Autonomia EXPO: 15, 16 και 17 Μαΐου 2009 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Η Autonomia EXPO είναι η πρώτη αυθεντική έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών που απευθύνονται στους ανθρώπους με αναπηρίες και στους καταναλωτές με ειδικές καταναλωτικές ανάγκες.

Γίνεται στην Αθήνα στις 15, 16 και 17 Μαΐου 2009, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, που είναι απολύτως προσπελάσιμο σε όλες τις γνωστές αναπηρίες, αφού εξυπηρετείται από τον Ηλεκτρικό (σταθμός Φάληρο) και το Τραμ.

Απευθύνεται καταρχήν στους ίδιους τους ανθρώπους με αναπηρίες και στο περιβάλλον τους, αλλά και σε όλους όσοι εμπλέκονται στον χώρο των ατόμων με αναπηρίες, της αποκατάστασης, της υγείας, της ανεξάρτητης διαβίωσης, της ειδικής αγωγής και της θεραπείας. Αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία για να εμπνευστούν και να βρεθούν με φίλους και συναδέλφους, να γνωρίσουν σπουδαίες καινοτομίες, τα νέα θεραπευτικά πρωτόκολλα, τα καινοτόμα φαρμακευτικά σκευάσματα, να ανταλλάξουν ιδέες, να μάθουν ο ένας από τον άλλον, και πάνω από όλα, να κάνουν αξιοποιήσιμες γνωριμίες και επαφές.

Άμεση επαφή:

Η Autonomia EXPO αποτελεί την ολοκληρωμένη λύση για νέα προϊόντα και νέες υπηρεσίες σε ολόκληρο το φάσμα της αναπηρίας, της ειδικής αγωγής, της αποκατάστασης, της ανεξάρτητης διαβίωσης και της θεραπείας.
Φέρνει σε άμεση επαφή, και κάτω από την ίδια στέγη, τις εταιρείες που προσφέρουν προϊόντα και υπηρεσίες, αλλά και τους ανθρώπους που αναζητούν λύσεις για την δική τους προσωπική ζωή, την επαγγελματική τους σταδιοδρομία και τους τρόπους ζωής που μπορούν οι ίδιοι να υιοθετήσουν.

Αναπηροκεντρικός προσανατολισμός:

Η Autonomia EXPO είναι προσανατολισμένη στον ίδιο τον άνθρωπο με αναπηρία και στον άνθρωπο που παρέχει υπηρεσίες και προϊόντα που απευθύνονται στους καταναλωτές με αναπηρίες και με ειδικές καταναλωτικές ανάγκες.

Εκθεσιακό και σεμιναριακό:

Η Autonomia EXPO αποτελείται από δύο τμήματα: Το εκθεσιακό και το σεμιναριακό.
Στο εκθεσιακό τμήμα, οι επισκέπτες και οι εκθέτες διαμορφώνουν από κοινού μια πλατφόρμα επικοινωνίας και επαφών, ενώ στο σεμιναριακό τμήμα, την Κυριακή 17 Μαΐου, θα γίνουν δύο σεμινάρια, το πρώτο για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας (στις 11πμ) και το δεύτερο για τον Αυτισμό (στις 3μμ) – εκεί θα παρουσιαστούν οι νέες εκδοχές της ίδιας αναπηρίας, θα αναπτυχθούν θέματα αναπηρίας, αποκατάστασης και ανεξάρτητης διαβίωσης, και θα παρουσιαστούν οι νέες δυναμικές αισθητικές και τα νέα επιτεύγματα ενός πολιτισμού που μπορεί να έχει την αναπηρία ως χαρακτηριστικό.

Κάθε πότε και πού;

Η Autonomia EXPO διοργανώνεται κάθε έτος, πάντα σε απολύτως προσπελάσιμο χώρο, που μπορεί να εξυπηρετηθεί από προσπελάσιμα μέσα μαζικών μεταφορών.
Το 2009 γίνεται στην Αθήνα, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στις 15, 16 και 17 Μαΐου.

Γιατί να έρθετε στην Autonomia EXPO; Για έναν και μόνο λόγο:
Επειδή δεν πρέπει να λείπετε!

