Διαφήμιση Πληροφόρηση ή Παραπλάνηση;

Το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ αγαπήθηκε τόσο από τους ίδιους τους αναγνώστες που ζούν κάτω από συνθήκες αναπηρίας, όσο και από τους επαγγελματίες στην Αποκατάσταση αλλά και τους καταστηματάρχες που πωλούν ορθοπεδικά και αναπηρικά βοηθήματα.

Θεωρήθηκε έγκυρο περιοδικό γι αυτό, πολλοί επαγγελματίες στην Αποκατάσταση και κυρίως καταστηματάρχες που πωλούν αναπηρικά είδη, ζητούν από το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ να πάρει θέση και να γράψει αυτό που είναι ποιοτικό και να καταγγείλει αυτό που δεν είναι ποιοτικό.
Προς τιμή του περιοδικού ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ τίθενται δύσκολα ερωτήματα, που δεν τίθενται στα άλλα περιοδικά του χώρου στα οποία υπάρχουν επίσης διαφημίσεις, αλλά αν πράγματι πιστεύουν στο ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ, πρέπει να πιστέψουν πως το περιοδικό δεν έχει τη γνώση για να αξιολογεί όλα τα βοηθήματα και όλες τις θεραπείες που υπάρχουν στην Αγορά.

Πάντα μας θέτουν το ερώτημα:
Πληροφορούν ή παραπλανούν οι διαφημίσεις στο περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ; Ποιό είναι καλύτερο βοήθημα το Α ή το Β;
Ζητείται από το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ να δώσει απαντήσεις σαυτά τα ερωτήματα, μολονότι είναι αναρμόδιο και δεν έχει εξουσιοδοτηθεί.
Δυστυχώς το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ δεν έχει τα δεδομένα και τη γνώση για να αξιολογήσει τα βοηθήματα και τις θεραπείες που υπάρχουν στην Ελληνική αγορά.

Πηγές του περιοδικού ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ είναι:
1) περιοδικά και βιβλία που εκδίδονται στο εξωτερικό και αφορούν την αναπηρία, την αποκατάσταση και την εκπαίδευση,
2) η ABLEdata και η REHADAT που είναι databases βοηθημάτων που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ και στη Γερμανία,
3) η νομοθεσία των άλλων δυτικών κρατών όπως το DHSS και το NHS της Αγγλίας, το Medicare και το Medicaid των ΗΠΑ καθώς και τα άλλα συστήματα που είναι οι κύριοι χρηματοδότες για την αγορά βοηθημάτων στα άλλα δυτικά κράτη.

Στην πράξη το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ έχει ως κριτήριο το ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ του βοηθήματος που εκδόθηκε από κάποιο δυτικό κράτος και κατόπιν χρηματοδοτείται η αγορά του σε ένα ή περισσότερα κράτη.
Έτσι μπορούμε να πούμε πως ΟΛΑ ΤΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ που διαφημίστηκαν στο ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ έχουν υποστεί ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ από κάποιο δυτικό οργανισμό πιστοποίησης της ποιότητας, θεωρήθηκαν ποιοτικά και ανθεκτικά και γιαυτό η αγορά τους χρηματοδοτείται από κάποιο δυτικό ασφαλιστικό ταμείο.

Το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ δεν ανήκει στα περιοδικά που αποδέχονται άκριτα τα codes των ξένων ασφαλιστικών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένου και του International Standards Organisation. Γνωρίζει τα προβλήματα που δημιουργούνται στους διεθνείς οργανισμούς.

Αν λ.χ. το Medicaid δεν έχει αποδεχθεί κάποια νέα codes που εισήγαγε η βιομηχανία αποκατάστασης και αφορούν το posture ή το safety κάποιων αναπηρικών καθισμάτων, αυτό δεν φαίνεται να επηρεάζει τον έλληνα καταναλωτή ούτε τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία. Πρόκειται για διαφορετικά ασφαλιστικά συστήματα που δε μπορούν να συγκριθούν.
Ταυτοχρόνως, το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ γνωρίζει πως το κάθε εθνικό ασφαλιστικό σύστημα και ο κάθε εθνικός οργανισμός πιστοποίησης της ποιότητας, νομοθετούν με στόχο να διευκολύνουν τα συμφέροντα της Βιομηχανίας Αποκατάστασης του κράτους τους και να αποθαρρύνουν τις πωλήσεις προϊόντων που εισάγωνται από άλλα κράτη.

