιπαινόμεvoυς ουροκαθετήρες κάθε μήνα, κάτι για τον οποίο αυτή τη στιγμή ο ΕΟΠΥΥ δεν τον καλύπτει, αφού σήμερα ο ΕΟΠΥΥ αποδίδει 540 ευρώ μηνιαίως, που αντιστοιχούν σε μόλις 100 ουροκαθετήρες.

Μέσα σε ελάχιστο χρόνο άρχισε να γίνεται φανερό πως ενδεχομένως να βρεθεί όντως λύση. Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ επικοινώνησε με τον υπουργό Εργασίας και όπως δείχνουν τα πράγματα αναμένεται να δρομολογηθεί αλλαγή στη συγκεκριμένη εγκύκλιο!

Η φωτογραφία είναι από τη συγκεκριμένη συνάντηση.

Μήπως τελικά η λύση είναι ένα «ντου» στον ΕΟΠΥΥ – και στον κάθε ΕΟΠΥΥ – κάθε φορά που παραβιάζεται ο κοινός νους;

Περιοδικό @υτονομία (πρώην ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ), http://www.disabled.gr/, Φεβρουάριος 2012.

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΕΟΠΥΥ: Αλλάζει (πάλι) το σύστημα των ραντεβού

Νέο μηχανισμό κλεισίματος των ραντεβού με τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ εξετάζει η διοίκηση του Οργανισμού στοχεύοντας στη μείωση της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων αλλά και στον έλεγχο των …

Επέκταση των παθήσεων για τις οποίες η διάρκεια αναπηρίας των ασφαλισμένων καθορίζεται επ' αόριστον

Αυτή είναι η υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β' 2906/18-11-2013) που καθορίζει τις παθήσεις για τις οποίες η διάρκεια της αναπηρίας των ασφαλισμένων καθορίζεται επ' αόριστον και οι ασφαλισμένοι δεν χρειάζεται …

Οι 43 μόνιμες αναπηρίες για τις οποίες δεν περνούν οι ασφαλισμένοι για επανέλεγχο στα ΚΕ.Π.Α.

Υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας (31/10/2013) υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζονται οι 43 μόνιμες και μη αναστρέψιμες παθήσεις για τις οποίες η διάρκεια της αναπηρίας καθορίζεται επ’ αόριστον, …

Χορήγηση κύριας σύνταξης αναπηρίας από το ΙΚΑ

Απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη χορήγηση κύριας σύνταξης αναπηρίας από το ΙΚΑ. Αρμόδιος φορέας: ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ (ΙΚΑ) Νομικό πλαίσιο: ΦΕΚ τ. Β 777/17.06.2003 - Απλούστευση με ΦΕΚ τ.Β …

Προβλήματα στον ΕΟΠΥΥ Γλυφάδας

Η ταλαιπωρία των πολιτών με αναπηρία λόγω καθυστερήσεων πληρωμών από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ, αλλά και η πολύμηνη αναμονή στις λίστες των ΚΕ.Π.Α., έχει γίνει πια η εφιαλτική καθημερινότητα όλων μας. Και τα …