Push Girls: Η νέα τηλεοπτική σειρά με 4 εντυπωσιακές γυναίκες με κάκωση νωτιαίου μυελού (video)

Όπως όλες οι σέξυ και δυναμικές γυναίκες του Hollywood, η Angela, η Tiphany, η Mia και η Auti είναι τέσσερις φίλες που επιζητούν ό,τι καλύτερο στη ζωή τους. Μόνο που κάποια στιγμή η καθημερινότητά τους ανατράπηκε απρόσμενα. Μετά από ατυχήματα και ασθένειες, αυτές οι γυναίκες απέκτησαν παράλυση κάτω από το επίπεδο του αυχένα ή της μέσης τους. Μέσα από τη συμμετοχή τους στην τηλεοπτική σειρά «Push Girls», που προβάλλεται ήδη στο αμερικανικό Sundance Channel, ανοίγουν στο ευρύ κοινό τον άγνωστο κόσμο της ζωής υπό συνθήκες κινητικής αναπηρίας.

Τα Push GirlsΤα Push Girls παρουσιάζουν μια διαφορετική οπτική για το πώς είναι να ζει μια γυναίκα χρησιμοποιώντας αναπηρικό κάθισμα και ανατρέπουν κάθε φορά τις προσδοκίες των τηλεθεατών, παρουσιάζοντας μια καθημερινότητα με δυσκολίες αλλά και ευχάριστες εξελίξεις, με μικρά ή μεγάλα επιτεύγματα αυτονομίας, επαναπροσδιορίζοντας τα όρια της ανεξαρτησίας τους, με σύνθημά τους το: «If you can’t Stand UP… Stand Out!»
Τα Push Girls

Ποια είναι τα Push Girls

Angela Rockwood

Η Angela RockwoodΗ Angela Rockwood είναι 36 ετών και γεννήθηκε στο New Mexico. Άρχισε να κάνει καριέρα στο modeling σε ηλικία 17 ετών και παράλληλα έφτασε σε υψηλό επίπεδο στις πολεμικές τέχνες. Στα 22 της εγκαταστάθηκε στο Los Angeles, όπου γνώρισε τον γνωστό ηθοποιό Dustin Nguyen (της τηλεοπτικής σειράς «21 Jump Street»), και μπήκε στο χώρο του κινηματογράφου, πρωταγωνιστώντας με μικρούς ρόλους σε τηλεοπτικές σειρές. Απέκτησε την αναπηρία της μετά από κάκωση νωτιαίου μυελού (Α4-Α5) σε αυτοκινητιστικό ατύχημα το 2001 (ήταν επιβάτης στο πίσω κάθισμα), λίγες ημέρες πριν τον γάμο της με τον Nguyen, μετά από επιστροφή από ταξίδι στο San Francisco με φίλες της. Σήμερα δραστηριοποιείται ενεργά στο Christopher & Dana Reeve Foundation και σε άλλους φορείς στο χώρο της αναπηρίας, ενώ εργάζεται ως μοντέλο και ηθοποιός και πραγματοποιεί εβδομαδιαία workshops υποκριτικής στο Los Angeles.

Tiphany Adams

Η Tiphany AdamsΗ 28χρονη Tiphany Adams γεννήθηκε στην California, με σχέδια να ακολουθήσει καριέρα στο modeling, όταν το 2000 απέκτησε την αναπηρία της μετά από σύγκρουση με μεθυσμένο οδηγό που έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα. Οι δύο φίλες της από τις οποίες συνοδευόταν, πέθαναν ακαριαία στο σημείο της σύγκρουσης. Η Tiphany έχει δώσει ομιλίες σε σχολεία και πανεπιστήμια για τις κακώσεις νωτιαίου μυελού και τις συνέπειες της οδήγησης υπό συνθήκες μέθης, ενώ σχεδιάζει τη δική της σειρά μόδας με τίτλο «Wheely Famous».

Auti Angel

Η Auti AngelΗ Auti Angel μεγάλωσε στην California και έφυγε από το σπίτι στα 18 της, για να γίνει επαγγελματίας χορεύτρια, δίνοντας παραστάσεις με γνωστούς hip-hop καλλιτέχνες. Το 1992 μετά από ατύχημα χτύπησε τη σπονδυλική της στήλη και απέκτησε παραπληγία. Μετά από 7 δύσκολα χρόνια κατά τα οποία έχασε τη μητέρα της από καρκίνο, έπαθε κατάθλιψη και έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών, η Auti αποφάσισε να ξανακερδίσει τη ζωή της. Επέστρεψε στον χορό και έγινε η πρώτη hip-hop χορεύτρια που συνέχισε την καριέρα της σε αναπηρικό κάθισμα, δημιουργώντας το 2003 ένα hip-hop χορευτικό γκρουπ με αναπηρικά αμαξίδια, το «Colours ‘n’ Motion». Δραστηριοποιείται και στο χώρο των αναπηρικών οργανώσεων, ενώ η ίδια διευθύνει τον μη κερδοσκοπικό φορέα «Positive Redirection Team at Operation Confidence», για ανθρώπους με αναπηρία.

