Από 1ης Ιουνίου η διανομή των δελτίων κοινωνικού τουρισμού

ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΙΟΥΝΙΟΥ αρχίζει η διανομή των δελτίων κοινωνικού τουρισμού για το πρόγραμμα του 2005, το οποίο ανέρχεται φέτος σε 6 εκατ. ευρώ περίπου, ποσό σχεδόν διπλάσιο από πέρυσι. Το πρόγραμμα του υπουργείου δεν είναι ανταποδοτικό, αφού οι διατιθέμενοι πόροι δεν αντλούνται από τις εισφορές των δικαιούχων, αλλά μόνο από τον τακτικό προϋπολογισμό του ΕΟΤ.

Για πρώτη φορά τα δελτία, καθώς και τα ενημερωτικά φυλλάδια θα διανέμονται στους δικαιούχους σε όλη τη χώρα, μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) και όχι από τις τράπεζες, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

Η παρουσίαση του προγράμματος, που ξεκινάει από 15 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως την 31η Δεκεμβρίου, έγινε σε κοινή συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποίησαν χθες ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, και ο υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Απόστολος Ανδρεουλάκος.

Βασικός γνώμονας στο σχεδιασμό των φετινών προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού είναι η ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας, δηλαδή διακοπές για όλα τα μέλη, είτε με μειωμένη οικονομική επιβάρυνση είτε και δωρεάν.

Οι αιτήσεις συμμετοχής των τουριστικών καταλυμάτων και των τουριστικών γραφείων που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΕΟΤ, θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι 30 Απριλίου 2005.

Τρίτη ηλικία

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι, με το νέο σύστημα διανομής μέσω των ΚΕΠ, εξοικονομούνται 10 ευρώ κατά άτομο και το ποσό αυτό συμπληρώνει το ποσό της επιδότησης των 20 ευρώ ανά άτομο και ανά διανυκτέρευση προς τα καταλύματα που θα επιλέξουν να περάσουν τις διακοπές τους εντελώς δωρεάν τα άτομα τρίτης ηλικίας. Το ειδικό αυτό πρόγραμμα θα ισχύσει από την 1η Οκτωβρίου μέχρι και την 10η Δεκεμβρίου.

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης επισήμανε ότι δεν υπάρχει ως κριτήριο το φορολογητέο εισόδημα των συνταξιούχων και των ατόμων της τρίτης ηλικίας, που θα είναι οι δικαιούχοι τουρισμού.

Από την πλευρά του, ο κ. Ανδρεουλάκος είπε ότι στη διάθεση των δικαιούχων θα είναι το εκτεταμένο δίκτυο των 966 ΚΕΠ ανά τη χώρα, από τα οποία θα διανεμηθούν τα 40.000 περίπου δελτία κοινωνικού τουρισμού. «Αυτό και εξυπηρετεί τον πολίτη και επίσης εξοικονομεί μια δαπάνη της τάξης των 400.000, που σε ποσοστό επί του προϋπολογισμού του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού και είναι περίπου 7%», τόνισε ο υφυπουργός.

ΚΕΠ

Αναφερόμενος στα ΚΕΠ, ο κ. Ανδρεουλάκος επισήμανε ότι μέσα στο σύστημα των Κέντρων έχουν εισαχθεί 865 προϊόντα, 865 πιστοποιημένες διοικητικές διαδικασίες, ενώ, τον τελευταίο χρόνο, εξυπηρετήθηκαν περίπου τετραπλάσιοι πολίτες. Ο υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη συνεργασίας στην Ελλάδα και το αντικείμενο αυτής της συνεργασίας θα είναι η παροχή, από το ελληνικό υπουργείο Εσωτερικών, τεχνογνωσίας για να ανοίξουν ΚΕΠ και στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Καραμανλής – Αβραμόπουλος

Στο Μέγαρο Μαξίμου ενημέρωσε χθες τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, για τις γενικότερες εξελίξεις στον τομέα του τουρισμού, καθώς και για τα αποτελέσματα των αποστολών του στην Ινδία και στο Αζερμπαϊτζάν την προηγούμενη εβδομάδα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι ο ελληνικός τουρισμός περνά ένα στάδιο σταθεροποίησής του, εκσυγχρονίζεται εκ βάθρων. «Ολα αυτά προαναγγέλλουν την ανάταση, την άνοδο και τη δυναμική εξέλιξή του. Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον και, κυρίως, ευχαριστημένοι από τη συνεργασία μας με τον ιδιωτικό τομέα», δήλωσε ο υπουργός μετά τη συνάντηση.

ΒΙΚΗ ΒΑΜΙΕΔΑΚΗ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Παρασκευή, 15 Απριλίου 2005 07:00

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Οι κίνδυνοι όταν ταξιδεύεις αεροπορικώς με το αναπηρικό σου κάθισμα [Video]

Όταν είσαι ανταποκριτής του BBC αναγκάζεσαι να ταξιδεύεις συχνά με αεροπλάνο – το να πετάς, όμως, με αναπηρικό κάθισμα είναι μερικές φορές πιο δύσκολο απ’ όσο πρέπει. Όταν είσαι υποχρεωμένος να πετάς …

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, και Εκδρομών του ΟΓΑ/ ΛΑΕ, έτους 2012

Έγγραφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης παρέχει πληροφορίες για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, και Εκδρομών του ΟΓΑ/ΛΑΕ, για …

Προσβασιμότητα: ούτε τα αυτονόητα

Zugspitze: Η «κορυφή της Γερμανίας». Μια βουνοκορφή 2964 μέτρα ψηλότερα από την επιφάνεια της θάλασσας στις Βαυαρικές Άλπεις. Ένα μέρος μαγικό όπου μπροστά σου απλώνεται μια θάλασσα βουνών σε τέσσερις …

Θεραπευτικός Τουρισμός έτους 2011

Δημοσιεύθηκαν οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σχετικά με τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των δικαιούχων στο πρόγραμμα Θεραπευτικού Τουρισμού 2011. Σημειώνεται …

ΙΚΑ: Μέχρι 27 Ιουνίου η εγγραφή στις κατασκηνώσεις

Μέχρι την 27η Ιουνίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι-ασφαλισμένοι του ΙΚΑ να εγγραφούν στις κατασκηνώσεις του κρατικού Προγράμματος για το καλοκαίρι του 2011. Η οργάνωση και η λειτουργία των κατασκηνώσεων …

Το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ τριγυρίζει…

Από αυτή τη σελίδα θα σας παίρνουμε μαζί μας στα στέκια που ανακαλύπτουμε τριγυρίζοντας στην Αθήνα ή σε άλλα μέρη της Ελλάδας! Θέλουμε να διαπιστώσουμε πού και πώς οι επισκέπτες και οι καταναλωτές που …