Φόρουμ συζητήσεων για την Αγορά και τον Καταναλωτισμό

Από το Νοέμβριο του 2003 το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ έχει δημιουργήσει το δημοφιλέστερο φόρουμ για τους ανθρώπους με αναπηρίες, που λειτουργεί στην Ελλάδα στη διεύθυνση http://forum.disabled.gr το οποίο μέχρι σήμερα έχει τεράστια συμμετοχή.

Από τις 10 Νοεμβρίου του 2003 που ανέβηκε για πρώτη φορά το φόρουμ έχουν γραφτεί περισσότερα από 4.500 μηνύματα από εκατοντάδες ανθρώπους που ζουν κάτω από συνθήκες αναπηρίας ή έχουν κάποιο σοβαρό ενδιαφέρον για την αναπηρία.
Το εντυπωσιακό, όμως, σε αυτό το φόρουμ, είναι ότι δε διστάζει να ασχοληθεί και με τα ζητήματα του καταναλωτισμού με την ευρύτερη έννοια του καταναλωτισμού.

Αυτή τη στιγμή, το φόρουμ χωρίζεται σε 8 βασικές θεματικές ενότητες συζητήσεων.
Εκτός από τις γενικές συζητήσεις γίνονται συζητήσεις και σε εξειδικευμένες θεματικές, όπως είναι η Ανεξάρτητη Διαβίωση, τα αυτοκίνητα και η αυτοκίνηση, οι σχέσεις και το σεξ, η αναψυχή και ο πολιτισμός, οι τεχνολογίες και οι τεχνολογίες αποκατάστασης, ο τρόπος ζωής, αλλά και οτιδήποτε άλλο αφορά τους ανθρώπους με αναπηρίες είτε ως ανθρώπους, είτε ως επαγγελματίες, είτε ως σπουδαστές, είτε ως καταναλωτές κ.ά.
Η συμμετοχή είναι τεράστια, όχι μόνο από ανθρώπους που οι ίδιοι ζουν κάτω από συνθήκες αναπηρίας, αλλά και από γονείς ανθρώπων με αναπηρίες, από επαγγελματίες, αλλά και από ανθρώπους που απλώς ενδιαφέρονται για τα ζητήματα της αναπηρίας. Το εντυπωσιακό στοιχείο που επικρατεί στα φόρουμ του ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ είναι ότι έχουν διαγραφεί όλες οι διαχωριστικές γραμμές. Μέσα από τα φόρουμ η επικοινωνία είναι απροκατάληπτη, η ανταλλαγή απόψεων έχει συνεχή ροή και η πληροφόρηση δίνεται άμεσα και σε μεγάλες ποσότητες.

Οι συμμετέχοντες στα φόρουμ, εκτός των άλλων, αυτό που αναδεικνύουν είναι η ανάγκη που υπάρχει για την εξυπηρέτηση των ειδικών καταναλωτικών αναγκών του πληθυσμού που εμποδίζεται. Ακόμη και οι πιο δύσπιστοι επιχειρηματίες είναι πλέον βέβαιο πως θα αλλάξουν γνώμη εάν μπουν στον κόπο απλώς να διαβάσουν τα μηνύματα του φόρουμ.
Αυτό που αναδεικνύεται μέσα από τα φόρουμ συζητήσεων του ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ είναι πως η αναπηρία έχει πολλές όψεις και πως ο καταναλωτής που ζει κάτω από συνθήκες αναπηρίας είναι ένας δυναμικός καταναλωτής, με καταναλωτική διάθεση, που αναζητά λύσεις που σέβονται την κανονικότητά του.

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πώς να κάνετε προσβάσιμη την κουζίνα σας [video]

Μας αρέσει το μαγείρεμα, μας αρέσουν οι στυλάτες κουζίνες, αλλά χρειαζόμαστε και λειτουργικότητα στο χώρο όταν κάνουμε τα πάντα από το ύψος του αναπηρικού μας καθίσματος. Βρήκαμε λοιπόν τον τρόπο! …

Πώς να προσαρμόσετε στο αναπηρικό σας κάθισμα το καροτσάκι του μωρού σας [Video]

Το να γίνεσαι γονέας είναι από μόνο του μια μεγάλη πρόκληση. Πόσο μάλλον όταν χρησιμοποιείς αναπηρικό κάθισμα και το μωράκι σου είναι ακόμα λίγων μηνών. Ακούγεται σχεδόν τρομακτικό. Αυτή ακριβώς την …

ΗΠΑ: Αναπηρικά καθίσματα στη «μαύρη αγορά»

Η οικονομική κρίση επιβάλλει περικοπές και στις ΗΠΑ. Οι παροχές έχουν περιοριστεί δραματικά. Τα βοηθήματα για την αποκατάσταση και για την ανεξάρτητη διαβίωση βγαίνουν στη «μαύρη αγορά». Δεν είναι …