Επιστροφή στο Forum : Πρόγραμμα Διατροφής και ΣΚΠ
Λοιπόν... σκέφτηκα το εξής: :tricky:
Επειδή:
α. τις πληροφορίες που παίρνουμε από εδώ
δεν πρόκειται να μας τις πει κανένας γιατρός :dontworry:
β. τα topic που έχουν ανοιχτεί είναι αρκετά
και -εγώ τουλάχιστον- δεν έχω χρόνο
να τα διαβάσω όλα
γ. πιστεύω θα βοηθούσε πάρα πολύ
θα πρότεινα στον Wizard ή τον Homer
ή όποιον άλλον μπορεί και θέλει :makesound:
(και φυσικά... τον ενδιαφέρει η ιδέα)
να φτιάξει ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα :read:
στο οποίο θα μπορούν να αναφέρονται
i. τροφές που μπορούμε να καταναλώνουμε :eating:
ii. ασκήσεις που μπορούμε να κάνουμε και μέσα στο σπίτι :jumping1:
iii. φαρμακευτική αγωγή (βιταμίνες και συμπληρώματα)
που πρέπει να παίρνουμε.
Καταλαβαίνω ότι είναι λίγο δύσκολο... :worry:
(Θα μοιάζει κάπως με πρόγραμμα διατροφολόγου
αλλά θα βάλει πολλούς από εμάς σε "πρόγραμμα").
Και να είναι μόνιμα στην κορυφή κάποιας γενικής
κατηγορίας ώστε να μην πελαγοδρομεί κάποιος για να
παίρνει τις απαραίτητες πληροφορίες.
Όχι.. πείτε μου...:girlisheyes:Δεν είναι καταπληκτική ιδέα;;;;; :whistling: :have2go:
Μιλώντας για τον εαυτό μου μια που δεν μπορώ να εκπροσωπήσω τον Όμηρο, έχω ήδη πει πολύ συνοπτικά τι πρέπει και τι δεν πρέπει στη σκπ, πάντα κατά τη γνώμη μου. Ο καθένας μπορεί αν το επιθυμεί, να εκτυπώσει το κείμενο, να το κολλήσει στο ψυγείο του και αναλόγως να διαμορφώνει το διαιτολόγιό του με αυτές τις συστάσεις. Δεν γίνεται να βγάλει κανείς εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής γιατί
Α. Το κάθε διατροφικό πρόγραμμα έχει να κάνει και με διαφορετικό άνθρωπο, για παράδειγμα ανάλογα με τις δικές του ημερήσιες ανάγκες θερμιδικής πρόσληψης.
Β. Βαριέμαι να κάνω κάτι τέτοιο.
Γ. Όσα έχω πει είναι ήδη αρκετά, όχι μόνο για διατροφή, αλλά και για άσκηση και για διατροφικά συμπληρώματα. Πέντε μικρά γεύματα την ημέρα, που να συμμορφώνονται με τις ήδη αναφερθείσες οδηγίες.
Η άσκηση στο σπίτι είναι επικίνδυνη γιατί μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμούς. Θα πρότεινα σαν καλύτερη λύση να άρχιζε κάποιος γυμναστήριο και εκεί με τον καιρό και με την καθοδήγηση ενός έμπειρου καταρτισμένου γυμναστή να εξοικειωθεί με αυτό το πράγμα που ονομάζεται σωματική άσκηση. Στη συνέχεια αν δεν επιθυμεί να γυμνάζεται σε γυμναστήριο, σχεδόν όλες οι ασκήσεις του γυμναστηρίου μπορούν να γίνουν και στο σπίτι, με αλτήρες αποσπώμενων βαρών, μία μπάρα, έναν πάγκο που να γίνεται και επικλινής. Επίσης, ειδικά βαράκια με προσθαφαιρούμενα βάρη που προσδένονται στα πόδια. Αλλά είναι απαραίτητο να αποχτήσει πρώτα μία πολύμηνη εμπειρία κάποιος. Τόσο για να ασκείται με ασφάλεια, όσο και για να ασκείται αποτελεσματικά. Δεν αρκεί να σηκώνει κανείς ένα βάρος, πρέπει να το σηκώνει και με τον σωστό τρόπο, τις σωστές επαναλήψεις, τα σωστά διαλείματα κλπ κλπ.
Πάντως, τα όσα έχω πει συνοπτικά για το τι πρέπει και το τι δεν πρέπει, όσο περνάει ο καιρός τα εμπλουτίζω και σύντομα θα υπάρχει ένας πολύ σύντομος «οδηγός» ο οποίος θα είναι σαφής και περιεκτικός χωρίς να είναι ελλιπής. Κάποιος που θα το μελετήσει με προσοχή πολύ σύντομα θα είναι σε θέση να διαμορφώνει το διαιτολόγιο του.
Καλά... και εγώ θα βαριόμουν... :boredom:
Όλα αυτά όμως που αναφέρεις σε διάφορα topic είναι δύσκολο
να τα ταξινομήσει κανείς εύκολα (και δε φημίζομαι για υψηλό
IQ... :jester:)
π.χ. η καρνιτίνη παίρνεται με άδειο στομάχι;;;
τα Ω3 (Omacor) είναι καλό να τα παίρνεις πρωί ή
μεσημέρι; :hmmmm:συνεχώς ή τα σταματάς για κάποιο διάστημα;;;
ο καφές καταργείται παντελώς;;; :morningcoffee:
το σύμπλεγμα β προ του φαγητού;;;
το κρασί κάνει καλό αλλά δεν επηρρεάζει τη λήψη βιταμινών
ή τη χορήγηση καρνιτίνης;;;;;
Βασικά... :help::Idontgetit: πελαγώνω προσπαθώντας να τα βάλω σε μιά σειρά...
Με την ευκαιρία... http://www.sciencedaily.com/releases/2007/08/070831202255.htm
Προσέξτε ειδικά αυτό το...
These suppressor cells are characterized by a specific surface marker, called CD39, and degrade ATP, an energy carrier released from damaged tissues. By this means, suppressor cells appear to be able to curb inflammation occurring in the central nervous system in the course of the disease.
Είναι αυτό που αλλιώς μπορεί να ονομαστεί--μιτοχονδριακή δυσλειτουργία-- Πως μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του μεταβολισμού; Της μειωμένης ικανότητας παραγωγής ενέργειας; Ασφαλώς με το τι τρώμε. Τα κορεσμένα λιπαρά μεταβολίζονται δύσκολα, άρα δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο την μεταβολική ικανότητα του οργανισμού. Σε αντίθεση με τα ακόρεστα λιπαρά που μεταβολίζονται πολύ εύκολα και που έτσι κι αλλιώς είναι απολύτως απαραίτητα για τον οργανισμό.
Ένας άλλος τρόπος είναι με τη βοήθεια συγκεκριμένων διατροφικών συμπληρωμάτων. Η καρνιτίνη, το q10, το σύμπλεγμα βιταμινών Β, οι ενέσεις βιταμινών Β, η λεκιθίνη, τα ωμέγα 3, όλα αυτά εμπλέκονται άμεσα στη διαδικασία του μεταβολισμού.
Ακόμα και το PYCNOGENOL που συστήνω έχει να κάνει με την αισθητή βελτίωση της λειτουργίας του κυκλοφορικού συστήματος, κατά συνέπεια καλύτερη αιμάτωση των ιστών, κατά συνέπεια καλύτερη οξυγώνοση των ιστών. Και η παραγωγή ATP ένα πράγμα έχει απόλυτη ανάγκη. Την ύπαρξη οξυγόνου.
Ακόμα και η σωματική άσκηση, κυρίως η καρδιοαναπνευστική, έχει σαν αποτέλεσμα τη βελτίωση του κυκλοφορικού συστήματος, αλλά και την αύξηση άμεσα του ίδιου του μεταβολισμού.
Καλά... και εγώ θα βαριόμουν... :boredom:
Όλα αυτά όμως που αναφέρεις σε διάφορα topic είναι δύσκολο
να τα ταξινομήσει κανείς εύκολα (και δε φημίζομαι για υψηλό
IQ... :jester:)
π.χ. η καρνιτίνη παίρνεται με άδειο στομάχι;;;
τα Ω3 (Omacor) είναι καλό να τα παίρνεις πρωί ή
μεσημέρι; :hmmmm:συνεχώς ή τα σταματάς για κάποιο διάστημα;;;
ο καφές καταργείται παντελώς;;; :morningcoffee:
το σύμπλεγμα β προ του φαγητού;;;
το κρασί κάνει καλό αλλά δεν επηρρεάζει τη λήψη βιταμινών
ή τη χορήγηση καρνιτίνης;;;;;
Βασικά... :help::Idontgetit: πελαγώνω προσπαθώντας να τα βάλω σε μιά σειρά...
