Δικαιοσύνη Ακαταλόγιστα και Αναπηρικά

Ο ΚΑΘΕ ΑΣΧΕΤΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙ ΟΤΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΣΑΛΤΑΡΕ ΛΟΓΩ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ή ΛΟΓΩ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ και Ο ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΝΟΜΙΜΟΣ και ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ η περιεκτικότητά του σε αλήθεια.

Ο Δικαστής υποχρεούται να εξετάσει το νόμιμο ισχυρισμό και Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΟΣ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ.

Εν ολίγοις ο κάθε άσχετος έχει το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙ ότι ο ιδιοκτήτης, είναι ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ-ΜΑΪΜΟΥ.

Πόσοι όμως γνωρίζουν πως η προσφυγή της Εφημερίδας ΑΥΡΙΑΝΗ στη Δικαιοσύνη με αίτημα να τεθεί Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟ… ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ εάν κατατεθεί ενδέχεται να αποτελεί ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ και ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ;

Πόσοι γνωρίζουν πως εάν γίνει νομικό προηγούμενο τότε όλοι οι πολιτευτές με αναπηρίες όπως λ.χ. ο τυφλός Παναγιώτης Κουρουμπλής του ΠαΣοΚ, ο επίσης τυφλός Παναγιώτης Καρακατσάνης της Νέας Δημοκρατίας, ο παραπληγικός Εμμανουήλ Χαλκιάς επίσης της Νέας Δημοκρατίας και η παραπληγική Σοφία Καρκατζού του ΠαΣοΚ θα ταλαιπωρούνται στα δικαστήρια για να αποδείξουν τη… δικαιοπρακτική τους ικανότητα πριν ξαναβάλουν υποψηφιότητα ο καθένας στο κόμμα του;
Πόσοι καταλαβαίνουν πως αν γίνει νομικό προηγούμενο τότε οι ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΥΦΛΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ δε θα ΖΗΤΟΥΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ούτε θα κάνουν ΕΞΩΣΗ, απλώς ΘΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ;
Πόσοι καταλαβαίνουν πως αυτό το άρθρο είναι σα να μη γράφηκε επειδή γράφηκε από τετραπληγικό ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ διότι η τετραπληγία του αρθρογράφου είναι τόσο σοβαρή που θα έκανε τους δικαστές να τους τρέχουνε τα σάλια;
Πόσοι εκβιασμοί μπορούν να γίνουν σε αναπήρους και σε ανίατα ασθενείς εν ονόματι του ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ;

Ο ΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ δεν άλλαξε. Έλληνες τίθενται υπό δικαστική απαγόρευση από Έλληνες. Έλληνες εναντίον Ελλήνων για ένα κομμάτι γης και ένα κομμάτι ψωμί. Οι άνθρωποι φτωχοί ή πλούσιοι, έξυπνοι ή ιδιώτες, νομομαθείς ή διατελούντες εν αγνοία κινδυνεύουν να τεθούν υπό απαγόρευση όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος της βιολογικής τους εκπτώσεως και ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥΣ.

Εν ονόματι κάποιου ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟΥ ΥΛΙΣΜΟΥ αμφισβητείται η δικαιοπρακτική ικανότητα ανθρώπων και ζητείται η μεσολάβηση της δικαιοσύνης για κάτι που είναι αυτονόητο.
Η προσευχή παραφράστηκε επί το απροσπέλαστον και έγινε ΣΩΣΟΝ ΚΥΡΙΕ ΤΟΝ ΛΑΟΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΣΟΝ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΝ ΤΟΥ… ΝΙΚΑΣ ΤΟΙΣ ΕΥΣΕΒΕΣΙ ΚΑΤ’ ΕΝΑΝΤΙΟΝ, ΒΑΡΒΑΡΩΝ, ΑΝΙΚΑΝΩΝ, ΑΝΑΠΗΡΩΝ, ΑΝΙΑΤΩΝ, ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ κ.ο.κ.

