PDA

Επιστροφή στο Forum : Low Dose Naltrexone (LDN) !!! ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ !!!

Σελίδες : [1] 2

jginis
17-03-08, 16:49
Γεια σε όλους, πρώτο μήνυμα εδώ γι' αυτό επιτρέψτε μου να συστηθώ.

Ονομάζομαι Γιάννης, είμαι 38, διαγνώστηκα με ΣΚΠ το 2003 μετά από οπτική νευρίτιδα και έκτοτε η πορεία μου, με αργό ή γρήγορο τρόπο, είναι… «ο κατήφορος».

Ο λόγος που ξεκινάω αυτό το θέμα είναι, όχι γιατί δεν έχει ξανασυζητηθεί εδώ ούτε επειδή δεν θέλησα να διαθέσω τον χρόνο μου για να διαβάσω τα μηνύματα αυτών που έχουν ασχοληθεί με κάτι αντίστοιχο, αλλά το αντίθετο. Διάβασα αρκετά, και εδώ αλλά και σε πολλά, ξένα κυρίως site.

Θέλω να συγχαρώ καταρχάς όλους εσάς που με τις συμβουλές και τα σχόλιά σας στο forum αυτό, προάγετε τον αλτρουισμό και τον ανθρωπισμό.

Ας έρθω όμως στον κύριο σκοπό του θέματος.

Επειδή έχουμε ακούσει και διαβάσει αρκετά για το LDN αλλά παρόλα αυτά, θα συμφωνούν φαντάζομαι αρκετοί, το τοπίο είναι «ομιχλώδες» θα πρότεινα να οργανώσουμε την γνώση μας γύρω από το αντικείμενο, εστιάζοντας σε όλα τα επιμέρους ζητήματα που θα μπορούσαν να απασχολήσουν κάποιον, ο οποίος είτε έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με το θέμα είτε θέλει να ακολουθήσει την σχετική αγωγή.

Θα παρακαλούσα λοιπόν όλους εσάς που γνωρίζετε σχετικά (ή πιθανών να το έχετε δοκιμάσει) και θέλετε να βοηθήσετε για τα εξής:
Να βρούμε τρόπους να οργανώσουμε την πληροφορία ούτως ώστε να είναι εύκολο σε κάποιον να την αναγνώσει και να την εκτιμήσει. Ποιο συγκεκριμένα, θα μπορούσαμε να απαντάμε, υπό μορφή φόρμας για θέματα όπως: Αν το έχουμε δοκιμάσει, παρενέργειες, αποτελέσματα, από πού θα το προμηθευτούμε, από ποιόν γιατρό και όλα όσα θα ενδιέφεραν κάποιον.
Εάν είναι δυνατόν, να μην παρεκκλίνουμε από το θέμα μας, το οποίο θυμίζω είναι ο ποιοτικότερος τρόπος διαβίωσης που υπόσχεται το LDN.Ας δούμε λοιπόν, σε πρώτη φάση, τις προτάσεις για το πως θα πρέπει να οργανώσουμε τη συζήτησή μας.

Αυτά για την ώρα,
ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας
Γιάννης

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
17-03-08, 22:13
Καλως ηρθες Γιαννη στην παρεα και καλη "διαμονη".
Αν κι εχω γραψει για την εμπειρια μου με το LDN στην πασχουσα απο ΣΚΠ συζυγο μου δες κι εδω:
http://www.unitedspinal.org/publications/action/2008/02/25/multicenter-clinical-trials-of-ldn-for-ms/
Επισης διαβασε τις εμπειριες των ιδιων ασθενων που το εχουν δοκιμασει:
http://www.revolutionhealth.com/drugs-treatments/rating/naltrexone

jginis
17-03-08, 22:44
Επισης διαβασε τις εμπειριες των ιδιων ασθενων που το εχουν δοκιμασει:
http://www.revolutionhealth.com/drugs-treatments/rating/naltrexone

Σκοπός μου είναι να υλοποιήσουμε κάτι αντίστοιχο με το παραπάνω, με βάση όμως τα δικά μας δεδομένα, αφενός και αφετέρου να παράσχουμε πληροφορίες για το πως μπορεί κάποιος να ξεκινήσει την συγκεκριμένη αγωγή.

Θα ήθελα να τυποποιήσουμε τις απαντήσεις μας ώστε να μην χρειάζεται κάποιος να περιηγηθεί σε ατέλειωτους συνδέσμους για μια ζωή!

:beer1:

jginis
18-03-08, 18:04
Λοιπόν, ας γίνω πιο συγκεκριμένος.

Παραθέτω πρόταση για υπόδειγμα φόρμας το οποίο θα μπορεί κάποιος να συμπληρώσει, κάνοντάς τη Αντιγραφή-Επικόλληση (Copy-Paste), ώστε να είναι εύκολο και χωρίς περιστροφές να κατευθυνθούμε στο «επιθυμητό».

- Τύπος της ΣΚΠ -

- Διάστημα χρήσης του LDN -

- Αποτελέσματα -

- Από που το προμηθεύομαι -

- Ποιος μου το συνταγογραφεί -

- Θα το συνιστούσα σε άλλον -

Παρακαλώ όλους όσους μπορούν να βοηθήσουν, ας το κάνουν ΤΩΡΑ!
Δεν νομίζω ότι έχουμε ανάγκη από «μισόλογα», οι περισσότεροι από εμάς θα τα έχουμε ακούσει, δυστυχώς, από «επιστήμονες» του χώρου.

Συγκεκριμένες υποδείξεις χρειαζόμαστε.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την κατανόηση και την προσφορά σας.

jginis
19-03-08, 19:57
Γεια σας,
κάτι που ίσως βοηθήσει τους ενδιαφερομένους.

Βρήκα τις εξής πληροφορίες σχετικά με το Naltrexone και θα ήθελα να τις μοιραστώ μαζί σας.

Καταρχάς το Naltrexone πρέπει να είναι εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε αυτό ΕΔΩ (http://www.eof.gr/E_S_2004/dra380.htm)
Η εταιρεία που το διακινεί είναι μάλλον η VIANNEX (http://www.vianex.gr/htmlsites/index.asp)

Αύριο το πρωί θα πάρω τηλέφωνο να μάθω λεπτομέρειες.

:smile:

Wizard
19-03-08, 23:04
Με τον όρο "naltrexone" ορίζεται η δραστική ουσία. Η εμπορική του ονομασία είναι nalorex. Οι παρενέργειες που αναφέρονται σε ένα από τα link έχουν να κάνουν με υψηλές δόσεις ναλτρεξόνης. Η συνηθισμένη δοσολογία των 3mg εκτός από αϋπνία τις πρώτες ημέρες σπάνια δημιουργεί άλλα προβλήματα. Το σκεύασμα που κυκλοφορεί εμπορικά στην Ελλάδα και που έχει σαν δραστική ουσία τη ναλτρεξόνη περιέχει λακτόζη, ένα συστατικό που καλό είναι να αποφεύγουν αυτοί που έχουν σκλήρυνση. Επίσης είναι σε δισκία των 50mg.

Wizard
19-03-08, 23:11
Τύπος της ΣΚΠ - Υποτροπιάζουσα διαλείπουσα

- Διάστημα χρήσης του LDN - Περίπου δυόμισι χρόνια.

- Αποτελέσματα - Βελτίωση και σταθεροποίηση

- Από που το προμηθεύομαι - Skip's pharmacy

- Ποιος μου το συνταγογραφεί - Ένας παθολόγος

- Θα το συνιστούσα σε άλλον - Ναι

jginis
20-03-08, 11:29
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

Με τον όρο "naltrexone" ορίζεται η δραστική ουσία. Η εμπορική του ονομασία είναι nalorex.....Το σκεύασμα που κυκλοφορεί εμπορικά στην Ελλάδα και που έχει σαν δραστική ουσία τη ναλτρεξόνη περιέχει λακτόζη, ένα συστατικό που καλό είναι να αποφεύγουν αυτοί που έχουν σκλήρυνση. Επίσης είναι σε δισκία των 50mg.
Αυτά ακριβώς έμαθα και εγώ σήμερα από τον φαρμακοποιό μου.

Λοιπόν φίλε Wizard (aka Ξενοφώντα) θα ήθελα μια μεγάλη χάρη από σένα. Αρχικά σκέφτηκα να σου στείλω personal message, αλλά για ποιο λόγο θα πρέπει να κρυβόμαστε αναρωτήθηκα;

Η χάρη που λέγαμε λοιπόν αν σου είναι εύκολο να μας περιγράψεις τις διαδικασίες με τις οποίες προμηθεύεσαι το LND από το Skip's (http://www.skipspharmacy.com) pharmacy (http://www.skipspharmacy.com).

Όσο για τον γιατρό που θα το συνταγογραφήσει, φαντάζομαι πως κάτι μπορεί να βρει ο καθένας μας. Το ερώτημα όμως είναι, ο τρόπος χορήγησης του φαρμάκου σ' αυτή τη χαμηλή δόση ποιός πρέπει να είναι; Θα ξέρει ο γιατρός αυτός ή διαφορετικά, τί πρέπει να κάνουμε;

Αν μπορεί να μας βοηθήσεις σ' αυτά τότε δεν θα είσαι απλά ΜΑΓΟΣ αλλά... θα πρέπει να το αλλάξεις σε ΘΕΟΣ

:ok_thumb:

Wizard
21-03-08, 17:44
Αν μπορεί να μας βοηθήσεις σ' αυτά τότε δεν θα είσαι απλά ΜΑΓΟΣ αλλά... θα πρέπει να το αλλάξεις σε (μπιπ)
Σε παρακαλώ, μην λες τέτοια πράγματα. :no_sad:

Κι εγώ στον Θεό τα χρωστάω όλα :yes:

Wizard
21-03-08, 18:10
Skip's Pharmacy 21000 Boca Rio RdSuite A-11Boca Raton,Florida33433
FOR THE ATTENTION OF SKIP :
I am writing to order my script for LDN. This script is for 300 caps of 1,5mg Naltrexone . I repeat. That’s three hundred 1,5mg capsules of LDN.

SURNAME:
FORENAME:
D.O.B:
DIAGNOSIS:
ALLERGIES: I HAVE NO KNOWN ALLERGIES TO ANY KIND OF MEDICATION.
PHONE NUMBERS:

CREDIT CARD DETAILS.

MASTERCARD NO.:
VALID THRU :
AUTHORISED USER:

SHIPPING ADDRESS:

I will run the address again as it sometimes doesn’t come through clearly on fax paper.

Once again, credit card details for the same reason.

MASTERCARD NO.:
VALID THRU :
AUTHORISED USER:

Thank you in advance and please do not hesitate to contact me if needed.

Wizard
21-03-08, 18:12
Skip's Pharmacy 21000 Boca Rio RdSuite A-11Boca Raton,Florida33433
FOR THE ATTENTION OF SKIP :
I am writing to order my script for LDN. This script is for 300 caps of 1,5mg Naltrexone . I repeat. That’s three hundred 1,5mg capsules of LDN.

SURNAME: Το επίθετό σου
FORENAME: Το όνομά σου
D.O.B: Ημερομμηνία γέννησης
DIAGNOSIS: MULTIPLESCLEROSIS
ALLERGIES: I HAVE NO KNOWN ALLERGIES TO ANY KIND OF MEDICATION.
PHONENUMBERS: HOMENUMBER Το σταθερό σου τηλέφωνο μαζί με κωδικό χώρας CELLPHONENUMBER: Το κινητό σου.

CREDIT CARD DETAILS.

MASTERCARDNO.: Ο αριθμός της MASTERCARD ή κάποιας άλλης κάρτας.
VALIDTHRU : Ημερομηνία λήξης της πιστωτικής κάρτας
AUTHORISEDUSER: Το όνομα και το επίθετο του νόμικου κατόχου της

SHIPPING ADDRESS:
Τοονοματεπώνυμόσου
Οδόςκαιαριθμός
Νομός
Πόληκαιταχυδρομικόςαριθμός
Χώρα

I will run the address again as it sometimes doesn’t come through clearly on fax paper.
(Επανάληψη των ταχυδρομικών σου στοιχείων)

Once again, credit card details for the same reason.

MASTERCARDήVISA NO.:
VALID THRU :
AUTHORISED USER:

Thank you in advance and please do not hesitate to contact me if needed.

Wizard
21-03-08, 18:13
Μαζί με τη συμπληρωμένη φόρμα με τα προσωπικά σας στοιχεία, καθώς και με τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας για τη πληρωμή του LDN, θα πρέπει να σταλεί οπωσδήποτε και μία συνταγή γιατρού που θα συνταγογραφεί το LDN. Η συνταγή του γιατρού θα πρέπει να έχει την πιο κάτω απλή μορφή, γραμμένη στα αγγλικά ασφαλώς:

Patient with Multiple Sclerosis

Το ονοματεπώνυμό του ασθενούς, με λατινικούς χαρακτήρες.

Low Dose Naltrexone (LDN)

300 caps x 1.5mg (Ο αριθμός είναι ενδεικτικός, μπορεί για παράδειγμα να είναι 350 κάψουλες των 1.5mg)

Ονοματεπώνυμο γιατρού (Dr τάδε)

Διεύθυνση και τηλέφωνο ιατρείου

Αριθμός ΤΣΑΥ

Ημερομηνία

Υπογραφή γιατρού

Η συνταγή όπως προανέφερα θα πρέπει να είναι όλη γραμμένη με λατινικούς χαρακτήρες και ευανάγνωστη. Το ονοματεπώνυμο του γιατρού ή του ασθενούς επίσης με λατινικούς χαρακτήρες.

Το φαξ στο οποίο θα στείλετε την ιατρική συνταγή μαζί με την συμπληρωμένη φόρμα των στοιχείων σας είναι το εξής: Fax: 561-218-8873 Ο κωδικός φαξ της Αμερικής αν δεν κάνω λάθος είναι 001. Στον ΟΤΕ απ’ όπου και συστήνω να σταλεί το fax γνωρίζουν με βεβαιότητα των κωδικό για αποστολή fax στην Αμερική

Στη κενή φόρμα με τα στοιχεία που θα πρέπει να συμπληρωθούν, υπάρχει ως παράδειγμα η ονομασία της κάρτας MASTERCARD. Αν έχετε άλλη κάρτα είναι αυτονόητο πως θα πρέπει να αλλάξετε την ονομασία MASTERCARD με την ονομασία της κάρτας που διαθέτετε. Για παράδειγμα, VISA.

Υπάρχει το ενδεχόμενο το φάρμακο να εντοπιστεί στο τελωνείο και να πρέπει να πληρώσετε τον φόρο εισαγωγής φαρμάκων στη χωρά που αν δεν κάνω λάθος ανέρχεται περίπου στα 200€, αλλά χωρίς να είμαι καθόλου βέβαιος για το ακριβές ποσό. Σε αυτή τη περίπτωση, απ’ όσο γνωρίζω δεν έχουν δικαίωμα να κατασχέσουν το φάρμακο, εφόσον θα το συνταγογραφεί γιατρός, έχουν όμως το δικαίωμα να σου το φορολογήσου.

Αν δεν γνωρίζετε πολύ καλά αγγλικά, καλό θα ήταν το κινητό τηλέφωνο που θα δώσετε να είναι ενός δικού σας ανθρώπου που θα γνωρίζει όσο γίνεται καλύτερα αγγλικά, ώστε να μπορέσει να συνεννοηθεί με τους αμερικάνους υπαλλήλους της εταιρίας, αν τυχόν επικοινωνήσουν μαζί σας για οποιοδήποτε θέμα τυχόν προκύψει.

Η ιστοσελίδα της φαρμακαποθήκης στην Αμερική που παρέχει το LDN είναι η εξής. http://www.skipspharmacy.com/ (http://www.skipspharmacy.com/)

Σε αυτή την ιστοσελίδα μπορείτε να βρείτε στοιχεία επικοινωνίας αν θέλετε να μιλήσετε μαζί τους για περαιτέρω πληροφορίες.

Wizard
21-03-08, 18:24
Το LDN πρέπει να λαμβάνεται μεταξύ 9 και 11 το βράδυ.

Θα πρότεινα τη πρώτη μέρα να πάρετε 1 κάψουλα που περιέχει 1.5mg ναλτρεξόνης.

Τη δεύτερη μέρα μία κάψουλα και το 1/3 του περιεχομένου μίας δεύτερης κάψουλας. Συνολικά, 2 mg ναλτρεξόνης.

Τη τρίτη μέρα μία κάψουλα και τα 2/3 του περιεχομένου της δεύτερης κάψουλας. Συνολικά 2.5mg ναλτρεξόνης.

Τη τέταρτη μέρα δύο ολόκληρες κάψουλες, δηλαδή συνολικά 3mg ναλτρεξόνης.

Σημείωση 1: Οι κάψουλες ανοίγουν.

Σημείωση 2: Προτείνω αυτόν τον τρόπο δοσολογίας για να ελαχιστοποιηθούν οι παρενέργειες κατά τις πρώτες ημέρες, που συνήθως είναι νευρικότητα και αϋπνία. Ωστόσο, ο συνήθης τρόπος έναρξης του φαρμάκου που προτείνει και ο Dr. Bihari είναι κατευθείαν 3mg LDN, αλλά για κανένα λόγο μεγαλύτερη δόση, τουλάχιστον τους πρώτους μήνες.

Σημείωση 3: Όποιος αποφασίσει να δοκιμάσει το LDN εννοείται πως θα το κάνει με δική του ευθύνη.

jginis
21-03-08, 22:35
Αναρωτιέμαι αν ένα απλό «Ευχαριστώ» αρκεί για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη μου ή ακόμα περισσότερο την ευγνωμοσύνη όλων μας.

Wizard
10-07-08, 21:06
Μία μικρή αλλά χρήσιμη παρατήρηση. Όταν στείλει κάποιος το fax καλύτερα να τηλεφωνήσει στο Skip's για να επιβεβαιώσει πως το έλαβαν. Δέχονται χιλιάδες παραγγελίες με fax και μερικές τους διαφεύγουν.

PChatzin
04-08-08, 01:23
Αν και περασμένη η ώρα, φίλε "μάγε" θα ήθελα τη γνώμη σου όσον αφορά την προμήθεια του LDN, από Σκωτία -Γλασκόβη- Dickson's Pharmacy. Υπάρχει και μορφή liquid όπως μας λένε οι Σκωτσέζοι φίλοι μας. Από ποιότητα τι γίνεται ? Η τιμή βέβαια λόγω ευκολίας γεμίσματος είναι αρκετά χαμηλή -σχεδόν μισή-. Νομίζω πάντως ότι η μορφή liquid είναι καλύτερης απορρόφησης και φυσικά ταχείας. Ξέρεις τίποτα ή "κομίζω γλαύκα"???? Από lactose έχει άραγε ??? Είναι μήπως "slow-release form of naltrexone"??? Ίσως αξίζει να το δούμε στο μέλλον λόγω Ε.Ε.......και σαφώς πιο γρήγορης εξυπηρέτησης.
Εγώ δυστυχώς από Συνταγή τίποτα ακόμα. Ελπίζω πάντως........
(Φυσικά είμαι ενήμερος τι χρειάζεται για "Skip's Pharmacy" Florida. Αλήθεια, αν γίνομαι λιγάκι αδιάκριτος, πόσο σου κοστίζει το μήνα (2 Χ 1.5mg) από Αμερική??)

http://www.ldnresearchtrust.org/_ldnresearch/static/ldn_from_dickson_s.asp

{Dickson's Pharmacy. One port of call for either the capsule or liquid form of LDN is the family-owned firm Dickson Chemist in Glasgow (telephone 0141 647 8032). One month's supply on a private prescription will cost £27.00 for either 3mg or 4.5mg in capsule form. Liquid form is cheaper at £15.00 for one month's supply.}

Wizard
04-08-08, 12:23
Μόνο από το SKIP's παραγγέλνω το LDN, δεν ξέρω τι ισχύει αλλού.

To LDN έχει διάρκεια ζωής 5 μήνες. Φαρμακευτική αγωγή 5 μηνών μου κοστίζει περίπου 200€ μαζί με τα ταχυδρομικά έξοδα. Περίπου 350 κάψουλες των 1.5mg η κάθε μία.

PChatzin
04-08-08, 16:56
Φίλε "μάγε" ελπίζω να μην σε ζάλισα.
Επιτέλους αύριο -πρώτα ο Θεός- θα πάρω συνταγή Παθολόγου για το LDN.
Σκοπεύω να στείλω φαξ απευθείας στο Skip's Pharmacy.
Ήθελα λοιπόν να μου πεις σε παρακαλώ, από την ημέρα που θα σταλεί το φαξ, μέχρι την παράδοσή του στην Ελλάδα, πόσες ημέρες κάνει???
Έχω κανονίσει της Παναγίας να πάω τη σύζυγό μου λίγες μέρες (10) διακοπές και σκέφτομαι μήπως έρθει ειδοποίηση όταν θα λείπω. Βλέπεις φοβόμαστε μην πάει κάτι στραβά και έχουμε περαιτέρω καθυστερήσεις.
Σ' ευχαριστώ πάντως πολύ για την άμεση ανταπόκρισή σου και βοήθειά σου. Να είσαι καλά...

Wizard
04-08-08, 18:56
Φίλε "μάγε" ελπίζω να μην σε ζάλισα.
Επιτέλους αύριο -πρώτα ο Θεός- θα πάρω συνταγή Παθολόγου για το LDN.
Σκοπεύω να στείλω φαξ απευθείας στο Skip's Pharmacy.
Ήθελα λοιπόν να μου πεις σε παρακαλώ, από την ημέρα που θα σταλεί το φαξ, μέχρι την παράδοσή του στην Ελλάδα, πόσες ημέρες κάνει???
Έχω κανονίσει της Παναγίας να πάω τη σύζυγό μου λίγες μέρες (10) διακοπές και σκέφτομαι μήπως έρθει ειδοποίηση όταν θα λείπω. Βλέπεις φοβόμαστε μην πάει κάτι στραβά και έχουμε περαιτέρω καθυστερήσεις.
Σ' ευχαριστώ πάντως πολύ για την άμεση ανταπόκρισή σου και βοήθειά σου. Να είσαι καλά...
Χρειάζεται περίπου μία εβδομάδα. Όταν στείλεις το fax, το απόγευμα τηλεφώνησέ τους http://www.skipspharmacy.com/?pgname=contact για να επιβεβαιώσεις πως έλαβαν το fax. Δέχονται καθημερινά πολλές παραγγελίες απ' όλο τον πλανήτη και μερικές φορές το fax δεν γίνεται αντιληπτό. Εννοείται πως θα πρέπει να γνωρίζεις καλά αγγλικά εσύ ή όποιος άλλος τηλεφωνήσει για να κάνει την επιβεβαίωση.

ΥΓ. Γενικά η αρχική δοσολογία είναι κατευθείαν τα 3mg, αλλά θα έλεγα πως είναι προτιμότερο να ξεκινήσει η θεραπεία με 2.25mg. Είναι εύκολο να τροποποιηθεί η δοσολογία, οι κάψουλες ανοίγουν και αν η κάθε μία είναι του 1.5mg τότε το μισό περιεχόμενο μίας κάψουλας αντιστοιχεί με 0.75mg.

Μία ολόκληρη κάψουλα και ΄μισή ακόμα μας κάνουν 1.5mg + 0.75mg = 2.25mg ναλτρεξόνης.

Το μισό περιεχόμενο της δεύτερης κάψουλας ρίξτε το σ' έα μικρό ποτήρι μαζί με νερό, ανακινήστε καλά και... εβίβα. Το υπόλοιπο μισό του περιεχομένου της δεύτερης κάψουλας αφήστε το μέσα στην κάψουλα, κλείστε την ξανά, βάλτε την στο ψυγείο, και το επόμενο βράδυ θα ληφθεί αυτή μαζί με μία ολόκληρη κάψουλα, δηλαδή, πάλι 2.25mg ναλτρεξόνης.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα πιο "ήπια" έναρξη της θεραπείας. Τις πρώτες μέρες υπάρχει πάντα μία επιδείνωση μέχρι να προσαρμοστεί ο οργανισμός και τα 2.25mg αντί των 3mg θα έχουν σαν αποτέλεσμα τον περιορισμό αυτού του φαινομένου.

PChatzin
05-08-08, 14:25
Φίλε "μάγε" λιγάκι βοήθεια.
Αφού αισίως πήρα τη συνταγή για το LDN, πήγα στον "περίφημο" ΟΤΕ να στείλω τα χαρτιά, και αυτός με έστειλε στα ΕΛΤΑ.
Από εκεί όμως παρά τις προσπάθειες της κοπέλας έβγαινε συνέχεια το μήνυμα "No answer" από Skip's Pharmacy.-(001-561-218-8873).
Ερώτηση : Υπάρχει περίπτωση να είναι κλειστό το φαξ, επειδή είναι το κατάστημα λόγω διαφοράς στην ώρα κλειστό?
Ήρθα σπίτι και πήρα πάλι το τηλέφωνο. Βγήκε τηλεφωνητής και με ενημέρωσε για τις ώρες εργασίας του καταστήματος,
επίσης έδωσε ένα τηλέφωνο για επείγοντα περιστατικά και εν συνεχεία ζητούσε να αφήσουμε μήνυμα, με όνομα τηλέφωνο κλπ. Για φαξ ούτε κουβέντα.
Θα προσπαθήσω να τα ξαναστείλω το απόγευμα που θα είναι ανοικτά, και εάν δεν, θα τηλεφωνήσω στο 001-561-218-0111 για οδηγίες live.
Αυτά για την ώρα ..... Ίδωμεν

PChatzin
05-08-08, 18:32
Φίλε "μάγε" τέλος καλό όλα καλά....
Επιτέλους απεστάλησαν τα φαξ στο Skip's Pharmacy.
Το φαξ λειτουργεί μόνο όταν είναι ανοικτό το Φαρμακείο. Το βράδυ θα κάνω επιβεβαίωση,και φυσικά θα αναμένουμε παράδοση εναγωνίως.
Ευχαριστώ για όλα....