Θα κάνω μία πολύ αναλυτική όσο και εμπεριστατωμένη αναφορά κάποια στιγμή και θα αποσαφηνιστούν πολλά ερωτήματα
Για την ώρα μια που έχεις αυτές τις απορίες...
Η καρνιτίνη λαμβάνεται είτε με άδειο στομάχι είτε μαζί με το φαγητό, αλλά καλύτερα πριν από το φαγητό. Επίσης, η λήψη καρνιτίνης με ωμέγα 3 αυξάνει και την απορρόφηση της καρνιτίνης και την απορρόφηση των ωμέγα 3.
Τα ωμέγα 3 (OMACOR) είναι καλύτερα να τα παίρνεις μαζί με το φαγητό θα έλεγα, αλλά κι αν τα παίρνεις το πρωί μια στο τόσο δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα.
Ο καφές καταργείται παντελώς.
Το σύμπλεγμα Β θα έλεγα καλύτερα πριν από το φαγητό, αλλά και μετά δεν νομίζω πως θα υπήρχε κάποιο πρόβλημα. Αρκεί να μην πιείς πολύ νερό για να πας κάτω το χάπι, γιατί θα χαλάσει η πέψη των τροφών και αυτό δεν είναι καλό. Εγώ πίνω το κάθε χάπι χωρίς καθόλου νερό. Είναι ταλέντο.
Θα πρέπει να πίνει κανείς νερό μία ώρα αφού έχει φάει και μισή ώρα προτού φάει.
Το κρασί είναι συγγενές από χημικής άποψης του μηλικού οξέος και υπάρχει έρευνα που δείχνει ότι υπήρχαν υψηλά επίπεδα μηλικού οξέος στη σπονδυλική στήλη ασθενών με σκλήρυνση. Γενικά έχει αναφερθεί ότι όξινες ουσίες μπορούν να προκαλέσουν νευρολογικές βλάβες. Ξέρω πως το κρασί θεωρείται κάτι το υγιεινό και δεν αμφιβάλλω καθόλου πως είναι, αλλά για τον ευρύ πληθυσμό. Όπως υγιεινό για τον ευρύ πληθυσμό είναι και τα γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά αν καταναλώνονται με σύνεση και το ψωμί ολικής αλέσεως ή τα φρούτα.
Είναι αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα πως αυτό που είναι καλό για τον ευρύ πληθυσμό δεν είναι απαραίτητα καλό και για μία πάθηση, πχ διαβήτης, υπέρταση, καρδιοπάθειες.
Wizard καταρχην να σε ευχαριστησω παρα πολυ για όλες τις πληροφοριες που εχω παρει από σενα..
Ομως καταλαβαινω απόλυτα αυτο που λεει η Juanita πως ειναι δυσκολο κανεις να βγαλει ακρη.. Για καποιον που ειναι αρκετο καιρο μεσα σε αυτον τον αγωνα και εχει ψαχτει ισως να ειναι απλα τα πραγματα. Για καποιον ομως που τωρα ξεκινα ολα αυτα φαινονται βουνο και το να τα βαλεις σε μια ταξη ακομα πιο δυσκολο.
Επισης εχεις δικιο σε αυτο που λες οτι ο καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικος και θα πρεπει να προσαρμοσει το προγραμμα στις δικες του αναγκες.
Αλλα αν καταλαβα καλα αυτοπου ζηταει η Χουανιτα δεν ειναι να μας γραψετε τι να τρωμε για ενα χρονο αναλυτικα καθε μερα αλλα ως παραδειγμα το προγραμμα μια εβδομαδας, ωστε ο καθε ενας που ξεκιναει τωρα να εχει μια βαση, ενα παραδειγμα στον οποιο μπορει να στηριχθει για χτισει το προγραμμα του.
Οχι δηλαδη να κατσεις κα κανεις ενα προγραμμα ξεχωριστο αλλα να μας γραψεις περιληπτικα πχ τι εφαγες και ποτε, ποτε πηρες τα φαρμακα, και γενικα τι προγραμμα ακολουθησες την προηγουμενη εβδομαδα.
Αυτο καταλαβα οτι λεει η χουανιτα, ισως κανω και λαθος
Ναι Δώρα:hello1: αυτό εννοώ!
Δηλαδή ένα πρόγραμμα που να αναφέρει
πχ το πρωί παίρνουμε:
Ω3
καρνιτίνη
αντιοξειδωτικά
το μεσημέρι πριν :hmmmm:ή μετά το φαγητό.... αυτά...
Ξέρω πως είναι δύσκολο :hairpull: και ίσως βαρετό για τον Wizard
να το κάνει αλλά και εγώ δυσκολεύομαι να τα βάλω σε τάξη
και ας έχω προσπαθήσει και διαβάσει βιβλία...
Πάω για καφέ :morningcoffee: γιατί παρά τα όσα γράφει ο Wizard μου λείπει τρομερά
Όχι πλέον καφές. :nono: Μειώνει τα επίπεδα του ουρικού οξέος, τα οποία είναι ήδη σε αφύσικα χαμηλά επίπεδα σε ασθενείς με σκπ.
Οκ κορίτσια, θα κάτσω και θα γράψω το πρόγραμμα, αλλά μίας ημέρας, όχι μίας εβδομάδας για να το έχετε κάτι σαν "οδηγό".
Αντικατέστησε τον καφέ με πράσινο τσάι. Έχει μεν τη μισή ποσότητα καφεΐνης αλλά έχει και θεραπευτική δράση στη σκπ. (τίγκα στα αντιοξειδωτικά). Όχι πράσινο τσάι συσκευασμένο σε φακελάκια. Μόνο πράσινο δεν είναι αυτό το τσάι. Προτίμησε να το προμηθευτείς χύμα από βοτανοπωλείο. Ακόμα καλύτερα ν' αγοράσεις πράσινο τσάι από δύο διαφορετικά βοτανοπωλεία ώστε να κάνεις σύγκριση. Ασφαλώς θα το πιεις χωρίς ίχνος ζάχαρης. Ο σωστός τρόπος παρασκευής είναι αφού βράσεις το νερό στη συνέχεια να ρίξεις το πράσινο τσάι στο νερό για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια να το σουρώσεις. Αν το αφήσεις περισσότερο θα καταστραφούν τα αντιοξειδωτικά και θ' αποκτήσει μία χαρακτηριστική πικρή γεύση. Το πράσινο τσάι πριν το βράσεις θα πρέπει να το ξεπλύνεις πρώτα μέσα σ' ένα σουρωτήρι με νερό βρύσης, αλλά για τη παρασκευή του τσαγιού προτίμησε εμφιαλωμένο νερό.
Οκ κορίτσια, θα κάτσω και θα γράψω το πρόγραμμα, αλλά μίας ημέρας, όχι μίας εβδομάδας για να το έχετε κάτι σαν "οδηγό".
Ευχαριστουμε wizard:great:εισαι και ο πρωτος :ok_thumb:
Το ενδεικτικό πρόγραμμα διατροφής και λήψης βιταμινών που ακολουθεί, είναι διευθετημένο σύμφωνα με συστηματική άσκηση σε γυμναστήριο. Πρέπει επίσης να τονίσω πως δεν είμαι γιατρός, ούτε διαιτολόγος, ούτε έχω κάποια άλλη επίσημη ιδιότητα και πως το κάθε τι που θα διαβάσετε παρακάτω αν και βασίζεται σε αποκλειστικά επιστημονικές έρευνες, είναι απλά και μόνο η προσωπική μου άποψη. Ξεκινάω το ενδεικτικό πρόγραμμα που μου ζητήθηκε.
Ενδεικτικό πρόγραμμα διατροφής και λήψης βιταμινών, με την προϋπόθεση συστηματικής σωματικής άσκησης.
