Επιστροφή στο Forum : DSL + AMEA
καλησπερα σας νεο μελος πασχαλης!
εδω κ μηνες προσπαθω να μαθω αν τελικα υπαρχουν εκτπωσεις σε ατομα με ειδικες αναγκες...αναφερομαι στο dsl βεβαια κ αν τελικα καποιος παροχος δινει οντως με μειωμενο τιμολογιο...γνωριζει καποιος κατι?
μπορουμε να ενωθουμε ολοι κ να ζητησουμε κατι τετοιο?:thumbsup:
δες στο προηγουμενο θεμα τις προτασεις και την ανησυχια και προβληματισμο μας
μολις μιλησα με εναν υπαλληλο της φορθνετ δεν ηξερε την τυφλα του.κ πιθανως δεν ισχυει κατι τετοιο.
αποτι καταλαβα αν γινει κατι θα γινει μεσω οτε
επισης σε καποιο αλλο φορουμ διατυμπανιζει καποιος οτι ο ξαδερφος του εχει παρει connx με εκπτωση 50%...του εχω στειλει πμ για λεπτομεριες..
τελικα πηρα κ απο μειλ απαντηση
Αξιότιμε κύριε Κεσκίνη,
Σας ευχαριστούμε για την προτίμησή σας στη Forthnet και τις υπηρεσίες της.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η απόφαση με βάση το ΦΕΚ αφορά τον καθολικό πάροχο που είναι ο ΟΤΕ και δεν ισχύει για τους υπόλοιπους παρόχους. Δυστυχώς σε αύτη τη φάση δεν έχουμε κάποια έκπτωση για τα άτομα με αναπηρία.
Ευχαριστούμε και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συμπληρωματική διευκρίνηση.
Με εκτίμηση,
Μανώλης Δημητράκης
κοιταξτε τις τονισμενες λεξεις....ρε μπας.....
Τώρα μου ήρθε το dsl μετά από 3 ημέρες που ήταν off.
Ε τώρα θα συμφωνήσω με τον Μιχάλη.
Ρε Κόκκαλη. Όταν ασχολείσαι με δραστηριότητες να ασχολιέσαι σοβαρά.
Έχεις τον ολυμπιακό να παίζεις.
Μην παίζεις και με τα νεύρα μου όμως.
Άκου για μια αναβάθμιση η Hellas on line να κόβει το dsl 3.5 μέρες.
:grrr:
notisjunior
12-11-08, 10:34
Βρε παιδιά στην αρχή είμαστε θα έλεγα για τις νέες εταιρίες. Ο οτε τόσα χρόνια έχει και μας βασανίζει. Εγώ προσωπικά άλλαξα και πήγα στην Hol. ή και forthnet να πάτε καλυτερα από οτε σίγουρα είναι. Τα έβαλα κάτω πρόσθεσα πάγια κόστος σύνδεσης adsl, έβαλα και απεριόριστες κλήσεις και μετά αφέρεσα και τα 18 ευρώ. βγήκε κάπου στα 110 με 24adsl kai to 24/7 σε ομιλία το δίμηνο. Δηλαδή 30 ευρώ πάνω από τις ιδιωτικές (80 το δίμηνο). Ωραία έκπτωση κάνουν ίσα να καλύψει την 1 ταχύτητα που στην περιφέρεια κι όλας σέρνεται.
εμενα προσωπικα τα 60 ευρω το διμηνο περιπου για τηλεφωνα, ειναι ΥΠΕΡ αρκετα...
κ γι αυτο δεν αλλαζω τον οτε...κ καλως η κακως εχει το καλυτερο κ πιο γρηγορο ιντερνετ.για να μην αναφερω οτι η συνδεση γινεται σε 2 μερες εχω στις αλλες εταιριες περιμενεις 2 μηνες...
χθες παντως μου τηλεφωνησαν απο τον οτε να με ενημερωσουν για connx κ τους τα φερα αλλιως εγω κ τωρα θα με παρουν τηλεφωνο να μου πουν αν παιζει εκπτωση!
ΟΤΕ και πάλι ΟΤΕ.
Και όταν σ’ένα χρόνο περάσει στα χεριά των γερμανών ολοκληρωτικά, δεν θα παίζεται.
Άσε που φημολογείται ότι μέσα στο 2009 θα κόψει και τα πάγια.
notisjunior
12-11-08, 13:17
ΟΤΕ και πάλι ΟΤΕ.
Και όταν σ’ένα χρόνο περάσει στα χεριά των γερμανών ολοκληρωτικά, δεν θα παίζεται.
Άσε που φημολογείται ότι μέσα στο 2009 θα κόψει και τα πάγια.
χαχαχαχαχαχα αυτό με τον τοτό το ξέρεις?
Σιγά μην κόψουν τα πάγια. Ζήτα να σου δώσουν 24adsl+24/7(απεριόριστες)+αναγνώριση+κλήσεις εξωτερικό λαι αν δεν σε πάει στα 120 κοντά το δίμηνο τα λέμε. Άλλωστε οι ιδιωτικές πο δυο μεγάλες ετοιμάζουν χοντρό μπαμ από γενάρη με πακέτο και καναλιών μαζί
Λίγη υπομονή.
Έχουν αρχίσει ήδη οι έμμεσες διαφημίσεις.
Και για ενημέρωση, το 2002 στην Γερμάνια θέλησαν να δημιουργήσουν ανταγωνισμό στην σταθερή τηλεφωνία και internet.
Σε μια νύχτα η Deutsche Telekom τις έσβησε όλες.
Μέχρι σήμερα δεν τολμούν/ μπορούν να σηκώσουν κεφάλι.
Εδώ ας οψεται η επιτροπή ανταγωνισμού που δεν αφήνει ακόμα τον ΟΤΕ.
Αλλά είπαμε Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ.
Παιδιά ότι άλλο θέλετε εκτός ΟΤΕ.
Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας.
Το λέει και
http://www.imageshack.gr/view.php?file=md2z3os0aeyhkylgozt6.gif
εδώ (http://www.fileden.com/files/2007/6/1/1134092/152_3.Wehrmacht%20-%20Erika.mp3).
αν προσφερει κανεις κατι καλυτερο απο ΟΤΕ οκ///ειδαλλως δε βλεπω το λογο...
σημερα εστειλα το παρον email προς την ΕΕΤΤ (info@eett.gr ) (info@eett.gr)
Καλησπερα σας
Στο φυλλο της εφημεριδας της κυβερνησεως που σας επισυναπτω Αριθμος Οικ 44867/1637 στο αρθρο 2 παραγραφο 6 η οποια αφορα ατομα με ειδικες αναγκες κ περιλαμβανει κ εμενα ωντας νεφροπαθης.
Στις κάτωθι κατηγορίες ατόμων προβλέπεται έκπτωση αξίας δεκαοκτώ (18) ευρώ επί της συνολικής μηνιαίας χρέωσης για χρήση υπηρεσιών πρόσβασηςστο δημόσιο τηλεφωνικό δίκτυο, προκειμένου να είναι δυνατή η πρόσβαση (στενής ή ευρείας ζώνης) στο Διαδίκτυο
Μετα απο επικοινωνια μου με καταστημα του ΟΤΕ (OteShop) με πληροφορησαν οτι δεν υπαρχει καμμια ενημερωση για την συγκεκριμενη παροχη.Η τωρινη εκπτωση αξιας 16.5 ευρω μηνιαιως σε χρηση ιντερνετ αναφερεται σε συνδεσεις τυπου PSTN δηλαδη μεσω απλης γραμμης τηλέφωνου,συνδεση την οποια δε χρησιμοποιει κανενας πλεον,λογω της ταχυτητας της και του γεγονοτος οτι κατα τη χρηση της ειναι αδυνατη η λειτουργια του τηλεφωνου πραγμα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ σε ατομα με ειδικες αναγκες.
Η συγκεκριμενη αποφαση εχει δημοσιευθει στην Εφημεριδα της Κυβερνησεως απο 01/08/2008 και παρολα αυτα δεν υπαρχει ακομα η δυνατοτητα χρησης αυτης της παροχης.
Ποτε θα ξεκινησει η εφαρμογη της συγκεκριμενης αποφασης?
Επισης θα ηθελα να σας απευθυνω μια ακομα ερωτηση : Η προσβαση ευρειας ζωνης στο Διαδικτυο δεν ειναι στην ουσια συνδεση DSL?
Μετα τιμης
οποιος θελει μπορει να στειλει το ιδιο η κατα τον ιδιο τροπο μπας κ δουμε ασπρη μερα
εγω το εστειλα.. αλλος; πρεπει να το πιεσουμε μηπως και γινει τιποτα
Τί γίνεται μέ τό πάγιο ;
Είναι 30-35 ευρώ τό δίμηνο... Στόν ΟΤΕ.
http://www.oteshop.gr/page_content.asp?wid=642&hop=h
καλησπερα μολις το ψαρεψα απο το ιντερνετ και τον οτε
ρε φιλε αυτο υπαρχει απο τοτε που βγηκαν τα οτεσοπ...το θεμα ειναι να αλλαξει αυτο κ να μην κανουν την παπια.γι αυτο στειλτε στο katanalotes@eett.gr
την καταγγελια σας
τελικα πηρα κ απο μειλ απαντηση
την απαντηση δε μας ειπες ομως
εγω παντως ακομα τιποτα
Και στη Λιβαδεια ακομα τιποτα για τα 18 εκπτωσεις DSL
Παιδια επειδη αυτο το ειχαμε ψαξει παλαιοτερα με μια φιλη, θυμαμαι οτι η εκπτωση (θυμαμαι το ποσο των 16ευρω) δεν αναφερει DSL ή ευρυζωνικη συνδεση και ετσι ο ΟΤΕ την κανει μονο στην απλη τηλεφωνικη συνδεση.
Καποια στιγμη πιστευω θα διορθωθει και αυτο αλλα μεχρι τοτε μπορω να σας πω πως η ολη ιστορια με τους αλλους παροχους, ειναι μια καλοστημενη βρωμια απο τον ιδιο τον ΟΤΕ (κι οταν λεω ο ΟΤΕ εννοω τους μεγαλοδιευθυνταδες που αλλαζουν παντα,
οποτε αλλαζει και η κυβερνηση.Αυτοι μπαινουν μεσα μονο με σκοπο να αρπαξουν ο,τι μπορουν και να φυγουν).
Απο τον ΟΤΕ λοιπον και ολους τους παροχους και την εθνικη επιτροπη τηλεπικοινωνιων.
Πεφτουν μεγαλες μιζες για αυτα τα πραγματα...
Μεσα βαζω και κατι ιστοσελιδες τυπου "ολα για το dsl". Παιζει πολυ ψεμα στο ιντερνετ.
Μπαινει καποιος σε φορουμ και νομιζει οτι συζηταει με αλλους πελατες καποιου παροχου, οταν μεσα στο φορουμ υπαρχει ατομο που πληρωνεται (με τεχνικες γνωσεις για να μπορει να τους δινει και συμβουλες)
για να τους "δουλευει" κανονικα παρουσιαζοντας τον εαυτο του ως ευχαριστημενο πελατη και καλα.
Ψαξτε το λιγο μονοι σας και θα δειτε το ιδιο ατομο να ειναι "πελατης" συγχρονως σε τρεις παροχους, να ριχνει "λασπη" σε οσους διαμαρτυρονται και κατι τετοια κολπα.
Τελικο θυμα ο καταναλωτης.
Συμβουλευτικα μπορω να πω το εξης.
Οποιος θελει κατι οικονομικοτερο και να μην τον νοιαζει να εχει βλαβες και συνεχεις διακοπες στη συνδεση του (που πολλες φορες δεν γινονται αντιληπτες), ας απευθυνθει σε καποιον παροχο.
Οποιος δεν θελει τεχνικα προβληματα, καλυτερα να επιλεξει ΟΤΕ.
Σε οποιαδηποτε περιπτωση αισθανεστε οτι αδικειστε, μην διστασετε να καταγγειλετε εδω: http://www.eett.gr/nopencms/opencms/EETT/Consumer/Electronics/
Εγω ο ιδιος εχω κανει κι εχω κερδισει.
Αν ο παροχος εχει παραβει κανονες και μπορει να αποδειχθει αυτο, τοτε ειναι υποχρεωμενος να σας επιστρεψει τα λεφτα σας.
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: 1.000 λεπτά και 18 euro έκπτωση στο internet στον Λογαριασμό του ΟΤΕ για τα ΑμΕΑ (http://filiatranews.blogspot.com/2008/12/1000-18-euro-internet.html)
http://filiatranews.blogspot.com/2008/12/1000-18-euro-internet.html
επισης αναφερει οτι το 134 του οτε ειναι ενημερο!
εγω εβαλα conn-x τα χριστουγεννα και στον πρωτο λογαριασμο δεν μου ηρθε η χρεωση για το ιντερνετ, λες να ειμαι τυχερος?:onetooth:
http://www.disabled.gr/lib/?p=17934#more-17934
Το εχει η βιβλιοθηκη του disabled.gr
Παραθετω το αποσπασμα:
6. Στις κάτωθι κατηγορίες ατόμων προβλέπεται έκπτωση αξίας δεκαοκτώ (18) ευρώ επί της συνολικής μηνιαίας χρέωσης για χρήση υπηρεσιών πρόσβασης στο δημόσιο τηλεφωνικό δίκτυο, προκειμένου να είναι δυνατή η πρόσβαση (στενής ή ευρείας ζώνης) στο Διαδίκτυο:
• Ατομα με βαριά νοητική υστέρηση, αυτισμό και ψυχώσεις ή πάσχοντα από εγκεφαλική παράλυση, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
• Ατομα με βαριά κινητική αναπηρία 67% και άνω ή πάσχοντα εκ τετραπληγίας - παραπληγίας με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω ή έχοντα αμφοτερόπλευρο ακρωτηριασμό άνω ή κάτω άκρων.
• Νεφροπαθείς τελικού σταδίου και άτομα που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση συμπαγούς οργάνου (καρδιάς, πνευμόνων, παγκρέατος, ήπατος, νεφρού).
• Ατομα τυφλά.
• Ατομα κωφά - βαρήκοα.
• Αιμορροφιλικοί και πάσχοντες από AIDS.
• Χανσενικοί.
• Ατομα πάσχοντα από θαλασσαιμία.
Αρμόδιες για την πιστοποίηση των παραπάνω αναπηριών είναι οι Υγειονομικές Επιτροπές του ν. 3528/2007.
Η ως άνω έκπτωση παρέχεται για μία μόνο σύνδεση και ο δικαιούχος της έκπτωσης ή αυτός που κατά νόμο τον εκπροσωπεί δηλώνει στον πάροχο της
Καθολικής Υπηρεσίας τον αριθμό της τηλεφωνικής σύνδεσης επί της οποίας θα γίνεται η έκπτωση.
7. Ο πάροχος Καθολικής Υπηρεσίας μεριμνά, ώστε τα Άτομα με Αναπηρίες, σε περίπτωση απώλειας της δυνατότητας τηλεφωνικής επικοινωνίας, να έχουν
προτεραιότητα, τόσο στη σύνδεση, όσο και στην αποκατάσταση βλαβών στην τηλεφωνική τους σύνδεση.
8. Ο πάροχος Καθολικής Υπηρεσίας υποχρεούται να παρέχει σε άτομα τυφλά ή με σοβαρά προβλήματα οράσεως, που δεν τους επιτρέπουν να αναγνώσουν τα στοιχεία που αναφέρονται στους λογαριασμούς, τη δυνατότητα να πληροφορούνται ατελώς το ύψος του τελευταίου λογαριασμού της τηλεφωνικής χρέωσης, καλώντας έναν κωδικό αριθμό επιλογής.
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: 1.000 λεπτά και 18 euro έκπτωση στο internet στον Λογαριασμό του ΟΤΕ για τα ΑμΕΑ (http://filiatranews.blogspot.com/2008/12/1000-18-euro-internet.html)
εγω εβαλα conn-x τα χριστουγεννα και στον πρωτο λογαριασμο δεν μου ηρθε η χρεωση για το ιντερνετ, λες να ειμαι τυχερος?:onetooth:
ρε φιλαρακο το αρθρο ειναι τον δεκεμβριο 2 μηνεσ πριν σχεδον...
δε νομιζω οτι εγινε κατι τελικα...
τωρα οσο για το 134 δε ξερω τι να ισχυει...θα ξαναδοκιμασω απο βδομαδα...
notisjunior
31-01-09, 15:32
Ρε παιδιά υπάρχει ήδη υπουργική απόφαση, την οποία την έχουν όλοι και παντού. Μια φωτοτυπία της και τρίφτε την στην μούρη του κάθε δύσπιστου υπαλλήλου που δεν θέλει να σας βοηθήσει. Τι πιο απλό;;; Πάντα έτσι δεν κάνουν σε τέτοιες περιπτώσεις? Μόλις είναι να δώσουν, λένε συγνώμη περιμένουμε την εγκύκλιο και τα ρέστα. :angry:
ρε φιλαρακο το αρθρο ειναι τον δεκεμβριο 2 μηνεσ πριν σχεδον...
δε νομιζω οτι εγινε κατι τελικα...
τωρα οσο για το 134 δε ξερω τι να ισχυει...θα ξαναδοκιμασω απο βδομαδα...
Τι να πω εγω τωρα το βρηκα!
εσυ τι διαδικασια ακολουθησες ακριβως?δηλωσες την ιδιοτητα σου?πηγες δικαιολογητικα?
πες μας τελικα αν σου ερθει καποιος λογαριασμος
Εγω πηγα κανονικα για conn-x γιατι ηξερα οτι δεν υπηρχε κατι αλλο καθως το 16ευρω εκπτωση αλλα με χρονοχρεωση δεν με συμφερε (αυτο το ειπα και στον υπαλληλο και δεν μου ειπε κατι αντιθετο). Τωρα οπως ειπα στον λογαριασμο που μου ηρθε πριν λιγες μερες δεν με χρεωνε για το ιντερνετ. Ο λογαριαμος ειναι στο ονομα μου αρα γνωριζουν οτι ειμαι αμεα γιατι εχω την εκπτωση με τις 1000 μοναδες. Μηπως το ειδαν στα κεντρικα και το συνδιασαν και με το ιντερνετ? Θα περιμενω τον επομενο λογαριασμο και θα σας πω!
μακαρι φιλαρακο!!!
αν πας να πληρωσεις το λογαριασμο κανε κ μια ερωτηση....
Παιδια για οποιαδηποτε απορια και τι δικαιωματα εχετε, μπορειτε να απευθυνθειτε εδω:
http://www.eett.gr/nopencms/opencms/EETT/Consumer/Electronics/
Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων
Για θέματα Καταναλωτών καλέστε από σταθερό τηλέφωνο στο 801 11000 80 ή από κινητό τηλέφωνο στο 210 6151194.
Για καταγγελια εδω:
http://www.eett.gr/nopencms/opencms/EETT/Consumer/Electronics/kataggelia.html
Λοιπον σημερα μου ειπαν οτι γνωριζουν για τα 18ευρω εκπτωση αλλα δεν τους εχει ερθει ο νομος, για τον λογαριαμο μου ειπαν οτι θα μπει στο επομενο!Να ρωτησω, απο την στιγμη που υπαρχει η υπουργικη αποφαση και ειναι και γραμμενο και στην εφημεριδα της κυβερνησεως δεν πιανεται ως νομος?
που πηρες τηλεφωνο φιλαρακο?
Δεν πηρα τηλεφωνο, πηγε συγγενης μου να πληρωσει τον λογαρισμο και ειπα να ρωτησει γιατι δεν με χρεωσαν για το ιντερνετ!