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
06-08-08, 02:20
Απο Αγγλια δυστυχως ερχεται ακομη και σε υγρη μορφη απο διαιρεση καψουλας Naloxone (ναλτρεξονη που περιεχει λακτοζη, παροτι λογω υγρης μορφης απορορφαται πιο γρηγορα).
Απο Skip's πρεπει να διευκρινισεις πως ΔΕΝ θες με λακτοζη αλλα με αλλο filler και υποψη - κατι που το επαθα με τη συζυγο και ειναι αξιοσημειωτο αλλα δυστυχως το εμαθα εκ των υστερων - σε καθε καψουλα LDN η καθαρη ποσοτητα ναλτρεξονης ειναι ελαχιστη μπροστα στο filler (πιθανως και σε σενα ειναι avicel) οποτε αφαιρωντας τη μιση σκονη απο καθε καψουλα δεν μας εξασφαλιζει οτι παιρνουμε τη μιση ποσοτητα ναλτρεξονης αφου η συγκεντρωση της λογω γεμισματος απο μηχανημα μπορει να ειναι ειτε στην σκονη που αφαιρεσαμε ειτε σε αυτη που εμεινε μεσα οποτε παροτι παιρνουμε μιση καψουλα παιρνουμε 1,5 mg ναλτρεξονη και παλι!
Αρα μονο σε υγρη μορφη ειμαστε σιγουροι οτι μιση ποσοτητα = μιση ναλτρεξονη αρκει φυσικα να ειναι το υγρο απο καθαρη σκονη ναλτρεξονης.

tasos13
06-08-08, 18:23
Τι εννοείς λέγοντας δυστυχώς Δημήτρη γιατί εάν είναι καλύτερη μορφή σε υγρή γιατί να μην το παίρνουμε από Αγγλία;

PChatzin
06-08-08, 21:02
Απο Αγγλια δυστυχως ερχεται ακομη και σε υγρη μορφη απο διαιρεση καψουλας Naloxone (ναλτρεξονη που περιεχει λακτοζη, παροτι λογω υγρης μορφης απορορφαται πιο γρηγορα).
Απο Skip's πρεπει να διευκρινισεις πως ΔΕΝ θες με λακτοζη αλλα με αλλο filler και υποψη - κατι που το επαθα με τη συζυγο και ειναι αξιοσημειωτο αλλα δυστυχως το εμαθα εκ των υστερων - σε καθε καψουλα LDN η καθαρη ποσοτητα ναλτρεξονης ειναι ελαχιστη μπροστα στο filler (πιθανως και σε σενα ειναι avicel) οποτε αφαιρωντας τη μιση σκονη απο καθε καψουλα δεν μας εξασφαλιζει οτι παιρνουμε τη μιση ποσοτητα ναλτρεξονης αφου η συγκεντρωση της λογω γεμισματος απο μηχανημα μπορει να ειναι ειτε στην σκονη που αφαιρεσαμε ειτε σε αυτη που εμεινε μεσα οποτε παροτι παιρνουμε μιση καψουλα παιρνουμε 1,5 mg ναλτρεξονη και παλι!
Αρα μονο σε υγρή μορφή είμαστε σίγουροι οτι μισή ποσότητα = μισή ναλτρεξόνη αρκεί φυσικα να ειναι το υγρο απο καθαρή σκόνη ναλτρεξόνης.
Δημήτρη καλησπέρα, κι' εγώ μία από τα ίδια, η σύζυγός μου έχει σκπ-15 χρόνια-.
Ήθελα να σου πω ως προς το LDN ότι, η Naloxone ομογενοποιείται μαζύ με το x έκδοχο, και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να είναι στην κάψουλα αδιάλυτη.
Τώρα όσο αφορά να βάζουν lactose το θεωρώ λιγάκι τραβηγμένο γιατί τους ζητάμε LDN για Σκλήρυνση κατά Πλάκας.
Αν δεν κάνω λάθος ούτε και ο Wizard το αναφέρει στη φόρμα της παραγγελίας. Ίσως να το θεωρεί αυτονόητο ότι δεν θα βάλουν.
Και κάτι τελευταίο, θα ήθελα να μάθω γιατί η lactose είναι... "ταύρος σε υαλοπωλείο" και με ποια στοιχεία αν είναι εύκολο, γιατί ο γιατρός μου με έχει ζαλίσει,
του φαίνεται λιγάκι xtrem. Βέβαια γάλατα, γαλακτοκομικά και τυριά -με μεγάλη δυσκολία - έχουν κοπεί ανεπιστρεπτί.
Δεν υπάρχουν περιθώρια βλέπεις για πειραματισμούς....
Εν αναμονή configuration της παραγγελίας μου από Skip's Pharmacy.....

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
06-08-08, 21:55
Παιδες η υγρη μορφη σαφως και ειναι η καλυτερη με δευτερη την καψουλα με εκδοχο achidophilus, απλα σε ερωτηση μου οι Dicksons μου ειπαν πως διαιρουν μια καψουλα Naloxone και την αραιωνουν σε νερο οποτε ναι μεν καλο οτι ειναι σε υγρη μορφη αλλα κακο οτι περιεχει λακτοζη.
Σαφως και απαγορευεται στην περιπτωση μας η λακτοζη οσο και η γλουτενη, εχει αναλυθει πολλες φορες παιδες αν το αναζητησει κανεις και ειναι μια απο τις αιτιες που απαγορευονται τα γαλακτοκομικα στη ΣΚΠ, η συζυγος μου αλλωστε απο το τεστ δυσανεξιας βρηκε οτι ειναι δυσανεκτικη στα αντιστοιχα προιοντα.

Αφου σου ευχηθω οτι καλυτερο και αναλογη επιτυχια στο LDN θα μου επιτρεψεις να ρωτησω κι εγω κατι αν θες δεν απαντας δημοσια αλλα με πμ, η συζυγος σου ποσες υποτροπες εχει και καθε ποτε, ποσες εστιες και ποια μερη του σωματος προσβαλαν και τελος πως ειναι η κατασταση της μετα απο τοσο καιρο;
Ευχαριστω και ξαναλεω ΑΝ θες απαντας ειτε με πμ ειτε δημοσια δεν υπαρχει σε καμια περιπτωση προβλημα απλα ανυσηχω και θελω να ξερω τι μπορει να περιμενω με τον καιρο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
06-08-08, 21:58
Παρενθεση σχετικα με την ομογενοποιηση - μιλουσα για το LDN απο Skip's που δεν προερχεται απο καψουλες αλλα καθαρη σκονη ναλτρεξονης την οποια οι ιδιοι συσκευαζουν σε καψουλες και ισως - μικρη μεν αλλα υπαρκτη περιπτωση - να μην ειναι ομοιομορφα κατανεμημενη η ναλτρεξονη στο εκδοχο.

PChatzin
12-08-08, 12:52
Καλοί μου φίλοι, μόλις παρελήφθησαν από FEDEX οι 350caps. LDN από Skip's Pharmacy.
Μετα από λίγες μέρες διακοπών -πρώτα ο Θεός- θα αρχίσουμε την μάχη για το "φρενάρισμα" και την μερική βελτίωση πιστεύω της τόσο ιδιότροπης ασθένειας.
Μία ερώτηση "μάγο", Δημήτρη : Είναι τόσο λίγο το διάστημα (5) μηνών και σε σας, που πρέπει να καταναλωθούν? Όσες περισσέψουν τις πετάμε? ΠΟΛΎ ΚΡΊΜΑ.
Αυτά τα καλά νέα για την ώρα, σε λίγο καιρό θα σας πω και εντυπώσεις......

tasos13
13-08-08, 18:02
Καλοί μου φίλοι, μόλις παρελήφθησαν από FEDEX οι 350caps. LDN από Skip's Pharmacy.
Μετα από λίγες μέρες διακοπών -πρώτα ο Θεός- θα αρχίσουμε την μάχη για το "φρενάρισμα" και την μερική βελτίωση πιστεύω της τόσο ιδιότροπης ασθένειας.
Μία ερώτηση "μάγο", Δημήτρη : Είναι τόσο λίγο το διάστημα (5) μηνών και σε σας, που πρέπει να καταναλωθούν? Όσες περισσέψουν τις πετάμε? ΠΟΛΎ ΚΡΊΜΑ.
Αυτά τα καλά νέα για την ώρα, σε λίγο καιρό θα σας πω και εντυπώσεις......
Επάνω στο κουτι αναφέρει ημερομηνία λήξης εάν τα πάρει κανονικά είναι 5 μήνες ε τώρα εάν περάσουν και καμία βδομάδα δεν χάλασε ο κόσμος.

Wizard
17-08-08, 06:03
Τα χάπια τα βάζω στη συντήρηση του ψυγείου κι αυτό τους αυξάνει έστω και λίγο την διάρκειά τους.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
17-08-08, 20:56
Τα χάπια τα βάζω στη συντήρηση του ψυγείου κι αυτό τους αυξάνει έστω και λίγο την διάρκειά τους.
Μια απο τα ιδια αν και παραγγελω παντα νωριτερα τα καινουρια μην ξεμεινει η συζυγος οποτε καποια εστω μικρη ποσοτητα παει χαμενη!

nikpax
26-08-08, 12:35
παρακολουθω με ενδιαφερον το θεμα σας σχετικα με το LDN ομοιοπαθης ων. Ωφελει ομως απο οτι ειδα μονο αυτους που πασχουν απο την υποτροπιαζουσα -διαλειπουσα μορφη .εγω εχω την πρωτοπαθη προιουσα μορφη κανω και την interferon b 1α αρα.............

Wizard
26-08-08, 14:12
Ωφελει ομως απο οτι ειδα μονο αυτους που πασχουν απο την υποτροπιαζουσα -διαλειπουσα μορφη ...
:questionmark::questionmark::questionmark:

Το είδες; Που το είδες;;; :hmmmm:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
26-08-08, 19:13
παρακολουθω με ενδιαφερον το θεμα σας σχετικα με το LDN ομοιοπαθης ων. Ωφελει ομως απο οτι ειδα μονο αυτους που πασχουν απο την υποτροπιαζουσα -διαλειπουσα μορφη .εγω εχω την πρωτοπαθη προιουσα μορφη κανω και την interferon b 1α αρα.............
Νομιζω πως ωφελει κυριως οσους σκληρυντικους εχουν υπολειτουργουντα υποφυση (pituitary gland) κι αυτο συμφωνα με οτι διαβασα ειναι πανω απο 90% των ασθενων.
Αν δεις απο τα σχολια των χρηστων αυτοι που παρουσιαζουν περισσοτερο θετικα αποτελεσματα ειναι αυτοι με προχωρημενες μορφες της ασθενειας που συνηθως περασαν απο πολλες αλλες θεραπειες ακριβως δηλαδη το αντιθετο απο αυτο που λες.
Απορω παντως καθως η ιντερφερονη ειναι ανοσοκατασταλτικο και το LDN ανοσοενισχυτικο (για την ακριβεια ανοσορυθμιστικο) πως παιρνεις και τα δυο αφου ουσιαστικα το ενα αναιρει το αλλο και τελικα μαλλον κανενα δε δουλευει ως πρεπει;

tasos13
27-08-08, 16:05
Μια απο τα ιδια αν και παραγγελω παντα νωριτερα τα καινουρια μην ξεμεινει η συζυγος οποτε καποια εστω μικρη ποσοτητα παει χαμενη!

Καλά δεν υπάρχει περίπτωση να ξεμείνει με σένα που έχει δίπλα της..... ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ σε όλους

nikpax
28-08-08, 13:21
Νομιζω πως ωφελει κυριως οσους σκληρυντικους εχουν υπολειτουργουντα υποφυση (pituitary gland) κι αυτο συμφωνα με οτι διαβασα ειναι πανω απο 90% των ασθενων.
Αν δεις απο τα σχολια των χρηστων αυτοι που παρουσιαζουν περισσοτερο θετικα αποτελεσματα ειναι αυτοι με προχωρημενες μορφες της ασθενειας που συνηθως περασαν απο πολλες αλλες θεραπειες ακριβως δηλαδη το αντιθετο απο αυτο που λες.
Απορω παντως καθως η ιντερφερονη ειναι ανοσοκατασταλτικο και το LDN ανοσοενισχυτικο (για την ακριβεια ανοσορυθμιστικο) πως παιρνεις και τα δυο αφου ουσιαστικα το ενα αναιρει το αλλο και τελικα μαλλον κανενα δε δουλευει ως πρεπει;
δεν ειπα οτι παιρνω το LDN αλλα μονο την ιντερφερονη και το καταλαβα οτι πρεπει η το ενα η το αλλο.

nikpax
28-08-08, 13:28
:questionmark::questionmark::questionmark:

Το είδες; Που το είδες;;; :hmmmm:
εσυ το αναφερεις Δημητρη τις 20-3-08 [προηγουμενη σελιδα ]σε απαντησι στον iginis otan ρωτα σε ποιον τυπο σκληρυνσις απευθυνεται η θεραπεια με το LDN

PChatzin
28-08-08, 14:23
Παιδιά γεια σας, και Καλό Χειμώνα σε όλους σας.
Ηθελα να ρωτήσω μία λεπτομέρεια ειδικά τον "μάγο" (τον έχω ζαλίσει ήδη) και τον Δημήτρη ή όποιον άλλον ξέρει κάτι, αν υπάρχει περίπτωση conflict του LDN και του αντικαταθλιπτικού Ludiomil 50mg που παίρνει η σύζυγος για αρκετά χρόνια κάθε βράδυ....
Βέβαια αποφεύγει να το παίρνει μαζί με το LDN -με διαφορά 2 ωρών-, αλλά λέω μήπως..... είναι αντικανονική η χρήση και των δύο μαζί (ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΥ LDN).
Σήμερα είναι η 4 μέρα και φτάσαμε τα 3mg χωρίς ιδιαίτερες παρενέργειες.
Λιγάκι ελαφρά ζαλάδα και κάποια κούραση στη γενική κατάσταση. Σήμερα βέβαια το πρωί κάποια στιγμή ανέφερε ότι είχε μια μικρή αίσθηση ευφορίας (no bad).
Αυτά τα ολίγα, νομίζω ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για συμπεράσματα. Θα σας ενημερώσω αν όλα πάνε κατ΄ευχήν σύντομα.
Υ.Γ. Παράκληση, μην μου ζητήσετε να ρωτήσω τον γιατρό της.
Όλοι το παίζουν Ινδιάνοι και δεν ξέρουν τίποτα για τον "φόνο". Συντηρούν το Ιατρικό τους Κατεστημένο με ότι αυτό συνεπάγεται.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
29-08-08, 00:15
Παντως, κι αυτο ειναι προς τιμην του, οταν πηγαμε στον Τριανταφυλλου και μας ρωτησε του ειπαμε πως παιρνουμε LDN, οχι μονο δεν τον ειδα να εκλησεται αλλα ρωτησε λεπτομερεις οσον αφορα τα αποτελεσματα που ειχαμε, συμπτωματα, παρενεργειες κλπ και μαλλον την αποδεχεται σαν θεραπεια ασχετα που το πρωτοκολλο δεν αφηνει γενικοτερα τους νευρολογους να προτεινουν κατι τετοιο αντι ιντερ-κοπα-τιζαμπρι!

Nikpax μπορεις να κανεις quote ακριβως που γραφω οτι απευθυνεται στη διαλειπουσα μορφη γιατι δεν μπορω να το βρω σε παρακαλω (και φυσικα δεν το εννοω);

Wizard
29-08-08, 09:53
αν υπάρχει περίπτωση conflict του LDN και του αντικαταθλιπτικού Ludiomil 50mg που παίρνει η σύζυγος για αρκετά χρόνια κάθε βράδυ....
Βέβαια αποφεύγει να το παίρνει μαζί με το LDN -με διαφορά 2 ωρών-, αλλά λέω μήπως..... είναι αντικανονική η χρήση και των δύο μαζί (ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΥ LDN)
Για να απαντήσει με βεβαιότητα κάποιος σε αυτή την ερώτηση θα πρέπει να έχει στη διάθεσή του στοιχεία από κλινικές έρευνες. Σίγουρα είναι προτιμότερο να παίρνει αυτά τα δύο φάρμακα με διαφορά δύο ωρών. Καλό θα ήταν να συμβουλευτεί τον γιατρό της, και αν της το επέτρεπε να διέκοπτε το Ludiomil για λίγο, διαπιστώνοντας από πρώτο χέρι τ' αποτελέσματα που θα είχε. Μόνο αν της το επέτρεπε ο γιατρός της!

tasos13
29-08-08, 17:50
[quote=PChatzin;203212]Παιδιά γεια σας, και Καλό Χειμώνα σε όλους σας.
Ηθελα να ρωτήσω μία λεπτομέρεια ειδικά τον "μάγο" (τον έχω ζαλίσει ήδη) και τον Δημήτρη ή όποιον άλλον ξέρει κάτι, αν υπάρχει περίπτωση conflict του LDN και του αντικαταθλιπτικού Ludiomil 50mg που παίρνει η σύζυγος για αρκετά χρόνια κάθε βράδυ....
Βέβαια αποφεύγει να το παίρνει μαζί με το LDN -με διαφορά 2 ωρών-, αλλά λέω μήπως..... είναι αντικανονική η χρήση και των δύο μαζί (ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΥ LDN).

Η γυναίκα μου παίρνει παράλληλα και το ladose αλλά άλλη ώρα(Πρωί) , δεν έχουμε δει κάτι να την έχει πειράξει. Εκείνο που διαπιστώσαμε είναι ότι τα 3mg φαίνεται να την ενοχλεί και κατεβήκαμε στο 1,5mg και επανήλθε στην βελτίωση που είχε ήδη δει με την χρήση του LDN.

PChatzin
29-08-08, 22:51
[QUOTE=tasos13;203295][quote=PChatzin;203212]

Η γυναίκα μου παίρνει παράλληλα και το ladose αλλά άλλη ώρα(Πρωί) , δεν έχουμε δει κάτι να την έχει πειράξει. Εκείνο που διαπιστώσαμε είναι ότι τα 3mg φαίνεται να την ενοχλεί και κατεβήκαμε στο 1,5mg και επανήλθε στην βελτίωση που είχε ήδη δει με την χρήση του LDN.[/QUOT

Φίλε Τάσο θα ήθελα να μου πεις τι εννοείς όταν λες "φαίνεται να την ενοχλεί" και το μείωσες 50% λιγότερο τη δόση, δηλαδή τι συμπτώματα-παρενέργειες παρουσιάστηκαν???? Μήπως είναι μεγάλη η μείωση ή έγινε σταδιακά????
Είμαι στην 6 ημέρα -πολύ νωρίς βέβαια- ακόμη της χρήσης και θα ήθελα να ξέρω τι να περιμένω αν μπορείς να μου περιγράψεις.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.....

Wizard
30-08-08, 09:54
Η γυναίκα μου παίρνει παράλληλα και το ladose αλλά άλλη ώρα(Πρωί) , δεν έχουμε δει κάτι να την έχει πειράξει. Εκείνο που διαπιστώσαμε είναι ότι τα 3mg φαίνεται να την ενοχλεί και κατεβήκαμε στο 1,5mg και επανήλθε στην βελτίωση που είχε ήδη δει με την χρήση του LDN.Αφού σε σας δουλεύει στο 1.5mg τότε μείνετε σε αυτή τη δοσολογία και την επόμενη φορά μπορείτε να παραγγείλετε και κάψουλες του 0.5mg για να δείτε αν μία μικρή αύξηση στη δόση (2mg) θα έχει περαιτέρω ευεργετικά αποτελέσματα.

nikpax
30-08-08, 14:10
Τύπος της ΣΚΠ - Υποτροπιάζουσα διαλείπουσα

- Διάστημα χρήσης του LDN - Περίπου δυόμισι χρόνια.

- Αποτελέσματα - Βελτίωση και σταθεροποίηση

- Από που το προμηθεύομαι - Skip's pharmacy

- Ποιος μου το συνταγογραφεί - Ένας παθολόγος

- Θα το συνιστούσα σε άλλον - Ναι
ενταξει φιλε μακαρι να μην ειναι ετσι δεν θα το κανουμε θεμα.θα επικοινωνησω με τον νευρολογο μου να δω τι θα μου πει και θα προσπαθησω να το παρω και εγω

tasos13
30-08-08, 14:38
[quote=tasos13;203295][quote=PChatzin;203212]

Η γυναίκα μου παίρνει παράλληλα και το ladose αλλά άλλη ώρα(Πρωί) , δεν έχουμε δει κάτι να την έχει πειράξει. Εκείνο που διαπιστώσαμε είναι ότι τα 3mg φαίνεται να την ενοχλεί και κατεβήκαμε στο 1,5mg και επανήλθε στην βελτίωση που είχε ήδη δει με την χρήση του LDN.[/QUOT

Φίλε Τάσο θα ήθελα να μου πεις τι εννοείς όταν λες "φαίνεται να την ενοχλεί" και το μείωσες 50% λιγότερο τη δόση, δηλαδή τι συμπτώματα-παρενέργειες παρουσιάστηκαν???? Μήπως είναι μεγάλη η μείωση ή έγινε σταδιακά????
Είμαι στην 6 ημέρα -πολύ νωρίς βέβαια- ακόμη της χρήσης και θα ήθελα να ξέρω τι να περιμένω αν μπορείς να μου περιγράψεις.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.....

Ξεκινήσαμε με 1,5Mg για περίπου 3 εβδομάδες και ήταν ορατή η βελτίωση σε πολλά σημεία( περισσότερη αντοχή, καλλίτερο βάδισμα σε γενικές γραμμές μείωση των συμπτωμάτων), μετά πήρε 0,75mg για 1 εβδομάδα και κατόπιν 3mg. Υποθέσαμε ότι ανεβαίνοντας στα 3mg θα έχουμε καλλίτερα αποτελέσματα από ότι στα 1,5mg, όμως στα 3,00 άρχισε σιγά σιγά να επιστρέφει στην πρότερη κατάσταση. Έτσι σκεφτήκαμε, αφού διάβασα σ ένα φόρουμ http://health.groups.yahoo.com/group/lowdosenaltrexone/ ότι και αλλοι είχανε το ίδιο πρόβλημα και επιστρέφοντας σε χαμηλοτερη δόση ειδανε όφελος. Κατεβαίνοντας στο 1,5mg ξανα είδε βελτίωση όχι όση όταν ξεκίνησε ,ισως αργότερα ανέβουμε στα 2,00mg, θα δούμε πάντως καταλαβαίνω ότι η δοσολογία είναι τελικά καθαρά προσωπική του καθένα ανάλογα που βρίσκει βελτίωση γι αυτό ίσως δεν πρέπει κατά την δική μου άποψη να γίνεται η αύξηση της δόσης γρήγορα.

Wizard
30-08-08, 17:56
ενταξει φιλε μακαρι να μην ειναι ετσι δεν θα το κανουμε θεμα.θα επικοινωνησω με τον νευρολογο μου να δω τι θα μου πει και θα προσπαθησω να το παρω και εγω
Αναφερόμουν στον εαυτό μου. Υποτροπιάζουσα είναι αυτό που έχω εγώ, αν αυτό σε μπέρδεψε.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
30-08-08, 19:33
Η συζυγος μου ειχε ισως τα περισσοτερα συμπτωματα απο ολους σας με το που ξεκινησε το LDN!
Παροτι ξεκινησε με 1,5mg αμεσως οταν ανεβηκε στα 3 ειχε συμπτωματα εκει που και στις υποτροπες της ειχε, αλλοτε εντονα κι αλλοτε ηπια, αν και επειδη ουτως η αλλως ηταν οι πρωτες της σοβαρες ωσεις εκεινη την περιοδο ειχε ουτως η αλλως προβλημα και δεν μπορουμε να ξερουμε ποσα απο αυτα ωφειλοταν στο φαρμακο και ποσα στη ΣΚΠ που τη συγκεκριμενη περιοδο ηταν σε εξαρση.
Ενα επεισοδιο αλλωστε ηταν σιγουρα απο το καθαρισμα αμαλγαματος σε οδοντιατρο αφου παρουσιαστηκε αμεσως μετα την επισκεψη σε αυτον.

Αυτα ολα κρατησαν περιπου 40 μερες με τρεις ενδιαμεσα βδομαδες χωρις καθολου προβληματα, δυστυχως τοτε δουλευε ατελειωτες ωρες, ετρωγε μετρια και δεν επαιρνε οτι τωρα παιρνει απο συμπληρωματα επιβαρυνοντας την κατασταση.

Μετα απο αυτο το δυσβασταχτο ειναι αληθεια διαστημα κι αφου παρεμεινε στα 3mg δεν ξαναειχε προβλημα εκτος απο οταν αρρωστησε, τη μια φορα ειχα βαρεια ιωση κι επειδη δεν ηθελε να μεινουμε χωρια δυστυχως κολλησε (με τα συμπληρωματα ομως αυτο κρατησε τρεις μερες οταν η ιωση αυτη κρατουσε πανω απο βδομαδα σε ολους) και τη δευτερη κρυωσε πολυ αλλα και παλι σε δυο μερες της περασε.
Και στις δυο αυτες περιπτωσεις μου εκανε εντυπωση το ποσο συντομα εγινε καλα αλλα επισης και το ποσο γρηγορα φεραν στην επιφανεια παλια συμπτωματα (πολυ ελαφρια μουδιασματα και σφιξιμο σε χερι-ποδι) και πισωγυρισαν τον οργανισμο.

Επισης, κι αυτο θα ηθελα οσοι υποστηριζουν οτι το ανοσοποιητικο στη ΣΚΠ υπερλειτουργει να μου απαντησουν, πως γινεται καθε σκληρυντικος να ειναι ευπαθης σε ιωσεις/κρυωματα οταν επρεπε να συμβαινει το αντιθετο;

Παρενθεση εδω, το LDN ενισχυει το ανοσοποιητικο και βοηθα να μην αρρωσταινεις σε αντιθεση με καθε κλασσικη θεραπεια της ΣΚΠ.
Επισης ρυθμιζει τη λειτουργια των περισσοτερων αδενων του οργανισμου οπως υποφυση, ενδοκρινη κλπ και επιταχυνει καποιες λειτουργιες πχ τα μαλλια και νυχια μεγαλωνουν γρηγοροτερα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
05-09-08, 10:30
Και για οσους αμφισβητουν την αποτελεσματικοτητα του LDN η για οσους γιατρους και μη δεν το αποδεχονται ως την πιο αποτελεσματικη και ταυτοχρονα πιο ακινδυνη αγωγη στη ΣΚΠ αλλα και σχεδον σε ολα τα αυτοανοσα ιδου η αποδειξη:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18728058?ordinalpos=25&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsP anel.Pubmed_RVDocSum

A pilot trial of low-dose naltrexone in primary progressive multiple sclerosis.