8:00 Ξύπνημα και πόση δύο ποτηριών εμφιαλωμένου νερού. Επειδή το νερό αραιώνει τα γαστρικά υγρά, θα πρέπει να περιμένει κάποιος τουλάχιστον μισή ώρα για να μπορέσει να καταναλώσει τροφή. Επομένως, αφού περάσει η αυτή η μισή ώρα…
8:30 ταυτόχρονη λήψη ωμέγα 3 λιπαρών οξέων (τουλάχιστον 700 mg EPA και 700 mg DHA), καρνιτίνης, λεκιθίνης, σεληνίου 200μg, ψευδάργυρου 22 mg και συνενζύμου q10 δοσολογίας 30mg.
Στη συνέχεια πρωινό. Ένα πλήρες γεύμα. Λαχανικά εποχής, πλυμένα πολύ καλά ώστε ν’ απομακρυνθούν τα φυτοφάρμακα. Μετά από τα λαχανικά, τα οποία έχουν ελάχιστες θερμίδες, ακολουθεί η κατανάλωση υδατανθράκων. Ρύζι καστανό ή basmati, ή γλυκοπατάτες, ή πάρα πολύ σπάνια απλές πατάτες νερόβραστες, ή κεχρί, ή βραστό καλαμπόκι το οποίο πωλείται φρέσκο το καλοκαίρι. Ακολουθεί η λήψη μαγνησίου 400 mg, ψευδαργύρου 22 mg, βιταμίνης C 500 mg και συμπλέγματος βιταμινών Β.
10:20 Μισή ώρα πριν από το γυμναστήριο λήψη 50 mg εκχύλισμα από φλοιό πεύκου της ποικιλίας PINUS PINASTER MARITIMA. Αναφέρω μόνο τη δραστική ουσία, ώστε να μην θεωρηθεί πως κάνω διαφήμιση. Είναι αντιοξειδωτικό σκεύασμα. Στα φαρμακεία υπάρχουν διάφορες εταιρίες που το παρασκευάζουν. Συμβουλευτείτε το φαρμακοποιό σας.
10:50 Γυμναστήριο.
11:40 Eπιστροφή στο σπίτι. Ντους και αμέσως φαγητό με την εξής σειρά κατανάλωσης.
α) Λαχανικά εποχής (μπρόκολο ή κουνουπίδι ή χόρτα ή ραδίκια ή αντίδια ή μαρούλι ή λάχανο ή λαχανάκια Βρυξελλών κλπ)
β) πρωτεΐνη, δηλαδή ψάρια ανοιχτής θαλάσσης και σπανιότερα συκώτι ή στήθος κοτόπουλου. Όλα αυτά πάντα νερόβραστα, μαγειρεμένα χωρίς λάδι, σε χαμηλή φωτιά και με ανοιχτό καπάκι. Από τα πουλερικά και το συκώτι να αφαιρείται πάντα το ορατό λίπος πριν από το μαγείρεμα. Επίσης να αφαιρείτε όσο περισσότερο λίπος γίνεται κατά το βράσιμο.
γ) Υδατάνθρακες σε μία μικρή ποσότητα, όπως αυτοί που προαναφέρθηκαν, γιατί θα βοηθήσούν στην μυϊκή αποκατάσταση μετά από το γυμναστήριο.
Ακολουθεί ανάπαυση. Έστω και μισή ώρα μεσημεριανού ύπνου βοηθάει κάποιον με σκπ να αισθανθεί καλύτερα. Αν όμως δεν μπορεί κανείς να κοιμηθεί, τότε τουλάχιστον ας ξαπλώσει για κάνα δύο ώρες.
Από κει και έπειτα ακολουθούν μικρά γεύματα ανά δύο ώρες που θα περιέχουν κυρίως λαχανικά και υδατάνθρακες χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη. Το τελευταίο γεύμα που θα περιέχει υδατάνθρακες, ασφαλώς πάντα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, κατά τη γνώμη μου και την εμπειρία μου δεν θα πρέπει να είναι αργότερα από τις 4 το απόγευμα. Στη συνέχεια ακολουθήσουν κι άλλα γεύματα, αλλά το σωστό είναι κανονικά να περιέχουν μόνο λαχανικά. Μπορείτε να φάτε λαχανικά άφοβα, αρκεί βέβαια να μην τρώτε εξωπραγματικές ποσότητες πιστεύοντας πως δεν θα σας βλάψουν, γιατί καμία κατάχρηση δεν είναι ποτέ καλή.
Το τελευταίο γεύμα, το οποίο ασφαλώς θα περιέχει μόνο λαχανικά, δεν θα πρέπει να είναι μετά τις 8 το βράδυ. Ωστόσο, αν πεινάτε και μετά τις 8, τότε φάτε πάλι λαχανικά, αλλά μόνο λαχανικά. Συνολικά θα πρέπει να τρώει κάποιος τουλάχιστον 5 γεύματα την ημέρα. Η καρνιτίνη θα πρέπει να λαμβάνεται σε πολλές μικρές ωριαίες δόσεις. Η κάθε μία δόση θα πρέπει να είναι το 1/3 ή το ¼ του περιεχομένου του φιαλιδίου.
Κατά τη γνώμη μου το αργότερο μέχρι τις 11 το βράδυ θα πρέπει ασθενής με σκπ να κοιμάται. Αν έχετε ΄πρόβλημα αϋπνίας κλείστε όλα τα φώτα και τα πατζούρια. Δοκιμάστε να κοιμηθείτε στο απόλυτο σκοτάδι. Η μελατονίνη είναι η ουσία που ευθύνεται για τη λειτουργία του ύπνου και παράγεται μόνο στο σκοτάδι. Ίσως ακόμα και μια μικρή δέσμη φωτός να είναι ικανή να διαταράξει την ομαλή παραγωγή της.
Τέλος.
Σημαντικές σημειώσεις: Εκτός από τα συμπληρώματα που αναφέρθηκαν, θα πρέπει να λαμβάνετε ανά μία ώρα μία μικρή ποσότητα καρνιτίνης. Συνολικά 3 ή 4 γραμμάρια καρνιτίνης την ημέρα χωρισμένα σε πολλές μικρότερες ωριαίες δόσεις.. Συνήθως το κάθε φιαλίδιο καρνιτίνης περιέχει ένα γραμμάριο. Αν ωστόσο ξεχάσετε κάποια δόση δεν χάθηκε και ο κόσμος.
Ιδιαίτερη προσοχή στη κατανάλωση λαχανικών σε όσους πάσχουν από πεπτικά προβλήματα, όπως σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, νόσο του Crohn κλπ. Οι φυτικές ίνες διεγείρουν τα τοιχώματα του εντέρου και ίσως επιδεινώσουν τη κατάστασή σας. Σε αυτή τη περίπτωση συμβουλευτείτε έναν γιατρό σχετικά με τη κατανάλωση λαχανικών.
Το πρωινό είναι εξαιρετικά σημαντικό και θα πρέπει να είναι μαζί με το γεύμα μετά από το γυμναστήριο τα δύο μεγαλύτερα γεύματα της ημέρας συγκριτικά με τα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας. Το τελευταίο γεύμα της ημέρας θα πρέπει να είναι από άποψη θερμίδων, υδατανθράκων και λίπους, το μικρότερο της ημέρας. Μπορείτε για παράδειγμα να φάτε για βραδινό 400 ή και 500 γραμμάρια μπρόκολο, εφόσον δεν σας πειράζει στο στομάχι, αλλά μόνο μπρόκολο.
Επίσης, το πρωινό θα πρέπει να περιέχει αρκετά λαχανικά ώστε να είναι εξασφαλισμένος ο χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης του πρωινού. Έρευνα έδειξε πως τα επίπεδα σακχάρου στον οργανισμό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από το αν το πρωινό είναι χαμηλού ή υψηλού γλυκαιμικού δείκτη.
Και ένα έξυπνο κολπάκι για να μπορέσετε να εφαρμόσετε τα πολλά μικρά γεύματα που προτείνω χωρίς να είστε όλη την ημέρα πάνω από την κουζίνα. Αν σκοπεύετε για παράδειγμα να φάτε ρύζι τη Δευτέρα, τότε μαγειρέψτε όση ποσότητα ρυζιού θα φάτε τη Δευτέρα από το απόγευμα της Κυριακής. Αφήστε το ρύζι να κρυώσει και στη συνέχεια βάλτε το στο ψυγείο απ’ όπου και θα το καταναλώσετε σε πολλά μικρά γεύματα τη Δευτέρα. Το ίδιο να κάνετε και με τα λαχανικά που απαιτούν μαγείρεμα. Αν για παράδειγμα σκοπεύετε τη Δευτέρα να φάτε μπρόκολο, τότε μαγειρέψτε όλη τη ποσότητα του μπρόκολου από τη Κυριακή το απόγευμα. Επίσης, εκτός από ρύζι και μπρόκολο, μπορείτε και επιβάλλεται μάλιστα, να εμπλουτίζετε το φαγητό σας με διάφορα επιπλέον λαχανικά, όπως είναι για παράδειγμα τα καρότα και οι πιπεριές.