αμα δε σου ειναι κοπος παρε κ ενα τηλεφωνο στην connx να ρωτησεις τι παιζει με το λογαριασμο σου κ ποτε ερχεται κ κυριως ποσο ειναι!!!
notisjunior
02-02-09, 19:58
Λοιπον σημερα μου ειπαν οτι γνωριζουν για τα 18ευρω εκπτωση αλλα δεν τους εχει ερθει ο νομος, για τον λογαριαμο μου ειπαν οτι θα μπει στο επομενο!Να ρωτησω, απο την στιγμη που υπαρχει η υπουργικη αποφαση και ειναι και γραμμενο και στην εφημεριδα της κυβερνησεως δεν πιανεται ως νομος?
και βέβαια είναι νόμος. Με αυτό πας και τους λες βρείτε τα μεταξύ σας, εγώ θέλω την έκπτωση.:D
Ελπιζω να βρω ακρη!
αμα δε σου ειναι κοπος παρε κ ενα τηλεφωνο στην connx να ρωτησεις τι παιζει με το λογαριασμο σου κ ποτε ερχεται κ κυριως ποσο ειναι!!!
Με την πρωτη ευκαιρια θα παρω!
Παιδια κοιταξτε, ειναι πιθανον να χρονοτριβουν.
Οι αποριες θα λυθουν με τηλεφωνο πρωτα στην Ε.Ε.Τ.Τ.
Σε περιπτωση που η ΕΕΤΤ σας απαντησει θετικα τοτε να ξερετε πως
οποιοσδηποτε αιτηθει την εκπτωση επικαλουμενος το
Αριθμ. οικ. 44867/1637 (ΦΕΚ Β 1667 18.8.2008) και υποβαλλωντας το σχετικο δικαιολογητικο, δημιουργει υποχρεωση του παροχου να απαντησει σε περιπτωση που αρνηθει, γραπτως.
Μπορει επισης καποιος να αιτησει στην Εθνικη επιτροπη με ενα φαξ (που αποτελει και αποδεικτικο) να μεριμνησει για την προοδο του αιτηματος του.
Απο εκει και περα, σε περιπτωση αρνησης της Ε.Ε.Τ.Τ. υπαρχει και ο συνηγορος του πολιτη, ομως δεν κανει να τα λεω αυτα, επειδη δεν ειμαι νομικος και μπαινω σε ξενα χωραφια.
Αλλα ενταξει, δεν νομιζω να προκυψει προβλημα με την ΕΕΤΤ.
Προτεινω να ξεκινησετε να παιρνετε τηλεφωνα τους παροχους που ενδιαφερεστε. Σημειωστε το ονομα του υπαλληλου που θα σας μιλησει, επισης ωρα και ημερομηνια και σε περιπτωση αρνησης τους, ζητηστε την αιτιολογια τους και σημειωστε την καπου.
Εχετε υποψην οτι τις καταγγελιες σας μπορειτε να τις στειλετε στην Ε.Ε.Τ.Τ. και με email , θα σας απαντησουν ταχυδρομικως.
Καλο ξεκινημα!
Εσυ εχεις παρει τηλ 'η e-mail στην Ε.Ε.Τ.Τ.? Θα απαντησουν αν τους στειλω mail 'η τζαμπα χρονος?
Εγω σκεφτομαι να παω ο ιδιος την υπουργικη διαταξη και να τους την δειξω. Αν μου πουν ομως τα δικα τους?:confused1:
Εχω κανει καταγγελια στην Hellas on Line μεσω ΕΕΤΤ στελνοντας email
και μου ηρθε απαντηση και κοινοποιηση της εντολης της ΕΕΤΤ προς την HOL
οπως αποδειξει οτι θα μου επιστρεψει τα χρηματα μου,
πραγμα που εγινε αμεσως.
Αρα ας στειλει ο καθενας μας απο ενα mail -καταγγελια μπας και γινουν τα νομιμα!
Εχω κανει καταγγελια στην Hellas on Line μεσω ΕΕΤΤ στελνοντας email
και μου ηρθε απαντηση και κοινοποιηση της εντολης της ΕΕΤΤ προς την HOL
οπως αποδειξει οτι θα μου επιστρεψει τα χρηματα μου,
πραγμα που εγινε αμεσως.
εαν σου ειναι ευκολο φιλε μου κανε μια σαφη κ λεπτομερη περιγραφη της ολης διαδικασιας ευχαριστω
Αρα ας στειλει ο καθενας μας απο ενα mail -καταγγελια μπας και γινουν τα νομιμα!
Aκριβως! Αυτο ειναι το καλυτερο.
Ηταν τοτε που διπλασιαστηκαν οι ταχυτητες απο ΟΤΕ. Ειχα συνδεση DSL στον ΟΤΕ και συνδρομη στην HOL 300αρας συνδεσης. Ο ΟΤΕ κατηργησε την 300αρα και την εκανε αυτοματα 700αρα.
Ελα ντε που ειχα πληρωσει ενα χρονο συνδρομη στην HOL και εκεινη δεν μου ανεβαζε την ταχυτητα στα 700 και μου εβαζε "φρενο" στα 300, ενω δεν υπηρχε πια 300 σε ολη την Ελλαδα.
Ειχα ενα υπολοιπο καποιων μηνων και τους πηρα τηλεφωνο να παψουν να μου φρεναρουν την ταχυτητα και ηταν ανενδοτοι.
Τους προτεινα να πληρωσω τη διαφορα και ουτε αυτο δεχθηκαν.
Μου προτειναν να μου ανοιξουν "πορτοφολι", δηλαδη να εχω ενα πιστωτικο υπολοιπο απο το οποιο θα μπορουσα να επωφεληθω μοναχα αν εκανα επιπλεον αγορα υπηρεσιας.
Τους ζητησα να μιλησω με διευθυντη και μου το αρνηθηκαν.
Δηλαδη ημουν αναγκασμενος να εχω ιντερνετ σε μια ταχυτητα που ειχε καταργηθει και να την εχω για μηνες.
Ε, οχι! Καταγγελια κυριοι.
Παντως αξιζει να αναφερω οτι παρατηρησα στην κοινοποιηση της ΕΕΤΤ πως υπηρχαν καπου συνολικα 20 καταγγελιες επωνυμες, μεσα και η δικη μου, για τη ΗΟL και η ΕΕΤΤ απαιτησε απο τη ΗΟL να αποκαταστησει ολων το προβλημα, αποδυκνειοντας μετα με ντοκουμεντα οτι το εκανε για καθε εναν απο τους 20, ξεχωριστα.
Ετσι μετα που ελαβα την επιστολη που ηρθε ταχυδρομικως απο την ΕΕΤΤ, πολυ συντομα με καλεσαν τηλεφωνικως απο την HOL για να τους δωσω ενα λογαριασμο να καταθεσουν τα χρηματα που συμφωνα με την ΕΕΤΤ, μου καταχραστηκαν, δηλαδη τα χρηματα που αντιστοιχουσαν απο τη μερα που εγινε η αυξηση ταχυτητας μεχρι το τελος της συμβασης.
Ειμαι σιγουρος πως αν ολοι εσεις που δικαιουστε την εκπτωση συμφωνα με την αποφαση,καταγγειλετε στην ΕΕΤΤ,
θα δημιουργηθει ακομα πιο ισχυρο θεμα.
Υ.Γ. Η ΗOL μετα απο αυτο μου εστειλε επιστολη που εξηγουσε πως απεκατεστησε το προβλημα και ζητωντας μου συγνωμη.
Εχω φυγει απο τη HOL και δεν ξαναπαταω...
και οχι μονο...
notisjunior
03-02-09, 11:14
Aκριβως! Αυτο ειναι το καλυτερο.
Ηταν τοτε που διπλασιαστηκαν οι ταχυτητες απο ΟΤΕ. Ειχα συνδεση DSL στον ΟΤΕ και συνδρομη στην HOL 300αρας συνδεσης. Ο ΟΤΕ κατηργησε την 300αρα και την εκανε αυτοματα 700αρα.
Ελα ντε που ειχα πληρωσει ενα χρονο συνδρομη στην HOL και εκεινη δεν μου ανεβαζε την ταχυτητα στα 700 και μου εβαζε "φρενο" στα 300, ενω δεν υπηρχε πια 300 σε ολη την Ελλαδα.
Ειχα ενα υπολοιπο καποιων μηνων και τους πηρα τηλεφωνο να παψουν να μου φρεναρουν την ταχυτητα και ηταν ανενδοτοι.
Τους προτεινα να πληρωσω τη διαφορα και ουτε αυτο δεχθηκαν.
Μου προτειναν να μου ανοιξουν "πορτοφολι", δηλαδη να εχω ενα πιστωτικο υπολοιπο απο το οποιο θα μπορουσα να επωφεληθω μοναχα αν εκανα επιπλεον αγορα υπηρεσιας.
Τους ζητησα να μιλησω με διευθυντη και μου το αρνηθηκαν.
Δηλαδη ημουν αναγκασμενος να εχω ιντερνετ σε μια ταχυτητα που ειχε καταργηθει και να την εχω για μηνες.
Ε, οχι! Καταγγελια κυριοι.
Παντως αξιζει να αναφερω οτι παρατηρησα στην κοινοποιηση της ΕΕΤΤ πως υπηρχαν καπου συνολικα 20 καταγγελιες επωνυμες, μεσα και η δικη μου, για τη ΗΟL και η ΕΕΤΤ απαιτησε απο τη ΗΟL να αποκαταστησει ολων το προβλημα, αποδυκνειοντας μετα με ντοκουμεντα οτι το εκανε για καθε εναν απο τους 20, ξεχωριστα.
Ετσι μετα που ελαβα την επιστολη που ηρθε ταχυδρομικως απο την ΕΕΤΤ, πολυ συντομα με καλεσαν τηλεφωνικως απο την HOL για να τους δωσω ενα λογαριασμο να καταθεσουν τα χρηματα που συμφωνα με την ΕΕΤΤ, μου καταχραστηκαν, δηλαδη τα χρηματα που αντιστοιχουσαν απο τη μερα που εγινε η αυξηση ταχυτητας μεχρι το τελος της συμβασης.
Ειμαι σιγουρος πως αν ολοι εσεις που δικαιουστε την εκπτωση συμφωνα με την αποφαση,καταγγειλετε στην ΕΕΤΤ,
θα δημιουργηθει ακομα πιο ισχυρο θεμα.
Υ.Γ. Η ΗOL μετα απο αυτο μου εστειλε επιστολη που εξηγουσε πως απεκατεστησε το προβλημα και ζητωντας μου συγνωμη.
Εχω φυγει απο τη HOL και δεν ξαναπαταω...
και οχι μονο...
Αντρέα προσωπικά είμαι από αυτόυς που δικαιούνται την έκπτωση και των 1000 λεπτών των μήνα και του 18 ευρώ στο adsl. Είχα την σκέψη να το ψάξω από πέρυσι. Να μιλήσω μέχρι και με τρην σύμβουλο του υπουργού για τα θέματα αμεα για το θέμα της έκπτωσης. Είναι ευγενέστατη, με πολλές υποσχέσεις για σύντομη λύση.
Όταν όμως έβαλα κάτω τα τεφτέρια να δω τι γίνεται και πόσο θα μου κοστήσει, αν βάλω μια πραγματικά μεγάλη ταχύτητα και να μπορώ να έχω και ελέυθερες κλήσεις, γιατί όταν μπλέκεις με υπηρεσίες και αιτήσεις καλείς τηλέφωνα και παρατηλέφωνα, έφριξα.
Το δίμηνο ο καλός μας οτε, που χρυσοπληρώνουμε, αξιώνει πολλά περισσότερα των 100 ευρώ. Ποσό που υπερβαίνει το κλασσικό 40αρι επί 2 των ιδιωτικών εταιριών.
Μεταπίδησα εδώ και καιρό στην Hol που θάβεις πιο πάνω. Υπερβιολικά αξιόπιστη και με μεγάλες προοπτικές λόγω των επενδύσεων, αλλά και του ιδιοκτήτη. Αν έμενα στον ΟΤΕ, θα τσακωνόμουνα κάθε μέρα για να πάρω μια έπτωση, που και πάλι δεν θα με κάλυπτε, σε σύκριση με τις άλλες εταιρίες.
ΑΡΓΑ ΤΑ ΖΑ, ΣΥΝΤΕΚΝΕ.......:eyes:
δε νομιζω οτι ειναι κ γελοια η εκπτωση των 18 ευρω....σκεψου να χεις μια δυαρα κ να πληρωνεις μονο 2 ευρω το μηνα..
Για οσους θελουν μεγαλες ταχυτητες ισως να μην ειναι και τιποτα τα 18ευρω αλλα για οσους θελουν απλες ταχυτητες ειναι μια χαρα! Παντως ειχα διαβασει οτι ο οτε θελει να βαλει πακετα douple play αλλα ακομηη δεν τα εχει εκρινει η ΕΕΤΤ.
Αντρέα προσωπικά είμαι από αυτόυς που δικαιούνται την έκπτωση και των 1000 λεπτών των μήνα και του 18 ευρώ στο adsl. Είχα την σκέψη να το ψάξω από πέρυσι. Να μιλήσω μέχρι και με τρην σύμβουλο του υπουργού για τα θέματα αμεα για το θέμα της έκπτωσης. Είναι ευγενέστατη, με πολλές υποσχέσεις για σύντομη λύση.
Όταν όμως έβαλα κάτω τα τεφτέρια να δω τι γίνεται και πόσο θα μου κοστήσει, αν βάλω μια πραγματικά μεγάλη ταχύτητα και να μπορώ να έχω και ελέυθερες κλήσεις, γιατί όταν μπλέκεις με υπηρεσίες και αιτήσεις καλείς τηλέφωνα και παρατηλέφωνα, έφριξα.
Το δίμηνο ο καλός μας οτε, που χρυσοπληρώνουμε, αξιώνει πολλά περισσότερα των 100 ευρώ. Ποσό που υπερβαίνει το κλασσικό 40αρι επί 2 των ιδιωτικών εταιριών.
Μεταπίδησα εδώ και καιρό στην Hol που θάβεις πιο πάνω. Υπερβιολικά αξιόπιστη και με μεγάλες προοπτικές λόγω των επενδύσεων, αλλά και του ιδιοκτήτη. Αν έμενα στον ΟΤΕ, θα τσακωνόμουνα κάθε μέρα για να πάρω μια έπτωση, που και πάλι δεν θα με κάλυπτε, σε σύκριση με τις άλλες εταιρίες.
ΑΡΓΑ ΤΑ ΖΑ, ΣΥΝΤΕΚΝΕ.......:eyes:
Ναι, αλλα σου αναγνωριζει η HOL το δικαιωμα της εκπτωσης?
notisjunior
03-02-09, 22:43
Ναι, αλλα σου αναγνωριζει η HOL το δικαιωμα της εκπτωσης?
δεν μου χρειάζεται. αν βάλλεις εσύ 24mbps και κλήσεις απεριόριστες εγχώριες και εξωτερικό και 60' σε κινητά στο ΟΤΕ και πληρώσεις λιγότερα από ότι πληρώνω τότε μπράβο. Πράγμα αδύνατον. αα στην συνολική τιμή μην ξεχάσεις και το πάγιο του οτε και το ΦΠΑ. Για βάλτα κάτω... βάλε και την έκπτωση.:ha-ha::ha-ha::ha-ha:
Εγώ ξανά ΟΤΕ? ΠΟΤΕ....
Eγω δεν ρωταω αν προτιμας HOL απο ΟΤΕ, αλλα αν η HOL κανει χρηση του νομου ή οχι.
Εχω παρει θεση για τους παροχους και τον οτε σε καποιο αλλο σχολιο μου και λεω πως αν θελει καποιος κατι οικονομικοτερο, τοτε τον ευνοει να απευθυνθει σε καποιον παροχο.
Αν θελει καποιος καλη τεχνικη υποστηριξη, χωρις προβληματα στη συνδεση του και τις ταχυτητες που του υποσχονται,
τοτε θα βαλει το χερι στην τσεπη και θα παει ΟΤΕ.
Γενικα, ο,τι πληρωνεις παιρνεις.
Το οτι οι αλλοι παροχοι εχουν οικομομικοτερες λυσεις δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν προβληματα στη συνδεση και στην εξυπηρετηση.
Επισης το οτι καποιος μπορει να ειναι ευχαριστημενος δεν σημαινει οτι στη συνδεση του δεν υπαρχουν προβληματα,
που μπορει ο ιδιος να μην αντιλαμβανεται, επειδη η χρηση που κανει στον υπολογιστη του, δεν απαιτει αρτιοτητα στη συνδεση.
Ειναι σχετικα ολα.
Κι εγω τραγουδαγα καποτε το οτε, ποτε,ποτε,ποτε μεχρι που πηγα σε καποιον αλλο παροχο που με εκανε να παραμιλαω...
:hi:
notisjunior
04-02-09, 00:34
προσωπικά έχω άποψη... και ο ΟΤΕ μας κλέβει και μας κοροϊδεύει.
To'χω ξαναπει.
Μεσα σε ολο αυτο το βρωμικο κολπο που παιζεται στην Ελλαδα με θυματα τους καταναλωτες, ειναι ο ΟΤΕ (οι μεγαλοδιευθυνταδες του που παιρνουν μιζες απο τους παροχους για να τους σπρωξουν λιγο πελατεια), ολοι αυτοι οι παροχοι, η κυβερνηση και η ΕΕΤΤ. :hi: (και κατι φορουμ του τυπου adsl να μην λεω ονοματα, δεν κανει).
lamprosskordas
04-02-09, 08:22
Ρε guys,εγω ειμαι στο ιδιοκτητο της φορθνετ,πηγα στον παπαρα τον υπαλληλο σενα φορθνετ ποιντ,του λεω το και το,μου λεει δεν ξερω τιποτες και μετα τελεφωνησα στα κεντρικα και μου παν η φορθνετ δεν μας παιζει εμας τους σακατεμενους,ισχυει?
notisjunior
04-02-09, 08:49
Ισχύει μόνο ο ΟΤΕ δίνει έκπτωση, αν τα καταφέρει.
lamprosskordas
04-02-09, 09:00
Δλδ να ξαναβαλω ΟΤΕ?(Ο ματζιρης):huh:
notisjunior
04-02-09, 10:02
αναλόγως την χρήση. Αν θες το πολύ 2mbps ταχύτητα και τα δωρεάν 1000' το μήνα και τίποτα παραπάνω, τότε γύρνα αν σε βεβαιώσουν ότι την έκπτωση θα στην δώσουν. αν όχι βάλτα κάτω και δες. εσύ πληρώνεις 40 το μήνα (όπως και εγώ δηλαδή).
Στον ΟΤΕ
{25 (το πάγιο περίπου) + [29,5 (ADSL 24) + 14.9 (24/7 talk) -18 (έκπτωση)] * 2 + 2 (αναγνώριση κλήσης)} * 1,19 (φπα) = (25 + 52,8 + 2) * 1,19 = 79,8 * 1,19 = 94,96 το δίμηνο άρα 47,48 το μήνα. :thumbdown:
εεεε ναι σου κάνανε και έπτωση να λες καλά και θα δώσεις λίγότερα από την ιδιωτική??? :liar::confused1:
lamprosskordas
04-02-09, 10:36
Τι να τα κανω τα 2 ωρε?πλακα ΜΕ κανεις????? εγω 24 θελω τσεκουρατα.Οσο για τα 1000,αχριστα μου ναι,κουφος γαρ-μενω μονος κιολας :P αλλα οτι εχεις σε καλο ειναι λολ
49 πλερvνω στην φορθνετ παντως(το διμηνο) αν μου κοβαν 36 δεν θα με χαλουσε ντιπ. )
Πηρα τηλ στην ΕΕΤΤ και μου ειπαν οτι γνωριζουν το θεμα και εχουν μαζεψει και πολλες καταγγελιες. Μου ειπε οτι μαλλον θα καλεσει η ΕΕΤΤ τον ΟΤΕ σε ακροαση αλλα αν τελικα γινει η εκπτωση των 18ευρω ενας θεος το ξερει! Εν ολιγοις θα περιμενουμε μεχρι να γινει κατι.