Gironi M (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?Db=pubmed&Cmd=Search&Term=%22Gironi%20M%22%5BAuthor%5D&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsP anel.Pubmed_DiscoveryPanel.Pubmed_RVAbstractPlus), Martinelli-Boneschi F (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?Db=pubmed&Cmd=Search&Term=%22Martinelli-Boneschi%20F%22%5BAuthor%5D&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsP anel.Pubmed_DiscoveryPanel.Pubmed_RVAbstractPlus), Sacerdote P (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?Db=pubmed&Cmd=Search&Term=%22Sacerdote%20P%22%5BAuthor%5D&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsP anel.Pubmed_DiscoveryPanel.Pubmed_RVAbstractPlus), Solaro C (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?Db=pubmed&Cmd=Search&Term=%22Solaro%20C%22%5BAuthor%5D&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsP anel.Pubmed_DiscoveryPanel.Pubmed_RVAbstractPlus), Zaffaroni M (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?Db=pubmed&Cmd=Search&Term=%22Zaffaroni%20M%22%5BAuthor%5D&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsP anel.Pubmed_DiscoveryPanel.Pubmed_RVAbstractPlus), Cavarretta R (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?Db=pubmed&Cmd=Search&Term=%22Cavarretta%20R%22%5BAuthor%5D&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsP anel.Pubmed_DiscoveryPanel.Pubmed_RVAbstractPlus), Moiola L (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?Db=pubmed&Cmd=Search&Term=%22Moiola%20L%22%5BAuthor%5D&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsP anel.Pubmed_DiscoveryPanel.Pubmed_RVAbstractPlus), Bucello S (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?Db=pubmed&Cmd=Search&Term=%22Bucello%20S%22%5BAuthor%5D&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsP anel.Pubmed_DiscoveryPanel.Pubmed_RVAbstractPlus), Radaelli M (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?Db=pubmed&Cmd=Search&Term=%22Radaelli%20M%22%5BAuthor%5D&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsP anel.Pubmed_DiscoveryPanel.Pubmed_RVAbstractPlus), Pilato V (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?Db=pubmed&Cmd=Search&Term=%22Pilato%20V%22%5BAuthor%5D&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsP anel.Pubmed_DiscoveryPanel.Pubmed_RVAbstractPlus), Rodegher M (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?Db=pubmed&Cmd=Search&Term=%22Rodegher%20M%22%5BAuthor%5D&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsP anel.Pubmed_DiscoveryPanel.Pubmed_RVAbstractPlus), Cursi M (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?Db=pubmed&Cmd=Search&Term=%22Cursi%20M%22%5BAuthor%5D&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsP anel.Pubmed_DiscoveryPanel.Pubmed_RVAbstractPlus), Franchi S (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?Db=pubmed&Cmd=Search&Term=%22Franchi%20S%22%5BAuthor%5D&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsP anel.Pubmed_DiscoveryPanel.Pubmed_RVAbstractPlus), Martinelli V (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?Db=pubmed&Cmd=Search&Term=%22Martinelli%20V%22%5BAuthor%5D&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsP anel.Pubmed_DiscoveryPanel.Pubmed_RVAbstractPlus), Nemni R (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?Db=pubmed&Cmd=Search&Term=%22Nemni%20R%22%5BAuthor%5D&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsP anel.Pubmed_DiscoveryPanel.Pubmed_RVAbstractPlus), Comi G (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?Db=pubmed&Cmd=Search&Term=%22Comi%20G%22%5BAuthor%5D&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsP anel.Pubmed_DiscoveryPanel.Pubmed_RVAbstractPlus), Martino G (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?Db=pubmed&Cmd=Search&Term=%22Martino%20G%22%5BAuthor%5D&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsP anel.Pubmed_DiscoveryPanel.Pubmed_RVAbstractPlus).
Institute of Experimental Neurology (INSPE) and Department of Neurology, San Raffaele Scientific Institute, Via Olgettina 58, Milan, Italy; Fondazione Don Carlo Gnocchi, IRCCS, Milan, Italy.
A sixth month phase II multicenter-pilot trial with a low dose of the opiate antagonist Naltrexone (LDN) has been carried out in 40 patients with primary progressive multiple sclerosis (PPMS). The primary end points were safety and tolerability. Secondary outcomes were efficacy on spasticity, pain, fatigue, depression, and quality of life. Clinical and biochemical evaluations were serially performed. Protein concentration of beta-endorphins (BE) and mRNA levels and allelic variants of the mu-opiod receptor gene (OPRM1) were analyzed. Five dropouts and two major adverse events occurred. The remaining adverse events did not interfere with daily living. Neurological disability progressed in only one patient. A significant reduction of spasticity was measured at the end of the trial. BE concentration increased during the trial, but no association was found between OPRM1 variants and improvement of spasticity. Our data clearly indicate that LDN is safe and well tolerated in patients with PPMS.

Τα "major adverse events" συμφωνα με την αναλυτικη αποδοση της ερευνας ειναι:
"Five drop-outs and two unrelated serious adverse events occurred during the study. Transitory haematological abnormalities (increase of liver enzymes), urinary tract infections, mild agitation and sleep disturbance were the commonest adverse events."

Περιμενω σχολια...

PChatzin
19-10-08, 19:37
Για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν κάτι περισσότερο για το LDN :
http://www.youtube.com/results?search_query=Low+Dose+Naltrexone&search_type=&aq=f

nohappen
22-10-08, 09:46
Ας δούμε λοιπόν, σε πρώτη φάση, τις προτάσεις για το πως θα πρέπει να οργανώσουμε τη συζήτησή μας.

Wizard
22-10-08, 21:41
A pilot trial of low-dose naltrexone in primary progressive multiple sclerosis.Περιμενω σχολια...
Μπράβο ρε Δημήτρη, περίμενα να δω πότε θα δημοσιευόντουσαν τ' αποτελέσματα της έρευνας (άργησαν λίγο), αν και ήμουν σίγουρος δλδ πως θα ήταν πολύ καλά. Να όμως που είναι αναγκαίο να καταλάβουν και οι άλλοι, γιατροί και ασθενείς, την αποτελεσματικότητά του.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
19-11-08, 12:59
http://www.nyles.net/images/naltrexone/Low%20Dose%20Naltrexone.ppt (http://www.nyles.net/images/naltrexone/Low%20Dose%20Naltrexone.ppt)
http://www.casehealth.com.au/case/pdf/THOSE_WHO_SUFFER_MUCH_LDN_BOOK_Jul08.pdf (http://www.casehealth.com.au/case/pdf/THOSE_WHO_SUFFER_MUCH_LDN_BOOK_Jul08.pdf)
http://autoimmunedisease.suite101.com/article.cfm/low_dose_naltrexone_in_multiple_sclerosis (http://autoimmunedisease.suite101.com/article.cfm/low_dose_naltrexone_in_multiple_sclerosis)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
30-12-08, 00:33
Κι επειδη η ΣΚΠ μαλλον δεν ειναι αυτοανοσο αλλα πιθανον αποτελεσμα κακης μικροκυκλοφοριας αιματος στην περιοχη εγκεφαλου-νωτιαιου μυελου(cerebrospinal), αυξησης διαπερατοτητας του αιματοεγκεφαλικου διαφραγματος, αυξημενης συγκεντρωσης σιδηρου κλπ που μπορει ολα αυτα να υφιστανται λογω γενετικης προδιαθεσης, κακης διατροφης, αυξημενης προσβολης απο ιους-βακτηρια (πχ απο το βακτηριο chlamydia pneumoniae) κ.α. ακομη ενας λογος που εχει τοσο καλα αποτελεσματα εκτος της αυξησης ενδορφινων (σημαντικοι παραγοντες βελτιωσης κυκλοφοριας στον εγκεφαλο), της ενισχυσης του ανοσοποιητικου (αυξημενες συγκεντρωσεις του παραπανω βακτηριου καθως και του ιου epstein barr εχουν βρεθει σε ασθενεις με ΣΚΠ αλλα δεν ξερουμε αν ειναι γενεσιουργοι παραγοντες η αποτελεσμα της ασθενειας) ειναι και η αυξημενη αγγειογενεση που προκαλει:
http://cat.inist.fr/?aModele=afficheN&cpsidt=13567004

mr baker
14-01-09, 15:26
http://www.youtube.com/watch?v=VQZmi4EEDD0&feature=related http://www.googleldn.com/

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
14-01-09, 15:42
Καλως ηρθες στην παρεα, πες μου παιρνεις ο ιδιος LDN κι αν ναι για ποσο καιρο, ποια παθηση κλπ ωστε να εχουμε ολοι μια αποψη διατυπωμενη σε αυτο εδω ομως το θεμα που αναφερεται μονο στο LDN!
Δημητρης

gypsycat
14-01-09, 16:27
Διαβάζω συνεχώς οτι κάνει γιά πολλά, αλλά όχι γιά όλα.

Άς γράψουν όσοι θέλουν γιά το πώς τους κάθεται, ποιά είναι η διάγνωσή τους κλπ.
Μερικοί, τό έχουν 'ηδη δηλώσει.

υγ
Έχουμε νέα γιά σπαστικότητα -αστάθεια + LDN;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
14-01-09, 23:06
Η Σπαστικοτητα δεν ειναι στα ατου του LDN (παροτι βελτιωνει τη γενικοτερη εικονα του ασθενους)αλλα για ασταθεια πιστευω το διαβασες και στις κλινικες μελετες.
Για σπστικοτητα παρε μαγνησιο (κιτρικο το πιο αποτελεσματικο απο οτι διαβαζω) και βεβαια μιλαμε για σπαστικοτητα ολη μερα η στο τελος της οταν κουραζεται ο οργανισμος;

gypsycat
15-01-09, 02:09
Ουσιαστικά, όλη μέρα. Τό πόδι από τό ισχίο καί κάτω, τό χέρι από τον ώμο.

Δηλ. κάθε 10' έως 30' δουλειάς κι' αμέσως χρειάζομαι ξεκούραση.
Τό 30' συμβαίνει στίς καλύτερές μου.

Τό μαγνήσιο τό παίρνω γιά τις κράμπες καί κάνει δουλειά.
- Κιτρικό Μαγνήσιο νά τό ζητήσω;
Ναί, διάβασα γιά τήν αστάθεια...

gypsycat
20-01-09, 21:45
Τί κάνετε;
'Ολοι καλά;

:smile:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
20-01-09, 22:30
Τωρα ειδα το μηνυμα σου, ναι κιτρικο μαγνησιο αν και εφοσον εχεις απο το πρωι και για ολη τη μερα σπαστικοτητα δεν ξερω αν αντιμετωπιζεται ετσι ευκολα!
Απο κει και περα σε θεματα ασταθεις φαινεται πως κανει παρα πολλα το LDN!
Νομιζω μια καλη λυση ειναι η γυμναστικη αλλα πως να την κανεις οταν κουραζεσαι οπως λες τοσο στη δουλεια σου;

gypsycat
21-01-09, 02:18
Αγόρασα σήμερα βαράκια γιά τά πόδια μέ τή φαεινή ότι άν δυναμώσουν τετρακέφαλοι, αστράγαλοι καί γάμπες θά αντιμετωπίσω κάπως τήν αστάθεια καί ίσως τή σπαστικότητα. Θά δούμε...
Λέω νά τά χρησιμοποιώ όταν κινούμαι μέσα στό σπίτι-γραφείο.

:dishes: :study:

:clothes: :ironing: κλπ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
21-01-09, 09:32
Νομιζω δεν ειναι καλη ιδεα να βαλεις βαρακια στα ποδια για τις καθημερινες ασχολιες σου και το μονο που θα καταφερεις ειναι επιπλεον κοπωση χωρις κανενα απολυτως αποτελεσμα!
Χρειαζεται γυμναστικη οπου ο οργανισμος μπαινει σε αλλο mode παραγει ορμονες κλπ και η οποια θα γινεται για συγκεκριμενο χρονικο διαστημα και μετα απαραιτητα ξεκουραση.
Ειναι σαν αυτο που λεν οι παλιοι "εγω δεν χρειαζομαι γυμναστικη τοσες δουλειες εκανα σημερα" αλλο η κοπωση κι αλλο η εκγυμναση, το πρωτο μαλιστα ισως εχει και τα ακριβως αντιθετα αποτελεσματα απο τη γυμναστικη.

tasos13
22-01-09, 16:00
έχεις δίκαιο Δημήτρη έτσι ακριβώς είναι.

mr baker
24-01-09, 16:12
Καλως ηρθες στην παρεα, πες μου παιρνεις ο ιδιος LDN κι αν ναι για ποσο καιρο, ποια παθηση κλπ ωστε να εχουμε ολοι μια αποψη διατυπωμενη σε αυτο εδω ομως το θεμα που αναφερεται μονο στο LDN!
Δημητρης
Παρακολουθω το φορουμ πολλη καιρο οπωs και οτι ανεβαινει σε αναλογα sites για MS .Διαγνωστικα στα τελη 05 με ηπιαs μορφηs προοδευτικα εξελησομενη απομυεληνοτικη νοσο με μια μαγνητικη αυχενα γιατι επανηλθαν συμπτωματα στο δεξι χερι μετα απο επεμβαση για συνδρομο καρπιαιου σωληνα στο χρονο.Κρινωνταs απο τα προβληματα που με ταλαπωρουσαν και την διαδικασια τηs μαγνητικηs,το ειπα εγω στουs γιατρουs πριν το πουν οι ιδιοι ,γιατι ζοριζονταν να το ξεστομισουν χρησιμοποιουσαν ορουs οπωs, AMC,Πυραμιδικο τεσσαρων ακρων επι εδαφουs,ηπια απομυεληνοτικη στα περειφερικα νευρα,μετα απο 12 ωρεs σε ενα μαγνητικο,προκλητα δυναμικα,παρακεντηση,και οτι εξεταση θα μπορουσε να κανει ανθρωποs για εχουν οι νευρολογοι την πληρεστερη εικονα.Τρειs γιατροι,τρειs διαγνωσειs,απολυτα σιγουροs κανειs,δυο θεραπειεs,mega κορτηζονη ιντερφερονηβ 1α .εβδομαδειεα,σχημα κορτηζονηs με χαπια επι μακρον και βλεπουμε.Γνωριζονταs τι με βρηκε,τη πορεια τηs σκληρηνσηs,επελεξα την ιντερφερονη,γνωριζονταs τη δυνατοτητα του και ποσο επιβραδυνει,και δεδομενου οτι οι πρωτεs ενοχλησειs παρουσιαστηκαν στα χερια το 2000 και στο δεξι ποδι ωs ισχιαλγεια το 2004,ωs υπερκοπωση , αποτελεσμα τηs δουλειαs μου,διαγνωση ορθοπαιδικων,και εφοσον μια τοσο δυσκολη ασθενειαs σε 5 χρονια που ετρεχε εν αγνοια μου, μου προξενησε μικροπροβληματα θα τη κουμανταρω και θα παω ορθιοs.Στο χρονο και με βαση την κλινικη μου εικονα,παθολογικα αριστοs,οι φωστηρεs την προσδιορησαν ωs cronic ms[PPMS].Εκει αρχισε το παρτυ.Στα τρεια χρονεια με την αγωγη τηs ιντερφερονηs oi μαγνητικεs δεν εδειξαν τιποτε διαφορετικο απο την πρωτη,στατικοτητα θετικον,τα συμτωματα ομωs γινονται πιο εντονα και σε περιοριζουν τη ωρα που δεν θεs.Δεν πλατενουν βαθαινουν,και αυτο δεν το δειχνουν οι μαγνητικεs.Διαφοροποιησα την διατροφη,πολλα συμπληρωματα,συστηματικη κολυμβηση,ισωs η πιο σωστη συμβουλη του γιατρου ,τροποs ζωηs,με τα πιο γρηγορα αποτελεσματα , και τα πιο χειροπιαστα.Αυτο ο τροποs γυμναστικηs,στο τελειωμα του, σου αφηνει ενα ευχαριστο μουδιασμα λογω αιματωσηs των μυων και μια ενεργεια λογω αυξησηs των ενδορφινων που παραγει ο εγκεφαλοs με τον πιο φυσικο τροπο,και γυριζειs ενα κλικ πισω,εισαι πιο αρμονικοs στιs κινησειs σου μεχρι να ηρεμησει το σωμα σου για κανα δυο ωρεs. Κρινωνταs απο την μεχρι τωρα εμπειρεια μου και παραλληλιζονταs μαρτυριεs χρηστων ldn και τιs δικεs σαs αποφασησα να διαφοροποιησω την θεραπεια.Ο νευρολογοs το γνωριζε,σαν off label φαρμακο,κομπογιανιτικο, αποψη του, μην κανειs πειραματα στον εαυτο σου,θα βγουν σε λιγο καινουργια φαρμακα,που ολα ομωs ειναι σε σταδιο τρεια,και οι περισσοτεροι περιμενουν το fingolimod.Φαγαμε πορτα,παθολογοs του φιλικου περιβαλοντοs αφου το εξαξε σε δικα τουs ιατρικα site,ειναι εγγεκριμενο για αλλη παθηση και με αλλη δοσολογια,και οτι η ποσοτητα που τηs ζητω να μου συνταγογραφησει θα ειναι σαν να παιρνειs μια καραμελλα και να αυθηποβαλειs τον εαυτοs οτι θα σε κανει καλα.Αυτα σε φιλικο τονο και καλοπιστα,λεγονταs οτι θα σπασω το nalorex σε δοσειs μεχρι να το βρω απο αλλου,και αs εχει λακτοζη,δεχτηκε να το συνταγογραφησει,φυσικα με δικη μου ευθηνη.Αυτο θα γινει στιs επομενεs ημερεs,θα χρησημοποιησω τη φορμα του μαγου,ζητω μια διευκρινηση απο εσαs που το παραγγελνεται ηδη,πρεπει να το προσδιορησω σαν fast release with avicel filler η το προσδιοριζει η παθηση,θα το ζητησω απο το skips pharmasy. Ευχαριστω εκ των προτερων.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
25-01-09, 19:32
Με το καλο να το παραγγειλεις και μακαρι να εχεις τα καλυτερα αποτελεσματα.
Πρεπει να διευκρινισεις οτι ειναι για ΣΚΠ αρα ταχειας απορροφησης ειτε με avicel ειτε με αλλο αναλογο εκδοχο, φυσικα απαγορευεται η λακτοζη αλλα μπορεις να το παρεις με εκδοχο achidophilous που ειναι κατα την αποψη μου το ιδανικο αλλα δεν ξερω κατα ποσο το κανει ο Skip!

georgeK
30-01-09, 00:59
Παρακολουθώ και γω εδω και καιρό το forum μιας και η σύζυγός μου πάσχει απο ΣΚΠ (δευτεροπαθής προϊούσα). Αποφασίσαμε να προμηθευτούμε το LDN και να προχωρήσει στη δοκιμή. Το πρώτο αποδείχτηκε αρκετά εύκολο απο τη στιγμή που βρέθηκε η συνταγή. Η παραγγελία έγινε μέσω email στο skip's και έφτασε χθες, μέσα σε λιγότερο απο μια εβδομάδα. Τώρα απομένει η δοκιμή. Αυτά που διαβάζω για πρόσκαιρη επιδείνωση με προβληματίζουν αρκετά γιατί αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για περαιτέρω επιδείνωση. Σε κάποιο φορουμ του εξωτερικού που έψαχνα είδα κάτι σχετικά με candida και οτι το LDN δεν λειτουργεί σε όσους αντιμετωπίζουν αντίστοιχο πρόβλημα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε κάτι σχετικά με αυτό.
Γιώργος

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
30-01-09, 14:42
Αυτο που διαβασες λεει φανταζομαι πως αν εχεις candida (προσοχη οχι απαραιτητα προχωρημενη καντιντιαση που ειναι ακομη χειροτερο) καλο ειναι να ακολουθησεις πρωτα μια διαιτα με λιγους υδατανθρακες και πιθανως καποιες ουσιες που καταπολεμουν την καντιντα (εκχυλισμα ριγανης, εκχυλισμα φυλλων ελιας, μονολαουρινικο οξυ κ.α.) και μετα να προχωρησεις στο LDN γιατι πιθανως φερει στην επιφανεια τα προβληματα της καντιντας.
Απο την αλλη υπαρχει και αλοιφη που δεν επηρεαζεται η απορροφηση του απο την παρουσια καντιντας αν θες να δοκιμασεις κατι τετοιο.

mr baker
30-01-09, 19:53
Παρακολουθώ και γω εδω και καιρό το forum μιας και η σύζυγός μου πάσχει απο ΣΚΠ (δευτεροπαθής προϊούσα). Αποφασίσαμε να προμηθευτούμε το LDN και να προχωρήσει στη δοκιμή. Το πρώτο αποδείχτηκε αρκετά εύκολο απο τη στιγμή που βρέθηκε η συνταγή. Η παραγγελία έγινε μέσω email στο skip's και έφτασε χθες, μέσα σε λιγότερο απο μια εβδομάδα. Τώρα απομένει η δοκιμή. Αυτά που διαβάζω για πρόσκαιρη επιδείνωση με προβληματίζουν αρκετά γιατί αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για περαιτέρω επιδείνωση. Σε κάποιο φορουμ του εξωτερικού που έψαχνα είδα κάτι σχετικά με candida και οτι το LDN δεν λειτουργεί σε όσους αντιμετωπίζουν αντίστοιχο πρόβλημα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε κάτι σχετικά με αυτό.
Γιώργος
http://ldn.proboards3.com/index.cgi?board=forum&action=display&thread=303

mr baker
30-01-09, 19:59
Γιώργος
http://ldn.proboards3.com/index.cgi?board=personal&action=display&thread=867 Ισωs σου λυσουν καποιεs αποριεs.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
02-02-09, 08:30
Τωρα το LDN και για την αντιμετωπιση της ασθενειας του Κολπου η οποια επληξε πολλους Αμερικανους και Αγγλους στρατιωτες που συμμετειχαν στον πολεμο του Κολπου το 1991 με Ιρακ και Κουβειτ:
http://autoimmunedisease.suite101.com/article.cfm/low_dose_naltrexone_for_gulf_war_syndrome
Επιτελους αρχιζουν σιγα σιγα μεγαλοι φορεις να αναγνωριζουν τη δραση αυτου του "αθωου" σχετικα φαρμακου που εδωσε ελπιδα σε πολλους ανα τον κοσμο ασθενεις με διαφορες παθησεις!

jginis
15-02-09, 19:26
Χρειάζομαι βοήθεια με το LDN.

Δυστυχώς, τόσος καιρός έχει περάσει και δεν έχω καταφέρει να βρω κάποιον ιατρό που θα δεχτεί να μου το «γράφει». Η κατάστασή μου έχει επιδεινωθεί, επικίνδυνα θα έλεγα, μετά από τη διακοπή της ιντερφερόνης και την άσηπτη νέκρωση της κεφαλής του μηρού που έπαθα από χορήγηση κορτιζόνης, μάλλον!?!?!?.
Αν κάποιος από εσάς μπορεί να συνεισφέρει με κάτι, θα παρακαλούσα να στείλει έστω pm

Ευχαριστώ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
16-02-09, 08:47
Δοκιμασες σε ψυχολογο (επειδη η ναλτρεξονη χορηγειται σε ναρκομανεις) η σε παθολογο να σου το γραψει;
Αν ναι και δεν βρηκες ακρη μπορεις αν πας στο www.lowdosenaltrexone.org (http://www.lowdosenaltrexone.org) να επικοινωνησεις με γιατρο που θα σου το γραψει και θα σου το στειλει κιολας απο Αγγλια.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
16-02-09, 13:31
Sorry μπερδευτηκα εννοουσα σε αυτο το site: http://forum.ldnresearchtrust.org/
Αν παραυτα δεν βγαλεις ακρη πες μου να προσπαθησω διαφορετικα να σε βοηθησω, κι εγω αντιμετωπισα το ιδιο προβλημα αρχικα και μαλιστα στον εσχατο βαθμο κι αν δεν βρισκοταν ενα μελος του φορουμ να βοηθησει ακομη θα εψαχνα, φυσικα μαζι με μενα βοηθησα κι εγω με τη σειρα μου αλλους.
Επικοινωνησε με τον Bob Lawrence κι αν θες βοηθεια του στελνω πρωτα εγω ενα μηνυμα και μετα τον παιρνεις τηλεφωνο, εννοειται οτι θα σου το γραφει απλα καθε φορα (6μηνο) χρεωνει και επισκεψη για την καθε συνταγη αν θυμαμαι καλα 60 ευρω.
Να ζητησεις ειτε avicel ειτε acidophilus filler, τιποτε διαφορετικο ενω αν σου προτεινουν υγρη μορφη ΜΟΝΟ αν προκειται για παρασκευη απο καθαρη σκονη ναλτρεξονης κι οχι απο διαλυση καψουλας ναλοξονης που κανουν συνηθως και περιεχει μεσα λακτοζη (δυσανεξια) η ασβεστιο (που επιβραδυνει την απορροφηση του).

gypsycat
16-02-09, 14:20
"...η ασβεστιο (που επιβραδυνει την απορροφηση του)."
(ΔΗΜΗΤΡΗΣ)
---------------------------------------------------------------

Καί τί κάνουμε οι γυναίκες που χρειαζόμαστε ασβέστιο + D ;

Μπερδεύτηκα...

gypsycat
16-02-09, 14:45
Harvard study finds high vitamin D intake may cut multiple sclerosis risk
by Ben Kage, citizen journalist

(NaturalNews) Researchers at the Harvard School of Public Health in Boston have found evidence that a higher level of vitamin D in the body significantly reduces the risk of developing multiple sclerosis in whites.
During the study -- published in the Journal of the American Medical Association -- the researchers pored through more than 7 million serum samples from U.S. military personnel, and found 257 had developed the disorder. The samples with MS were analyzed and their vitamin D levels compared to a control group of unaffected military personnel from the same grouping.

The white people studied showed a proportional drop in MS risk with an increased vitamin D level, with the people in the top fifth of the high-vitamin-D sample showing a 62 percent reduced risk. The researchers said this suggested an increased vitamin D intake might prevent many cases of MS.

The black and Hispanic people studied showed no drop in MS risk regardless of their vitamin D levels, but lead researcher Alberto Ascherio said this could be because both groups had overall lower vitamin D levels or because there were so few blacks and Hispanics in the sampling.

According to Nicholas LaRocca of the National Multiple Sclerosis Society, which helped fund the study, the findings were promising, but it was too soon to begin recommending vitamin D supplements as a way to prevent MS.

Multiple sclerosis is an as-yet-incurable disease marked by disrupted communication between the brain and the body, sometimes leading to paralysis, and affects about 2 million people worldwide. Some experts believe it to be an autoimmune disorder in which the immune system attacks its own body.
--------------------------------------------------------------------------------------
Vitamin D has been shown in previous studies to reduce the risk of certain types of cancer and promotes calcium absorption, subsequently increasing the strength of bones. Vitamin D deficiency has been shown to lead to osteoporosis, rickets and a host of other health problems. The hormone can be introduced into the body through fatty fish such as salmon, or produced in the skin through sensible sun exposure, leading to its nickname, "the sunshine vitamin."
--------------------------------------------------------------------------------------

Μόλις τό βρήκα, από τόν Πυθαγόρα.
Συγγνώμη άν τάχετε ξανά...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
16-02-09, 15:02
Το παιρνετε μαζι παντα με φαγητο τουλαχιστο 2-3 ωρες πριν το LDN, τοσο απλο!
Γενικοτερα το καρβονικο ασβεστιο το εχουν πολλα συμπληρωματα βιταμινων-μεταλλων για επιβραδυνση της απορροφησης τους ωστε να επιτυχανουν καλυτερη απορροφηση αλλα προκαλει δυσαπορροφηση η μεγαλυτερη απορροφηση σε πολλα φαρμακα οποτε ισχυει για ολους η προσοχη οταν παιρνουμε συμπληρωματα ασβεστιου μαζι με οτιδηποτε αλλο φαρμακο (και καποια αλλα μεταλλα εχουν ηπιοτερη αλλα παρομοια δραση).
Οσον αφορα τη βιταμινη D οσο καλη ειναι αλλο τοσο χρειαζεται να την παραγει ο οργανισμος μας (αρα να εκτιθεμεθα στον ηλιο η δυνατον καθημερινα) για να απορροφαται καλυτερα αλλιως ισως κανουμε και κακο σε μακροχρονια χρηση.
Το ειχα γραψει και παλιοτερα αλλα να φανταστεις μεσα στην πληθωρα γνωσεων (και αναγνωσεων απο το διαδυκτιο) το ξεχασα κι εγω κι εδινα για ενα μικρο διαστημα στη συζυγο κοντα το ασβεστιο με το LDN ευτυχως για πολυ λιγο καιρο!

gypsycat
16-02-09, 15:24
Εντάξει, σ' ευχαριστώ.

jginis
16-02-09, 21:57
Ευχαριστώ πολύ Δημήτρη.
Έχω ρωτήσει αρκετούς γιατρούς ομολογώ όμως όχι ψυχολόγο. Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι είτε φοβούνται να το γράψουν είτε κάτι άλλο που δε θα ήθελα να αναφέρω καν.