Αν τη Δευτέρα φάτε μπρόκολο και ρύζι και για πηγή πρωτεΐνης σαρδέλες, την επόμενη μέρα μην φάτε τις ίδιες αυτές τροφές. Προτιμήστε για παράδειγμα, σε ότι έχει να κάνει με λαχανικά, μαρούλι ή λάχανο, ή χόρτα ή βραστά παντζάρια (κυρίως το φύλλωμα, όχι τους βολβούς). Επίσης, σε ότι αφορά τους υδατάνθρακες μην φάτε δύο ημέρες συνεχόμενα ρύζι. Προτιμήστε για παράδειγμα κεχρί ή γλυκοπατάτες. Τέλος, σε ότι έχει να κάνει με τη πηγή πρωτεΐνης που θα χρειαστείτε, μην φάτε ξανά σαρδέλες. Προτιμήστε σκουμπρί ή τόνο ή κολιό ή όποιο άλλο φρέσκο ψάρι θαλάσσης προτιμάτε. Ποτέ να μην τρώτε 2 ημέρες συνεχόμενα τις ίδιες τροφές. Αφενός μεν για να αποφευχθεί κάποια διατροφική έλλειψη θρεπτικών συστατικών και αφετέρου για να μην προκληθεί τροφική δυσανεξία με την κατανάλωση της ίδιας συνεχώς τροφής. (Ένα είδος κρυφής τροφικής αλλεργίας με καθυστερημένη χρονικά εμφάνιση και δυσδιάκριτα συμπτώματα). Με λίγα λόγια, κάνετε συνδυασμούς.
Αν ασκήστε συστηματικά, τότε το σωστό κατά τη γνώμη όλη η πρωτεΐνη της ημέρας (ψάρια κυρίως και σπανιότερα βραστό πουλερικό ή βραστό συκώτι) να καταναλώνεται αμέσως μετά την άσκηση και όσο πιο γρήγορα γίνεται, ώστε να υπάρχει και η καλύτερη δυνατή σωματική ανάρρωση μετά από την άσκηση. Αν όμως δεν γυμνάζεστε συστηματικά τότε θα ήταν προτιμότερο να συμπεριλαμβάνατε τη πρωτεΐνη σε δύο η περισσότερα μικρά γεύματα. Κατά μέσο όρο ένας άνθρωπος που γυμνάζετε και κάνει βάρη χρειάζεται τουλάχιστον 1 γραμμάριο πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους, εφόσον το σωματικό του βάρος είναι φυσιολογικό σε σχέση με το ύψος του. Επίσης κατά μέσο όρο 100 γραμμάρια κρέας (ψάρι ή ό,τι άλλο) περιέχουν 25 περίπου γραμμάρια πρωτεΐνης. Έτσι, ένας άνθρωπος βάρους 50 κιλών, εφόσον αυτό είναι το φυσιολογικό του βάρος, χρειάζεται την ημέρα τουλάχιστον 200 περίπου γραμμάρια ψάρι. Ίσως αν φάτε και λίγο παραπάνω να μην είναι σοβαρό πρόβλημα, αλλά πάντα με την προϋπόθεση ότι γυμνάζεστε συστηματικά.
Αν κάποια τροφή σας φέρνει φούσκωμα, δυσπεψία, ή οποιοδήποτε άλλο πεπτικό πρόβλημα, ίσως να ήταν προτιμότερο να αποφύγετε εντελώς αυτή τη τροφή.
Να μην περιορίσετε σε μεγάλο βαθμό τη συνολική λήψη θερμίδων. Να προσλαμβάνεται αυτές που έχετε ανάγκη, αλλά σε πολλά μικρά γεύματα.
Να θυμάστε, ο στόχος δεν είναι η απώλεια συνολικού σωματικού βάρους, αλλά η απώλεια σωματικού λίπους και η αύξηση του μυϊκού ιστού. Ο μυϊκός ιστός βοηθάει στην αύξηση του μεταβολισμού, παράγει νευροτροφικούς παράγοντες και επηρεάζει κάποιες ακόμα βιολογικές λειτουργίες του οργανισμού με πολύ ευεργετικό τρόπο.
Το ότι θα εφαρμόσετε τα πιο πάνω, αν το θέλετε εσείς οι ίδιοι, δεν σημαίνει πως θα πρέπει να σταματήσετε τη φαρμακευτική σας αγωγή. Να μην σταματήσετε τη φαρμακευτική σας αγωγή για τη σκπ. Η αλλαγή του τρόπου διατροφής και ζωής δεν σημαίνει πως έρχεται σε αντίθεση με τη φαρμακευτική σας αγωγή. Ίσα ίσα που θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την αποτελεσματικότητά της!
Επίσης, το σωστό είναι να κάνετε τακτικά γενικές εξετάσεις αίματος. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να επιβλέπετε αδιάκοπα τη κατάσταση του οργανισμού σας. Μπορεί για παράδειγμα να παρουσιάσετε χαμηλό αιματοκρίτη ή σίδηρο. Παρεμπιπτόντως, υψηλά επίπεδα σιδήρου ενοχοποιούνται για μιτοχονδριακή οξείδωση, με απλά λόγια, για βλάβες στα μιτοχόνδρια, δηλαδή στο μεταβολισμό. Γνώμη μου. Κρατήστε τα επίπεδα σιδήρου σε φυσιολογικές τιμές, αλλά όχι σε πολύ υψηλές.
ΥΓ. Θα παρακαλούσα αν υπάρχουν απορίες και μπορώ να τις αποσαφηνίσω να διατυπωθούν, ώστε να είναι εφικτό το παρόν κείμενο να ξαναγραφεί με πιο κατανοητό τρόπο.
Σχετικά με τη καρνιτίνη. Είναι εξαιρετικά σημαντικό, όποιος αρχίσει καρνιτίνη για πρώτη φορά, να ξεκινήσει με ένα φιαλίδιο την ημέρα και δύο ισόποσες δόσεις. Μετά από μία εβδομάδα οι δύο ισόποσες δόσεις να γίνουν τρεις ισόποσες δόσεις.
Την επόμενη εβδομάδα το 1 φιαλίδιο θα πρέπει να γίνει 2 φιαλίδια λαμβανόμενα σε 4 ισόποσες δόσεις.
Την επόμενη εβδομάδα οι 4 δόσεις θα πρέπει να γίνουν 6 δόσεις.
Την επόμενη εβδομάδα τα 2 φιαλίδια θα πρέπει να γίνουν 3 φιαλίδια, μοιρασμένα σε 9 ισόποσες δόσεις.
Τέλος, την επόμενη εβδομάδα θα πρέπει τα φιαλίδια να γίνουν 4, σε 12 ισόποσες δόσεις.
Χάρη σε αυτή τη μέθοδο θα αυξήσετε σταδιακά την δράση της καρνιτίνης στον οργανισμό σας, κατά συνέπεια θα βιώσετε για μεγαλύτερο διάστημα και μεγαλύτερης έκτασης βελτίωση, από το να αρχίσετε με μία μαζική λήψη καρνιτίνης, που θα σας προκαλέσει και μία εξίσου απότομη βελτίωση. Αλλά η απότομη βελτίωση θα είναι μικρότερη από ότι αν γίνει με σταδιακό τρόπο. Γιατί ασφαλώς και η βελτίωση που θα αισθανθείτε με τη καρνιτίνη δεν θα είναι επ άπειρο. Κάποια στιγμή θα επέλθει σταθεροποίηση. Θα είστε σε καλύτερη κατάσταση απ’ όταν δεν λαμβάνατε καρνιτίνη, αλλά θα είναι μία σταθερή καλή κατάσταση.