Ο γράφων δεν ανήκει σαυτούς που θα υποστήριζαν ή θα κατηγορούσαν την Αυριανή, αλλά και η Αυριανή καλό θα ήταν να μην ασχολείται με τη δικαστική απαγόρευση και να μη χρησιμοποιεί την ανικανότητα, την αναπηρία ή την ανίατη ασθένεια ΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ και ΩΣ ΟΠΛΟ για την εξουδετέρωση κάθε αντιπάλου στη Νέα Δημοκρατία ή στο ΠαΣοΚ ή σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα.

Αλλά όταν η Εφημερίδα, η οποιαδήποτε εφημερίδα, σαλτάρει σε ξένα χωράφια, όταν επειδή “όσα δε φτάνει, θέλει να τα κάνει κρεμαστάρια”, τότε σαλτάρει και ο ανάπηρος που βρίσκεται κρυμμένος μέσα στον αρθρογράφο.

Σαλτάρει ο ανάπηρος επειδή ο οποιοσδήποτε ικανός σωματικά γείτονάς του έχει τη δυνατότητα να αμφισβητήσει τη δικαιοπρακτική του ικανότητα, για να μπορεί ύστερα να ζητήσει λ.χ. τη δήμευση της περιουσίας του για να γίνει παιδική χαρά…

Σαλτάρει ο οποιοσδήποτε άνθρωπος που τώρα πλέον γνωρίζει πως αν αποκτήσει κάποια ανικανότητα ή αν βρεθεί στην εντατική το οποιοδήποτε Παιδί του Λαού νομιμοποιείται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να ζητήσει την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΛΙΚΗΣ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ και η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΗ… ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥ.

Σαλτάρει ο ανάπηρος και ο κάθε ένας που δεν είναι ακόμη ανάπηρος όταν πλέον γνωρίζει πως αν αποκτήσει κάποια ανικανότητα, αν λ.χ. αποκτήσει αφασία μετά από εγκεφαλικό θα βλέπει ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΟΥΣ συγγενείς ή φίλους ή οχτρούς να ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΤΟ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ γύρω από το κρεβάτι του και να ζητούν να τεθεί υπό δικαστική απαγόρευση για να προστατεύσουν την περιουσία από το δημιουργό της.

Σαλτάρει ο Έλλην με αναπηρία επειδή η Ελληνική Δικαιοσύνη ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ και διευκολύνει τον οποιοδήποτε συνέλληνα θέλει να αμφισβητήσει τη δικαιοπρακτική ικανότητα του εργοδότη ή του προϊσταμένου ή του διαθέτη κάποιας κληρονομιάς, με σκοπό να γίνει εργοδότης στη θέση του εργοδότη, προϊστάμενος στη θέση του προϊστάμενου κ.ο.κ.

Σαλτάρει ο Έλλην επειδή η Ελληνική Νομοθεσία επειδή επιτρέπει στον οποιοδήποτε συνέλληνα “να χώνει τη μύτη του” σε ξένα χωράφια και σε ξένη ιδιοκτησία.
Ακόμη και στη περίπτωση που η προσφυγή στη δικαιοσύνη είναι ΠΡΑΞΗ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ, όπως συμβαίνει με αυτή της Αυριανής, ο Έλλην σαλτάρει διότι ο οποιοσδήποτε συνέλλην ανταγωνιστής του μπορεί -έτσι για πλάκα- να το βάλει σε μπελάδες και να υποχρεώσει τον ιδιοκτήτη στα καλά καθούμενα να αποδεικνύει ότι δεν είναι βόας, δεν είναι κροταλίας ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ.

Ποια ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ την Εφημερίδα και την κάθε Εφημερίδα να αμφισβητεί νομίμως τη ΔΙΚΑΙΟΠΡΑΚΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ του οποιουδήποτε έλληνα ιδιοκτήτη με ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΝΕΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, ο οποίος νέος διαχειριστής διά νόμου μπορεί να ασκεί ρόλο ιδιοκτήτη για να διορθώσει τα “λάθη” του πραγματικού ιδιοκτήτη;

Ποιος είναι ο Νομοθέτης που ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ; Ποιο ΦΕΤΙΧ και ποια ΥΛΙΣΤΙΚΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ικανοποιεί αυτή η νομοθεσία; Σε ποια ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΡΙΧΘΗΚΕ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ; Ποιο ΕΘΙΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟ; Αυτά τα ερωτήματα δε θα προέκυπταν φυσιολογικά μόνο αν είχε καταληφθεί η εξουσία από τους Ναζί ή αν είχαν κάνει πραξικόπημα οι εξωγήινοι.
Επειδή ούτε οι Ναζί βγήκαν στην εξουσία ούτε οι εξωγήινοι έκαναν πραξικόπημα ούτε οι Έλληνες Δικαστές είναι Κολεκτιβιστές γιαυτό υποχρεούμεθα να αυτοπεριοριστούμε και να αναζητήσουμε τις ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ εντός της Ελλάδας, στους Έλληνες, στην Ελληνική νοοτροπία, στην Ελληνική παράδοση.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ: Είμαστε υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούμε το νου και να δαπανούμε φαιά ουσία και διανοητική ενέργεια για να βρούμε τους ΠΙΘΑΝΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ οι οποίοι εφόσον είναι αληθείς θέτουν σε κίνδυνο, δηλαδή αποτελούν ΔΙΑΡΚΗ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ και ΔΙΑΡΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ.

Είμαστε ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΥΓΑΔΕΣ ΤΩΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΩΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΟΥ ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ. Υποχρεωμένοι να θυμηθούμε τα φονικά που έχουν γίνει στο παρελθόν για ένα ή περισσότερα στρέμματα γης. Να θυμηθούμε τους ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΚΑΒΓΑΔΕΣ των ΓΑΪΔΑΡΩΝ ΠΟΥ ΜΑΛΩΝΑΝ ΓΙΑ ΞΕΝΟ ΑΧΥΡΩΝΑ.

Είμαστε ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΥ και να προβλέψουμε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς που αμφισβητούν ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ή ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ και ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ: Υποχρεούμεθα να ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΑΡΚΗ ΚΙΝΔΥΝΟ στον οποίο εκτίθεται ο κάθε Έλλην με ανικανότητα ή αναπηρία ή ασθένεια όταν καλώς ή κακώς δεν έχει σημασία ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ή ΑΣΘΕΝΕΙΑ και πριν το θάνατό του ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ λ.χ. ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ. Σαυτή τη περίπτωση οι “φυσικοί κληρονόμοι” αποκτούν το νόμιμο δικαίωμα να αμφισβητήσουν τη δικαιοπρακτική ικανότητα του ιδιοκτήτη με ΜΟΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ το “φυσιολογικό” προορισμό της ιδιοκτησίας. Ο κάθε άσχετος γάιδαρος αποκτά το νόμιμο δικαίωμα να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και να ζητήσει ΝΑ ΣΥΓΚΛΗΘΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ για να τεθεί ΥΠΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ και ύστερα όλοι ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ του αχυρώνα σύμφωνα με τη βούληση των άσχετων γαϊδάρων και όχι τη βούληση και τη συνείδηση του ιδιοκτήτη και δημιουργού του αχυρώνα.

Δηλαδή Ο ΚΑΘΕ ΑΣΧΕΤΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙ ΟΤΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΣΑΛΤΑΡΕ ΛΟΓΩ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ή ΛΟΓΩ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ και αυτός Ο ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΝΟΜΙΜΟΣ και ΝΟΜΙΜΩΣ ΔΙΑΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΠΡΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Ο Δικαστής υποχρεούται να εξετάσει το νόμιμο ισχυρισμό και Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΟΣ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ. Εν ολίγοις ο κάθε άσχετος έχει το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙ ότι ο ιδιοκτήτης, είναι ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ-ΜΑΙΜΟΥ.

Αν αυτή η νομοθεσία ίσχυε σε κάποιο άλλο πολιτισμένο κράτος θα αποτελούσε ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ. Στην Ελλάδα είναι νόμος γιατί ποτέ στην Ελληνική Ιστορία κανείς δε σεβάστηκε τους γέροντες, τους ανικάνους, τους αναπήρους, τους ανίατα ασθενείς, τους καρκινοπαθείς κ.ο.κ. οι οποίοι θεωρούνται ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΒΑΡΟΣ, ΝΕΚΡΟΙ.
Σαυτό το κράτος που δε σεβόμαστε την κληρονομιά, την παράδοση και την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΔΩΡΟΥΝΤΟΣ είμαστε ανίκανοι να δούμε προκοπή. Δε μας αξίζει η προκοπή. Μας αξίζει η σκλαβιά, ο αυταρχισμός των γαϊδάρων και η υποτέλεια της μετριότητας.

Και το χειρότερο χωρίς το σεβασμό στην παράδοση είμαστε ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
1/4σα πακέτα Ντελόρ και αν τραγανίσουμε… δε μπορούμε να εφεύρουμε αποκατάσταση σκλάβων.

Και όσοι δεν καταλαβαίνουν και δεν αντιστέκονται είναι άξιοι της μοίρας τους…

Νίκος Βουλγαρόπουλος

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Το καλύτερο γραφικό ever

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια αυτό το γραφικό κυκλοφορούσε στο διαδίκτυο, πολλές φορές έπεφτα επάνω του αλλά συνήθως το έχανα. Τις δύο τελευταίες φορές που έπεσα επάνω του το αποθήκευσα στον υπολογιστή …

Disability Marketing

Τα Paralympic Games είναι ίσως η πιο διαφημισμένη και γι’ αυτό «ηρωική» εκδοχή των επιτευγμάτων της κοινότητας των ανθρώπων που ζουν κάτω από συνθήκες αναπηρίας. …

… και κάτι άσχετον ΤΩΡΑ …

... έτσι σε μία κρίση συνειδήσεως και μοναξιάς ... αταξίας συνέχεια...: ...πάνω που πακεταριζόταν το 31ο τεύχος του έντυπου περιοδικού ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ για να πάει σε 8.200 συνδρομητές και επειδή η μόνη …

Σχέσεις Σχετικές, Σχέσεις Άσχετες. Σχέσεις Folklore

Πολύς λόγος γίνεται για τις σχέσεις, τον έρωτα και το σεξ κάτω από συνθήκες αναπηρίας. Πράγματι, οι σχέσεις, εκ πρώτης όψεως, φαίνεται να είναι η «Αχίλλειος Πτέρνα» της αναπηρίας και της ανικανότητας. …

Οικονομία Το Κόστος της Αναπηρίας

Όταν πριν μερικά τεύχη γράφηκε στο ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ άρθρο για το ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ έγινε κριτική στον αρθρογράφο ότι τα ποσά που αναγράφονταν ήταν υπερβολικά. …

Συμβουλές προς Αναπήρους Πληροφόρηση των Αναπήρων: πως θα παραγγέλνετε βιβλία και περιοδικά από την Ελλάδα και το εξωτερικό

Όταν ζείς κάτω από συνθήκες αναπηρίας, όλα γίνονται δύσκολα επειδή όλα είναι απροσπέλαστα. Όμως ακόμη και τότε υπάρχει ανάγκη για ενημέρωση, από περιοδικά, βιβλία, ενημερωτικά φυλλάδια για βοηθήματα …

Δικαιοσύνη Ακαταλόγιστα και Αναπηρικά

Ο ΚΑΘΕ ΑΣΧΕΤΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙ ΟΤΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΣΑΛΤΑΡΕ ΛΟΓΩ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ή ΛΟΓΩ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ και Ο ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΝΟΜΙΜΟΣ και ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ η περιεκτικότητά του σε …

Το καουμποηλίκι των κοινωνικών ασφαλίσεων

Οι ερμηνευτικές εγκύκλιοι και γιατί εκδίδονται. Όλοι οι ασφαλισμένοι με αναπηρίες σε όλη την Ελλάδα συναντούν πολλά και σοβαρά προβλήματα με τα ασφαλιστικά τους ταμεία, εξ αιτίας κάποιων ερμηνευτικών …

Ποινικοποίηση της αναπηρίας

Η περιορισμένη γνώση που έχουν οι νομοθέτες για τις σημαντικές λεπτομέρειες που συνιστούν τη ζωή κάτω από συνθήκες αναπηρίας κάνει αναπόφευκτη την οργάνωση της αυτοάμυνας των ίδιων των ανθρώπων με …