Θα μελετήσω το post που μου έκανες και αν κάπου κολλήσω... εδώ είμαστε!

Ευχαριστώ πολύ και πάλι

:great:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
18-03-09, 14:20
Ενταξει Γιαννη με την παραγγελια, ειχες κανενα προβλημα;
Παραθετω τον πιο κατω συνδεσμο που - ΠΡΟΣΟΧΗ - δημιουργηθηκε απο πασχοντες και οπου οι ιδιοι οι ασθενεις αναφερουν τις αντιδρασεις, συμπτωματα, προοδο η επιδεινωση ειδαν μετα τη χρηση του LDN σαν θεραπεια για τη ΣΚΠ:

https://cancer-research.dabbledb.com/page/cancer-researchcopy/ddXxiaHj

jginis
19-03-09, 14:09
Όλα πήγαν μια χαρά!!! Είμαι στην αναμονή των χαπιών. Θα επανέλθω με περαιτέρω πληροφορίες στο άμεσο μέλλον....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ή όπως λέει και ο/η Rafael,

Respectfully!!!

jginis
25-03-09, 10:59
Από χθες το μεσημέρι τα έχω στο σπίτι μου χωρίς να κάνω ΒΗΜΑ!!!! Όλα έγιναν ηλεκτρονικά, εύκολα, χωρίς πολλά λόγια και έξοδα.

Θα κάνω την «εορταστική έναρξη λήψης» την Παρασκευή :thumbsup:

Καλή μου τύχη και ευχαριστώ και πάλι όλους όσους βοήθησαν και βοηθούν την κατάσταση.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
26-03-09, 11:10
Ευχομαι μεσα απο την καρδια μου Γιαννη να εχεις τα καλυτερα αποτελεσματα οπως οι περισσοτεροι που το χρησιμοποιουν.
Εχε παντως υποψιν οτι περαν του LDN μια αλλαγη σε πιο σωστη διατροφη αφου κανεις και τεστ τροφικης δυσανεξιας μαζι με καποια συμπληρωματα ειναι απαραιτητα οσο κι αν ειναι δυσκολα εφαρμοσιμα στην περιπτωση σου και το ξερω πολυ καλα αφου ημουν πολλα χρονια εργενης!

jginis
31-03-09, 23:52
Καλησπέρα σε όλους,

πέμπτη μέρα σήμερα που παίρνω το ldn, είμαι στην 1,5 κάψουλα και ανεβαίνω σταδιακά για τις 2. Αυτό που θα μπορούσα να πω (όχι με μεγάλη σιγουριά) είναι ότι παρατηρώ μια επιδείνωση κάποιων συμπτωμάτων κάτι που ήταν αναμενόμενο μάλλον.

Ήθελα να ρωτήσω το GABA από πού το προμηθεύεστε και πως το παίρνεται; Επίσης, για τον ιό Candida τη εξετάσεις χρειάζονται;

Αυτά για την ώρα,
Ευχαριστώ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
01-04-09, 00:33
Αν κι εσυ καταλαβαινεις καλυτερα τον εαυτο σου Γιαννη θα ελεγα να παραμεινεις αρκετα περισσοτερο καιρο στη 1,5 καψουλα (2,25 περιπου mg) γιατι πιστευω θα δεις επιδεινωση των συμπτωματων σου αν προσπαθησεις τοσο συντομα να πας στις 2 και ξερω απο πρωτο χερι ποσο βιαστικος γινεται κανεις σε τετοια περιπτωση, πιστεψε με!

Ο Skip μας ειχε συμβουλεψει να μεινουμε στη μια καψουλα 1-2 βδομαδες αν θυμαμαι καλα μετα να παμε στη 1,5 για αλλο τοσο και σταδιακα να ανεβουμε στις 2, δυστυχως δεν τον ακουσαμε και αναγκαστηκαμε μετα τη εμφανη επιδεινωση των συμπτωματων στη βδομαδα πανω να κατεβουμε στη 1,5 καψουλα για ενα μηνα και σταδιακα να αυξανουμε τη δοση μεχρι τις δυο καψουλες, συμφωνα με τις ερευνες χρειαζεται περιπου ενα μηνα να ανεβασει και να κρατησει εκει ο οργανισμος το επιπεδο των ενδορφινων εξαιτιας του LDN σε σημαντικα (θεραπευτικα να το πω;) επιπεδα αρα τοσο πρεπει και συ να εχεις στο νου σου σαν οριο που θα προσπαθησεις να ανεβεις πανω απο τη 1,5 καψουλα δηλαδη να πας στα 2,5 και μετα στα 3mg.
Παντα κατα την αποψη μου αλλα ειναι κριμα να υποφερεις χωρις λογο οταν δεν υπαρχει βιασυνη και το εργο το εχω ξαναδει!

Το GABA το παιρνεις απο καταστηματα υγιεινων τροφων η απο καταστηματα ειδων bodybuilder αφου αυτοι το παιρνουν για την αυξητικη του δραση μετα την γυμναστικη, προσοχη αν το παρεις απο κει να μην εχει καμια "κακη" ουσια μεσα.

Εξετασεις για το μυκητα candida ειναι δυσκολο να κανεις ενω ενα απλο τεστ σαλιου το πρωι μολις σηκωθεις και πριν φας οτιδηποτε ειναι πανευκολο (αν και οχι τοσο αξιοπιστο), αν δεις στο σχετικο θεμα ποσταρα πως ακριβως γινεται το saliva test!
Φαε τακτικα σκορδο, παρε olive leaf extract, oregano & tea tree oil και καθημερινα μια ισχυρη καψουλα achidophilus αν εχεις προβλημα.
Επισης οταν παιρνεις LDN καλο ειναι τον πρωτο καιρο για αποφυγη αυξησης του αισθηματος σφιξηματος (stifness) να προσεχεις το συκωτι σου, βοηθητικες ουσιες ειναι το alpha lipoic acid, N-acetyl cysteine, chlorela αλλα εκεινο που κανει θαυματα σε οποιαδηποτε παθηση η μη συκωτιου ειναι το σιλυβο (silymarin η milk thistle).

nikpax
04-04-09, 12:56
ΔΗΜΗΤΡΗ,σεβομαι απολυτα την προσπαθεια σου να μεταφερεις τις γνωσεις σου και την εμπειρια σου σχετικα με την διατροφη και θεραπευτικη αγωγη για την ΣΚΠ.Δεν θελω να αντιπαρατεθω μαζι σου ουτε να συμπαρασυρω καποιον αλλο μα θελω να σου πω κατι προσφατα σχετκα με εμενα.Προχθες πηγα στον γιατρο μου αποφασισμενος να σταματησω την avonex για να προχωρησω στο να παρω το ldn.Kρατουσα απο εδω εκτυπωμενες τις αποψεις για το ldn συζητησα μαζι του ηταν γνωστης του θεματος ακουσε τις αποψεις μου δεν μου συνεστησε ομως αυτο που του ελεγα.Μου εξηγησε οτι σκοπος που παιρνουμε το ldn ειναι στο να αναγκασουμε τον οργανισμο μας να παραγει ενδορφινες, αν το λεω σωστα ,με χημικο τροπο.Μου ειπε οτι αυτες παραγονται απο μονες τους οταν ο ανθρωπος βρισκεται σε μια κατασταση ηρεμιας κανοντας οτι τον ικανοποιει ψυχολογικα(αλλος ικανοποιειται ακουγοντας μουσικη ,αλλος ψαρευοντας ,αλλος παιζοντας καποιο οργανο, αλλος κανοντας ερωτα κλπ).Μου ειπε επισης οτι σκοπος των νευρολογων ειναι να τροποποιησουν την ασθενεια αντι να εχει υποτροπες να μεταπεση στην δευτεροπαθη μορφη(στο σημειο που ειμαι πχ εγω που 10 χρονια δεν εχω εμφανη επιδεινωση) και η οποια ειναι πιο προβλεψιμη.Τελος παντων με επεισε να μην αλλαξω την θεραπεια μου και εγω τον εμπιστευομαι.Σας κουρασα ομως.Μπορεις να κανεις καποιο σχολιο.Δεν θελω να επειρεασω κανενα οπως λες και συ .Μου συνεστησε δε την σωστη διατροφη ,την ΥΓΙΕΙΝΗ μαλλον και την ασκησι Α, μου ειπε οτι τα επομενα 2-3 θα ελθουν πολλα φαρμακα στο προσκηνιο τα περισσοτερα ομως για την μορφη με υποτροπες

jginis
04-04-09, 13:13
...Μου ειπε οτι αυτες παραγονται απο μονες τους οταν ο ανθρωπος βρισκεται σε μια κατασταση ηρεμιας κανοντας οτι τον ικανοποιει ψυχολογικα(αλλος ικανοποιειται ακουγοντας μουσικη ,αλλος ψαρευοντας ,αλλος παιζοντας καποιο οργανο, αλλος κανοντας ερωτα κλπ)...

· Να ψαρέψω δεν είμαι ικανός
· Να παίξω κιθάρα δεν μπορώ γιατί τα δάκτυλά μου δεν κρατάν την πένα
· Να κάνω έρωτα δεν μπορώ γιατί... ποιά θέλει έναν ανάπηρο στο κρεβάτι της;
Μου μένει μόνο η μουσική δλδ ε πόσο να ακούσω ακόμα επιτέλους;;;;;

Αστειεύομαι nikpax :lol:

Με περισσότερη σιγουριά θα σου απαντήσω σε 1 με 2 μήνες... υποθέτω

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
04-04-09, 15:30
Νικο σωστα πρατεις εφοσον συμφωνεις εσυ και ο γιατρος σου να ακολουθησεις αυτο που σε κρατα καλα μεχρι τωρα, απλα για την ιστορια το LDN δεν δρα μονο επειδη αυξανει τις ενδορφινες, δρα αιμολυτικα στα αγγεια του εγκεφαλου, αυξανει τα επιπεδα πολλων ορμονων που βρισκονται σε χαμηλα επιπεδα, βοηθα στην καλη ψυχολογικη κατασταση και τοσα αλλα που δεν υπαρχει λογος να αναφερω.
Και βεβαια δεν ειναι απαραιτητο να δουλευει σε ολους, αλλωστε συμφωνα και με καποιες ερευνες που ποσταρα η ΣΚΠ εχει διαφορες μορφες προφανως λογω διαφορετικων γενεσιουργων αιτιων και κατα συνεπεια θελει και διαφρετικη αντιμετωπιση.
Οι ενδορφινες σε αξιοσημειωτο βαθμο παραγονται μονο με τη γυμναστικη κι αυτο οχι για πανω απο 2-3 ωρες, με την καπσαικινη (αν τη θυμαμαι καλα) της καυτερης πιπεριας, με την καταναλωση του αμινοξεως φαινυλαλανινη (για την ακριβεια βοηθα να ανακυκλωνονται οι υπαρχουσες στον οργανισμο ωστε να εχουμε ανεβασμενα ποσοστα ολη μερα) και σε μικροτερο βαθμο κανοντας κατι που μας αρεσει οπως γελωντας, παιζωντας, ερχομενοι σε κοινωνικη επαφη, κανωντας ερωτα κλπ, σου φαινεται τυχαιο που η καλη ψυχολογικη κατασταση επηρεαζει τοσο την εξελιξη της ασθενειας και οσι περνανε γενικοτερα καλα εχουν μικροτερα ποσοστα υποτροπων;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
04-04-09, 15:31
Γιαννη τι εγινε με τη δοσολογια συνεχισες ακαθεκτος στην αυξηση της δοσης κι αν ναι τι διαφορες (αν) ειχες;

jginis
06-04-09, 20:25
Όχι Δημήτρη γύρισα πάλι στο 1. Θα το κρατήσω 2 βδομάδες και μετά θα ανέβω στο 1,5. Για την ώρα η κατάστασή μου παραμένει αμετάβλητη... Ίδωμεν :-)

Μαριάννα Σκορπιός
07-04-09, 16:30
Ήθελα να ρωτήσω η συνταγή που θα γράψει ο γιατρός για το LDN θα πρέπει να είναι γραμμένη σε ένα απλό χαρτί ή σε χαρτί του βιβλιαρίου του ασθενή
Επίσης το skipspharmacy θέλει οπωσδήποτε Master,visa ή δέχεται μια πιστωτική κάρτα η οποία θα έχει όσα λεφτά χρειάζονται για το φάρμακο. Έτσι για να είμαστε και καλυμενοι γιατί οι Master,visa έχουν καποιο πιστωτικό όριο
Εσείς τι κάνατε?

eygenitsa
07-04-09, 20:04
Είναι κάποιος εδω να μιλήσω για κάτι που με απασχολεί?

eygenitsa
07-04-09, 20:04
Καλησπέρα κιολας:)

jginis
07-04-09, 23:10
Ήθελα να ρωτήσω η συνταγή που θα γράψει ο γιατρός για το LDN θα πρέπει να είναι γραμμένη σε ένα απλό χαρτί ή σε χαρτί του βιβλιαρίου του ασθενή
Επίσης το skipspharmacy θέλει οπωσδήποτε Master,visa ή δέχεται μια πιστωτική κάρτα η οποία θα έχει όσα λεφτά χρειάζονται για το φάρμακο. Έτσι για να είμαστε και καλυμενοι γιατί οι Master,visa έχουν καποιο πιστωτικό όριο
Εσείς τι κάνατε?

Γεια σου Μαριάννα,
η συνταγή πρέπει να είναι σε ένα απλό χαρτί ΟΧΙ στο βιβλιάριο,
εγώ έκανα χρήση μιας Prepaid κάρτας VISA η οποία είχε το ποσό των 200 euro από τα οποία μου κράτησαν γύρω στα 170. Αν δεν έχεις τέτοια κάρτα μπορείς να εκδόσεις μια πανεύκολα σε τράπεζα και γενικότερα αυτού του είδους οι κάρτες είναι πολύ βολικές για αγορές στο Internet.
Την όλη διαδικασία την έκανα με ηλεκτρονικό τρόπο στέλνοντας τα στοιχεία με email στην διεύθυνση infoΠΑΠΑΚΙskipspharmacy.com
Σκάναρα τη συνταγή έγραψα αυτά που αναφέρει και ο Wizard στην αρχή του topic και έτσι απλά το πήρα.

Ελπίζω να σε βοήθησα

jginis
07-04-09, 23:18
Είναι κάποιος εδω να μιλήσω για κάτι που με απασχολεί?

Eygenitsa,
το forum παρέχει offline υπηρεσία. Αυτό σημαίνει ότι στέλνεις το αίτημά σου και αν μπορεί κάποιος να σε βοηθήσει σε αυτό, το κάνει αφού συνδεθεί στο forum, πιθανώς κάποια άλλη στιγμή.
Θα έλεγα λοιπόν να κάνεις την ερώτησή σου και να περιμένεις για την απάντηση λίγο... Συνήθως, αν αυτό που ζητάς δεν είναι περίπλοκο δεν αργεί περισσότερο από μια μέρα.

Μαριάννα Σκορπιός
08-04-09, 09:29
Γεια σου Μαριάννα,
η συνταγή πρέπει να είναι σε ένα απλό χαρτί ΟΧΙ στο βιβλιάριο,
εγώ έκανα χρήση μιας Prepaid κάρτας VISA η οποία είχε το ποσό των 200 euro από τα οποία μου κράτησαν γύρω στα 170. Αν δεν έχεις τέτοια κάρτα μπορείς να εκδόσεις μια πανεύκολα σε τράπεζα και γενικότερα αυτού του είδους οι κάρτες είναι πολύ βολικές για αγορές στο Internet.
Την όλη διαδικασία την έκανα με ηλεκτρονικό τρόπο στέλνοντας τα στοιχεία με email στην διεύθυνση infoΠΑΠΑΚΙskipspharmacy.com
Σκάναρα τη συνταγή έγραψα αυτά που αναφέρει και ο Wizard στην αρχή του topic και έτσι απλά το πήρα.

Ελπίζω να σε βοήθησα

Γεια σου και σένα Ευχαριστώ πολύ!!! Με βοήθησες παρα πολύ:thankyou:

eygenitsa
08-04-09, 13:42
Eygenitsa,
το forum παρέχει offline υπηρεσία. Αυτό σημαίνει ότι στέλνεις το αίτημά σου και αν μπορεί κάποιος να σε βοηθήσει σε αυτό, το κάνει αφού συνδεθεί στο forum, πιθανώς κάποια άλλη στιγμή.
Θα έλεγα λοιπόν να κάνεις την ερώτησή σου και να περιμένεις για την απάντηση λίγο... Συνήθως, αν αυτό που ζητάς δεν είναι περίπλοκο δεν αργεί περισσότερο από μια μέρα.

ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΩΡΑ JGINIS.ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΓΓΡΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΜΟΥ.ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΧΕΤΙΚΗ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΡΩΤΑΓΑ.ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΚΑΠΩΣ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ...Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ.ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
14-04-09, 23:47
Όχι Δημήτρη γύρισα πάλι στο 1. Θα το κρατήσω 2 βδομάδες και μετά θα ανέβω στο 1,5. Για την ώρα η κατάστασή μου παραμένει αμετάβλητη... Ίδωμεν :-)
Γιαννη κανενα νεο, στα ιδια λεγοντας στα ιδια με προβληματα η στα ιδια χωρις προβληματα γιατι ειχες αρχικα πει πως ειχες αυξηση συμπτωματων;

jginis
17-04-09, 19:17
Τίποτα το συνταρακτικό ακόμη Δημήτρη. Είμαι στο 1,5 μία βδομάδα τώρα και θα είμαι για ακόμη μία.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ σε όλους μας

Μαριάννα Σκορπιός
18-04-09, 21:11
Χρόνια πολλά σε όλους και Καλή Ανάσταση!!

Μαριάννα Σκορπιός
06-05-09, 17:43
Κανένα νέο βρε παιδια Πως τα πάτε με το LDN θα ήθελα να μάθω και ο άντρας μου το ξέκίνησε

Wizard
09-05-09, 13:01
Κανένα νέο βρε παιδια Πως τα πάτε με το LDN θα ήθελα να μάθω και ο άντρας μου το ξέκίνησε
Ο άντρας σου θα τα πάει καλά. Δενν μπαίνω συχνά στο φόρουμ, μάλλον δεν θα δω την απάντησή σου, αλλά θα τα πάει καλά. Η δόση να ξέρετε δεν είναι στάνταρ, τα 3mg είναι η συνηθισμένη για τους περισσότερους αλλά σε μερικούς χρειάζεται μία τροποποίηση προς τα πάνω ή προς τα κάτω, ο καθένας ανακαλύπτει μόνος του προς τα που.

Μαριάννα Σκορπιός
10-05-09, 10:13
Ο άντρας σου θα τα πάει καλά. Δενν μπαίνω συχνά στο φόρουμ, μάλλον δεν θα δω την απάντησή σου, αλλά θα τα πάει καλά. Η δόση να ξέρετε δεν είναι στάνταρ, τα 3mg είναι η συνηθισμένη για τους περισσότερους αλλά σε μερικούς χρειάζεται μία τροποποίηση προς τα πάνω ή προς τα κάτω, ο καθένας ανακαλύπτει μόνος του προς τα που.

Ευχαριστώ παρα πολύ που απάντησες!!
Ξεκίνησε την 1ηΜαΐου με 1 κάψουλα (1,5 mg) και λέμε μετά τις 2βδομάδες να το αυξήσει και βλέπουμε Είναι νωρίς ακόμη αλλά καποια συμπτωματα ελλατώνονται Έχουμε ακόμη δρόμο και ελπίζω να είναι καλός
Σε ευχαριστώ Wizard και θα ήθελα να ακούω τις συμβουλές σου βλέπω οτι είσαι πολύ ενημερωμένος
Σου εύχομαι ολα να σου πηγαίνουν καλά!!!

tasos13
10-05-09, 10:29
Με την διατροφή τι κάνετε? ακολουθεί κάποιο πρόγραμμα?

Wizard
10-05-09, 15:07
Με την διατροφή τι κάνετε? ακολουθεί κάποιο πρόγραμμα?
Το LDN βοηθάει, η σωστή διατροφή βοηθάει, η σωστή άσκηση βοηθάει, η διακοπή του καπνίσματος βοηθάει, η λήψη κάποιων συμπληρωμάτων βοηθάει. Αν κάποιος εφαρμόσει ταυτόχρονα αυτά τα πράγματα, η βοήθεια που θα λάβει θα είναι αθροιστική.

Μαριάννα Σκορπιός
10-05-09, 16:33
Πρόγραμμα διατροφής ακολουθεί (πλούσια σε ψάρια, φρούτα, λαχανικά, ξηροί καρποί ),2 φορες την εβδομάδα φυσικοθεραπεία και καθημερινό περπάτημα και συμπληρώματα και το βράδυ LDN καπνιστής δεν είναι, ποτά αναψυκτικά, γλυκά κομμένα
Εσείς τι ακολουθείτε?

tasos13
10-05-09, 23:30
Πρόγραμμα διατροφής ακολουθεί (πλούσια σε ψάρια, φρούτα, λαχανικά, ξηροί καρποί ),2 φορες την εβδομάδα φυσικοθεραπεία και καθημερινό περπάτημα και συμπληρώματα και το βράδυ LDN καπνιστής δεν είναι, ποτά αναψυκτικά, γλυκά κομμένα
Εσείς τι ακολουθείτε?
Εδώ και 1 χρόνο εφαρμόζει η γυναίκα μου την BBD 100% και παίρνει ldn 3,5. Έχουμε δει μια μικρή βελτίωση σε ορισμένα συμπτώματα και περιμένουμε, πάντως πιστεύω ότι βασικά η διατροφή είναι το μόνο που θα βοηθήσει, θέλει χρόνο όμως και υπομονή...

Μαριάννα Σκορπιός
11-05-09, 10:58
Εδώ και 1 χρόνο εφαρμόζει η γυναίκα μου την BBD 100% και παίρνει ldn 3,5. Έχουμε δει μια μικρή βελτίωση σε ορισμένα συμπτώματα και περιμένουμε, πάντως πιστεύω ότι βασικά η διατροφή είναι το μόνο που θα βοηθήσει, θέλει χρόνο όμως και υπομονή...
Χαιρομαι Τάσο για την γυναίκα σου και σας εύχομαι όλα να πάνε καλά!
Το LDN το ξεκίνησε σιγα σιγα αυξάνοντας τη δόση ? Πόσο κάθε φορά και κάθε πότε?

tasos13
11-05-09, 16:15
Να σαι καλά Μαριάννα εύχομαι τα καλλίτερα για την οικογένεια σου. Το LDN το ξεκίνησε η γυναίκα μου απο 1,5mg και κάθε 15 ημέρες ανέβαινε 0,75mg έως τα 3,0.

Μαριάννα Σκορπιός
12-05-09, 16:45
Να σαι καλά Μαριάννα εύχομαι τα καλλίτερα για την οικογένεια σου. Το LDN το ξεκίνησε η γυναίκα μου απο 1,5mg και κάθε 15 ημέρες ανέβαινε 0,75mg έως τα 3,0.

Ευχαριστώ !!!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
13-05-09, 09:33
Εννοεις οτι το LDN δεν σας βοηθησε καθολου Τασο;
Σαφως και η διατροφη βοηθα παρα πολυ και ΟΛΟΥΣ αλλα αυτο δε σημαινει οτι ασκηση, ψυχοσωματικη υγεια και το LDN δεν κανουν διαφορα!
Σου απαντησα στο e-mail αφου πλεον το αδειασα, δυστυχως ειχα εδω κι ενα μηνα ενα τροχαιο ατυχημα που με κρατησε αρκετο καιρο κρεββατωμενο με περιστασιακο και αργο internet!

Wizard
13-05-09, 13:25
Εδώ και 1 χρόνο εφαρμόζει η γυναίκα μου την BBD 100% και παίρνει ldn 3,5. Έχουμε δει μια μικρή βελτίωση σε ορισμένα συμπτώματα και περιμένουμε, πάντως πιστεύω ότι βασικά η διατροφή είναι το μόνο που θα βοηθήσει, θέλει χρόνο όμως και υπομονή...Κάποτε μου έλεγε κάποιος πως ακολουθεί πιστά την κατάλληλη διατροφή, και μόλις τον ρώτησα τι έτρωγε, καμία σχέση με αυτό που έπρεπε να τρώει...

Wizard
13-05-09, 13:28
Εσείς τι ακολουθείτε?
Τα φρούταίσως να του κάνουν κακό, η φρουκτόζη συγκεκριμένα, αυξάνει την αποβολή της φωσφατιδυλικής χολίνης, την πρώτη ύλη για την παραγωγή μυελίνης.

Προσοχή με τους ξηρούς καρπούς, όχι πολλούς και όχι ψημένους. Η καλύτερη επιλογή ίσως να είναι τα ωμά καρύδια, ένα ή δύο μέρα παρά μέρα.