ΥΓ1. Πρέπει να επισημάνω πως η πιο πάνω μέθοδος σχετικά με την έναρξη λήψης καρνιτίνης δεν βασίζεται σε κάποια ιατρική έρευνα, γιατί δεν έχει γίνει τέτοιου είδους ιατρική έρευνα, αλλά στις προσωπικές μου παρατηρήσεις επί του ζητήματος. (Θεωρώ πως οφείλω να ξεκαθαρίζω πάντα πότε αυτό που λέω βασίζεται σε προσωπικές μου παρατηρήσεις και πότε σε ιατρικά ανακοινωθέντα)
ΥΓ2. Η πρώτη δόση καρνιτίνης θα πρέπει να είναι πριν από το πρωινό και η τελευταία δόση το απόγευμα, μέχρι τις 7 το αργότερο. Αν δεν βγαίνουν οι δόσεις στριμώξτε λίγο το χρονικό περιθώριο μεταξύ μερικών δόσεων, δηλαδή όχι ανά μία ώρα αλλά ανά 50 λεπτά. Ασφαλώς, η καρνιτίνη είναι μόνο ένα από όλα αυτά που θα πρέπει κανονικά να εφαρμόσει κάποιος, ώστε να αντιμετωπίσει τη σκπ με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο.
Μάγε, μια παρατήρηση μ' όλο το θάρρος, όχι επί της ουσίας. Σου το έχουμε πει κάποιοι δημόσια: σταμάτα να λες "να κάνετε εκείνο ή το άλλο". Προτίμησε να μιλάς στο πρώτο πρόσωπο, έστω στον πληθυντικό (απρόσωπο). Η προστακτική σου παραπέμπει σε δασκαλίστικο σηκωμένο δάχτυλο και πραγματικά είναι πολύ απωθητική για ορισμένους.
Μάγε... τι να γράψω... :friends:
Είσαι καταπληκτικός! :4jumping:
Μόλις πήρα χαμπάρι τι έχεις κάνει και έχω
μείνει με το στόμα ανοιχτό. :wideyes:
Ευχαριστώ :thankyou: το Θεό που σε έστειλε στο δρόμο μου (μας)
Πρέπει να μας Αγαπάει πολύ! :rose:
ΥΓ. Ασε τον PTSIGAN να γράφει ό,τι θέλει :tongueout: (χωρίς παρεξήγηση, ε;;;;)
Κάποια πράγματα πρέπει να τα λες έτσι για να γίνεται
κατανοητή η σημασία τους! :yes_sir:
Σε υπερευχαριστ-ώ (-ούμε) ξανά! :hugme:
ΥΓ. Θα παρακαλούσα αν υπάρχουν απορίες και μπορώ να τις αποσαφηνίσω να διατυπωθούν, ώστε να είναι εφικτό το παρόν κείμενο να ξαναγραφεί με πιο κατανοητό τρόπο
Το μόνο το οποίο με "χαλάει" στο πρόγραμμα είναι η γυμναστική.¨:exercise:
Όταν λείπω από το σπίτι σχεδόν 15 ώρες μου είναι κομμάτι δύσκολο
να το ρίξω στη γυμναστική... Άσε που έχουν αδειάσει τελείως οι μπαταρίες... :sleep1:
(Ο σίδηρός μου σπάνια ανεβαίνει πάνω από 20, και η φερριτίνη μόνιμα μηδενισμένη. Φαντάσου να γυμνάζομαι μετά τη δουλειά... ούτε να φτάσω σπίτι δεν θα μπορώ :priest: :goodnight:)
Όπως και να ακολουθώ τόσα γεύματα με χορτολαχανικά... :confused2:
Μόνο Σαββατοκύριακο θα μπορούσε κάτι να γίνει...
Πάντως για όσους έχουν αυτή τη δυνατότητα, είναι καταπληκτική
η δουλειά σου! :good: :whoopee:
Παναγιώτη αντικειμενικά έχεις δίκιο, αφού λες αυτό που λες με τον συγκεκριμένο τρόπο που το λες. Γιατί η τελευταία τέτοια παρατήρηση που μου έγινε, δεν είχε να κάνει με το ότι έχει δασκαλίστικό ύφος η στάση μου, αλλά πως δεν έχω καν το δικαίωμα να κάνω υποδείξεις γιατί δεν έχω τη κατάρτιση, κατά συνέπεια κακό θα προκαλούσα στους άλλους και όχι καλό. Δεν το κάνω σκόπιμα, αλλά οι άλλοι μου ζήτησαν τι πρέπει να κάνουν κατά τη γνώμη μου. Δεν με ρώτησαν τι κάνω εγώ. Τη δική σου όμως συμβουλή θα την ακολουθήσω, γιατί είναι καλοπροαίρετη και γιατί είναι σημαντικό να μην κάνω τους άλλους να αισθάνονται πως τους πιέζω ψυχολογικά να εφαρμόζουν τα όσα αναφέρω.
Δύο επιπρόσθετες διευκρινήσεις σε αυτά που είχα πει πιο πάνω. Μετά την άσκηση φροντίζω να παίρνω τόσες θερμίδες όσες έκαψα κατά τη διάρκεια της άσκησης και που αυτές οι θερμίδες αποτελούνται από την ενδεδειγμένη ποσότητα πρωτεΐνης ενώ ο υπόλοιπος αριθμός θερμίδων προέρχεται από υδατάνθρακες χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη.
Δεύτερον, η διατροφή που προτείνω δεν αποτελείται μόνο από λαχανικά. Απλά τα λαχανικά θα πρέπει να είναι μέρος κάθε γεύματος της ημέρας και μάλιστα να καταναλώνονται στην αρχή του γεύματος για να μειώνουν το συνολικό γλυκαιμικό δείκτη του γεύματος. Επομένος, αν ήμουν στη θέση σου ακόμα κι αν δεν μπορούσα να ακολουθήσω τα πολλά μικρά γεύματα, θα μπορούσα ωστόσο να συμπεριλάβω σε κάθε γεύμα μου τα λαχανικά σαν αναπόσπαστο μέρος του. Επίσης αν ήταν μπορετό, στο χώρο εργασίας μου θα έβαζα ένα μικρό ψυγειάκι στο οποίο θα φύλαγα το φαγητό μου που θα έφερνα από το σπίτι. Θα μίλαγα στον προϊστάμενο μου αν ήξερα πως θα με άκουγε και θα του εξηγούσα την ανάγκη να μην τρώω μία ή δύπ φορές την ημέρα αλλά πολλές φορές και από λίγο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αν δεν γινόταν πάντως αυτό, τότε θα έτρωγα ένα πλήρες γεύμα το πρωί όπως περιέγραψα ενώ το βράδυ δεν θα έτρωγα καθόλου υδατάνθρακες αλλά λαχανικά και κάποιας μορφής πρωτεΐνη. Νερόβραστο ψάρι για παράδειγμα.
Και αυτό γιατί ο IGF-1 ή αλλιώς Ινσουλινόμοιος Παράγοντας Ανάπτυξης, μία ορμόνη που αποκαθιστά νευρολογικές βλάβες, παράγεται κατά τη διάρκεια του ύπνου αλλά μόνο απουσία της ινσουλίνης, (συγνώμη που δεν μοστράρω την ανάλογη βιβλιογραφία γι αυτό που αναφέρω, βαριέμαι να το κάνω) γι αυτό και το βράδυ είναι κρίσιμο να αποφεύγεται πάση θυσία η κατανάλωση οποιασδήποτε τροφής προκαλεί αύξηση της ινσουλίνης στο αίμα. Όχι μόνο η ζάχαρη, αλλά και το ρύζι, τα μακαρόνια, οι γλυκοπατάτες, το κεχρί κλπ.
Με το θέμα της γυμναστικής ίσως να έπαιρνα κάποιο μηχάνημα εκγύμνασης με δονήσεις που απαιτεί μόλις 10 με 15 λεπτά εφαρμογής την κάθε φορά και που τρεις φορές την εβδομάδα αρκούν.
Μάγε, από τη στιγμή που ζήτησα δημόσια τη βοήθειά σου
για το πρόγραμμα αυτό, ποσώς με ενδιαφέρει το ύφος σου.
Είτε χαλαρά είτε επιτακτικά, αυτή είναι η γνώμη σου
και -αφού με τον τρόπο σου δεν προσβάλλεις κανένα-
είναι σεβαστή.
Στο κάτω κάτω αυτός που θέλει να ακολουθήσει τις
συμβουλές σου το κάνει επειδή ο ίδιος το επιλέγει.
Το forum δεν απευθύνεται (απ' όσο γνωρίζω) σε πιτσιρικαρία
αλλά σε ώριμους και υπεύθυνους ανθρώπους που οι εντολές
των γιατρών (πχ. θα παίρνεις ιντερφερόνη επειδή κάνει καλό
στην τσέπη μου) δεν τους καλύπτουν και προσπαθούν το καλύτερο
για την υγεία τους.