Πήγα και ρώτησα κι εγώ στον ΟΤΕ και λέει οτι ισχύει όλο αυτό αλλά σε απλή -όπως είπες κι εσυHal9000-
Κορο"ιδία δλδ μιας και η απλή και αργή ταχυτητα εχει αλλά και δεν συμφέρει με τα τώρα πακέτα που σπροσφέρουν.
Τίποτα, για εμένα θα έπρεπε να υπάρχει παντού έκπτωση, θα έπρεπε να είναι δεδομένο και ακόμη να ψαχνόμαστε!Αλλά η Ελλαδίτσα μαυτους που έχει μπλέξει...ακόμη προχωράει αργά αργά σα χελώνα! γκρρρρρ
Καλό θα ήταν πάντως, μαζί με την καταγγελία σας να ζητήσετε πιο συγκεκριμένα τι θέλετε. Πχ 50% έκπτωση στο πάγιο και στα τηλ.
Παιδια προσεξτε το αποσπασμα απο το ΦΕΚ:
6. Στις κάτωθι κατηγορίες ατόμων προβλέπεται έκπτωση αξίας δεκαοκτώ (18) ευρώ επί της συνολικής μηνιαίας χρέωσης για χρήση υπηρεσιών πρόσβασης στο δημόσιο τηλεφωνικό δίκτυο, προκειμένου να είναι δυνατή η πρόσβαση (στενής ή ευρείας ζώνης) στο Διαδίκτυο:
Δεν το προσεξαμε.
"δημοσιο" δηλαδη ΟΤΕ.
Δηλαδη κοροιδια, ο,τι ισχυε και παλαιοτερα.
Ε, τα 16 ευρω εγιναν 18 και το "στενης" εγινε "στενης ή ευρειας".
Δεν εγινε "στενης ΚΑΙ ευρειας".
Εκει παταει ο ΠΟΤΕ.
δε πολυ καταλαβαινω κατι παιδια....ποση ποια χρηση του τηλεφωνου κανετε?
δηλαδη εμενα μου υπεραρκουν τα 1000 λεπτα/μηνα......
κ αν πουμε οτι βαζουμε 24ρα το κοστος αφαιρωντας την εκπτωση θα ανελθει στο ποσο 30 τα παγια του τηλεφωνου + περιπου 24 της DSL....δηλαδη 55 ευρω το διμηνο....
μη τρελαθουμε κιολας...
εσεις μου λετε οτι δινετε 40-50 το μηνα...
Εκει παταει ο ΠΟΤΕ.
Ακριβως γιαυτο οπως μου ειπαν και στην ΕΕΤΤ θα πρεπει να γινει πιο ακριβης αυτη η υπουργικη αποφαση αλλιως ποτε δεν θα κατσει να τηυν εφαρμοσει ο ΟΤΕ!
Eτσι.
Επειδη δεν γινεται καποιος να μην εφαρμοζει το νομο με το ετσι θελω, μην τρελαθουμε.
Το κειμενο της αποφασης αυτης δεν ευνοει τις ευρυζωνικες συνδεσεις, επειδη
βαζοντας εκεινο το "ή" παραχωρει στον ΟΤΕ την επιλογη.
Αποφασεις του κ..ου, για τα ματια του κοσμου.
τελικα φιλε ειχες καποιο νεο?
Για τον λογαριασμο δεν εχει ερθει ακομη, οσο για τον νομο εχω γραψει παραπανω οτι ειχα κανει ενα τηλ στο ΕΕΤΤ αλλα δεν εγινε κατι σπουδαιο!:no_sad:
Αριθμ. οικ. 44867/1637 (ΦΕΚ Β 1667 18.8.2008)
Λήψη μέτρων για τελικούς χρήστες που είναι Ατομα με Αναπηρίες.
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ - ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Εχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις:
α) Του άρθρου 51 παρ. 1 του ν. 3431/2006 (ΦΕΚ 13/τ.Α’), “Περί Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και άλλες διατάξεις”, όπως ισχύει.
β) Του άρθρου 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα, που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του π.δ. 63/2005 (ΦΕΚ 98/τ.Α’).
γ) Του π.δ. 293/1999 “Οργανισμός του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών” (ΦΕΚ 263/τ.Α’), όπως ισχύει.
2. Την υπ’ αριθμ. 436/35/24.5.2007 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.).
3. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:
Αρθρο 1
Αντικείμενο
Αντικείμενο της παρούσας απόφασης είναι η λήψη μέτρων για τους τελικούς χρήστες, που είναι Άτομα με Αναπηρίες, προκειμένου να εξασφαλισθεί ότι η πρόσβαση και η οικονομική προσιτότητα των διαθέσιμων στο κοινό τηλεφωνικών
Αρθρο 2
Ειδικές ρυθμίσεις
1. Ο πάροχος Καθολικής Υπηρεσίας οφείλει, στο πλαίσιο παροχής των υπηρεσιών Καθολικής Υπηρεσίας, να λαμβάνει υπόψη του τις ανάγκες των Ατόμων με Αναπηρίες.
2. Ο πάροχος Καθολικής Υπηρεσίας, κατόπιν σχετικής αιτήσεως ενός ευλόγου αριθμού χρηστών, που είναι άτομα κωφά ή έχουν σοβαρά προβλήματα αρθρώσεως, εγκαθιστά κοινόχρηστους τηλεκειμενογράφους σε συγκεκριμένο σημείο.
3. Ο πάροχος Καθολικής Υπηρεσίας μεριμνά, προκειμένου το σύνολο των κοινόχρηστων τηλεφώνων, που θα εγκατασταθούν από αυτόν μετά την έναρξη
ισχύος της παρούσης, να είναι διαμορφωμένα κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να επιτρέπουν την ανεμπόδιστη πρόσβαση και χρήση από άτομα, που χρησιμοποιούν
αναπηρικό αμαξίδιο, έχουν κινητικές δυσκολίες, είναι τυφλά και έχουν σοβαρά προβλήματα ακοής. Η Ε.Ε.Τ.Τ. δύναται με απόφαση της να προσδιορίσει τη
μορφή, τους όρους και τις προδιαγραφές λειτουργίας των κοινοχρήστων τηλεφώνων, ώστε να επιτυγχάνεται η άμεση και αποτελεσματική χρήση τους από
τα άτομα με αναπηρίες.
4. Ο πάροχος Καθολικής Υπηρεσίας θα παρέχει σε άτομα τυφλά ή άτομα με προβλήματα οράσεως τέτοιου βαθμού, που δεν τους επιτρέπουν να συμβουλευτούν τον τηλεφωνικό κατάλογο, τη δυνατότητα πρόσβασης ατελώς στην υπηρεσία πληροφοριών τηλεφωνικού καταλόγου. Για τη διευκόλυνση της χρήσης των ονομαστικών τηλεφωνικών καταλόγων ηλεκτρονικής μορφής από άτομα τυφλά, ο πάροχος. Καθολικής Υπηρεσίας υποχρεούται να καθιστά διαθέσιμους τους ως άνω καταλόγους στα άτομα αυτά σε μορφή απλού κειμένου χωρίς γραφικά (text only) μέσω CD-ROM, που παρέχεται δωρεάν, καθώς και μέσω της ιστοσελίδας του.
5. Μετά από αίτηση τους, ο πάροχος Καθολικής Υπηρεσίας παρέχει τερματικό εξοπλισμό για χρήση τηλε-κειμενογράφου ή άλλου ειδικού εξοπλισμού σε τιμές κόστους σε άτομα με δυσκολίες ακοής και όρασης (αναπηρία 67% και άνω). Τυχόν επισκευή καθώς και πιθανή αντικατάσταση ελαττωματικού τερματικού εξοπλισμού, ο οποίος έχει διατεθεί από τον πάροχο Καθολικής Υπηρεσίας κατά τα ανωτέρω, πραγματοποιείται άμεσα από αυτόν, χωρίς χρέωση του συνδρομητή, εκτός αν ο συνδρομητής έχει αποδεδειγμένα προβεί σε κακή χρήση του τερματικού εξοπλισμού.
• Ατομα με βαριά νοητική υστέρηση, αυτισμό και ψυχώσεις ή πάσχοντα από εγκεφαλική παράλυση, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
• Ατομα με βαριά κινητική αναπηρία 67% και άνω ή πάσχοντα εκ τετραπληγίας - παραπληγίας με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω ή έχοντα αμφοτερόπλευρο ακρωτηριασμό άνω ή κάτω άκρων.
• Νεφροπαθείς τελικού σταδίου και άτομα που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση συμπαγούς οργάνου (καρδιάς, πνευμόνων, παγκρέατος, ήπατος, νεφρού).
• Ατομα τυφλά.
• Ατομα κωφά - βαρήκοα.
• Χανσενικοί.
• Ατομα πάσχοντα από θαλασσαιμία.
Αρμόδιες για την πιστοποίηση των παραπάνω αναπηριών είναι οι Υγειονομικές Επιτροπές του ν. 3528/2007.
Η ως άνω έκπτωση παρέχεται για μία μόνο σύνδεση και ο δικαιούχος της έκπτωσης ή αυτός που κατά νόμο τον εκπροσωπεί δηλώνει στον πάροχο της
Καθολικής Υπηρεσίας τον αριθμό της τηλεφωνικής σύνδεσης επί της οποίας θα γίνεται η έκπτωση.
7. Ο πάροχος Καθολικής Υπηρεσίας μεριμνά, ώστε τα Άτομα με Αναπηρίες, σε περίπτωση απώλειας της δυνατότητας τηλεφωνικής επικοινωνίας, να έχουν
προτεραιότητα, τόσο στη σύνδεση, όσο και στην αποκατάσταση βλαβών στην τηλεφωνική τους σύνδεση.
8. Ο πάροχος Καθολικής Υπηρεσίας υποχρεούται να παρέχει σε άτομα τυφλά ή με σοβαρά προβλήματα οράσεως, που δεν τους επιτρέπουν να αναγνώσουν τα στοιχεία που αναφέρονται στους λογαριασμούς, τη δυνατότητα να πληροφορούνται ατελώς το ύψος του τελευταίου λογαριασμού της τηλεφωνικής χρέωσης, καλώντας έναν κωδικό αριθμό επιλογής.
9. Μετά από αίτηση τους, ο πάροχος Καθολικής Υπηρεσίας υποχρεούται να παρέχει πρόσφορο και οικονομικό εναλλακτικό σχήμα για την παροχή βασικού
επιπέδου αναλυτικής χρέωσης σε άτομα τυφλά ή άτομα με προβλήματα οράσεως. Το εν λόγω εναλλακτικό σχήμα, καθώς και η διαδικασία υλοποίησης του,
υποβάλλονται προηγουμένως στην Ε.Ε.Τ.Τ. για έγκριση. Το βασικό επίπεδο αναλυτικής χρέωσης, για τις ανάγκες της παρούσας παραγράφου, περιλαμβάνει τα ακόλουθα:
- τον καλούμενο αριθμό,
- την ημερομηνία και ώρα κατά την οποία έλαβε χώρα η κλήση και
- τη χρέωση της κλήσης.
10. Για την εξυπηρέτηση ατόμων κωφών και ατόμων με σοβαρά προβλήματα άρθρωσης και ακοής, η δυνατότητα πρόσβασης στις υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης παρέχεται ατελώς και μέσω της υπηρεσίας γραπτών μηνυμάτων (SMS) κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας.
11. 0 πάροχος Καθολικής Υπηρεσίας παρέχει δωρεάν χρόνο τηλεφωνικών συνδιαλέξεων αξίας ίσης με την αξία χιλίων (1.000) λεπτών αστικής χρέωσης μηνιαίως, σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες ατόμων:
• Νεφροπαθείς τελικού σταδίου.
• Ατομα με βαριά κινητική αναπηρία 67% και άνω ή πάσχοντα εκ τετραπληγίας-παραπληγίας με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, ή έχοντα αμφοτερόπλευρο ακρωτηριασμό άνω ή κάτω άκρων.
• Ατομα τυφλά.
• Ατομα πάσχοντα από Θαλασσαιμία.
• Ατομα που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση συμπαγούς οργάνου (καρδιάς, πνευμόνων, παγκρέατος, ήπατος, νεφρού).
• Χανσενικοί.
Η ως άνω έκπτωση παρέχεται για μία μόνο σύνδεση και ο δικαιούχος της έκπτωσης ή αυτός, που κατά νόμο τον εκπροσωπεί, δηλώνει στον πάροχο της
Καθολικής Υπηρεσίας τον αριθμό της τηλεφωνικής σύνδεσης επί της οποίας θα γίνει η έκπτωση.
12. Ατομα με προβλήματα ακοής και ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω, τα οποία προσκομίζουν γνωμάτευση των Υγειονομικών Επιτροπών του ν. 3528/2007 δικαιούνται έκπτωσης 50% στην αποστολή και λήψη γραπτών μηνυμάτων μέσω κινητής τηλεφωνίας, η δαπάνη των οποίων βαρύνει τον εκάστοτε πάροχο της Καθολικής Υπηρεσίας του τόπου της διαμονής τους. Η ως άνω έκπτωση παρέχεται για μία μόνο σύνδεση και ο δικαιούχος της έκπτωσης ή αυτός, που κατά νόμο τον εκπροσωπεί, δηλώνει στον πάροχο κινητής τηλεφωνίας τον αριθμό της τηλεφωνικής σύνδεσης επί της οποίας θα γίνει η έκπτωση. Με απόφαση της Ε.Ε.Τ.Τ. ρυθμίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την υλοποίηση της παραπάνω έκπτωσης, καθώς και ο τρόπος διακανονισμού των ποσών της έκπτωσης μεταξύ των παροχών κινητής τηλεφωνίας και του παρόχου της Καθολικής Υπηρεσίας. Την ανωτέρω έκπτωση δικαιούνται και τα ανήλικα άτομα με προβλήματα ακοής και ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω, των οποίων η σύνδεση είναι στο όνομα του ενός
εκ των δύο γονέων, ή άλλου προσώπου, που έχει την επιμέλεια του ανηλίκου, αφού προσκομίσουν τη σχετική γνωμάτευση αναπηρίας και πιστοποιητικό
οικογενειακής κατάστασης, καθώς και οι οικογένειες των ατόμων με νοητική υστέρηση, αυτισμό, ψυχοσωματικές και πολλαπλές αναπηρίες, που έχουν ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω με βασική προϋπόθεση την προσκόμιση γνωμάτευσης των Υγειονομικών Επιτροπών του ν. 3528/2007.
13. Σε όλες τις περιπτώσεις, που περιγράφονται στο παρόν άρθρο, ο πάροχος Καθολικής Υπηρεσίας υποχρεούται να ελέγχει την ακρίβεια των προσκομιζομένων δικαιολογητικών, από τα οποία προκύπτει το δικαίωμα των αιτούντων και υποχρεούται να τηρεί σχετικό αρχείο, παρέχοντας στην Ε.Ε.Τ.Τ., εφόσον του ζητηθεί σχετικά, κάθε αναγκαία πληροφορία για τον έλεγχο της παροχής και των
όρων παροχής της καθολικής υπηρεσίας.
Αρθρο 3
Εναρξη Ισχύος
Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευση της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Παπάγου, 1 Αυγούστου 2008
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ
ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ
εχει καποιο νοημα αυτο το ποστ?
:thumbdown:
notisjunior
11-03-09, 17:51
οχι δυστυχώς
Απλως ειναι ολο το κειμενο της αποφασης, για οσους ενδιαφερονται...
Το οποιο δεν εφαρμοζει ο οτε!
Το εφαρμοζει, αλλα ...εξυπνα.
τελικα φιλε ειχες καποιο νεο?
Τελικα ηρθε ο λογαριασμος και μπηκαν τα παγια αναδρομικα!:(
Παιδια σκεφτομουν οτι αν δεν κινηθουμε δεν θα δουμε ποτε καμια εκπτωση.
Μηπως αν μεσω της ιστοσελιδας να μαζευαμε ψηφιακες υπογραφες
με ενα ωραιο αιτημα στο υπουργειο οικονομικων, στο υπουργειο μεταφορων και στην εθνικη επιτροπη τηλ/νιων,
θα προωθουσαμε αυτην την υποθεση,
προκειμενου ο κοσμος των ΑμεΑ να χαρει λιγο εκπτωση στο ιντερνετ?
Το μονο που εχουμε να ζητησουμε ειναι αυτο εκει το "στενης ή" ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ "Ή" ΝΑ ΓΙΝΕΙ "ΚΑΙ"
στην παραγραφο 6 να τροποποιηθει μιας που δεν χρησιμοποιειται πια σε κανενα νοικοκυριο,
ειναι δε και αχρηστο για τα ΑμεΑ,
επειδη δεν ειναι καθολου λειτουργικο για καποιον που εχει καποιες πρακτικες δυσκολιες,
να εχει στενη συνδεση.
Τι λετε?
Να ενημερωσουμε το Νικο και την Αννα να φτιαξουν μια φορμα στην αρχη της ιστοσελιδας
με την αιτηση (που θα φτιαξει καποιος απο εμας που εχει αρκετη ευφραδεια στο γραπτο λογο)
η οποια θα εχει τη δυνατοτητα να συλλεγει τις ηλεκτρονικες μας υπογραφες?
Αντιγραφο αυτης της αιτησης μπορουμε να στειλουμε ηλεκτρονικα οπουδηποτε,
προκειμενου να ενημερωσουμε καθε ενδιαφερομενο φορεα.
Αυτοι εκει πανω, αν δεν τους πεις: "Ε! Πειναω!",
μπορει να θυμηθουν να σε ταισουν σε καμια 5ετια ή 10ετια παλι
και επειδη αυτη η αποφαση ειναι αρκετα προσφατη,
αυτοι μπορει να νομιζουν οτι το τακτοποιησαν το ζητημα
και να επαναπαυονται τον υπνο του...δικαιου.
notisjunior
26-03-09, 22:11
Τελικα ηρθε ο λογαριασμος και μπηκαν τα παγια αναδρομικα!:(
Κινήσου σε πάροχο άλλο. Διάλεξε ανάλογα με την περιοχή σου. HOL, TELLAS, FORTHNET είναι οι ισχυροί με σταθερότητα. Έχω πολύ καιρό άλλη εταιρία και είμαι περισσότερο ικανοποιημένος, απ' ότι στον ΟΤΕ. Και οικονομία και όλα οσα ζητάω και μεγάλες ταχύτητες. Αντιστοίχως έχει και άλλα πακέτα η κάθε εταιρία. Μια έρευνα θα σε πείσει.:whistling: :hi:
Υ.Γ. το να παρακαλάς να σου δοθεί ένα προκαθορισμένο πακέτο από τον οτε, που από ότι φαίνεται δεν θέλουν να δώσουν, καταντά ζητιανιά. φαίνεται η κυβέρνηση ψήφισε έναν νόμο για να μην εφαρμοστεί.
Κάτι σαν τα έξοδα από το ΔΙΑΣ. Νόμος βγήκε αλλά δεν επιβάλλεται.
Επισης να προσθεσω και το υπουργειο υγειας, μου διεφυγε.
Το αιτημα λοιπον αν ειναι, θα σταλει στους υπουργους αυτων των τριων υπουργειων.
Μπορουμε επισης να ενημερωσουμε αλλους φορεις, αν και πιστευω
πως ετσι και η φορμα εμφανιστει στην αρχικη της ιστοσελιδας του disabled.gr,
θα γινει ευρεως γνωστο σε πολυ κοσμο και αλλες ιστοσελιδες
και επισης μπορουμε να ενημερωσουμε μεσα μαζικης ενημερωσης και πολιτικα γραφεια,
αν δεν δουμε ανταποκριση.