Mia Schaikewitz

Η Mia SchaikewitzΗ 33χρονη Mia Schaikewitz μεγάλωσε στην Atlanta, όταν ξαφνικά στα 15 της, ενώ εκπαιδευόταν στη σχολική ομάδα κολύμβησης, ένα απόγευμα συνειδητοποίησε πως δεν μπορούσε να κουνήσει τα πόδια της. Τις επόμενες 12 ώρες, μετά από αλλεπάλληλες ιατρικές εξετάσεις, οι γιατροί ανακάλυψαν πως είχε μια σπάνια μορφή Αρτηριοφλεβικής Δυσπλασίας (AVM) που προκάλεσε βλάβη στο νωτιαίο μυελό, με αποτέλεσμα τη μόνιμη παραπληγία. Συνεχίζοντας τη ζωή της, τελείωσε το σχολείο, σπούδασε Media Production στο πανεπιστήμιο και σήμερα εργάζεται στο Los Angeles σε γραφιστική εταιρεία. Είναι επίσης μέλος του χορευτικού γκρουπ «Colours ‘n’ Motion».

Chelsie Hill

Η Chelsie HillΗ Chelsie Hill, είναι η μικρότερη της παρέας, μόλις 20 ετών, και μεγάλωσε στην California. Από πολύ μικρή είχε δείξει το ταλέντο της στον χορό, όταν στα 17 της, φεύγοντας από ένα πάρτυ με έναν φίλο που είχε πιει, χτύπησαν με το αυτοκίνητο σε ένα δέντρο, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τη μέση της, αποκτώντας παραπληγία. Επέστρεψε στο σχολείο 3 μήνες μετά το ατύχημά της και μετά την αποφοίτησή της δημιούργησε μαζί με τον πατέρα της έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, το «The Walk and Roll Foundation», για την υποστήριξη ανθρώπων με κακώσεις νωτιαίου μυελού. Σήμερα έχει επίσης ενταχθεί στο χορευτικό γκρουπ «Colours ‘n’ Motion», ενώ τον περασμένο Φεβρουάριο αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές της μπαίνοντας στο κολλέγιο.

Τα Push Girls

Περισσότερα θα βρείτε στη διεύθυνση www.push-girls.com και στο Facebook (www.facebook.com/pushgirls).

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Video games: Ήρθε η ώρα της τεχνολογίας eye-tracking

Στα μέσα του 2014 κυκλοφορεί το πολλά υποσχόμενο Tobii-EyeX που ανοίγει την αυλαία για τη νέα γενιά των video games. Η τεχνολογία eye-tracking ενσωματώθηκε στο νέο τηλεχειριστήριο που βγάζει στην …

Ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο προσπελάσιμο για οδηγούς με αναπηρικό κάθισμα [video]

Μια ομάδα νεαρών σχεδιαστών θέλει να κάνει λίγο πιο εύκολη τη ζωή ανθρώπων σε αναπηρικό αμαξίδιο, οι οποίοι ζουν σε πόλεις. Πραγματοποιεί εκστρατεία για τη συγκέντρωση πόρων που θα της επιτρέψουν να …

Πώς να κάνετε προσβάσιμη την κουζίνα σας [video]

Μας αρέσει το μαγείρεμα, μας αρέσουν οι στυλάτες κουζίνες, αλλά χρειαζόμαστε και λειτουργικότητα στο χώρο όταν κάνουμε τα πάντα από το ύψος του αναπηρικού μας καθίσματος. Βρήκαμε λοιπόν τον τρόπο! …

Νεαρή με τετραπληγία μιλά για την αναπνευστική υποστήριξη μετά από κάκωση νωτιαίου μυελού [video]

Η 26χρονη Jenni Taylor από τη Minnesota των ΗΠΑ, περιγράφει σε πολύ λίγα λεπτά τις μεγαλύτερες δυσκολίες και προκλήσεις της ζωής με υψηλή κάκωση νωτιαίου μυελού (Α1-Α2) και την 24ωρη εξάρτησή της από …