Άλλωστε, γνωρίζουμε όλοι πως η γνώση για τη θεραπεία δύσκολα
φτάνει σε όλους τους ενδιαφερόμενους, πόσο ήττον σε άτομα που δεν έχουν
εύκολα πρόσβαση σε ιατρικά ανακοινωθέντα ή άλλες επιστημονικές απο-ανακαλύψεις.
Αν κάτι από αυτά που γράφεις, είναι δύσκολο (αλλά όχι ανέφικτο να γίνει)
δε σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι κάνει κακό...
Και πάλι σε υπερ ευχαριστώ για την κατάθεση ψυχή γνώσης και χρόνου.
http://www.disabled.gr/forum/showthread.php?t=13681
Κάτι για τα λαχανικά και το τι επιτρέπεται. Τα μανιτάρια, τα πράσινα φασολάκια, ο αρακάς δηλ. ότι είναι φρέσκο και πράσινο, κρεμμύδι, πράσο κλπ σε πια κατηγορία ανήκουν;
Βασικα περαν του τεστ τροφικης δυσανεξιας που πρεπει ο καθενας να κανει τα μανιταρια επιτρεπονται αλλα ευνοουν την αναπτυξη της καντιντας/συνδρομου διαπερατου εντερου (αρα μαλλον θα ελεγα απαγορευονται), ο αρακας ανηκει στα οσπρια κι απαγορευεται ενω για τα φασολακια παροτι δεν ειμαι σιγουρος καθως προκειται ουσιαστικα για φρεσκα φασολια αρα οσπρια εμεις τα αποφευγουμε.
Πρασσα κρεμμυδια σκορδα κλπ φυσικα κι επιτρεπονται η μαλλον επιβαλλονται θα ελεγα!
Το τεστ εδώ στην Ελλάδα μπορεί να γίνει και αν το καλύπτει το ταμείο η πρέπει να σταλεί στην Κύπρο.
Δεν ξερω αν υπαρχει εργαστηριο που κανει τεστ με τη μεθοδο ELISA αλλα αυτη θεωρειται η πιο αξιοπιστη μεχρι τωρα.
Κατα τα αλλα αν υπαρχει σιγουρα μερος της καλυπτεται απο καποιο ταμειο εσυ τι ταμειο εχεις;
Θέλω να ρωτήσω βασικά τον Wizard (http://www.disabled.gr/forum/member.php?u=3183), τον Δημήτρη αλλά και όποιον έχει άποψη για την αγορά των διατροφικών συμπληρωμάτων . Υπάρχει μεγάλο μπέρδεμα στον κόσμο από που να τα πάρει πια να πάρει πια καλύπτονται από τα ταμεία, να μη την πατήσει ο κόσμος με τις διάσπαρτες πληροφορίες που παίρνει, γιατί αυτό το " ρώτα τον Φαρμακοποιό σου" του Μάγου ωραίο ακούγεται αλλά σε εμπόρους απευθυνόμαστε πως να τους έχεις εμπιστοσύνη, μόνο εάν είναι φίλος καρδιακός θα αισθάνεσαι σίγουρος.
Τέλος πάντων εγώ θέλω να ρωτήσω κάποια πράγματα για αγορά από ΗΠΑ είδα ότι είναι φθηνότερα άπω Ευρώπη, αλλά δεν ξέρω τι παίζει με φόρους κλπ, πιά shop ειναι αξιόπιστα κλπ εάν υπάρχει εικόνα θέλω σας παρακαλώ μια ενημέρωση γιατί ενδιαφέρομαι. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Επικοινώνησε ο Σύζυγος μου με το εργαστήριο στην Κύπρο μάλλον θα το κάνουμε εκεί, από ταμείο έχω ΟΑΠ/ΔΕΗ, πάντως εάν ξέρεις κάτι για εδώ να καλύπτεται και να είναι αξιόπιστο να γλυτώσουμε και τον κόπο αλλά και τα χρήματα...
Επικοινώνησε ο Σύζυγος μου με το εργαστήριο στην Κύπρο μάλλον θα το κάνουμε εκεί, από ταμείο έχω ΟΑΠ/ΔΕΗ, πάντως εάν ξέρεις κάτι για εδώ να καλύπτεται και να είναι αξιόπιστο να γλυτώσουμε και τον κόπο αλλά και τα χρήματα...
Ζητησε να σου στειλουν οτι παραγγειλεις απο Αμερικη ως δωρο η σαν δημοσιο δειγμα, αν το δεχτει ο εμπορος θα σου ερθει χωρις φορο η με μειωμενο φορο αλλιως αναγκαστικα πληρωνεις αν ερθει με ταχυδρομειο περιπου +25%!
Για αιματολογικο εργαστηριο εδω που να εφαρμοζει αυτη τη μεθοδο για την ανιχνευση τροφικων δυσανεξιων δυστυχως ουτε κι εγω ξερω αλλιως θα την εκανα Ελλαδα, απο την αλλη εδω ειναι πιο ακριβη και ο ορος αιματος που θα στειλεις σε ειδικη συσκευασια αντεχει πανω απο 3-4 μερες οποτε κανενα προβλημα!
http://www.vitaminshoppe.com το ξέρετε είναι αξιόπιστο γιατί βλέπω καλές τιμές
Τα προϊόντα που δεν έχουν γλουτένη μπορεί κάποιος να τα χρησιμοποιεί άφοβα; για το καλαμπόκι ισχύουν περιορισμοί;
Υπάρχουν πολλά προϊόντα χωρίς γλουτένη, αυτό δεν σημαίνει πως είναι όλα οπωσδήποτε καλά.
Σχετικά με το καλαμπόκι, εννοείται πως δεν μπορείς να τρως ασύστολα όσο θέλεις ούτε και αργά το βράδυ. Όλα με μέτρο.
Κι επειδη καποιοι δεν ξερουν ποια μεταλλα μπορουν να παιρνονται μαζι με ποια αλλα βαζω αυτο το διαγραμμα που δειχνει ειτε με μονοδρομο ειτε με αμφιδρομο βελος ποιο μεταλλικο αλας επηρεαζει ποιο στην απορροφηση του αρα δεν πρεπει να παιρνονται μαζι:
http://home.goulburn.net.au/~shack/Images/Minerals.JPG
Kαι με τις πολυβιταμίνες που τα έχουν όλα μαζί τι γίνεται; Βγαίνουν νοκ άουτ όλα τα μέταλλα και δεν απορροφούνται μετά από τόσες καραμπόλες και μετωπικές;
Kαι με τις πολυβιταμίνες που τα έχουν όλα μαζί τι γίνεται; Βγαίνουν νοκ άουτ όλα τα μέταλλα και δεν απορροφούνται μετά από τόσες καραμπόλες και μετωπικές;
...ακριβως!
Αν ξερει καποιος/α μπορει να μου πει πως πινετε το μουρουνολαδο γιατι πηγα να το πιο και ειναι τοσο πηκτο (και η ψαριλα του)που μου φερνει αναγουλα μηπωσ πρεπει να το αραιωνω??
Μπορείς με λίγο φυσικό χυμο θα μετριάσει την απαράδεκτη γεύση ...αλλα προτιμώ σε χάπι
Νασαι καλα σευχαριστω για την γρηγοη απαντηση αλλα μου ειπαν οτι το σιροπι ειναι καλυτερο.Μαγε μου να παρω χαπι εσυ τι λες???
Προφανως κι εννοουσαν σαν περιεκτικοτητα καθως οταν παρεις καψουλα υψηλης συμπηκνωσης εχει πολυ περισσοτερα EPA+DHA απο οποιοδηποτε σιροπι!
Νασαι καλα σευχαριστω για την γρηγοη απαντηση αλλα μου ειπαν οτι το σιροπι ειναι καλυτερο.Μαγε μου να παρω χαπι εσυ τι λες???
Πράγματι, ισχύει αυτό που λέει ο Δημήτρης. Μία κάψουλα μόνο μπορεί να περιέχει μέχρι και 900mg EPA και DHA. Το κακό με τις κάψουλες είναι πως στερούνται βιταμίνης D. Επειδή όμως και ρτο ασβέστιο είναι απαραίτητο στη σκπ, ειδικά μάλιστα με την αποφυγή των γαλακτοκομικών, εγώ τουλάχιστον παίρνω ένα συμπλήρωμα ασβεστίου που είναι εμπλουτισμένο και με βιταμίνη D για τη καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου. Μ' ένα σμπάρο δυο ορτύκια. :D
Δηλαδή το Omacor κάνει η δεν κάνει;
Επειδή δεν θέλω να διαφημίσω μάρκες αλλά να αναφέρω μόνο τις ουσίες, θα πρέπει να ρωτήσεις τον φαρμακοποιό σου.