Ας στειλουμε εμεις το αιτημα μας και θα δουμε τι θα μας απαντησουν.
μακαρι να γινει κατι επιτελους...εχουν περασει πανω απο 6 μηνες κ ακομα κανουν τη παλαβη...
μακαρι να γινει κατι επιτελους...εχουν περασει πανω απο 6 μηνες κ ακομα κανουν τη παλαβη...
Βρε δεν κανουν καμια παλαβη...
αυτο εξηγουμε εγω και ο Biskoto τοσον καιρο.
Δεν μιλαμε για μη εφαρμογη του νομου αλλα για "παραθυρακι", "τρυπα", πως το λενε,
που εχει ο νομος.
Ετσι οπως ειναι συνταγμενη η παραγραφος 6 με εκεινο το "στενη ή ευρεια" ευρυζωνικη συνδεση,
δινει την επιλογη στον ΟΤΕ να διαλεξει το "στενη" και οχι το "ευρεια"
αφου δεν τον υποχρεωνει για την ευρεια συνδεση στο ιντερνετ, δηλαδη το ADSL.
Αυτο σημαινει οτι οταν παιρνεις τηλεφωνο στον ΟΤΕ για την εκπτωση,
σου εξηγουν οτι μπορει να σου κανει την εκπτωση μονο για απλη τηλεφωνικη συνδεση στο ιντερνετ,
αφου δεν τον υποχρεωνει ο νομος, ετσι οπως ειναι συνταγμενος.
Ειναι σαν να λεει: "ΟΤΕ διαλεξε εσυ που θελεις να τους κανεις εκπτωση".
Το εχετε καταλαβει αυτο που σας εξηγω?
Επειδη βλεπω ακομα μυνηματα που αναφερονται σε μη εφαρμογη του νομου, νομιζω οτι δεν εχει γινει κατανοητο ακομα.
Ισως φταιω κι εγω που δεν το εχω εξηγησει καλα.
Αν δεν διαμαρτυρηθουμε εμεις, δεν εχουν λογο να αλλαξουν το νομο.
Η συγκεκριμενη αποφαση βγηκε για τα ματια του κοσμου αλλα με εκεινο το παραθυρακι, γλυτωνει τον ΟΤΕ απο επιπλεον κοστος.
Αλλο ενα πολιτικο "τρυκ", απο τα τοσα που υπαρχουν...
δυστυχως το εχουμε καταλαβει κ πολυ καλα ...
ο θεμα με τους νομους εδω στην ελλαδα ειναι οτι εφαρμοζονται οπως συμφερουν...
πως γινεται να μη συμφερουν ποτε εμας δε ξερω...
δυστυχως το εχουμε καταλαβει κ πολυ καλα ...
ο θεμα με τους νομους εδω στην ελλαδα ειναι οτι εφαρμοζονται οπως συμφερουν...
πως γινεται να μη συμφερουν ποτε εμας δε ξερω...
Αυτο οφειλεται στην ελληνικη μας νοοτροπια να "τσιμπαμε" απ'ο,τι μας ριχνουν για δολωμα χαριν της ευκολιας μας.
Δεν γνωριζουμε απο ανθρωπινα δικαιωματα, πιστευουμε ο,τι προβαλλεται στα καναλια
και θεωρουμε δεδομενο οτι πρεπει να πληρωνουμε μαζι ΙΚΑ ή ΤΕΒΕ και "φακελακι" στο γιατρο...
Θεωρουμε δεδομενο και φυσιολογικο να ζουμε μεσα στην καπνιλα του τσιγαρου και του καυσαεριου,
να πολλαπλασιαζονται τα αυτοκινητα και οι δρομοι και τα παρκινγκ,
επειδη το εχουμε συνηθισει και αισθανομαστε μια ψευδη ασφαλεια ετσι.
Αυτο μπορει να αλλαξει μονο με την σωστη ενημερωση.
Εισαι μεσα?
Εγω περιμενω το ναι μερικων απο εμας, προκειμενου να στειλω μυνημα στο Νικο και στην Αννα.
notisjunior
27-03-09, 01:44
Καθύστε στον ΟΤΕ να σας κοροϊδεύει. Εμένα μου είχαν πει, αν και δεν με ένοιαζε που πέρασα από υποκατάστημά του, πως δίνει έκπτωση στην adsl, αλλά μόνο αν βάλεις 2MBPS ταχύτητα σύνδεσης. Ούτε παραπάνω, ούτε παρακάτω. Μάλλον εθελοτυφλούν κάποιοι και άλλοι τσάμπα ελπίζουν.
Κανείς δεν θα νοιαστεί, αν δεν μας δώσουν μια έκπτωσση. Έτσα ερμηνεύω τον νόμο θα σε πει.:hi: Τράβα στο ΣτΕ. Θα βγάλεις άκρη?:hmmmm: Με το κράτος? Ποτέ, εκτός και αν συμμαχήσει μαζί σου αυτό.:whistling:
Εγω το ιντερνετ του ΟΤΕ προ το παρων συμπληρωματικο το εχω γιατι εχω και στο τοπο που ειμαι φοιτητης, αλλα και παλι μια εκπτωση δεν θα με χαλουσε! Παντως οταν ειχα μιλησει με την ΕΕΤΤ μου ειπαν οτι απο καταγγελειες ειναι φουλ, τωρα αν γινει καποια κινηση οργανωμενη ισως αλλαξουν τα πραγματα!
φυσικα κ ειμαι μεσα..οτι μπορω θα το κανω.
νοτη αυτο που λες κατα ποσο ισχυει?μη ξεχναμε ομως οτι οι ταχυτητες του ΟΤΕ θα αναβαθμιστουν....δλδ η σημερινη 1mbps μεσα στο μηνα που ερχεται θα γινει 2mbps στην ιδια τιμη
Δελτίο Τύπου: Αθήνα, 19 Φεβρουαρίου 2009 – Σε αναβάθμιση των ταχυτήτων ADSL σε όλη τη χώρα, χωρίς πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση, προτίθεται να προχωρήσει ο ΟΤΕ, στο πλαίσιο της στρατηγικής του για τη διάδοση της ευρυζωνικότητας.
Επενδύοντας συστηματικά στην επέκταση των ευρυζωνικών του υποδομών, ο ΟΤΕ σχεδιάζει την αναβάθμιση των υφιστάμενων ονομαστικών ταχυτήτων ADSL ως εξής:
Όλες οι συνδέσεις 1 Mbps θα αναβαθμιστούν αυτόματα σε 2 Mbps.
Όλες οι συνδέσεις 4 Mbps θα αναβαθμιστούν αυτόματα σε 8 Mbps.
Με την ολοκλήρωση της παραπάνω αναβάθμισης οι προσφερόμενες ταχύτητες θα είναι οι εξής:
2 Mbps
8 Mbps
έως 24 Mbps
Οι παραπάνω αναβαθμίσεις αφορούν τόσο νέους όσο και υφιστάμενους πελάτες, οικιακούς και επιχειρησιακούς, λιανικής και χονδρικής.
Κατά την έναρξη των αναβαθμίσεων, που εκτιμάται τον Απρίλιο, θα ανακοινωθεί και η νέα ανταγωνιστική τιμολογιακή πολιτική για το σύνολο των προσφερόμενων ταχυτήτων ADSL από τον ΟΤΕ .
Οι σχεδιαζόμενες αναβαθμίσεις, εκτός από ακόμη πιο γρήγορη μεταφορά δεδομένων, δίνουν επιπλέον τη δυνατότητα χρήσης προηγμένων ευρυζωνικών υπηρεσιών που απαιτούν μεγαλύτερη χωρητικότητα δικτύου.
Το δίκτυο ADSL του ΟΤΕ, φέρνει την ευρυζωνικότητα σε 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε 1430 διαφορετικά σημεία σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.
Πηγή: ΟΤΕ
Πηρα πριν λιγο τηλεφωνο στον ΟΤΕ
και αφου τους εβαλα να ψαξουν και να σιγουρευτουν,
μου ειπαν πως δεν εχει αλλαξει κατι
και πως η εκπτωση δεν ισχυει για το ADSL,
αλλα μονο για την απλη τηλεφωνικη συνδεση.
Παιδια επειδη το ψαχνω και γω,απο το oteshop μου ειπανε οτι περιμενουν μερα με τη μερα την καινουργια εγκυκλιο με τις επιπλεον παθησεις,μπορει μου ειπανε μεσα να συμπεριλαμβανεται και η σκπ.Η εκπτωση ειναι 52ευρω το διμηνο.Οποτε καντε κανενα τηλ.και σεις και προσεχως θα'χουμε νεοτερα!
εσυ κοπελια ανaφερεσαι στα τηλεφωνα οχι στο internet
notisjunior
01-04-09, 16:22
Ρε παιδία... ο ΟΤΕ ότι και να κάνει θα την κόψε ιτην παροχή με τον τρόπο του. άσε που δεν είναι τόσα τα λεφτά.
notisjunior
01-04-09, 18:50
αχαχαχαχα από πέρυσι το λέει ο υπουργός και ακόμα να το μάθουν? Πάντως απαραίτητος κανόνας ο λογαρισμός να είνα ιστο όνομα του αμεα. Να πάρω λέτε, τηλέφωνο την σύμβουλο του υπουργού να το τακτοποιήσει, χτες το θέμα? είχα μιλήσει μαζί της προ καιρού για το θέμα. γιατί αν δεν πέσει πίεση, δεν βλέπω άκρη.
να σας πω τα δικα μου βασανα με τον ΟΤΕ ισως σας βοηθησουν.Την πρωτη φορα που πηγαν δεν ηξεραν τιποτε ,κρατουσα την υπουργικη αποφαση απο εδω εκτυπωμενη ,τα ειδικα τιμολογια του ΟΤΕ απο το ΟΤΕSHOP,και οτιδηποτε αλλα χαρτια εβρισκα στο ιντερνετ που αφορουσε την περιπτωση,και μου απεκλεισαν οτι δεν δικαιουμε την εκπτωση(ΣΚΠ με 67%)Δεν το εβαλα κατω πηρα το 134 επιβεβαιωσα το δικιο μου και μου εδωσαν καποιο τηλ της περιοχης που ανηκει το καταστημα του ΟΤΕ (συγκεκριμενα απο Κρητη υπευθυνο ειναι το ΟΤΕστην Μυτιληνη ακουσον ακουσον.Τους παιρνω τηλ τους λεω στα ισια οτι βασει της υπουργ.αποφασης ταδε 1ης Αυγουστου 2008 δικαιουμαι αυτα κι αυτα,ευγενεστατος ο κυριος μου δινει καποιον αλλο λεγοντας του οτι ο ανθρωπος ειναι γνωστης του αντικειμενου,βεβαιως κυριε εχετε δικιο πηγαινετε αυτα τα δικαιολογητικα στο τοπικο ΟΤΕ να μας τα στειλουν να μην μπειτε στον κοπο και περαστικα σαςΑπο τις 9 Μαρτιου εχω την εκπτωση δεν μου ηρθε ακομη λογαριασμος να σας πω.Τα δικαιολογητικα ειναι η αποφαση της επιτροπης,βεβαιωση οτι παιρνω το εξω.επιδομα (εχοντας κινητικο προβλημα)φωτοτυπια ταυτοτητος και οικογεν καταστασης απο το ΚΕΠ .Απλα πραγματα ,για προσπαθειστε Μου ειπε ο υπαλληλος του τοπικου ΟΤΕοτι αν εστελνε τα χαρτια την πρωτη φορα χωρις να ειναι βεβαιος οτι το δικαιουμε θα ειχε καμπανα απο την υπηρεσια του 2-3 μισθους και γι αυτο δεν τα προχωρησε
δλδ ποια ακριβως εκπτωση σου εδωσαν φιλαρακο?
Εχω παρει κι αλλες φορες στο 134 και μου εξηγησαν οτι απο εκει δεν δινουν πληροφοριες για αυτην την εκπτωση.
Ζητουν τηλεφωνο για να προσδιορισουν σε ποιο υποκαταστημα
πρεπει να παει ο ιδιοκτητης του τηλεφωνου για να του πουν εκει πληροφοριες
και για να κανει και την αιτηση για την εκπτωση.
Γενικα υπαρχει μια αταξια.
δλδ ποια ακριβως εκπτωση σου εδωσαν φιλαρακο?
Πιστευω τις 1000 μοναδες και 16,5 ιντερνετ.Για σιγουρια αυτες τις μερες περμενω το νεο λογαριασμο και θα σας πω
Bρε παδια καντε κανενα τηλ.στον οτε της περιοχης σας,γιατι οπως ειπα και πριν,περιμενουν αυτες τις ημερες το χαρτι με τις επιπλεον παθησεις που σ'αυτες μεσα μπορει να συμπεριλαμβανεται και η σκπ γιατι μεχρι τωρα δεν διευκρινιζοταν,δηλ.επρεπε να αναφερεται παραπληγικος,δεν υπηρχε σαν σκπ.Οποτε μετα θα ισχυει η εκπτωση και σ'αυτους που παιρνουν και προνοιακο επιδομα,αλλα τα 52ευρω το διμηνο για το σταθερο.Τωρα για το ΑDSL δεν ξερω αν θα υπαρχει εκπτωση.
notisjunior
02-04-09, 19:17
:ha-ha::ha-ha::ha-ha: Καλά εδώ γελάτε. Να δείτε που θα πει κανένα κουφό, περί συγκεκριμένων προϋποθέσεων πακέτων για να έχεις έκπτωση.
... περιμενουν αυτες τις ημερες το χαρτι με τις επιπλεον παθησεις ...
Έτσι μου είπαν χθες και εμένα, στον ΟΤΕ της περιοχής μου.
Έχω 82% (πολλές βλάβες στην "κορμάρα" μου), αλλά δεν περιλαμβάνομαι μέσα στις παθήσεις που αναφέρονται.
παιδια για διαβαστε αυτο.Μπορει να το γνωριζεται αλλα εγω εδω βασιστηκα.Απαραιτητη προυποθεση να παιρνουμε το εξωιδρυματικο για κινητικο λογο που επιφερει αναπηρια 68%
Παρασκευή, 5 Δεκέμβριος 2008
.fullpost{display:inline;}
Σήμερα το Φιλιατρά News σας αποκαλύπτει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ μια διάταξη νόμου με την οποία άτομα με ειδικές ανάγκες με αναπηρία από 67% και άνω, δικαιούνται στον λογαριασμό του ΟΤΕ 1.000 δωρεάν λεπτά αστικών κλήσεων ομιλίας το μήνα και επιπλέον έκπτωση 18 Euro για την πρόσβαση τους στο διαδίκτυο (είτε απλή σύνδεση, είτε σύνδεση ADSL).
Αναφερόμαστε στο Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) με αριθμό 1667 Τεύχος Β' και ημερομηνία έκδοσης 18 Αυγούστου 2008.
Στην σελίδα 23875 του ΦΕΚ στο άρθρο 1 αναφέρει ότι:
Αντικείμενο της παρούσας απόφασης είναι η λήψη μέτρων για τους τελικούς χρήστες που είναι άτομα με αναπηρίες προκειμένου να εξασφαλιστεί οτι η πρόσβαση και η οικονομική προσιτότητα των διαθεσίμων στο κοινό τηλεφωνικών υπηρεσιών τελούν σε αναλογία με εκείνες που παρέχονται στους λοιπόυς χρήστες.
Και συνεχίζει το ΦΕΚ στο άρθρο 2 παράγραφος 5
Μετά απο αίτηση τους ο πάροχος καθολικής υπηρεσίας παρέχει τερματικό εξοπλισμό για χρήση τηλεκειμενογράφου ή άλλου ειδικού εξοπλισμού σε τιμές κόστους σε άτομα με δυσκολίες ακοής, όρασης (αναπηρίες από 67% και άνω)
...............................
Στο άρθρο 2 παράγραφος 6 αναφέρει τις κατηγορίες λεπτομερώς:
Στις κάτωθι κατηγορίες ατόμων προβλέπεται έκπτωση αξίας δεκαοκτώ (18) Euro επί της συνολικής μηνιαίας χρέωσης για χρήση υπηρεσιών πρόσβασης στο Δημόσιο τηλεφωνικό δίκτυο, προκειμένου να είναι δυνατή η πρόσβαση (στενής ή ευρείας Ζώνης) στο Διαδίκτυο.
Άτομα με βαριά νοητική υστέρηση, αυτισμό, και ψυχώσεις ή πάσχοντα από εγκεφαλική παράλυση με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
Άτομα με βαριά κινητική αναπηρία 67% και άνω ή πάσχοντα εκ τετραπληγίας - παραπληγίας με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω ή έχοντα αμφοτερόπλευρο ακρωτηριασμό άνω ή κάτω άκρων.
Νεφροπαθείς τελικού σταδίου και άτομα που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση συμπαγούς οργάνου (καρδιάς πνευμόνων παγκερέατος ήπατος νεφρού).
Άτομα τυφλά
Ατομα Κωφά - βαρήκοα
Αιμοροφυλικοί και πάσχοντες απο AIDS
Χανσενικοί
Άτομα πάσχοντα από θαλασσαιμία
Αρμόδιες για την πιστοποίηση των παραπάνω αναπηριών είναι οι υγειονομικές Επιτροπές του Ν. 3528/2007
Και τέλος στο άρθρο 2 παράγραφος 11 αναφέρει ξεκάθαρα:
Ο πάροχος καθολικής υπηρεσίας παρέχει δωρεάν χρόνο τηλεφωνικών συνδιαλέξεων αξίας ίσης με την αξία χιλίων (1.000) λεπτών αστικής χρέωσης μηνιαίως σε μια από τις παρακάτω κατηγορίες ατόμων.
Νεφροπαθείς τελικού σταδίου
Άτομα με βαριά κινητική αναπηρία 67% και άνω ή πάσχοντα εκ τετραπληγίας - παραπληγίας με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω ή έχοντα αμφοτερόπλευρο ακρωτηριασμό άνω ή κάτω άκρων.
Άτομα με βαριά νοητική υστέρηση, αυτισμό, και ψυχώσεις ή πάσχοντα από εγκεφαλική παράλυση με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
Άτομα τυφλά
Άτομα πάσχοντα απο θαλασσαιμία
Άτομα που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση συμπαγούς οργάνου (καρδιάς πνευμόνων παγκρέατος ήπατος νεφρού).
Αιμορροφιλικοί και πάσχοντες από AIDS
Χανσενικοί
Αρμόδιες για την πιστοποίηση των παραπάνω αναπηριών είναι οι υγειονομικές Επιτροπές του Ν. 3528/2007
Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως
(ΦΕΚ) 1667 / Τεύχος Β' / 18 Αυγούστου 2008.
Κλείνοντας την ανάρτηση μου θα ήθελα να ευχαριστήσω τον φίλο που μου ανέφερε το θέμα και μου ζήτησε να το αναδείξω μέσα από το Φιλιατρά News.
Ρεπορτάζ: Φιλιατρά News
UPDATE 6/12/08
Τον Νόμο τον έχω σε έντυπη μορφή. Δεν τον έχω σε pdf.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Εθνικό Τυπογραφείο στα τηλέφωνα:
Τηλ. (+30) 210 527 9000
Fax. (+30) 210 522 1004
και να ζητήσετε να σας αποσταλεί ταχυδρομικά το:
(ΦΕΚ) 1667 / Τεύχος Β' / 18 Αυγούστου 2008.
Όσο για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά:
1. Χρειάζεται η γραμμή του τηλεφώνου να είναι στο όνομα του ατόμου με ειδικές ανάγκες.
2. Να ανήκετε στις κατηγορίες που αναφέρει.
3. Την απόφαση της επιτροπής από την Νομαρχία που σας πιστοποιούν αναπηρία 67 τοις εκατό και άνω.
4. Την ταυτότητα σας προκειμένου να πιστοποιήσουν ότι είστε ο κάτοχος της Γραμμής.
μ αυτά τα χαρτιά πάτε στον ΟΤΕ της περιοχής σας και ζητάτε να σας εντάξουν τιμολογιακά σε αυτήν την διάταξη.
Επειδή έχει γίνει και αυτό:
Αν στον ΟΤΕ σας πουν ότι δεν έχουν καμία ενημέρωση για το θέμα απαιτήστε να επικοινωνήσουν με το 134 για να ενημερωθούν.
Στα Call Centers του 134 είναι ενημερωμένοι για το θέμα.
Σε περίπτωση που ο Υπάλληλος δεν ξέρει θα τον ενημερώσουν από το 134 και έτσι θα τύχετε της ευεργετικής διάταξης.
Αναρτήθηκε από Φιλιατρά News στις 12:35 (http://filiatranews.blogspot.com/2008/12/1000-18-euro-internet.html) http://www.blogger.com/img/icon18_email.gif (http://www.blogger.com/email-post.g?blogID=4863018429549006231&postID=2125516570694120374)http://www.blogger.com/img/icon18_edit_allbkg.gif (http://www.blogger.com/post-edit.g?blogID=4863018429549006231&postID=2125516570694120374)
βλεπετε οτι ειναι η εκπτωση ιντερνετ 18 ε ειτε απλη γραμμη ειτε ADSL.Σ εμενα δεν εγινε καμμια αλλαγη
100 φορεσ τα ιδια ποστ...παλι τα ιδια θα λεμε?
προς το παρον δεν εχει εφαρμοστει τιποτα
αυτο που μπορουμε να κανουμε να ετομασουμε μια φορμα να παρουμε υπογραφες κ να στειλουμε μαζικη επιστολη emails η κατι αλλο
100 φορεσ τα ιδια ποστ...παλι τα ιδια θα λεμε?
προς το παρον δεν εχει εφαρμοστει τιποτα
αυτο που μπορουμε να κανουμε να ετομασουμε μια φορμα να παρουμε υπογραφες κ να στειλουμε μαζικη επιστολη emails η κατι αλλο
Ειναι καλο να τα γραφουμε ολα αυτα.
Εγω σας καλω να γραψετε κι αλλα
και τα αλλα παιδια,
ελατε εδω και καταθεστε τις εμπειριες σας με τον ΟΤΕ,
προκειμενου να αποκομισω στοιχεια που θα με βοηθησουν
να συνταξω τη φορμα που θα εξηγει την κατασταση.
στον τοπικο οτε παντως στη περαια θεσσαλονικης εξακολουθουν να κανουν τη παλαβη...
μου λενε οτι γι αυτεσ τις υποθεσεις υπευθυνο ειναι καποια γραφειο του ΟΤΕ στην κατερινη.
επισης μου λεει μια θειτσα υπευθυνη γι αυτα τα θεματα εδω οτι ειναι παρανομο που εχω κ την εκπτωση στο τηλ και της pstn...μιλαμε για αγραμματους απλα
στον τοπικο οτε παντως στη περαια θεσσαλονικης εξακολουθουν να κανουν τη παλαβη...
μου λενε οτι γι αυτεσ τις υποθεσεις υπευθυνο ειναι καποια γραφειο του ΟΤΕ στην κατερινη.
επισης μου λεει μια θειτσα υπευθυνη γι αυτα τα θεματα εδω οτι ειναι παρανομο που εχω κ την εκπτωση στο τηλ και της pstn...μιλαμε για αγραμματους απλα
Όντως στη Κατερίνη είναι .Και υπεύθυνη είναι ένα γιδι με τουπέ ,που την έχει δει… Σούλα Έβανς.
notisjunior
05-04-09, 13:53
Μωρέ εγώ πιτεύω πως πολύ ασχολείστε με το θέμα. Αφού τα έχουν κάνει πλακάκια. Κάναν έτσι την ρύθμιση να σε μπλέκει. Να μην αναφέρει adsl, να μην το ένα να μην το άλλο... Και μετά δήθεν δεν την στείλανε. Εντολές εκτελούν οι υπάλληλοι να μην την δώσουν. Αυτοί στα γκια τους, να θα πάρεις έκπτωση. Αυτοί πληρώνουν, ούτως ή άλλως μισό λογαριασμό.:thumbdown:
γεια σου ανησυχο πνευμα http://www.youtube.com/watch?v=DFvkhzkS4bw&feature=related
Το ιδιωκτιτο δυκτιο μιας ιδιωτικης εταιριας πιανετε για καθολικο:
καθολικο παροχος ειναι αυτος που οριζει ο ΕΕΤΤ
προς το παρον υπαρχει συνεδριαση για το αν θα αλλαξει ο ΟΤΕ η οχι
το μονο καλο μετα απο 6μηνες αναμονης οτι εχω καλες ταχυτιτες στηforthnet
Εγω που πηρα τηλ.και ξαναρωτησα,μου ειπανε δεν ξερουνε ποτε θα'ρθει το καινουργιο χαρτι τελικα και οτι το περιμενουνε απο περισυ,ενω την αλλη φορα μου ειπανε οτι αυτες τις ημερες το περιμενουν!Τι να πεις...:questionmark::questionmark:
θα ηθελα να ενημερωσω τους καπνιστες οτι η μαστιχα χιου σε μενα τουλαχιστον κανει θαυματα
λογικο ειναι να καθυστερουνε ουσιαστικα πελατες τους περνουν υπομονη!!
θα ηθελα να ενημερωσω τους καπνιστες οτι η μαστιχα χιου σε μενα τουλαχιστον κανει θαυματα
Δηλαδη ?
τι κανει?
lamprosskordas
06-04-09, 09:11
ΦΟΥΣΚΕΣ:yes:
ειχε καμια εξελιξη κανεις επι του θεματος?
για κοιτακτξε εδω http://www.hol.gr/default.asp?pID=12&ct=45&la=1
Καλη προσφορα φαινεται, η hol τι λεει σαν εταιρια?:examiner:
notisjunior
28-05-09, 09:13
εγώ είμαι ικανοποιημένος πελάτης της. καλή ταχύτητα και πολλά συν αν βάλλεις double play...αλλά η προσφορά αφορά τα 6mbps. καλή η τιμή αρκεί να ανήκεις στους νομούς.
notisjunior
17-06-09, 11:08
Παιδιά προς πληροφόρηση και μόνο μιλώντας με την κατά αντιστοιχία εταιρία πάροχο στην περιοχή μου για την προσφορά μου εξήγησαν πως αφού είμαι ήδη συνδρομητής της ίδιας εταιρίας δεν δικαιούμαι να μπω στο πακέτο... δικαιούσαι λέει μόνο αν είσαι σε άλλη εταιρία και πας σε αυτούς... τι ωραία τι καλά...
σημερα μου ηρθε ο β' λογαριασμος απο τον ΟΤΕ μετα που υπεβαλα τα χαρτια μου για την εκπτωσι.Οι ανθρωποι η δεν ξερουν γραμματα η τους λενε να μην καταλαβαινουν.Βλεπω στο νομο την 1-8-08 οτι δικαιουμεθα 18 ε internet και 1000λ αστικες μοναδες.Εμενα λοιπον μου εκαναν μονο τα 18 ε εκπτωσι.Επικοινωνησα στο 134 τα μασουσαν, ρωτουσαν, μαλλον εχετε δικιο ,απευθυνθειτε στο τοπικο ΟΤΕ. Φεξε στραβε του αλοιθωρου που λεει η παροιμια.ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ?
σε ποιο πραγμα σου εκαναν ακριβως εκπτωση?
σε ποιο πραγμα σου εκαναν ακριβως εκπτωση?
Μια αοριστη εκπτωση ,,ειδικων ομαδων πελατων,, 17,728
notisjunior
18-06-09, 17:39
σου έφαγε και κάτι βγάλε και τις μονάδες τσουπ 2 κοψίματα
εννοω σε ποιον τομεα...τηλεφωνια ιντερνετ?και αν ναι σε dsl?
Να ειναι dsl,αλλα η εκπτωσι ειναι αοριστη, στο συνολο του λογαριασμου καπου στο τελος αναφερει οπως ακριβως το εγραψα.
Μολς τωρα επικοινωνησα με τον αρμοδιο προισταμενο και μου απαντησε οτι παιρνω και τα 1000 λεπτα αλλα δεν κανω λεει αρκετα τηλεφωνα να τις υπερβαινω και δεν φαινονται (να παιρνεται τηλεφωνα,να το δουλευεται το τηλεφωνο) ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ δεν εχουν παρει την εκπτωση να το παλεψετε ο υπαληλοι εχουν αγνοια αλλα εφ οσον εχεται 67% ΚΙΝΗΤΙΚΗ αναπηρια,παιρνεται το εξωιδρ. επιδομα ειστε ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ της εκπτωσης ,ας ειναι μικρη.Μην τους τα αφησετε θα τα ΦΑΝΕ αυτοι
φιλε σε παρακαλω πες μας λιγο αναλυτικα...
ειναι σημαντικο αυτο
εκανες αιτηση για dsl ποσα mbps?2?
ποσο καιρο πριν την εκανες?
πως παιρνεις την εκπτωση?
τα 16.5 που κοστιζει το μηνα ειναι δωρεαν,δε τα πληρωνεις?τι λογαριασμος σου ερχεται?
Προφανώς έχει τις εκπτώσεις που περιγράφονται στη σελίδα http://oteshop.ote.gr/oteshop/pdfs/special_tariffs.pdf
και ισχύουν εδώ και δέκα χρόνια.
Εχουμε καποια νεοτερα.
Κατι παει να γινει.
Αναμενονται αλλαγες παιδια.
αυτο ειναι πολυ καλο.
Οπως βλεπετε, σ'αυτο βοηθησε η καταγγελια ενος ατομου.
Σύμφωνα με την επιστολή της η ΕΕΤΤ, απαντώντας σε σχετική καταγγελία χρήστη-καταναλωτή,
αποφάσισε (με την υπ’αριθμ. 509/027/3-2-2009 απόφαση της Ολομέλειας)
την κλήση σε ακρόαση της εταιρείας «Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδας Α.Ε (ΟΤΕ Α.Ε)»,
με αντικείμενο τη διαπίστωση παράβασης της νομοθεσίας περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών
και ιδίως της υπ’ αριθμ. Οικ 44867/1637 ΚΥΑ «Λήψη μέτρων για τελικούς χρήστες που είναι Άτομα με Αναπηρίες»
(ΦΕΚ 1667/Β/18.08.2008), και συγκεκριμένα το άρθρο 2 αυτής, (το θυμοσαστε το αρθρο 2? εκει που λεγαμε οτι ειναι κρυμενη η πονηρια.)
σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται στην ΑΠ : 249/115/29-3-2002
περι Κανονισμού Ακροάσεων για Θέματα Τηλεπικοινωνιών (ΦΕΚ 642/Β/2002).
Η ακρόαση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Μαίου 2009 και αναμένεται το πόρισμα της Επιτροπής Ακρόασης.
Στην ίδια επιστολή αναφέρεται πως πέραν της άνω προγραμματισμένης ακρόασης
και την πιθανή επιβολή διοικητικών κυρώσεων εις βάρος του ΟΤΕ, η ΕΕΤΤ βρίσκεται σε στενή συνεργασία
με το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, καθώς και το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,
προκειμένου να διευκρινιστούν άμεσα τα θέματα που θέτει ο ΟΤΕ και να εφαρμοστεί άμεσα η υπόψη ΚΥΑ.
5/6/2009
[COLOR=Blue] υπ’ αριθμ. Οικ 44867/1637 ΚΥΑ «Λήψη μέτρων για τελικούς χρήστες που είναι Άτομα με Αναπηρίες»
(ΦΕΚ 1667/Β/18.08.2008),
5/6/2009
σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση - εγκυκλιο πήγα στον ΟΤΕ να κάνω αίτηση για μειωμένα τέλη. η απόφαση αναφέρει για ατομα πάσχοντα από θαλασσαιμία δηλαδη μεσογειακή. σύμφωνα με νόμο εμείς της δρεπανοκυτταρικής έχουμε τα ιδια ευεργετήματα με την μεσογειακή. εκεί στον ΟΤΕ ομως μου είπαν πως δεν γίνεται γιατί την πάθηση αυτή δεν την αναφέρει η εγκύκλιος. πάνε εσύ τωρα να εξηγήσεις τα κενά των νόμων.
και τελικα εφυγα χωρίς να καταθέσω την αίτηση για να πάρω τουλάχιστον γραπτή άρνηση.
notisjunior
06-07-09, 13:21
σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση - εγκυκλιο πήγα στον ΟΤΕ να κάνω αίτηση για μειωμένα τέλη. η απόφαση αναφέρει για ατομα πάσχοντα από θαλασσαιμία δηλαδη μεσογειακή. σύμφωνα με νόμο εμείς της δρεπανοκυτταρικής έχουμε τα ιδια ευεργετήματα με την μεσογειακή. εκεί στον ΟΤΕ ομως μου είπαν πως δεν γίνεται γιατί την πάθηση αυτή δεν την αναφέρει η εγκύκλιος. πάνε εσύ τωρα να εξηγήσεις τα κενά των νόμων.
και τελικα εφυγα χωρίς να καταθέσω την αίτηση για να πάρω τουλάχιστον γραπτή άρνηση.
ή μπορείς να πάρεις παρόμοιο πακέτο από κάποιον πάροχο με έκπτωση... ανά νομό και πάροχος... τα έχουν χωρίσει. στην κρήτη πχ είναι η cyta αλλά λέει έπαψε να δίνει προνομιακό... άκου εκεί λογική... οι άλλοι πάροχοι κάνουν τα δικά τους. Η HOL πάντως δίνει κάπου στα 8 ευρώ τον μήνα... ίντερνετ και τηλεφωνία...
όσο για τον ΟΤΕ είναι που θα πέσεις... αλλού τους κάνει απλά και το χαρτί ότι έχεις 67% και όχι ειδικά κάποια ασθένεια.
αυτο ειναι πολυ ευχαριστο...μακαρι να γινεται κατι..φιλε χαλ ευχαριστουμε κ αναμενουμε εξελιξεις.!!!
Βρε συ γι'αυτο υπαρχει ο συνηγορος του πολιτη.
Υπενθυμιζω πως οι εγκυκλιοι ή εγκυκλιες δεν αποτελουν πηγη δικαιου.
notisjunior
10-07-09, 11:01
Ο ΟΤΕ, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς στα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) και ως Πάροχος Καθολικής Υπηρεσίας στη χώρα μας, παρέχει σε άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) εκπτώσεις στη χρήση / κίνηση της τηλεφωνικής τους σύνδεσης.
Οι εκπτώσεις αυτές είναι οι εξής:
Τηλεπικοινωνιακή έκπτωση στην κίνηση της κύριας τηλεφωνικής σύνδεσης αξίας 52 € στο δίμηνο λογαριασμό του ΟΤΕ, η οποία παρέχεται στους Τυφλούς, Κινητικά Ανάπηρους και Νεφροπαθείς τελικού σταδίου.
Έκπτωση αξίας 16 € επί της συνολικής μηνιαίας χρονοχρέωσης, για χρήση υπηρεσιών μετάδοσης δεδομένων (internet-dial up συνδέσεις), η οποία παρέχεται στα άτομα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.
Η δυνατότητα πραγματοποίησης ατελώς μέχρι 20 κλήσεων ανά μήνα στην υπηρεσία πληροφοριών τηλεφωνικού καταλόγου ΟΤΕ 11888, καθώς και δωρεάν η υπηρεσία φραγής εξερχομένων κλήσεων, που παρέχονται στους τυφλούς και τα άτομα με σοβαρά προβλήματα οράσεως και ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.
Οι δικαιούχοι των εκπτώσεων και τα αντίστοιχα δικαιολογητικά αναφέρονται στη συνέχεια.
ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΟΙ (δικαιολογητικά (http://oteshop.ote.gr/oteshop/pdfs/ka.pdf) | αίτηση (http://oteshop.ote.gr/oteshop/pdfs/aitisi_ka.pdf))
ΤΥΦΛΟΙ (δικαιολογητικά (http://oteshop.ote.gr/oteshop/pdfs/ty.pdf) | αίτηση (http://oteshop.ote.gr/oteshop/pdfs/aitisi_ty.pdf))
ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ (δικαιολογητικά (http://oteshop.ote.gr/oteshop/pdfs/ne.pdf) | αίτηση (http://oteshop.ote.gr/oteshop/pdfs/aitisi_ne.pdf))
ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 67% (δικαιολογητικά | (http://oteshop.ote.gr/oteshop/pdfs/an67.pdf)αίτηση (http://oteshop.ote.gr/oteshop/pdfs/aitisi_ka67.pdf))
ΤΥΦΛΟΙ-ΜΕΡΙΚΩΣ ΤΥΦΛΟΙ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΑΝΩ ΤΟΥ 67% (δικαιολογητικά (http://oteshop.ote.gr/oteshop/pdfs/tyan67.pdf) | αίτηση (http://oteshop.ote.gr/oteshop/pdfs/aitisi_ty67.pdf))
Επισημαίνεται ότι για τη χορήγηση των ανωτέρω τηλεπικοινωνιακών εκπτώσεων, τα απαραίτητα ανά περίπτωση δικαιολογητικά προσκομίζονται εφάπαξ με την κατάθεση της αίτησης στο Κατάστημα ΟΤΕ και οι πελάτες υποχρεούνται να τα ανανεώσουν μετά τη λήξη ισχύος τους. Επίσης οι πελάτες / δικαιούχοι άμεσοι ή έμμεσοι, πρέπει να προσκομίζουν στο αρμόδιο Κατάστημα ΟΤΕ στο πρώτο δίμηνο κάθε έτους Πιστοποιητικό Οικογενειακής τους Κατάστασης.
Για την διαδικασία κατάθεσης των αιτήσεων θα πρέπει να τυπώσετε την αντίστοιχη αίτηση και να την καταθέσετε αυτοπροσώπος ή μέσω αντιπροσώπου του νομικού προσώπου ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο από το συνδρομητή τρίτο πρόσωπο (με εξουσιοδότηση θεωρημένη ως προς το γνήσιο της υπογραφής από Δημόσια Αρχή) στο πλησιέστερο Κατάστημα ΟΤΕ (http://oteshop.ote.gr/portal/page/portal/OTESHOP/customer_service/ShopsNetwork).
Εξυπηρέτηση Πελατών
http://oteshop.ote.gr/oteshop/images/oteshop.gif Καταστήματα ΟΤΕ (http://oteshop.ote.gr/portal/page/portal/OTESHOP/customer_service/ShopsNetwork)
http://oteshop.ote.gr/oteshop/images/call134.gif Καλέστε χωρίς χρέωση από όλη την Ελλάδα
http://oteshop.ote.gr/portal/page/portal/OTESHOP/customer_service/cu_timologia_amea
Τηλεπικοινωνιακή έκπτωση στην κίνηση της κύριας τηλεφωνικής σύνδεσης αξίας 52 € στο δίμηνο λογαριασμό του ΟΤΕ, η οποία παρέχεται στους Τυφλούς, Κινητικά Ανάπηρους και Νεφροπαθείς τελικού σταδίου.
φιλε οταν λεει κινητικα αναπηρους εννοει ΜΟΝΟ παρα-τετρα-πληγικους καμμια αλλη κινητικη αναπηρια.
notisjunior
10-07-09, 22:57
φιλε οταν λεει κινητικα αναπηρους εννοει ΜΟΝΟ παρα-τετρα-πληγικους καμμια αλλη κινητικη αναπηρια.
δεν το νομίζω... το ρώτησα και είναι γενικό.
δεν το νομίζω... το ρώτησα και είναι γενικό.
και εγω το ρωτησα και στο τοπικο και στα κεντρικα και ετσι ειναι...λυπαμαι...
notisjunior
11-07-09, 19:24
και εγω το ρωτησα και στο τοπικο και στα κεντρικα και ετσι ειναι...λυπαμαι...
μάλλον δεν τα λένε σωστά. Το πολύ πας σε πάροχο και σου δίνει και περισσότερα
Εγω πάντως που έχω παραπληγία αποτέλεσμα ΣΚΠ παίρνω όλα τα παραπάνω!!!!!
παιδια πηρα στον ΟΤΕ και μου ειπαν οτι δεν δικαιουμαι εκπτωση στο παγιο Αdsl ποτε θα εχουμε κατι νεοτερο?
παιδια πηρα στον ΟΤΕ και μου ειπαν οτι δεν δικαιουμαι εκπτωση στο παγιο Αdsl ποτε θα εχουμε κατι νεοτερο?
Μετα που θα φαει προστιμο απο την Εθνικη Επιτροπη Τηλεπικοινωνιων.
Να και κατι καλό.
Θυμαμαι πριν λιγο καιρο που στο adsl.gr διαμαρτυροντουσαν
κατι παιδια για τη Vivodi που τους εκανε πελατες χωρις εγγραφη συμφωνια,
μονο επειδη τους επαιρναν τηλεφωνο και τους ρωτουσαν αν θελουν να
λαβουν μια προσφορα ζητωντας τους τα στοιχεια τους.
Θυμαμαι και εναν τυπο που εφερνε συνεχεια αντιρρησεις στις οποιεσδηποτε καταγγελιες
και υποστηριζε συνεχεια τη Vivodi (επειδη προφανως η ιστοσελιδα τα τσεπωνει απο τους παροχους
και βαζουν δικα τους ατομα με τεχνικες γνωσεις που εξυπηρετουν
δηθεν με τις συμβουλες τους περι ρυθμισεων και συνδεσεων).
Στο ιντερνετ υπαρχει πολυ ψεμμα.
Διοικητικά Πρόστιμα στην Εταιρεία VIVODI για θέματα προεπιλογής φορέα
10 Ιουνίου 2009
Tην επιβολή διοικητικών προστίμων στην εταιρεία VIVODI συνολικού ύψους 290.000 ευρώ,
αποφάσισε στη χθεσινή της συνεδρίαση η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ, για θέματα προεπιλογής φορέα.
Ειδικότερα, η ΕΕΤΤ, στο πλαίσιο των ακροάσεων που διενήργησε κατόπιν καταγγελιών καταναλωτών,
διαπίστωσε ότι η εν λόγω εταιρεία προέβη κατά το χρονικό διάστημα
Απριλίου 2008- Σεπτεμβρίου 2008 σε αυθαίρετες ενεργοποιήσεις προεπιλογής φορέα
χωρίς την απαιτούμενη συγκατάθεση των καταναλωτών.
Επισημαίνεται ότι για τον καθορισμό του ύψους του προστίμου
ελήφθη υπόψη ο αριθμός των καταγγελιών στις οποίες διαπιστώθηκε παράβαση
καθώς επίσης και το γεγονός ότι η VIVODI είναι επανειλημμένα υπότροπος ως προς το συγκεκριμένο θέμα.
Mολις γυρισα απο τον ΟΤΕ
Τους ρωτησα για την εκπτωση στο ιντερνετ
μετα απο καποια τηλεφωνα στα κεντρικα μου ειπαν
οτι η εκπτωση δεν ισχυει για conn-x
αλλα μονο για συνδεση Dial up
notisjunior
17-07-09, 12:35
για άλλη μια φορά αναστασία τα λένε λάθος...
αντρέα αυτό με την vivodi δεν σχετίζεται με έκπτωση για αμεα αλλά η εταιρία πάει για εξαγορά ή κλείσιμο...
για άλλη μια φορά αναστασία τα λένε λάθος...
αντρέα αυτό με την vivodi δεν σχετίζεται με έκπτωση για αμεα αλλά η εταιρία πάει για εξαγορά ή κλείσιμο...
Εκατσα μια ωρα εκει και το ψαχνανε γιατι επεμενα οτι δικαιουμαι την εκπτωση
πηραν τηλ. για να ρωτησουν
Μ.Αραβαντινου 2106331115
Β. Δημητριου 2106331125
Τους ειπαν να ξαναπαρουν για να μιλησουν με την αρμοδια σε αυτα τα θεματα
μου διαφευγει ομως το ονομα της
Ολοι ειπαν στην υπαλληλο του Οτε του ωρωπου αυτα που ειπα παραπανω
Αναμανουρι βασιζονται στη συνταξη του αρθρου, προσεξε την:
"Στο άρθρο 2 παράγραφος 6 αναφέρει τις κατηγορίες λεπτομερώς:
Στις κάτωθι κατηγορίες ατόμων προβλέπεται έκπτωση αξίας δεκαοκτώ (18) Euro
επί της συνολικής μηνιαίας χρέωσης για χρήση υπηρεσιών πρόσβασης στο Δημόσιο τηλεφωνικό δίκτυο,
προκειμένου να είναι δυνατή η πρόσβαση (στενής ή ευρείας Ζώνης) στο Διαδίκτυο."
Bλεπεις?
"Στενης ή Ευρειας"
Πανω σε αυτο το "ή" εχουν βρει νομικο πατημα και το χρησιμοποιουν
ως επιλογη.
Ετσι επιλεγουν τη "στενη"
(δηλαδη την απλη τηλεφωνικη συνδεση
και οχι την ευρεια (ADSL).
Χαιρω πολυ, Θανασ...ε...Hal9000!:mrgreen:
Οποτε εκπτωση γιοκ :angry:
παιδια για διαβαστε αυτο.Μπορει να το γνωριζεται αλλα εγω εδω βασιστηκα.Απαραιτητη προυποθεση να παιρνουμε το εξωιδρυματικο για κινητικο λογο που επιφερει αναπηρια 68%
[INDENT]Στις κάτωθι κατηγορίες ατόμων προβλέπεται έκπτωση αξίας δεκαοκτώ (18) Euro επί της συνολικής μηνιαίας χρέωσης για χρήση υπηρεσιών πρόσβασης στο Δημόσιο τηλεφωνικό δίκτυο, προκειμένου να είναι δυνατή η πρόσβαση (στενής ή ευρείας Ζώνης) στο Διαδίκτυο.
[INDENT]Ο πάροχος καθολικής υπηρεσίας παρέχει δωρεάν χρόνο τηλεφωνικών συνδιαλέξεων αξίας ίσης με την αξία χιλίων (1.000) λεπτών αστικής χρέωσης μηνιαίως σε μια από τις παρακάτω κατηγορίες ατόμων.
Μπηκα να διαβασω γιατι κατι εψαχνα και επεσα στο μην του Νικου.
Τα διαζευκτικα 'η,εγω τα εκανα κοκκινα.
Μαλλον δεν προσεξε το διαζευκτικο 'η ,ειτε αυτος ειτε καποιος υπαλληλος του ΟΤΕ που τον ''πληροφορησε
και μπερδευτηκε απο το ''και '' στην διατυπωση ''και ανω'',που ομως αναφερεται στο ποσοστο και οχι στο παρακατω''πασχοντα εκ τετραπληγιας''.
Δεν λεει ο νομος ,οτι πρεπει να εχεις παραπληγια με 67% για τις παροχες αυτες.
Λεει και για βαρια κινητικη αναπηρια 67% αλλα εδω υπαρχει θεμα.
Το βαρια γραφεται απο την επιτροπη της νομαρχιας,προκειμενου να παρει καποιος προνοιακο επιδομα και με 67% αναπηρια.
Αν εχει ομως μια γνωματευση της επιτροπης για εφορια 'η καρτα,εχει απλα λεει κινητικη αναπηρια 67%.
Οποτε πολυ κακη η διατυπωση στον νομο,αν καποιος δεν εχει αποφαση για προνοιακο αλλα για εφορια,δεν θα δικαιουται την εκπτωση του ΟΤΕ;
Επισης κινητικη αναπηρια μπορει να εχει κανεις 67% στο ενα ποδι ,αρα παραπληγικο δεν δικαιουται,δεν σημαινει ομως οτι δεν εχει κινητικη αναπηρια επειδη δεν παιρνει το επιδομα.
Οποιου του αρνηθουν,αιτησουλα πρωτοκολλημενη,οπου να εξηγει ο αιτων οτι για την ιδια αναπηρια,αλλοτε οταν ειναι να παρει κανεις προνοιακο γραφει,το ''βαρια'' κι οταν θελει χαρτι για εφορια-καρτα,δεν γραφεται το ''βαρια'',παρα μονο κινητικη αναπηρια 67%,απο τις επιτροπες.
Αν ο ΟΤΕ απαντησει οτι δεν δεχεται το να μην γραφει το χαρτι ''βαρια'',την απαντηση στον Συνηγορο του πολιτη να τα ξεμπλεξει με νομαρχια και ΟΤΕ.
Υ.Γ Επισης, γενικα υπαρχει μια παρανοηση οσον αφορα την κινητικη αναπηρια.
Κινητικη αναπηρια δεν σημαινει υποχρεωτικα αναπηρια στα ποδια και τα
χερια οταν ειναι παραλυτα κι αυτο κινητικη αναπηρια λεγεται.
Γι αυτο,ας μην αφηνουνε στις ''γνωσεις'' του καθε υπαλληλου,τα δικαιωματα τους,οσοι δικαιουνται διαφορα.
Τωρα οσον αφορα τον νομο για τις παροχες του ΟΤΕ,δεν λεει πουθενα αναπηρια στα ποδια οταν λεει για ''βαρια κινητικη αναπηρια'',οποτε ας αποδειξουν αυτοι απο που βγαινει το συμπερασμα οτι αν η αναπηρια ειναι στα χερια,δεν δικαιουται κανεις την εκπτωση.
Το λεει καθαρα ο νομος ,δεν μιλαει για αναπηρια στα ποδια στο πρωτο σκελος.
Αν αυτο ειχε στο μυαλο αυτος που εφτιαξε τον νομο,πολυ λαθος το διατυπωσε.Οποτε ας τα ξεμπλεξουνε αυτοι στην βουλη ,με καποια διευκρινηση.
Για μενα ,αυτο που λεει αυστηρα ο νομος,αυτο και ισχυει.
''Αν και εννοειται,'' δεν εχει στον νομο.
Επρεπε να λεει''βαρια κινητικη αναπηρια στα κατω ακρα με 67% και ανω. Αλλα και παλι,με ποια λογικη θα απεκλειε οσους εχουν παραλυτα ανω ακρα;;;Οταν για παραλυση μονο στα ανω ακρα (πληρη και στα 2) δινει το δικαιωμα να αγορασουνε αναπηρικο αυτοκινητο;
''
Οποτε,οποιος εχει αναπηρια κινητικη στα ανω ακρα και του λενε στον ΟΤΕ οτι αυτοι θελουν στα ποδια την αναπηρια,αιτηση ,απαντηση και μετα στον συνηγορο.
Τωρα δεν ξερω αν αξιζει αυτη η διαδικασια οσον αφορα τις παροχες του ΟΤΕ,αλλα εγω αλλα ηθελα να επισημανω.
Το ποιοι δικαιουνται την εκπτωση και τι σημαινει κινητικη αναπηρια.
notisjunior
23-10-09, 14:09
Για τους ΑΜΕΑ που κατοικοεδρεύουν στην Κρήτη αλλά και στους νομούς ( http://www.cyta.gr/gr/Epidothsh.html ) που υπάρχει κάλυψη από την εταιρία CYTA http://www.cyta.gr/
τρέχει μέχρι τέλος Οκτωβρίου επιδοτούμενο πρόγραμμα για τηλεφωνία και ίντερνετ με 10,49 € το μήνα για 12 μήνες.
Συνδυαστικά, μπορείτε να αποκτήσετε και ένα laptop hp Compaq 615 (http://www.cyta.gr/files/File/HP615.pdf) ή ένα netbook hp mini 5101 (http://www.cyta.gr/files/File/Notebook5101.pdf) σε προνομιακές τιμές με ή χωρίς Επιδότηση. Διαλέξτε μια από τις δύο επιλογές, αυτή που σας ταιριάζει καλύτερα!
Πληροφορίες για την Επιδότηση (σε ποιους απευθύνεται) εδώ (http://www.cyta.gr/gr/Epidothsh.html)
Μολς τωρα επικοινωνησα με τον αρμοδιο προισταμενο και μου απαντησε οτι παιρνω και τα 1000 λεπτα αλλα δεν κανω λεει αρκετα τηλεφωνα να τις υπερβαινω και δεν φαινονται (να παιρνεται τηλεφωνα,να το δουλευεται το τηλεφωνο) ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ δεν εχουν παρει την εκπτωση να το παλεψετε ο υπαληλοι εχουν αγνοια αλλα εφ οσον εχεται 67% ΚΙΝΗΤΙΚΗ αναπηρια,παιρνεται το εξωιδρ. επιδομα ειστε ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ της εκπτωσης ,ας ειναι μικρη.Μην τους τα αφησετε θα τα ΦΑΝΕ αυτοι
δλδ έχει κιν αναπηρία 67% και άνω και παίρνεις από τον ΟΤΕ 16,5€ έκπτωση σε conx και -1000λεπτά από το λογαριασμό?
είναι και η γυναίκα μου σε ίδια κατηγορία γι αυτό ρωτάω γιατί θα πάω από βδομάδα να κάνω αίτηση
Ευχαριστώ
notisjunior
06-11-09, 17:38
δλδ έχει κιν αναπηρία 67% και άνω και παίρνεις από τον ΟΤΕ 16,5€ έκπτωση σε conx και -1000λεπτά από το λογαριασμό?
είναι και η γυναίκα μου σε ίδια κατηγορία γι αυτό ρωτάω γιατί θα πάω από βδομάδα να κάνω αίτηση
Ευχαριστώ
Ναι. Πέρα από τον ΟΤΕ που επιμένει να μην δίνει την έκπτωση για το adsl σε πολλά καταστήματά του, υπάρχουν και οι ιδιωτικοί πάροχοι.
τελικα απ οτι βλεπω στο λογαρισμο μου μου κανουν την εκπτωση 17,.....και κατι ψιλα στο ιντερνετ οχι ομως τις 1000 δωρεαν μοναδες (μαλακιες) Την ταχυτητα απο 2 την ζητησα και πηγε στα 8 πληρωνω ομως την διαφορα γυρω στα 8 ευρω
Πρέπει να καταλάβετε κάτι.
Άλλο είναι ο Ο.Τ.Ε. άλλο η COSMOTE κι άλλο η OTENET .
Λογοδοτούν μεν στην κεντρική διεύθυνση του Ο.Τ.Ε. αλλά δεν είναι παραρτήματα του ,(φραντζαιζ).
Ει ναι διαφορετικές εταιρίες με τελείως ξεχωριστές πολιτικές
Γι αυτό λοιπόν αν θέλει κάποιος 1000 μονάδες δωρεάν πρέπει να έχει σύνδεση Ο.Τ.Ε. , αν θέλει να έχει άλλες προσφορές πρέπει να έχει σύνδεση COSMOTE η OTENET κοκ.
Είναι λίγο μπερδεμένο……. Μα τόσο ξεκάθαρο.
notisjunior
07-11-09, 10:14
Πρέπει να καταλάβετε κάτι.
Άλλο είναι ο Ο.Τ.Ε. άλλο η COSMOTE κι άλλο η OTENET .
Λογοδοτούν μεν στην κεντρική διεύθυνση του Ο.Τ.Ε. αλλά δεν είναι παραρτήματα του ,(φραντζαιζ).
Ει ναι διαφορετικές εταιρίες με τελείως ξεχωριστές πολιτικές
Γι αυτό λοιπόν αν θέλει κάποιος 1000 μονάδες δωρεάν πρέπει να έχει σύνδεση Ο.Τ.Ε. , αν θέλει να έχει άλλες προσφορές πρέπει να έχει σύνδεση COSMOTE η OTENET κοκ.
Είναι λίγο μπερδεμένο……. Μα τόσο ξεκάθαρο.
Πηγαίνοντας σε κατάστημα ΟΤΕ (δεν θα αναφέρω ποιο) είδα το εξής σκηνικό.
ΑΜΕΑ (καροτσάτος) έχει πάει να διαμαρτηρηθεί για τον λογαριασμό που του ήρθε παρότι είχε ζητήσει να υπάρξουν έκπτωση που δικαιούται ως αμεα. η υπάλληλος άρχισε κάτι "θα μπει από τον επόμενο" και "θα δειτε κάντε υπομονή". Μου κίνησε την περιέργεια να ρωτήσω τι σόι εκπτώσεις (αν και ξέρω ποιες πραγματικά πρέπει να δώσει) γνωρίζει και θα μου πει πως δικαιούμαι. Η απάντησή της ήταν η ακόλουθη. "Δικαιούστε να λάβετε 1000 μονάδες κλήσεις το δίμηνο." Ρωτώντας τι γίνεται για το θέμα του ίντερνετ μου απάντησε τα ακόλουθα: "Δεν μπορούμε να σας κάνουμε έκπτωση γιατί δεν αφορά τις ADSL συνδέσεις. Είναι για αγορά προπληρωμένου χρόνου καρτών σύνδεσης Ίντερνετ."
Τώρα όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Δεν ήθελα να τσακωθώ και να τις μάθω πως και τι να κάνει. Εδώ και την εγκύκλιο να της πήγαινα θα με έστελνε σε κάποιον αρμόδιο άλλο και μετά απλά θα την πέταγαν. Το κατάστημα ήταν κεντρικό και μεγάλης πόλης. Φαντάσου τι θα γίνεται στα μικρότερα του ΟΤΕ. Μητρική δεν είναι φίλτατε; :yes:
φιλε koni η συνδεση μου και ο λογαριασμος μου ειναι με τον ΟΤΕ. Κανουμε βλακεια ολοι μας που συνδεομαστε με την cyta ME 17 ευρω και κατι μεσα ιντερνετ απεριοριστες κλησεις και με 27 χωρες του εξωτερικου και δεν ξερω τι αλλο μονο παρακαλουμε τον ΟΤΕ,ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙς.Η cyta να ξερεται δεν πιανει παντου ομως
Επίσης να είστε προσεκτικοί με την μαιμουδια που γίνεται με μια εταιρία (ο θεός να την κάνει……) cosmotelco.
Δεν έχει καμιά μα καμιά σχέση με την COSMOTE.
Πολύ προσοχή παρακαλώ.
Πηγαίνοντας σε κατάστημα ΟΤΕ (δεν θα αναφέρω ποιο) είδα το εξής σκηνικό.
ΑΜΕΑ (καροτσάτος) έχει πάει να διαμαρτηρηθεί για τον λογαριασμό που του ήρθε παρότι είχε ζητήσει να υπάρξουν έκπτωση που δικαιούται ως αμεα. η υπάλληλος άρχισε κάτι "θα μπει από τον επόμενο" και "θα δειτε κάντε υπομονή". Μου κίνησε την περιέργεια να ρωτήσω τι σόι εκπτώσεις (αν και ξέρω ποιες πραγματικά πρέπει να δώσει) γνωρίζει και θα μου πει πως δικαιούμαι. Η απάντησή της ήταν η ακόλουθη. "Δικαιούστε να λάβετε 1000 μονάδες κλήσεις το δίμηνο." Ρωτώντας τι γίνεται για το θέμα του ίντερνετ μου απάντησε τα ακόλουθα: "Δεν μπορούμε να σας κάνουμε έκπτωση γιατί δεν αφορά τις ADSL συνδέσεις. Είναι για αγορά προπληρωμένου χρόνου καρτών σύνδεσης Ίντερνετ."
Τώρα όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Δεν ήθελα να τσακωθώ και να τις μάθω πως και τι να κάνει. Εδώ και την εγκύκλιο να της πήγαινα θα με έστελνε σε κάποιον αρμόδιο άλλο και μετά απλά θα την πέταγαν. Το κατάστημα ήταν κεντρικό και μεγάλης πόλης. Φαντάσου τι θα γίνεται στα μικρότερα του ΟΤΕ. Μητρική δεν είναι φίλτατε; :yes:
Όλες αυτές οι εταιρίες ανήκουν – και λογοδοτούν στον όμιλο Ο.Τ.Ε.- όμως είναι ξεχωριστές εταιρίες με ξεχωριστές πολιτικές με δικούς τους προέδρους και διοικήσεις.
notisjunior
08-11-09, 22:37
Όλες αυτές οι εταιρίες ανήκουν – και λογοδοτούν στον όμιλο Ο.Τ.Ε.- όμως είναι ξεχωριστές εταιρίες με ξεχωριστές πολιτικές με δικούς τους προέδρους και διοικήσεις.
δεν μιλάμε για εταιρίες. μιλάμε για κεντρικό κατάστημα ΟΤΕ μεγάλης πόλης. ούτε cosmote ούτε ΟΤΕSHOP. και πάλι ότι και να ήταν δεν ήταν σωστό να λέει ότι είναι για χρονοκάρτες, ενώ το πρόγραμμα αφορά άλλη παροχή.
Δεν μπορώ να έχω άποψη επ αυτού.
Δεν εκπροσωπώ τον Ο.Τ.Ε :)
Διορθώνω.
Άποψη μπορώ να έχω.
Άλλωστε οι απόψεις είναι σαν τις κωλοτρυπίδες, όλοι έχουν από μια.
Δεν μπορώ να μιλήσω εκ μέρους του Ο.Τ.Ε. γιατί δεν τον εκπροσωπώ.
notisjunior
09-11-09, 15:37
Δεν τρέχει τίποτα βρε koni. άλλωστε ΑΕ είναι ο ΟΤΕ.
Δεν τρέχει τίποτα βρε koni. άλλωστε ΑΕ είναι ο ΟΤΕ.
na gelaso tora h meta
kosta to akouses ayto ????? to mp....La ta lene AE.:ha-ha::ha-ha::ha-ha::ha-ha:
to syggekrimeno magazi exei krish taytothtas edo kai xronia. aytoi pou douleyoun ekei den exoun apofasisei akoma an einai Dhmosio h AE. h idiotiko.
otan to apofasisiun tha einai kalytera gia olous mas(oti kai na apofasisoun):confused1:
na gelaso tora h meta
kosta to akouses ayto ????? to mp....La ta lene AE.:ha-ha::ha-ha::ha-ha::ha-ha:
to syggekrimeno magazi exei krish taytothtas edo kai xronia. aytoi pou douleyoun ekei den exoun apofasisei akoma an einai Dhmosio h AE. h idiotiko.
otan to apofasisiun tha einai kalytera gia olous mas(oti kai na apofasisoun):confused1:
Να γελας γενικως Billy με τετοια κουλα που διαβαζεις:yes:αχαχαχα:rose:
τελικα απ οτι βλεπω στο λογαρισμο μου μου κανουν την εκπτωση 17,.....και κατι ψιλα στο ιντερνετ οχι ομως τις 1000 δωρεαν μοναδες (μαλακιες) Την ταχυτητα απο 2 την ζητησα και πηγε στα 8 πληρωνω ομως την διαφορα γυρω στα 8 ευρω
σε ποιο πραγμα σου κανουν εκπτωση?εχεισ DSL στον ΟΤΕ κ σου κανουν την εκπτωση των 18 ευρω?
notisjunior
18-11-09, 23:04
Σε κάποιες πόλεις τις κεντρικής Μακεδονίας υπάρχει αυτή η προσφορά για ένα χρόνο σε νέους συνδομητές με 19.90 ευρώ τον μήνα Forthnet 2play ,ισχύει μέχρι τέλος του μήνα.Για ρωτήστε να μάθετε.....
Εγώ πάντως έκανα αίτηση γιατί την βρήκα πολύ συμφέρουσα!!!!!:thumbsup:
επιδοτούμενο υπάρχει σε διάφορες περιοχές της ελλάδας από όλες τις εταιρίες.
η hol ειναι απο τις πιο ανευθυνες.
οι η/υ που δωθηκαν απο τους διαφορεις φορεις των αμεα.
στα πλαισια της κοινωνιας της πληροφοριας
περιλαμβανουν 1 ετος ιντερνετ adsl συνδεση δωρεαν.
εδω κ 2 μνες τους καλω στν hol
κ κανουν τις παπιες.
σε ποιο πραγμα σου κανουν εκπτωση?εχεισ DSL στον ΟΤΕ κ σου κανουν την εκπτωση των 18 ευρω?
εχω μπροστα μου τον λογαριασμο και μπορω να μιλησω μετα βεβαιοτητος...συνδεση ADSL 8 Mbps εκπτωση Ειδικων ομαδων Πελατων 18,168 ε.Ολα αυτα απο τον ΟΤΕ.Ειχα γραψει εδω οτι η cyta κανει προσφορα με 17,49 ευρω παγιο-κλησεις υπεραστικες-κινητα και ιντερνετ ομως κακη ποιοτητα- λαθος τηλεφωνα-το ιντερνετ σερνεται κλπ αναθεωρω λοιπον Επισης τα τελη των 8 Mbps βλεπω οτι ειναι 27,60 μου γινεται η εκπτωση των 18,...και πληρωνω την διαφορα των 8,.....
notisjunior
19-11-09, 11:53
εχω μπροστα μου τον λογαριασμο και μπορω να μιλησω μετα βεβαιοτητος...συνδεση ADSL 8 Mbps εκπτωση Ειδικων ομαδων Πελατων 18,168 ε.Ολα αυτα απο τον ΟΤΕ.Ειχα γραψει εδω οτι η cyta κανει προσφορα με 17,49 ευρω παγιο-κλησεις υπεραστικες-κινητα και ιντερνετ ομως κακη ποιοτητα- λαθος τηλεφωνα-το ιντερνετ σερνεται κλπ αναθεωρω λοιπον Επισης τα τελη των 8 Mbps βλεπω οτι ειναι 27,60 μου γινεται η εκπτωση των 18,...και πληρωνω την διαφορα των 8,.....
η CYTA δίνει το πακέτο 10 (10,48 νομίζω) ευρώ ίντερνετ και τηλεφωνία.
ο οτε δεν το εφαρμόζει παντού. άλλα σου λένε στο ένα κατάστημα και άλλα στο άλλο.
Μέχρι στιγμής, δεν μπόρεσα να καταλήξω σε ποιά εταιρεία θα κάνω την αίτηση για σύνδεση. Απ΄ ότι διάβασα, σε όλες βρίσκω υπέρ και κατά. Ίσως θα πρέπει να περιμένω τις γιορτές, που ίσως βγάλουν προσφορές. Πιστεύω να βγάλουν κάποια καλή και συμφέρουσα προσφορά.
Προς το παρόν (εδώ και δύο ημέρες) είμαι χωρίς σύνδεση, γιατί η γειτόνισα (που παράλληλα έπερνα κι εγώ) την διέκοψε. Οπότε τώρα βγήκα με το αυτοκίνητο 300 μέτρα από το σπίτι μου, βρήκα ξεκλείδωτο δίκτυο και μπήκα.
Επειδή το Σαββατοκύριακο θα είμαι εκτός internet http://www.nivaclub.gr/forum/viewtopic.php?f=9&t=3508 γι αυτό θα τα πούμε από Δευτέρα.
Καλά να περνάμε όλοι μας !! :hello:
αυτο ειναι φοβερο που λες φιλε
σημαινει οτι ο οτε αποδεχτηκε επιτελους την εκπτωση!
αληθεια εχεις ακομα κ την εκπτωση των 1000 μοναδων/μηνα?
Μέχρι στιγμής, δεν μπόρεσα να καταλήξω σε ποιά εταιρεία θα κάνω την αίτηση για σύνδεση. Απ΄ ότι διάβασα, σε όλες βρίσκω υπέρ και κατά. Ίσως θα πρέπει να περιμένω τις γιορτές, που ίσως βγάλουν προσφορές. Πιστεύω να βγάλουν κάποια καλή και συμφέρουσα προσφορά. :hello:
Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
Όπως προείπα και στην παράθεση, ως παντελώς άσχετος με το θέμα, ζητώ :whiteflag: την βοήθειά σας.
Μένω στην αρχή της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, στην κάτω πλευρά του Α΄νεκροταφείου, στον Νέο Κόσμο. Ο ΟΤΕ της περιοχής μου βρίσκεται περίπου στα 500 μέτρα.
Θα παρακαλούσα από τους γνώστες, να με βοηθήσουν στα ερωτήματά μου:
τι σύνδεση να προτιμήσω (σχετικά με την περιοχή μου), πότε περίπου υπολογίζεται ότι οι διάφορες εταιρείες κάνουν προσφορές, τι θα πρέπει να τους ζητήσω (ενδεικτικά αναφέρω ότι δεν είμαι στις κατηγορίες που ζητά ο ΟΤΕ για τις προσφορές του προς εμάς) και τι πρέπει να προσέξω στις πιθανές “παγίδες” τους ως προς την σύνδεση ;
Κάθε δυνατή βοήθεια δεκτή :hello:.
notisjunior
23-11-09, 12:58
Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
Όπως προείπα και στην παράθεση, ως παντελώς άσχετος με το θέμα, ζητώ :whiteflag: την βοήθειά σας.
Μένω στην αρχή της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, στην κάτω πλευρά του Α΄νεκροταφείου, στον Νέο Κόσμο. Ο ΟΤΕ της περιοχής μου βρίσκεται περίπου στα 500 μέτρα.
Θα παρακαλούσα από τους γνώστες, να με βοηθήσουν στα ερωτήματά μου:
τι σύνδεση να προτιμήσω (σχετικά με την περιοχή μου), πότε περίπου υπολογίζεται ότι οι διάφορες εταιρείες κάνουν προσφορές, τι θα πρέπει να τους ζητήσω (ενδεικτικά αναφέρω ότι δεν είμαι στις κατηγορίες που ζητά ο ΟΤΕ για τις προσφορές του προς εμάς) και τι πρέπει να προσέξω στις πιθανές “παγίδες” τους ως προς την σύνδεση ;
Κάθε δυνατή βοήθεια δεκτή :hello:.
γιάννη μπες εδώ http://www.hol.gr/default.asp?pID=23&ct=39&itmID=109&la=1
προϋπόθεση είναι να μην ανήκεις στο δίκτυο της HOL ώστε να μεταφερθείς.
γιάννη μπες εδώ http://www.hol.gr/default.asp?pID=23&ct=39&itmID=109&la=1
προϋπόθεση είναι να μην ανήκεις στο δίκτυο της HOL ώστε να μεταφερθείς.
Νότη, σ΄ευχαριστώ για την απάντησή σου, θα το ψάξω.
Δεν ξέρω όμως, αν θα πρέπει να περιμένω λίγο, μήπως και βγάλουν προσφορές λόγω εορτών.
Πάντως ωραίο το link (δεν είμαι σε κανένα δίκτυο) και συμφέρουσα η τιμή !! :thankyou:
Τελικά ακόμα δεν ξέρουν τπτ στον ΟΤΕ, δεν έχουν λάβει λέει το νέο νόμο και δεν κάνουν τις εκπτώσεις.... mail κατεγγελία στην ΕΕΕΤ και προσευχές να βγει κάποια άκρη.
notisjunior
31-12-09, 11:43
Τελικά ακόμα δεν ξέρουν τπτ στον ΟΤΕ, δεν έχουν λάβει λέει το νέο νόμο και δεν κάνουν τις εκπτώσεις.... mail κατεγγελία στην ΕΕΕΤ και προσευχές να βγει κάποια άκρη.
μάλλον αυτό γίνεται γιατί οι υπάλληλοι στον οτε δεν θέλουν να δώσουν. αναρωτιέμαι αν έχουν και τέτοιες εντολές. αλλού παρερμηνεύουν τις διατάξεις και αλλού δεν τις έχουν λάβει καν.
αναρωτιέμαι αν έχουν και τέτοιες εντολές.
Αυτο γινεται, λετε οι υπαλληλοι να μην θελουν να μας το δωσουν?
lamprosskordas
05-01-10, 09:51
Για οσους θελουν μεγαλες ταχυτητες ισως να μην ειναι και τιποτα τα 18ευρω αλλα για οσους θελουν απλες ταχυτητες ειναι μια χαρα!
Σωπα ρε μπισκοτε:ha-ha::ha-ha:δηλαδη τι ταχυτητα θες και τα 18 δεν ειναι τιποτα?του ηχου?τα 24 μβ παν 25 ευρα...
πηγα εχθες στην φορθνετ για να βαλω το επιδοτουμενο ιντερνετ που διαφημιζουν στην σελιδα τους για βορεια ελλαδα ...
και μου λενε δεν γινεται...:ha-ha:
ισχυει για ολη την βορειο ελλαδα εκτος απο την θεσσαλονικη....:ha-ha::ha-ha:
ρε αυτοι οι μαλακες αυτες τις εκπτωσεις και τις επιδοτησεις τις βγαζουν απλα για να σε τρεχουν οχι για να σε βοηθησουν...
δεν παν να κουρευονται,ξανα για εκπτωσεις 10-15 ευρω δεν κανω τιποτα.ΟΥΣΤ:thumbdown:
notisjunior
05-01-10, 10:49
Αυτο γινεται, λετε οι υπαλληλοι να μην θελουν να μας το δωσουν?
κι όμως συμβαίνει. υπάρχει σκοπιμότητα αφού σε άλλα καταστήματα το δίνουν και σε άλλα όχι
notisjunior
05-01-10, 10:54
Σωπα ρε μπισκοτε:ha-ha::ha-ha:δηλαδη τι ταχυτητα θες και τα 18 δεν ειναι τιποτα?του ηχου?τα 24 μβ παν 25 ευρα...
πηγα εχθες στην φορθνετ για να βαλω το επιδοτουμενο ιντερνετ που διαφημιζουν στην σελιδα τους για βορεια ελλαδα ...
και μου λενε δεν γινεται...:ha-ha:
ισχυει για ολη την βορειο ελλαδα εκτος απο την θεσσαλονικη....:ha-ha::ha-ha:
ρε αυτοι οι μαλακες αυτες τις εκπτωσεις και τις επιδοτησεις τις βγαζουν απλα για να σε τρεχουν οχι για να σε βοηθησουν...
δεν παν να κουρευονται,ξανα για εκπτωσεις 10-15 ευρω δεν κανω τιποτα.ΟΥΣΤ:thumbdown:
αυτό είναι αλήθεια λάμπρο. υπάρχουν συγκεκριμένοι νομοί.
http://www.forthnet.gr/templates/corporateProductsDetails2.aspx?c=10012139
είναι εκτός η α θεσσαλονίκης - δήμος θεσσαλονίκης
συγκεκριμένοι νομοί http://www.forthnet.gr/media/double_play/%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%8D%C E%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%82%20%CE%A0%CE%B5%CF%81% CE%B9%CE%BF%CF%87%CE%AD%CF%82.pdf
lamprosskordas
05-01-10, 11:04
την πουτσισαν,εχω εξοχικο στην χαλκιδικη..
θα τους τα φαω απο εκει γιατι με τσατισαν:snowman:
notisjunior
05-01-10, 11:22
οκ. αλλά μην ξεχνάς πως κάποια άλλη καλύπτει την πόλη σου.
Πάλι εξαρτάται την περιοχή, πρέπει να ανήκεις στο ιδιόκτητο δίκτυο της 4νετ, κι απ'όσο ξέρω δεν καλύπτει όλη τη Χαλκιδική, νομίζω μόνο Πολύγυρο και Νέα Μουδανιά ίσως και μερικά χωριά ακόμα, ρώτα.
Για ποια μιλάς;
notisjunior
05-01-10, 11:49
Πάλι εξαρτάται την περιοχή, πρέπει να ανήκεις στο ιδιόκτητο δίκτυο της 4νετ, κι απ'όσο ξέρω δεν καλύπτει όλη τη Χαλκιδική, νομίζω μόνο Πολύγυρο και Νέα Μουδανιά ίσως και μερικά χωριά ακόμα, ρώτα.
Για ποια μιλάς;
κάποιος πάροχος έχει αναλάβει την θεσσαλονίκη. δεν είμαι σίγουρος ποιος. μάλλον η hol.
lamprosskordas
05-01-10, 12:34
???????????
notisjunior
05-01-10, 12:47
???????????
είπαμε ποιες περιοχές καλύπτει η forthnet πριν.
εδώ είναι τις hol http://www.hol.gr/default.asp?pID=12&ct=41&la=1
εδώ είναι όλο το πρόγραμμα της κοινωνίας της πληροφορίας
http://www.infosoc.gr/infosoc/el-GR/epktp/
lamprosskordas
05-01-10, 12:55
ειμαι στην δουλεια τωρα και δεν μπορω να μπω σε τετοια σαιτ του σατανα,οταν παω σπιτι,θενξ παντως:xmas_kiss1::heart::santa1::inlove:
Aprovleptos_1979
05-01-10, 18:25
Για ποια μιλάς;
"καλυπτει" λεμε τωρα ετσι...γιατι ακομα εχουν χιλιαδες προβληματα που πρεπει να λυσουν ... απ' οσο ξερω τα παραπονα πεφτουν ....Βροχη !!!!
ΚΑΙ ΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟ !!!! ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΝΟΙΑ !!!!
Σημερα επισκεφτηκα τη forthnet στα Νεα Μουδανια Χαλκιδικης.Υπαρχει η επιδοτηση forthnet plus που αφορα και τα ΑΜΕΑ.Υπαρχουν οι εξης οικονομικες επιλογες
α)forthnet 2play αρχικη τιμη 39,90,τελικη τιμη 25,34
β)forthnet ADSL economy,αρχικη τιμη 24,90,τελικη τιμη 11,94
Η μεν πρωτη εχει απεριοριστες αστικες και υπεραστικες κλησεις,κλησεις προς 43 χωρες του εξωτερικου και 60 λεπτα προς κινητα καθως και το ιντερνετ βεβαια.
Το δευτερο πακετο αφορα ιντερνετ και σταθερη τηλεφωνια χωρις ομως καποια δωρεα λεπτα.Αυτη τη στιγμη στον ΟΤΕ πληρωνω το διμηνο 85 ευρω με το connx.
Panagiotis
22-02-10, 18:25
Επειδή δεν κατάφερα να καταλάβω, ποιά εταιρία έχει αναλάβει σαν καθολικός πάροχος την Αττική;
notisjunior
22-02-10, 21:13
Επειδή δεν κατάφερα να καταλάβω, ποιά εταιρία έχει αναλάβει σαν καθολικός πάροχος την Αττική;
αν δεν κάνω λάθος η HOL ίσως και άλλη ακόμα μαζί..
katholikos paroxos sthn atikkh den ennoihte
h eparxia exei xoristh se zones oso anafira tis epixorighsies kai tis ependiseis
alla den yparxoun apoklistikothtes kai apoklismoi ayto einai paranomo as skeytomaste ligoulaki
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010, 12:50
Τσουχτερό πρόστιμο ύψους 105.000 ευρώ επέβαλε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) στον ΟΤΕ, για τη μη εφαρμογή από τον Οργανισμό των ειδικών μέτρων που προβλέπονται σε σχετική κοινή υπουργική απόφαση για τα άτομα με αναπηρίες.
Η ΕΕΤΤ χαρακτηρίζει την απόφαση αυτή μείζονος κοινωνικής σημασίας, καθώς αφορά στην προάσπιση μίας ειδικής ομάδας συμπολιτών μας με βαθμό αναπηρίας από 67% και άνω.
Τον Ιούλιο του 2009, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων είχε κάνει σύσταση προς τον ΟΤΕ για το συγκεκριμένο θέμα, καλώντας τον Οργανισμό να εφαρμόζει τις διατάξεις της σχετικής ΚΥΑ σε κάθε δικαιούχο-άτομο με αναπηρία που διαθέτει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά πιστοποίησης της αναπηρίας του.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=129965&cid=8
Ίσως να μην ταιριάζει εδώ, αλλά έχει γίνει συζήτηση που αφορά τις συνδέσεις ίντερνετ απο το ΟΤΕ.
anastasios_13
30-04-10, 19:16
Τσουχτερό πρόστιμο ύψους 105.000 ευρώ επέβαλε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) στον ΟΤΕ, για τη μη εφαρμογή από τον Οργανισμό των ειδικών μέτρων που προβλέπονται σε σχετική κοινή υπουργική απόφαση για τα άτομα με αναπηρίες.
Η ΕΕΤΤ χαρακτηρίζει την απόφαση αυτή μείζονος κοινωνικής σημασίας, καθώς αφορά στην προάσπιση μίας ειδικής ομάδας συμπολιτών μας με βαθμό αναπηρίας από 67% και άνω.
Τον Ιούλιο του 2009, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων είχε κάνει σύσταση προς τον ΟΤΕ για το συγκεκριμένο θέμα, καλώντας τον Οργανισμό να εφαρμόζει τις διατάξεις της σχετικής ΚΥΑ σε κάθε δικαιούχο-άτομο με αναπηρία που διαθέτει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά πιστοποίησης της αναπηρίας του.
Ίσως να μην ταιριάζει εδώ, αλλά έχει γίνει συζήτηση που αφορά τις συνδέσεις ίντερνετ απο το ΟΤΕ.
Μακαρι να βαζανε μυαλο αλλα που...........
Μπράβο στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών αλλά νομίζω το πρόστιμο θα το πληρώσουμε εμείς οι συνδρομητές που πληρώνουμε τα τέλη. Το θέμα είναι να επιβάλλουν στο ΟΤΕ να εφαρμόζει την ΚΥΑ, όπως ακριβώς μας επιβάλλουν την αύξηση του ΦΠΑ σε 21%, τις περικοπές στους μισθούς κτλ.
Πρόστιμο σε υπηρεσία είναι σαν να αυτομαστιγώνεσαι.
Δηλαδη θα αλλαξουν τιποτα 'η απλα θα πληρωσει το προστιμο?
Δηλαδη θα αλλαξουν τιποτα 'η απλα θα πληρωσει το προστιμο?
Θα πληρώσει το πρόστιμο. Όσο για το τι θα γίνει:
α) αν το πρόστιμο είναι πιο μικρό από όσα υπολογίζουν να χάσουν αν δώσουν τις υπηρεσίες που πρέπει θα το αφήσουν ως έχει και θα πληρώνουν τα πρόστιμα.
β) αν το πρόστιμο είναι τσουχτερό σε σχέση με ότι θα έχαναν δίνωντας τις υπηρεσίες που πρέπει θα τις δώσουν.
άντε να δούμε...
δυο χρονια μετα ακομα τιποτα ετσι...κριμα..
δυο χρονια μετα ακομα τιποτα ετσι...κριμα..
blade οπου μπορεις να βαλεις αλλη εταιρια βαλε με 40ευρω το μηνα εχεις τα παντα και απεριοριστα η διαφορα στο διμινο εινε 13ευρω αν κανεις χρηση των δωρεαν μοναδων και ιντερνετ σε χαμηλη ταχυτητα
δεν συμφερει κανεναν μας ο οτε
blade οπου μπορεις να βαλεις αλλη εταιρια βαλε με 40ευρω το μηνα εχεις τα παντα και απεριοριστα η διαφορα στο διμινο εινε 13ευρω αν κανεις χρηση των δωρεαν μοναδων και ιντερνετ σε χαμηλη ταχυτητα
δεν συμφερει κανεναν μας ο οτε
Το μόνο κακό είναι στην συγκεκριμένη περίπτωση τι γίνεται αν έχει βλάβες...εκεί...άντε να περιμένεις !
ekasartate gia poia aiteria milame kai pou
athina thesalonikh , krhth . forthnet
exei kanei to megalytero kyklo ependuseon thn 5etia
phgh:naytemporikh
Το μόνο κακό είναι στην συγκεκριμένη περίπτωση τι γίνεται αν έχει βλάβες...εκεί...άντε να περιμένεις !
ειχα μια την προτοχρονια και εκαναν 15μερες γιατι καποιος ηλιθιος υπαλληλος δεν διαβιβαζε την εντολη προς τιν οτε
για αυτη τη χαζομαρα τον απριλη μου εκαναν δωρο 2μηνες
μιλαμε για την forthnet
εχουμε κανα νεοτερο κανεις?τα οικονομικα μας περιθωρια στενευουν κ καποτε πρεπει να εφαρμοσει ο οτε αυτες τις εκπτωσεις...
Καλησπέρα σε όλους σας.
Επικοινώνησα σήμερα με την ΕΕΤΤ και μου είπαν τα εξής σε σχέση με την έκπτωση από τον καθολικό πάροχο (ΟΤΕ).
Ο ΟΤΕ είναι πλέον Α.Ε. και όχι Δ.Ε.Κ.Ο. (είναι δηλαδή ιδιωτική εταιρία με μέτοχο το κράτος).
Ο ΟΤΕ σαν καθολικός πάροχος πρέπει με βάση τον 44867/1637 (ΦΕΚ Β 1667 18.8.2008) (http://www.disabled.gr/lib/?p=17934#more-17934) να παρέχει την συγκεκριμένη έκπτωση.
Η ΕΕΤΤ έχει ήδη επιβάλει πρόστιμο στον ΟΤΕ.
Όμως
====
Η έκπτωση αυτή είναι κοινωνική προσφορά του κράτους. Το κόστος αυτής της διάταξης υπολογίζεται περίπου στα 11 εκατομμύρια ευρώ. Ο ΟΤΕ σαν Α.Ε. ζητάει από τα υπουργεία "Οικονομικών" και "Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης" να εγκρίνουν το ποσό αυτό και να τον επιδοτήσουν αφού ο ΟΤΕ αδυνατεί (και σαν Α.Ε. είναι και νόμιμο να μην θέλει) να επωμιστεί αυτό το ποσό...
Με άλλα λόγια, το κράτος ζητά από μία ιδιωτική εταιρία να προσφέρει κοινωνικό τιμολόγιο χωρίς το ίδιο να την αποζημιώνει.
Στην ΕΕΤΤ που είπαν ότι από νομικής πλευράς το αίτημα του ΟΤΕ είναι σωστό και ότι σε περίπτωση δικαστικής διαμάχης με το δημόσιο θα δικαιωθεί ο ΟΤΕ.
Άρα όσο το κράτος δεν δίνει στον ΟΤΕ αυτά τα λεφτά, ο ΟΤΕ θα αρνείται να τηρήσει τον νόμο.
Με ενημέρωσαν ότι η ΕΕΤΤ δεν μπορεί να αναγκάσει τον ΟΤΕ να δώσει αυτές τις εκπτώσεις (αφού στην περίπτωση έφεσης ότι πρόστιμο και αν του επιβάλει, θα αρθεί από την δικαστική αρχή).
Η ΕΕΤΤ έχει λάβει πάνω από 18.000 (ναι δεκαοχτώ χιλιάδες) παράπονα γι αυτό το θέμα. Το γνωρίζει (όπως φυσικά το γνωρίζει και ο ΟΤΕ) άλλα λύση μπορεί να βρεθεί μόνο μετά από συνεννόηση και υπογραφή σύμβασης μεταξύ του καθολικού παρόχου και του δημοσίου.
Άρα, οι όποιες κινήσεις από πλευράς μας πρέπει να είναι προς τα υπουργεία "Οικονομικών" και "Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης" αλλά μέσα σε αυτήν την κρίση δεν νομίζω ότι μπορούμε να περιμένουμε πολλά.
Αυτά τα ολίγα χαίρομαι που σας γνωρίζω.
Ευχαριστώ πάρα, πάρα πολύ! Να το δημοσιεύσω στο http://www.disabled.gr/; Αξίζει πάρα πολύ αυτό το μήνυμα για να το μάθουν όλοι. Να Βάλω και το πραγματικό σου όνομα;
ευχαριστουμε πολυ για τη λεπτομερεστατη ενημερωση...δυστυχως..σε μια εποχη που ολα αυξανονται δεν παιρνεις εστω αυτα που δικαιουσαι..καληνυχτα μας
Ευχαριστούμε για την ενημέρωση...είναι καλό να ξέρουμε τι μας γίνεται !
αθηνα βερτσετη
30-03-11, 23:43
Από τον ΟΤΕ λένε :
Ατομα με βαριά κινητική αναπηρία 67% και άνω ή πάσχοντα εκ τετραπληγίας - παραπληγίας με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω
Εγώ που έχω 67% μόνο δεν το δικαιούμαι δηλαδή ...
Από τον ΟΤΕ λένε :
Ατομα με βαριά κινητική αναπηρία 67% και άνω ή πάσχοντα εκ τετραπληγίας - παραπληγίας με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω
Εγώ που έχω 67% μόνο δεν το δικαιούμαι δηλαδή ...
Προς το παρόν δεν το δικαιούται κανένας. Όταν (και αν) συμφωνήσει
ο ΟΤΕ θα το δικαιωθείς κι εσύ.
καμια εξελιξη παιδες να φανταστω ετσι?οχι οτι ελπιζω,απλα να χουμε να λεμε:mrgreen:
μπα...τίποτα..μόνο ότι η Cyta κάνει έκπτωσεις σε αμεα
τι εκπτωσεις κανει η cyta?εχουμε καποιο λινκ ή πληροφορια?Τα παλια λινκ δεν λειτουργουν :(
disabled365
01-10-11, 18:37
Παιδιά είστε σίγουροι ότι δεν κάνει η forthnet? Παλιότερα έκανα 100%
Παιδιά είστε σίγουροι ότι δεν κάνει η forthnet? Παλιότερα έκανα 100%
Το έψαξες σίγουρα ?
γεια σας. πριν τα χριστούγεννα έκανα αίτηση στον ΟΤΕ για την απαλλαγή των 16 ευρώ στα τέλη internet καθότι έχω αναπηρία 'ανω του 67%. Η απάντηση μου ήρθε τηλεφωνικά και όχι γραπτά και μου είπε ότι έχω έκπτωση 16 ευρώ μόνο αν μπαίνω στο ίντερνετ με κάρτα και δεν ισχύει αυτό επίσης στην dsl γραμμή και στο connx που έχω.
(δηλαδή πρέπει να χρεώνομαι με τη κάρτα των 30 ευρώ πχ, να σέρνεται το ίντερνετ όπως τον παλιό καλό καιρό με τα modem των 56Κb και όταν έρθει ο λογαριασμός 150 ευρώ θα έχω απαλλαγή 16).
όλα αυτά βεβαια δεν τα λένε στο ΦΕΚ τους.
γιατί δεν λένε ξεκάθαρα οι ΟΤΕτζίδες ότι δεν έχουν ειδικά τιμολόγια για Αμεα και να τελειώνουμε. Κωλονόμοι!
καλησπερα,προσφατα εθεσα την ερωτηση σε φορουμ που αφορα το ιντερνετ κ πηρα απαντηση οτι η αποφαση καταργηθηκε-απορριφθηκε απο τη βουλη
https://www.ote.gr/documents/10280/1134800/special_tariffs.pdf/ef3c48e8-2841-4732-9147-65455ab72c2a
1.
Για την 1η κύρια τηλεφωνική σύνδεση, που λειτουργεί στο όνομα συνδρομητή τυφλού, κατά την έννοια του Ν. 958/79, παρέχονται, σύμφωνα με τον Ν. 2257/1994, ατελώς, εννιακόσιες (900) Μονάδες Χρέωσης (Μ.Χ.) τηλεφωνικών συνδιαλέξεων μηνιαίως και επιπλέον εκατό (100) Μ.Χ. από τον Ο.Τ.Ε., ήτοι συνολικά χίλιες (1.000) Μ.Χ. μηνιαίως για κάτοχο αναλογικής σύνδεσης ή 26,00€ για κάτοχο ψηφιακής σύνδεσης.
2.
Σε τυφλούς και σε μερικώς τυφλούς με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, παρέχεται έκπτωση αξίας 16 Ευρώ επί της συνολικής μηνιαίας χρονοχρέωσης για χρήση υπηρεσιών μετάδοσης δεδομένων, σε μία μόνο
τηλεφωνική σύνδεση.
3.
Σε τυφλούς και σε μερικώς τυφλούς με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, παρέχεται η δυνατότητα πραγματοποίησης ατελώς / δωρεάν μέχρι είκοσι (20) κλήσεων ανά μήνα σε υπηρεσία πληροφοριών τηλεφωνικού καταλόγου καθώς και η παροχή δωρεάν/ ατελώς της υπηρεσίας επιλεκτικής φραγής εξερχόμενων κλήσεων.
4.
Για την 1η κύρια τηλεφωνική σύνδεση, που λειτουργεί στο όνομα συνδρομητή με βαριά κινητική αναπηρία (παραπληγία –τετραπληγία-ακρωτηριασμός), όπως περιγράφεται στον Ν.2963/2001 (ΦΕΚ 268/23-11-2001) άρθρο 47, παρέχονται ατελώς χίλιες (1.000) Μονάδες Χρέωσης (Μ.Χ.) τηλεφωνικών συνδιαλέξεων μηνιαίως για κάτοχο αναλογικής σύνδεσης ή 26,00€ για κάτοχο ψηφιακής σύνδεσης.
5.
Σε μία κύρια τηλεφωνική σύνδεση, που εξυπηρετεί τις τηλεπικοινωνιακές ανάγκες συνδρομητή νεφροπαθούς τελικού σταδίου, κατά την έννοια της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Υγείας –
Πρόνοιας (στοιχεία Υ3β/οικ. 5220/23-10-2000, ΦΕΚ 1353/Β/07-11-2002) παρέχονται ατελώς χίλιες (1.000) Μονάδες Χρέωσης (Μ.Χ.) τηλεφωνικών συνδιαλέξεων μηνιαίως για κάτοχο αναλογικής σύνδεσης ή 26,00€ για κάτοχο ψηφιακής σύνδεσης. (Απόφαση ΕΕΤΤ 255/83/2002 άρθρο 6 παράγρ. 11, ΦΕΚ 874/Β/12-7-2002).
6.
Σε ανάπηρους με άνω του 67% αναπηρία, παρέχεται έκπτωση αξίας 16 Ευρώ επί της συνολικής μηνιαίας χρονοχρέωσης για χρήση υπηρεσιών μετάδοσης δεδομένων, σε μία μόνο τηλεφωνική σύνδεση.
1.
For the first main telephone connection, operating at subscriber's name blank, within the meaning of Law 958/79 provided, in accordance with Law 2257/1994, free, nine hundred (900) Units Billing (AD ) telephone calls per month and an additional one hundred (100) AD by OTE for a total of one thousand (1,000) AD monthly owner analog connection or 26,00 € for marketing digital connection.
2.
, to blind and partially blind persons with disability of more than 67% discount is worth 16 euros on the total monthly time charges for using data services on a single
telephone connection.
3.
caecum and partially blind with disability of more than 67%, allow for any free / free until twenty (20) calls per month in telephone directory inquiry service and the provision of free / Free service selective barrier outgoing calls.
4.
For the first main telephone connection, operating in the name of a subscriber with severe motor disability (paraplegic quadriplegic-mutilation), as described in N.2963/2001 (GG 268/23-11-2001) Article 47 provided free of one thousand (1,000) Billing Units (AD) telephone monthly owner analog connection or 26,00 € for marketing digital connection.
5.
In a key telephone, serving the telecommunications needs subscriber nephropathic final stage as the concept of the Common Ministerial Decision of the Ministers of Finance and Health -
Welfare (data Y3v/oik. 5220/23-10-2000, Gov. 1353/V/07-11-2002) are provided free of one thousand (1,000) Billing Units (AD .) telephone monthly owner analog connection or 26,00 € for marketing digital connection. (EETT Decision 255/83/2002 Article 6 para. 11 GG 874/V/12-7-2002).
6.
disabled over with over 67% disability, a discount worth 16 euros on the total monthly time charges for using services data transmission on a single telephone connection.
Γιατί αυτό είναι verey παλιά
One.
For the First Main Telephone Connection, operating at subscriber's name blank, Within the Meaning of Law 958/79 Provided, in accordance with Law 2257/1994, Free, nine hundred (900) Units Billing (AD) Telephone calls per Month and An additional One hundred (100) AD by OTE for A Total of One Thousand (1,000) AD Monthly owner Analog Connection Or 26,00 € for Marketing Digital Connection.
on the 2nd.
, to blind and Partially blind persons with Disability of more than 67% discount is Worth 16 euros on the Total Monthly charges for Using Time Data Services on A Single
Telephone Connection.
3.
caecum and Partially blind with Disability of more than 67%, Allow for any Free / Free Until Twenty (20) calls per Month in Telephone Directory Inquiry Service and the Provision of Free / Free Service Selective Barrier Outgoing calls.
the 4th.
For the First Main Telephone Connection, operating in the name of A subscriber with Severe Motor Disability (paraplegic quadriplegic-Mutilation), as described in N.2963 / 2001 (GG 268/23-11-2001) Article 47 Provided Free of One Thousand (1,000) Billing Units (AD) Telephone owner Monthly Analog Connection Or 26,00 € for Marketing Digital Connection.
5.
A key In Telephone, serving the Telecommunications Needs subscriber nephropathic final Stage as the Concept of the Common Ministerial Decision of the Ministers of Finance and Health -
Welfare (Data Y3v/oik. 5220/23-10-2000, Gov. 1353/V/07-11-2002) are provided free of one thousand (1,000) Billing Units (AD.) telephone monthly owner analog connection or 26,00 € for marketing digital connection. (EETT Decision 255/83/2002 Article the 6th para. 874/V/12-7-2002 GG on the 11th).
six.
Disabled over with over 67% Disability, A Worth sixteen euros discount on the Total Monthly charges for Using Time Data Services transmission on a single telephone connection.
Μου αρέσει αυτή η
Σημερα επισκεφτηκα τη forthnet στα Νεα Μουδανια Χαλκιδικης.Υπαρχει η επιδοτηση forthnet plus που αφορα και τα ΑΜΕΑ.Υπαρχουν οι εξης οικονομικες επιλογες
α)forthnet 2play αρχικη τιμη 39,90,τελικη τιμη 25,34
β)forthnet ADSL economy,αρχικη τιμη 24,90,τελικη τιμη 11,94
Η μεν πρωτη εχει απεριοριστες αστικες και υπεραστικες κλησεις,κλησεις προς 43 χωρες του εξωτερικου και 60 λεπτα προς κινητα καθως και το ιντερνετ βεβαια.
Το δευτερο πακετο αφορα ιντερνετ και σταθερη τηλεφωνια χωρις ομως καποια δωρεα λεπτα.Αυτη τη στιγμη στον ΟΤΕ πληρωνω το διμηνο 85 ευρω με το connx.
πακετο αφορα ιντερνετ και σταθερη τηλεφωνια χωρις ομως καποια δωρεα λεπτα.Αυτη