Οι φρέσκοι χυμοί από καρότα και παντζάρια θα τον βοηθήσουν, αλκαλιοποιούν τον οργανισμό, και έρευνα έχει δείξει πως οι απομυελινομένοι νευρώνες την ζημιά ίσως τελικά να την παθαίνουν από το όξιονο ph του οργανισμού. Για να αλκαλιοποιηθεί ικανοποιητικά ο οργανισμός χρειάζεται 3 ποτήρια φρέσκο χυμό καρότου στα 65 κιλά. Αυτό το λέω εμπειρικά.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
13-05-09, 14:20
Οντως σε αυτο με τη διατροφη θα συμφωνησω Ξενοφωντα, ακομη και η γυναικα μου οταν σταματησω να της το λεω καθημερινα παντα θα κανει μια παρασπονδια.
Παρεπιπτοντως καρυδια τρωει μια φορα τη βδομαδα οχι ενα-δυο αλλα ενα μικρο φλυτζανι με λιγο μελι και κανελλα, εκεινο που εγω πιστευω πολυ σημαντικο δεν ειναι μονο το τι τρωμε αλλα πως το τρωμε, με τι το συνοδευουμε και ποια ωρα της μερας το τρωμε, η συζυγος για παραδειγμα σχεδον ποτε δεν θα φαει υδατανθρακες μετα τις 8 το βραδυ (πλην λαχανικων και καποιων μη γλυκαιμικων φρουτων πολυ σπανια ομως).
Επισης τρωει συχνα πιτα με καλαμποκαλευρο (2-3 φορες τη βδομαδα τον Θεσσαλικο "πλαστο") για πρωινο που σιγουρα δεν ειναι οτι καλυτερο αλλα εφοσον φαινεται να μη την ενοχλει ειναι καλυτερο απο σκετο χυμο η φρουτα ολοκληρα αφου ετσι θα ανεβαζε πολυ τον γλυκαιμικο δεικτη για ολη τη μερα.
Τωρα οσον αφορα την αλκαλιοποιηση δεν αρκει ο χυμος αφου πρεπει καθ'ολη τη διαρκεια της μερας να τρωμε αναλογικα αλκαλικες τροφες μαζι με τις οξινες κι αυτο μαζι με την BBD κλπ μονο ευκολο δεν ειναι, ενας γενικος κανονας ειναι πολλα λαχανικα μαζι με καθε γευμα!

tasos13
13-05-09, 15:40
Τι ωραία τα λέτε παιδιά σαν να είναι ασκήσεις γυμναστικής μακάρι να είχανε τις γνώσεις όλοι αλλά δεν γίνεται όπως καλά γνωρίζεται. Ενας παλιός είχε πει ότι ζητάει ο οργανισμός το δείχνει και ότι θέλει να αποβάλλει επίσης αρκεί να φερθείς έξυπνα

tasos13
13-05-09, 15:45
Εννοεις οτι το LDN δεν σας βοηθησε καθολου Τασο;
Σαφως και η διατροφη βοηθα παρα πολυ και ΟΛΟΥΣ αλλα αυτο δε σημαινει οτι ασκηση, ψυχοσωματικη υγεια και το LDN δεν κανουν διαφορα!
Σου απαντησα στο e-mail αφου πλεον το αδειασα, δυστυχως ειχα εδω κι ενα μηνα ενα τροχαιο ατυχημα που με κρατησε αρκετο καιρο κρεββατωμενο με περιστασιακο και αργο internet!
Όχι δεν εννοώ ότι δεν βοήθησε καθόλου το LDN αλλά καταλαβαίνω από την συμπεριφορά της ότι η διατροφή ειναι η Νο1.
Για τα συμπληρώματα θα ενημερώσω και εγώ όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία για να ξέρει ο κόσμος τι συμβαίνει...

Wizard
13-05-09, 16:40
Τωρα οσον αφορα την αλκαλιοποιηση δεν αρκει ο χυμος αφου πρεπει καθ'ολη τη διαρκεια της μερας να τρωμε αναλογικα αλκαλικες τροφες μαζι με τις οξινες κι αυτο μαζι με την BBD κλπ μονο ευκολο δεν ειναι, ενας γενικος κανονας ειναι πολλα λαχανικα μαζι με καθε γευμα!Εννοείται πως ο χυμός (ΟΧΙ από φρούτα) δεν αρκεί για όλη την ημέρα, είναι όμως ο πιο εύκολος και άμεσος τρόπος για άμεση αλκαλιοποίηση.

Wizard
13-05-09, 16:49
Τι ωραία τα λέτε παιδιά σαν να είναι ασκήσεις γυμναστικής μακάρι να είχανε τις γνώσεις όλοι αλλά δεν γίνεται όπως καλά γνωρίζεται. Ενας παλιός είχε πει ότι ζητάει ο οργανισμός το δείχνει και ότι θέλει να αποβάλλει επίσης αρκεί να φερθείς έξυπναΣίγουρα το κάθε σώμα είναι διαφορετιοκό και διαφορετική αντίδραση θα έχει σε μία τροφή, όμως κάποια πράγματα ισχύουν για όλους. Τα κορεσμένα λιπαρά ή τα γλυκά είναι ίσως τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Όχι γαλακτοκομικά (κάνουν κακό σε πάρα πολλούς με σκπ) όχι γλυκά, τηγανητά και κορεσμένα λιπαρά. Ναι στα λαχανικά, στα ψάρια ανοιχτής θαλάσσης, στα λαχανικά, και από πηγές υδατανθράκων ίσως η πιο ακίνδυνη να είναι το ρύζι.

Ένας "χρυσός" κανόνας είναι να παραμείνει κανείς όσο περισσότερο στην αλκαλική διατροφή, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως θα πρέπει να αποφύγει ολοκληρωτικά όξινες τροφές όπως το κρέας, αλλιώς θα υποστεί απώλεια μυϊκού ιστού. Περισσότερα για την αλκαλική διατροφή με μία αναζήτηση στο google.

Από συμπληρώματα ναι στα Ω3, στην λεκιθίνη, στην καρνιτίνη, στην ενέσιμη Β12, στα συμπληρώματα ασβεστίου και μαγνησίου.

Τέλος η γυμναστική είναι ουσιαστικής σημασίας. Η καλύτερη επιλογή ίσως να είναι το κολύμπι και το γυμναστήριο. Μία πλατφόρμα δονήσεων κατά πάσα πιθανότητα μπορεί να βοηθήσει κι αυτή αρκετά.

Απλά πράγματα

Μαριάννα Σκορπιός
15-05-09, 15:55
Τα φρούταίσως να του κάνουν κακό, η φρουκτόζη συγκεκριμένα, αυξάνει την αποβολή της φωσφατιδυλικής χολίνης, την πρώτη ύλη για την παραγωγή μυελίνης.

Προσοχή με τους ξηρούς καρπούς, όχι πολλούς και όχι ψημένους. Η καλύτερη επιλογή ίσως να είναι τα ωμά καρύδια, ένα ή δύο μέρα παρά μέρα.

Οι φρέσκοι χυμοί από καρότα και παντζάρια θα τον βοηθήσουν, αλκαλιοποιούν τον οργανισμό, και έρευνα έχει δείξει πως οι απομυελινομένοι νευρώνες την ζημιά ίσως τελικά να την παθαίνουν από το όξιονο ph του οργανισμού. Για να αλκαλιοποιηθεί ικανοποιητικά ο οργανισμός χρειάζεται 3 ποτήρια φρέσκο χυμό καρότου στα 65 κιλά. Αυτό το λέω εμπειρικά.
Ευχαριστώ για τις συμβουλές! Η αλήθεια είναι οτι απο φρούτα τρώει επι καθημερινής βασεως δαμασκηνα συκα και λιγες φορες απο τα άλλα Απο ξηρους καρπους λιγα ασπρα και μαύρα σπορια και καρύδια οπως είπατε κι εσεις Απο λαχανικά κυρίως τα πρασινα, οσπρια μόνο τα μαυρομάτικα φασόλια Ήθελα να ρωτήσω, αν ξέρετε, απο μαλάκια εσεις τρώτε επιτρέπονται?

Wizard
15-05-09, 16:42
Μαλάκια; Καμιά φορά αισθάνομαι συγγενείς τους και διστάζω να τα φάω.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
15-05-09, 17:51
Επιτρεπομενοι η οχι ξηροι καρποι (φυσικα η πιθανη τροφικη δυσανεξια που παρουσιαζει ο καθενας μας ξεχωριστα ισως αποκλεισει κι αλλους):
http://www.awsc07100.pwp.blueyonder.co.uk/BBGuidelines/BBG-nutsandseeds.htm
Φασολια απαγορευονται ολα
Μαλακια ειπτρεπονται αν και ειναι ισχυροι αλλεργιογονοι παραγοντες και πιθανον καποια θα τον πειραξουν.

tasos13
15-05-09, 22:55
Επιτρεπομενοι η οχι ξηροι καρποι (φυσικα η πιθανη τροφικη δυσανεξια που παρουσιαζει ο καθενας μας ξεχωριστα ισως αποκλεισει κι αλλους):
http://www.awsc07100.pwp.blueyonder.co.uk/BBGuidelines/BBG-nutsandseeds.htm
Φασολια απαγορευονται ολα
Μαλακια ειπτρεπονται αν και ειναι ισχυροι αλλεργιογονοι παραγοντες και πιθανον καποια θα τον πειραξουν.

Δημήτρη όταν λέμε απαγορεύονται εννοούμε γι αυτούς που εφαρμόζουν την BBD κατά βάση, γιατί δίαιτες που αφορούν την ασθένεια υπάρχουν πολλές και με διαφορετικές φιλοσοφίες, γι εμάς που εφαρμόζουμε την BBD έχουν αξία αυτα που λές.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
15-05-09, 23:56
Βασικα διαιτες αποτελεσματικες στη ΣΚΠ περαν της BBD και για να το παω παραπερα εφαρμοζομενη με πιο αυστηρα κριτηρια, τροπο διατροφης και ωρες φαγητου απλα δεν υπαρχουν, απο οσο εχω διαβασει μονο τυπου Swank διαιτες ειναι αποτελεσματικες αλλα κι αυτες οχι οσο η BBD που την περιλαμβανει αν μαλιστα προσεξεις καποια πραγματακια επιπλεον που κανονικα απαγορευονται αλλα χαριν απλοτητας/ευκολιας (πιστευω) δεν τα αναφερουν!

Μαριάννα Σκορπιός
17-05-09, 16:31
Για την δυσκοιλιότητα παιδιά τί ξέρετε? Πώς ξεπερνιέται?

Μαριάννα Σκορπιός
17-05-09, 17:04
Παραγγείλαμε το LDN απο το Skip's Pharmacy οπως είχες γράψει Wizard σχετικά με την ημερομηνία λήξης μπερδεύτηκα γιατί λετε οτι ειναι μονο για 5 μήνες ενω πάνω στην ετικέτα του LDN γράφει DISCARD AFTER 4/17/10 δηλ. σχεδον 1χρόνο Είναι δεδομένο οι 5 μήνες?

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
17-05-09, 19:31
O ιδιος ο Skip εκανε δοκιμες και βρηκε πως ακομη και μετα ενα χρονο ειναι αποτελεσματικο ετσι ωστε εδω κι ενα περιπου εξαμηνο παρετεινε πανω στις συσκευασιες του την ημερομηνια ληξεως, εσυ κανεις οπως νομιζεις αλλα θα ελεγα να μην παραγγειλεις για πανω απο 8 μηνες και να το διατηρεις σε ψυγειο η σε οσο δυνατον πιο ψυχρο σημειο.

Μαριάννα Σκορπιός
18-05-09, 10:20
O ιδιος ο Skip εκανε δοκιμες και βρηκε πως ακομη και μετα ενα χρονο ειναι αποτελεσματικο ετσι ωστε εδω κι ενα περιπου εξαμηνο παρετεινε πανω στις συσκευασιες του την ημερομηνια ληξεως, εσυ κανεις οπως νομιζεις αλλα θα ελεγα να μην παραγγειλεις για πανω απο 8 μηνες και να το διατηρεις σε ψυγειο η σε οσο δυνατον πιο ψυχρο σημειο.
Ευχαριστώ Δημήτρη!
Αυτό ακριβώς κάνω ,το βάζω στο ψυγείο και αφου ανεβάζουμε την δόση καθε 2 βδόμαδες πιστεύω θα τελειώσουν πιο γρήγορα

sweeters
18-05-09, 17:43

Δεν κάνει να τρώμε όλα τα φρούτα; Εγώ τα τρώω όλα. Πρέπει να τρώμε μόνο κάποια συγκεκριμένα;

tasos13
19-05-09, 00:48
Για την δυσκοιλιότητα παιδιά τί ξέρετε? Πώς ξεπερνιέται?

Με προ βιοτικά Μαριάννα το αντιμετώπισε ως ένα βαθμό η Γυναίκα μου και με την δίαιτα φυσικά εκεί που πήγαινε 1 φορά την εβδομάδα τώρα πάει καθε 2-3 μέρες

Μαριάννα Σκορπιός
19-05-09, 16:27
Ευχαριστώ βρε Τάσο ΄Το ίδιο μας είπε και ο διατροφολόγος Παραγγείλαμε τελικά να δούμε αν κάνει τίποτα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
19-05-09, 21:58
Τι εννοεις ανεβαζετε τη δοση Τασο ποσο παιρνει η γυναικα σου τωρα;
Επισης σε οτι εχει να κανει με δυσκοιλιοτητα ως γνωστο βοηθανε τα προβιοτικα (achidophilus) το μαγνησιο (>400mg/μερα) και μια διαιτα χαμηλη σε σακχαρα αλλα πλουσια σε φυτικες ινες.

tasos13
23-05-09, 22:12
Τι εννοεις ανεβαζετε τη δοση Τασο ποσο παιρνει η γυναικα σου τωρα;
Επισης σε οτι εχει να κανει με δυσκοιλιοτητα ως γνωστο βοηθανε τα προβιοτικα (achidophilus) το μαγνησιο (>400mg/μερα) και μια διαιτα χαμηλη σε σακχαρα αλλα πλουσια σε φυτικες ινες.

Για LDN δεν ανεβάζουμε αλλά παραμένει στα 3,00 Mg δοκίμασε λίγο στα 4,5 αλλα δεν της πήγε. Πάντως νομίζω αλλά θα το πω με βεβαιότητα τον επόμενο χειμώνα ενια η μόνη θεραπεία που είδε μια ανστροή προς το θετικό.

tasos13
23-05-09, 22:16
Ευχαριστώ βρε Τάσο ΄Το ίδιο μας είπε και ο διατροφολόγος Παραγγείλαμε τελικά να δούμε αν κάνει τίποτα

Πια πήρες; Θα δει διαφορά σε κανένα μήνα θα αρχίσουν τα αποτελέσματα

Μαριάννα Σκορπιός
24-05-09, 12:09
Πια πήρες; Θα δει διαφορά σε κανένα μήνα θα αρχίσουν τα αποτελέσματα

Ο άντρας μου παίρνει συμπληρώματα LAMBERTS και παίρνει για την δυσκοιλιότητα το ELIMINEX

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
26-05-09, 14:06
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2009/05/26/Powerful-Breakthrough-Beats-Cancer-and-AutoImmune-Diseases.aspx

Μαριάννα Σκορπιός
01-06-09, 16:44
http://LDNers.org

Μαριάννα Σκορπιός
01-06-09, 16:51
Τίποτα το συνταρακτικό ακόμη Δημήτρη. Είμαι στο 1,5 μία βδομάδα τώρα και θα είμαι για ακόμη μία.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ σε όλους μας
Που είσαι Γιάννη? πως τα πας τωρα? Μετά απο τόσο καιρό είδες κάποια διαφορά?
Απλώς ρωτάω για να έχουμε πολλές γνώμες!!

Μαριάννα Σκορπιός
21-06-09, 17:05
Με προ βιοτικά Μαριάννα το αντιμετώπισε ως ένα βαθμό η Γυναίκα μου και με την δίαιτα φυσικά εκεί που πήγαινε 1 φορά την εβδομάδα τώρα πάει καθε 2-3 μέρες
Γεια σας παιδιά τι κανετε? ηθελα να ρωτησω αυτα τα παιρνεις μια φορα και τερμα ή αν υπαρχει προβλημα το ξανασυνεχίζεις?
Ο άντρας μου πηρε έστρωσε αλλά τωρα παλι κάποιες φορες ερχεται η δυσκοιλιότητα

nikpax
21-06-09, 17:20
δεν μας ειπες Μαριαννα τι εγινε με το LDN που νομιζω αρχησε να παιρνει ο ανδρας σου.Φαινεται πως ολοι εχουν παει διακοπες η τους πειραξε η ζεστη και δεν βλεπω πολυ ενδιαφερον τωρα τελευταια.

Μαριάννα Σκορπιός
21-06-09, 17:23
δεν μας ειπες Μαριαννα τι εγινε με το LDN που νομιζω αρχησε να παιρνει ο ανδρας σου.Φαινεται πως ολοι εχουν παει διακοπες η τους πειραξε η ζεστη και δεν βλεπω πολυ ενδιαφερον τωρα τελευταια.
Το παίρνει(1η Μαΐου) και αυτό που καταλαβα αν και νωρις είναι ακόμα έχει μεγαλύτερες αντοχες στο περπάτημα αυξηθηκαν οι αποστάσεις αλλά εκεινο που θελει περισσότερη δουλειά ειναι η ισορροπία του Γνωριζετε τιποτα γι'αυτό ?
Εσυ πως τα πας τι κάνεις με θεραπεία?

Μαριάννα Σκορπιός
21-06-09, 17:31
Μα που πήγες και συ διακοπές?

nikpax
21-06-09, 18:47
Εκει που ζω (500 μετρα απο την θαλασσα μεσα στη φυση) ειμαι σε μονιμες διακοπες απλα πηγα μια βολτα.Η θεραπεια μου ειναι το avonex.Οταν ειπα του γιατρου μου για το LDN δεν με ενεθαρυνε να προχωρησω.(τα εχω αναφερει μαλιστα εδω)Αυτο που με προβληματιζει περισσοτερο ειναι η σπαστικοτητα και η κοπωση.Αν στεκω πχ1,5-2 ωρες (η δουλεια μου Δ Υ αλλα απαιτει τουλαχιστον 2 ωρες συνεχη ορθοστασια και μετα παλι) μετα δυσκολευομαι να περπατησω χωρις να διατηρω την ισοροπια μου κρατωντας κατι μπαστουνι πχ χρειαζομαι ενα μισαωρο ξεκουρασει να επανελθω και παλι οχι τελεια Ευτυχως που το δεξι χερι-ποδι ειναι καλα χαρι σ'αυτο περπατω το αλλο σερνεται καπως -μπερδευει.Αληθεια ο ανδρας σου δεν ασχολειται με υπολογιστες να ερχεται σε αμεση επικοινωνια να περνα και η ωρα του?

Μαριάννα Σκορπιός
21-06-09, 20:14
Αυτη η περιγραφη οπως το ακουω ειναι σα να ακουω τον αντρα μου Ακριβως οταν κουραστει το ποδι δεξι σερνεται και η ισορροπία μετα ακομη πιο πολυ τη χανει Προσπαθει να μην κουραζεται και στη δουλεια του υπαρχει συνεννόηση(Δ.Υ.)Υπάρχουν μερες που λεει οτι νιωθει καποια αδυναμία αλλά σπανια Και περπαταει με πατεριτσες για την ισορροπία του
Δεν τον πολυαρεσει ο υπολογιστης μπαινει μονο για να ψαξει λιγα πραγματα
Παντως το καθημερινο κολυμπι θα σε οφελεισει

nikpax
21-06-09, 22:27
το ξερω για το κολυμπι.Θελω ομως καταλληλο μερος με αμμουδια, χωρις κυμα,να ειναι οσο γινεται ζεστη η θαλασσα ,να πηγαινω με παρεα ευτυχως υπαρχεται ΕΣΕΙΣ (οι συζυγοι)εχουμε και κατι εγγονακια και τα κραταμε(εργαζονται τα παιδια)και ο χρονος ο ελευθερος περιοριζεται.Οταν μπω ομως μεσα στη θαλασσα δεν εχω απολυτως τιποτα μεχρι ψαροτουφεκο κανω ,παλιο χομπυ.Αν θελεις Μαριαννα επικοινωνουμε με π.μ.να πουμε κι αλλα μυστικα.Χαιρετισμους στον συζυγο και πες του κουραγιο λιγη τρελα δεν βλαπτει.Εχει παρει το εξωιδρυματικο?

Μαριάννα Σκορπιός
22-06-09, 16:56
το ξερω για το κολυμπι.Θελω ομως καταλληλο μερος με αμμουδια, χωρις κυμα,να ειναι οσο γινεται ζεστη η θαλασσα ,να πηγαινω με παρεα ευτυχως υπαρχεται ΕΣΕΙΣ (οι συζυγοι)εχουμε και κατι εγγονακια και τα κραταμε(εργαζονται τα παιδια)και ο χρονος ο ελευθερος περιοριζεται.Οταν μπω ομως μεσα στη θαλασσα δεν εχω απολυτως τιποτα μεχρι ψαροτουφεκο κανω ,παλιο χομπυ.Αν θελεις Μαριαννα επικοινωνουμε με π.μ.να πουμε κι αλλα μυστικα.Χαιρετισμους στον συζυγο και πες του κουραγιο λιγη τρελα δεν βλαπτει.Εχει παρει το εξωιδρυματικο?

Οχι δεν το πήρε ακομη περιμενει να περάσει απο επιτροπή Να δουμε ποτε
Είσαι και παππούς να σου ζησουν τα εγγονάκια σου Εμας ακομη είναι μικρα τα παιδια Καλά ποσα χρονια εχεις την ΣΚΠ

nikpax
22-06-09, 18:05
Μαριαννα ειμαι 53 χρονων,την εχω απο 2000 την ανακαλυψα τοτε, προυπηρχε ομως 2-3 χρονια.Εψαχνα για κηλη σπονδυλου και διαφορα αλλα, διοτι δουλευα παραλληλα με την δουλεια μου πολυ χειρωνακτικα-αγροτικα-Σκεψου οτι μαζευα 10 τοννους λαδι και καλιεργουσα κιολας,,σκληρη δουλειαΕχω 4 παιδια 2και 2 επισης παντρεμενα τα 2 κοριτσια με ενα παιδι καθεμια.Τωρα ακομη σηκωθηκα γιατι με κολλησαν αμυγδαλιτιδα και ημουν χαλια πηρα αμεσως αντιβιωση και με αλαφρωσε,ημουν εντελως παραλυτος

Μαριάννα Σκορπιός
25-06-09, 16:10
Γεια σας παιδιά τι κανετε? ηθελα να ρωτησω αυτα τα παιρνεις μια φορα και τερμα ή αν υπαρχει προβλημα το ξανασυνεχίζεις?
Δεν γνωρίζει κανείς να πει?

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
26-06-09, 00:44
Η δυσκοιλιοτητα ειναι πολυπλοκο προβλημα και μπορει να εχει πολλους γενεσιουργους παραγοντες.
Ακομη και στρες, ορμονες, αγχος την επηρεαζουν σημαντικα και εσεις οι γυναικες το ξερετε καλυτερα αυτο.
Μια ισορροπημενη διατροφη με αρκετα φρουτα κ λαχανικα που περιεχουν μπολικες φυτικες ινες, επαρκης προσληψη μαγνησιου και βιταμινης Κ ειτε σαν συμπληρωμα ειτε απο τις τροφες, ελαχιστη καταναλωση γλυκων/σακχαρων, αρκετο νερο, καθημερινη ασκηση αλλα και τα προβιοτικα σε καθημερινη βαση η τουλαχιστο μερα παρα μερα ειναι νομιζω οι πιο σημαντικοι βοηθοι μας κατα της δυσκοιλιοτητας.

Μαριάννα Σκορπιός
26-06-09, 15:56
Ευχαριστώ !!!

jginis
23-07-09, 18:07
Γεια σε όλους,
εδω και δυο μήνες έχω μετακομήσει σε καινούριο σπιτι και ακομα δεν έχω τηλέφωνο και άρα ουτε και ιντερνετ, και αυτός είναι ο ένας από τους λόγους που δεν έχω επικοινωνήσει.

Συνεχίζω με το LDN στα 3 mg, είμαι πλέον στον 4ο μήνακαι δυστυχώς δεν έχω δει καποια βελτίωση στην καταστασή μου, αντιθέτως έχει απιβαρυνθεί λόγω της ζέστης (σπαστικότητα, αστάθεια και κόπωση).
Επειδή εχω διαπιστώσει ότι το βραδυ είμαι ελαφρώς καλύτερα θα δοκιμάσω να πάρω το LDN το πρωι για να διαπιστώσω αν τελικά είναι αυτό που ευθύνεται για την καλυτέρευση που νιώθω. Τι θα λέγατε για τη δοκιμή αυτή?

Πρόσφατα ήρθα σε επαφή με τον κ. Καρούση, ο οποίος μου πρότεινε αρχικα to Azathioprine (ένα χάπι των 50 mg ημερησίως). Τελικά δεν κατάφερα όμως να ακολουθήσω την αγωγή πέραν τησ μιας εβδομαδας λόγω διαφόρων παρενεργειών και κυρίως του πυρετού. Περιμένω ωστόσο τα αποτελέσματα κάποιων ειδικών αιματολογικών εξετάσεων από το Ισραηλ ώστε να μου προτείνουν καποια αγωγή την οποία θα ακολουθήσω.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
24-07-09, 00:51
Μαλλον απο τη θερμοκρασια εισαι καλυτερα το βραδυ Γιαννη ενω αν παρεις το LDN το πρωι ειναι σχεδον σα να μην το παιρνεις καθολου αφου αυξανει τις ενδορφινες την ωρα της μεγαλυτερης παραγωγης τους δηλαδη απο 9-1μμ, το πρωι τι χρησιμοτητα να εχει;
Οταν το πρωτοξεκινησες δεν καταλαβες καμια διαφορα;
Αν οχι μαλλον δεν αντιδρα ο οργανισμος σου η θες μεγαλυτερη ποσοτητα, δοκιμασε να παρεις 3 καψουλες και δες πως θα πας απλα καντο σταδιακα μην εχεις αντιθετα αποτελεσματα.

Μαριάννα Σκορπιός
24-07-09, 15:59
Γεια σε όλους,
εδω και δυο μήνες έχω μετακομήσει σε καινούριο σπιτι και ακομα δεν έχω τηλέφωνο και άρα ουτε και ιντερνετ, και αυτός είναι ο ένας από τους λόγους που δεν έχω επικοινωνήσει.

Συνεχίζω με το LDN στα 3 mg, είμαι πλέον στον 4ο μήνακαι δυστυχώς δεν έχω δει καποια βελτίωση στην καταστασή μου, αντιθέτως έχει απιβαρυνθεί λόγω της ζέστης (σπαστικότητα, αστάθεια και κόπωση).
Επειδή εχω διαπιστώσει ότι το βραδυ είμαι ελαφρώς καλύτερα θα δοκιμάσω να πάρω το LDN το πρωι για να διαπιστώσω αν τελικά είναι αυτό που ευθύνεται για την καλυτέρευση που νιώθω. Τι θα λέγατε για τη δοκιμή αυτή?

Πρόσφατα ήρθα σε επαφή με τον κ. Καρούση, ο οποίος μου πρότεινε αρχικα to Azathioprine (ένα χάπι των 50 mg ημερησίως). Τελικά δεν κατάφερα όμως να ακολουθήσω την αγωγή πέραν τησ μιας εβδομαδας λόγω διαφόρων παρενεργειών και κυρίως του πυρετού. Περιμένω ωστόσο τα αποτελέσματα κάποιων ειδικών αιματολογικών εξετάσεων από το Ισραηλ ώστε να μου προτείνουν καποια αγωγή την οποία θα ακολουθήσω.
Γεια σου βρε Γιάννη Τι κανεις? Λοιπον ακριβως ετσι ειναι και ο αντρας μου Παιρνει το LDN (1η Μαίου) και καθως μεγαλωνε τη δοση δεν εβλεπε κατι διαφορετικο (περπαταει με πατεριτσες λογω κακης ισορροπίας )Τωρα οπως λες μαλλον ηζεστη φταιει γιατι το βραδυ ειναι πιο καλα. Διατροφη κάνεις? Θα ηθελα να μαθαινω τα νεα σου!
Ηγυναικα σου Δημητρη πως τα πηγαινει τωρα με τις ζεστες? Γενικα πως τη βλεπεις ειναι καλυτερα ?