Για τους παραπάνω λόγους το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ χρησιμοποιεί ένα επιπλέον κριτήριο και αφορά τα βοηθήματα που προτείνονται από μεγάλα κέντρα αποκατάστασης. Πολλοί θα ισχυριστούν πως αυτά τα κέντρα είναι διαβλητά. Πιθανώς, να είναι διαβλητά. Αλλά, αυτά τα κέντρα εδώ και 50 χρόνια βγάζουν ζωντανούς, ενεργούς και δυναμικούς αναπήρους. Οι αποφάσεις τους δεν κρίνονται, ούτε μπορούν να κριθούν από το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ το οποίο μπροστά τους είναι ένα τίποτα.

Τέλος, κριτήριο είναι η προτίμηση των καταναλωτών. Κάποιο σοβαρό λόγο θα έχουν σοβαροί καταναλωτές που αναλόγως εθνικότητας, μορφής της αναπηρίας και ασχολιών χρησιμοποιούν συγκεκριμένα βοηθήματα. Αυτοί οι καταναλωτές μάλλον γνωρίζουν κάτι περισσότερο…

Από τα παραπάνω γίνεται κατανοητό πως δεν υπάρχει απάντηση στο ερώτημα ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟ. Η κατανάλωση των προϊόντων αποκατάστασης είναι ιδιωτική υπόθεση που αναπτύσσεται από ιδιώτες με πλήρη αστική ευθύνη. Στο βαθμό που κάποιο ιδιωτικό ή δημόσιο ασφαλιστικό ταμείο συμμετέχει οικονομικά ή μεσολαβεί στην πώληση τότε ενδέχεται να έχει κάποιους νόμιμους περιορισμούς που να θεωρούνται ως προσανατολιστικοί των πωλήσεων.

Ανεξαρτήτως όμως από τον χρηματοδότη, η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΒΟΗΘΗΜΑΤΩΝ παραμένει μία ΠΡΑΞΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ που συμβαίνει μεταξύ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ που έχουν την ευθύνη των πράξεών τους.

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΕΟΠΥΥ: Αλλάζει (πάλι) το σύστημα των ραντεβού

Νέο μηχανισμό κλεισίματος των ραντεβού με τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ εξετάζει η διοίκηση του Οργανισμού στοχεύοντας στη μείωση της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων αλλά και στον έλεγχο των …

Επέκταση των παθήσεων για τις οποίες η διάρκεια αναπηρίας των ασφαλισμένων καθορίζεται επ' αόριστον

Αυτή είναι η υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β' 2906/18-11-2013) που καθορίζει τις παθήσεις για τις οποίες η διάρκεια της αναπηρίας των ασφαλισμένων καθορίζεται επ' αόριστον και οι ασφαλισμένοι δεν χρειάζεται …

Οι 43 μόνιμες αναπηρίες για τις οποίες δεν περνούν οι ασφαλισμένοι για επανέλεγχο στα ΚΕ.Π.Α.

Υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας (31/10/2013) υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζονται οι 43 μόνιμες και μη αναστρέψιμες παθήσεις για τις οποίες η διάρκεια της αναπηρίας καθορίζεται επ’ αόριστον, …

Χορήγηση κύριας σύνταξης αναπηρίας από το ΙΚΑ

Απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη χορήγηση κύριας σύνταξης αναπηρίας από το ΙΚΑ. Αρμόδιος φορέας: ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ (ΙΚΑ) Νομικό πλαίσιο: ΦΕΚ τ. Β 777/17.06.2003 - Απλούστευση με ΦΕΚ τ.Β …

Προβλήματα στον ΕΟΠΥΥ Γλυφάδας

Η ταλαιπωρία των πολιτών με αναπηρία λόγω καθυστερήσεων πληρωμών από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ, αλλά και η πολύμηνη αναμονή στις λίστες των ΚΕ.Π.Α., έχει γίνει πια η εφιαλτική καθημερινότητα όλων μας. Και τα …