διαβασα στην εφημεριδα σημερα ενα αθρο που ειχε για ενα φυτο το ιπποφαες,το οποιο βοηθαει σε πολλες ασθενειες οπως και η ΣΚΠ γνωριζει καποιος να μου πει αν το παιρνει ή του το εχουν συστησει; Οι μονες βιταμινες που παιρνω ειναι σε μορφη καψουλας συμπλεγμα βιταμινων -Β και βιταμινη Ε.Για να παρω καποιο συμπληρωμα πρεπει να ρωτησω τον γιατρο μου;ή επειδη ειναι κατι το φυτικο δεν χρειαζεται να τον ενημερωσω;
Δεν ξέρω να σου για το φυτό που λες. Για να πάρεις βιταμίνες καλό είναι να ρωτήσεις τον γιατρό σου, αλλά αφού οι βιταμίνες λαμβάνονται χωρίς ιατρική συνταγή μπορείς να ρωτήσεις και τον φαρμακοποιό σου. Υπάρχουν φυτικές ουσίες με τοξική δράση σε μεγάλη ποσότητα, ή ακόμα και ουσίες που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Προσωπικά πιστεύω πως ο οποιοσδήποτε πρέπει να συμβουλεύεται τον φαρμακοποιό του για το ποιο συμπλήρωμα είναι ποιοτικό και ποιο όχι. Κυκλοφορούν πολλά βλέπεις που περιέχουν την ίδια ουσία, για παράδειγμα βιταμίνη Ε
Το βέβαιο είναι πως δεν πρέπει κανείς να αγοράζει βιταμίνες από πλανόδιους. Η καλύτερη λύση είναι από το φαρμακείο, εκτός βέβαια και αν είναι ψαγμένος στο θέμα και μπορεί να κάνει αγορές ποιοτικών συμπληρωμάτων από το διαδίκτυο, αν και πάντα βέβαια ελοχεύει κάποιος κίνδυνος, τόσο για τη πραγματική ποιότητα των συμπληρωμάτων, αλλά και για το αν τελικά θα φτάσουν στον προορισμό τους, παρ' όλο που θα έχουν πληρωθεί με τη χρήση πιστωτικής.
Ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια,απλα διαβαζα οτι αυτη η πολυβιταμινη κυκλοφορει μονο στα φαρμακεια και ειναι πλουσια σε αντιξιοδοτικα και στοιχεια και κατα των ελευθερων ριζων (ξεχασα να γραψω οτι κυκλοφορει σε μορφη καψουλας).Περιεχει 15 υπεραντιοξειδωτικα 16 βιταμινες Ω3,6,9 και Ω7 κ.α.
Το ιπποφαες ειναι φυτο που αν θυμαμαι καλα εκφυεται στην περιοχη της Ευβοιας κι εχει απο τα αρχαια χρονια χρησιμοποιηθει για θεραπευτικους σκοπους.
Σαφως και κανει καλο αλλα αυτα που λενε περι τρομερων ιδιοτητων ειναι απλα υπερβολες, το ιδιο ειπαν καποια στιγμη και για την σπιρουλινα η οποια λεει υποτιθεται μεγαλυτερη περιεκτικοτητα σε αμινοξεα ακομη κι απο το συκωτι (μονο που δεν λενε ποσες καψουλες σπιρουλινα πρεπει να παρεις αφου καθε μια ειναι λιγοτερο απο ενα γραμμαριο ενω μια μεριδα συκωτι ειναι πανω απο 100γρ).
Ποσα γραμμαρια πχ Ω3-6-9 εχει μια καψουλα ιπποφαες για να αξιζει να το παρεις;
Ειναι να μην την ανακαλυψουν τα καναλια και κανενα πρωιναδικο οποτε απλα ξεπουλαει αμεσως οποια κι αν ειναι αυτη η ουσια.
Απο την αλλη υπαρχουν φυσικες ουσιες οπως η χλωρελλα (παρομοια με την σπιρουλινα αλγη του γλυκου νερου) που εχει πολυ πιο ευεργετικες ιδιοτητες στη ΣΚΠ καθως περιεχει μεγαλη ποσοτητα φυσικης ινοσινης (και αμινοξεα, αντιοξειδωτικα κλπ) που βοηθα οπως ακριβως και το συκωτι μοσχου!
Ο καθενας κανει την ερευνα του κι αποφασιζει αναλογα απλα θεωρω καθως δεν υπαρχουν ακομη πολλοι Ελληνες γιατροι που να εχουν ανοιχτα μυαλα σε οτι εχει να κανει με φυσικους τροπους αντιμετωπισης της ΣΚΠ για να μας συμβουλευσουν καλο ειναι να ακολουθουμε γενικους κι αποδεδειγμενους απο χιλιαδες αλλους ανα τον κοσμο ασθενεις κανονες για να μην εχουμε παρενεργειες και φυσικα παντα ελεγχουμε ανα τακτα χρονικα διαστηματα με αιματολογικες εξετασεις τους δεικτες του οργανισμου!
ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ...
Επειδή δεν θέλω να διαφημίσω μάρκες αλλά να αναφέρω μόνο τις ουσίες, θα πρέπει να ρωτήσεις τον φαρμακοποιό σου.
Μάγε συγνώμη αλλά τι θα πει διαφήμιση, αν θα αναφέρεις μάρκες είναι τόσο μεγάλο το ειδικό βάρος σου αλλά και του φόρουμ που μπορεί να επηρεάσει την αγορά και να ξεσηκωθούν οι εταιρείες που θίγονται εναντίον σου ... Εαν πεις τι κάνεις εσύ ο άλλος το διαβάζει το σταθμίζει και κάνει ότι νομίζει καλλίτερο για τον εαυτό του. Στα φόρουμ έξω αυτό είναι συνηθισμένο γεγονός και τελικά πολύ χρήσιμο για ανθρώπους που δεν έχουν πολλές γνώσεις παίρνουν πληροφορίες και τελικά κάπου καταλήγουν.
Συγνώμη για τα γραφόμενα μου αλλά ήθελα επειδή το βλέπω πολύ συχνά και απο σένα και απο τον Δημήτρη να το αναφέρεις "δεν θέλω να διαφημίσω μάρκες" να πω, ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και αν θέλετε να αναφέρετε τις μάρκες και τις εταιρείες που θεωρείτε καλύτερες για σας για μένα δεν είναι μεμπτό ίσα ίσα που με διευκολύνει, εκτός και εάν δεν θέλετε για άλλους λόγους.
Οταν πρωτογραφτηκα στο φορουμ και διαβαζοντας δημοσιευσεις του Wizard απορρησα το ιδιο με σενα για τον τροπο αντιμετωπισης του συγκεκριμενου προβληματος περι διαφημησης που λες, τωρα (μετα απο τα πυρα που δεχτηκα και ο ιδιος χωρις λογο) δεν αμφιβαλω πως ειναι θεμα και πιστευω υπαρχουν πολλοι κακοπροαιρετοι που δεν εχουν αλλη δουλεια να κανουν απο το να προσπαθουν να μειωσουν τους αλλους χωρις κιολας κανενα προσωπικο κερδος!
Παρολ'αυτα επειδη ποσως με νοιαζει τι θα πουν οι κακοπροαιρετοι θα σου πω πως τα Omacor ειναι πολυ περιεκτικα σε Ω3 αλλα περιεχουν και μηλικο οξυ που παροτι δεν υπαρχουν σχετικες μελετες πιστευεται οτι δεν βοηθα στη ΣΚΠ.
Η καλυτερη φορμουλα που βρηκα εγω ψαχνοντας στην αγορα ειναι της Solgar Ω3-950 (καθαρα EPA-DHA) αλλα επειδη ειναι ακριβα καλο ειναι να τα παρεις απ'εξω (η απο το προσωπικο καταστημα που εκανα για να πουλω πραγματα οπως θα δεις οτι με κατηγορουν)...