Μαριάννα Σκορπιός
24-07-09, 16:40
Οταν λες ειδικες αιματολογικες εξετάσεις, αν επιτρεπεται ,τί εννοείς?

jginis
24-07-09, 17:09
Δεν μου εχουν εξηγήσει κι εμενα τι ακριβώς είναι οι εξετάσεις αυτές. Θα έχω τις απαντήσεις την Κυριακή 25 του μηνός και θα σας ενημερώσω.

Ευχαριστώ Δημήτρη, θα ακολουθήσω την οδηγία σου. το εχω κι εγω κατα νού να το κανω.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
24-07-09, 21:55
Παιδια δεν θελω να λεω κατι για τη γυναικα μου γιατι καθε που το κανω ολο και κατι μας συμβαινει, απλα δεν εχουμε θεμα ουτε με ζεστη ουτε με κρυο ουτε με κατι αλλο - δοξα το θεο!
Ισως ειμαστε τυχεροι, ισως επειδη προσεχουμε πολυ και τη διατροφη, ισως επειδη παιρνει πολλα συμπληρωματα, ισως επειδη τα κανει ολα μαζι αυτα, τι να πω, για την ωρα ειναι ενας απολυτα φυσιολογικος ανθρωπος!

Μαριάννα Σκορπιός
25-07-09, 16:30
Παιδια δεν θελω να λεω κατι για τη γυναικα μου γιατι καθε που το κανω ολο και κατι μας συμβαινει, απλα δεν εχουμε θεμα ουτε με ζεστη ουτε με κρυο ουτε με κατι αλλο - δοξα το θεο!
Ισως ειμαστε τυχεροι, ισως επειδη προσεχουμε πολυ και τη διατροφη, ισως επειδη παιρνει πολλα συμπληρωματα, ισως επειδη τα κανει ολα μαζι αυτα, τι να πω, για την ωρα ειναι ενας απολυτα φυσιολογικος ανθρωπος!
Χαιρομαι Δημητρη παρα πολυ Και δεν θα θελα να σε φερνω σε τετοια καταστασηΑπλα ρωταω για να δω και αλλες καταστασεις ,φυσικα καθε ανθρωπος διαφορετικος, αλλά αυτο που θελω να μαθω ειναι αν οντως την οφελησε το LDN δλδ ειχε προβλημα με την κινηση και αν βελτιωθηκε γιατι με την κατασταση του αντρα μου λεω καθε περσι και καλυτεραδλδ περσι δεν χρησιμοποιουσε τις πατεριτσες αλλά φετος δεν μπορει χωρις αυτες Τωρα ελπιζουμε να βοηθησει η διατροφη,το κολυμπι,τα συμπληρωματακαι το LDN και περιμενουμε

Μαριάννα Σκορπιός
30-07-09, 15:15
Που ' σαι βρε Γιάννη Χαθηκες παλι?Βγηκαν τα αποτελεσματα που ελεγες?
Ευχομαι να ειναι οπως τα περιμενεις!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
22-09-09, 22:08
Μαζεμενα καμποσα στοιχεια για το LDN:
http://honestmedicine.typepad.com/ebook-sept%2021-2009--The%20Faces%20of%20Low%20Dose%20Naltrexone.pdf

PChatzin
30-09-09, 11:55
Καλή σας μέρα,
Μήπως θα μπορούσε κάποιος από την παρέα, να γνωρίζει κάτι για το
εμβόλιο του Πνευμονιόκοκκου PNEUMOVAX 23,
εάν υπάρχουν τυχόν παρενέργειες στα άτομα που κάνουν L.D.N.???
Πριν 2 εβδομάδες σε Ιατρικό Συνέδριο στο Ξενοδοχείο DIVANI είχε αναφερθεί
ότι καλό θα ήταν τά άτομα με Σκλήρυνση κατά Πλάκας να κάνουν το εμβόλιο του Πνευμονιόκοκκου.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
30-09-09, 14:38
Καλα και αυτο σε κανει να πιστευεις οτι ειδικα οσοι με ΣΚΠ πρεπει να κανουν το εμβολιο;
Και για την εποχικη γριπη λενε πως πρεπει καθε χρονο οσοι εχουν ΣΚΠ να κανουν εμβολιο αλλα ειπε ποτε κανεις το αλουμινιο που περιεχεται σ'αυτο πως επηρεαζει την εξελιξη της παθησης μακροχρονια;
Για δες λιγο τι περιεχει και ξανασκεψου το καλυτερα (ειναι το Prevnar):
http://www.informedchoice.info/cocktail.html
Παρεπιπτοντως οσοι παιρνουν LDN καθοτι ανοσορυθμιστικο-ανοσοενισχυτικο τεινουν να ειναι λιγοτερο ευαισθητοι στις ιωσεις εν αντιθεσει με οσους παιρνουν κλασσικα ανοσοκατασταλτικα ιντερφερονες, κοπαξονες, ταιζαμπρι κλπ

PChatzin
30-09-09, 17:32
Καλα και αυτο σε κανει να πιστευεις οτι ειδικα οσοι με ΣΚΠ πρεπει να κανουν το εμβολιο;
Και για την εποχικη γριπη λενε πως πρεπει καθε χρονο οσοι εχουν ΣΚΠ να κανουν εμβολιο αλλα ειπε ποτε κανεις το αλουμινιο που περιεχεται σ'αυτο πως επηρεαζει την εξελιξη της παθησης μακροχρονια;
Για δες λιγο τι περιεχει και ξανασκεψου το καλυτερα (ειναι το Prevnar):
http://www.informedchoice.info/cocktail.html
Παρεπιπτοντως οσοι παιρνουν LDN καθοτι ανοσορυθμιστικο-ανοσοενισχυτικο τεινουν να ειναι λιγοτερο ευαισθητοι στις ιωσεις εν αντιθεσει με οσους παιρνουν κλασσικα ανοσοκατασταλτικα ιντερφερονες, κοπαξονες, ταιζαμπρι κλπ
Φίλε Δημήτρη σ΄ευχαριστώ για την αμεσότητά σου.
Θα ήθελα όμως να δεις ότι η σελίδα που με παραπέμπεις, ακριβώς πάνω από τό Prevnar υπάρχει το Pneumovax της Merc & Co., Incπου είναι και
το μοναδικό που κυκλοφορεί στην Ελλάδα -για την ώρα-.
Η διαφορά τους είναι ότι : το Prevnar έχει aluminum phosphate, ammonium sulfate, soy protein, yeast. εν αντιθέσει με το Pneumovax που έχει μόνο phenol. sodium chloride και ϋδωρ για ενέσιμα.
Επίσης το Pneumovax περιέχει τα ακόλουθα δραστικά : 25 μικρογραμμάρια (ένα πολύ μικρό ποσό) από κάθε έναν από τους 23 τύπους του πολυσακχαριδικού από βακτήρια γνωστά ως πνευμονιόκοκκοι (pneumococci). Οι 23 τύποι του πνευμονιοκοκκικού πολυσακχαριδίου είναι οι τύποι : 1,2,3,4,5,6B,7F,8,9N,9V,10A,11A,12F,14,15B,17F,18C ,19F,19A,20,22F,23F,33F. έναντι 7 μόνον του Prevnar.
Και τελευταία διαφορά που έχουν είναι ότι το Prevnar είναι για εφ'άπαξ χρήση,
ενώ το Pneumovax είναι για κάθε 5 χρόνια.
Αυτά τα ολίγα, ελπίζω να μην σε ζάλισα με περιττές λεπτομέρειες.
Μελέτησέ το και συ και τα ξαναλέμε.
Ευχαριστώ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
30-09-09, 22:59
Σαφως και ειναι πιο ασφαλες απο αυτο που εγραψα εγω αλλα δεν ειμαι και ειδικος να σου πω περισσοτερα, λεγεται οτι η συνθεση των εμβολιων αλλαζει απροειδοποιητα ενω αρκετοι υιοι μεταδοθηκαν επιτηδες με εμβολια οπως ο ιος της νεας γριπης!
Με τον ιδιο τροπο προπερσι πεθαναν αρκετοι ζητιανοι στην Πολωνια απο "μολυσμενα" εμβολια που τους καναν δωρεαν υποτιθεται μεγαλες φαρμακευτικες οι οποιες καναν ουσιαστικα τζαμπα κλινικες δοκιμες σε ανθρωπους, το ιδιο φυσικα γινεται και στον τριτο κοσμο ακομη σημερα!

PChatzin
01-10-09, 00:12
Δημήτρη γειά σου,
μόλις προ ολίγου έλαβα απάντηση από τον Dr.Skip Lenz σχετικά με το εμβόλιο και τις πιθανές επιπλοκές - παρενέργειες που μπορεί να προκύψουν από την χρήση του.
Όπως καταλαβαίνεις επικοινώνησα με Αμερική γιατί οι εδώ "γιατροί" κάνουν ότι δεν ξέρουν τίποτα για το L.D.N. και δεν θα ήθελα να το ρισκάρω με τίποτα να το κάνει
"ελαφρά τη καρδία". Επίσης έγραψα και στις δικές μας σελίδες (disabled.GR Forum) και είχα την 'αμεση απάντησή σου.
Σου παραθέτω ένα μέρος από την απάντηση του Dr. Skip.
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
---------------------------- Original Message ----------------------------
Subject: Re: [Fwd: Fw: LDN AND PNEUMOVAX 23 VACCINE]
From: Skipthepharm@aol.com
Date: Wed, September 30, 2009 11:02 am
To: info@skipspharmacy.com
--------------------------------------------------------------------------

Yes, there are no problems between the two that we know of at this time.
Skip

In a message dated 9/30/2009 10:24:52 A.M. Eastern Daylight Time,
info@skipspharmacy.com writes:

---------------------------- Original Message ----------------------------
Subject: Fw: LDN AND PNEUMOVAX 23 VACCINE
From: "Peter Chatzin" <ppchatzin@yahoo.gr>
Date: Tue, September 29, 2009 3:36 pm
To: "SKIPS PHARMACY" <info@skipspharmacy.com>
--------------------------------------------------------------------------
Dear Sir / Dear Madam,
>
> Have a good morning.
>
> My wife is suffering from multiple sklirosis and is treated with LDN
> (supplied by your pharmacy) for the last months.
>
> With her doctor's approval and bearing in mind the recent situation with
> virus H1N1 spreading all around the world, we have decided for her to
> make the Vaccine PNEUMOVAX 23. (She has never done it again in the past).
> This
> is a vaccine for pneumonia that is also marketed in USA.
>
> Could you possibly give us your knowledge in regards to the interaction
> of
> LDN with Pneumovax 23. Is it safe to proceed with the vaccine?
>
> Thank you very much for your reply as soon as possible.
>
> Kind regards,
> Peter Chatzin
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Για την ιστορία κάνει χρήση η σύζυγος του L.D.N. ένα χρόνο και... με 3mg ημερησίως, και πιστεύω -μάλλον βλέπω- ότι υπάρχουν αρκετά θετικά αποτελέσματα όσον αφορά
την υγεία της και το συνεχίζουμε ακάθεκτοι, τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί κάτι καλύτερο για όλα τα καλά παιδιά που υποφέρουν.
Είναι ευνόητο ότι γίνεται και καλή -υγιεινή- διατροφή μαζύ με συμπληρώματα (βιταμίνες,Ω3 κλπ). και κάποια γυμναστική βέβαια.
Αυτά τα "ολίγα" και καλή μας νύχτα...

mr baker
24-10-09, 16:18
Τελευταια νεα.
http://www.msrc.co.uk/index.cfm?fuseaction=show&pageid=1306

Μαριάννα Σκορπιός
24-10-09, 16:41
Τελικά δεν ξέρω αν είναι νωρίς ακόμη και δεν εδειξε το LDN κάτι το παίρνει απο 1 Μαϊου την διατροφή την ακολουθει συμπληρωματα παίρνει( απο Μάρτιο ξεκίνησε) φυσικοθεραπειες κάνει (1 χρόνο τώρα και συνεχίζει) οσο μπορεί ασκειται στο σπίτι Δεν ξέρω τελικά τι να σκεφτώ αν κάνουμε κάτι λάθος απο αυτα που ακολουθεί αν υπάρχει τελικά και κυκλοφοριακό πρόβλημα ! Γιατι το πρόβλημα με την ισοροπία παραμένει Πότε επιτέλους θα φυγουν αυτες οι πατερίτσες για να δουμε και σκεφτομαι για την αυξηση του LDN Εσεις τι θα κάνατε?

Μαριάννα Σκορπιός
12-11-09, 16:41
Γεια σας παιδιά !Χθες ξεκινήσαμε και αυξησαμε την δόση του LDN δλδ απο 2 κάψουλες 3mg πήγε στις 2,5 κάψουλες και σιγά σιγά θα ανεβαίνει μεχρι να πάιρνει 4,5 mg Ελπίζω να βοηθήσει στην κινηση κάπως Για να δούμε!Παίρνει κάποιος άλλος 4,5 mg?

mr baker
13-11-09, 16:09
Γεια σας παιδιά !Χθες ξεκινήσαμε και αυξησαμε την δόση του LDN δλδ απο 2 κάψουλες 3mg πήγε στις 2,5 κάψουλες και σιγά σιγά θα ανεβαίνει μεχρι να πάιρνει 4,5 mg Ελπίζω να βοηθήσει στην κινηση κάπως Για να δούμε!Παίρνει κάποιος άλλος 4,5 mg?
Μετα το πρωτο μηνα με 3 mg ανεβηκα στα 4,5 mg κατευθειαν.Για λιγες
μερες ειχα καπειες παρενεργειες οπως στην αρχη.Δεν ειδα καποια μεγαλη
διαφορα ,με γυρισε απο την αρχη ενα κλικ πισω,σε συγκριση με το avonex
και παρεμεινε η ιδια κατασταση σταθερη.Για PRMS μου ειναι αρκετο.
Για τους επομενους δυο μηνες υπηρξε μια εξαρση των συμπτωματων για
4-5 μερες η οποια φθεινει με τον καιρο.Αυτη ειναι η μεγιστη ενδεδηγμενη
ποσοτητα για αντρες ,περιμενα και εγω το κατι περισσοτερο αλλα δεν.
Ειναι μια ψιλοπρεζα που σε κανει να αισθανεσαι καλα και φυσιολογικα,
συν τις αλλης δρασης που εχει ,ξεψαρωνεις ,κανεις το κατι παραπανο,
και φροντιζει η σκληρυνση να σε προσγειωνει στη πραγματικοτητα και
στα ορια που μπορεις να κινησε.

Μαριάννα Σκορπιός
13-11-09, 16:19
Μετα το πρωτο μηνα με 3 mg ανεβηκα στα 4,5 mg κατευθειαν.Για λιγες
μερες ειχα καπειες παρενεργειες οπως στην αρχη.Δεν ειδα καποια μεγαλη
διαφορα ,με γυρισε απο την αρχη ενα κλικ πισω,σε συγκριση με το avonex
και παρεμεινε η ιδια κατασταση σταθερη.Για PRMS μου ειναι αρκετο.
Για τους επομενους δυο μηνες υπηρξε μια εξαρση των συμπτωματων για
4-5 μερες η οποια φθεινει με τον καιρο.Αυτη ειναι η μεγιστη ενδεδηγμενη
ποσοτητα για αντρες ,περιμενα και εγω το κατι περισσοτερο αλλα δεν.
Ειναι μια ψιλοπρεζα που σε κανει να αισθανεσαι καλα και φυσιολογικα,
συν τις αλλης δρασης που εχει ,ξεψαρωνεις ,κανεις το κατι παραπανο,
και φροντιζει η σκληρυνση να σε προσγειωνει στη πραγματικοτητα και
στα ορια που μπορεις να κινησε.
Δλδ τώρα παιρνεις 4,5 mg και απο πότε ξεκινησες ?ο άντρας μου ξεκίνησε την 1η Μαίου με 1,5 και ανα 2 εβδομάδες ανεβαινε μεχρι τα 3mg και τωρα αποφασίσαμε να ανεβεί στα 4,5 αλλά σιγα σιγα

gypsycat
13-11-09, 19:55
Παιδιά, ερώτηση: Β12, δέν έχω πάρει -εκτός από neurobion που τό σταματάω αφολυ είναι σακχαρόπηκτο.

- Λέω, λοιπόν, μήπως χρειάζονται πρώτα αιματολογικές κι' άν δείξουν έλλειψη, τότε αρχίζω Β12...

-Τί λέτε;

mr baker
13-11-09, 20:26
Δλδ τώρα παιρνεις 4,5 mg και απο πότε ξεκινησες ?ο άντρας μου ξεκίνησε την 1η Μαίου με 1,5 και ανα 2 εβδομάδες ανεβαινε μεχρι τα 3mg και τωρα αποφασίσαμε να ανεβεί στα 4,5 αλλά σιγα σιγα
Ξεκινησα μαρτιο του 09.πρωτη μερα 1.5 mg ,δευτερη 2.25 mg,τριτη 2.75 mg,τεταρτη 3.00 mg,γνωριζοντας τις παρενεργειες του γρηγορου.

http://www.webspawner.com/users/sideeffectsofldn/index.html
Στο μηνα αλλαγη με τη μια σε 4.5 mg.

nikpax
13-11-09, 20:43
gypsycat............δεν εχεις κανει ποτε εξετασεις αιματος?σ εμενα καθε φορα 1-2 φορες το χρονο που κανω γενικες εξετασεις μου γραφει ο γιατρος και για β12. Χωρις να παιρνω τιποτε ειναι πανω απο τα ορια.Τα πρωτα 2-3 χρονια εκανα την hydroxocodalamine φτηνο φαρμακο(ενεση τιμη 2,88 ε οι 4 ενεσεις μια ανα εβδομαδα) μονο πως ποναγε και το σταματησα αφου ειναι και πανω απο το οριο. Απο τα λαμβανομενα απο το στομα χαπια δεν αποροφαται η βιταμινη ευκολα ,το καλυτερο ειναι η ενεση.Κανε την εξεταση δεν στοιχιζει και βλεπεις

gypsycat
13-11-09, 21:05
gypsycat............δεν εχεις κανει ποτε εξετασεις αιματος?σ εμενα καθε φορα 1-2 φορες το χρονο που κανω γενικες εξετασεις μου γραφει ο γιατρος και για β12. Χωρις να παιρνω τιποτε ειναι πανω απο τα ορια.Τα πρωτα 2-3 χρονια εκανα την hydroxocodalamine φτηνο φαρμακο(ενεση τιμη 2,88 ε οι 4 ενεσεις μια ανα εβδομαδα) μονο πως ποναγε και το σταματησα αφου ειναι και πανω απο το οριο. Απο τα λαμβανομενα απο το στομα χαπια δεν αποροφαται η βιταμινη ευκολα ,το καλυτερο ειναι η ενεση.Κανε την εξεταση δεν στοιχιζει και βλεπεις

Κατάλαβα, ευχαριστώ.

Μέχρι τώρα, οι αιματολογικές μου ήταν ΟΚ.
Ποτέ δέν είπαν γιά έλλειψη Β12...
Θά δώ...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
14-11-09, 01:29
Την Β12 δεν την παιρνεις απαραιτητα λογω ελλειψης απλα φροντιζεις οπως και με την D να εισαι οσο πιο κοντα στο ανω επιτρεπτο οριο!
Οσο για το LDN δεν ειναι οσο περισσοτερο τοσο καλυτερα, ετσι απλα.

Μαριάννα Σκορπιός
14-11-09, 10:17
Την Β12 δεν την παιρνεις απαραιτητα λογω ελλειψης απλα φροντιζεις οπως και με την D να εισαι οσο πιο κοντα στο ανω επιτρεπτο οριο!
Οσο για το LDN δεν ειναι οσο περισσοτερο τοσο καλυτερα, ετσι απλα.

όταν βλέπεις όμως οτι δεν υπάρχει κάποια αισθητή διαφορα δεν θα δοκίμαζες το 4,5 mg ?

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
14-11-09, 10:50
Αν διαβασετε ανα τον κοσμο τα fora & blogs για το LDN γραφουν ενα σωρο λογους για τους οποιους μπορει να μη δουλευει ως θα'πρεπε, απο candida overgrowth, βεβαρημενο συκωτι κι ενα σωρο αλλους ενω δεν ειναι απαραιτητο οτι θα δειτε καποια βελτιωση προς το καλυτερο στα καθημερινα συμπτωματα, εκεινο αλλωστε που λενε ολοι πως κανει ειναι να σταματησει την εξελιξη της νοσου κι οχι να βελιωσει απαραιτητα την κατασταση μας σε οτι εχει να κανει με τα συμτωματα!
Αρα το οτι δεν βλεπει καποιος αισθητη διαφορα δε σημαινει οτι δεν κανει και τιποτε απλα σε οσους βελτιωνει τα καθημερινα συμπτωματα ειναι κατι σαν bonus, δυστυχως σας απογοητευσα αλλα ετσι ειναι...

Wizard
14-11-09, 13:42
όταν βλέπεις όμως οτι δεν υπάρχει κάποια αισθητή διαφορα δεν θα δοκίμαζες το 4,5 mg ?Το LDN, καθώς και η όποια άλλη φαρμακευτική αγωγή, λειτουργεί σε συνδιασμό με τον γενικότερο τρόπο ζωής. Σε ό,τι αφορά την σκλήρυνση, θεωρώ πως η οξέωση, είναι ίσως ο χειρότερος παράγοντας όλων.

Στο φόρουμ έχουν αναρτηθεί πληροφορίες σχετικά με τό πως μπορεί κάποιος ν' αλκαλιοποιήσει εύκολα και γρήγορα τον οργανισμό του, χωρίς να χρειάζεται να καταναλώνει μια γαβάθα χόρτα την ημέρα.

Μαριάννα Σκορπιός
14-11-09, 16:09
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι οτι εγω θυμάμαι τα συμπτώματα υπήρχαν στην αρχη που διαγνωστηκε (2004)Απο κει και έπειτα δεν θυμάμαι να μουδιαζουν τα ακρα ουτε καποιο ιδιαίτερο σύμπτωμα Μόνο οι κλωτσιές που το λέω εγω δλδ τα τινάγματα των ποδιών υπάρχουν απο την αρχή μεχρι και τωρα Ήταν ενας κανονικός άνθρωπος Και στις μαγνητικές είναι οι ιδιες εστίες και ανενεργές Αυτο που άλλαξε μόνο είναι η κόπωση που ένιωθε τον τελευταίο καιρο.Και κάπως καλυτέρεψεΤα 2 τελευταια χρόνια είναι που χειροτερεψε η κίνηση και δεν βελτιωνεται Απο τον Μαρτιο ξεκινησε διατροφη με αλκαλικές τροφες που λέτε παίρνει συμπληρώματα κάνει φυσικοθεραπείες γυμνάζεται όσο μπορεί Δεν θα 'πρεπε να δει καποια βελτίωση στην κίνηση ?Δεν ξέρω αν είναι ακομη νωρις αλλά τι να πω τι άλλο μπορεί να κάνει?

PChatzin
03-12-09, 00:35
Καλά παιδιά γειά σας.
Θα ήθελα, αν ήξερε κάποιος -Wizard ή Δημήτρης-να μου πει, αν έχει αλλάξει κάτι στο L.D.N..
γιατί πριν λίγες μέρες πρόσεξα στο κουτί με τα φάρμακα -τα είχα παραγγείλει τον Απρίλη του 2009-
ότι είχαν ημερομηνία λήξης τον Ιούλιο του 2010. Έχω μάλιστα παραγγείλει και τα περιμένω...
Αν δεν κάνω λάθος διορθώστε με, η διάρκεια διατήρησης -στο ψυγείο- είναι περίπου 6 μήνες γιαυτό το λόγο και παραγγέλναμε κάθε 6 μήνες -εγώ τουλάχιστον-
Έχει αλλάξει τίποτα -μήπως συντηριτικά??? μπήκαν στο παιγνίδι???.
Άν κάποιος ξέρει κάτι ας μας δώσει τα "φώτα" του.
Ευχαριστώ πολύ, και να είστε όλοι
Πάντα Πολύ Καλά.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
03-12-09, 10:01
Το σχολιασαμε παλιοτερα αν ειχες διαβασει οτι ενω αντεχει 12 μηνες και πανω με δοκιμες που εκανε ο ιδιος ο Skip το διναν με διαρκεια ζωης 6 μηνες, αυτο απλα αλλαξε τωρα και ειδικα εφοσον το διατηρεις ψυγειο αντεχει τουλαχιστο 12 μηνες.
Δεν αλλαξε απολυτως τιποτε οσον αφορα τη συσταση του εαν αγοραζουμε φυσικα απο το ιδιο φαρμακειο.

gypsycat
03-12-09, 10:06
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι οτι εγω θυμάμαι τα συμπτώματα υπήρχαν στην αρχη που διαγνωστηκε (2004)Απο κει και έπειτα δεν θυμάμαι να μουδιαζουν τα ακρα ουτε καποιο ιδιαίτερο σύμπτωμα Μόνο οι κλωτσιές που το λέω εγω δλδ τα τινάγματα των ποδιών υπάρχουν απο την αρχή μεχρι και τωρα Ήταν ενας κανονικός άνθρωπος Και στις μαγνητικές είναι οι ιδιες εστίες και ανενεργές Αυτο που άλλαξε μόνο είναι η κόπωση που ένιωθε τον τελευταίο καιρο.Και κάπως καλυτέρεψεΤα 2 τελευταια χρόνια είναι που χειροτερεψε η κίνηση και δεν βελτιωνεται Απο τον Μαρτιο ξεκινησε διατροφη με αλκαλικές τροφες που λέτε παίρνει συμπληρώματα κάνει φυσικοθεραπείες γυμνάζεται όσο μπορεί Δεν θα 'πρεπε να δει καποια βελτίωση στην κίνηση ?Δεν ξέρω αν είναι ακομη νωρις αλλά τι να πω τι άλλο μπορεί να κάνει?

Μαριάννα,
Μιά μικρή αλλά αισθητή βελτίωση στην κίνηση είδα μόνο μέ τό ladose (φλουοξετίνη).
(Μερσί, Μέρλιν...)
'Ετσι, επιβαρύνεται λιγότερο τό αρ. πόδι, αφού δέν κουβαλάει τά 100κ. τού δεξιού...

Τά άκρα μου παραμένουν μουδιασμένα: Κοψίματα καί καψίματα πχ στά χέρια, τά βλέπω κατόπιν εορτής καί δέν ξέρω πότε έγιναν... δέν τά έχω νοιώσει...
Αυτά.

PChatzin
03-12-09, 13:43
Το σχολιασαμε παλιοτερα αν ειχες διαβασει οτι ενω αντεχει 12 μηνες και πανω με δοκιμες που εκανε ο ιδιος ο Skip το διναν με διαρκεια ζωης 6 μηνες, αυτο απλα αλλαξε τωρα και ειδικα εφοσον το διατηρεις ψυγειο αντεχει τουλαχιστο 12 μηνες.
Δεν αλλαξε απολυτως τιποτε οσον αφορα τη συσταση του εαν αγοραζουμε φυσικα απο το ιδιο φαρμακειο.

Σ'ευχαριστώ πολύ Δημήτρη,
(πάντα παραγγέλνω από Skip's Farmacy.)

Μαριάννα Σκορπιός
03-12-09, 18:42
Μαριάννα,
Μιά μικρή αλλά αισθητή βελτίωση στην κίνηση είδα μόνο μέ τό ladose (φλουοξετίνη).
(Μερσί, Μέρλιν...)
'Ετσι, επιβαρύνεται λιγότερο τό αρ. πόδι, αφού δέν κουβαλάει τά 100κ. τού δεξιού...

Τά άκρα μου παραμένουν μουδιασμένα: Κοψίματα καί καψίματα πχ στά χέρια, τά βλέπω κατόπιν εορτής καί δέν ξέρω πότε έγιναν... δέν τά έχω νοιώσει...
Αυτά.
Και το Ladose παίρνει ο άντρας μου αρκετό καιρό

Μαριάννα Σκορπιός
03-12-09, 18:43
Σ'ευχαριστώ πολύ Δημήτρη,
(πάντα παραγγέλνω από Skip's Farmacy.)

Και αν επιτρεπεται σε ποια δόση το παίρνετε? Πως είναι η κατάσταση?

θοδωρης
04-12-09, 00:59
γεια χαρα σε ολους, ειχα καιρο να γραψω στο foroum, αλλα διαβαζω ειμαι πανω σε αλλαγη γιατρου και θεραπειας, παω στο tysabri, diabasa apthn arxh oti exei graftei (σορυ) ηθελα να διαβασω και εμπειριες για τη πορεια της σκπ οχι μονο για τα συμπτωματα ηρεμια σε ολους

Wizard
05-12-09, 01:49
Μαριάννα,
(Μερσί, Μέρλιν...)

Αυτά.ςπιτέλους με άκουσες. Και τώρα έχω να σου πω και κάτι ακόμα. Η αποτελεσματικότητα του LADOSE αυξάνεται θεαματικά όταν συνδιαστεί με ομαλή αλκαλιοποίηση του ανθρώπινου οργανισμού. Δεν ξέρω πως και γιατί, το μόνο που ξέρω είναι ότι λειτουργεί. Ο πιο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος αλκαλιοποίησης είναι ο φυσικός χυμός καρότου (από αληθινά καρότα). Δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς. :ok_thumb:

υγ. Θα χρειαστείς αποχυμωτή :bye:

Wizard
05-12-09, 01:52
Η κίνηση δεν έχει να κάνει με δύναμη αλλά με συντονισμό. Ο συντονισμός επανέρχεται πιο αργά από την σωματική δύναμη και αντοχή. Υπομονή.

θοδωρης
05-12-09, 17:50
γεια χαρα σε ολους, ειχα καιρο να γραψω στο foroum, αλλα διαβαζω ειμαι πανω σε αλλαγη γιατρου και θεραπειας, παω στο tysabri, diabasa apthn arxh oti exei graftei (σορυ) ηθελα να διαβασω και εμπειριες για τη πορεια της σκπ οχι μονο για τα συμπτωματα ηρεμια σε ολους ας απαντηση καποιος ευχαριστω

Μαριάννα Σκορπιός
05-12-09, 22:52
Η κίνηση δεν έχει να κάνει με δύναμη αλλά με συντονισμό. Ο συντονισμός επανέρχεται πιο αργά από την σωματική δύναμη και αντοχή. Υπομονή.

Υπομονη κάνουμε και ελπιζω να 'ρθει και αυτος ο συντονισμος!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
07-12-09, 22:40
H φλουοξετινη ανηκει στην ομαδα φαρμακων ονομαζομενα "επιλεκτικοι αναστολεις επαναπροσληψης σεροτονινης".
Η σεροτονινη ειναι νευροδιαβιβαστης υπευθυνη για τη μεταφορα σηματων μεταξυ των νευρωνων του εγκεφαλου προκειμενου να επικοινωνουν μεταξυ τους.
Εκρινεται απο τους ιδιους τους νευρωνες που θελουν να "μιλησουν" με τους γειτονικους τους νευρωνες κι αν δεν βρει τον καταλληλο σε αυτους υποδοχεα πιθανως να επαναπροσληθφει απο τον ιδιο τον νευρωνα που την παρηγαγε.
Οταν περιοριζουμε την επαναπροσληψη της απο τους υποδοχεις της "αναγκαζουμε" τους νευρωνες να παραγουν περισσοτερη που κυκλοφορει ελευθερη αναμεσα τους κι εχει αποδειχθει οτι η σεροτονινη ενισχυει τα νευρικα κυτταρα στον εγκεφαλο ενω οσοι πασχουν απο καταθλιψη παρουσιαζουν ανισσοροπια στους νευροδιαβιβαστες οπως ειναι η σεροτονινη(αγνωστο γιατι κι αν ειναι γενεσιουργος αιτια η αποτελεσμα της).
Αυτος ειναι κι ο λογος που η φλουοξετινη δουλευει τοσο καλα σαν αντικαταθλιπτικο αλλα τελικα και σαν ενισχυτικο των νευρωνων, παραπλευρη δραση του.

Παρομοια δραση αν και οχι μεσω του ιδιου ακριβως μηχανισμου εχει το αμινοξυ GABA (αρκει να ειναι σε δοσεις πανω απο 2 γραμμαρια πριν τον υπνο) η στα Ελληνικα Γ-αμινοβουτυρικο οξυ το οποιο ενιχσχυει και την παραγωγη της αυξητικης ορμονης που πολυ φοριεται τελευταια μαζι με την τεστοστερονη για να διατηρησει κανεις τη νεοτητα του στο παρανομο εμποριο ορμονων...

Wizard
08-12-09, 01:08
Υπομονη κάνουμε και ελπιζω να 'ρθει και αυτος ο συντονισμος!
Είπες πως ο άντρας σου δεν παρουσιάζει κόπωση παρά μόνο κάτι ξαφνικά τινάγματα και έλλειψη συντονισμού. Αυτά τα συμπτώματα μπορούν να προκληθούν από πολύ υψηλά επίπεδα σεροτονίνης. Στην περίπτωση που παίρνει φλουοξετίνη ίσως να ήταν καλό να μειώσει την δόση του φαρμάκου, σε συνεννόηση με τον γιατρό του πάντα φυσικά. Αν μετά από μερικές μέρες διαπιστώσει βελτίωση στο θέμα του συντονισμού, τότε προφανώς τα υψηλά επίπεδα σεροτονίνης ήταν που προκαλούσαν το πρόβλημα, τουλάχιστον εν μέρει.

gypsycat
08-12-09, 08:38
γεια χαρα σε ολους, ειχα καιρο να γραψω στο foroum, αλλα διαβαζω ειμαι πανω σε αλλαγη γιατρου και θεραπειας, παω στο tysabri, diabasa apthn arxh oti exei graftei (σορυ) ηθελα να διαβασω και εμπειριες για τη πορεια της σκπ οχι μονο για τα συμπτωματα ηρεμια σε ολους

Γειά σου Θοδωρή,
Η πορεία τής ΣΚΠ είναι διαφορετική γιά τόν καθένα.
- Τί ακριβώς εννοείς; Τό πώς προχωρούν οι έρευνες;

- Εσύ ο ίδιος, πώς είσαι;

Υπάρχουν πάντα κάποια κοινά συμπτώματα αλλά κι' αυτά εκδηλώνονται μέ διαφορετικούς τρόπους.
Γνωρίζω παιδιά μέ ΣΚΠ που είναι σέ καροτσάκι καί άλλους που εργάζονται οδηγώντας μηχανάκι!

Μαριάννα Σκορπιός
08-12-09, 12:06
Είπες πως ο άντρας σου δεν παρουσιάζει κόπωση παρά μόνο κάτι ξαφνικά τινάγματα και έλλειψη συντονισμού. Αυτά τα συμπτώματα μπορούν να προκληθούν από πολύ υψηλά επίπεδα σεροτονίνης. Στην περίπτωση που παίρνει φλουοξετίνη ίσως να ήταν καλό να μειώσει την δόση του φαρμάκου, σε συνεννόηση με τον γιατρό του πάντα φυσικά. Αν μετά από μερικές μέρες διαπιστώσει βελτίωση στο θέμα του συντονισμού, τότε προφανώς τα υψηλά επίπεδα σεροτονίνης ήταν που προκαλούσαν το πρόβλημα, τουλάχιστον εν μέρει.

Αυτά τα επίπεδα σεροτονίνης δεν μπορούμε να τα δουμε με έξέταση αίματος?

θοδωρης
08-12-09, 12:33
γεια σου gypsycat (http://www.disabled.gr/forum/member.php?u=5288) , αστα αρχισω απτην αρχη ειχα τη πρωτη ωση (μετα απο μαγνητηκη πληρους αδρανιας των φλαγμωνων) το Σεμτεμβρη εμεινε 2 μηνες, τωρα ειμαι με κορτιζονη αλλα εδω και 2μερες αρχισε ο ιλιγγος παλι και φοβαμαι οτι παω για ωση παλι, αλλαξα γιατρο και θα παω στο tysabri (το κεφαλι και ο αυχενας ειναι τιγκα στις φλεγμονες με υφεσεις και εξαρσεις) και ερωτω, μιωνει τις ωσοις εχετε δει διαφορα?

gypsycat
08-12-09, 12:54
γεια σου gypsycat (http://www.disabled.gr/forum/member.php?u=5288) , αστα αρχισω απτην αρχη ειχα τη πρωτη ωση (μετα απο μαγνητηκη πληρους αδρανιας των φλαγμωνων) το Σεμτεμβρη εμεινε 2 μηνες, τωρα ειμαι με κορτιζονη αλλα εδω και 2μερες αρχισε ο ιλιγγος παλι και φοβαμαι οτι παω για ωση παλι, αλλαξα γιατρο και θα παω στο tysabri (το κεφαλι και ο αυχενας ειναι τιγκα στις φλεγμονες με υφεσεις και εξαρσεις) και ερωτω, μιωνει τις ωσοις εχετε δει διαφορα?

Γιά διαφορά μέ τό tysabri, δέν είμαι σίγουρη -μόνο ιντερφερόνες έχω κάνει.

Αθήνα είσαι;

Σού στέλνω πμ.

Wizard
10-12-09, 11:49
Αυτά τα επίπεδα σεροτονίνης δεν μπορούμε να τα δουμε με έξέταση αίματος?
Αυτή την ερώτηση καλύτερα να την κάνεις σε ένα εξωτερικό εργαστήριο :hi:

george1968
10-12-09, 12:18

γεια ειμαι ο γιωργος κ κανω το tysabri εδω κ 1 χρονο συγκεκριμενα την περασμενη βδομαδα εκανα τη 13η φορα η τελευταια μαγνητικη που εβγαλα εδειξε οτι οι εστιες που υπηρχαν εχουν νεκρωθει αλλα το προβλημα που εχω στο αριστερο ποδι μου παραμενει δεν μπορω να πω οτι με εχει βοηθησει ιδιαιτερα αλλα ασθενης με ασθενη εχει διαφορα μπορει εσενα να σε βοηθησει

Μαριάννα Σκορπιός
10-12-09, 16:36
Αυτή την ερώτηση καλύτερα να την κάνεις σε ένα εξωτερικό εργαστήριο :hi:
Ρώτησα και την κάνουν στο μικροβιολογικό εργαστήριο

:thankyou:

Shinobi
08-02-10, 00:38
Επειδή σκέφτομαι να το δοκιμάσω το εν λόγω φάρμακο κάποια στιγμή, θέλω να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς τι κάνει ακριβώς στο ανοσοποιητικό και στην Th1/Th2 response, γιατί δε θέλω να έχω κανένα flare up των ιών που αντιμετωπίζω. Εχω σύνδρομο χρονίας κόπωσης και ανοσοκαταστολής, αλλά ψάχνω να ανεβάσω λίγο τις ενδορφίνες μήπως δω βελτίωση στο μεταβολισμό και όχι μόνο. Με ενδιαφέρει και για το ευερέθιστο έντερο δεν την παλέυω με τη συγκεκριμένη πάθηση πλέον έχει χειροτερέψει πολύ μετά την εντερολοίμωξη που πέρασα το καλοκαίρι.

Μαριάννα Σκορπιός
14-02-10, 17:01
Βρε Παιδια στο LDN γραφει No filler πρεπει να εχει ή οχι ? Γιατι δεν αναφερατε τιποτα για filler αν δεν κανω λάθος και καπου διαβασα νομιζω αν καταλαβα οτι έχει Τι σημαινει αυτο?

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
15-02-10, 17:00
Νo filler εννοει οτι εχει προσθετο συνηθως φυτικη κυτταρινη (πχ cellulose) που ειναι ανοργανη ουσια και δεν επηρεαζει καθολου την απορροφηση του LDN σε αντιθεση με την λακτοζη η το ασβεστιο που χρησιμοποιειται συχνα σαν filler.
Μην ανησυχεις αν το παιρνεις απο τον Skip ηταν ο πρωτος που χρησιμοποιησε ανοργανα προσθετα και ανακαλυψε οτι το ασβεστιο καθυστερει την απορροφηση του φαρμακου ενω προσφατα βρηκε οτι το LDN αντεχει μεχρι και 1 χρονο ειδικα αν ειναι σε ψυχρο περιβαλλον.

Μαριάννα Σκορπιός
16-02-10, 16:02
Ευχαριστω Δημητρη !Μα λεω και εγω μηπως δεν το παραγγελνω σωστα ναι απο τον Skip το παιρνω και ναι τωρα οι 2 τελευταιες βλεπω οτι αλλάξανε την ημερομηνια

mr baker
20-02-10, 13:00
Η θετικη επιδραση της ναλτρεξονης σε αγγειακους παραγοντες αναπτυξης
στην αρτηριακη και φλεβικη αγγειογενεση.

Wizard
20-02-10, 14:13
Η θετικη επιδραση της ναλτρεξονης σε αγγειακους παραγοντες αναπτυξης
στην αρτηριακη και φλεβικη αγγειογενεση.
Αν είναι έτσι, τότε το LDN δεν πρέπει να λαμβάνεται από ανθρώπους με καρκίνο. Απλή σημείωση. :hi:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
20-02-10, 20:51
Ειχα ποσταρει παλιοτερα αυτη την ερευνα Ξενοφωντα αλλα δεν ειχες σχολιασει, μηπως δεν πρεπει να κοιταζουμε το δεντρο γιατι χανουμε το δασος;
Το οτι ενισχυει το ανοσοποιητικο αντιστοιχα θα το εκανε ακαταλληλο για τη ΣΚΠ αλλα δεν ειναι, σωστα;
Αυτη ειναι μια δραση του, αλλη ειναι η ανσορυθμιστικη, η αυξηση των ενδορφινων που καταπολεμα τον καρκινο, η καλυτερη λειτουργια πολλων αδενων και τοσα αλλα.
Αρα συνολικα δρα ευεργετικα στον καρκινο, στις προχωρημενες περιπτωσεις του οποιου ο ιδιος γιατρος που ανακαλυψε τη δραση του LDN εκανε απευθειας ενεσεις ενδορφινων στους ασθενεις γιατρευοντας καποιους απο αυτους.

swt
23-02-10, 17:15
Αν είναι έτσι, τότε το LDN δεν πρέπει να λαμβάνεται από ανθρώπους με καρκίνο. Απλή σημείωση. :hi:
Επειδή τυχαίνει να έχω διαβάσει τη συγκεκριμένη μελέτη, νομίζω ότι δεν έχει γίνει κατανοητό πως η ναλτρεξόνη, ως ανταγωνιστής των οπιοειδών, έχει διαφορετικό αποτέλεσμα, αναλόγως της δόσης με την οποία χορηγείται. Έτσι σε μεγάλη δόση, μπλοκάρει εντελώς την παραγωγή οπιοειδούς αυξητικού παράγοντα (OGF:Opioid growth factor) με αποτέλεσμα την αγγειογένεση, ενώ σε μικρές δόσεις (LDN) αναγκάζει τον οργανισμό σε υπερπαραγωγή OGF με αποτέλεσμα την αναστολή της αγγειογένεσης, εξ ου και η χορήγηση LDN σε ασθενείς με καρκίνο.
Τέλος δεν ξέρω αν έχετε υπόψη σας την πιο κάτω μελέτη σχετικά με τη χορήγηση LDN σε ασθενείς με ΣΚΠ: http://www.takingcontrolofmultiplesclerosis.org/article_pdfs/LDN_paper_Annals_of_Neurology_110.pdf (http://www.takingcontrolofmultiplesclerosis.org/article_pdfs/LDN_paper_Annals_of_Neurology_110.pdf)
Σωτήρης

jginis
01-03-10, 15:28
http://www.mssociety.org.uk/news_events/news/press_releases/ldn_trial.html

Με λίγα λόγια το LDN είναι ασφαλές και μπορεί να έχει θετικές επιδράσεις στην ψυχική υγεία των ασθενών αλλά δεν επηρεάζει την φυσική υγεία αυτών...

Πέρα από αυτά για το Ampyra τί γνώμη έχουμε;

Σε σχετική ερώτηση που είχα κάνει στο γιατρό μου, μου είχε αναφέρει αρκετά θετικά σχόλια γι' αυτό.

sou1980
01-03-10, 18:02
Το Ampyra παλαιότερα σκότωνε πουλάκια, ως φυτοφάρμακο. Σήμερα σκοτώνει νευρώνες. Και εξηγώ:

Κατ' αρχήν αποτρέπει την επαναμυελίνωση σε ποντίκια:

http://www3.interscience.wiley.com/journal/109077361/abstract?CRETRY=1&SRETRY=0

Θα μου πείτε, εμείς δεν είμαστε ποντίκια. Υπάρχει, όμως, κάτι ακόμα χειρότερο. Πιέζει τους νευρώνες να μεταφέρουν το σήμα από τις απομυελινωμένες περιοχές, αυξάνοντας τρομερά τις ενεργειακές τους απαιτήσεις και, συνεπώς, την παραγωγή ελευθέρων ριζών από τον αυξημένο μεταβολισμό τους. Θεωρητικά δεν θα υπήρχε πρόβλημα, αλλά αν σκεφτούμε την υποξία που επικρατεί στο ΚΝΣ μας και την κακή "αποχέτευση" λόγω των στενωμένων φλεβών, νομίζω ότι είναι συνταγή για καταστροφή.

Χρειάζεται πολλή συζήτηση για το αν αξίζει να το πάρει κανείς ή όχι.

Σταύρος

gypsycat
01-03-10, 18:11
Κάτι τέτοια διαβάζω
καί λέω, τί κάνουμε τώρα;;;...

The results of the study suggest that LDN is safe and may have positive effects on the mental quality of life in people with MS; but no effect on a patient’s physical quality of life.

Είναι αυτά που είπε καί ο jginis.

gypsycat
01-03-10, 18:14
Το Ampyra παλαιότερα σκότωνε πουλάκια, ως φυτοφάρμακο. Σήμερα σκοτώνει νευρώνες. Και εξηγώ:

Κατ' αρχήν αποτρέπει την επαναμυελίνωση σε ποντίκια:

http://www3.interscience.wiley.com/journal/109077361/abstract?CRETRY=1&SRETRY=0

Θα μου πείτε, εμείς δεν είμαστε ποντίκια. Υπάρχει, όμως, κάτι ακόμα χειρότερο. Πιέζει τους νευρώνες να μεταφέρουν το σήμα από τις απομυελινωμένες περιοχές, αυξάνοντας τρομερά τις ενεργειακές τους απαιτήσεις και, συνεπώς, την παραγωγή ελευθέρων ριζών από τον αυξημένο μεταβολισμό τους. Θεωρητικά δεν θα υπήρχε πρόβλημα, αλλά αν σκεφτούμε την υποξία που επικρατεί στο ΚΝΣ μας και την κακή "αποχέτευση" λόγω των στενωμένων φλεβών, νομίζω ότι είναι συνταγή για καταστροφή.

Χρειάζεται πολλή συζήτηση για το αν αξίζει να το πάρει κανείς ή όχι.

Σταύρος

Τί είναι "υποξία", παρακαλώ;

swt
01-03-10, 20:59
Τί είναι "υποξία", παρακαλώ;
Η έλλειψη επαρκούς οξυγόνωσης.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
01-03-10, 23:18
Αυτη η ερευνα λεει ψεματα τοτε, απο ποιον χρηματοδοτειται η καθεμια να δουμε και ποια ειναι η πιο αντικειμενικη;

Multiple Sclerosis. 2008 Sep;14(8):1076-83.

Gironi M, Martinelli-Boneschi F, Sacerdote P, Solaro C, Zaffaroni M, Cavarretta R, Moiola L, Bucello S, Radaelli M, Pilato V, Rodegher M, Cursi M, Franchi S, Martinelli V, Nemni R, Comi G, Martino G.

Institute of Experimental Neurology (INSPE) and Department of Neurology, San Raffaele Scientific Institute, Via Olgettina 58, Milan, Italy; Fondazione Don Carlo Gnocchi, IRCCS, Milan, Italy.

Abstract: A sixth month phase II multicenter-pilot trial with a low dose of the opiate antagonist Naltrexone (LDN) has been carried out in 40 patients with primary progressive multiple sclerosis (PPMS). The primary end points were safety and tolerability. Secondary outcomes were efficacy on spasticity, pain, fatigue, depression, and quality of life. Clinical and biochemical evaluations were serially performed. Protein concentration of beta-endorphins (BE) and mRNA levels and allelic variants of the mu-opiod receptor gene (OPRM1) were analyzed. Five dropouts and two major adverse events occurred. The remaining adverse events did not interfere with daily living. Neurological disability progressed in only one patient. A significant reduction of spasticity was measured at the end of the trial. BE concentration increased during the trial, but no association was found between OPRM1 variants and improvement of spasticity. Our data clearly indicate that LDN is safe and well tolerated in patients with PPMS.

gypsycat
02-03-10, 01:42
Η έλλειψη επαρκούς οξυγόνωσης.

Ευχαριστώ.

gypsycat
02-03-10, 02:12
[QUOTE=ΔΗΜΗΤΡΗΣ;342141]Αυτη η ερευνα λεει ψεματα τοτε, απο ποιον χρηματοδοτειται η καθεμια να δουμε και ποια ειναι η πιο αντικειμενικη;

Δέ θά σκεφτόμουν γιά αλήθειες καί ψέματα. Μάλλον οτι διαφορετικές έρευνες (μελέτες) καταλήγουν -καί σχεδόν πάντα μέ επιφυλάξεις- σέ συμπεράσματα που διαφοροποιούνται στήν πορεία καί αργά 'η γρήγορα αρχίζουν οι διαμάχες καί οι κόντρα-ανακοινώσεις.

'Οσο γιά τή χρηματοδότηση τού ενός καί τού άλλου, γνωρίζουμε όλοι οτι πρόκειται γιά μεγάλο μπέρδεμα, πάντα.

swt
02-03-10, 08:39
Αυτη η ερευνα λεει ψεματα τοτε, απο ποιον χρηματοδοτειται η καθεμια να δουμε και ποια ειναι η πιο αντικειμενικη;
[...]Η έρευνα αυτή (βλ. swt #203, jginis #204) έχει χρηματοδοτηθεί από ασθενείς.

This study was supported entirely by private contributions from MS patients and is the first patient funded controlled clinical study in MS.

Μαριάννα Σκορπιός
02-03-10, 12:35

Multiple Sclerosis. 2008 Sep;14(8):1076-83.

Gironi M, Martinelli-Boneschi F, Sacerdote P, Solaro C, Zaffaroni M, Cavarretta R, Moiola L, Bucello S, Radaelli M, Pilato V, Rodegher M, Cursi M, Franchi S, Martinelli V, Nemni R, Comi G, Martino G.

Abstract: A sixth month phase II multicenter-pilot trial with a low dose of the opiate antagonist Naltrexone (LDN) has been carried out in 40 patients with primary progressive multiple sclerosis (PPMS). The primary end points were safety and tolerability. Secondary outcomes were efficacy on spasticity, pain, fatigue, depression, and quality of life. Clinical and biochemical evaluations were serially performed. Protein concentration of beta-endorphins (BE) and mRNA levels and allelic variants of the mu-opiod receptor gene (OPRM1) were analyzed. Five dropouts and two major adverse events occurred. The remaining adverse events did not interfere with daily living. Neurological disability progressed in only one patient. A significant reduction of spasticity was measured at the end of the trial. BE concentration increased during the trial, but no association was found between OPRM1 variants and improvement of spasticity. Our data clearly indicate that LDN is safe and well tolerated in patients with PPMS.

Παντως δεν ξερω τι να πω τετοιες ερευνες διαβαζω και λεω τι στο καλο ο αντρας μου είναι απο τις εξαιρεσεις οτι να πάρει δεν τον πιανει τιποτα ? Θελω να πιστεψω πολυ στο LDN αλλα μου αφηνει αμφιβολιες Το μονο που μας εμεινε ειναι το ccsvi και ελπιζω να βγει κατι θετικο απο ολο αυτο!!

maissa
12-03-10, 14:53
Καλημέρα :lol:!!!
Με λένε maissa έχω σκλήρυνση:hmmmm:, εδώ και οκτώ χρόνια και αν μπορούσατε να με βοηθήσετε σε κάτι θα ήμουν ευγνωμωνούσα:air_kiss::thankyou:
Γράφω για πρώτη φορά στη σελίδα και είμαι λίγο διστακτική:blush:
Αφού εχω δει το θέμα του LDN και αφού είμαι κατά των ιντερφερονών,λόγω κακού παρελθόντος, πήρα τη μαγάλη απόφαση:shipwrecked: να πάρω το LDN αλλά δε μπορώ να βρω γιατρό από τους γνωστούς μου τουλάχιστον να μου το γράψει :xcry:, γι' αυτό αν γνωρίζετε κάτι..., εδώ θα χρειαζόμουνα τη βοήθειά σας!!! Ευχαριστώ πολύ πολύ πολύ:thankyou: εκ των προτέρων και περιμένω...

Μαριάννα Σκορπιός
12-03-10, 15:51
Καλημέρα :lol:!!!
Με λένε maissa έχω σκλήρυνση:hmmmm:, εδώ και οκτώ χρόνια και αν μπορούσατε να με βοηθήσετε σε κάτι θα ήμουν ευγνωμωνούσα:air_kiss::thankyou:
Γράφω για πρώτη φορά στη σελίδα και είμαι λίγο διστακτική:blush:
Αφού εχω δει το θέμα του LDN και αφού είμαι κατά των ιντερφερονών,λόγω κακού παρελθόντος, πήρα τη μαγάλη απόφαση:shipwrecked: να πάρω το LDN αλλά δε μπορώ να βρω γιατρό από τους γνωστούς μου τουλάχιστον να μου το γράψει :xcry:, γι' αυτό αν γνωρίζετε κάτι..., εδώ θα χρειαζόμουνα τη βοήθειά σας!!! Ευχαριστώ πολύ πολύ πολύ:thankyou: εκ των προτέρων και περιμένω...

Έχεις δοκιμάσει νευρολογο,ψυχολόγο,και αν δεν κάνω λάθος ισως και παθολόγος αλλά δεν ειμαι σιγουρη ας πουν και άλλοι
Στον άντρα μου το έγραψε ψυχολόγος

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
12-03-10, 19:27
Και παθολογος μπορει να στο γραψει αν εχεις καποιο γνωστο!

maissa
13-03-10, 09:59
Κατ' αρχήν ευχαριστώ πολύ, αλλά οι προσπάθειες που έχω κάνει ήδη, σε παθολόγους και νευρολόγους, εδώ στη Θεσσαλονίκη, έχουν πέσει στο κενό και νιώθω ότι ενώ ελπίζω στη βοήθεια του LDN, μου τη στερούν:no_sad:!
Με λίγα λόγια νιώθω αβοήθητη και ζητώ το όνομα ενός "σωτήρα" γιατρού:help::whiteflag:!!!:thankyou:

jginis
12-04-10, 18:53
Αγαπητοί συμφορουμίτες μετά από ένα χρόνο χρήσης του LDN θα έλεγα ότι το σκεύασμα με έχει βοηθήσει. Είναι ακίνδυνο και δεν υπάρχει λόγος να μην το έχουμε στο ρεπερτόριό μας.-

Ευχαριστώ για μια ακόμη φορά τον Ξενοφώντα και τον Δημήτρη.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
12-04-10, 23:46
Αυτο κι αν ειναι εκπληξη Γιαννη, εγω νομιζα οτι ησουν αντιθετος στη χρηση του και πιστευες δεν καταλαβες διαφορα!!!

Μαριάννα Σκορπιός
13-04-10, 15:12
Αγαπητοί συμφορουμίτες μετά από ένα χρόνο χρήσης του LDN θα έλεγα ότι το σκεύασμα με έχει βοηθήσει. Είναι ακίνδυνο και δεν υπάρχει λόγος να μην το έχουμε στο ρεπερτόριό μας.-

Ευχαριστώ για μια ακόμη φορά τον Ξενοφώντα και τον Δημήτρη.

Μπράβο βρε Γιάννη
Για πες σε τι σε βοηθησε και πόσο παιρνεις γιατι στον άντρα μου δεν ειδα διαφορά σε 10 μηνες

jginis
15-04-10, 20:31
Τίποτα το φοβερό... Απλά είμαι σταθερός όλο αυτό τον καιρό σε κάποια κατάσταση ή αν θέλετε, δεν έχω δει κάποια τρομερή επιδείνωση της υγείας μου. Έτσι απλά :yes:

Τώρα παίρνω 1,5 mg δλδ 1 χάπι την ημέρα και... έχω τη συνείδησή μου καθαρή!!!

iovi
16-04-10, 16:22
Glasgow Health Solutions Ltd: LDN Expert to Reveal Research ‘Worth Waiting For’ at Glasgow LDN Conference

Friday 16th of April 2010 4:22

In a World exclusive, American LDN expert Dr Jarred Younger is to reveal the results of his new LDN trial in the treatment for Fibromyalgia at the Glasgow LDN Conference on 24th April 2010. Dr Younger says ‘I’ll be presenting the news even before my own lab knows the results. I am still conducting the analysis – so the results will be hot off the press.’
Dr Younger will present his findings via video with a live phone link so that questions can be taken. Dr Younger has intimated that ‘The conference will not be disappointed – the results will be worth waiting for and are sure to provoke a great deal of discourse and debate within the field.’
Organiser of the LDN Conference, Glasgow GP Dr Tom Gilhooly is at the forefront of new treatments for conditions like Fibromyalgia and Multiple Sclerosis. He comments ‘We’re very excited to be involved in releasing new LDN trial results. We are actively involved in developing a trial into the use of LDN in MS. In Scotland we have the highest rate of Multiple Sclerosis in the world – and has more to gain than any other country from new research like this.’
The LDN Conference can also announce that author Dr Bill Code will be flying over from Canada to attend the conference. Dr. Code's book, ‘Winning the Pain Game’ is now available in eBook format. Dr. Code was diagnosed with progressive Multiple Sclerosis, and during his search for natural treatments the debilitation deteriorated and he was plagued with the kind of chronic pain so many MS sufferers will recognise. His poignant story has been shortened for ease of reading and documents his journey back to health.
Dr Chris Steele from ITV’s This Morning is also planning to attend. Dr. Steele comments ‘It promises to be an important conference for people suffering from MS and fibromyalgia, and I anticipate wide interest from the medical community.’
ENDS
Notes for Newsdesk
Taking place in Glasgow on 24th April, 2010 at the Thistle Hotel in Cambridge Street, The 2010 European LDN conference is again organised by Dr Tom Gilhooly of the Essential Health Clinic in Glasgow with support from Linda Elsegood and the LDN Research Trust.
The conference website www.bigonldn2010.com (http://cts.businesswire.com/ct/CT?id=smartlink&url=http%3A%2F%2Fwww.bigonldn2010.com&esheet=6252324&lan=en_US&anchor=www.bigonldn2010.com&index=1&md5=0d2bd9a972be51261960ac05f2e97315) contains the agenda, registration form, venue details plus more information, news and videos on LDN. BIG ON Glasgow will film and post the conference online. The website also offers the opportunity to join BIG ON LDN forums.
Glasgow GP Dr Tom Gilhooly, an Omega-3 expert, has been at the forefront of research into the relationship between nutrition and a number of common medical conditions, including mental health issues. At his Glasgow Practice, The Essential Health Clinic, Gilhooly treats people suffering from MS, Crohn’s disease and other hard-to-treat conditions with Omega-3, with impressive results. Visit www.essentialhealthclinic.com (http://cts.businesswire.com/ct/CT?id=smartlink&url=http%3A%2F%2Fwww.essentialhealthclinic.com&esheet=6252324&lan=en_US&anchor=www.essentialhealthclinic.com&index=2&md5=66ac9d441249ba031a04bfbe0aaf283f)

Wizard
16-04-10, 17:57
Ειχα ποσταρει παλιοτερα αυτη την ερευνα Ξενοφωντα αλλα δεν ειχες σχολιασει,
Δεν μπαίνω πολύ συχνά στο forum και όταν μπαίνω δεν τα βλέπω όλα.

ginaki
17-01-11, 22:05
Γεια σας εχω 16 χρόνια ms και παιρνω ρεμπιφ 44αρι εχς 2 ωσεις το χρονο και ειδα το θεμα που εχετε ανοιξει με το LND, ο Γιατρος μου μου λεει να παρω τισαμπρι και δεν το θέλω καθόλου. εψαξα στο σιτε του εξωτερικου και ειδα τα αποτελεσματα του lnd και ενθουσιαστηκα. Μπορώ να παιρνω ρεμπιφ και LND ταυτοχρονα ή το ενα αποκλειει το άλλο;
εμενα η λακροζει δεν με πειραζει καθολου, μπορω τοτε να παρω το ελληνικο χαπι? Αν καποιος ξερει παρακαλώ απαντηστε μου.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
18-01-11, 00:32
To LDN δεν μπορει να παιρνεται με κανενα ανοσοκατασταλτικο καθως λειτουργει ανοσορυθμιστικα και ειναι σα να πατας σε ενα αυτοκινητο φρενο και γκαζι μαζι, οχι δε μπορεις να το παρεις μαζι με το Rebif!
Οσον αφορα τη δυσανεξια πως το ξερεις αν εισαι η οχι εκανες τεστ γιατι διαφορετικα απλα δεν το καταλαβαινεις, οταν σταματησεις τελειως τις τροφες που εχουν λακτοζη και γλουτενη (κυριως αυτες τις δυο ομαδες αλλα υπαρχουν κι αλλες που βλαπτουν) θα καταλαβεις τη διαφορα.

ginaki
19-01-11, 00:14
Ευχαριστώ πολύ Δημήτρη, για την αμμεση απάντηση σου. Εχω κανει τεστ για λακτοζη και ειμαι οκ. Πως το βλεπεις να παρω το Λανορεξ?

Αυτο που θέλω να μοιραστώ μαζί σας είναι το βαμμα προπολης. Αυτο το παιρνεις απο το φαρμακειο. ειναι το αντιβιωτικο που φτιαχνουν οι μελισσες για να προστατευονται. Βαζεις σε νερο 25 σταγόνες και πινεις την ημέρα. Εγω και η αδερφή μου (Εχουμε και οι 2 ms) το μαθαμε τυχαία απο μια μοναχη στην Κερκυρα που εχει σκληρυνση και me την προπολη βελτιωθηκε η βαδιση της και η αντοχη της. Το Ξεκινησαμε 2 μήνες και ειδαμε οτι οντως δυναμωνει το ανοσοποιητικο και φτιαχνει και την διαθεση.
Ειναι απολυτα βιολογικο και δεν πειραζει κανεναν.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
19-01-11, 09:30
Αν επιτρεπεις τι τεστ εκανες γιατι το θεμα λακτοζης στη ΣΚΠ δεν ειναι τοσο απλο καθως τα γαλακτοκομικα απαγορευονται και για αλλους λογους οχι μονο για την λακτοζη, περαν τουτου μονο ενα τεστ τροφικης δυσανεξιας με τη μεθοδο ELISA θα σου πει σε τι εισαι δυσανεκτικη και σε τι οχι καθως τελευταια ολο και περισσοτερα κεντρα κανουν τεστ "τροφικης δυσανεξιας" με αναξιοπιστες μεθοδους η με μη καταλληλα μηχανηματα και τα αποτελεσματα ειναι ουσιαστικα ανευ αξιας!

Απο την αλλη ηθελα να σε ρωτησω κατι, εφοσον η ΣΚΠ χρηζει αντιμετωπισης με ανοσοκατασταλτικα οπως το Rebif που παιρνεις πως ειναι δυνατον η προπολη (που οντως κανει καλο) η οποια ενισχυει το ανοσοποιητικο να σε βοηθα, δε σου φαινεται περιεργο;
Το λεω γιατι τα δυο μεταξυ τους δε συμβαδιζουν και φυσικα η ΣΚΠ δεν θελει ανοσοκαταστολη γιατι αν ηταν σε υπερδιεγερση το ανοσοποιητικο οπως ισχυριζονται οι νευρολογοι δε θα αρρωσταινατε ποτε αλλα συμβαινει το ακριβως αντιθετο και γι'αυτο το LDN κανει καλο μεταξυ αλλων καθως ειναι ανοσορυθμιστικο αφου ενισχυει την παραγωγη ενδορφινων με ολα τα επακολουθα!

jginis
26-04-11, 11:08
Πες τα ρε Δημήτρη :)
Κάποτε είχα ρωτήσει τον κ. Κ για τον βασιλικό πολτό και είχε αντιδράσει έντονα καθότι έτσι θα ενίσχυα το ανοσοποιητικό μου, πράγμα επικίνδυνο βάση «ιατρικής».

jginis
27-04-11, 10:41
...Αυτο που θέλω να μοιραστώ μαζί σας είναι το βαμμα προπολης. Αυτο το παιρνεις απο το φαρμακειο. ειναι το αντιβιωτικο που φτιαχνουν οι μελισσες για να προστατευονται. Βαζεις σε νερο 25 σταγόνες και πινεις την ημέρα...
Καλημέρα,
πήρα χθες από το φαρμακείο ένα σκεύασμα της εταιρείας APIVITA PROPOLIS. Ένα μπουκαλάκι με 50ml υγρό και ένα δοσομετρητή. Στις οδηγίες προτείνει για δοσολογία 1 κουτάλι της σούπας 3 φορές την ημέρα το οποίο το διαλύεις σε χυμό ή γάλα.
Η ερώτησή μου είναι: αυτό το ίδιο διάλυμα χρησιμοποιείται, όπως αναφέρει στο έντυπο, ΚΑΙ για γαργαρισμούς και εκπλύσεις, όπου εκεί δεν πρέπει να καταπίνεται Ή θα πρέπει να ζητήσω κάτι άλλο;

Τα έχω μπερδέψει μάλλον... :wow:

jginis
30-04-11, 10:59
Επικοινώνησα με την εταιρεία που το παρασκευάζει και μου είπαν ότι το βάμμα πρόπολης έχει πολλές χρήσης και πως πρέπει να παίρνω 2ml ημερησίως :)

Andriana Nikolaou
10-05-11, 14:36
Paidia geia sas,
H mitera mou exei kata plaka sklirinsi edw kai 6 xronia peripou kai auti tin stigmi kathetai se anapiriki karekla. Tha ithela na sas rwtisw kati gia osous kseroun.....Asxeta poia therapeia akolouthei o kathenas, upotithetai oti i therapeia stamata tin noso ws to simeio pou exei epireasei ton kathe organismo.Swsta? Oi upotropes tote giati parousiazontai? Exw diavasei osa grapsate alla den kserw eimai poli mperdemeni. O giatros tis leei oti stamatise tin arrwstia....simera omws eixe provlimata stin omilia tis meta apo iliggo. Oi upotropes den simainei oti proxwra i arrwstia?
Opoios gnwrizei as me voithisei giati vazw xilia dio me to mialo m. Akolouthei kapoios apo esas endoflevia therapeia?
Sas euxaristw

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
10-05-11, 14:55
Καταρχας μην τρομοκρατεισαι! :yes:

Κατα δευτερον καμια θεραπεια δεν ειναι σιγουρο 100% πως σταματα την εξελιξη της νοσου ενω οι μαγνητικες δεν ειναι δεικτης της καταστασης του ασθενους εκτος και κανεις μαγνητικη για συγκεντρωση σιδηρου που φαινεται ξεκαθαρα σε ποια σημεια (οχι απαραιτητα στα σημεια των εστιων) εχεις προβλημα και συμφωνα με τις τελευταιες μελετες ειναι ο πιο αξιοπιστος δεικτης καταστασης του ασθενους.

Αν θες την αποψη μου απο οποια θεραπεια υπαρχει σημερα τα σημαντικοτερα πραγματα που μπορει να κανεις καποιος με ΣΚΠ για να σταματησει η να βελτιωσει την κατασταση του με σειρα προτεραιοτητας ειναι -επεμβαση διανοιξης των αντιστοιχων φλεβων λογω φλεβικης ανεπαρκειας ΧΕΝΦΑ (ψαξε σχετικα και θα καταλαβεις η ψαξε στο internet με τιτλο CCSVI)
-αλλαγη διατροφης και καποια εστω ελαχιστη ασκηση και τελος
-συμπληρωματα και βιταμινες που δρουν αντιοξειδωτικα, αιμολυτικα, κατα της συγκεντρωσης σιδηρου κλπ

Οσο για τα φαρμακα ειναι στην κριση του καθενος τι θα παρει, προσωπικα δεν πιστευω σε κανενα απο τα υπαρχοντα και δινω μεγαλυτερα ποσοστα επιτυχιας στο LDN μαζι με το πακετο διατροφη-συμπληρωματα παρα σε οτιδηποτε αλλο και απο προσωπικη εμπειρια αλλα και απο οσους ασθενεις ξερω να ακολουθουν το συγκεκριμενο η αντιστοιχα πρωτοκολα.

lab ilios
10-05-11, 21:45
Γεια σας.Η μαγνητική που δείχνει τη συγκέντρωση σιδήρου σε ποιο μέρος του σώματος γίνεται?Στον εγκέφαλο,στον αυχένα ή αλλού?Είναι σαν τις άλλες μαγνητικές και γίνεται στην Ελλάδα?Σε μένα που δεν έχω πουθενά εστίες αλλά έχω άτυπη σκλήρυνση φαίνεται η συγκέντρωση σιδήρου?Πολλές οι ερωτήσεις αλλά δεν έχω ακούσει γι' αυτή την μαγνητική.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
10-05-11, 23:40
Δεν ξερω αν γινεται ακομη στην Ελλαδα καθως ειναι τελειως νεο πρωτοκολλο αλλα σιγουρα καποια στιγμη θα ερθει κι εδω.
Εννοειται στον εγκεφαλο και σπονδυλικη αφου εκει ειναι οι νευρωνες που επηρεαζουν ολο το σωμα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
10-05-11, 23:48
Επειδη ομως περι LDN η συζητηση να ρωτησω κατι κι εγω, παραγγειλε κανεις σας τελευταια LDN απο Skip's pharmacy κι αν ναι οι καψουλες ηταν κανονικα ροζ οπως παλια;
Επειδη προχθες παρελαβα νεα παραγγελια οι καψουλες ηταν με ασπρη γεμιση που ειχε ελαχιστους μωβ κοκους αναμεσα στους ασπρους ενω συνηθως ηταν ολη γεματη ροζ κοκους, τι παιζεται δεν ξερω...!

Andriana Nikolaou
11-05-11, 00:29
Se euxaristw Dimitri gia tis plirofories, ksekinisame apo extes mia diatrofi stin mitera kai vlepoume an kai o tromos den feugei.
Se euxaristw pantws.

Andriana Nikolaou
11-05-11, 00:33
Kalispera sas,mporei na min empiptei stin thematologia alla tha ithela na sas rwtisw an gnwrizetai gia ton giatro KOUNTOURH stin Athina pou asxoleitai me tin kata plaka sklirinsi kai an kapoios apo esas parakoloutheitai apo auton ton giatro.

Sas euxaristw gia to xrono sas.

mr baker
16-05-11, 13:24
Επειδη ομως περι LDN η συζητηση να ρωτησω κατι κι εγω, παραγγειλε κανεις σας τελευταια LDN απο Skip's pharmacy κι αν ναι οι καψουλες ηταν κανονικα ροζ οπως παλια;
Επειδη προχθες παρελαβα νεα παραγγελια οι καψουλες ηταν με ασπρη γεμιση που ειχε ελαχιστους μωβ κοκους αναμεσα στους ασπρους ενω συνηθως ηταν ολη γεματη ροζ κοκους, τι παιζεται δεν ξερω...!

Παραλαβη 5/2/11 λευκο φιλλερ ροζ γεμιση με ελαχιστους μωβ κοκους.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
18-05-11, 23:26
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση, προφανως σου τελειωσαν τα παλια για να συγκρινεις αμεσα, η ημερομηνια ληξεως ειναι 12μηνη;
Μεχρι τωρα σε οσους τουλαχιστο παραγγελνουν απο Skip οι καψουλες ηταν τελειως ροζ, τωρα το filler ειναι λευκο με ροζ και μωβ κοκους ωστε το τελικο χρωμα της καψουλας να φερνει σε ελαφρως μωβιζουσα λευκη καψουλα.
Παροτι γραφει no filler απ'εξω ο φοβος μου ειναι μην εχει λακτοζη σαν εκδοχο που θα ηταν καταστροφικο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
18-05-11, 23:31
Και για να μη ξεφευγουμε πολυ απο τη συζητηση που ειναι το LDN μια προσφατη σχετικη μελετη:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21256121 (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21256121)

gypsycat
19-05-11, 15:05
-Ποντίκια, βέβαια!

mr baker
24-05-11, 13:54
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση, προφανως σου τελειωσαν τα παλια για να συγκρινεις αμεσα, η ημερομηνια ληξεως ειναι 12μηνη;
Μεχρι τωρα σε οσους τουλαχιστο παραγγελνουν απο Skip οι καψουλες ηταν τελειως ροζ, τωρα το filler ειναι λευκο με ροζ και μωβ κοκους ωστε το τελικο χρωμα της καψουλας να φερνει σε ελαφρως μωβιζουσα λευκη καψουλα.
Παροτι γραφει no filler απ'εξω ο φοβος μου ειναι μην εχει λακτοζη σαν εκδοχο που θα ηταν καταστροφικο.
Και αυτη η παραγγελια,οπως και η προηγουμενη ειχαν εξαμηνη οριακα ληξη,και για το LDN και
για την αμινοπηριδινη [4-ΑP] που παιρνω απο το Skips.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
24-05-11, 14:11
Ευχαριστω, και μενα ακομη δε μου το στειλαν και μου λενε χαζα οτι ταχα μου ποτε δεν ειχε ενα χρονο διαρκεια οτν οι ιδιοι με ενημερωσαν περσι πως αντεχει τοσο και το γραφει στην συσκευασια που ειχαμε αυτο το διαστημα!
Κατι αλλο ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ που δεν θυμαμαι ποτε να ανεφερα και πρεπει να το ξερουν οπωσδηποτε οσοι παιρνουν LDN.

Ως γνωστο οι περισσοτεροι πασχοντες που παιρνουν LDN παραμενουν στη χαμηλη δοση των 3mg/μερα λογω πιθανων προβληματων σπαστικοτητας στην υψηλη των 4mg/μερα δοση εχοντας ομως ηπιοτερη δραση απο αυτη που θα ειχαν με την υψηλη και συνιστωμενη απο τον Dr Bihari που ανακαλυψε τη μεθοδο δοση με οτι αυτο αρνητικο συνεπαγεται.
Αν θελει καποιος να παιρνει 3mg/μερα εχοντας ομως καποια καλα απο την μεγαλυτερη των 4mg δοση μπορει κατα τη διαρκεια της μερας να παιρνει 1-3 φορες D-L-φαινυλαλανινη η οποια διατηρει σε υψηλα επιπεδα τις ενδορφινες φυσικα για μεγαλυτερο διαστημα.

mr baker
24-05-11, 15:31
Ενα χρονο πριν ειχε διαρκεια ληξης ενος ετους.Παιρνω 4.5gr τη μερα ,πολυ καλυτερα απο τις
ενεσεις που ηταν αχρηστες για μενα,δεν το φρεναρει ομως και τοσο επιτυχως και πηγα και
στα βλαστοκυταρα.

konel
05-07-12, 23:54
Καλησπεριζω ολους στο forum!

Ο λογος που αποφασισα να γραψω εδω ειναι ο εξης: διαβαζω κι εγω ολα αυτα τα πολλα υποσχομενα που αφορουν την LDN, και θα ηθελα οσο τιποτα να ειχα τη δυνατοτητα μιας δοκιμης. Δυστυχως ομως, δε γνωριζω καθολου καλα αγγλικα, και μου ειναι αδυνατο να συννενοηθω για να κανω την παραγγελεια μονος μου, κ δεν εχω καποιον να με βοηθησει.

Για το λογο αυτο, παιρνω το θαρρος να ζητησω τη βοηθεια οποιουδηποτε απο εδω μεσα... Είτε να κάνει την παραγγελεια εκ μερους μου για τη διευθυνση που θα του πω, είτε να την κανει για τον ιδιο κ να τον συναντησω για να μου τη δωσει, δινοντας του φυσικα το αντιτιμω (κ κατι παραπανω για τον κοπο του...)

Οποιοσδηποτε εχει τη δυνατοτητα κ τη θεληση να βοηθησει, θα του ειμαι ευγνωμον... Μπορειτε να επικοινωνησετε μαζι μου με pm
Ευχαριστω!!

mr baker
01-11-12, 14:23
Μου εχουν μπλοκαρει τη παραγγελια του LDN στο τελωνειο και τσακωνομαι μια βδομαδα με
τον ΕΟΦ για την αδεια εκτελωνισμου,γιατι η δραστικη ουσια ειναι ναρκωτικο και δεν ειναι
εγγεκριμενη θεραπεια για MS και δεν υπογραφει κανεις γιατι φοβουνται να παρει καποιος την
ευθυνη.Πριν δυο χρονια το ειχαν ξανα μπλοκαρει, αλλα η αδεια ειχε βγει σε μια μερα.
Ολες τις αλλες φορες ερχοταν κανονικα.
Σε καποιον σιγουρα εχει συμβει το ιδιο,πως ξεμπερδεψαται με τον ΕΟΦ,και αν εχει βρει κανεις
τροπο να παρακαμπτει τον ΕΟΦ.
Η παραγγελια ειναι απο αμερικη ,skips pharmacy.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
01-11-12, 20:10
Δεν την παραγγειλες με συνταγη γιατρου; Αν ναι ειναι υποχρεωμενοι να την αφησουν να περασει, χωρια που σε αυτη την περιεκτικοτητα μονο ναρκωτικο δεν ειναι!

mr baker
02-11-12, 14:29
Ερχεται με συνταγη παθολογου με τη μορφη που ειχε υποδειξει ο μαγος,παρολα αυτα δεν τους
κανει ,την θεωρουν απλη και θα επρεπε να ειναι πιο εξειδικευμενη και να αναφερει οτι ειναι
ναρκωτικο.Ψαχνουν αν ειναι εγκεκριμενο απο τον FDA,αν απο αναγνωρισμενα κλινικα trails
κανει για την παθηση,και εαν ειναι στη λιστα ναρκωτικων του ΕΟΦ και σε ποια ποσοτητα μπορεις να το παρεις ως ιδιωτης
για ανθρωπινη χρηση.Αν πληρει τις προυποθεσεις αυτες θα δωσουν αδεια εκτελωνισμου,
αν οχι θα γυρισει πισω. Εμπλεξα σε μαλακες.Καποια υπαλληλος που προσπαθει να μια λυση
σε περιπτωση αδιεξοδου,ειναι να βγαλω αδεια να ερχεται ως παρηγορητικη θεραπεια, η"να
βγαλω αδεια για off label φαρμακευτικη αγωγη.Και παμε για δευτερη εβδομαδα καθηστερησης
Να το εχετε στα υποψη γιατι μπορει να σας τυχει.
Και μεχρι να δουμε ποια θα ειναι η καταληξη,και επειδη ξεμεινα σπαμε το Nalorex.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
02-11-12, 17:22
Ερχεται με συνταγη παθολογου με τη μορφη που ειχε υποδειξει ο μαγος,παρολα αυτα δεν τους
κανει ,την θεωρουν απλη και θα επρεπε να ειναι πιο εξειδικευμενη και να αναφερει οτι ειναι
ναρκωτικο.Ψαχνουν αν ειναι εγκεκριμενο απο τον FDA,αν απο αναγνωρισμενα κλινικα trails
κανει για την παθηση,και εαν ειναι στη λιστα ναρκωτικων του ΕΟΦ και σε ποια ποσοτητα μπορεις να το παρεις ως ιδιωτης
για ανθρωπινη χρηση.Αν πληρει τις προυποθεσεις αυτες θα δωσουν αδεια εκτελωνισμου,
αν οχι θα γυρισει πισω. Εμπλεξα σε μαλακες.Καποια υπαλληλος που προσπαθει να μια λυση
σε περιπτωση αδιεξοδου,ειναι να βγαλω αδεια να ερχεται ως παρηγορητικη θεραπεια, η"να
βγαλω αδεια για off label φαρμακευτικη αγωγη.Και παμε για δευτερη εβδομαδα καθηστερησης
Να το εχετε στα υποψη γιατι μπορει να σας τυχει.
Και μεχρι να δουμε ποια θα ειναι η καταληξη,και επειδη ξεμεινα σπαμε το Nalorex.
Αν σε καθυστερησουν πολυ πες μου να σου στειλω με κουριερ αρκετα χαπια και οταν με το καλο σου ερθουν μου τα επιστρεφεις! Των 1,5mg δεν παιρνεις χωρις filler;

mr baker
03-11-12, 15:23
Αν δεν βγαλω ακρη τη δευτερα και επειδη εχουν απεργειακες κινητοποιησεις συνεχομενες
θα σε ενημερωσω.Ευχαριστω παντως εκ των προτερων.
Αυτο που μου προξενει εντυπωση ειναι οτι δεν ακουγεται και καποιος αλλος.
Δεν τους εκατσε το LDN και εχουν στραφει σε κατι αλλο.