Η Autonomia EXPO προσφέρει το ιδανικό περιβάλλον στους επισκέπτες και στους εκθέτες για να μάθουν, να συγκρίνουν και να αποφασίσουν τις νέες προσωπικές, κοινωνικές και επαγγελματικές τους επιλογές.
Με τη συμμετοχή σας στην Autonomia EXPO αυξάνετε τις γνώσεις σας και συμμετέχετε ενεργά σε μια μοναδική έκθεση για την αναπηρία, την αποκατάσταση, την ειδική αγωγή και την ανεξάρτητη διαβίωση. Θα έχετε τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσετε νέες ιδέες, νέες τεχνικές, νέα συστήματα, νέες δυνατότητες, νέες μεθοδολογίες, νέες τάσεις, νέους ανθρώπους.
Η Autonomia EXPO δεν οργανώνεται από μόνη της: Οργανώνεται από ανθρώπους με έμπνευση, μεράκι, όραμα και δημιουργικότητα. Οργανώνεται από ανθρώπους σαν εσάς!
Γι’ αυτό τον λόγο πρέπει να είστε και εσείς εκεί!

Η Autonomia EXPO κάνει τον γύρο της Ελλάδας σε μια ολοκληρωμένη εκστρατεία προβολής

Η Autonomia EXPO, όπως έχετε διαπιστώσει, υποστηρίζεται από ένα πρόγραμμα συστηματικής και πάνω από όλα στοχευμένης διαφημιστικής προβολής, μέσα από το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ, το www.DISABLED.GR, το www.autonomiaexpo.org, τους εξειδικευμένους δημοσιογράφους στις εφημερίδες, τηλεοπτικές εκπομπές, ραδιοφωνικές εκπομπές, και οτιδήποτε άλλο διαθέσιμο μέσο υπάρχει.
Επιπλέον, αφίσες της Autonomia EXPO έχουν αναρτηθεί σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, σε νοσοκομεία και στις εξειδικευμένες επιχειρήσεις που υπάρχουν γύρω από τα νοσοκομεία, σε φαρμακεία, σε πανεπιστήμια, αλλά και οπουδήποτε αλλού υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ένα σοβαρό ενδιαφέρον για την αναπηρία. Για έναν ολόκληρο μήνα οι αφίσες της Autonomia EXPO πλημμυρίζουν όλη την Ελλάδα, που ντύνεται στα χρώματα της Autonomia EXPO!
Στόχος της διαφημιστικής προβολής της Autonomia EXPO δεν είναι απλώς η προβολή της έκθεσης, αλλά η προβολή αυτής καθ’ αυτής της αναπηρίας ως εμπειρίας και ως διαφοράς συνθηκών και όρων ζωής.

Η Autonomia EXPO απευθύνεται σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να πληροφορηθούν για τις επιλογές που υπάρχουν όταν η ζωή αλλάζει ύστερα από μια αναπηρία

Απευθύνεται κυρίως στους ίδιους τους ανθρώπους που ζουν κάτω από συνθήκες αναπηρίας, ώστε να ενημερωθούν για τις νέες τεχνολογίες, υπηρεσίες και προϊόντα, με σκοπό να κάνουν ενημερωμένες επιλογές ανεξαρτησίας.
Απευθύνεται και στους επαγγελματίες στον χώρο της αποκατάστασης, της ειδικής αγωγής, της κοινωνικής πρόνοιας, της υγείας, αλλά και όλων των άλλων κλάδων που ενδιαφέρονται να ανοίξουν και να εξυπηρετήσουν την τεράστια αγορά των ανθρώπων με ειδικές καταναλωτικές ανάγκες, και οι οποίοι αναζητούν καινούργιες λύσεις ή επιδιώκουν αξιόπιστες συνεργασίες.
Απευθύνεται και σε φοιτητές που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν από πρώτο χέρι τη μελλοντική τους επαγγελματική ενασχόληση, σε πραγματική κλίμακα και σε πραγματικό χρόνο.

Ανακαλύψτε τον υπέροχο κόσμο της αποκατάστασης σε 36 ώρες!

Με την επίσκεψή σας στην Autonomia EXPO θα έχετε μια μοναδική ευκαιρία να:

 • Συναντήσετε πρόσωπο με πρόσωπο τους σημαντικότερους αντιπροσώπους και εκπροσώπους των προσαρμοσμένων τεχνολογιών και να ανακαλύψετε νέους.
 • Αναζητήσετε τους συνεργάτες σας και να δημιουργήσετε νέες ευκαιρίες.
 • Εμπνευστείτε από καινοτόμες ιδέες στην τεχνολογία της αποκατάστασης και της ανεξάρτητης διαβίωσης.
 • Ενημερωθείτε σε θέματα αναπηρίας, αποκατάστασης, ειδικής αγωγής και ανεξάρτητης διαβίωσης.
 • Περιεργαστείτε και να δείτε τα νέα προϊόντα και τις νέες υπηρεσίες στο χώρο της αναπηρίας και των θεραπειών.
 • Συναντήσετε τα κορυφαία ονόματα του κλάδου και να διευρύνετε το πεδίο των επαφών σας.
 • Γνωρίσετε από κοντά και να ανταλλάξετε απόψεις με τα γνωστά ονόματα του χώρου της αποκατάστασης και της ανεξάρτητης διαβίωσης.
 • Βρεθείτε μπροστά σε εντελώς καινούργια πράγματα και να ανακαλύψετε αυτό που θα κάνει τη ζωή σας καλύτερη.
 • Εξετάσετε και συγκρίνετε προϊόντα, υπηρεσίες, λύσεις, μεθοδολογίες, θεραπείες και ανθρώπους, πριν αποφασίσετε πού και με ποιους θα ασχοληθείτε.
 • Απολαύσετε μια γεμάτη ημέρα έξω από το γραφείο ή το σπίτι, δίπλα σε όμορφους ανθρώπους, φίλους, συναδέλφους, που έχουν κάτι πολύ όμορφο και αξιόλογο να πουν, να κάνουν και να παρουσιάσουν.
 • Εντυπωσιαστείτε από τις φρέσκιες ιδέες που θα σας παρουσιάσουν οι εκατοντάδες άνθρωποι και εταιρείες στην Autonomia EXPO, για να μπορέσετε να αλλάξετε και να αναβαθμίσετε την ποιότητα της ζωής σας και των δραστηριοτήτων σας.

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τη λύση θα δώσουν μόνο οι άμεσα θιγόμενοι

Θα πρέπει να πάρουμε τη μεγάλη απόφαση και να καταλάβουμε πως όλα αυτά που δεν έγιναν από το κράτος τα 30 χρόνια που κράτησε η «μεταρρύθμιση» της κοινωνικής υποστήριξης στην Ελλάδα, δεν μπορούμε να …

Από το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ στο @utonomia

Κάποια εποχή ο όρος «αναπηρία» έλεγε πολλά. Σήμερα ως όρος έχει αχρηστευτεί από την κατάχρηση που έχει υποστεί τις τελευταίες δεκαετίες από όλους: πολίτες, πολιτικούς, συνδικαλιστές, …

1η Θαλασσινή Συνάντηση Παιδιών με Αναπηρία

Ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Ελληνικού «Ιππόκαμπος» στα πλαίσια εφαρμογής του προγράμματος Δράσης του και στον Κοινωνικό Τομέα, προγραμμάτισε την πραγματοποίηση εκδήλωσης για παιδιά με αναπηρία την …

Editorial 077: Να κάνουμε το συνεταιρίζεσθαι μόδα

Κάποτε το συνεταιρίζεσθαι ήταν επαναστατική ενέργεια και πρακτική. Ύστερα έγινε γραφειοκρατία και εργαλείο για την «αρπαχτή». Σήμερα το συνεταιρίζεσθαι είναι ξενέρωτο και έχει αντικατασταθεί από τον …

TEDxAthens 2010: η ελίτ των ιδεών στην Αθήνα

Ήταν το σημαντικότερο event του 2010 για τον κόσμο της διανόησης και της τεχνολογίας, σε ελληνικό έδαφος. Όποιος δεν κατάφερε να βρεθεί στο «ΘΕΑΤΡΟΝ», στο νέο πολυδύναμο χώρο του «Ελληνικού Κόσμου» …

Ύστερα από την Autonomia EXPO 2010 τί;

Η 4η κατά σειρά Autonomia EXPO ολοκληρώθηκε στις 30 Μαΐου κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες. Ύστερα από τέσσερα χρόνια επιτυχημένων διοργανώσεων αυτό που θα μπορούσαμε να πούμε είναι πως «κάθε χρόνο …

Ημερίδα 17 Μαΐου 2010: «Άτομα με Αναπηρία και κοινωνικός αποκλεισμός. Κεντρικός σχεδιασμός και Συμμετοχή για μια αποτελεσματική στρατηγική ενσωμάτωσης»

Η Επιστημονική Εταιρεία για την Κοινωνική Συνοχή και Ανάπτυξη (ΕΠ.Ε.Κ.Σ.Α - http://www.epeksa.gr/) διοργανώνει ημερίδα με τίτλο «Άτομα με Αναπηρία και κοινωνικός αποκλεισμός. Κεντρικός σχεδιασμός και …

Το τηλεοπτικό σποτ της Autonomia EXPO 2010

Αυτό είναι το τηλεοπτικό σποτ που έπαιξε σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, στις ειδήσεις και στις εκπομπές που έχουν μεγάλη τηλεθέαση για 15 ολόκληρες ημέρες, από τις 17 Μαΐου μέχρι και τη λήξη της …