Ω3 σε σχετικά καλή περιεκτικότητα και χαμηλή τιμή έχει και το μουρουνέλαιο της SEVEN SEAS. Επειδή προέρχεται από ιχθυέλαια και ίσως να περιέχουν βαρέα μέταλλα καλό θα ήταν να λαμβάνεται μαζί με σελήνιο και ψευδάργυρο. Η καρνιτίνη συνεργάζεται επίσης άψογα με τα Ω3.
Η βιταμίνη Ε επίσης έχει την ιδιότητα να εμποδίζει την οξείδωση των Ω3 λιπαρών (οξειδώνονται-καταστρέφονται πολύ εύκολα) γι αυτό και η καλύτερη ώρα για τη λήψη της βιταμίνης Ε είμαι της γνώμης πως είναι ταυτόχρονα με τα Ω3.
Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλές μορφές βιταμίνης Ε. Κάποιες δεν είναι φυσική βιταμίνη αλλά τεχνητά παρασκευασμένη. Η φυσικής μορφής βιταμίνη Ε όμως έχει πιο ισχυρή δράση. Να ρωτάτε πάντα τι είναι αυτό που πρόκειται να αγοράσετε, όχι μόνο για τη βιταμίνη Ε, αλλά και για οποιοδήποτε άλλο συμπλήρωμα.
Υπάρχουν πολλές μορφές βιταμίνης Ε στο εμπόριο και σε χαμηλές τιμές. Μάλιστα, υπάρχουν συμπληρώματα που περιέχουν ταυτόχρονα σελήνιο και βιταμίνη Ε. Αυτά τα δύο αντιοξειδωτικά συνεργάζονται μεταξύ τους και γι αυτό συχνά εμπεριέχονται στο ίδιο σκεύασμα.
Τα Ω3 είναι καλύτερα να λαμβάνονται το πρωί ή το μεσημέρι, αλλά όχι πιο μετά.
Υπάρχουν συμπληρώματα σεληνίου που περιέχουν μαγιά yeast. Η μαγιά είναι ένας ζυμομύκητας που παρουσιάζει υψηλό ποσοστό τροφικής δυσανεξίας στον γενικό πληθυσμό. Να έχετε το νου σας ώστε να επιλέξετε ένα συμπλήρωμα άνευ μαγιάς.
Εδώ που τα λέμε, πολλές τροφές σήμερα περιέχουν μαγιά όπως το ψωμί και η μπύρα. Αν τρώτε ψωμί τουλάχιστον προτμήστε ψωμί με προζύμι από παραδοσιακό φούρνο και αν πίνετε μπύρα, ε, εκεί κάντε ό,τι σας αρέσει.
Ναι Δημήτρη και εγώ τα διάβασα περιφερόμενη στο φόρουμ αλλά νομίζω ότι σε πολλά δεν χρειάζεται απάντηση. Εδώ η βοήθεια μέσω της ενημέρωσης είναι εθελοντική και όχι φιλτραρισμένη όποτε ο καθένας ελέγχει για το κάθε τι που τον ενδιαφέρει. Εσεις και όποιος νομίζει ότι μια πληροφορία για ένα είδος η μια εταιρεία μπορεί να είναι προς όφελος των πολλών να το αναφέρει και ο καθένας ας αποφασίσει τι να κάνει.
Επίσης ήθελα να πω ότι καλές οι παραπομπές σε μελέτες η επιστημονικές αναλύσεις, αλλά οι περισσότεροι τα βλέπουμε σαν κινέζικα πιο ωφέλιμες είναι οι πληροφορίες με απλό κατανοητό τρόπο όπως οι πληροφορίες του Wizard παραπάνω η του Δημήτρη στην αρχή που ξεκίνησε το Θέμα.
Υπάρχουν συμπληρώματα σεληνίου που περιέχουν μαγιά yeast. Η μαγιά είναι ένας ζυμομύκητας που παρουσιάζει υψηλό ποσοστό τροφικής δυσανεξίας στον γενικό πληθυσμό. Να έχετε το νου σας ώστε να επιλέξετε ένα συμπλήρωμα άνευ μαγιάς.
Εδώ που τα λέμε, πολλές τροφές σήμερα περιέχουν μαγιά όπως το ψωμί και η μπύρα. Αν τρώτε ψωμί τουλάχιστον προτμήστε ψωμί με προζύμι από παραδοσιακό φούρνο και αν πίνετε μπύρα, ε, εκεί κάντε ό,τι σας αρέσει.
Συν οτι η μαγια ειναι μεσο αναπαραγωγης της καντιντας και των μυκητων του πεπτικου συστηματος κυριως των κακων!
Κατι αναλογο ισχυει και για τη σογια και τα μανιταρια αλλα σε μικροτερο βαθμο.
Επίσης ήθελα να πω ότι καλές οι παραπομπές σε μελέτες η επιστημονικές αναλύσεις, αλλά οι περισσότεροι τα βλέπουμε σαν κινέζικα πιο ωφέλιμες είναι οι πληροφορίες με απλό κατανοητό τρόπο όπως οι πληροφορίες του Wizard παραπάνω η του Δημήτρη στην αρχή που ξεκίνησε το Θέμα.
Δυστυχως επειδη καποιοι ειναι δυσπιστοι η θεωρουν πως μονο οτι εχει παρει τη "σφραγιδα" καποιας επιστημονικης μελετης αξιζει η δουλευει πραγματικα στη ΣΚΠ προσωπικα συνηθιζω να αναφερω συγκεκριμενες ερευνες.
Ασε που οπως διαβασες κατηγορηθηκα πως εχω συμφερον επειδη συστηνω καποια συμπληρωματα τη στιγμη που δεν εχω καμια σχεση με τον κλαδο ενω αληθεια οι γιατροι που (δεν;:whistling:) τα παιρνουν απο τις κοπαξονες-ιντερφερονες που κοστιζουν 100πλασια ποσα τυγχανουν της εμπιστοσυνης μας χωρις δευτερη σκεψη!
Βεβαια αλλο να αγοραζει καποιος πχ σαμπουαν με μελι κι αλλο να το δειχνει τρεις την μερα η TV, τοτε εισαι σιγουρος πως κανει αυτο που λεει κι αξιζει γιατι το'πε η...διαφημηση, τελος παντων!
Σαμπουάν με μέλι. Σκέτη ανοησία. Το είχα δοκιμάσει μια φορά. Δεν τρωγόταν με τπτ :angry:
Επειδή έχω και εγώ εμπειρία από ιντερφερονες, μιτοξανδρόνες κλπ και έχω βαρεθεί να ακούω τους ειδικούς ... Άσε που νομίζω ότι για το θέμα των στατινων ξέρετε περισσότερα απο τον γιατρό μου(Αναπληρωτής....).
Υ.Γ Το Σαμπουάν με μέλι πια εταιρεία το παράγει....???
Υ.Γ Το Σαμπουάν με μέλι πια εταιρεία το παράγει....???
ΑΤΤΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΑΛΕΞ.ΠΙΤΤΑΣ ΑΕΒΕ
Παιδες για πλακα το εγραψα, ουτε τρωω(!!!) ουτε λουζομαι με σαμπουαν που περιεχει μελι απλα θελω να δειξω πως ενα προιον που εχει σε βαθος χρονου αποδειξει την αποτελεσματικοτητα του δεν χρειαζεται επιστημονικες μελετες για να καταξιωθει αυτες απλα το επιβεβαιωνουν!
Εξυπνο το σχολιο σου Ξενοφωντα και συμφωνα με οσα θυμαμαι απο τη σχολη διαιτολογων υπαρχει μια απαραβατη αρχη "μην χρησιμοποιεις ποτε ενα καλυντικο στο σωμα σου αν δεν ειναι καταλληλο για να το φας"!
Για να σας δωσω ενα παραδειγμα υπαρχουν σημεια του σωματος στα οποια αν βαλεις ουσιες μεταφερονται αμεσα σε ζωτικα οργανα φανταστειτε τι γινεται με καλυντικα-σαμπουαν-αφρολουτρα, το πιο γνωστο οι πατουσες που αν βαλει κανεις σκορδο σε συγκεκριμενο σημειο θα αισθανθει στο στομα του ελαχιστα την γευση του! (οποιος δεν πιστευει ευχαριστως να του εξηγησω λεπτομερεστερα και με φωτογραφιες)
Πλάκα πλάκα τελικά θα κάνουμε μπάνιο με σκέτο μέλι!!!!!!!!!!!!
Ναι, αλλά μετά άντε να τα βγάλεις πέρα με τις αδικημένες μέλισσες :tongueout: