Δεν μπορεί ένα άτομο τυφλό να παρακολουθήσει τα πειράματα

Αντιδράσεις προκάλεσε η άρνηση του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ να δεχθεί ως φοιτητή αριστούχο τυφλό μαθητή της Γ’ Λυκείου.

Ο πρόεδρος της σχολής, Κωνσταντίνος Χρυσάφης, μιλώντας στο ΑΝΤ-1, ανέφερε ότι «το υπουργείο Παιδείας κάθε χρόνο ρωτάει τα τμήματα ποιες από τις κατηγορίες ατόμων με ειδικές ανάγκες δεν μπορούν να κάνουν αποδεκτά».

«Το τμήμα μας», σημείωσε, «εδώ και πάρα πολλά χρόνια από όλες τις κατηγορίες των ΑμεΑ δεν δέχεται να φοιτήσουν μόνο δύο κατηγορίες τα άτομα με αναπηρία και στα δύο πάνω άκρα και τα ολικώς τυφλά».

«Αυτό το αποφασίσουμε γιατί το τμήμα είναι εργαστηριακό τμήμα, το 30% των μαθημάτων είναι εργαστηριακά», είπε ο κ. Χρυσάφης.

«Εκτιμήσαμε με βάση τις τεχνολογικές δυνατότητες που σήμερα υπάρχουν», πρόσθεσε, «ότι δεν μπορεί ένα άτομο τυφλό να παρακολουθήσει με τον ίδιο τρόπο και με τις ίδιες δυνατότητες και να πραγματοποιήσει τα πειράματα σωστά για να πάρει το πτυχίο του».

real.gr 11-2-2014

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

40 μήνες απλήρωτοι στο Γηροκομείο Αθηνών

Σε λίγο ο Τόμσεν, ο Φούχτελ, ο Ράιχενμπαχ, ο Σόιμπλε και άλλοι της ιδίας παρέας, θα παρακαλάνε να τους κάνει σεμινάριο η διοίκηση του «φιλανθρωπικού» ιδρύματος. Από το Σεπτέμβρη του 2010 χρωστάνε …

Στο ίδιο κέντρο αποκατάστασης με τη Μυρτώ και η 18χρονη που την πυροβόλησε ο πατέρας της

Χαμόγελα αισιοδοξίας για την Ασπασία Μπόγρη, την άτυχη κοπέλα από το Άργος που τον περασμένο Αύγουστο τραυματίστηκε σοβαρά από τα πυρά του ίδιου του πατέρα της, ο οποίος θέλησε με αυτόν τον φρικτό …