Επιστροφή στο Forum : ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΚΑΡΤΑ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΔΙΩΝ ΓΙΑ ΜΗ ΑΝΑΠΗΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
Απαλλαγη απο τα τελη κυκλοφοριας και μπλε καρτα σταθμευσης,δικαιουνται και οσοι δεν εχουν αγορασει αναπηρικο αυτοκινητο,αλλα εχουν τις παθησεις που απαιτουνται προκειμενου να παρει καποιος ατελεια για αγορα αναπηρικου αυτοκινητου.
Για τα τελη κυκλοφοριας,(στην περιπτωση που δεν εχει αγορασει αναπηρικο αυτοκινητο)
κατα τον μηνα Νοεμβρη,πηγαινει στην ΔΟΥ το χαρτι της επιτροπης της νομαρχιας(που ειτε του δοθηκε για να παρει αυτοκινητο,αλλα δεν το πηρε 'η χαρτι της νομαρχιας που να εξηγει την παθηση του.Πρεπει να εχει μια απο τις παθησεις που δικαιολογουν την αγορα αναπηρικου με ατελεια.)Στην ΔΟΥ εχουν καταλογο με τις παθησεις που δικαιουνται απαλλαγη τελων και ειναι οι ιδιες παθησεις που καθιστουν καποιον δικαιουχο ατελειας.
Επισης πηγαινει και την αδεια κυκλοφοριας του μη αναπηρικου αυτοκινητου του,για να διαπιστωθει οτι εχει την πληρη κυριοτητα του αυτοκινητου.
Για την καρτα σταθμευσης(στην περιπτωση που δεν εχει αγορασει αναπηρικο αυτοκινητο με ατελεια),πηγαινει στο τμημα συγκοινωνιων οπου ανηκει
το χαρτι της νομαρχιακης επιτροπης οπου γνωματευει οτι εχει την ταδε παθηση που εμπιπτει στον νομο για αγορα αναπηρικου αυτοκινητου
2 εγχρωμες φωτογραφιες
την αδεια κυκλοφοριας,οπου γραφεται οτι εχει την πληρη κυριοτητα του μη αναπηρικου αυτοκινητου
το διπλωμα οδηγησης, το οποιο δεν χρειαζεται να ειναι αναπηρικο.
Αρα
για τα τελη θελει το χαρτι της νομαρχιακης επιτροπης και πληρη κυριοτητα του μη αναπηρικου αυτοκινητου
ενω για την καρτα σταθμευσης(και ελευθερης διελευσης απο τα διοδια εθνικων οδων -εκτος Αττικης οδου,που κι αυτη θα ακολουθησει συντομα,οπως διαβασα )
θελει το χαρτι της νομαρχιακης επιτροπης,την πληρη κυριοτητα του μη αναπηρικου αυτοκινητου και διπλωμα οδηγησης.(δεν ζητανε αναπηρικο διπλωμα).
notisjunior
17-07-09, 14:55
Εδώ βρίσκεται και ο πίνακας με τις παθήσεις της ΔΟΥ για τα τέλη του 2009... που ήταν ίδιος και για άλλη χρονιά
Επισυναπτώμενος Πίνακας (http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?act=attach&type=post&id=5369)
αλλά και το γενικό κείμενο της Υπουργικής απόφασης για τα τέλη κυκλοφορίας (http://www.taxheaven.gr/show_law.php?&id=7735&client=pdf) του 2009
Για τα τελη κυκλοφοριας,(στην περιπτωση που δεν εχει αγορασει αναπηρικο αυτοκινητο)
κατα τον μηνα Νοεμβρη,πηγαινει στην ΔΟΥ το χαρτι της επιτροπης της νομαρχιας(που ειτε του δοθηκε για να παρει αυτοκινητο,αλλα δεν το πηρε 'η χαρτι της νομαρχιας που να εξηγει την παθηση του.Πρεπει να εχει μια απο τις παθησεις που δικαιολογουν την αγορα αναπηρικου με ατελεια.)Στην ΔΟΥ εχουν καταλογο με τις παθησεις που δικαιουνται απαλλαγη τελων και ειναι οι ιδιες παθησεις που καθιστουν καποιον δικαιουχο ατελειας.
Επισης πηγαινει και την αδεια κυκλοφοριας του μη αναπηρικου αυτοκινητου του,για να διαπιστωθει οτι εχει την πληρη κυριοτητα του αυτοκινητου.
και υπευθυνη δηλωση οτι δεν εχει κανενα αλλο αυτοκινητο στο ονομα του.
Αν λαβει ειδοποιηση να πληρωσει κανονικα τελη,την αγνοει και προβαινει στην διαδικασια που περιεγραψα.
Επισης, για να παρει την απαλλαγη για τα τελη,πρεπει τα κυβικα του μη αναπηρικου του αυτοκινητου, να μην ξεπερνανε τα κυβικα που δικαιουται για ατελεια
(να έχει δηλ κυλινδρισμό κινητήρα μέχρι 1650 κυβικά .
Κατ’ εξαιρεση οι ανω των 18 ετων αναπηροι που εχουν πληρη παραλυση των κατω ακρων ή αμφοτεροπλευρο ακρωτηριασμο αυτων με ποσοστο αναπηριας 100% δικαιουνται μεχρι 2000 κυβικα .)
υ.γ. δεν τα βρηκα στο ιντερνετ 'η απο καπου αλλου , αλλα μου τα παν απο ΔΟΥ και τμημα συγκοινωνιων χθες.
Ευχαριστουμε για την παρεμβαση Νοτη... Να σε εχει ο Αλαχ καλα..
Κατ’ εξαιρεση οι ανω των 18 ετων αναπηροι που εχουν πληρη παραλυση των κατω ακρων ή αμφοτεροπλευρο ακρωτηριασμο αυτων με ποσοστο αναπηριας 100% δικαιουνται μεχρι 2000 κυβικα .)
.
Επειδη αυτο αλλαξε οπως ειδα(τα κυβικα που δικαιουται καποιος ,για αγορα με ατελεια) με διορθωνω.
Οι ανάπηροι πολίτες , που έχουν πλήρη παράλυση των κάτω άκρων ή αμφοτερόπλευρο ακρωτηριασμό αυτών με ποσοστό αναπηρίας 80 τοις εκατό και άνω, μπορούν να παραλαμβάνουν επιβατικό αυτοκίνητο κυλινδρισμού κινητήρα μέχρι 2.650 κυβικά εκατοστά.
- Όσοι έχουν πλήρη παράλυση των κάτω άκρων ή αμφοτερόπλευρο ακρωτηριασμό αυτών με ποσοστό αναπηρίας 100 τοις εκατό , μπορούν να παραλαμβάνουν επιβατικό αυτοκίνητο κυλινδρισμού κινητήρα μέχρι 3.650 κυβικά εκατοστά.
-
Λένα είναι έγκυρα αυτά? γιατί πέρυσι που ρώτησα σε κάποιο τμήμα Συγκοινωνιών δεν ίσχυαν. Και πράγματι για κάρτα στάθμευσης που διάβασα την απόφαση για μη αναπηρικό αυτοκίνητο προβλέπεται μόνο σε κηδεμόνες ανηλίκων αμεα
Λένα είναι έγκυρα αυτά? γιατί πέρυσι που ρώτησα σε κάποιο τμήμα Συγκοινωνιών δεν ίσχυαν. Και πράγματι για κάρτα στάθμευσης που διάβασα την απόφαση για μη αναπηρικό αυτοκίνητο προβλέπεται μόνο σε κηδεμόνες ανηλίκων αμεα
Κωστη,εγκυρα ειναι.
Μου τα ειπαν την περασμενη βδομαδα απο συλλογο και μετα εγω η ιδια πηγα και ρωτησα στην διευθυνση μεταφορων νοτιου τομεα,στην οδο Θεομητορος,στον Αλιμο.
Τους ρωτησα αν καποιος με αναπηρια που δεν εχει αγορασει αναπηρικο αυτοκινητο μπορει να βγαλει καρτα σταθμευσης και μου ειπαν οτι βγαζει,αρκει να εχει το χαρτι της επιτροπης οτι δικαιουται ατελεια και διπλωμα οδηγησης και την πληρη κυριοτητα του αυτοκινητου. και να μην εχει αλλο αυτοκινητο στο ονομα του.(οπως μου χε πει και ο γ.γ του συλλογου παραπληγικων και κινητικα αναπηρων.
Δεν εχω το τηλ ,αλλα μπορεις να παρεις στις πληροφοριες και το μαθεις 'η στο τηλ κεντρο του Υπουργειου μεταφορων- 2106508000-
και να ρωτησεις ο ιδιος.
Αν ξαναπας στο τμημα που πηγες και περυσι και σου πουν τα ιδια, πες μου να παω στο τμημα που ρωτησα εγω(διπλα μου ειναι,δεν με βαζεις σε κοπο)
και να παρω αντιγραφο της εγκυκλιου -αν μου την δωσουν,- και να στο στειλω ,αλλιως να παρω το τηλ του τμηματος για τις καρτες ,για να το δωσεις στην υπηρεσια που ρωτησες και σου απαντησαν αρνητικα.
Δεν ισχυει παντως απο φετος και περυσι τελικα ισχυε.
notisjunior
20-07-09, 16:02
Κωστη,εγκυρα ειναι.
Μου τα ειπαν την περασμενη βδομαδα απο συλλογο και μετα εγω η ιδια πηγα και ρωτησα στην διευθυνση μεταφορων νοτιου τομεα,στην οδο Θεομητορος,στον Αλιμο.
Τους ρωτησα αν καποιος με αναπηρια που δεν εχει αγορασει αναπηρικο αυτοκινητο μπορει να βγαλει καρτα σταθμευσης και μου ειπαν οτι βγαζει,αρκει να εχει το χαρτι της επιτροπης οτι δικαιουται ατελεια και διπλωμα οδηγησης και την πληρη κυριοτητα του αυτοκινητου. και να μην εχει αλλο αυτοκινητο στο ονομα του.(οπως μου χε πει και ο γ.γ του συλλογου παραπληγικων και κινητικα αναπηρων.
το θέμα λένα είναι πως αν δεν έχεις χαρτί για ατέλεια πάει η μπλε καρτούλα...
Δεν πα να χεις και 78 και 85% αναπηρία... σου λένε δεν έχεις χαρτί.. δεν έχεις τίποτα. Λες και θα σωθούνε το κάνουν κόβωντας από το σύνολο τους περισσότερους.
Το ίδιο γίνεται και στην έκπτωση για τα πλοία. Λένε πρέπει να γράφει το πάσο 80% (όχι αναγκαία κινητική) αναπηρία. Μου το είπανε κι εμένα από κεντρικό πρακτορίο και το βλέπεις και στην ιστοσελίδα μιας εκ των ναυτιλιακών στις εκπτώσεις.
το θέμα λένα είναι πως αν δεν έχεις χαρτί για ατέλεια πάει η μπλε καρτούλα...
Δεν πα να χεις και 78 και 85% αναπηρία... σου λένε δεν έχεις χαρτί.. δεν έχεις τίποτα. Λες και θα σωθούνε το κάνουν κόβωντας από το σύνολο τους περισσότερους.
Το ίδιο γίνεται και στην έκπτωση για τα πλοία. Λένε πρέπει να γράφει το πάσο 80% (όχι αναγκαία κινητική) αναπηρία. Μου το είπανε κι εμένα από κεντρικό πρακτορίο και το βλέπεις και στην ιστοσελίδα μιας εκ των ναυτιλιακών στις εκπτώσεις.
Με την διαφορα οτι το πασο που εκδιδεται στην Αθηνα απο τα ΚΕΠ,για τα Μ.Μ.Μ ,δεν γραφει ποσοστο,
οπως γραφουν οι καρτες που εκδιδονται στην περιφερεια,απο τις νομαρχιες αν δεν κανω λαθος.(δεν ξερω αν ισχυει σε ολη την περιφερεια,παντως στην Ξανθη η καρτα δεν ειναι σαν αυτη που βγαινει στην Αθηνα απο τα ΚΕΠ. Γραφει αν θυμαμαι καλα ''καρτα πολιτικου αναπηρου, ποσοστο αναπηριας ταδε'')
Παντως,αντι για πασο (που αν το παρεις απο ΚΕΠ δεν γραφει ποσοστο) κανει και η αποφαση της νομαρχιακης 'η αλλης επιτροπης 'η και η αποφαση αναπηρικης συνταξης 'η της εγκρισης παραπληγικου επιδοματος(οπου αναφερεται και το ποσοστο).
Μου δινεις σε παρακαλω το λινκ;Θελω να δω τι ακριβως γραφει.
Δεν ισχυει παντως απο φετος και περυσι τελικα ισχυε.
Και απο δω να πω στην φιλη που ρωτησε περυσι ,σχετικα,
''alexandra.p
19-02-08, 14:11
σημερα που πηγα να βγαλω δελτιο σταθμευσης ΑΜΕΑ στο γραφειο συγκοινωνιων μου ζητησαν να εχω αυτοκινητο το οποιο να ανηκει σε εμενα 100% η κυριοτητα του οπως και το εχω μονο που δεν ειναι αναπηρικο. επισης μου ζητηθηκε να περασω απο επιτροπη(συμφωνα με το προεδρικο διαταγμα υπ"αριθμον 241). ολα καλα μεχρι εδω. στο τελος μου ζητησανε και το διπλωμα οδηγησης[/B]! διπλωμα οδηγησης εγω δεν εχω γιατι δεν μπορω να οδηγησω καθολου λογω της αναπηριας μου. ετσι μου απαντησε οτι καρτα δικαιουνται μονο οσοι ειναι αναπηροι απο 67% και πανω και το ποσοστο να προκυπτει συγκεριμενα π.χ μονο κατω ακρα η μονο ανω ακρα η καποια ψυχολογικη παθηση κ.α δλδ το ποσοστο να μην ειναι αθροισμα πολλων αναπηριων μαζι.(ολα καλα μεχρι εδω) ακομη [B]πρεπει η μη εχοντες αυτοκινητο αναπηρικο δλδ. κανονικο συμβατικο να μην εχουν αλλο αναπηρικο αυτοκινητο στο ονομα τους και η κυριοτητα του συμβατικου να τους ανηκει κατα 100%.(καλ μεχρις εδω) και στο τελος αναφερει οι αιτουντες (ΑΜΕΑ) που εχουν συμβατικο αυτοκινητο να κατεχουν διπλωμα οδηγησης.
και ρωταω εγω που δεν εχω διπλωμα οδηγησης αφου δεν μπορω να οδηγησω λογω της αναπηριας μου και εχω στο ονομα μου 100%κυριοτητα συμβατικου αυτοκινητου και ολες τις αλλες προυποθεσεις δεν δικαιουμαι καρτα σταθμευσης??
δλδ οταν με παει ο συζηγος καπου εγω για να κατεβω θα πρεπει να παω μπουσουλωντας μετα αφου δεν θα μπορω να παρκαρω σε χωρους σταθμευσης ΑΜΕΑ που θα με βοηθουσαν να μετακινηθω απο το αυτοκινητο στο πεζοδρομιο π.χ..
μπραβο ωραιος νομος!''
οτι αυτη ειχε δικιο,καλα της τα χαν πει στο τμημα συγκοινωνιων,
Εγω προσωπικα,δεν ειχα βρει πουθενα περυσι γενικα στο διαδικτυο 'η στην βιβιοθηκη του disabled ,οτι αλλαξε ο νομος και καρτα βγαζουν και οσοι δεν εχουν αγορασει αυτοκινητο με ατελεια ή εχουν γινει αναδοχοι 'η υιοθετησαν ατομα με αναπηρια
,αλλα ολοι οι αναπηροι με μη αναπηρικο αυτοκινητο που εχουν τις προυποθεσεις που ανεφερα σε παραπανω ποστ.
Μπορει να μην φταιμε,εφ οσον δεν υπηρχε πουθενα περυσι στο διαδικτυο η νεα εγκυκλιος (δεν ξερω αν τωρα υπαρχει,δεν εψαξα )
και μπορει να μην της δημιουργησαμε προβλημα με τις απαντησεις μας,αφου ετσι κι αλλιως δεν ειχε το διπλωμα οδηγησης και ουτε επροκειτο να βγαλει,
αλλα της ζητω συγγνωμη,ειχε δικιο αυτη και ετσι της τα χαν πει τελικα απο το τμημα συγκοινωνιων.
notisjunior
20-07-09, 17:01
Με την διαφορα οτι το πασο που εκδιδεται στην Αθηνα απο τα ΚΕΠ,για τα Μ.Μ.Μ ,δεν γραφει ποσοστο,
οπως γραφουν οι καρτες που εκδιδονται στην περιφερεια,απο τις νομαρχιες αν δεν κανω λαθος.(δεν ξερω αν ισχυει σε ολη την περιφερεια,παντως στην Ξανθη η καρτα δεν ειναι σαν αυτη που βγαινει στην Αθηνα απο τα ΚΕΠ. Γραφει αν θυμαμαι καλα ''καρτα πολιτικου αναπηρου, ποσοστο αναπηριας ταδε'')
Παντως,αντι για πασο (που αν το παρεις απο ΚΕΠ δεν γραφει ποσοστο) κανει και η αποφαση της νομαρχιακης 'η αλλης επιτροπης 'η και η αποφαση αναπηρικης συνταξης 'η της εγκρισης παραπληγικου επιδοματος(οπου αναφερεται και το ποσοστο).
Μου δινεις σε παρακαλω το λινκ;Θελω να δω τι ακριβως γραφει.
Δεν ξέρω για αθήνα... και λογικά για τους νομούς αττικής και θεσσαλονίκης... αν γράφουν αλλά στους άλλους νομούς ναι.
Εδώ για παράδειγμα...http://www.anek.gr/greek/offers/eso_her.html
Μεταξύ των άλλων προσφορών
50% ΕΚΠΤΩΣΗ στα Α.Μ.Ε.Α. με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω και συνοδοί αυτών (Η έκπτωση χορηγείται με την επίδειξη του δελτίου αναπηρίας)
και
50% ΕΚΠΤΩΣΗ στα ΑΝΑΠΗΡΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΙΧΕ συνοδευόμενα από τον δικαιούχο και με ειδικές πινακίδες αναπήρων πολέμου ή με ειδικό σήμα του εθνικού ιδρύματος αποκατάστασης αναπήρων ή της Δ/νσης κοινωνικής πρόνοιας της Νομαρχίας που προβλέπεται από απόφαση του Υπουργού υγείας και πρόνοιας.
και σε άλλες διαδρομές τα ίδια λέει.
Επίσης
Άτομα με Ειδικές Ανάγκες - Τυφλοί και Συνοδοί αυτών http://www.minoan.gr/media/blank.gif http://www.minoan.gr/media/blank.gif 50% Έκπτωση http://www.minoan.gr/media/blank.gif (με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω και πιστοποίηση με έγγραφο από τον αρμόδιο φορέα ότι χρήζουν συνοδού)
Η έκπτωση ισχύει σε όλες τις θέσεις εκτός LUX.
50% έκπτωση και στο συνοδό σε όλες τις θέσεις εκτός LUX.Η έκπτωση ισχύει και για τα αναπηρικά Ι.Χ. αυτοκίνητά τους, εφόσον ταξιδεύει ο δικαιούχος.
http://www.minoan.gr/index.asp?a_id=1956
Μα εγω θυμαμαι τοτε που διαφωνουσαμε με το Νοτη
για την εννοια του "κατόχου",
οτι πηρα τηλεφωνο και μιλησα με καποια υπευθυνη και μου εξηγησε
οτι φυσικα και δεν ειναι δυνατον να εχουν διπλωμα ολα τα ΑμεΑ,
επειδη υπαρχουν και ανηλικα και οτι σ'αυτην την περιπτωση
μιλαμε για το διπλωμα του οδηγου και οχι του ΑμεΑ.
Π.Δ. 241/2005
Αρθρο 1 Καθιέρωση, δικαιούχοι και ισχύς του Δελτίου Στάθμευσης
........................................
Σε περίπτωση οδήγησης του αυτοκινήτου από συγκεκριμένο οδηγό που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας αυτού, η ισχύς του δελτίου στάθμευσης διαρκεί όσο η άδεια οδήγησης του οδηγού.
......................................
Δικαιολογητικά:
.................................
γ) φωτοαντίγραφο της άδειας οδήγησης του αιτούντος,
Στη συγκεκριμενη περιπτωση αιτων μπορει να ειναι ο κηδεμονας του ανηλικου ΑμεΑ,
(δικαιουχος και κατοχος ειναι παντα το ΑμεΑ)
[COLOR=Blue]Μα εγω θυμαμαι τοτε που διαφωνουσαμε με το Νοτη
Εσυ καλα τα λες,αλλα μηπως αυτο ισχυει οταν το αυτοκινητο εχει αγοραστει με ατελεια;Θυμασαι το τοπικ να μπω να δω τι ειχατε γραψει τοτε;
Εισαι σιγουρος οτι την ρωτησες για μη αναπηρικα αυτοκινητα που ο κατοχος τους ειναι αμεα και θελει να βγαλει καρτα σταθμευσης;
Αν εισαι σιγουρος, να ξαναπω να ρωτησω να ξεκαθαριστει αυτο με το διπλωμα γιατι η κυρια που ρωτησα μου ειπε οτι στην περιπτωση μη αναπηρικου αυτοκινητου, ο κατοχος πρεπει να εχει διπλωμα.
Και εγω δεν καταλαβαινω γιατι λενε οτι χρειαζεται διπλωμα.
Μηπως επειδη το μη αναπηρικο αυτοκινητο δεν αγοραστηκε με ατελεια (για το ανηλικο 'η για καποιον που δεν μπορει να οδηγησει )
και στην αδεια κυκλοφοριας δεν γραφει οτι ειναι αναπηρικο ,το τμημα συγκοινωνιων κανει αυτη την διακριση και ζηταει ο αμεα να ειναι και ο οδηγος του αυτοκινητου σε μη αναπηρικο αυτοκινητο, για να δωσει την καρτα;
Δεν ξερω.:worry:
Και για να "σφραγισουμε" και να "επικυρωσουμε" αυτο που λεμε:
NOΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΩΝ
4. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΔΙΚΤΥΩΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ
4.5. Διευθύνσεις Μεταφορών & Επικοινωνιών (http://nom-athinas.gov.gr/odigos/docs/04/4.5.html)
4.5.2. ΤΜΗΜΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΟΔΗΓΗΣΗΣ
4.5.2.22. Χορήγηση-Ανανέωση-Αντικατάσταση δελτίου στάθμευσης ΑΜΕΑ
Α. Δικαιολογητικά:
Για Χορήγηση
Αίτηση – Υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνει τη μόνιμη κατοικία του
Φωτοαντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος, το οποίο θα πρέπει να είναι αναπηρικό
Φωτοαντίγραφο της άδειας οδήγησης των δικαιούντων να οδηγούν το ανωτέρω αναπηρικό όχημα
Δύο (2) πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες.
Το παλαιό ειδικό σήμα στάθμευσης για αναπηρικά οχήματα, εφόσον είχε αυτό χορηγηθεί, βάσει της Γ4Α/Φ/3012/1984 Απόφαση Υπουργού Υγείας και Πρόνοιας
Κάθε διοικητική ή δικαστική πράξη ή απόφαση σχετική με την υιοθεσία ή την αναδοχή Ατόμων με Αναπηρίες (για τις περιπτώσεις κατόχων ΙΧ οχημάτων που έχουν αποκτηθεί χωρίς τις διαδικασίες που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία περί απαλλαγής τελών ταξινόμησης για ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα)
Για ανανέωση
Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση, στην οποία θα δηλώνει τη μόνιμη κατοικία του
Φωτοαντίγραφο της άδειας οδήγησης του αιτούντος
Το παλαιό δελτίο στάθμευσης για ΑΜΕΑ
Για Αντικατάσταση Λόγω Απώλειας, Κλοπής Ή Φθοράς Του Δελτίου
Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία θα δηλώνεται η απώλεια ή η κλοπή ή η φθορά του δελτίου στάθμευσης (αντίγραφό του χορηγείται εντός ένα μήνα από την ημέρα υποβολής).
Β. Διαδικασία:
Κατάθεση και έλεγχος δικαιολογητικών
Έκδοση του δελτίου
Γ. Χρόνος διεκπεραίωσης:
Χορηγείται αυθημερόν
Δ. Κόστος:
Μηδενικό
Πηγη:
http://nom-athinas.gov.gr/main/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=10
Α, καταλαβα τι λες Λενα!
Μιλας για τα οχηματα που δεν ειναι αναπηρικα.
(Εγω μιλαω για το διπλωμα).
Μα συμφωνα με το 241 Προεδρικο Διαταγμα, τα μη αναπηρικα δεν περιλαμβανονται.
αν δεν κανω λαθος, ετσι?
4. Ως δικαιούχοι του Δελτίου Στάθμευσης για Α.Μ.Α ορίζονται:
α) Οι κάτοχοι των οχημάτων τα οποία έχουν ταξινομηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 16 του ν. 1798/1988 (ΦΕΚ166/Α71998), όπως αυτό τροποποιήθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 23 του ν. 1882/1990 (ΦΕΚ 43/Α71990).
β) Οι κάτοχοι Ι.Χ. οχημάτων που έχουν αποκτηθεί χωρίς τις διαδικασίες που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία περί απαλλαγής τελών ταξινόμησης για Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, οι οποίοι έχουν ενταχθεί σε προγράμματα αναδοχής ή υιοθεσίας Ατόμων με Αναπηρίες.
Πρεπει να ειναι αναπηρικο το οχημα.
Και για να "σφραγισουμε" και να "επικυρωσουμε" αυτο που λεμε:
NOΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΩΝ
4. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΔΙΚΤΥΩΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ
4.5.2. ΤΜΗΜΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΟΔΗΓΗΣΗΣ
4.5.2.22. Χορήγηση-Ανανέωση-Αντικατάσταση δελτίου στάθμευσης ΑΜΕΑ
Α. Δικαιολογητικά:
Για Χορήγηση
Αίτηση – Υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνει τη μόνιμη κατοικία του
Φωτοαντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος, το οποίο θα πρέπει να είναι αναπηρικό
Φωτοαντίγραφο της άδειας οδήγησης των δικαιούντων να οδηγούν το ανωτέρω αναπηρικό όχημα
Δύο (2) πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες.
Το παλαιό ειδικό σήμα στάθμευσης για αναπηρικά οχήματα, εφόσον είχε αυτό χορηγηθεί, βάσει της Γ4Α/Φ/3012/1984 Απόφαση Υπουργού Υγείας και Πρόνοιας
Κάθε διοικητική ή δικαστική πράξη ή απόφαση σχετική με την υιοθεσία ή την αναδοχή Ατόμων με Αναπηρίες (για τις περιπτώσεις κατόχων ΙΧ οχημάτων που έχουν αποκτηθεί χωρίς τις διαδικασίες που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία περί απαλλαγής τελών ταξινόμησης για ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα)
Για ανανέωση
Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση, στην οποία θα δηλώνει τη μόνιμη κατοικία του
Φωτοαντίγραφο της άδειας οδήγησης του αιτούντος
Το παλαιό δελτίο στάθμευσης για ΑΜΕΑ
Για Αντικατάσταση Λόγω Απώλειας, Κλοπής Ή Φθοράς Του Δελτίου
Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία θα δηλώνεται η απώλεια ή η κλοπή ή η φθορά του δελτίου στάθμευσης (αντίγραφό του χορηγείται εντός ένα μήνα από την ημέρα υποβολής).
Β. Διαδικασία:
Κατάθεση και έλεγχος δικαιολογητικών
Έκδοση του δελτίου
Γ. Χρόνος διεκπεραίωσης:
Χορηγείται αυθημερόν
Δ. Κόστος:
Μηδενικό
Πηγη:
http://nom-athinas.gov.gr/main/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=10
Αν προσεξες αυτα που τονισα, μιλαει για αδεια κυκλοφοριας αναπηρικου αυτοκινητου και για το διπλωμα οσων δικαιουνται να οδηγουν το αναπηρικο αυτοκινητο.
Εγω ομως εγραψα για μη αναπηρικα αυτοκινητα αναπηρων,τα οποια σιγουρα δεν εχουν αδεια κυκλοφοριας αναπηρικου αυτοκινητου.
Ναι Λενα, εγω μιλαω μονο για το διπλωμα.
Πρεπει να ειναι αναπηρικο το οχημα.
Αλλαξε αυτο Ανδρεα.
Ναι Λενα, εγω μιλαω μονο για το διπλωμα.
Για το διπλωμα ομως, οσων οδηγουν αυτοκινητο αναπηρικο 'η εχουν δικαιωμα να το οδηγουν.Ο νομος που ανεβασες για την καρτα,ειναι σαφης.
''Φωτοαντίγραφο της άδειας οδήγησης των δικαιούντων να οδηγούν το ανωτέρω αναπηρικό όχημα''
Για τα μη αναπηρικα, μου ειπαν οτι ο εχων το μη αναπηρικο αυτοκινητο και την αναπηρια,πρεπει να εχει διπλωμα.
Θα το ξεκαθαρισω,διπλα στο τμημα συγκοινωνιων μενω,δεν μου κανει κοπο,το αντιθετο.
Για το διπλωμα ομως, οσων οδηγουν αυτοκινητο αναπηρικο 'η εχουν δικαιωμα να το οδηγουν.Ο νομος που ανεβασες για την καρτα,ειναι σαφης.
Για τα μη αναπηρικα, μου ειπαν οτι ο εχων το μη αναπηρικο αυτοκινητο και την αναπηρια,πρεπει να εχει διπλωμα.
Θα το ξεκαθαρισω,διπλα στο τμημα συγκοινωνιων μενω,δεν μου κανει κοπο,το αντιθετο.
Ναι, τωρα καταλαβα.
Δεν γινεται ομως το αυτοκινητο να χαρακτηριστει "αναπηρικο"
χωρις μηχανικη μετατροπη?
Ναι, τωρα καταλαβα.
Δεν καταλαβα τι ρωτας,συγγνωμη.Αν θες,εξηγησε το,δεν το καταλαβα.:)
Αυτο τι σχεση εχει με την καρτα σταθμευσης κι αν πρεπει να χει διπλωμα αυτος που εχει μη αναπηρικα αυτοκινητο;
Τι εννοεις ''μηχανικη μετατροπη '' κι αν χρειαζεται ή οχι για να χαρακτηρισθει αναπηρικο;
Παντως για να βγαλουμε καθαρο συμπερασμα,
πρεπει να βρουμε το αρθρο 16 του Νομου 1798/1988 επειδη προφανως προβλεπει μεσα
και αυτους που εχουν την γονικη επιμελεια ανηλικου.
Σ'αυτην την περιπτωση δεν νομιζω οτι χρειαζεται οπωσδηποτε
το αυτοκινητο να ειναι αναπηρικο.
Δεν καταλαβα τι ρωτας,συγγνωμη.Αν θες,εξηγησε το,δεν το καταλαβα.:)
Αυτο τι σχεση εχει με την καρτα σταθμευσης κι αν πρεπει να χει διπλωμα αυτος που εχει μη αναπηρικα αυτοκινητο;
Τι εννοεις ''μηχανικη μετατροπη '' κι αν χρειαζεται ή οχι για να χαρακτηρισθει αναπηρικο;
Εννοω βρε Λενα οτι ετσι οπως το συζηταμε εδω,
οτι χρειαζεται το αυτοκινητο να ειναι οπωσδηποτε χαρακτηρισμενο
αναπηρικο, αλλιως αν δεν ειναι,
θα πρεπει να το οδηγει το ιδιο το ΑμεΑ και να παρουσιασει
ως δικαιολογητικο το διπλωμα του, σωστα?
Ομως κατι δεν μου κολλαει σε αυτη τη λογικη,
επειδη δεν φαινεται να το λεει καπου στο προεδρικο διαταγμα
και νομιζω οτι πρεπει να το δουμε απο αλλη σκοπια,
ξεκινωντας πρωτα απο το ποιοι ειναι οι δικαιουχοι του δελτιου σταθμευσης,
δηλαδη αρχικα βλεπε νομο 1798/1988.
Κι ομως, το βρηκα αυτο το αρθρο 16.
Δυστυχως και συμφωνα με το Προεδρικο Διαταγμα,
μιλαει παντα για αδασμολογητο αυτοκινητο.
Λενα ξερεις τι καταλαβαινω?
Απο μια αλλη σκοπια.
Οτι ειναι σαν να σου λεει οτι το μη αναπηρικο οχημα
θα το οδηγει μονο το ΑμεΑ,
αν επιθυμει το δελτιο σταθμευσης.
Αυτο εχει μια λογικη και ας φαινεται αδικο.
Ισως γινεται προς αποφυγη καταχρησεων.
Εννοω βρε Λενα οτι ετσι οπως το συζηταμε εδω,
οτι χρειαζεται το αυτοκινητο να ειναι οπωσδηποτε χαρακτηρισμενο
αναπηρικο, αλλιως αν δεν ειναι,
θα πρεπει να το οδηγει το ιδιο το ΑμεΑ και να παρουσιασει
ως δικαιολογητικο το διπλωμα του, σωστα?
Ομως κατι δεν μου κολλαει σε αυτη τη λογικη,
επειδη δεν φαινεται να το λεει καπου στο προεδρικο διαταγμα
και νομιζω οτι πρεπει να το δουμε απο αλλη σκοπια,
ξεκινωντας πρωτα απο το ποιοι ειναι οι δικαιουχοι του δελτιου σταθμευσης,
δηλαδη αρχικα βλεπε νομο 1798/1988.
Σωστα,συζηταμε αυτα ακριβως που μου ειπαν προχθες εμενα κι αυτα που ειχαν πει και στην φιλη που παρεθεσα το περσινο της ποστ.Και σ αυτην ειχαν πει οτι πρεπει να χει διπλωμα και σε μενα τωρα,το ιδιο ειπαν.
Ουτε κι εγω βλεπω λογικη,αλλα ενδεχεται 'η να μην υπαρχει ( η λογικη )'η κατι να μην εχουν ερμηνευσει σωστα οι υπαλληλοι που ρωτησα κι εγω και η γυναικα που αναφερθηκα σ αυτην.
Το να μην ακουσαμε καλα και οι δυο αποκλειεται, το να μην ερμηνευσαν σωστα την εγκυκλιο και οι 2 υπαλληλοι, δεν ξερω αν ειναι πιθανον,εκτος κι αν πηγαμε να ρωτησουμε στο ιδιο τμημα συγκοινωνιων,που δεν αποκλειεται καθολου.
Αν βρεις την τροπολογια που δινει και σε οσους εχουν μη αναπηρικο αυτοκινητο ,δελτιο σταθμευσης ,εκει θα δεις και τις προυποθεσεις(αν ζηταει διπλωμα απο τον εχοντα το μη αναπηρικο αυτοκινητο).
Εγω που εψαξα στο ιντερνετ,βρηκα μονο τον παλιο νομο που εδινε καρτα σταθμευσης σε αναπηρικα οχηματα και σε μη αναπηρικα σε περιπτωσεις αναδοχων-υιοθεσιων αμεα.
Παντως καρτα σταθμευσης παιρνουν σιγουρα οι εχοντες μη αναπηρικο(το χε γραψει και ο nikosx που την εχει παρει)
αλλα που ειναι ο νεος νομος-εγκυκλιος ή δεν ξερω τι αλλο που να το αναφερει;;;:?:
Αν βρεις την τροπολογια που δινει και σε οσους εχουν μη αναπηρικο αυτοκινητο ,δελτιο σταθμευσης ,εκει θα δεις και τις προυποθεσεις(αν ζηταει διπλωμα απο τον εχοντα το μη αναπηρικο αυτοκινητο).
Mπραβο, ακριβως ετσι.
Αυτη τη στιγμη εχουμε και οι δυο την ιδια απορια.
Υπαρχει ομως τετοια τροπολογια?
Mπραβο, ακριβως ετσι.
Αυτη τη στιγμη εχουμε και οι δυο την ιδια απορια.
Υπαρχει ομως τετοια τροπολογια?
Και πως δινουν την καρτα σταθμευσης τοτε,σε μη αναπηρικα;
Γιατι την δινουν (ασχετα που πρεπει να ξεκαθαριστει το θεμα του διπλωματος).
Υπαρχουν ατομα που ηδη την εχουν παρει και το χουν γραψει στο φορουμ
http://www.disabled.gr/forum/showthread.php?p=204900#post204900 μηνυματα ν.35 και 37 και ν.43
και επισης και ο γ.γ του συλλογου κινητικα αναπηρων μου το ειπε και στο τμημα συγκοινωνιων το ιδιο μου ειπαν.
(και σε μενα και στην φιλη που ανεφερα στο μην. ν 10)
Αρα,καπου πρεπει να υπαρχει καποια τροπολογια, καποια εγκυκλιος ,αλλιως πως δινουν τις καρτες σταθμευσης σε μη αναπηρικα αυτοκινητα;
Νομιζω πως η εξηγηση δεν ειναι στο μετα το Προεδρικο Διαταγμα,
αλλά στο πριν.
Σιγουρα υπαρχει καποια εγκυκλιος με οδηγιες για τις υπηρεσιες,
η οποια ομως στηριζεται στους νομους.
Εχω την εντυπωση οτι κοιτωντας στο νομο 1798/1988
και απο εκει στο νομο 490/1976 οτι τελικα το δελτιο σταθμευσης θεσπιστηκε
για τους δικαιουχους ατελειας και για αυτους
που εχουν την γονικη επιμελεια σε κατοχους αναπηρικων οχηματων.
Διακρινεις τη διαφορα?
Γι'αυτο νομιζω οτι οταν περναει καποιος απο την επιτροπη για
να απαλλαχτει απο τα τελη κυκλοφοριας μονο,
οτι η σχετικη αποφαση αναφερει οτι η γνωματευση της επιτροπης
θα γραφει ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ "Δικαιουχος ατελειας (τελων ταξινομησης)",
ασχετως αν θελει ή δεν θελει να εισαγει αδασμολογητο αυτοκινητο.
notisjunior
20-07-09, 22:05
Μα εγω θυμαμαι τοτε που διαφωνουσαμε με το Νοτη
επειδη υπαρχουν και ανηλικα και οτι σ'αυτην την περιπτωση
μιλαμε για το διπλωμα του οδηγου και οχι του ΑμεΑ.
Π.Δ. 241/2005
Αρθρο 1 Καθιέρωση, δικαιούχοι και ισχύς του Δελτίου Στάθμευσης
........................................
Σε περίπτωση οδήγησης του αυτοκινήτου από συγκεκριμένο οδηγό που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας αυτού, η ισχύς του δελτίου στάθμευσης διαρκεί όσο η άδεια οδήγησης του οδηγού.
......................................
Δικαιολογητικά:
.................................
γ) φωτοαντίγραφο της άδειας οδήγησης του αιτούντος,
Στη συγκεκριμενη περιπτωση αιτων μπορει να ειναι ο κηδεμονας του ανηλικου ΑμεΑ,
(δικαιουχος και κατοχος ειναι παντα το ΑμεΑ)
αντρέα που με είδες να μιλώ για δίπλωμα στ παραπάνω πόστ?
notisjunior
20-07-09, 22:12
Α, καταλαβα τι λες Λενα!
Μιλας για τα οχηματα που δεν ειναι αναπηρικα.
(Εγω μιλαω για το διπλωμα).
Μα συμφωνα με το 241 Προεδρικο Διαταγμα, τα μη αναπηρικα δεν περιλαμβανονται.
αν δεν κανω λαθος, ετσι?
α) Οι κάτοχοι των οχημάτων τα οποία έχουν ταξινομηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 16 του ν. 1798/1988 (ΦΕΚ166/Α71998), όπως αυτό τροποποιήθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 23 του ν. 1882/1990 (ΦΕΚ 43/Α71990).
β) Οι κάτοχοι Ι.Χ. οχημάτων που έχουν αποκτηθεί χωρίς τις διαδικασίες που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία περί απαλλαγής τελών ταξινόμησης για Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, οι οποίοι έχουν ενταχθεί σε προγράμματα αναδοχής ή υιοθεσίας Ατόμων με Αναπηρίες.
ξανά μανά να μάθει ο αντρέα...
η α περίπτωση είναι οι δικαιούχοι ατέλειας ταξινόμησης...που έχουν κάνει την χρήση της
η β περίπτωση είναι οι δικαιούχοι ατέλειας ταξινόμησης...που έχουν κάνει την χρήση της και οι γονείς που έχουν θιοθετήσει αμεα.
για την ατέλεια αν το διαβάσεις στο τελωνειακό κώδικα ορίζεται πως τα αναπηρικά οχήματα... αν δεν δίνατε να οδηγεί ο κάτοχος ορίζει δυο άτομα να οδηγούν το όχημα. Προϋπόθεση είναι το όχημα να κινήται ή με το αμεα εντός ή με κατεύθυνση από και προς τον χώρο που βρίσκεται.. Ποτέ εκτός νομού όμως. Η παράβαση δεν είναι στον κοκ αλλά τελωνειακή.
notisjunior
20-07-09, 22:15
''Φωτοαντίγραφο της άδειας οδήγησης των δικαιούντων να οδηγούν το ανωτέρω αναπηρικό όχημα''
ακριβώς ο 5χρονος ή 10χρονος δεν μπορεί να έχει δίπλωμα... όπως και αυτός με νοητική στέρηση.
notisjunior
20-07-09, 22:17
Ναι, τωρα καταλαβα.
ναι μόνο στην άδεια χαρακτηρίζεται.
Νοτη δεν εχω καταλαβει τι μου λες.
notisjunior
20-07-09, 22:18
Παντως για να βγαλουμε καθαρο συμπερασμα,
πρεπει να βρουμε το αρθρο 16 του Νομου 1798/1988 επειδη προφανως προβλεπει μεσα
και αυτους που εχουν την γονικη επιμελεια ανηλικου.
Σ'αυτην την περιπτωση δεν νομιζω οτι χρειαζεται οπωσδηποτε
το αυτοκινητο να ειναι αναπηρικο.
νομίζω το έχω...
ξανά μανά να μάθει ο αντρέα...
Η φραση αυτη δεν ειναι ευγενικη.
αντρέα που με είδες να μιλώ για δίπλωμα στ παραπάνω πόστ?
Οχι, δεν ειπα κατι τετοιο.
Απευθυνομενος στη Λενα,
ανεφερα αυτο που μου ειπαν στο τηλεφωνο
που ειχα κανει τοτε στη νομαρχια,
τον καιρο που ειχαμε μια καποια διαφωνια
(στο τοπικ που αφορουσε δελτιο σταθμευσης ομως) οι δυο μας,
θυμασαι?
Εγω τωρα μπερδευτηκα
Δικαιουμαι δελτιο σταθμευσης ή οχι
Το αυτοκινητο δεν εχει χαρακηριστει αναπηρικο
Πριν απο 6 μηνες που ειχα μιλησει με την υπευθυνη του τμηματος ατελους εισαγωγη αυτοκινητου στο υπουργειο μεταφορων μου ειχαν πει οτι δεν δικαιουμαι
Εχει αλλαξει κατι ?
notisjunior
20-07-09, 22:52
Η φραση αυτη δεν ειναι ευγενικη.
΄βρε αντρέα τα συζητάγαμε επί ώρες και τώρα θες να στα ξαναλέω. τι να κάνω? καταλαβαίνεις περίεργα την διατύπωση του νόμου και μπερδεύεσαι... εγώ την πιο πάνω φράση για πλάκα την είπα.
notisjunior
20-07-09, 22:53
Εγω τωρα μπερδευτηκα
Πριν απο 6 μηνες που ειχα μιλησει με την υπευθυνη του τμηματος ατελους εισαγωγη αυτοκινητου στο υπουργειο μεταφορων μου ειχαν πει οτι δεν δικαιουμαι
Εχει αλλαξει κατι ?
έχεις χαρτί για ατέλεια για τον μικρό? αν όχι δεν δικαιούσαι.
Νομιζω πως η εξηγηση δεν ειναι στο μετα το Προεδρικο Διαταγμα,
αλλά στο πριν.
Σιγουρα υπαρχει καποια εγκυκλιος με οδηγιες για τις υπηρεσιες,
η οποια ομως στηριζεται στους νομους.
Εχω την εντυπωση οτι κοιτωντας στο νομο 1798/1988
και απο εκει στο νομο 490/1976 οτι τελικα το δελτιο σταθμευσης θεσπιστηκε
για τους δικαιουχους ατελειας και για αυτους
που εχουν την γονικη επιμελεια σε κατοχους αναπηρικων οχηματων.
Διακρινεις τη διαφορα?
Γι'αυτο νομιζω οτι οταν περναει καποιος απο την επιτροπη για
να απαλλαχτει απο τα τελη κυκλοφοριας μονο,
οτι η σχετικη αποφαση αναφερει οτι η γνωματευση της επιτροπης
θα γραφει ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ "Δικαιουχος ατελειας (τελων ταξινομησης)",
ασχετως αν θελει ή δεν θελει να εισαγει αδασμολογητο αυτοκινητο.
Τους ξερω αυτους τους παλιους νομους ο ενας του 1976 ελεγε για αναπηρους πολεμου και αξιωματικους -οπλιτες που δικαιουνταν την ατελεια και ο αλλος του 1988 , οτι η ατελεια επεκτεινεται και σε πολιτες που εχουν τις παθησεις που αναφερει ο νομος.(που εχουν προστεθει κι αλλες, μην τον διαβασει κανεις και μπερδευτει)
παντως δεν ελεγε για οσους εχουν την επιμελεια κατοχων αναπηρικων οχηματων,αλλα ''Στους ανήλικους ανάπηρους των παραπάνω κατηγοριών που δικαιούνται ατέλειας, το δικαίωμα αυτό παραχωρείται σ’ εκείνον που ασκεί τη γονική μέριμνα ή για οποιοδήποτε λόγο έχει την εποπτεία,''
(http://www.disabled.gr/lib/?p=6475)
Οποτε ,δεν ξερω σε ποια ακριβως διαφορα αναφερεσαι,αφου ο νομος αλλιως το λεει.
Και για ενηλικες και για ανηλικους,ελεγε ''που δικαιουνται ατελειας'',δεν μιλουσε για επιμελεια κατοχων αναπηρικων,αφου το θεμα ηταν ποιοι δικαιουνται απαλλαγης.
Παντως,αυριο θα παω να ρωτησω,οποτε τα λεμε τοτε.
Εκτος κι αν μου πουν παλι το ιδια για το διπλωμα,οποτε θα πρεπει να ρωτησει καποιος σε ενα αλλο τμημα,για να το διασταυρωσουμε,εφ οσον δεν βρισκουμε κατι στο διαδικτυο.:?:
[quote] και τώρα θες να στα ξαναλέωΝα ο β' ενικος που "χρεωνει".
καταλαβαίνεις περίεργα την διατύπωση του νόμουΑτιμε β 'ενικε...
και μπερδεύεσαι:onetooth:
...
εγώ την πιο πάνω φράση για πλάκα την είπα.Γι'αυτο εχω πεθανει στα γελια?:lol:
Εγω τωρα μπερδευτηκα
Εχει αλλαξει κατι ?
Εμενα προχθες μου ειπαν οτι χρειαζεται διπλωμα.
Θα ρωτησω τι ισχυει για μη αναπηρικο,οταν υπαρχει ανηλικο παιδι με αναπηρια.
:rose:
Λενα πολυ σωστα,
οι παλαιοι νομοι μιλουν για αυτους που δικαιουνται ατελεια,
αλλα το ΠΔ 241 του 2005 μιλαει για κατοχους.
α) Οι κάτοχοι των οχημάτων...............
β) Οι κάτοχοι Ι.Χ. οχημάτων..............................
οι κατοχοι των οχηματων....
ποιων οχηματων?
Μηπως τελικα εχει δικιο η Αναμαν?
Αυριο θα δουμε τι θα σου πουν.
Λενα πολυ σωστα,
ποιων οχηματων?
Οι κατοχοι των αναπηρικων και οσων εχουν υιοθετησει παιδια με αναπηρια.
Αυτο δεν οριζει το Π.Δ που λες;
Αλλα καρτες σταθμευσης πλεον βγαινουν και για μη κατοχους αναπηρικων,οποτε;
Ες αυριον τα σπουδαια!:lol:
[QUOTE]Οι κατοχοι των αναπηρικων και οσων εχουν υιοθετησει παιδια με αναπηρια.
Αυτο δεν οριζει το Π.Δ που λες;
Ακριβως!
:ok_thumb:
Αλλα καρτες πλεον βγαινουν και για μη κατοχους,οποτε;
Αυτο ειναι σιγουρο τελικα?
Γιατι τοτε της Αναμαν δεν της βγαζουν?
Αυριο θα λαμψει η αληθεια.
Ειχα στειλει ενα μειλ στο υπ.συγκοινωνιων στο τμημα για ΑΜΕΑ πριν 2 μηνες
Ρωτωντας γιατι δεν δικαιουμαι οτι και αυτοι που εχουν αναπηρικο αυτοκινητο
εφοσον υπαρχει αναπηρια 86%
Μετα ααπο δυο μερες με πηρε η διευθυντρια του τμηματος και μου εξηγησε οτι δεν μπορω να κανει κατι αλλο περα απο αυτο που λεει ο νομος
Μου εδωσε καποια τηλεφωνα να παρω για να το γυρισω τωρα σε αναπηρικο
Δεν με ενδιεφερε και δεν πηρα
Το σιγουρο ειναι ομως οτι δελτιο σταθμευσης δεν δικαιουμαι
Αυτο ειχα γραψει τον Μαρτιο καπου αλλου
εχω σημειωσει καποα τηλ. που μου εδωσε η διευθηντρια του τμηματος
Εχω το ονομα Πολιτη που μαλλον ειναι το ονομα της (2103332000)
και τα τηλ. που μου εδωσε για να ζητησω να γινει το οχημα αναπηρικο και να δικαιουμαι δελτιο σταθμευσης κλπ
846508406 846508131
έχεις χαρτί για ατέλεια για τον μικρό? αν όχι δεν δικαιούσαι.
Δεν εχω παρει χαρτι ατελειας ,απο που το παιρνω ?
Απο εκει που μου δωσανε και το επιδομα κινησης ?
και αφου εγκρινανε το επιδομα κινησης λογικα αν ζητησω το χαρτι ατελειας δεν θα μου το δωσουνε ? ή πρεπει να ξαναπαω δικαιολογητικα κλπ?
και κατι αλλο τι ειναι το δελτιο ή η καρτα αναπηριας
Που το βγαζουν αυτο ?
notisjunior
21-07-09, 00:18
Λενα πολυ σωστα,
ποιων οχηματων?
κατοχή και ιδιοκτησία συνυφασμένη έννοια στην παρούσα φάση.
κατοχή και ιδιοκτησία συνυφασμένη έννοια στην παρούσα φάση.
Θα συμφωνησω.
Απο την Α'βαθμια Ιατρικη Επιτροπη της Νομαρχιας.
Απο εκει που μου δωσανε και το επιδομα κινησης ?Επιδομα κινησης ειναι το "Επιδομα καυσιμων"?
Απο εκει δεν στο δωσανε?
και αφου εγκρινανε το επιδομα κινησης λογικα αν ζητησω το χαρτι ατελειας δεν θα μου το δωσουνε ? ή πρεπει να ξαναπαω δικαιολογητικα κλπ?Μμμ. φοβαμαι για το δευτερο...θα σε γελασω.
Που το βγαζουν αυτο ?Προφανως ως καρτα αναπηριας εννοεις αυτο, ετσι?:
Οδηγος ΑμεΑ 2007
7.7. Δελτίο μετακίνησης Α.μεΑ. με τα μέσα μαζικής μεταφοράς
(ΟΑΣΑ, ΟΑΣΘ, ΟΣΕ, Αστικά ΚΤΕΛ, Υπεραστικά ΚΤΕΛ)
Φορέας: Διευθύνσεις και Τμήματα Κοινωνικής Πρόνοιας των Νομαρχιακών
Αυτοδιοικήσεων
Θεσμικό πλαίσιο: Ν. 2072/92 (ΦΕΚ 125/Α΄), Υπουργική Απόφαση αριθ.
Π3α/Φ11/ΓΠ οικ. 17894/14.2.2006 (ΦΕΚ 216/Β΄).
Χρόνος ισχύος της παροχής: Ισχύει για ένα (1) έτος
Δικαιούχοι:
1. Τα Άτομα με Αναπηρίες Ελληνικής υπηκοότητας, Κύπριοι υπήκοοι Ελληνικής
καταγωγής, υπήκοοι των Κρατών-Μελών της Ε.Ε., υπήκοοι των Κρατών που
περιλαμβάνονται στην Ευρωπαϊκή σύμβαση που κυρώθηκε με το Ν.Δ. 4017/59 (ΦΕΚ
246/59 τ. Α' ) που κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα και έχουν
παθολογοανατομικό ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, δικαιούνται μετακίνηση με
μειωμένο εισιτήριο κατά 50% στις εξής περιπτώσεις :
α) Σε όλες τις διαδρομές εσωτερικού των υπεραστικών λεωφορείων των ΚΤΕΛ.
β) Σε όλες τις διαδρομές του εσωτερικού δικτύου του Ο Σ.Ε.
2. Τα Άτομα με Αναπηρίες Ελληνικής υπηκοότητας, Κύπριοι υπήκοοι Ελληνικής
καταγωγής, υπήκοοι των Κρατών-Μελών της Ε.Ε., υπήκοοι των Κρατών που
περιλαμβάνονται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση που κυρώθηκε με το Ν.Δ. 4017/59 (ΦΕΚ
246/59 τ. Α') και έχουν παθολογοανατομικό ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67% και άνω,
Μεταφορές – Μετακινήσεις - Επικοινωνία
10
δικαιούνται της δωρεάν μετακίνησης, εφόσον το ετήσιο συνολικό ατομικό τους
εισόδημα, δεν είναι μεγαλύτερο των 17.000 (δέκα επτά χιλιάδων) ΕΥΡΩ ή το ετήσιο
συνολικό οικογενειακό εισόδημα δεν είναι μεγαλύτερο των 23.000 (είκοσι τριών
χιλιάδων) ΕΥΡΩ. Το ετήσιο συνολικό οικογενειακό τους εισόδημα των 23.000 ΕΥΡΩ
προσαυξάνεται με 4.400 ΕΥΡΩ για κάθε, επιπλέον, άτομο πέρα του ενός, που συνοικεί και
βαρύνει τον φορολογούμενο, καθώς και για το/ την σύζυγο και παρουσιάζει αναπηρία 67%
και άνω και διαμένουν μόνιμα:
- στην Περιφέρεια Αττικής (Ν.Α. Αθηνών , Πειραιώς , Δυτικής Αττικής Ανατολικής
Αττικής), με τα αστικά μέσα συγκοινωνίας του ΟΑΣΑ, Ε.Θ.Ε.Λ., Η.Λ.Π.Α.Π.,
Η.Σ.Α.Π., Α.Μ.Ε.Λ. (ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ), ΤΡΑΜ και τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο,
- στην Ν.Α. Θεσσαλονίκης με τα αστικά μέσα συγκοινωνίας του ΟΑΣΘ.
- και στους κατοίκους των λοιπών Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων της χώρας με τα αστικά
μέσα συγκοινωνίας των Αστικών ΚΤΕΛ του Νομού που διαμένουν μόνιμα.
Ως εισόδημα, ενοείται, το φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα και το
απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο. Το ύψος του εισοδήματος αποδεικνύεται
με την προσκόμιση φωτοαντιγράφου του εκκαθαριστικού σημειώματος της δήλωσης του
φόρου εισοδήματος ή με υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, θεωρημένη από την αρμόδια
Δ.Ο.Υ., για την παραλαβή όμοιου αντιτύπου για το σχετικό έλεγχο στην περίπτωση που ο
ενδιαφερόμενος δεν υποχρεούται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης.
Οι ολικά τυφλοί (Ν. 958/1979 ΦΕΚ 191/Α') εξαιρούνται των οικονομικών κριτηρίων
σύμφωνα με την αρ. 445/98 απόφαση της επιτροπής αναστολών του ΣτΕ και λαμβάνουν
κουπόνι μετακίνησης ανεξάρτητα από το όριο εισοδήματός τους.
Όσοι υπερβαίνουν το ανωτέρω όριο εισοδήματος, δικαιούνται την κάρτα με μειωμένο
εισιτήριο κατά 50% για την μετακίνηση τους με τα συγκοινωνιακά μέσα του ΟΣΕ και των
Υπεραστικών ΚΤΕΛ.
Δικαιολογητικά:
Τα Άτομα με Αναπηρίες που δικαιούνται Δελτίο Μετακίνησης πρέπει να
προσκομίζουν στις Δ/νσεις και τα Τμήματα Κοινωνικής Πρόνοιας των Νομαρχιακών
Αυτοδιοικήσεων ή στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ):
1. Αίτηση του ενδιαφερομένου ή του κηδεμόνα του ή άλλου
εξουσιοδοτημένου ατόμου, με συνημμένα τα δικαιολογητικά που αναφέρονται
παρακάτω.
2. Γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής, όπου θα αναγράφεται το παθολογοανατομικό
ποσοστό αναπηρίας (τουλάχιστον 67%) και η διάρκεια ισχύος της. Στη Ν.Α.
Λάρισας, κατ’ εφαρμογή της απόφασης Π3α/Φ.80/οικ.907/1-3-2001 για την πιλοτική
εφαρμογή της κάρτας αναπηρίας, γίνονται δεκτές οι γνωματεύσεις-πιστοποιητικά που
εκδίδονται από τις αρμόδιες επιτροπές, καθώς και η προσωρινή ή ισόβια κάρτα
αναπηρίας που χορηγείται από τη Δ/νση Κοινωνικής Πρόνοιας.
2α. Όσοι λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση (επίδομα) από τις Δ/νσεις και τα Τμήματα
Κοινωνικής Πρόνοιας ή Υγιεινής των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων με βάση
γνωματεύσεις Υγειονομικών Επιτροπών, δικαιούνται κάρτα χωρίς την προσκόμιση
11
της γνωμάτευσης. Η πιστοποίηση εδώ, γίνεται μέσω του μητρώου επιδοματούχων που
υπάρχει στις Δ/νσεις και τα Τμήματα Κοινωνικής Πρόνοιας των Νομαρχιακών
Αυτοδιοικήσεων.
2β. Όσοι λαμβάνουν γνωματεύσεις από Μονάδες Τεχνητού Νεφρού ή Τμήματα Νοσηλείας
Μεσογειακής Αναιμίας, μπορούν να τις προσκομίσουν εναλλακτικά.
2γ. Όσοι παίρνουν σύνταξη από τον ΟΓΑ λόγω αναπηρίας βάσει γνωματεύσεων
Υγειονομικών Επιτροπών, μπορούν να προσκομίζουν το τελευταίο απόκομμα της σύνταξης
τους στο οποίο αναγράφεται εντύπως το γράμμα (Α) που σημαίνει αναπηρία.
Για τους λοιπούς ασφαλισμένους απαιτείται απόφαση Διοικητικού Διευθυντή
Ασφαλιστικού Φορέα ή γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής, από την οποία να
πιστοποιείται παθολογοανατομική βλάβη 67%, τουλάχιστον, καθώς και η διάρκεια ισχύος
της.
2δ. Οι τυφλοί και οι Β.Ν.Κ με δείκτη νοημοσύνης 30 (τριάντα) και κάτω, που είναι
εγγεγραμμένοι στο μητρώο των Νομαρχιών, δικαιούνται κάρτα μετακίνησης και για τους
συνοδούς τους.
Προκειμένου οι τυφλοί και οι Β.Ν.Κ., που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο των
Δ/νσεων και των Τμημάτων Κοινωνικής Πρόνοιας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, να
λάβουν κάρτα μετά συνοδού, απαιτείται γνωμάτευση Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής
που να αναφέρει ότι είναι τυφλοί ή έχουν δείκτη νοημοσύνης κάτω του 30, αντίστοιχα.
3. Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή φωτοαντίγραφο αυτής.
4. Συμφωνητικό μίσθωσης κατοικίας ή έναν εκ των λογαριασμών ΔΕΗ, ΟΤΕ, Ύδρευσης,
Κινητής τηλεφωνίας, που εκδίδεται στο όνομα του δικαιούχου του δελτίου.
Επειδή έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο, Α.μεΑ. να έχουν δύο Δελτία Μετακίνησης, ένα
από τη Δ/νση Πρόνοιας Αττικής ή Θεσσαλονίκης και ένα από την Κοινωνική Πρόνοια άλλου
Νομού, ελέγχεται εάν, οι δικαιούχοι που απευθύνονται στις κατά τόπους Υπηρεσίες, είναι
μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής στην οποία εδρεύει η υπηρεσία. Σε περίπτωση που δεν
προκύπτει η μόνιμη κατοικία από κανένα εκ των παραπάνω εγγράφων, τότε δηλώνεται με
υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86.
5. Για την έκδοση νέας κάρτας, δύο πρόσφατες φωτογραφίες, από τις οποίες η μία
επικολλάται στο Δελτίο και η άλλη επισυνάπτεται στην αίτηση του δικαιούχου.
Ειδικά οι ολικά τυφλοί και οι βαριά νοητικά υστερούντες με δείκτη νοημοσύνης 30
και κάτω, που δικαιούνται δελτίο συνοδού, πρέπει να συνυποβάλλουν τρεις
ίδιες φωτογραφίες από τις οποίες η μία επικολλάται στο δελτίο του συνοδού.
6. Οι δικαιούχοι των δελτίων δωρεάν μετακίνησης πρέπει να συνυποβάλλουν
εκτός των άλλων και φωτοαντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της
οικείας Οικονομικής Εφορίας για το οικείο οικονομικό έτος, ενώ στην
περίπτωση που ο δικαιούχος δεν υποχρεούται να υποβάλλει φορολογική δήλωση, να
το δηλώνει με υπεύθυνη δήλωση του
Ν. 1599/86, θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο. Υ. για την παραλαβή όμοιου
αντιτύπου για το σχετικό έλεγχο.
Οι δικαιούχοι οι οποίοι με υπεύθυνη δήλωσή τους δεν επιθυμούν την προμήθεια
του σχετικού δελτίου για το Αστικό ΚΤΕΛ, αλλά, μόνο για το Υπεραστικό, δεν
υποχρεούνται να προσκομίζουν φορολογική δήλωση.
Οι δικαιούχοι, τέλος, που υπερβαίνουν το όριο εισοδήματος 17.000 ΕΥΡΩ ατομικό και 23.000
ΕΥΡΩ οικογενειακό, το οποίο προσαυξάνεται με 4.400 ΕΥΡΩ για κάθε επί πλέον άτομο
12
πέραν του δικαιούχου, που συνοικεί και βαρύνει τον φορολογούμενο, εφόσον αυτό
παρουσιάζει αναπηρία 67% και άνω, δικαιούνται Δελτίο Μετακίνησης με έκπτωση 50% στις
διαδρομές των Υπεραστικών ΚΤΕΛ και του ΟΣΕ μόνο.
7. Όσοι προσέρχονται στις Δ/νσεις-Τμήματα Κοινωνικής Πρόνοιας των Ν Α και στα
Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) της χώρας, με τα ανωτέρω δικαιολογητικά
για να λάβουν δελτίο μετακίνησης, εφόσον κριθούν δικαιούχοι, απαραίτητο
είναι να προσκομίζουν το ασφαλιστικό βιβλιάριο Υγείας, στο πίσω εξώφυλλο
του οποίου, ο αρμόδιος υπάλληλος που χορηγεί το δελτίο μονογράφει,
σημειώνοντας και την ημερομηνία παράδοσης αυτού και το σφραγίζει προκειμένου
να ελέγχεται η περίπτωση πολλαπλής χορήγησης δελτίου στον ίδιο δικαιούχο.
8. Σε περίπτωση απώλειας, η οποία προκύπτει με βεβαίωση από
αστυνομική Αρχή, χορηγείται δελτίο μετακίνησης μόνο με μειωμένο
εισιτήριο κατά 50%, έτσι ώστε τα άτομα αυτά να μη στερηθούν και του
δικαιώματος μετακίνησης με τα συγκοινωνιακά μέσα του ΟΣΕ και των
Υπεραστικών ΚΤΕΛ.
9. Σε όσους δεν απευθυνθούν έγκαιρα στις αρμόδιες υπηρεσίες ή καταστούν
δικαιούχοι μετά την ολοκλήρωση της διανομής του Δελτίου του α' εξαμήνου,
θα τους χορηγείται Δελτίο για το β' εξάμηνο.
Παρατηρήσεις:
Κάθε χρόνο εκδίδεται Κοινή Υπουργική Απόφαση και σχετική διευκρινιστική
εγκύκλιος. Για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του ΟΑΣΑ και του ΟΑΣΘ, η
μετακίνηση είναι δωρεάν για τους κατοίκους της Αθήνας και της
Θεσσαλονίκης, αντίστοιχα. Η ημερομηνία διανομής των κουπονιών ρυθμίζεται με εγκύκλιο
του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Αυτη ειναι η καρτα αναπηριας ?
Δηλαδη με αυτην εχεις εκπτωση και στα πλοια ?
Νομιζα οτι θα ηταν κατι αλλο
Αυτο ειναι σιγουρο τελικα?
Γιατι τοτε της Αναμαν δεν της βγαζουν?
Αυριο θα λαμψει η αληθεια.
Ομως στον Νικο στην Θεσ/νικη και στον ceftelos στις Σερρες,εχουν βγαλει.
Αυριο θα λαμψει η αληθεια και θα χυθει απλετο φως και το μαχαιρι θα φτασει στο κοκκαλο! :lol:
Σαν πολιτικος μιλησα,μακρια απο μενα!
(αν και συνηθως ''απλυτο'' φως χυνεται κι αυτο το ερμο το μαχαιρι,μονο ψαχνο βρισκει,οταν ειναι να βγουν τα απλυτα των πολιτικων στην φορα:lipssealed:)
Δεν θυμαμαι καλα,
αλλά εχω την εντυπωση οτι χρειαζεται ποσοστο αναπηριας τουλαχιστον 80%
και βεβαιωση απο Υπουργειο Υγειας και Προνοιας, (ΛΑΘΟΣ! ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ , ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ! Α'ΒΑΘΜΙΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ)
προκειμενου να εχεις μια εκπτωση 50 στο εισητηριο.
Ομως εχω την εντυπωση
οτι επειδη καποιες ακτοπλοικες εταιρειες
λογω της οικονομικης κρισης αλλαζουν τις εκπτωσεις τους,
καλο ειναι με ενα τηλεφωνημα να ρωτησεις τις προυποθεσεις και το δικαιολογητικο που θελουν.
Κυριε Γενικε που ειστε?
Αναμανουρι βρηκα αυτο.
(Ατιμη αμνησια)
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΝΑΥΛΟΥΣ ΤΩΝ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ
HAL9000
16-04-09, 21:38 http://www.disabled.gr/forum/archive/index.php/t-16537.html
Ακομα πιο προσφατο ΦΕΚ 438 11/04/2003 με επιβεβαιωση στο ποσοστο 80%
και με διαφορα οτι η βεβαιωση εκδιδεται απο τη Νομαρχια και οχι απο το υπουργειο υγειας, οπως προεβλεπε το προηγουμενο ΦΕΚ.
http://www.eap.gr/anakoinoseis/YEN.pdf
Παρατηρω οτι ενω η καρτα αναπηριας για μετακινησεις
στο οδικο δικτυο απαιτει ποσοστο αναπηριας 67%,
οι μετακινησεις με τις ακτοπλοικες γραμμες απαιτουν ποσοστο 80%.
Εκει που τα διαβαζω,
μενω εκπληκτος οταν βλεπω οτι τα εχει πει καποιος HAL9000 (φιλος σου?)
κολλητος :wink:
Λογικα αφου βγαλανε οτι δικαιουται ο Αλεξ το επιδομα κινησης του δωσανε 80% ,αρα θα μπορω να παρω και την καρτα για ακτοπλοιικα :ok_thumb:
κολλητος :wink:
Λογικα αφου βγαλανε οτι δικαιουται ο Αλεξ το επιδομα κινησης του δωσανε 80% ,αρα θα μπορω να παρω και την καρτα για ακτοπλοιικα :ok_thumb:
Ποια καρτα μωρε?
Βεβαιωση λεμε χρειαζεται.
Για κοιτα αυτη που εχεις, τι λεει?
Διευκρινιζει το λογο εκδοσης της?
Ποια καρτα μωρε?
Βεβαιωση λεμε χρειαζεται.
Για κοιτα αυτη που εχεις, τι λεει?
Διευκρινιζει το λογο εκδοσης της?
Δεν εχω καμια καρτα αλλα ουτε βεβαιωση :lol:
Αναστασία δεν κατάλαβα γιατί δεν δικαιούσαι δελτίο στάθμευσης μη αναπηρικού αφού είσαι κηδεμόνας ΑΜΕΑ? ποια προυπόθεση λέιπει?
επίσης ανέφερες για αλλαγή αυτοκινήτου από μη αναπηρικό σε αναπηρικό? γιατί κάτι τέτοιο το απέκλεισαν σε γραφείο συγκοινωνιών περιφέρειας...στο Υπουργείο ξέρουν κάτι άλλο?
και αναμένω την διευκρίνηση της Λένας αν το δίπλωμα είναι απαραίτητο για δελτίο στάθμευσης σε μη αναπηρικό
notisjunior
21-07-09, 09:09
Και πως δινουν την καρτα σταθμευσης τοτε,σε μη αναπηρικα;
Γιατι την δινουν (ασχετα που πρεπει να ξεκαθαριστει το θεμα του διπλωματος).
Υπαρχουν ατομα που ηδη την εχουν παρει και το χουν γραψει στο φορουμ
http://www.disabled.gr/forum/showthread.php?p=204900#post204900 μηνυματα ν.35 και 37 και ν.43
και επισης και ο γ.γ του συλλογου κινητικα αναπηρων μου το ειπε και στο τμημα συγκοινωνιων το ιδιο μου ειπαν.
(και σε μενα και στην φιλη που ανεφερα στο μην. ν 10)
Αρα,καπου πρεπει να υπαρχει καποια τροπολογια, καποια εγκυκλιος ,αλλιως πως δινουν τις καρτες σταθμευσης σε μη αναπηρικα αυτοκινητα;
Παλιά δινόταν από κάποιο ίδρυμα.. νομίζω την ΕΙΑΑ... αλλά στην ΕΟΚΑ που στο είπαν γιατί δεν ρωτάς που το γράφει ώστε να έχουμε όλοι?
notisjunior
21-07-09, 09:16
Απο εκει που μου δωσανε και το επιδομα κινησης ?
και αφου εγκρινανε το επιδομα κινησης λογικα αν ζητησω το χαρτι ατελειας δεν θα μου το δωσουνε ? ή πρεπει να ξαναπαω δικαιολογητικα κλπ?
Που το βγαζουν αυτο ?
περνάς από νομαρχιακή αυε... καταθέτεις κάποια χαρτιά... αλλά φοβάμαι (αν θυμάμαι καλά από όσα μας έχεις πει για τον μικρό) πως δεν εμπίπτει.
βασικά η χοντρή βλακεία είναι ότι κρεμόμαστε από την κρίση του γιατρού λες και τα λεφτά που θα γλυτώσουμε, τα παίρνει ο γιατρός.
notisjunior
21-07-09, 09:28
ναι έχεις αν έχεις τουλάχιστον 80%... το θέμα είναι ότι αυτό το υποστηρίζει η εταιρία η ναυτιλιακή (τουλάζιστον 3 που έχω ρωτήσει). Ο νόμος του ΥΕΝ (υπ. εμπορικής ναυτιλίας) λέει άλλα... μιλά για κινητική 80%... και άνω.
Κινήσεις γίνονται για γενίκευση... γιατί στους πολύτεκνους και τρίτεκνους ήδη ισχύει... χωρίς εξαιρέσεις.
notisjunior
21-07-09, 09:34
Αναστασία δεν κατάλαβα γιατί δεν δικαιούσαι δελτίο στάθμευσης μη αναπηρικού αφού είσαι κηδεμόνας ΑΜΕΑ? ποια προυπόθεση λέιπει?
επίσης ανέφερες για αλλαγή αυτοκινήτου από μη αναπηρικό σε αναπηρικό? γιατί κάτι τέτοιο το απέκλεισαν σε γραφείο συγκοινωνιών περιφέρειας...στο Υπουργείο ξέρουν κάτι άλλο?
και αναμένω την διευκρίνηση της Λένας αν το δίπλωμα είναι απαραίτητο για δελτίο στάθμευσης σε μη αναπηρικό
είναι κηδεμόνας - μάνα δηλαδή και όχι παρένθετη- θετή μητέρα.
Το δελτίο στάθμευσης νομοθετικά είναι όπως τα λέμε ως ώρας. είτε έχεις χαρτί ατέλειας είτε αν είσαι ΘΕΤΟΣ γονέας. Γιατί θετός? γιατί μάλλον αναλαμβάνεις την μέριμνα ενός παιδιού που δεν γέννησες εσύ? (ηκασία όχι βεβαιότητα)
ναι το τώρα το διαβάζω καλύτερα και μάλιστα γίνεται έτσι γιατί οι έχοντες γονική μέριμνα ανηλίκου αμεα ούτως ή άλλως αποκτούν δικαίωμα ατέλειας. Το ερώτημα είναι κάποιος που δεν έχει την δυνατότητα να αγοράσει καινούριο αναπηρικό ΙΧ και έχει το παλιό συμβατικό είναι καταδικασμένος? Άνοιξε ένα παράθυρο η Λένα για αλλαγή του συμβατικού σε αναπηρικό αν και η υποχρέωση διπλώματος δημιουργεί νέα εμπόδια σε πολλούς
notisjunior
21-07-09, 10:06
ναι το τώρα το διαβάζω καλύτερα και μάλιστα γίνεται έτσι γιατί οι έχοντες γονική μέριμνα ανηλίκου αμεα ούτως ή άλλως αποκτούν δικαίωμα ατέλειας. Το ερώτημα είναι κάποιος που δεν έχει την δυνατότητα να αγοράσει καινούριο αναπηρικό ΙΧ και έχει το παλιό συμβατικό είναι καταδικασμένος? Άνοιξε ένα παράθυρο η Λένα για αλλαγή του συμβατικού σε αναπηρικό αν και η υποχρέωση διπλώματος δημιουργεί νέα εμπόδια σε πολλούς
ο χαρακτηρισμός μπορεί να γίνει και μετά την αγορά. άρα και σε παλιά που έχουν αγοραστεί ήδη.
Παλιά δινόταν από κάποιο ίδρυμα.. νομίζω την ΕΙΑΑ... αλλά στην ΕΟΚΑ που στο είπαν γιατί δεν ρωτάς που το γράφει ώστε να έχουμε όλοι?
Δεν την ξερω την κυρια ΕΟΚΑ !:lol:
και στον ΠΑΣΙΠΚΑ που ρωτησα,δεν εχουν το εχουν,εδω δεν το ειχανε;οι διευθυνσεις συγκοινωνιων οπου ρωτησε η Αναστασια και εσυ(αν θυμαμαι καλα).
Και ομως ισχυαν και περυσι ,Κωστη μου,το να μπορει καποιος δηλ με μη αναπηρικο,να παρει καρτα σταθμευσης,απλα καποιοι διευθυντες δεν φροντιζουν να ενημερωσουν τους αρμοδιους υπαλληλους,οπως φαινεται...
περνάς από νομαρχιακή αυε... καταθέτεις κάποια χαρτιά... αλλά φοβάμαι (αν θυμάμαι καλά από όσα μας έχεις πει για τον μικρό) πως δεν εμπίπτει.
βασικά η χοντρή βλακεία είναι ότι κρεμόμαστε από την κρίση του γιατρού λες και τα λεφτά που θα γλυτώσουμε, τα παίρνει ο γιατρός.
KΑΛΗΜΕΡΑ
Γιατι να μην εμπιπτει?
Για να παρεις το επιδομα κινησης χρειαζεται 80% αναπηρια στα κατω ακρα ,ετσι?
κατεθεσα τα χαρτια , με πηραν τηλ. να μου πουν να μην παω στο ραντεβου για την επιτροπη γιατι ηταν καλυμενοι με το χαρτι του νοσοκομειου
Το περασανε και το εγκρινανε
λογικα αυτη η εγκριση δεν ισχυει και για την ατελεια ?
Εγω τωρα μπερδευτηκα
Εχει αλλαξει κατι ?
Δικαιουσαι ,απο τις 26 /4/2006.
Λοιπον ,πηγα πρωι-πρωι στην διευθυνση συγκοινωνιων και το ξεκαθαρισα,βρηκα και το χαρτι οπου γραφει για την καρτα σταθμευσης σε μη αναπηρικα.
Η υπαλληλος,ειχε την καλοσυνη να μου το φωτοτυπησει γιατι να το βρισκαμε στο ιντερνετ 'η σε ΦΕΚ,αποκλειοταν.
Ειναι απο εσωτερικη αλληλογραφια.
Δικαιουσαι ,απο τις 26 /4/2006.
Καλημερα Λενα :rose:
Αυτο που μου λες ειναι φρεσκο ,σημερινο?
Η διευθυντρια που μιλησα τοτε ειχε ολη την καλη διαθεση να με εξυπηρετησει
Με πηρε εκεινη τηλεφωνο και προσπαθουσε να με πεισει να γυρισω το αμαξι σε αναπηρικο γιατι δεν υπηρχε αλλος τροπος για να εχω την καρτα ,διοδια κλπ.
Κωστη μου ειχαν πει οτι γινεται να το γυρισω σε αναπηρικο
Τωρα δεν ξερω αν επαιζε ρολο το οτι το αυτοκινητο ηταν καινουργιο
Δοκιμασε να παρεις τα τηλεφωνα που εδωσα πιο πανω :lol::bye:
notisjunior
21-07-09, 10:24
Δεν την ξερω την κυρια ΕΟΚΑ !:lol:
και στον ΠΑΣΙΠΚΑ που ρωτησα,δεν εχουν το εχουν,εδω δεν το ειχανε;οι διευθυνσεις συγκοινωνιων οπου ρωτησε η Αναστασια και εσυ(αν θυμαμαι καλα).
Εθνική Ομοσπονδία Κινητικά Αναπήρων
Λοιπον ,πηγα πρωι-πρωι στην διευθυνση συγκοινωνιων και το ξεκαθαρισα,βρηκα και το χαρτι οπου γραφει για την καρτα σταθμευσης σε μη αναπηρικα.
Η υπαλληλος,ειχε την καλοσυνη να μου το φωτοτυπησει γιατι να το βρισκαμε στο ιντερνετ 'η σε ΦΕΚ,αποκλειοταν.
Ειναι απο εσωτερικη αλληλογραφια.
Μπραβο Λενα :thumbsup:
τι χρειαζετα λοιπον και που παμε ?
Επειδη δεν εχω σκαννερ,το αντιγραφω.
Ελληνικη δημοκρατια
Υπουργειο μεταφορων κ επικοινωνιων
Γενικη διευθυνση μεταφορων
τμημα αστικων συγκοινωνιων
Αθηνα 26 Απριλιου 2006
αριθμ.πρωτ
Α-20519/1728
ΒΑΘΜΟΣ ΠΡΟΤ/ΤΑΣ
ΠΡΟΣ Νομαρχιακη Αυτοδιοικηση Χανιων
Δ/νση Μεταφορων και Επικοινωνιων
ΘΕΜΑ'Δελτια Σταθμεθσης Ατομων με Αναπηριες''
ΣΧΕΤ α)Το αριθμ.οικ 2169/28-3-06 εγγραφο σας
β)το αριθμ 19898/63/06 εγγραφο του τμηματος συντονισμου θεματων ατομων με αναπηριες
Σε απαντηση των ανωτερω σχετικων εγγραφων σας πληροφορουμε τα εξης.
1.Στην παραγραφ. 4α του αρθρου 1 του π.δ241/2005 (Α290)
''θεσπιση δελτιου σταθμευσης για ατομα με αναπηριες'' καθοριζονται ως δικαιουχοι του δελτιου σταθμευσης για ΑΜΑ,οι κατοχοι των οχηματων τα οποια εχουν ταξινομηθει συμφωνα με τις διαταξεις του αρθρου 16 τουν.1798/1988(Α 166) οπως τροποποιηθηκε με την παρ.1 του αρθρου 23 του ν.1882/1990(Α 43).
2.Στην πορεια προεκυψαν και προσωπα που πληρουν τις προυποθεσεις για θεση σε κυκλοφορια αναπηρικων αυτοκινητων με βαση τις προαναφερθεισες διαταξεις αλλα για λογους ανεξαρτητως της θελησης τους,δεν εκαναν χρηση του δικαιωματος αυτου.
3.Επομενως, οσα προσωπα εχουν αυτοκινητα που δεν εχουν ταξινομηθει με βαση τις προαναφερομενες διαταξεις,νομομοποιειστε στη χορηγηση δελτιου σταθμευσης του π.δ 241/2005(Α 290) εφοσον καταθεσουν στην υπηρεσια σας αποφασεις της αρμοδιας υγειονομικης επιτροπης απο τις οποιες να προκυπτει οτι ο αιτων υπαγεται στις διαταξεις του αρθρου 16 του ν. 1978/1988 (Α 166)
,οπως αυτο τροποιηθηκε με την παρ. 1 του αρθρου 23 του ν.1882/1990(Α43)
ο γενικος γραμματεας
Δ. Σταματης
εσωτερικη διανομη
υ.γ. Αυτο το εγγραφο,εχει σταλει σε ολες τις διευθυνσεις συγκοινωνιων,οπως μου ειπε η υπαλληλος .
Δεν νοειται να υπαρχουν διευθυνσεις που δεν γνωριζουν την παραπανω τροποιηση ,μου ειπε κι αν προκυψουν προβληματα σε ανθρωπους που τους αρνηθουν την χορηγηση του δελτιου, να βαλουνε τον προισταμενο να τηλεφωνησει στα κεντρικα .
Να μην πηγαινετε στο τμημα για τις ατελειες (εκει μπορει και να μην γνωριζουν τις αλλαγες, (αλλο αν θα πρεπε να ρωτησουν το τμημα για τις καρτες, προκειμενου να δωσουν εγκυρη απαντηση )
,οπως πηγε η Αναστασια,αλλα στο ειδικο γκισε που ειναι για τις καρτες σταθμευσης των αναπηρικων αυτοκινητων.
Επισης,οποιος θελει να του το στειλω,ας μου στειλει μηνυμα.
Ακολουθει κι αλλο μην μου σχετικα με το διπλωμα.
notisjunior
21-07-09, 11:13
Επειδη δεν εχω σκαννερ,το αντιγραφω.
Ελληνικη δημοκρατια
Αθηνα 26 Απριλιου 2006
αριθμ.πρωτ
Α-20519/1728
ΒΑΘΜΟΣ ΠΡΟΤ/ΤΑΣ
β)το αριθμ 19898/63/06 εγγραφο του τμηματος συντονισμου θεματων ατομων με αναπηριες
''θεσπιση δελτιου σταθμευσης για ατομα με αναπηριες'' καθοριζονται ως δικαιουχοι του δελτιου σταθμευσης για ΑΜΑ,οι κατοχοι των οχηματων τα οποια εχουν ταξινομηθει συμφωνα με τις διαταξεις του αρθρου 16 τουν.1798/1988(Α 166) οπως τροποποιηθηκε με την παρ.1 του αρθρου 23 του ν.1882/1990(Α 43).
2.Στην πορεια προεκυψαν και προσωπα που πληρουν τις προυποθεσεις για θεση σε κυκλοφορια αναπηρικων αυτοκινητων με βαση τις προαναφερθεισες διαταξεις αλλα για λογους ανεξαρτητως της θελησης τους,δεν εκαναν χρηση του δικαιωματος αυτου.
3.Επομενως, οσα προσωπα εχουν αυτοκινητα που δεν εχουν ταξινομηθει με βαση τις προαναφερομενες διαταξεις,νομομοποιειστε στη χορηγηση δελτιου σταθμευσης του π.δ 241/2005(Α 290) εφοσον καταθεσουν στην υπηρεσια σας αποφασεις της αρμοδιας υγειονομικης επιτροπης απο τις οποιες να προκυπτει οτι ο αιτων υπαγεται στις διαταξεις του αρθρου 16 του ν. 1978/1988 (Α 166)
ο γενικος γραμματεας
Δ. Σταματης
εσωτερικη διανομη
υ.γ. Αυτο το εγγραφο,εχει σταλει σε ολες τις διευθυνσεις συγκοινωνιων,οπως μου ειπε η υπαλληλος .
Δεν νοειται να υπαρχουν διευθυνσεις που δεν γνωριζουν την παραπανω τροποιηση ,μου ειπε κι αν προκυψουν προβληματα σε ανθρωπους που τους αρνηθουν την χορηγηση του δελτιου, να βαλουνε τον προισταμενο να τηλεφωνησει στα κεντρικα .
Να μην πηγαινετε στο τμημα για τις ατελειες (εκει μπορει και να μην γνωριζουν τις αλλαγες, (αλλο αν θα πρεπε να ρωτησουν το τμημα για τις καρτες, προκειμενου να δωσουν εγκυρη απαντηση )
,οπως πηγε η Αναστασια,αλλα στο ειδικο γκισε που ειναι για τις καρτες σταθμευσης των αναπηρικων αυτοκινητων.
Επισης,οποιος θελει να του το στειλω,ας μου στειλει μηνυμα.
Ακολουθει κι αλλο μην μου σχετικα με το διπλωμα.
ο νόμος 1882 του 1990 βρίσκεται και εδώ αυτούσιος http://www.taxheaven.gr/show_law.php?id=6726
αλλά και σε μορφή Pdf εδώ http://www.taxheaven.gr/show_law.php?id=6726&client=pdf
Το άρθρο 23 όμως λέει τα εξής
Αρθρο 23
Απαλλαγή αυτοκινήτων αναπήρων
1. Το εδάφιο α της παρ. 1Α του άρθρου 16 του ν. 1798/1988 (ΦΕΚ Α' 166) αντικαθίσταται ως ακολούθως:
"α) έχουν πλήρη παράλυση των κάτω ή άνω άκρων ή αμφοτερόπλευρων ακρωτηριασμό αυτών".
2. Στο τέλος της παραγράφου 1 του άρθρου 16 του ν. 1798/1988 (ΦΕΚ Α' 166) προστίθεται περίπτωση Γ' ως ακολούθως:
"Γ. Στους άνω των 4 ετών 'Ελληνες πολίτες οι οποίοι:
α. Είναι νοητικά καθυστερημένοι με δείκτη νοημοσύνης κάτω του 40%, ή
β. πάσχουν από αυτισμό, εφ' όσον αυτός συνοδεύεται από επιληπτικές κρίσεις ή πνευματική καθυστέρηση ή οργανικό ψυχοσύνδρομο, οι οποίοι, εξαιτίας των παθήσεων αυτών έχουν καταστεί ανάπηροι, με συνολικό ποσοστό αναπηρίας από εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω, είναι ανίκανοι για εργασία και έχουν ανάγκη βοηθείας ή
γ. πάσχουν από μεσογειακή αναιμία ή
δ. πάσχουν από νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου".
"ε. πάσχον από συγγενή αιμορραγική διάθεση (αιμορροφιλία )".
3. Οι παράγραφοι 4 και 5 του άρθρου 16 του ν. 1798/1988 αντικαθίστανται ως ακολούθως:
"4. Το ποσοστό αναπηρίας θα καθορίζεται με βάση τον πίνακα του άρθρου 33 και την παράγραφο 2 του άρθρου 34 το ν. 1813/1988 (ΦΕΚ Α' 243).
5. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων καθορίζονται οι Υγειονομικές Επιτροπές ή τα όργανα που θα έχουν αρμοδιότητα για την εξέταση των παραπάνω αναπήρων, ως και των αναπήρων που προβλέπονται από τις παραγράφους 4 και 5 του άρθρου 1 του ν. 490/1976 (ΦΕΚ Α' 331), για να διαπιστωθεί αν έχουν τη φύση και τα ποσοστά αναπηρίας, που απαιτούνται για την ατελή εισαγωγή επιβατικού αυτοκινήτου.
Με την ίδια απόφαση ρυθμίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για τον τρόπο και το χρόνο εξέτασης και επανεξέτασης των παραπάνω αναπήρων".
4. Στο αρθρο 34 του ν. 1731/1987 (ΦΕΚ 161 Α') προστίθεται το ακόλουθο εδάφιο:
"Οι ίδιες παραπάνω διατάξεις του ν. 490/1976 (ΦΕΚ 331 Α') επεκτείνονται επίσης και στους ανάπηρους αγωνιστές του Δημοκρατικού Στρατού του ν. 1863/ 1989 (ΦΕΚ Α 204), εφ' όσον κατέστησαν ανάπηροι εξαιτίας της ιδιότητάς τους αυτής κατά τη χρονική περίοδο που αναφέρεται στον παραπάνω νόμο.
Με απόφαση του Υπουργού των Οικονομικών θα καθοριστούν οι όροι και προϋποθέσεις ως και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του εδαφίου αυτού".
5. Η ισχύς του άρθρου αυτού αρχίζει μετά την πάροδο ενός μηνός από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Πάντως ειδικό τμήμα για της κάρτες στάθμευσης είναι ίδια στην πόλη μου με γενικά ότι αφορά το αυτοκίνητο και την άδεια κυκλοφορίας.
Αλήθεια αν κάποιος βγάλει για ένα αυτοκίνητο.. μετά μπορεί να βγάλει και για άλλο?
Μπραβο Λενα :thumbsup:
τι χρειαζετα λοιπον και που παμε ?
Εσυ συγκεκριμμενα Αναστασια μου,πρεπει να εχεις αποφαση της υγειονομικης επιτροπης της νομαρχιας οπου να προκυπτει η αναπηρια που χρειαζεται για να μπορει καποιος να εχει αυτοκινητο με ατελεια(δεν ξερω αν σε καλυπτει η αποφαση για το επιδομα μετακινησης ,η παθηση που γραφει η αποφαση για το παιδι σου ,προκειμενου να παρει το επιδομα μετακινησης ,εμπεριεχεται στον ν. 1978/1988 ,παντως.)
Θελει 2 φωτο του παιδιου και πιστοποιητικο απο τον δημο,για να δουν οτι ειναι ανηλικο .
Συν την αδεια κυκλοφοριας.
Αναστασια,αν προκυψει προβλημα, καλυτερα να επικοινωνησεις με το τμημα καρτων στην διευθυνση νοτιου τομεα ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ,ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΑ ΠΡΙΝ.ΘΑ ΣΟΥ ΒΡΩ ΕΓΩ ΤΟ ΤΗΛ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΙΜΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙΣ ,ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΑΝ ΣΟΥ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ .
ΚΙ ΑΥΤΟ,ΓΙΑΤΙ ΠΡΙΝ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ,ΠΗΡΑ ΤΗΛ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ (ΤΟ ΤΗΛ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΑ) ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΚΙ ΑΛΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ -ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΝΑ ΜΟΥ ΠΟΥΝ ,ΤΕΛΙΚΑ -
ΚΑΙ ΜΟΥ ΠΑΝ ΑΛΛΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΗΛΙΚΟΥ.
ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΟΧΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΗΛΙΚΟΣ ΚΙ ΟΤΑΝ ΤΗΣ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΟΥ,ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΗΛΙΚΟΥ ,ΑΠΑΝΤΗΣΕ
''ΑΝ ΤΟ ΔΙΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ Ο ΑΝΗΛΙΚΟΣ,ΚΑΛΩΣ,ΑΣ ΣΑΣ ΤΟ ΒΓΑΛΟΥΝ ΕΤΣΙ.
Βγαλε συμπερασμα τωρα,αλλα λεει ο ενας και αλλα ο αλλος.
Παντως, η υπαλληλος στον Αλιμο,που πρεπει να βγαζει πολλες καρτες,πιστευω οτι γνωριζει καλυτερα απο την υπαλληλο στο υπουργειο, τι γινεται οταν υπαρχει ανηλικος που δεν εχει στην κατοχη του μη αναπηρικο αυτοκινητο.
ο νόμος 1882 του 1990 βρίσκεται και εδώ αυτούσιος http://www.taxheaven.gr/show_law.php?id=6726
Αρθρο 23
Απαλλαγή αυτοκινήτων αναπήρων
δ. πάσχουν από νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου".
"
Αυτο αλλαξε
''-Επεκτείνεται το δικαίωμα της παραλαβής επιβατικού αυτοκινήτου, με απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης, κυλινδρισμού κινητήρα μέχρι 1.650 κυβ. εκατοστών και στους νεφροπαθείς μεταμοσχευμένους, δυνατότητα που μέχρι σήμερα είχαν μόνο οι έχοντες νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου.
Για το διπλωμα μου ειπε οτι οσοι μπορουν (κι αυτο προκυπτει απο την παθηση αν μπορουνε 'η οχι ) να οδηγανε, πρεπει να εχουν διπλωμα.
Οι υπολοιποι,που ειναι ανηλικοι και φαινεται απο το πιστοποιητικο του δημου ,'η εχουν παθηση που δεν τους επιτρεπει να οδηγανε,δεν χρειαζεται να εχουν διπλωμα.Οριζουν καποιον αλλον και πανε το διπλωμα του.
Επισης ,μου ειπε,οτι την περασμενη βδομαδα, οταν μου πε για το διπλωμα,αναφεροταν παντα σε οποιον μπορει να οδηγησει!
Αυτα μου ειπανε,αυτα σας λεω,τωρα γιατι καποιος που εχει μια αναπηρια που του επιτρεπει να οδηγαει αλλα δεν θελει,δεν μπορει να ορισει καποιον αλλον οδηγο,τι να πω;
Δεν πιστευω, οτι ειναι σωστο αυτο που με για το διπλωμα.
Οποιος δεν εχει,ας ορισει καποιον αλλον,μπορει στην νομαρχια του να το δεχθουν.(αφου δεχτουν πρωτα να του βγαλουν καρτα σε μη αναπηρικο :whistling:)
ι
Παντως ,δεν αλλαζει η αδεια κυκλοφοριας σε περιπτωση μη αναπηρικου αυτοκινητου οταν πας για καρτα,σε αδεια κυκλοφοριας αναπηρικου.(οπου εκει ,στα αναπηρικα ,γραφεται ποιος αλλος μπορει να το οδηγει).
Τι να πω,τα χω χασει κι εγω,ακρη δεν βγαζω.Ποιον ενδιαφερει ποιος οδηγαει το αυτοκινητο, εφ οσον δεν αγοραστηκε με ατελεια,αρα δεν υπαρχει τελωνειακη παραβαση αν το οδηγαει ενας συγγενης του .π.χ;
Πολυ μπερδεμενα.
Το συμπερασμα που εβγαλα,οι διαφοροι υπαλληλοι,σε ομοιες υπηρεσιες διαφορετικων περιοχων,ερμηνευουν τους νομους καποιες φορες(αν τους γνωριζουν οτι υφιστανται ....) οπως τους αντιλαμβανεται ο καθενας.
Γιατι ,συμφωνα με την επιστολη που ανεβασα,λεει οτι καρτα βγαζουν οσοι εχουν τις παθησεις του ταδε νομου.
Αυτα για αδειες και κυριοτητες και ποιος οδηγαει το αυτοκινητο,εχουν να κανουν με την εισαγωγη με ατελεια.Και εκει παλι,δεν λεει οτι υποχρεωτικα οποιος μπορει να οδηγησει,πρεπει να χει διπλωμα.Οριζει αλλον,αν θελει,σωστα;
Αρα δεν νομιζω να χρειαζεται ο αναπηρος να χει διπλωμα,δεν προκυπτει απο πουθενα,υπαρχει ο νομος για την ατελεια κι αυτο που ανεβασα.
Δεν το λεει πουθενα,οποτε δεν πρεπει σε οποιον ζητησουν διπλωμα και δεν εχει,αλλα εχει αυτοκινητο στο ονομα του, να το δεχθει.
Να ζητησει να μαθει απο που προκυπτει.
Εγω μια ερωτηση πηγα να κανω σημερα,μου δωσαν και το εσωτερικο εγγραφο,δεν μ επαιρνε ν αρχισω να κανω ενστασεις απο που προκυπτει αυτο με το διπλωμα.
Οποιον τον αφορα,οταν παει και του ζητησουν διπλωμα,αν η παθηση του του επιτρεπει να οδηγει,ας κανει ενσταση και να ζητησει να του δωσουν εγγραφως απο που προκυπτει.
Λένα από το εσωτερικό έγγραφο που παρουσίασες δεν προκύπτει η υποχρέωση κατοχής διπλώματος του προσώπου ΑΜΕΑ, μήπως θυμήθηκες να το διευκρινήσεις?
Λένα από το εσωτερικό έγγραφο που παρουσίασες δεν προκύπτει η υποχρέωση κατοχής διπλώματος του προσώπου ΑΜΕΑ, μήπως θυμήθηκες να το διευκρινήσεις?
Απο πουθενα δεν προκυπτει.
Για να προκυπτει κατι,πρεπει να ειναι καπου γραμμενο.
Ο νομος για την ατελεια,λεει τα εξης.
''Το παραλαμβανόμενο αυτοκίνητο μπορεί να οδηγείται και από άλλα πρόσωπα (ένα ή δύο) με την υποχρέωση να επιβαίνει ο ανάπηρος, ύστερα από άδεια της Τελωνειακής αρχής η οποία εκδίδεται μετά από αίτηση του, στην οποία θα δηλώνει τα πρόσωπα που επιθυμεί να το οδηγούν και τα οποία δεν πρέπει να διαμένουν μακριά από την κατοικία του. Το αυτοκίνητο μπορεί να οδηγείται και χωρίς να επιβαίνει ο δικαιούχος ανάπηρος όταν η μετακίνηση οφείλεται σε εξαιρετικές ή επείγουσες περιστάσεις ή γίνεται αποκλειστικά και μόνο για λόγους εξυπηρέτησης των αναγκών του ανάπηρου.
Η διάθεση του αυτοκινήτου σε άλλες χρήσεις εκτός από την εξυπηρέτηση των αναγκών του ανάπηρου συνεπάγεται την επιβολή κυρώσεων.''
Αρα αφου ο νομος για ατελεια δεν υποχρεωνει τον εχοντα αναπηρια να εχει διπλωμα αν το επιτρεπει η παθηση του !!!
τοτε και η οδηγια για την επεκταση της καρτας σταθμευσης και σε μη αναπηρικα αυτοκινητα ,δεν υποχρεωνει κανεναν να εχει διπλωμα.
(αφου η οδηγια ειναι προσθηκη στον νομο για την καρτα σταθμευσης σε αναπηρικα-π.δ 241/2005 , οπου δεν λεει ο νομος πουθενα , οτι ο εχων την αναπηρια υποχρεωτικα πρεπει να χει και διπλωμα αν το επιτρεπει η παθηση του ,ωστε να βγαλει καρτα για το αναπηρικο αυτοκινητο του:worry:)
Οποτε,πουθενα δεν βασιζεται οποιος υπαλληλος ζηταει διπλωμα.
Λενα μου σε ευχαριστω για τον χρονο σου :kissss: και για τις πληροφοριες σου
Λοιπον πρεπει να τα παρω απο την αρχη τα πραγματα
Πηρα τωρα τηλεφωνο εκει που μου εγκρινανε το επιδομα κινησης για να παρω ακριβες αντιγραφο της επιτροπης και να δω τι μπορω να κανω με αυτο
Θα παω την Πεμπτη να το παρω ,θα εχω μαζι μου φωτο ,πιστοποιητικο οτι ειναι ανηλικο και την αδεια κυκλοφοριας
Αν και μου ειπαν οτι για να ισχυει και για ατελεια θα πρεπει να το συμπληρωσουν γιατι αυτο βγηκε για το επιδομα κινησης
Τους ειπα οτι λογικα δεν θα εχω προβλημα και για ατελεια αφου για το κινησης χρειαζεται το ιδιο ποσοστο
μου ειπαν εεεεε μμμμ μαλλον ναι :lol:
Νεοτερα την Πεμπτη :)
Λενα μου σε ευχαριστω για τον χρονο σου :kissss: και για τις πληροφοριες σου
Λοιπον πρεπει να τα παρω απο την αρχη τα πραγματα
Πηρα τωρα τηλεφωνο εκει που μου εγκρινανε το επιδομα κινησης για να παρω ακριβες αντιγραφο της επιτροπης και να δω τι μπορω να κανω με αυτο
Θα παω την Πεμπτη να το παρω ,θα εχω μαζι μου φωτο ,πιστοποιητικο οτι ειναι ανηλικο και την αδεια κυκλοφοριας
Αν και μου ειπαν οτι για να ισχυει και για ατελεια θα πρεπει να το συμπληρωσουν γιατι αυτο βγηκε για το επιδομα κινησης
Τους ειπα οτι λογικα δεν θα εχω προβλημα και για ατελεια αφου για το κινησης χρειαζεται το ιδιο ποσοστο
μου ειπαν εεεεε μμμμ μαλλον ναι :lol:
Νεοτερα την Πεμπτη :)
Ελπιζω να μην προκυψει προβλημα.
Εγω θα ξαναπαω αυριο,για να βρω την προισταμενη αυτη την φορα, να ξεκαθαρισω αυτο με την κυριοτητα οταν προκειται για ανηλικο.
Η υπαλληλος μου ειπε οτι δεν χρειαζεται να την εχει εφ οσον ειναι ανηλικο και δεν αγοραστηκε με ατελεια (οπου η κυριοτητα μεταβιβαζεται νομιζω στον γονιο).
αλλα η κυρια στο υπουργειο,που πηρα μετα ,να ρωτησω για το χαρτι που εχεις,αλλιως μου τα πε.
Οποτε,αυριο Τεταρτη,θα ρωτησω και την προισταμενη,μηπως η υπαλληλος εκανε λαθος και η αλλη στο υπουργειο εχει δικιο, για να το διπλοτσεκαρω, να μην τρεχεις αδικα στην νομαρχια την Πεμπτη ,αν το αυτοκινητο δεν ειναι (που δεν θαναι, λογικα ) στο ονομα του παιδιου.
Αν αυριο, η προισταμενη μου επιβεβαιωσει την υπαλληλο του υπουργειου,τοτε αν δεν ειναι στο ονομα του παιδιου,δεν θα σου δωσουν την καρτα.(εκτος κι αν ανηκεις στον ιδιο τομεα με μενα,που μου τα παν οπως σου εγραψα αρχικα.
Αλλα δεν ανηκεις,οποτε...)
λοιπόν μόλις γύρισα από το τμήμα συγκοινωνιών της περιοχής μου και ακούστε το κουφό
όχι μόνο δεν χρειάζεται δίπλωμα η σύζυγος που είναι αμεα αλλά επειδή το αυτοκίνητο είναι στο δικό μου όνομα και είπα να κάνω την μεταβίβαση, μου είπανε δεν χρειάζεται να γίνει μεταβίβαση αφού εσύ είσαι οδηγός θα βγει το Δελτίο στο δικό σου ονομα!!!!!
απλά και απαντάω και στην Αναστασία πρέπει στο χαρτί της επιτροπής να αναγράφεται εκτός από την πάθηση και ότι υπάγεται στις διατάξεις του άρθρου 16 του Ν. 1798 κλπ κλπ. δηλαδή μια συμπλήρωση ή μια καινούρια απόφαση
notisjunior
21-07-09, 12:47
πάντως θα ήταν χρήσιμο να δούμε το χαρτί... ώστε να το χρησιμοποιήσουμε σαν αντιπαραβολή.
κάτι γενικό όμως που δεν το θυμάμαι. Αν βγάλεις κάρτα στάθμευσης για ένα μπορείς και για άλλο αργότερα ή όχι? Υπάρχει περιορισμός?
Αν αρνηθεί κάποιος να σου βγάλει τι γίνεται τότε?
Kαλα αυτα μονο στην Ελλαδα θα γινονται :lol:
Οποιον και να ρωτησεις τελικα θα σου τα πει διαφορετικα
Κωστη κανε γρηγορα τι ειναι να κανεις πριν πεσεις σε αλλο υπαλληλο :lol:
Λενα ας το παρω το χαρτι να υπαρχει τωρα που ειναι φρεσκο ακομα
Μετα μπορει και να μην βρισκουν την αποφαση
Ολα τα περιμενω πια
Μαλιστα τους εκανε εντυπωση πως και δεν μου στειλανε αντιγραφο :lol:
Το αυτοκινητο ειναι στο ονομα μου
Αλλα και το επιδομα κινησης ειναι στο ονομα μου αφου ο Αλεξ ειναι ανηλικος
λοιπόν μόλις γύρισα από το τμήμα συγκοινωνιών της περιοχής μου και ακούστε το κουφό
όχι μόνο δεν χρειάζεται δίπλωμα η σύζυγος που είναι αμεα αλλά επειδή το αυτοκίνητο είναι στο δικό μου όνομα και είπα να κάνω την μεταβίβαση, μου είπανε δεν χρειάζεται να γίνει μεταβίβαση αφού εσύ είσαι οδηγός θα βγει το Δελτίο στο δικό σου ονομα!!!!!
απλά και απαντάω και στην Αναστασία πρέπει στο χαρτί της επιτροπής να αναγράφεται εκτός από την πάθηση και ότι υπάγεται στις διατάξεις του άρθρου 16 του Ν. 1798 κλπ κλπ. δηλαδή μια συμπλήρωση ή μια καινούρια απόφαση
Αυτο για το διπλωμα,λογικο το βρισκω,το ανελυσα αλλωστε.
Προφανως,φετος θα ενημερωθηκαν στο τμημα που ανηκεις ,οτι απο το 2006 και τα μη αναπηρικα βγαζουν καρτα σταθμευσης γιατι ειχες γραψει στο τοπικ
''Αρχική Δημοσίευση από kostis111
Λένα είναι έγκυρα αυτά? γιατί πέρυσι που ρώτησα σε κάποιο τμήμα Συγκοινωνιών δεν ίσχυαν. Και πράγματι για κάρτα στάθμευσης που διάβασα την απόφαση για μη αναπηρικό αυτοκίνητο προβλέπεται μόνο σε κηδεμόνες ανηλίκων αμεα''
φαντασου, Κωστη, ποσοι ταλαιπωρουνται,γιατι καποιοι υπαλληλοι
δεν διαβαζουν τα εγγραφα που τους στελνουν.
Αν παντως τηλ στην αρμοδια κυρια απο το υπουργειο που στελνει στα Χανια το εγγραφο που ανεβασα,θα δεις οτι ειναι καθετη οσον αφορα την κυριοτητα κι απο ενηλικες κι απο ανηλικους.
Μια δοκιμη θα σε πεισει οτι αυτη αλλα λεει :whistling:
Θεωρει υποχρεωτικη την κυριοτητα.
κυρια Διαλυνα
τηλ 210 6508879
(δεν πρεπει να εχει σχολασει λογικα)
Εσυ φυσικα θα πας να βγαλεις την καρτα οπως σου ειπαν,αλλα ετσι για να δεις Κωστη μου, οτι ο καθενας υπαλληλος,μπορει να λεει και αλλα.
Kαλα αυτα μονο στην Ελλαδα θα γινονται :lol:
Οποιον και να ρωτησεις τελικα θα σου τα πει διαφορετικα
Κωστη κανε γρηγορα τι ειναι να κανεις πριν πεσεις σε αλλο υπαλληλο :lol:
Λενα ας το παρω το χαρτι να υπαρχει τωρα που ειναι φρεσκο ακομα
Μετα μπορει και να μην βρισκουν την αποφαση
Ολα τα περιμενω πια
Μαλιστα τους εκανε εντυπωση πως και δεν μου στειλανε αντιγραφο :lol:
Εγω παντως,θα παω να ρωτησω και την προισταμενη,να τσεκαρω την υπαλληλο στο τμημα της ,που ειπε οτι κυριοτητα στον ανηλικο δεν χρειαζεται (μονο για ενηλικες, γι αυτο ζητανε και την αδεια κυκλοφοριας, για να δουν ποιος εχει την κυριοτητα ,οπως μου ειπε )
χωρις να της πω,τι μου πε η κυρια στο υπουργειο(που θεωρει υποχρεωτικη την κυριοτητα απ ολους ) και την μπερδεψω.
Θα την ρωτησω επισης την προισταμενη ,για την κυριοτητα οταν εχουμε να κανουμε με ενηλικα, να δουμε αυτη τι θα πει..
(σε σχεση μ αυτα που ειπανε στον Κωστη σημερα -οτι δεν χρειαζεται κι αυτα που μου πε εμενα η υπαλληλος στο τμημα συγκοινωνιων την περασμενη βδομαδα-οτι χρειαζεται σε ενηλικα).
Μηπως Αναστασια, κατα τυχη,εισαι στο ιδιο τμημα συγκοινωνιων με τον Κωστη,οποτε δεν θα χεις προβλημα,αφου εκει γενικα δεν ζητανε ο εχων την
αναπηρια να εχει και την κυριοτητα;(ενηλικας 'η ανηλικος)
Δεν το τσεκαρεις μαζι του με πρ.μηνυμα;
πάντως θα ήταν χρήσιμο να δούμε το χαρτί... ώστε να το χρησιμοποιήσουμε σαν αντιπαραβολή.
κάτι γενικό όμως που δεν το θυμάμαι. Αν βγάλεις κάρτα στάθμευσης για ένα μπορείς και για άλλο αργότερα ή όχι? Υπάρχει περιορισμός?
Αν αρνηθεί κάποιος να σου βγάλει τι γίνεται τότε?
Που να το δουμε ;
Σκαννερ ,δεν εχω ,γι αυτο το αντεγραψα.
η υπαλληλος το εβγαλε απο τον φακελο της και ειχε την καλοσυνη να μου δωσει αντιγραφο.Οποιος θελει,του το στελνω.
Αν αρνηθουν σε καποιον και διαβαζει το φορουμ, ας μου γραψει να του στειλω ενα αντιγραφο να τους το παει.
Αν δεν διαβαζει το φορουμ και δεν μιλησει με καποιον που την εχει βγαλει,τοτε δυστυχως θα μεινει με την εντυπωση οτι δεν δικαιουται καρτα σταθμευσης σε μη αναπηρικο αυτοκινητο.
notisjunior
21-07-09, 13:58
Που να το δουμε ;
Σκαννερ ,δεν εχω ,γι αυτο το αντεγραψα.
η υπαλληλος το εβγαλε απο τον φακελο της και ειχε την καλοσυνη να μου δωσει αντιγραφο.Οποιος θελει,του το στελνω.
Αν αρνηθουν σε καποιον και διαβαζει το φορουμ, ας μου γραψει να του στειλω ενα αντιγραφο να τους το παει.
Αν δεν διαβαζει το φορουμ και δεν μιλησει με καποιον που την εχει βγαλει,τοτε δυστυχως θα μεινει με την εντυπωση οτι δεν δικαιουται καρτα σταθμευσης σε μη αναπηρικο αυτοκινητο.
λύση είναι και η φωτογραφία του εγγράφου... αλλά το δίνεις σε κάποιον με σκάνερ και ανεβαίνει κάποια στιγμή. εγώ έχω αλλά λείπω... :whistling:
Tωρα προσεξα καλυτερα το μηνυμα σου, ν. 66.
Πως ειναι δυνατον να μην εμπιπτει,εφ οσον για να παρει το επιδομα κινησης, πρεπει να εχει παράλυση και των δυο κάτω άκρων με ποσοστό κινητικής αναπηρίας 80% και άνω ή ακρωτηριασμό και των δύο ποδιών
ενω για την ατελεια αυτοκινητου, προυποθετει οσον αφορα την κινητικη αναπηρια
- Πλήρη παράλυση των κάτω ή άνω άκρων ή αμφοτερόπλευρο ακρωτηριασμό αυτών.
- Κινητική αναπηρία του ενός ή και των δύο κάτω άκρων με ποσοστό αναπηρίας συνολικά 67%.
- Κινητική αναπηρία του ενός ή και των δύο κάτω άκρων με συμμετοχή του ενός ή και των δύο άνω άκρων με ποσοστό αναπηρίας συνολικά 67% από τα οποία το 40% τουλάχιστον στο ένα κάτω άκρο.
Αρα για να παρει το επιδομα κινησης,σιγουρα εμπιπτει μεσα στις προυποθεσεις του νομου για ατελεια.
λύση είναι και η φωτογραφία του εγγράφου... αλλά το δίνεις σε κάποιον με σκάνερ και ανεβαίνει κάποια στιγμή. εγώ έχω αλλά λείπω... :whistling:
Επειδη και δω οσοι ξερουν να το κανουν αυτο, λειπουν αλλα κι αν γυρισουν ,λιγο δυσκολα να μπει ο μικρος στο φορουμ και να το ανεβασει αφου παει να το σκαναρει σε καποιον φιλο του (που δεν ξερω κι αν εχει) θα δουμε πως θα γινει οταν επιστρεψετε.
Δεν εχω σκαννερ, δεν το χρειαζομαι γενικα,αλλα ισως τωρα που ειδα οτι καποιες φορες, ειναι χρησιμο,παω να παρω.
Παντως,σκανναρισμενο 'η οχι,σημασια εχει οτι βρεθηκε το εγγραφο που νομιμοποιει την χορηγηση καρτων σταθμευσης και σε κατοχους μη αναπηρικων
και το σιγουρεψαμε αυτο.
Τα επι μερους( για το διπλωμα ,τα παμε,απο πουθενα δεν προκυπτει οτι χρειαζεται ,αρα αν το ζητανε,κακως το ζητανε)
οσον αφορα την κυριοτητα, ειναι λιγο μπερδεμενα,οπως εγραψα.Αλλου λενε οτι χρειαζεται,αλλου οχι.Αυτο δεν μπορω να το αναλυσω οπως το θεμα για το διπλωμα.Οποιος εχει καποια ιδεα γιατι στο υπουργειο θεωρουν απαραιτητη την κυριοτητα ,ας πει την αποψη του,μπας και βγαλουμε ακρη και γι αυτο.
Κι αφου εκανα την πρωινη βολτα απο το τμημα συγκοινωνιων, πηγα και στην ΔΟΥ(που ειναι 3 στενα παραπανω)
να ρωτησω αν δικαιουται απαλλαγη απο τα τελη, η Αναστασια, :rose: στην περιπτωση που το παιδι ειναι ανηλικο και δεν εχει στην κατοχη του μη αναπηρικο αυτοκινητο.
Δεν ξερω ποσα κυβικα ειναι το αυτοκινητο της Αναστασιας ,αλλα επειδη
''οι ανάπηροι που έχουν πλήρη παράλυση των κάτω άκρων ή αμφοτερόπλευρο ακρωτηριασμό αυτών με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω μπορούν να παραλαμβάνουν επιβατικό αυτοκίνητο με κυλινδρισμό κινητήρα μέχρι 2.650 κυβικά εκατοστά και οι ανάπηροι που έχουν πλήρη παράλυση των κάτω άκρων ή αμφοτερόπλευρο ακρωτηριασμό αυτών με ποσοστό αναπηρίας 100% μπορούν να παραλαμβάνουν επιβατικό αυτοκίνητο με κυλινδρισμό κινητήρα μέχρι 3.650 κυβικά εκατοστά.''
κατ επεκτασιν ,για να εχει απαλλαγη η Αναστασια απο τα τελη, πρεπει να ειναι μεσα στα παραπανω ορια τα κυβικα του μη αναπηρικου αυτοκινητου (εφ οσον το παιδι,σιγουρα εχει 80% και ανω,αλλιως δεν θα παιρνε το επιδομα κινησης)
Αλλα αυτο που πηγα να ρωτησω(τα σχετικα με τα κυβικα τα χαμε αναφερει ηδη,σε αλλο μην)
ηταν τι γινεται αν ο ανηλικος δεν εχει την κυριοτητα του αυτοκινητου.
Μου ειπαν οτι οπωσδηποτε ,αυτοι θελουν να δουν στην αδεια ποιος ειναι ο κατοχος του αυτοκινητου και απαραιτητη προυποθεση για να δωσουν την απαλλαγη για τα τελη, ειναι ο εχων την αναπηρια να εχει και το αυτοκινητο.
Οσον αφορα ανηλικο 'η ατομο με νοητικη υστερηση π.χ, πρεπει να ειναι κατοχοι του μη αναπηρικου αυτοκινητου,πως γινεται αυτο δεν ξερουν, μου ειπαν οτι ειναι θεμα του υπουργειου συγκοινωνιων, πως γινεται η μεταβιβαση.
υ.γ. αν καποιος γραψει οτι σε αλλες ΔΟΥ,δεν ζητανε ο ανηλικος να εχει στην κατοχη του το μη αναπηρικο αυτοκινητο, θα παρω τα βουνα ,εχω ζαλιστει με τις διαφορετικες ερνηνειες που δινουν διαφοροι υπαλληλοι, στον ιδιο νομο.:wideyes:
Εθνική Ομοσπονδία Κινητικά Αναπήρων
:thankyou: για την απαντηση, γνωριζα τι ειναι ,αλλα χιουμορ εκανα,γιατι αυτη η ΕΟΚΑ ,εχει το ιδιο ακρωνυμιο με την γνωστη ΕΟΚΑ α και ΕΟΚΑ β της Κυπρου.
10
δικαιούνται της δωρεάν μετακίνησης, εφόσον το ετήσιο συνολικό ατομικό τους
εισόδημα, δεν είναι μεγαλύτερο των 17.000 (δέκα επτά χιλιάδων) ΕΥΡΩ ή το ετήσιο
συνολικό οικογενειακό εισόδημα δεν είναι μεγαλύτερο των 23.000 (είκοσι τριών
χιλιάδων) ΕΥΡΩ. Το ετήσιο συνολικό οικογενειακό τους εισόδημα των 23.000 ΕΥΡΩ
προσαυξάνεται με 4.400 ΕΥΡΩ για κάθε, επιπλέον, άτομο πέρα του ενός, που συνοικεί και
βαρύνει τον φορολογούμενο, καθώς και για το/ την σύζυγο και παρουσιάζει αναπηρία 67%
Συγγνωμη για την διορθωση,αλλα τα ποσα αυτα ηταν για το 2007.
Για την τελευταια χορηγηση, ισχυαν αλλα ποσα ,Ανδρεα.
''εφόσον κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα και έχουν παθολογοανατομικό ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, με την προϋπόθεση ότι το ετήσιο συνολικό δηλωθέν ατομικό τους εισόδημα δεν είναι μεγαλύτερο των 23.000 ΕΥΡΩ ή το ετήσιο συνολικό δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα δεν είναι μεγαλύτερο των 29.000 (είκοσι εννέα χιλιάδων) ΕΥΡΩ, (το ετήσιο συνολικό δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα των 29.000 ΕΥΡΩ προσαυξάνεται με 5.600 ΕΥΡΩ για κάθε επιπλέον άτομο πέραν του δικαιούχου, που συνοικεί και βαρύνει τον φορολογούμενο, εφόσον αυτό παρουσιάζει αναπηρία 67% και άνω), παρέχεται το δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης.''
[B]
Ελληνικη δημοκρατια
Αθηνα 26 Απριλιου 2006
αριθμ.πρωτ
Α-20519/1728
ΒΑΘΜΟΣ ΠΡΟΤ/ΤΑΣ
ο γενικος γραμματεας
Δ. Σταματης
εσωτερικη διανομη
υ.
Λενα αυτο το εγγραφο δεν ειναι προσθηκη στο νόμο,
ουτε αποτελει πηγη Δικαίου.
Ειναι μια ερμηνευτικη απαντηση σε ερωτηματα που προηγηθηκαν μεταξυ υπηρεσιων και διοικησης.
Φαινεται πως διευκρινιζει οτι δικαιουχοι της καρτας σταθμευσης
δεν ειναι μονο αυτοι που εχουν εισαγει ατελως αυτοκινητο,
αλλά ειναι και εκεινοι που εχουν το δικαιωμα να το κανουν,
δικαιωμα το οποιο μπορει να παραχωρηθει στην περιπτωση ανηλικων αναπηρων, σε αυτους που ασκουν τη γονικη μεριμνα.
(Αρθρο 16 Ν.1798/88).
Επομενως για τη διοικηση, δικαιουχοι μπορουν να ειναι και οι κατοχοι
μη ατελων οχηματων.
Κατα την προσωπικη μου αποψη, αυτο δεν το βλεπω σύμφωνο με το νόμο,
αλλά αυτοι ...ο,τι πουν.
Αυτο το λεω επειδη το Προεδρικο Διαταγμα 241 ξεκαθαριζει και μιλαει
για κατοχους ατελων οχηματων και για κατοχους μη ατελων οχηματων
μονο οταν εχουν ενταχθει σε προγραμματα αναδοχης ή υιοθεσιας.
Αυτο που σου ειπαν οτι αυτος που μπορει να οδηγησει
υποχρεουται σε διπλωμα, πρεπει να προκυπτει απο καποια αλλη νομοθεσια,
υποθετω.
Επομενως η Αναστασια πρεπει να δει με ποιον τροπο παραχωρειται το δικαιωμα αυτο, απο τον Αλεξ σε εκεινη.
Ισως να τους αρκει η υπευθυνη δηλωση οτι ασκει τη γονικη μεριμνα.
[COLOR=Blue]Λενα αυτο το εγγραφο δεν ειναι προσθηκη στο νόμο,
ουτε αποτελει πηγη Δικαίου.
Ειναι μια ερμηνευτικη απαντηση σε ερωτηματα που προηγηθηκαν μεταξυ υπηρεσιων και διοικησης.
Φαινεται πως διευκρινιζει οτι δικαιουχοι της καρτας σταθμευσης
δεν ειναι μονο αυτοι που εχουν εισαγει ατελως αυτοκινητο,
αλλά ειναι και εκεινοι που εχουν το δικαιωμα να το κανουν,
δικαιωμα το οποιο μπορει να παραχωρηθει στην περιπτωση ανηλικων αναπηρων, σε αυτους που ασκουν τη γονικη μεριμνα.
(Αρθρο 16 Ν.1798/88).
Το ξερω οτι δεν ειναι νομος , ,γι αυτο εγραψα οτι ειναι απο εσωτερικη αλληλογραφια.
Τωρα για το πηγη δικαιου,εφ οσον το εχω ,αρα μπορει οποιος θελει να μου το ζητησει και το υπογραφει ο γ.γ του υπουργειου,
πιστευεις οτι αν το χρησιμοποιησει σε δικαστηριο καποιος που του αρνηθουν την καρτα σταθμευσης,
το δικαστηριο θα απορριψει το οτι ο γ.γ του υπουργειου νομιμοποιει την διευθυνση συγκοινωνιων ,να εκδιδει καρτα σε μη αναπηρικα;
Γιατι οπως το διαβαζω, δεν προηγηθηκαν μεταξυ τους ερωτηματα και ο γ.γ εδωσε την δικη του ερμηνεια.
Για οδηγια που νομιμοποιει συγκεκριμμενες ενεργειες, το εκλαμβανω εγω.
σας πληροφορουμε οτι νομιμοποιειστε, γραφει,αρα εχει την δυναμη απο τον νομο να το γραψει αυτο ,αλλιως τι;)
Το οτι το διευκρινιζει οτι δικαιουνται και οι μη εχοντες αναπηρικο,σιγουρα το διευκρινιζει και παει και παρα περα.Νομιμοποιει την εκδοση των καρτων απο το τμημα συγκοινωνιων.
''Σε απαντηση των εγγραφων σας,σας πληροφορουμε(γραφει ο.γ.γ του υπουργειου)
οτι λαμβανοντας υπ οψιν τον του 2005 για τις καρτες των αναπηρικων και την περιπτωση των προσωπων που πληρουν τις προυποθεσεις αλλα δεν εκαναν χρηση του δικαιωματος
ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ στην χορηγηση δελτιου κ.λ.π κ.λ.π
Εν τω μεταξυ,απο το 2006,μπορει να βγηκε και καποιο αλλη οδηγια απο το υπουργειο ,που να απευθυνεται σε ολα τα τμηματα ,
εκτος απο το χαρτι που μου δωσανε.(που κι αυτο, οπως το βλεπω εγω,αν μου αρνιοντουσαν την καρτα σταθμευσης ,μια χαρα θα στεκοτανε στο δικαστηριο.Γνωμη μου,παντα.)
notisjunior
21-07-09, 18:50
Tωρα προσεξα καλυτερα το μηνυμα σου, ν. 66.
Πως ειναι δυνατον να μην εμπιπτει,εφ οσον για να παρει το επιδομα κινησης, πρεπει να εχει παράλυση και των δυο κάτω άκρων με ποσοστό κινητικής αναπηρίας 80% και άνω ή ακρωτηριασμό και των δύο ποδιών
ενω για την ατελεια αυτοκινητου, προυποθετει οσον αφορα την κινητικη αναπηρια
- Κινητική αναπηρία του ενός ή και των δύο κάτω άκρων με ποσοστό αναπηρίας συνολικά 67%.
- Κινητική αναπηρία του ενός ή και των δύο κάτω άκρων με συμμετοχή του ενός ή και των δύο άνω άκρων με ποσοστό αναπηρίας συνολικά 67% από τα οποία το 40% τουλάχιστον στο ένα κάτω άκρο.
Αρα για να παρει το επιδομα κινησης,σιγουρα εμπιπτει μεσα στις προυποθεσεις του νομου για ατελεια.
Λένα μου το τόνισες με μαύρα αυτό που είπα...
αλλά φοβάμαι (αν θυμάμαι καλά από όσα μας έχεις πει για τον μικρό) πως δεν εμπίπτει.
άρα αν θυμάμαι καλά... αν όχι? απλά θυμάμαι πως είναι πολύπλοκο το πρόβλημα και δεν συμψηφίζουν. γι' αυτό είπα μάλλον δεν εμπίπτει.
notisjunior
21-07-09, 18:52
Επειδη και δω οσοι ξερουν να το κανουν αυτο, λειπουν αλλα κι αν γυρισουν ,λιγο δυσκολα να μπει ο μικρος στο φορουμ και να το ανεβασει αφου παει να το σκαναρει σε καποιον φιλο του (που δεν ξερω κι αν εχει) θα δουμε πως θα γινει οταν επιστρεψετε.
Δεν εχω σκαννερ, δεν το χρειαζομαι γενικα,αλλα ισως τωρα που ειδα οτι καποιες φορες, ειναι χρησιμο,παω να παρω.
Παντως,σκανναρισμενο 'η οχι,σημασια εχει οτι βρεθηκε το εγγραφο που νομιμοποιει την χορηγηση καρτων σταθμευσης και σε κατοχους μη αναπηρικων
και το σιγουρεψαμε αυτο.
Τα επι μερους( για το διπλωμα ,τα παμε,απο πουθενα δεν προκυπτει οτι χρειαζεται ,αρα αν το ζητανε,κακως το ζητανε)
οσον αφορα την κυριοτητα, ειναι λιγο μπερδεμενα,οπως εγραψα.Αλλου λενε οτι χρειαζεται,αλλου οχι.Αυτο δεν μπορω να το αναλυσω οπως το θεμα για το διπλωμα.Οποιος εχει καποια ιδεα γιατι στο υπουργειο θεωρουν απαραιτητη την κυριοτητα ,ας πει την αποψη του,μπας και βγαλουμε ακρη και γι αυτο.
όχι σκάνερ... πολυμηχάνημα... καλύτερα.
αν κατάλαβα καλά από το χαρτί λέει, πως και να μην δικαιούμαι ατέλεια πρέπει να έχω κάρτα σωστά? αν ναι μιλάμε για μεγάλη αλλαγή.
notisjunior
21-07-09, 18:57
Κι αφου εκανα την πρωινη βολτα απο το τμημα συγκοινωνιων, πηγα και στην ΔΟΥ(που ειναι 3 στενα παραπανω)
να ρωτησω αν δικαιουται απαλλαγη απο τα τελη, η Αναστασια, :rose: στην περιπτωση που το παιδι ειναι ανηλικο και δεν εχει στην κατοχη του μη αναπηρικο αυτοκινητο.
...........
υ.γ. αν καποιος γραψει οτι σε αλλες ΔΟΥ,δεν ζητανε ο ανηλικος να εχει στην κατοχη του το μη αναπηρικο αυτοκινητο, θα παρω τα βουνα ,εχω ζαλιστει με τις διαφορετικες ερνηνειες που δινουν διαφοροι υπαλληλοι, στον ιδιο νομο.:wideyes:
μάλλον είναι θέμα ερμηνείας. αν εγώ πάω και ζητήσω μειωμένο τέλος κυκλοφορίας (θα το ψάξω στην τοπική ή σε άλλη δου άλλου νομού)... και μου πούνε άλλα στην μια άλλα στην άλλη, θα γελάμε. Πάνως αν μάθω κάτι θα γελάσουμε.
Αυτο που σου ειπαν οτι αυτος που μπορει να οδηγησει
υποχρεουται σε διπλωμα, πρεπει να προκυπτει απο καποια αλλη νομοθεσια,
υποθετω.
Απο πουθενα δεν προκυπτει, οπως καταλαβα ,αλλου το ζητανε αλλου οχι,,δεν υπαρχει νομος που να ζηταει κατι τετοιο, γιατι νομος για την εκδοση καρτας σταθμευσης σε μη αναπηρικα, δεν εχει βγει.
Η οδηγια που εχω και αναφερεται σε καρτες σταθμευσης μη αναπηρικων,
δεν λεει κατι για προυποθεσεις οσον αφορα διπλωματα .
Η μονη προυποθεση που θετει,ειναι οι εχοντες μη αναπηρικο,να εχουν το χαρτι της επιτροπης για ατελεια.
Αρα,οσον αφορα το διπλωμα ,λογικα θα ισχυει οτι και για τους εχοντες αναπηρικο αυτοκινητο.
notisjunior
21-07-09, 19:01
:thankyou: για την απαντηση, γνωριζα τι ειναι ,αλλα χιουμορ εκανα,γιατι αυτη η ΕΟΚΑ ,εχει το ιδιο ακρωνυμιο με την γνωστη ΕΟΚΑ α και ΕΟΚΑ β της Κυπρου.
ξέρω βρε... και ότι έχουμε επέτιο της εισβολής.
Λένα μου το τόνισες με μαύρα αυτό που είπα...
αλλά φοβάμαι (αν θυμάμαι καλά από όσα μας έχεις πει για τον μικρό) πως δεν εμπίπτει.
άρα αν θυμάμαι καλά... αν όχι? απλά θυμάμαι πως είναι πολύπλοκο το πρόβλημα και δεν συμψηφίζουν. γι' αυτό είπα μάλλον δεν εμπίπτει.
Μα για να παρεις επιδομα κινησης,Νοτη,δεν συμψηφιζουν αλλες αναπηριες.
Θελει 80% και ανω κι αυτο μονο απο τα ποδια.
Αν οχι,καλα πας!Δεν κανει να θυμομαστε πολλα,μας κανει κακο!Ακου τι σου λεω,μιλαω απο προσωπικη πειρα.
(τονιζω,για να δωσω εμφαση σε αυτα που θελω να σχολιασω.Δεν ειναι κακο,ετσι;)
όχι σκάνερ... πολυμηχάνημα... καλύτερα.
αν κατάλαβα καλά από το χαρτί λέει, πως και να μην δικαιούμαι ατέλεια πρέπει να έχω κάρτα σωστά? αν ναι μιλάμε για μεγάλη αλλαγή.
Δεν λεει πουθενα κατι τετοιο.
Αυτο που αντεγραψα λεξη-λεξη ,
λεει καθαρα οτι οσοι πληρουν τις προυποθεσεις για κυκλοφορια αναπηρικων αυτοκινητων αλλα δεν εκαναν χρηση του δικαιωματος ,
πρεπει προκειμενου να βγαλουν καρτα σταθμευσης ,
να καταθεσουν χαρτια υγειονομικων επιτροπων ,απο τις οποιες να προκυπτουν οτι ο αιτων, εχει μια απο τις παθησεις που προυποθετουν ατελεια.
υ.γ πολυμηχανημα, να μην τρεχω και για φωτοτυπιες, βαρεθηκα να τρεχω για φωτοτυπιες.
Οτι εγγραφα μαζευω, τρεχω τα φωτοτυπω 3-4 φορες , τα επικυρωνω και μετα τα βαζω στο αρχειο.
Και οσα δεν επικυρωνονται κι αυτα τα χω σε πολλα αντιγραφα.
Τιποτα δεν πρεπει να πεταμε,ακομα και οτι μας φαινεται οτι αποκλειεται να μας χρειαστει,καποτε.
Λενα δεν ξερω αν η ερμηνεια του Γενικου Γραμματεα
ειναι πιο ισχυρη απο την ερμηνεια του Δικαστη,
αλλά σου λεω οτι το χαρτι αυτο ειναι απαντηση σε ερωτηματα που προηγηθηκαν :
και εφ'οσον δεν γνωριζουμε τα ερωτηματα,
δεν μπορουμε να εχουμε σαφη κατανοηση του εγγραφου αυτου.
Πως ξερουμε αν η απαντηση 3:
,οπως αυτο τροποιηθηκε με την παρ. 1 του αρθρου 23 του ν.1882/1990(Α43) δεν απανταει σε ερωτημα που αναφερεται στους δικαιουχους κατοχους μη ατελους οχηματος (που εχουν ενταχθει σε προγραμμα αναδοχης ή υιοθεσιας)?
Mονο εικασιες μπορουμε να κανουμε.
Η μονη λυση σ'αυτο,
απο τη στιγμη που βλεπεις οτι αλλο σου λεει η μια προισταμενη
και αλλο η αλλη,
ειναι να καταθεσει καποιος γραπτο ερωτημα
για να δωθει επισημη απαντηση
και να ξεκαθαριστει μια και καλη.
Αυτη την απαντηση αν την σκαναραμε επειτα και την αναρτουσαμε
εδω, θα μπορουσε ο οποιοσδηποτε να την επικαλεστει στο μελλον,
επειδη θα εχει αριθμο πρωτοκολλου, ονοματα υπευθυνων και τηλεφωνα.
notisjunior
21-07-09, 19:28
Μα για να παρεις επιδομα κινησης,Νοτη,δεν συμψηφιζουν αλλες αναπηριες.
Θελει 80% και ανω κι αυτο μονο απο τα ποδια.
Αν οχι,καλα πας!Δεν κανει να θυμομαστε πολλα,μας κανει κακο!Ακου τι σου λεω,μιλαω απο προσωπικη πειρα.
(τονιζω,για να δωσω εμφαση σε αυτα που θελω να σχολιασω.Δεν ειναι κακο,ετσι;)
το ξέρω γιατί το κάνεις. :bye::rose:
απλά ξέρω και την μανία των επιτροπών να συμψηφίζουν την μια και την άλλη όχι...
Συγγνωμη για την διορθωση,αλλα τα ποσα αυτα ηταν για το 2007.
Για την τελευταια χορηγηση, ισχυαν αλλα ποσα ,Ανδρεα.
''εφόσον κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα και έχουν παθολογοανατομικό ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, με την προϋπόθεση ότι το ετήσιο συνολικό δηλωθέν ατομικό τους εισόδημα δεν είναι μεγαλύτερο των 23.000 ΕΥΡΩ ή το ετήσιο συνολικό δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα δεν είναι μεγαλύτερο των 29.000 (είκοσι εννέα χιλιάδων) ΕΥΡΩ, (το ετήσιο συνολικό δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα των 29.000 ΕΥΡΩ προσαυξάνεται με 5.600 ΕΥΡΩ για κάθε επιπλέον άτομο πέραν του δικαιούχου, που συνοικεί και βαρύνει τον φορολογούμενο, εφόσον αυτό παρουσιάζει αναπηρία 67% και άνω), παρέχεται το δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης.''
[b]
Τι ζητας συγνωμη χριστιανη μου?
Καλα εκανες και το ανεφερες!
Επειδη εγω βαριεμαι να κοιταξω τα ποσα που ισχυουν τωρα,
εσυ μου ζητας συγνωμη?
notisjunior
21-07-09, 19:30
Δεν λεει πουθενα κατι τετοιο.
Αυτο που αντεγραψα λεξη-λεξη ,
λεει καθαρα οτι οσοι πληρουν τις προυποθεσεις για κυκλοφορια αναπηρικων αυτοκινητων αλλα δεν εκαναν χρηση του δικαιωματος ,
πρεπει προκειμενου να βγαλουν καρτα σταθμευσης ,
να καταθεσουν χαρτια υγειονομικων επιτροπων ,απο τις οποιες να προκυπτουν οτι ο αιτων, εχει μια απο τις παθησεις που προυποθετουν ατελεια.
υ.γ πολυμηχανημα, να μην τρεχω και για φωτοτυπιες, βαρεθηκα να τρεχω για φωτοτυπιες.
Οτι εγγραφα μαζευω, τρεχω τα φωτοτυπω 3-4 φορες , τα επικυρωνω και μετα τα βαζω στο αρχειο.
Και οσα δεν επικυρωνονται κι αυτα τα χω σε πολλα αντιγραφα.
Τιποτα δεν πρεπει να πεταμε,ακομα και οτι μας φαινεται οτι αποκλειεται να μας χρειαστει,καποτε.
άρα δεν βρήκαμε τίποτα νέο... αυτό το ξέρω καιρό εγώ. άρα μπλε κάρτα οι γνωστοί που λέγαμε
Υ.Γ. ένα απλό πολυμηχάνημα με κανένα 50 € καλά είναι. βολεύει...:ok_thumb:
Λενα μου και παλι σε ευχαριστω που μπηκες σε τετοιο κοπο :rose:
Το αυτοκινητο ειναι 1600 κ.
Το εγγραφο που εβαλες το εκτυπωσα και θα το εχω μαζι μου
Για να δουμε , θα βγαλουμε καμια ακρη ?:lol::rose:
Για να θυμησουμε λιγο την ιστορια:
Aρχικα το 2007 ειχε βγει αυτη η αποφαση:
Αριθμ. Δ16γ/272/12/239/Γ ΦΕΚ B 1142/9.7.2007
Απαλλαγή από την καταβολή τελών διοδίων, επιβατικών αυτοκινήτων των μελών του
Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών.
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ -
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ
ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ
Εχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του ν. 2938/2001 "Συγχώνευση του Ν.Π.Δ.Δ, με την επωνυμία
"Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας" και της Εταιρείας "Ελληνικοί Αυτοκινητόδρομοι
Ανώνυμη Εταιρεία" σε Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία "Ανώνυμη Εταιρεία
Εκμετάλλευσης και Διαχείρισης Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων" και το διακριτικό
τίτλο Τ.Ε.Ο. Α.Ε." (ΦΕΚ 178/τ.Α/2001).
2. Τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 15 του ν. 1647/1986 "Οργανισμός
Κτηματολογίου και χαρτογραφήσεων Ελλάδος κλπ. διατάξεις" (ΦΕΚ141/τ.Α/1986).
3. Την υπ` αριθμ. ΕΔ2α/03/75/Φ.Ν.306/5.5.1987 απόφαση "Απαλλαγή από την
καταβολή τελών διοδίων επιβατικών αυτοκινήτων των αναπήρων πολέμου" (ΦΕΚ
236/τ.Β/1987).
4. Τις διατάξεις του άρθρου 90 του π.δ. 63/2005 "Κώδικας Νομοθεσίας για την
Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα" (ΦΕΚ 98 Α`) και το γεγονός ότι από την
απόφαση αυτή δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού.
5. Τα υπ` αριθμ. 22008/5704/26.5.2004 και 25972/ 6482/22.5.2007 έγγραφα, του
Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών.
6. Την υπ` αριθμ. 37930/Δ10 Ε 1264/14.10.05 απόφαση ανάθεσης αρμοδιοτήτων
στους Υφυπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών (ΦΕΚ Β` 1432) όπως τροποποιήθηκε
με την υπ` αριθμ. 5733/ΔΙΟ Ε 179/9.2.2006 (ΦΕΚ Β`204) όμοια απόφαση,
αποφασίζουμε:
Επεκτείνουμε την απαλλαγή της καταβολής τελών διοδίων που προβλέπεται για
ορισμένες κατηγορίες οχημάτων στην παρ. 1 του άρθρου 15 του ν. 1647/1986 και
στα επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης που ανήκουν κατά πλήρη κυριότητα
στα μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών και χρησιμοποιούνται
αποκλειστικά και μόνο από αυτά.
Τα ως άνω αυτοκίνητα πρέπει να φέρουν σε εμφανές σημείο το Δελτίο Στάθμευσης
Οχημάτων των Ατόμων με Αναπηρίες (ΔΕΛΤΙΟ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ "Α.Μ.Α") το οποίο
χορηγείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Τομέα Μεταφορών και Επικοινωνιών
των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και στο οποίο αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του
κατόχου και ο αριθμός μητρώου του Δελτίου Στάθμευσης (π.δ. 241/2005).
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Αθήνα, 15 Μαΐου 2007
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ
ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ
ΠΕΤΡΟΣ ΔΟΥΚΑΣ Γ. ΣΟΥΦΛΙΑΣ
H οποια τροποποιηθηκε τo 2008 με την αποφαση:
(Μετα απο πολλα παραπονα και διαμαρτυριες)
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ
Αρ. Φύλλου 464
17 Μαρτίου 2008
Αριθμ. Δ16γ/114/13/127/Γ
Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. Δ16γ/272/12.239/Γ΄/15.5.2007 κοινής υπουργικής απόφασης «Απαλλαγή από την καταβολή τελών διοδίων, επιβατικών αυτοκινήτων των μελών του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών».
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ-
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του Ν 2938/2001 «Συγχώνευση του Ν.Π.Δ.Δ, με την επωνυμία «Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας» και της Εταιρείας «Ελληνική Αυτοκινητόδρομοι Ανώνυμη Εταιρεία Εκμετάλλευσης και Διαχείρισης Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων» και το διακριτικό τίτλο «Τ.Ε.Ο Α.Ε» (ΦΕΚ 178/τ.Α΄/2001).
2. Τις διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 15 του ν.1647/1986 «Οργανισμός Κτηματολογίου και χαρτογραφήσεων Ελλάδος κ.λ.π διατάξεις» (ΦΕΚ141/τ.Α΄/1986)
3.Την υπ’ αριθμ. ΕΔ2α/03/75/Φ.Ν.306/5.5.1987 απόφαση «Απαλλαγή από την καταβολή τελών διοδίων επιβατικών αυτοκινήτων των αναπήρων πολέμου (ΦΕΚ 236/τ.Β΄/1987)».
4.Τις διατάξεις του άρθρου 90 του π.δ.63/2005 «Κώδικας Νομοθεσίας για την, Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα» (ΦΕΚ 98 Α΄) και το γεγονός ότι από την απόφαση αυτή δεν προκαλείτε δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού.
5. την υπ’ αριθμ. 6838/2007 και 1906/2007 έγγραφα του Πανελλαδικού Συνδέσμου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων και του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ν. Πέλλας αντίστοιχα.
6. Την υπ’ αριθμ Δ16γ/272/12/239/Γ/15.5.2007 κοινή υπουργική απόφαση «Απαλλαγή από την καταβολή τελών διοδίων, επιβατικών αυτοκινήτων των μελών του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών» (ΦΕΚ 1142/τ.Β΄/9.7.2007), όπως ισχύει.
7. Την υπ’ αριθμ. 42362/28.9.2007 απόφαση του Πρωθυπουργού και Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών «(ΦΕΚ 1948/τ.Β΄/3.10.2007), αποφασίζουμε:
Τροποποιούμε την υπ’ αριθμ. Δ16γ/272/12/239/Γ/15.5.2007 Κοινή Υπουργική Απόφαση «Απαλλαγή από την καταβολή τελών διοδίων επιβατικών αυτοκινήτων μελών του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών» ως προς το πρώτο εδάφιο αυτής το οποίο αντικαθιστάται ως εξής:
«Επεκτείνουμε την απαλλαγή της καταβολής τελών διοδίων που προβλέπεται για ορισμένες κατηγορίες οχημάτων στην παρ.1 του άρθρου 25 του ν.1647/1986 και στα επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης που ανήκουν κατά πλήρη κυριότητα σε άτομα με αναπηρία (Α.Μ.Α) και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο από αυτά»
Κατά τα λοιπά ισχύει η υπ’ αριθμ. Δ16γ/272/12/239/Γ/2007 κοινή υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 1142Β΄/9.7.2007).
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Αθήνα, 4 Μαρτίου 2008
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Ν. ΛΕΓΚΑΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ
Γ.ΣΟΥΦΛΙΑΣ
και απο την Εθνικη Συνομοσπονδια ΑμεΑ
ακολουθησε αυτη η ανακοινωση:
(Νομιζω οτι ειχε προκυψει προβλημα,
επειδη στην Αττικη Οδο και στη Γεφυρα Ριου-Αντιριου αρνιοντουσαν
την απαλλαγη).
Ανακοίνωση 09.04.08 προς Φορείς - Μέλη
Άμεση ενημέρωση της ΕΣΑμεΑ σε περίπτωση απαίτησης από οποιαδήποτε ιδιωτική εταιρεία εκμετάλλευσης των αυτοκινητόδρομων καταβολής διοδίων από τους κατόχους αναπηρικών αυτοκινήτων
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία σας ενημερώνει ότι μετά την επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε στο Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ για την απαράδεκτη μη εφαρμογή της υπ’ αριθμ. Πρωτ. Δ16γ/114/13/127/Γ/4-3-2008 Υπουργικής Απόφασης, που απαλλάσσει τα επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης που ανήκουν κατά πλήρη κυριότητα σε άτομα με αναπηρίες και χρησιμοποιούνται μόνο από αυτά από την καταβολή τελών διοδίων, η Ε.Σ.ΑμεΑ. έλαβε απάντηση από το ΥΠΕΧΩΔΕ.
Ο Υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, κ. Ξανθόπουλος επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας και δεσμεύτηκε για την ισχύ αυτής της απόφασης από όλες τις ιδιωτικές εταιρείες εκμετάλλευσης των αυτοκινητοδρόμων της χώρας. Συνέστησε δε, εάν υπάρχουν κρούσματα κατά τα οποία οι ιδιωτικές εταιρείες αρνούνται να την εφαρμόσουν και απαιτούν την καταβολή διοδίων από τους κατόχους αναπηρικών αυτοκινήτων, οι τελευταίοι να προχωρούν επώνυμα σε καταγγελίες στα γραφεία της Ε.Σ.Α.μεΑ, η οποία με τη σειρά της θα ενημερώνει άμεσα το αρμόδιο γραφείο του ΥΠΕΧΩΔΕ για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος.
Για καταγγελία ή για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με την υπάλληλο της Συνομοσπονδίας κ. Μπαρμπαλιά Ελένη στο τηλ. 210 9949837, φαξ 210 5238967.
Ελα ντε ομως που μετα ειδα αυτο...
Διευθέτηση του θέματος απαλλαγής των κατόχων αναπηρικών αυτοκινήτων από την καταβολή διοδίων κατόπιν πίεσης της Ε.Σ.ΑμεΑ. (http://news.disabled.gr/?p=16592)
Μετά από τις διαμαρτυρίες στις οποίες προέβη η Ε.Σ.Α.μεΑ. για την άρνηση των ιδιωτικών εταιρειών εκμετάλλευσης των αυτοκινητοδρόμων να εφαρμόσουν Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με την οποία τα άτομα με αναπηρία, που είναι κάτοχοι αναπηρικών αυτοκινήτων, δικαιούνται απαλλαγή από την καταβολή διοδίων, και την κατάθεση σχετικών ερωτήσεων - αναφορών από βουλευτές προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ, διευθετήθηκε το ζήτημα, ύστερα από παρέμβαση του Υπουργείου.
Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ, προκειμένου τα αντιμετωπίσει τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν στα διόδια (άρνηση των παραχωρησιούχων να εξαιρούν τα ατόμων με αναπηρία από την καταβολή διοδίων), ήρθε σε συνεννόηση μαζί τους και τελικώς έκαναν δεκτή την υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την οποία εξαιρούνται τα άτομα με αναπηρία από την καταβολή των διοδίων. Όπως διευκρινίζεται στην απάντηση του Υπουργείου, οι παραχωρησιούχοι τηρούν απαρέγκλιτα και επί της ουσίας την εξαίρεση αυτή.
ΠΡΟΣΟΧΗ: η μη καταβολή των διοδίων από τα άτομα με αναπηρία ΔΕΝ ισχύει στους Σταθμούς Διοδίων της Αττικής Οδού και του Ρίου Αντιρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο της Ε.Σ.ΑμεΑ, κ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη στο κινητό τηλέφωνο 6937 157193
www.aegeantimes.gr (http://www.aegeantimes.gr) 16/5/2008
Παιδια γνωριζει καποιος αν ισχυει σε Αττικη οδο και Ριο-Αντιριο?
[COLOR=Blue]Πως ξερουμε αν η απαντηση 3:
δεν απανταει σε ερωτημα που αναφερεται στους δικαιουχους κατοχους μη ατελους οχηματος (που εχουν ενταχθει σε προγραμμα αναδοχης ή υιοθεσιας)?
Mονο εικασιες μπορουμε να κανουμε.
Η
Μα Ανδρεα,οσοι ηταν κατοχοι μη ατελους οχηματος και ειχαν ενταχθει σε αναθεσια-διαδοχη, δικαιουνταν απο τον νομο του 2005, καρτα σταθμευσης,
πως θα ρωτουσαν κατι τετοιο απο το τμημα στα Χανια;
Το λεει ξεκαθαρα οτι μιλαει για οσους εχουν το δικαιωμα ατελειας αλλα δεν το εχουν χρησιμοποιησει και επισης λεει και για το χαρτι της επιτροπης που πρεπει να προσκομισουν.
Δεν συμφωνω οτι μπορει να αναφερεται σ αυτους που ειπες.
Αυτοι το δικαιουνταν και το ξερουν,υπαρχει ο σχετικος νομος.
Τι σοι αλληλογραφια ν ανοιξουν υπουργειο και νομαρχια για καποιον που δικαιουται απο τον νομο του 2005 ,την καρτα σταθμευσης;
Εμενα μου φαινεται ξεκαθαρο το περιβοητο :lol: χαρτι του γ.γ.,οτι αναφερεται αποκλειστικα στους κατοχους μη αναπηρικων που εχουν τις παθησεις του νομου για ατελεια.
Ο νομος για την καρτα σταθευσης του 2005, εδινε καρτα ετσι κι αλλιως στους κατοχους μη αναπηρικων,που ειχαν ενταχθει σε αναθεσια-διαδοχη ατομου με αναπηρια.
''Π.Δ. 241/2005, (ΦΕΚ 290/ Α΄)
Η χορήγηση του Δελτίου Στάθμευσης ανατίθεται από το Π.Δ. 241/2005 στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Τομέα Μεταφορών και Επικοινωνιών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.
Δικαιούχοι:
α) Οι κάτοχοι των οχημάτων, τα οποία έχουν ταξινο¬μηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 16 του ν. 1798/1988 (ΦΕΚ166/ Α΄), όπως αυτό τροποποιήθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 23 του ν. 1882/1990 (ΦΕΚ 43/Α΄).
β) Οι κάτοχοι Ι.Χ. οχημάτων, που έχουν αποκτηθεί χωρίς τις διαδικασίες που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία περί απαλλαγής τελών ταξινόμησης για Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, οι οποίοι έχουν ενταχθεί σε προγράμματα αναδοχής ή υιοθεσίας Ατόμων με Αναπηρία.
Δικαιολογητικά:
Οι δικαιούχοι του Δελτίου Στάθμευσης Α.μεΑ., όπως ορίζονται στην παράγραφο 3 του άρθρου 1 του Π.Δ. 241/2005 προσκομίζουν στις αρμόδιες υπηρεσίες τα παρακάτω δικαιολογητικά:
α) έντυπη αίτηση,
β) φωτοαντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας του οχή¬ματος,
γ) φωτοαντίγραφο της άδειας οδήγησης του αιτού¬ντος,
δ) δύο (2) έγχρωμες φωτογραφίες (τύπου ταυτότητας),
ε) το ειδικό σήμα στάθμευσης για αναπηρικά οχή¬ματα, το οποίο προβλέπεται από την αριθμ. Γ4Α/Φ/3012/1984 Απόφαση Υπουργού Υγείας και Πρόνοιας, εφόσον αυτό έχει χορηγηθεί,
στ) για τις περιπτώσεις που εμπίπτουν στο εδάφιο (β) της παραγράφου 3, του άρθρου 1 του Π.Δ. 241/2005, ως δικαιολογητικά, επιπλέον, κατατίθενται, κάθε διοικητική ή δικαστική πράξη ή απόφαση σχετική με την υιοθεσία ή την αναδοχή Ατόμων με Αναπηρίες.
[COLOR=Blue]Παιδια γνωριζει καποιος αν ισχυει σε Αττικη οδο και Ριο-Αντιριο?
Η επιστολή της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ Α.Ε.:
ΘΕΜΑ: ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΕΛΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΓΙΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Κύριοι,
1. Ως γνωστών, με το Άρθρο 50 της από 23.05.1996 Σύμβασης Παραχώρησης, μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Εταιρίας μας, όπως κυρώθηκε με το Ν. 2445/96 και ισχύει, καθορίζονται τα οχήματα που εξαιρούνται από την καταβολή διοδίων όταν κινούνται στο Έργο της Αττικής Οδού. Όπως ρητά αναφέρεται, εξαιρούνται από την καταβολή διοδίων τα οχήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, τα ασθενοφόρα και τα οχήματα της Υπηρεσίας του ΚτΕ που κινούνται για τις ανάγκες του Έργου.
2. …………………….
3. …………………….
4. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω το προσωπικό της Εταιρείας Λειτουργίας ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε. γίνεται αποδέκτης παραπόνων και επιθετικής συμπεριφοράς από παραπληγικούς πολίτες, οι οποίοι, ζητώντας την εφαρμογή των διατάξεων των παραγράφων 2 & 3 της παρούσης, αρνούνται να καταβάλλουν διόδια ή να συμπληρώσουν τα ειδικά έντυπα Αδυναμίας Καταβολής Διοδίων και απαιτούν την ελεύθερη διέλευσή τους, απειλώντας τους εισπράκτορες με παραπομπή στο Αυτόφωρο (βλ. συνημμένη αλληλογραφία).
5. Έχοντας υπόψη τα παραπάνω και εκτιμώντας το πνεύμα του Νομοθέτη για την ενίσχυση των κοινωνικά ευπαθών ομάδων, το θέμα μελετήθηκε από την Εταιρεία μας, με στόχο αφενός την ικανοποίηση του εύλογου αιτήματος των παραπληγικών πολιτών και αφετέρου τη συμβατική διασφάλιση της εταιρείας μας. Προτείνονται λοιπόν οι παρακάτω εναλλακτικές προσεγγίσεις:
5.1. Τροποποίηση του Άρθρου 50 της Σύμβασης Παραχώρησης με νομοθετική πράξη, ώστε να ενταχθούν στις κατηγορίες των εξαιρουμένων από καταβολή διοδίων οχημάτων τα οχήματα των παραπληγικών.
5.2. Άνοιγμα ειδικού λογαριασμού στο σύστημα διοδίων για οχήματα παραπληγικών. Οι εισπράκτορες διοδίων θα κατατάσσουν στο παραπάνω λογαριασμό τα οχήματα που θα φέρουν το Ευρωπαϊκό Αναπηρικό Σήμα (διατίθεται από τις κατά τόπους Νομαρχίες) και θα επιτρέπεται η διέλευση του οχήματος χωρίς καταβολή διοδίων. Στο τέλος κάθε μήνα θα παράγεται αναλυτική αναφορά για όλες τις διελεύσεις του συγκεκριμένου λογαριασμού και η αναλογούσα δαπάνη είτε θα αναλαμβάνεται από το Ελληνικό Δημόσιο είτε θα εντάσσεται στις λειτουργικές δαπάνες του Έργου.
Δεδομένου ότι το θέμα έχει μικρό οικονομικό αντίκτυπο στην εκμετάλλευση του Έργου αλλά εμπεριέχει σημαντικό κίνδυνο επικοινωνιακού χαρακτήρα, τόσο για το Ελληνικό Δημόσιο όσο και για την Εταιρεία μας, παρακαλούμε για τις ενέργειές σας να επιλυθεί το συντομότερο δυνατόν.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για παραπέρα πληροφορίες ή διευκρινίσεις, εφόσον απαιτηθούν.
Με εκτίμηση Για την «ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε.»
Κ. Δρίμερης ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
Η επιστολή του Συνδέσμου μας:
11 Ιουνίου 2008
Αρ. πρωτ: 7396
Προς: κον Δημοσθένη Κατσιγιάννη
Γ.Γ. Δημοσίων Έργων ΥΠΕΧΩΔΕ
Κοιν: κον Κόκλα Γεράσιμο
Διευθυντή Γ.Γ.Σ.Δ.Ε./ΕΥΔΕ./ ΛΣΕΠ
Θέμα: Απαλλαγή από υποχρέωση τελών διοδίων ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ, για αναπηρικά οχήματα.
Σχετ: α). Επιστολή μας με Α.Π. 6950/27-06-2007 (επισυνάπτεται). β). Επιστολή της Αττικής Οδού με Α.Π. ΣΑΕ/ΑΟ/ΚΔ/βμ/F1-1/23.714/02-06-2008 (επισυνάπτεται).
Κύριε Γενικέ,
Μετά από πολλαπλές διαμαρτυρίες μελών μας, - ΆμεΑ, κατόχους αναπηρικών αυτοκινήτων -, σχετικά με την απαλλαγή καταβολής τελών στα διόδια της Αττικής Οδού, η ίδια εταιρεία με έγγραφό της, (επισυνάπτεται), αποφάσισε τελικά να ικανοποιήσει το εύλογο αίτημά μας.
Ως πρώτη λύση αναφέρεται η τροποποίηση στη σχετική σύμβαση παραχώρησης και η ένταξη των αναπηρικών οχημάτων στις κατηγορίες εξαιρούμενων από την καταβολή διοδίων.
Ως εναλλακτική λύση η εταιρεία προτείνει το άνοιγμα ειδικού λογαριασμού που στο τέλος κάθε μήνα θα έχει καταγράψει τις διελεύσεις όλων των αναπηρικών οχημάτων που έχουν περάσει τα διόδια της Αττικής Οδού και οι δαπάνες είτε θα αναλαμβάνονται από το Ελληνικό Δημόσιο είτε θα εντάσσονται στις λειτουργικές δαπάνες του έργου.
Κατόπιν όλων των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε προκειμένου να επεκταθεί η ρύθμιση απαλλαγής διοδίων για όλα τα αναπηρικά οχήματα που φέρουν το Ευρωπαϊκό Αναπηρικό Σήμα, και στην Αττική Οδό, το συντομότερο δυνατό, με γνώμονα ότι το οικονομικό κόστος θα είναι ελάχιστο.
Με τη βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα στο δίκαιο αίτημά μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Με εκτίμηση το Δ.Σ.
υ.γ στην Αττικη οδο δεν ισχυει ακομα,για το Ριο δεν ξερω.
Γιατι ειναι κενα τα 2 και 3, :angry: που πανω εκει πατανε οι παραπληγικοι και αρνουνται να πληρωσουν διοδια;
Εχεις υπ οψιν σου,ποιες ειναι οι κατηγοριες οχηματων που περνανε ελευθερα;
Οσο κι αν εψαξα ,μονο αυτες τις εξαιρεσεις βρηκα,που λεει εδω.
http://www.aodos.gr/article.asp?catid=9897&subid=2&pubid=7703
Σε τι αναφερονται οι παραγραφοοι 2 και 3-που ειναι κενες ομως ! της επιστολη της Αττικης οδου,που αυτες επικαλουνται οι παραπληγικοι;;;:hmmm:
Εχουν κανει ενα τυπογραφικο λαθος:
«Επεκτείνουμε την απαλλαγή της καταβολής τελών διοδίων που προβλέπεται για ορισμένες κατηγορίες οχημάτων στην παρ.1 του άρθρου 25 του ν.1647/1986 και στα επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης που ανήκουν κατά πλήρη κυριότητα σε άτομα με αναπηρία (Α.Μ.Α) και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο από αυτά»
Eιναι αρθρο 15.
Δεν υπαρχει αρθρο 25 στο νόμο.
Λενα πολυ πολυ λογικο αυτο που λες,
αλλά στις εγκυκλιους και τα εσωτερικα εγγραφα συνηθιζονται
οι επαναληψεις και οι υπενθυμισεις των νομικων διαταγματων
σε στυλ "λο+λα= λολα" και ας μην αναφερονται ως τετοιες.
Δεν ξερω, εμενα δεν με καλυπτει.
Θα με καλυπτε μια επισημη εγγραφη απαντηση σε συγκεκριμενο εγγραφο ερωτημα,
το οποιο να το εχουμε να το βλεπουμε.
.
Λενα μου και παλι σε ευχαριστω που μπηκες σε τετοιο κοπο :rose:
Το αυτοκινητο ειναι 1600 κ.
Μην το ξαναπεις, κανενας κοπος να παω να ρωτησω και το εννοω.
κι αν χρειαστει μου λες και σου στελνω αντιγραφο.
notisjunior
21-07-09, 22:47
Θα με καλυπτε μια επισημη εγγραφη απαντηση σε συγκεκριμενο εγγραφο ερωτημα,
το οποιο να το εχουμε να το βλεπουμε.
.
αυτό είναι καλό σε όλα τα θέματα... ότι σε δυσκολεύει να ρωτάς. δεν είναι σίγουρο βέβαια ότι θα πάρεις και σαφή απάντηση.
Καθαρη και κρυσταλλινη σαν τον εναστρο ουρανο
οπως φαινοταν απο το βουνο που πηγα.:ok_thumb:
Λ
Αναστασια μου, πηγα και ρωτησα σημερα,για την κυριοτητα.
Μου ειπανε ,οτι ο ενηλικας πρεπει να εχει την κυριοτητα
αλλα οταν εχουμε ανηλικο,το αυτοκινητο μπορει να ανηκει στην μητερα 'η στον πατερα.
Μου υπενθυμισε ξανα οτι χρειαζονται 2 φωτο του παιδιου( δεν παιρνεις και 2 δικες σου,καλου κακου, μηπως σου πουνε οτι θα βγαλουν την καρτα στο ονομα σου,οπως στην περιπτωση του Κωστη)
Μην ξεχασεις και το πιστοποιητικο του δημου, για να δουν την ηλικα και την συγγενεια.
Καλη επιτυχια!:smile:
Αναστασια μου, πηγα και ρωτησα σημερα,για την κυριοτητα.
Μου ειπανε ,οτι ο ενηλικας πρεπει να εχει την κυριοτητα
αλλα οταν εχουμε ανηλικο,το αυτοκινητο μπορει να ανηκει στην μητερα 'η στον πατερα.
Μου υπενθυμισε ξανα οτι χρειαζονται 2 φωτο του παιδιου( δεν παιρνεις και 2 δικες σου,καλου κακου, μηπως σου πουνε οτι θα βγαλουν την καρτα στο ονομα σου,οπως στην περιπτωση του Κωστη)
Μην ξεχασεις και το πιστοποιητικο του δημου, για να δουν την ηλικα και την συγγενεια.
Καλη επιτυχια!:smile:
Καλα εισαι γλυκα :kissss::rose::rose::thankyou::thankyou:
Πηγαμε χτες και οι δυο και στηθηκαμε σαν σταρ του σινεμα για φωτο :smile:
Αλλα ειμαι ικανη να ξεχασω να παω να τις παρω :onetooth:
Υπενθυμηση στο κινητο τωρα ,για να παω το απογευμα :smile:
:lips:
Η διαδικασια για οποιον θελει να βγαλει το χαρτι της υγειονομικης επιτροπης (για ατελεια αυτοκινητου),το οποιο ειναι και αυτο που κατατιθεται(αντιγραφο επικυρωμενο ,παντα,οχι το πρωτοτυπο), στο τμημα συγκοινωνιων και απο οσους εχουν μη αναπηρικο αυτοκινητο,προκειμενου να βγαλουν την μπλε καρτα.
''Αιτηση-απο την υπηρεσια της νομαρχιας
Επικυρωμενο φωτοαντιγραφο αστυνομικης ταυτοτητας 'η ταυτοπροσωπια για παιδια 4-14 απο την αστυνομια παρουσια 2 μαρτυρων.
Υπευθυνη δηλωση του ν.105,οπου να δηλωνει οτι δεν εχει ξαναπαρει αναπηρικο αυτοκινητο 'η αν εχει ξαναπαρει ,τι εχει συμβει με το παλιο.
Λογαριασμο ΔΕΗ/ΟΤΕ/ΕΥΔΑΠ,στο ονομα του αιτουντος.(αν δεν εχει και φιλοξενειται απο συγγενη,δηλωση του συγγενη οτι τον φιλοξενει και λογαριασμο στο ονομα του συγγενη)-κανουν και οι λογαριασμοι κινητης τηλεφωνιας.
Πιστοποιητικο απο δημοσιο νοσοκομειο (το πρωτοτυπο) στο οποιο να περιγραφεται το προβλημα υγειας καθως και η παρουσα κατασταση του,υπογεγραμμενο απο τον γιατρο του νοσοκομειου και απο τον διευθυντη της κλινικης του νοσοκομειου οπου υπαγεται ο γιατρος με αριθμο πρωτοκολλου και βεβαιωση του γνησιου της υπογραφης του διευθυντη απο το διοικητικο διευθυντη 'η νομιμο εκπροσωπο του.
Επιπλεον
-για τα ατομα που πασχουν απο παραπληγια-τετραπληγια
Απαιτουνται 2 πιστοποιητικα ,1 απο ορθοπεδικο και 1 απο νευρολογο
-για ατομα που πασχουν απο νοητικη καθυστερηση ,να αναφερεται ο δεικτης νοημοσυνης τους
-οι νεφροπαθεις να προσκομιζουν βεβαιωση απο το νοσοκομειο 'η την κλινικη στην οποια κανουν αιμοκαθαρση
-στο πιστοποιητικο των μεταμοσχευθεντων να αναφερεται η ημερομηνια επεμβασης ,τα ανοσοκατασταλτικα φαρμακα και ο πληρης αιματολογικο; ελεγχος του νεφρου.
υ.γ.1
Τα πιστοποιητικα να ειναι προσφατα,το πολυ 2 μηνων.
Μετα την καταθεση των δικαιολογητικων,οριζεται ημερομηνια εξετασης απο την επιτροπη.
υ.γ.2. να φροντισω να παρω πολυμηχανημα, γιατι ζαλιζομαι να αντιγραφω λεξη-λεξη.:smile:
Σε περιπτωση που η καρτα βγει στο ονομα της Αναστασιας,
τοτε θα φορεσω τα γαντια μου του μποξ και θα παω
παλι να πλακωθω με το Junior για την εννοια του "κατοχου".:onetooth:
Εμενα ,παντως, μου ειπαν οτι θα βγει στο ονομα του παιδιου γι αυτο θελουν και φωτο του.
Δεν σας εχω παρακολουθησει,αλλα οταν γινεται ατελης εισαγωγη,ποιανου ονομα γραφεται στην αδεια κυκλοφοριας σε περιπτωση ανηλικου;
;
Των 2 γονιων του,που θα το οδηγανε,σιγουρα.Αλλα γραφεται και του ανηλικου;Δεν το γνωριζω.Αν οχι,ποιος ειναι ο κατοχος;Οι γονεις και οχι ο ανηλικος;
Εδω το επιδομα κινησης,βγαινει στο ονομα της Αναστασιας,οπως ειπε,εφ οσον το παιδι ειναι ανηλικο.
Θα ταν παραλογο η καρτα σταθμευσης να βγαινε στο ονομα της; Δεν ξερω,συζητηση κανουμε.
Πηγαμε χτες και οι δυο και στηθηκαμε σαν σταρ του σινεμα για φωτο :smile:
Αλλα ειμαι ικανη να ξεχασω να παω να τις παρω :onetooth:
Υπενθυμηση στο κινητο τωρα ,για να παω το απογευμα :smile:
:lips:
:smile:
Κοιτα τωρα τι θα κανεις με το χαρτι που εχεις για το επιδομα κινησης,που η διαδικασία πληρωμής του επιδόματος κίνησης ρυθμίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις των υπ’ αριθμ.193/1979 (ΦΕΚ 143/Β’) και 1481/1981 (ΦΕΚ 466/Β’) κοινών Υπουργικών αποφάσεων,
ενω για την καρτα σταθμευσης, ζητανε γνωματευση που να λεει οτι εμπιπτει ο αιτων στις διαταξεις του ν.1798/88 αρθ 16(ΦΕΚ 166Α).
Το πιο πιθανο ειναι στο τμημα συγκοινωνιων ,αν δεν δουν οτι η αποφαση αναφερει τον ν.1798/88, να μην το δεχτουνε.
Κι αυτοι πρεπει να ειναι τυπικοι σ αυτα, οπως λεει η λογικη.
Θα πας και θα πραξεις αναλογα με το τι θα σου πουν.
Αν χρειαστει να περασετε επιτροπη, δεν κανεις και αιτηση για εφορια-καρτα μετακινησης, αν δεν εχετε κανει;
Αν χρειαστει να περασετε επιτροπη, δεν κανεις και αιτηση για εφορια-καρτα μετακινησης, αν δεν εχετε κανει;
Αν χρειαστει να περασετε επιτροπη για ατελεια αυτοκινητου, για να δωσεις φωτοαντιγραφο επικυρωμενο στο τμημα συγκοινωνιων,
να ξερεις οτι η ατελεια δεν εχει ημερομηνια ληξης και μπορει να την χρησιμοποιησετε οποτε θελετε.
Θα μπορουσες τοτε που εκανες την αιτηση για το επιδομα κινησης να ειχες ζητησει επιτροπη για ατελεια και θα χες ξεμπερδεψει.
Ισως αν δεν ενδιαφεροσουν τοτε για ατελη εισαγωγη,
να μην σου χαν πει οτι το χαρτι της ατελειας δεν ληγει ποτε και καλυτερα να το περνες τοτε που χες παει τα πιστοποιητικα για το επιδομα.
υ.γ.οποιος περναει επιτροπη για ατελεια και εχει 80% και ανω στα κατω ακρα ,παιρνει και το επιδομα,χωρις να ξαναπερασει επιτροπη.
Δεν ξερω,συζητηση κανουμε.
Δεν ξερεις???????????????
Αρπα την!
http://wwwdelivery.superstock.com/WI/223/1560/PreviewComp/SuperStock_1560R-2054500.jpg
Παντως τοτε που ειχα παρει τηλεφωνο
μου ειχαν πει οτι ο κατοχος δεν ειναι οπωσδηποτε ο αναπηρος,
αλλά η καρτα ειναι προσωπικη, στο ονομα του αναπηρου.
Δεν σας εχω παρακολουθησει,αλλα οταν γινεται ατελης εισαγωγη,ποιανου ονομα γραφεται στην αδεια κυκλοφοριας σε περιπτωση ανηλικου;
;
Των 2 γονιων του,που θα το οδηγανε,σιγουρα.Αλλα γραφεται και του ανηλικου;Δεν το γνωριζω.Αν οχι,ποιος ειναι ο κατοχος;Οι γονεις και οχι ο ανηλικος;
Δεν πηρα απαντηση σ αυτο που σε ρωτησα Ανδρεα!:smile:
Παντως τοτε που ειχα παρει τηλεφωνο
μου ειχαν πει οτι ο κατοχος δεν ειναι οπωσδηποτε ο αναπηρος,
αλλά η καρτα ειναι προσωπικη, στο ονομα του αναπηρου.
Εμενα μου ειπαν οτι μονο ο ανηλικος μπορει να μην ειναι ο κατοχος(λογικα κι αυτος που δεν μπορει να δικαιοπρακτει αυτοπροσωπως και τελει υπο επιμελεια)
και οτι η καρτα βγαινει στο ονομα του ανηλικου.
Δεν πηρα απαντηση σ αυτο που σε ρωτησα Ανδρεα!:smile:
Τι να σε πω καρδια μου, δεν ξερω.
Δεν ειμαι πιο σοφος απο σενα.
Εχω μια εντυπωση οτι θα ειναι στο ονομα του ανηλικου,
αλλά τωρα αν δεν εχω μπροστα μου καποια διαταξη,
δεν ξερω να σε πω.:onetooth:
(Hal σε Σαλλονικιο στυλ)
Δεν ξερεις???????????????
Αρπα την!
http://wwwdelivery.superstock.com/WI/223/1560/PreviewComp/SuperStock_1560R-2054500.jpg
Οταν το μαθω κι αυτο,θ ανοιξω γραφειο πληροφοριων !(pro bono, παντα!)
Εμενα μου ειπαν οτι μονο ο ανηλικος μπορει να μην ειναι ο κατοχος(λογικα κι αυτος που δεν μπορει να δικαιοπρακτει αυτοπροσωπως και τελει υπο επιμελεια)
και οτι η καρτα βγαινει στο ονομα του ανηλικου.
Εγω ομως ξερεις τι ξυλο εφαγα τοτε που αναρωτιομουν
μηπως κατοχος δεν ειναι οπωσδηποτε ο αναπηρος?
Εγω ομως ξερεις τι ξυλο εφαγα τοτε που αναρωτιομουν
μηπως κατοχος δεν ειναι οπωσδηποτε ο αναπηρος?
Για αναπηρικα μιλουσατε τοτε;
Γιατι αυτα που εγραψα,αφορουσαν μη αναπηρικα αυτοκινητα.
Τωρα για την αδεια κυκλοφοριας του αναπηρικου,που ρωτησα αν στην αδεια φαινεται κατοχος ο ανηλικος 'η οχι (και απαντηση δεν πηρα :smile:)
τελικα οπως φαινεται , ο κατοχος δεν ειναι παντα ο αναπηρος.
Οποτε ,κακως μου ειπανε στην ΔΟΥ, οτι για να απαλλαγει απο τα τελη μη αναπηρικο αυτοκινητο οικογενειας με παιδι με αναπηρια ,
πρεπει απο την αδεια να φαινεται οτι κατοχος ειναι ο ανηλικος,
οταν και στα αναπηρικα,κατοχος δεν ειναι ο ανηλικος.
Γιατι διαβαζοντας αυτο που βρηκα,καταλαβαινω οτι την πληρη κατοχη του αναπηρικου αυτοκινητου ,την εχει ο γονιος,λογω του οτι του παραχωρηθηκε το δικαιωμα της ατελειας.
''
. Σε περίπτωση ανήλικου ανάπηρου ή ενήλικου νοητικά καθυστερημένου από ποιον ασκείται το δικαίωμα της ατέλειας;
Στους ανήλικους ανάπηρους των παραπάνω κατηγοριών από 4-18 ετών το δικαίωμα ατέλειας παραχωρείται σε αυτόν που ασκεί τη γονική μέριμνα ή έχει την επιτροπεία και στους ενήλικους νοητικά καθυστερημένους από πρόσωπο που με οριστική δικαστική απόφαση έχει οριστεί επίτροπος (ή δικαστικός αντιλήπτορας) αυτού.''
Υ.Γ. Αναστασια, δεν πας και μια βολτα στην ΔΟΥ ,οταν θα χεις το χαρτι της επιτροπης,να τους εξηγησεις οτι και στα αναπηρικα, η αδεια κυκλοφοριας ειναι στο ονομα του γονιου κι οχι του παιδιου;
Οποτε,πως ζητανε η αδεια κυκλοφοριας του μη αναπηρικου,οταν υπαρχει παιδι που εχει τις προυποθεσεις του νομου για ατελεια, να ειναι στο ονομα του παιδιου,προκειμενου να δωσουν απαλλαγη απο τελη;
Aυτα ελεγα κι εγω καποτε,
οτι σε καποιες περιπτωσεις κατοχος μπορει
να ειναι καποιος που εχει καποιο δικαιωμα σε ενα κινητο ή ακινητο,
ενω ο ιδιοκτητης εχει μια πιο πληρη εννοια,
μπορει να παραχωρει δικαιωμα,
αλλά σ'αυτο το φορουμ απαγορευεται καποιος να μοιραζεται τους συλλογισμους του.
Για διαβασε κι αυτο που εχει να κανει με την καρτα σταθμευσης
''Το Δελτίο διαρκεί όσο και η άδεια οδήγησης του ενδιαφερόμενου και ανανεώνεται μαζί με την άδεια, αφού προσκομιστούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.''
Αφου το ανηλικο δεν εχει διπλωμα και το δελτιο διαρκει οσο η αδεια οδηγησης του ενδιαφερομενου-που δεν την εχει-
το δελτιο θα διαρκει οσο και η αδεια οδηγησης της Αναστασιας 'η μεχρι να ενηλικιωθει το παιδι ;(οποτε θα ξαναβγει;).
Λογικα ναι, αρα δεν θα ταν περιεργο αν εβγαινε και στο ονομα της.
Πω πω θα ερθει ο Junior τσαμπουκαλεμενος...
Κατσε εσυ να τις φας Λενα, εγω θα την ...κανω.
Παντως συμφωνω με το σκεπτικο σου.
Μιλωντας παντα για το δικαιωμα της ατελειας που παραχωρηθηκε στον γονιο
και το αυτοκινητο θα πρεπει να αγοραστηκε στο ονομα του κι οχι στου παιδιου και η αδεια να γραφει οτι ειναι ο κατοχος της αδειας κυκλοφοριας. Οποτε ο γονιος ειναι και ιδιοκτητης του αυτοκινητου και κατοχος της αδειας κυκλοφοριας.
Υπαρχει ομως περιπτωση, μιλωντας γενικα για αυτοκινητα, οπως εχω δει να γραφει πισω στις παρατηρησεις με τους κωδικους η δικη μου αδεια, αυτος που στο ονομα του ειναι η αδεια,να μην ειναι και ο κυριος του οχηματος.
Στο παρακατω ,φαινεται καθαρα οτι μπορει αλλος να ειναι ο κατοχος και αλλος ο ιδιοκτητης
''●Πολυτελή Ι.Χ. που έχουν αποκτηθεί με χρονομεριστική μίσθωση (leasing) και ανή κουν σε εταιρείες με μηδενικό ή περιορισμένο αντικείμενο εργασιών. Στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει χαρακτηριστικά ότι έχουν εντοπισθεί πολυτελή αυτοκίνητα που η μηνιαία δόση μίσθωσής τους μέσω leasing είναι 2.000 ευρώ και η εταιρεία από την οποία χρησιμοποιούνται παρουσιάζει συνεχώς ζημιές ή πραγματοποιεί ελάχιστο ετήσιο τζίρο ή ακόμη και μηδενικό (εταιρείες-σφραγίδες). Πρόκειται, όπως τονίζει, κυρίως για Ι.Χ. που αποκτήθηκαν με αυτόν τον τρόπο προκειμένου να αποφευχθεί ο έλεγχος του πόθεν έσχες. Επίσης, θα επιβάλλεται φορολογική παράβαση και στην περίπτωση που το όχημα δεν οδηγείται από εκπρόσωπο της εταιρείας στην οποία ανήκει το Ι.Χ. αλλά σε συγγενικό πρόσωπο, όπως η σύζυγος ή τα παιδιά του «επιχειρηματία». Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις θα εκδίδεται άμεσα εντολή φορολογικού ελέγχου του κατόχου ή ιδιοκτήτη του Ι.Χ.
Παντως, η κατοχη,γενικα μιλωντας, δεν συνεπαγεται παντα και ιδιοκτησια.
Ο ιδιοκτητης εχει παντα νομικη σχεση με ενα πραγμα,ειναι κυριος του,του ανηκει.Μπορει να ειναι και ιδιοκτητης και κατοχος.
Ο κατοχος, μπορει και να μην ειναι παντα κυριος ενος πραγματος, ουτε και να το κατεχει νομιμα.
Για τον νομο,ειναι ξεχωριστες εννοιες ο κυριος και ο κατοχος.
Μπορω να κατεχω κατι νομιμα,γιατι ο ιδιοκτητης του μου παραχωρησε αυτο το δικαιωμα με καποια συμβαση 'η μπορει να κατεχω κατι παρανομα.Παντως, σε καμμια περιπτωση δεν ειμαι και ο ιδιοκτητης του πραγματος.
Αλλο παραδειγμα,παλι με leasing
''Leasing Επαγγελματικών Ακινήτων
Ο μισθωτής έχοντας μέσω της σύμβασης χρηματοδοτικής μίσθωσης την κατοχή του ακινήτου, διατηρεί όλες τις υποχρεώσεις του ιδιοκτήτη.''
http://www.piraeusbank.gr/ecpage.asp?id=235267&nt=96&lang=1
υ.γ. εχουμε και ποινικο κωδικα στο σπιτι,που ξεχωριζει τι ειναι ιδιοκτητης και τι κατοχος.:smile:
notisjunior
22-07-09, 23:20
τρεις είναι οι νομικοί όριοι ιδιοκτησίας στο αστικό δίκαιο- εμπράγματο
κύριος (έχει κυριότητα και χρήση και γενικά κάθε δικαίωμα επί του πράγματος)
κάτοχος (νόμιμη χρήση με την άδεια αυτού που έχει την κυριότητα)
νομέας (παράνομη χρήση του πράγματος χωρίς την άδεια αυτού που έχει την κυριότητα)
άρα για δες τι έχει ο κάτοχος...
στην περίπτωση αυτή του νόμου και των διατάξεων... δεν γίνεται να λέμε ότι ο κάτοχος της άδειας κυκλοφορίας είναι αυτός που την κρατά στα χέρια του. κάτοχος είναι αυτός που φέρει αυτή το όνομά του.
notisjunior
22-07-09, 23:24
Για διαβασε κι αυτο που εχει να κανει με την καρτα σταθμευσης
''Το Δελτίο διαρκεί όσο και η άδεια οδήγησης του ενδιαφερόμενου και ανανεώνεται μαζί με την άδεια, αφού προσκομιστούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.''
Αφου το ανηλικο δεν εχει διπλωμα και το δελτιο διαρκει οσο η αδεια οδηγησης του ενδιαφερομενου-που δεν την εχει-
το δελτιο θα διαρκει οσο και η αδεια οδηγησης της Αναστασιας 'η μεχρι να ενηλικιωθει το παιδι ;(οποτε θα ξαναβγει;).
Λογικα ναι, αρα δεν θα ταν περιεργο αν εβγαινε και στο ονομα της.
Όταν ο δικαιούχος δεν έχει δικαιοπρακτική ικανότητα... το δικαίωμα αποκτά ο αντιπρόσωπος ή επίτροπος αυτού. Δες περιπτώσεις ανήλικου ή ατόμου με νοητική στέριση ή ψυχολογική ασθένεια... εκεί δεν υπάρχει δικαίωμα υπογραφής... όπως και άλλα πράγματα.
Όμως από όσο θυμάμαι ανήλικο άτομο μπορεί να έχει στην κατοχή του από κληρωνομιά ακίνητα ή κινητά πράγματα-αντικείμενο ιδιοκτησίας.
Άρθρο 973
Εμπράγματα δικαιώματα
Δικαιώματα που παρέχουν εξουσία άμεση και εναντίον όλων πάνω στο πράγμα (εμπράγματα δικαιώματα) είναι η κυριότητα, οι δουλείες, το ενέχυρο και η υποθήκη.
Άρθρο 974
Έννοια νομής και κατοχής
Όποιος απέκτησε τη φυσική εξουσία πάνω στο πράγμα (κατοχή) είναι νομέας του, αν ασκεί την εξουσία αυτή με διάνοια κυρίου.
.................................................. .................................................. ...
.................................................. .........
ΤΡΙΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
Η ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ
Άρθρο 999
Αντικείμενο κυριότητας
Αντικείμενο κυριότητας είναι μόνο πράγματα ή όσα θεωρούνται πράγματα από το νόμο.
Άρθρο 1000
Περιεχόμενο κυριότητας
Ο κύριος του πράγματος μπορεί, εφόσον δεν προσκρούει στο νόμο ή σε δικαιώματα τρίτων, να το διαθέτει κατ' αρέσκεια και να αποκλείει κάθε ενέργεια άλλου πάνω σ' αυτό.
Άρθρο 1001
Η κυριότητα πάνω σε ακίνητο εκτείνεται, εφόσον ο νόμος δεν ορίζει διαφορετικά, στο χώρο πάνω και κάτω από το έδαφος. Δεν μπορεί όμως ο κύριος να απαγορεύσει ενέργεια που επιχειρείται σε τέτοιο ύψος ή βάθος ώστε να μην εξαρτά κανένα συμφέρον από την απαγόρευση.
Άρθρο 1002
Ιδιοκτησία ορόφου
Κυριότητα χωριστή σε όροφο οικοδομής ή σε διαμέρισμα ορόφου μπορεί να συσταθεί μόνο με δικαιοπραξία του κυρίου του όλου ακινήτου. Όροφοι θεωρούνται και τα υπόγεια καθώς και τα δωμάτια κάτω από τη στέγη.
Το δικο μου ταπεινο συμπερασμα ειναι οτι :
ιδιοκτητης = Κυριος, συνανταμε και την συγκυριοτητα.
κατοχος = οχι ιδιοκτητης απαραιτητα.
Ετσι μπορω να το αντιληφτω,
αλλά δεν ειμαι νομικος.
Γι'αυτο μην βαρατε,
αντε εχω φοβηθει, πια!:onetooth:
παιδιά μη κουράζεστε με τα νομικά...το όνομα που γράφει η άδεια του αυτοκινήτου τους ενδιαφέρει
άλλη ερώτηση: αν έχεις χαρτί από επιτροπή για το επίδομα κίνησης που όμως δεν υπάρχει η σημείωση(μπορεί και να υπάρχει, δεν θυμάμαι) ότι εμπίπτει στο Νόμο 1798/88, τότε τι γίνεται? μπορεί να βγάλει βεβαίωση η γραμματεία της επιτροπής ότι εμπίπτει ή πρεπει να βγει καινούρια απόφαση από την επιτροπή
notisjunior
23-07-09, 10:36
παιδιά μη κουράζεστε με τα νομικά...το όνομα που γράφει η άδεια του αυτοκινήτου τους ενδιαφέρει
άλλη ερώτηση: αν έχεις χαρτί από επιτροπή για το επίδομα κίνησης που όμως δεν υπάρχει η σημείωση(μπορεί και να υπάρχει, δεν θυμάμαι) ότι εμπίπτει στο Νόμο 1798/88, τότε τι γίνεται? μπορεί να βγάλει βεβαίωση η γραμματεία της επιτροπής ότι εμπίπτει ή πρεπει να βγει καινούρια απόφαση από την επιτροπή
νομικά ή έχεις σπουδάσει-μάθει ή απλά διαβάζοντας μια παράγραφο διακεκομένη δεν καταλαβαίνεις τίποτα, ή απλά το παίζεις νομοθέτης κάνοντας ερμηνείες.
όσο για το άλλο που ρωτάς μάλλον χρειάζεται... το χαρτί να μιλάει για ατέλεια. αν το δικαιούσαι άλλωστε μπρος στις απαλλαγές τι είναι ο κόπος να περάσεις πάλι από επιτροπή? μια διαδικασία απλή είναι... Σημαντικό να τονίσουμε είναι ότι απαιτούνται και πρόσφατες γνωματεύσεις.
νομικά ή έχεις σπουδάσει-μάθει ή απλά διαβάζοντας μια παράγραφο διακεκομένη δεν καταλαβαίνεις τίποτα, ή απλά το παίζεις νομοθέτης κάνοντας ερμηνείες.
EEEεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!
Αυτη η φραση σταζει δηλητηριο και ζηλεια για αυτους που δεν εχουν σπουδασει!:great::thumbsup::hi:
επειδή οι υπάλληλοι δεν κάνουν τίποτα από αυτά, απλά θα ζητήσουν το όνομα στην άδεια
επειδή οι υπάλληλοι δεν κάνουν τίποτα από αυτά, απλά θα ζητήσουν το όνομα στην άδεια
Λογικο μου φαινεται.
Αντε για να απλουστευσουμε λιγο τη κουβεντα.
Τωρα αν δωσουν στην Αναμαν αντιγραφο της παλαιας βεβαιωσης,
υποψιαζομαι οτι θα της αναγραψουν επανω το "δικαιουχος ατελειας κτλ.",
επειδη η σχετικη αποφαση περι βεβαιωσεων απο την Ιατρικη Επιτροπη,
λεει πως σε καθε περιπτωση θα αναγραφεται αυτη η παρατηρηση.
Λοιπον φρεσκα και καλα νεα :smile:
Το πρωι πηγα στην νομαρχια Ανατολικης Αττικης οπου ανηκω
Πηρα στα χερια μου επικυρωμενο αντιγραφο της αποφασης της επιτροπης που περασε για το επιδομα κινησης
Ρωτησα τι πρεπει να κανω για να βγει αποφαση και για ατελεια και μου ειπαν οτι επειδη ειναι προσφατα τα χαρτια που κατεθεσα 12/08 το μονο που θελουν ειναι μια Υπευθυνη δηλωση οτι πρωτη φορα κανω αιτηση για αναπηρικο αυτοκινητο .Η δηλωση θα πρεπει να ειναι επικυρωμενη απο το αστ. τμημα της περιοχης που μενω.
θα κανω λοιπον αιτηση και για αναπηρικο αυτοκινητο ,αφου η ατελεια δεν εχει ημερομηνια ληξης
Με το χαρτι της επιτροπης για το επιδομα κινησης πηγα στο υπουργειο μεταφορων,στον πρωτο οροφο
Εδωσα την αποφαση της επιτροπης και αφου ειδαν οτι γραφει το ποσοστο αναπηριας , μου εβγαλαν την καρτα χωρις κανενα προβλημα :thumbsup:
Τα χαρτια που κατεθεσα για την καρτα ηταν φωτοτυπιες ,της αποφασης , του διπλωματος μου , της αδεια του αυτοκινητου ,της ταυτοτητα μου και δυο φωτογραφιες
Τωρα επειδη κατι ακουσα για γαντια του μποξ ,ας μην πω σε ποιανου το ονομα βγηκε η καρτα , αλλωστε δεν νομιζω να εχει σημασια :tongueout:
Μετα απο εκει πηγα στη ΔΟΥ να δω τι γινετε με τα τελη κυκλοφοριας
Ο υπευθυνος μου ειπε οτι δεν ηταν σιγουρος για το τι γινετε στην περιπτωση που δεν ειναι αναπηρικο το αυτοκινητο
Ειπε οτι θα το κοιταξει και να ξαναπερασω την Τριτη
Για αλλη μια φορα σας ευχαριστω ολους για τη βοηθεια και τις πληροφοριες που μου δωσατε :lips::rose::rose::rose:
Τωρα επειδη κατι ακουσα για γαντια του μποξ ,ας μην πω σε ποιανου το ονομα βγηκε η καρτα , αλλωστε δεν νομιζω να εχει σημασια :tongueout:
Λογικα εχει βγει στο ονομα του Αλεξ,
αλλά αν μας πεις οτι εχει βγει στο δικο σου ονομα,
τοτε αυτο θα ακουστει πολυ ενδιαφερον.
Ισως εχει σημασια απο την σκοπια του να μην τρεχει
ο ιδιος ο ΑμεΑ, βεβαια υπαρχει και η εξουσιοδοτηση.
Απο εκει ειχε ξεκινησει εκεινη η συζητηση.
notisjunior
23-07-09, 15:15
Λογικα εχει βγει στο ονομα του Αλεξ,
αλλά αν μας πεις οτι εχει βγει στο δικο σου ονομα,
τοτε αυτο θα ακουστει πολυ ενδιαφερον.
Ισως εχει σημασια απο την σκοπια του να μην τρεχει
ο ιδιος ο ΑμεΑ, βεβαια υπαρχει και η εξουσιοδοτηση.
Απο εκει ειχε ξεκινησει εκεινη η συζητηση.
αντρέα δες τι σημαίνει δικαιοπρακτική ικανότητα... είναι ότι δεν έχει ο μικρός άλεξ...
Ενταξει , θα σας το ελεγα, αλλα ηθελα να σε παιδεψω λιγο :tongueout:
Ναι βγηκε στο ονομα του Αλεξ ( γιος μου) και ληγει την ημερομηνια που ληγει και το διπλωμα μου
Περασα απο τα διοδια για να δω αν εχω καποιο προβλημα
Με αφησαν να περασω χωρις να πληρωσω , αλλα μου ειπαν οτι για να περναω με την καρτα θα πρεπει να ειναι και το παιδι στο αυτοκινητο
αντρέα δες τι σημαίνει δικαιοπρακτική ικανότητα... είναι ότι δεν έχει ο μικρός άλεξ...
Μα δεν μιλαω για ανηλικους, ντε και καλα.
Δεν μου αρεσει η προστακτικη, επισης.:tongueout:
Ενταξει , θα σας το ελεγα, αλλα ηθελα να σε παιδεψω λιγο :tongueout:
Ναι βγηκε στο ονομα του Αλεξ ( γιος μου) και ληγει την ημερομηνια που ληγει και το διπλωμα μου
Περασα απο τα διοδια για να δω αν εχω καποιο προβλημα
Με αφησαν να περασω χωρις να πληρωσω , αλλα μου ειπαν οτι για να περναω με την καρτα θα πρεπει να ειναι και το παιδι στο αυτοκινητο
Ε, καλα σου ειπαν!
Ε, καλα σου ειπαν!
E, το ξερω :D
E, το ξερω :D
Και το λες χωρις να κοκκινιζεις?
Και το λες χωρις να κοκκινιζεις?
ε εγινα λιγο ροζ :D
]Όταν ο δικαιούχος δεν έχει δικαιοπρακτική ικανότητα... το δικαίωμα αποκτά ο αντιπρόσωπος ή επίτροπος αυτού. Δες περιπτώσεις ανήλικου ή ατόμου με νοητική στέριση ή ψυχολογική ασθένεια[/B]... εκεί δεν υπάρχει δικαίωμα υπογραφής... όπως και άλλα πράγματα.
Όμως από όσο θυμάμαι ανήλικο άτομο μπορεί να έχει στην κατοχή του από κληρωνομιά ακίνητα ή κινητά πράγματα-αντικείμενο ιδιοκτησίας.
Στο μην 137, ειχα γραψει για τις εξαιρεσεις οσον αφορα το οτι ο εχων την αναπηρια πρεπει να ειναι και κατοχος
''μονο ο ανηλικος μπορει να μην ειναι ο κατοχος(λογικα κι αυτος που δεν μπορει να δικαιοπρακτει αυτοπροσωπως και τελει υπο επιμελεια)''
Αλλα ευχαριστω που μπηκες στον κοπο για την πληροφορια,προφανως δεν ειχες διαβασει το μηνυνα μου,οτι ο ανηλικος και ο εχων νοητικη στερηση δεν μπορουν να δικαιοπρακτουν αυτοπροσωπως.
Και βεβαια και οι δυο μπορουν να κληρονομησουν,αγοραπωλησιες δεν μπορουν να κανουν αυτοπροσωπως.
notisjunior
23-07-09, 17:33
Στο μην 137, ειχα γραψει
''μονο ο ανηλικος μπορει να μην ειναι ο κατοχος(λογικα κι αυτος που δεν μπορει να δικαιοπρακτει αυτοπροσωπως και τελει υπο επιμελεια)''
Αλλα ευχαριστω που μπηκες στον κοπο για την πληροφορια,προφανως δεν ειχες διαβασει το μηνυνα μου,οτι ο ανηλικος και ο εχων νοητικη στερηση δεν μπορουν να δικαιοπρακτουν αυτοπροσωπως.
Και βεβαια και οι δυο μπορουν να κληρονομησουν,αγοραπωλησιες δεν μπορουν να κανουν αυτοπροσωπως.
και αγέννητο μπορεί να κληρονομήσει...
και αγέννητο μπορεί να κληρονομήσει...
χαρα στην τυχη του!:D
notisjunior
23-07-09, 17:40
χαρα στην τυχη του!:D
ακυρώνεται βέβαια ή όποια μεταβίβαση αν το παιδί δεν γεννηθεί. Αυτό αν πεθάνει πριν την γέννα. αν πεθάνει μετά την γέννα κληρωνομούν το παιδί οι γονείς του.
Εδωσα την αποφαση της επιτροπης και αφου ειδαν οτι γραφει το ποσοστο αναπηριας , μου εβγαλαν την καρτα χωρις κανενα προβλημα :thumbsup:
Στην κυρια,στις ατελειες των αναπηρικων, που σου πε περυσι απο το ιδιο τμημα συγκοινωνιων προφανως ,οτι το μη αναπηρικο δεν δικαιουται καρτα σταθμευσης και σου προτεινε να το γυρισεις σε αναπηρικο,περασες σαν καλο κοριτσι, να της πης μια καλημερα και να την ενημερωσεις ,μηπως ακομα δεν εχει ενημερωθει;
Γιατι εκνευριζομαι μ ολα αυτα,γιατι να ταλαιπωρεισαι και να μην μπορουσες να παρκαρεις σε θεσεις ΑΜΕΑ,οταν αυτο με τα μη αναπηρικα ισχυει απο το 2006;
Θα μπορουσε να παρει στα κεντρικα να ρωτησει κι οχι να σου πει οτι δεν γινεται.
Αν δεν ανοιγε το τοπικ -δεν το λεω για να παρω απο κανεναν τα ευσημα,δεν τα χω αναγκη -
(καποια ποστς ειχαν γραφει σε αλλο τοπικ για αυτοκινητα απο τον νικοχ και ενα-δυο ακομα πριν καιρο αλλα θα μπορουσε και να μην τα εχεις διαβασει 'η να ησουν νεο μελος ,επισης ολοι οσοι θελουν να μαθουν τα δικαιωματα τους ,δεν μπαινουν στο φορουμ ,)
θα πρεπε εσυ και το παιδι να ταλαιπωρειστε;
Δεν θα πρεπε ολοι οι υπαλληλοι να εχουν πολυ καλη ενημερωση και οταν δεν ειναι σιγουροι, να επικοινωνουν με αλλα τμηματα 'η με τα κεντρικα;:angry:
Τελος παντων,σημασια εχει οτι πηρες την καρτα και δεν ταλαιπωρηθηκες και χαιρομαι γι αυτο.:heart:
Δεν θα πρεπε ολοι οι υπαλληλοι να εχουν πολυ καλη ενημερωση και οταν δεν ειναι σιγουροι, να επικοινωνουν με αλλα τμηματα 'η με τα κεντρικα;:angry:
Τον τελευταιο καιρο κανω κατι συλλογισμους ως προς αυτο...
Ευτυχως εδω που μενω δεν εχω ταλαιπωρειθει με το παρκιν και στην Αθηνα κατεβαινω πολυ σπανια
Αυτο ομως που θα με πειραξει ειναι αν γινει αυτο με τα τελη κυκλοφοριας
Αγορασα το αυτοκινητο 11/08 πληρωσα τελη για το 08 και μεσα σε ενα μηνα πληρωσα και για το 09 :D
Ναι θα την παρω ενα τηλεφωνο να της πω για να ξερει :D
Στο υπουργειο μεταφορων μου ειπαν οτι παντα γινοταν να βγαζουν καρτα σε μη αναπηρικα αρκει να ειχαν το χαρτι απο την επιτροπη και οτι δεν εγινε τα τελευταια χρονια αυτο :confused1:
Απαλλαγη απο τα τελη κυκλοφοριας και μπλε καρτα σταθμευσης,δικαιουνται και οσοι δεν εχουν αγορασει αναπηρικο αυτοκινητο,αλλα εχουν τις παθησεις που απαιτουνται προκειμενου να παρει καποιος ατελεια για αγορα αναπηρικου αυτοκινητου.
Για την καρτα σταθμευσης(στην περιπτωση που δεν εχει αγορασει αναπηρικο αυτοκινητο με ατελεια),πηγαινει στο τμημα συγκοινωνιων οπου ανηκει
το χαρτι της νομαρχιακης επιτροπης οπου γνωματευει οτι εχει την ταδε παθηση που εμπιπτει στον νομο για αγορα αναπηρικου αυτοκινητου
2 εγχρωμες φωτογραφιες
την αδεια κυκλοφοριας,οπου γραφεται οτι εχει την πληρη κυριοτητα του μη αναπηρικου αυτοκινητου
Αρα
για τα τελη θελει το χαρτι της νομαρχιακης επιτροπης και πληρη κυριοτητα του μη αναπηρικου αυτοκινητου
ενω για την καρτα σταθμευσης(και ελευθερης διελευσης απο τα διοδια εθνικων οδων -εκτος Αττικης οδου,που κι αυτη θα ακολουθησει συντομα,οπως διαβασα )
θελει το χαρτι της νομαρχιακης επιτροπης,την πληρη κυριοτητα του μη αναπηρικου αυτοκινητου και διπλωμα οδηγησης.(δεν ζητανε αναπηρικο διπλωμα).
Το ξαναβαζω,με τις διορθωσεις, για να ενημερωθει καλυτερα,οποιος δεν θελει να διαβασει τις συζητησεις που μεσολαβησαν.
Η αδεια κυκλοφοριας (και η κυριοτητα) πρεπει να ειναι στο ονομα του εχοντος την αναπηρια
Εκτος απο ανηλικους και ατομα με νοητικη καθυστερηση(οπως και στα αυτοκινητα που αγοραστηκαν με ατελεια, οπου το δικαιωμα της ατελειας μεταβιβαζεται στον εχοντα την επιμελεια.)
Οταν δεν εχει διπλωμα οδηγησης, προσκομιζεται το διπλωμα αυτου που θα οδηγαει το αυτοκινητο.
υ.γ. σχετικα με την ΔΟΥ και τα τελη,το οτι ζητανε η κυριοτητα και η αδεια κυκλοφοριας να ειναι στο ονομα του ανηλικου και του εχοντος την νοητικη καθυστερηση(μου φεραν και παραδειγμα,οτι δεν απαλλαξαν απο τελη πατερα που το παιδι ειχε νοητικη καθυστερηση ,εφ οσον το παιδι δεν ειχε το αυτοκινητο...)
εγω θα ελεγα σε οποιον αντιμετωπισει το παραπανω προβλημα οταν παει στην ΔΟΥ να κανει την αιτηση -που πρεπει να την εγκρινει ο διευθυντης που αποφασιζει για την απαλλαγη)
να ενημερωσει τον διευθυντη και τον υπαλληλο, οτι στα αναπηρικα αυτοκινητα ,οταν εχουμε τις 2 παραπανω κατηγοριες, το δικαιωμα της ατελειας μεταβιβαζεται στον γονιο ή στον εχοντα την επιμελεια.
Οποτε,ειναι παραλογο, την στιγμη που απαλασσει απο τελη ,ολους τους αλλους που δεν ειναι ανηλικοι 'η με νοητικη καθυστερηση, να μην απαλασσει τους 2 τελευταιους με το επιχειρημα οτι δεν εχουν στο ονομα τους το αυτοκινητο.
Λενα πως προκυπτει αυτο που λες για τα μη αναπηρικα
απο το 2006?
Νεωτερα για αυτο θα εχω την Τριτη
Παντως εχω παρατηρησει οτι αν θελω να κανω τι δουλεια μου σε καποια υπηρεσια ,το πετυχαινω μονο με αντρες υπαλληλους
Δεν ξερω ειναι πιο ευγενικοι και προσπαθουν παντα να βοηθησουν
Αν δεν εχω επιλογη και πεσω σε γυναικα , μμμμμ σχεδον παντα εχω προβλημα :wideyes:
(Αρθρο 16 Ν.1798/88).
Μια εκτυπωση στο Αρθρο 16 αρκει για να τη δειξετε
στο προισταμενο.
Ν. 1798/88 (ΦΕΚ 166/81) (http://www.disabled.gr/forum/../lib/?p=6475)
http://www.disabled.gr/forum/../lib/wp-content/plugins/wp-print/images/print.gif (http://www.disabled.gr/forum/../lib/?p=6475&print=1) Εκτύπωση (http://www.disabled.gr/forum/../lib/?p=6475&print=1)
Άρθρο 16
1. Οι απαλλαγές που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 490/1976 (ΦΕΚ331/Α’ ), όπως αυτές ισχύουν, παρέχονται και στους παρακάτω αναπήρους:
Α. Στους αναπήρους Έλληνες πολίτες ηλικίας άνω των 4 ετών, οι οποίοι:
α) έχουν πλήρη παράλυση των κάτω άκρων ή αμφοτερόπλευρο ακρωτηριασμό αυτών ή
β) εμφανίζουν σοβαρή κινητική αναπηρία: (αα) του ενός ή και των δύο κάτω άκρων με ποσοστό αναπηρίας συνολικά όχι μικρότερο του 67% (ββ) του ενός ή και των δύο κάτω άκρων με συμμετοχή κινητικής αναπηρίας του ενός ή και των δύο άνω άκρων, με ποσοστό αναπηρίας συνολικά όχι μικρότερο του 67% από τα οποία τα 40% τουλάχιστον από το ένα κάτω άκρο.
Β. Στους τυφλούς Έλληνες πολίτες, που έχουν συμπληρώσει το 40 έτος της ηλικίας τους εφ , όσον έχουν ολική και από τους δύο οφθαλμούς τύφλωση, με ποσοστό αναπηρίας 100%
2. Το παραλαμβανόμενο επιβατικό αυτοκίνητο πρέπει να έχει κυλινδρισμό κινητήρα μέχρι 1650 κυβικά εκατοστά. Κατ’ εξαίρεση οι ηλικίας άνω των 18 ετών ανάπηροι που έχουν πλήρη παράλυση των κάτω άκρων ή αμφιτερόπλευρο ακρωτηριασμό αυτών με ποσοστό αναπηρίας 100% μπορούν να παραλαμβάνουν αυτοκίνητο με κυλινδρισμό κινητήρα μέχρι 2000 κυβικά εκατοστά.
3. Στους ανήλικους ανάπηρους των παραπάνω κατηγοριών που δικαιούνται ατέλειας, το δικαίωμα αυτό παραχωρείται σ’ εκείνον που ασκεί τη γονική μέριμνα ή για οποιοδήποτε λόγο έχει την εποπτεία, ο οποίος δύναται να εισάγει με τις διατάξεις αυτές ένα επιβατικό αυτοκίνητο έστω και αν ασκεί τη γονική μέριμνα ή την επιτροπεία σε περισσότερους ανήλικους ανάπηρους.
4. Το ποσοστό αναπηρίας θα καθορίζεται από την αρμόδια Επιτροπή, με βάση τον πίνακα νόσων και αναπηριών που είναι προσαρτημένος, στο π. δ/γμα 1285/ 1981 (ΦΕΚ 314 Α’). στις περιπτώσεις δε συρροής περισσότερων κινητικών αναπηριών θα λαμβάνεται υπόψη το άθροισμα των ποσοστών αυτών για να καθοριστει αν ο ενδιαφερόμενος ανάπηρος έχεί τα ποσοστά αναπηρίας που ορίζονται στην προηγούμενη παράγραφο
5. Η διαπίστωση της φύσης και των ποσοστών αναπηρίας των παραπάνω ανάπηρων γίνεται από την προβλεπόμενη από το άρθρο 1 του ν 490/1976 Ανωτάτη του Στρατού Υγειονομική Επιτροπή, η οποία γνωματεύει ύστερα από αυτοπρόσωπη εξέταση του ενδιαφερόμενου ανάπηρου με κοινή απόφαση των Υπουργών &Οικονομικών και Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων μπορεί να ανατεθεί σε άλλες υγειονομικές επιτροπές η εξέταση των παραπάνω ανάπηρων ως και των ανάπηρων που προβλέπονται από τις παρ. 4 και 5 του άρθρου . του ν. 490/1976 για να διαπιστωθεί αν έχουν τη φύση και τα ποσοστά αναπηρίας που απαιτούνται για την ατελή εισαγωγή επιβατικού αυτοκινήτου
Με την ίδια απόφαση ρυθμίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για τον τρόπο και το χρόνο εξέτασης και επανεξέτασης των παραπάνω ανάπηρων
Νεωτερα για αυτο θα εχω την Τριτη
Παντως εχω παρατηρησει οτι αν θελω να κανω τι δουλεια μου σε καποια υπηρεσια ,το πετυχαινω μονο με αντρες υπαλληλους
Δεν ξερω ειναι πιο ευγενικοι και προσπαθουν παντα να βοηθησουν
Αν δεν εχω επιλογη και πεσω σε γυναικα , μμμμμ σχεδον παντα εχω προβλημα :wideyes:
Εγω αυτο το προβλημα το αντιμετωπιζω μονο με κατι γριες που ειναι συγχρονως και χονδρες.
Τουτεστιν σεξουαλικο ειναι το ζητημα.
Εγω αυτο το προβλημα το αντιμετωπιζω μονο με κατι γριες που ειναι συγχρονως και χονδρες.
Τουτεστιν σεξουαλικο ειναι το ζητημα.
Το παραπανω θα το εκτυπωσω να το εχω μαζι μου :thankyou::heart:
Δεν νομιζω να ειναι σεξουλικο το ζητημα , εχω δει πως φερονται και στους ανδρες
Τεσπα δεν λεω πως δεν υπαρχουν και εξυπηρετικες γυναικες υπαλληλοι αλλα εγω εχω τις βρισκω πολυ σπανια μπροστα μου.:confused1:
Μια εκτυπωση στο Αρθρο 16 αρκει για να τη δειξετε
στο προισταμενο.
Ν. 1798/88 (ΦΕΚ 166/81) (http://www.disabled.gr/forum/../lib/?p=6475)
http://www.disabled.gr/forum/../lib/wp-content/plugins/wp-print/images/print.gif (http://www.disabled.gr/forum/../lib/?p=6475&print=1) Εκτύπωση (http://www.disabled.gr/forum/../lib/?p=6475&print=1)
Άρθρο 16
1. Οι απαλλαγές που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 490/1976 (ΦΕΚ331/Α’ ), όπως αυτές ισχύουν, παρέχονται και στους παρακάτω αναπήρους:
Α. Στους αναπήρους Έλληνες πολίτες ηλικίας άνω των 4 ετών, οι οποίοι:
α) έχουν πλήρη παράλυση των κάτω άκρων ή αμφοτερόπλευρο ακρωτηριασμό αυτών ή
β) εμφανίζουν σοβαρή κινητική αναπηρία: (αα) του ενός ή και των δύο κάτω άκρων με ποσοστό αναπηρίας συνολικά όχι μικρότερο του 67% (ββ) του ενός ή και των δύο κάτω άκρων με συμμετοχή κινητικής αναπηρίας του ενός ή και των δύο άνω άκρων, με ποσοστό αναπηρίας συνολικά όχι μικρότερο του 67% από τα οποία τα 40% τουλάχιστον από το ένα κάτω άκρο.
Β. Στους τυφλούς Έλληνες πολίτες, που έχουν συμπληρώσει το 40 έτος της ηλικίας τους εφ , όσον έχουν ολική και από τους δύο οφθαλμούς τύφλωση, με ποσοστό αναπηρίας 100%
Ανδρεα, αυτη η λιστα εχει και αλλες παθησεις πλεον και καποιες τροποποιησεις .
http://www.ektelonistis.com.gr/view_cat.php?cat_id=262
Α. Ατελής εισαγωγή - παραλαβή επιβατικού αυτοκινήτου από αναπήρους Έλληνες πολίτες
1. Προϋποθέσεις
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι πολίτες, ηλικίας από (4) μέχρι (70) ετών, υπήκοοι Κράτους - Μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να έχουν μία από τις παρακάτω παθήσεις:
- Ολική τύφλωση και στα δύο μάτια με ποσοστό αναπηρίας 100%.
- Νοητική καθυστέρηση με δείκτη νοημοσύνης κάτω του 40%.
- Αυτισμό που συνοδεύεται από επιληπτικές κρίσεις ή πνευματική καθυστέρηση ή οργανικό ψυχοσύνδρομο με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω και είναι ανίκανοι για εργασία.
- Μεσογειακή αναιμία ή αιμορροφιλία.
- Νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου ή νεφροπαθείς μεταμοσχευμένοι.
Το παραλαμβανόμενο αυτοκίνητο πρέπει να είναι αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.
Λενα το πιο προσφατα ενημερωμενο λινκ
ειναι παντα αυτο της gsis.gr
Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών
Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων
http://www.gsis.gr/teloneia/xrisimes_plirofories_teloneia/apal_diefkol/anapiroi.htm
(Eπειδη το www.ektelonistis.com.gr (http://www.ektelonistis.com.gr) απο εκει ενημερωνεται).
Λενα το πιο προσφατα ενημερωμενο λινκ
ειναι παντα αυτο της gsis.gr
http://www.gsis.gr/teloneia/xrisimes_plirofories_teloneia/apal_diefkol/anapiroi.htm
Προφανως Ανδρεα , δεν αντεγραψες την λιστα με τις παθησεις απο το παραπανω ενημερωμενο,γιατι ηταν πολυ παλια αυτη που ανεβασες και αρκετοι που θα την διαβαζαν ,μπορει να νομιζαν οτι δεν δικαιουνται ατελεια.
Και στα δυο λινκ μπηκα πριν γραψω την νεα λιστα , δεν ειδα διαφορες ως προς την ενημερωση.Τις παθησεις και τα κυβικα τσεκαρισα και ειδα οτι συμφωνουν ,ειχε και αλλες πληροφοριες σχετικες . Και σαν ιστοσελιδα, μου αρεσε περισσοτερο του εκτελωνιστη ,ειχε χρωμα :D:hello:
Ναι, δεν εχει διαφορα.
Κοιτα αυτες τις ιστοσελιδες τις εχουμε ποσταρει κι αλλες φορες στο παρελθον,
ο λογος που προτεινω την gsis.gr ειναι οτι δεν ξερω αν μπορω να βασιστω
στην αλλη επειδη δεν τη γνωριζω,
δεν μπορω να ξερω τις τελευταιες αποφασεις αν δεν εχω εμφανεις ημερομηνιες.
Λενα πως προκυπτει αυτο που λες για τα μη αναπηρικα
απο το 2006?
Απο το περιβοητο χαρτι-οδηγια του γ.γ του υπουργειου, :wink: που πληροφορει τον διευθυντη της νομαρχιας οτι ''νομιμοποιειται'' να εκδιδει καρτες και σε μη αναπηρικα.
Ενταξει,ειπες οτι δεν ειναι νομος,αλλα οπως βλεπεις πανω σ αυτην την οδηγια κινουνται τα τμηματα συγκοινωνιων.
Ετσι κι αλλιως, ποιος θα πηγαινε στο δικαστηριο και για ποιο λογο να αμφισβητησει το αν ο γ.γ ειχε το δικαιωμα να δωσει τετοια οδηγια;
Κι αφου θελεις χρωμα Λενα μου,
σου προσφερω αυτα,
επειδη εισαι πολυ γλυκεια γυναικα.
Σ'ευχαριστω για ολα οσα εχεις κανει.
http://img152.imageshack.us/img152/1962/may19sw8.jpg
Φευγω να παω να παρω τον Δον Κιχωτη.
Θα τα πουμε το βραδυ.
Απο το περιβοητο χαρτι-οδηγια του γ.γ του υπουργειου, :wink: που πληροφορει τον διευθυντη της νομαρχιας οτι ''νομιμοποιειται'' να εκδιδει καρτες και σε μη αναπηρικα.
Ενταξει,ειπες οτι δεν ειναι νομος,αλλα οπως βλεπεις πανω σ αυτην την οδηγια κινουνται τα τμηματα συγκοινωνιων.
Ετσι κι αλλιως, ποιος θα πηγαινε στο δικαστηριο και για ποιο λογο να αμφισβητησει το αν ο γ.γ ειχε το δικαιωμα να δωσει τετοια οδηγια;
Α, ναι βρε!
Αμνησια!
Ποιος ειναι ο Ανδρεας?:wideyes:
(φιλος σου?)
Ναι, δεν εχει διαφορα.
Κοιτα αυτες τις ιστοσελιδες τις εχουμε ποσταρει κι αλλες φορες στο παρελθον,
ο λογος που προτεινω την gsis.gr ειναι οτι δεν ξερω αν μπορω να βασιστω
στην αλλη επειδη δεν τη γνωριζω,
δεν μπορω να ξερω τις τελευταιες αποφασεις αν δεν εχω εμφανεις ημερομηνιες.
Εγω παλι,εχω το χαρτι με τις παθησεις, ξερω οτι ειναι προσφατο κι ετσι ανεβασα το λινκ που ειδα οτι ηταν ενημερωμενο και ειχε και χρωμα :D
Κι αφου θελεις χρωμα Λενα μου,
σου προσφερω αυτα,
Σ'ευχαριστω για ολα οσα εχεις κανει.
[COLOR=Blue]Φευγω να παω να παρω τον Δον Κιχωτη.
Θα τα πουμε το βραδυ.
Ευχαριστω πολυ, υπεροχες οι μπουκαμβιλιες σου.Μου αρεσουν πολυ.
Μια αγαπημενη φωτο του μπαμπα (που εφυγε...)και της μαμας μου,ειναι διπλα στις μπουκαμβιλιες ,στο σπιτι τους.
Ηρθε στην Αθηνα;:D
http://www.in2life.gr/dm_pictures/donkihotis215x280.jpg
Εγω θα περιμενα να πας να παρεις την Δουλτσινεα :eyes:
υ.γ. οσο για αυτο που ειπες, πολυ ευγενικο,αλλα δεν συμφωνω,γιατι εγω παιρνω μεγαλυτερη χαρα αν τυχον βοηθησε καποιον ,κατι που εμαθα και θελησα να το μοιραστω.
τ
νομέας (παράνομη χρήση του πράγματος[χωρίς την άδεια αυτού που έχει την κυριότητα)
.
.. δεν γίνεται να λέμε ότι ο κάτοχος της άδειας κυκλοφορίας είναι αυτός που την κρατά στα χέρια του. κάτοχος είναι αυτός που φέρει αυτή το όνομά του.
Οχι παντα.
Ποιος ειπε οτι κατοχος της αδειας ειναι αυτος που την κρατα στο χερι του ;;;:confused1:
notisjunior
23-07-09, 21:20
Οχι παντα.
Ποιος ειπε οτι κατοχος της αδειας ειναι αυτος που την κρατα στο χερι του;:confused1:
το όχι πάντα που πάει? σε ποιο? για δώσε το κείμενο...
το όχι πάντα που πάει? σε ποιο? για δώσε το κείμενο...
Στον νομεα.
notisjunior
23-07-09, 21:26
Στον νομεα.
ο νομέας είναι σαφές το τι λέω και το τι ισχύει.
έχει στην χρήση του κάτι χωρίς την άδεια αυτού που έχει την κυριότητα.
κύριος - κάτοχος - νομέας (τρεις όροι για την κυριότητα)
ο νομέας είναι σαφές το τι λέω και το τι ισχύει.
έχει στην χρήση του κάτι χωρίς την άδεια αυτού που έχει την κυριότητα.
κύριος - κάτοχος - νομέας (τρεις όροι για την κυριότητα)
Που το γραφει αυτο ; δεν ειναι η μονη περιπτωση νομης,αυτη.
Επειδη δεν θα ενδιαφερει οποιον μπει στο τοπικ τα οσα εχουν να κανουν με το εμπραγματο δικαιο,δεν τα αντιγραφω
αλλα βαζω καποια λινκς της νομικης.
http://www.dap-nomikis.gr/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=507
http://www.dap-nomikis.gr/forum/index.php?showtopic=7499
notisjunior
23-07-09, 21:55
Που το γραφει αυτο ; δεν ειναι η μονη περιπτωση νομης,αυτη.
Επειδη δεν θα ενδιαφερει οποιον μπει στο τοπικ τα οσα εχουν να κανουν με το εμπραγματο δικαιο,δεν τα αντιγραφω
αλλα βαζω καποια λινκς της νομικης.
http://www.dap-nomikis.gr/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=507
http://www.dap-nomikis.gr/forum/index.php?showtopic=7499
μιλάμε για νομή κινητού ή ακινήτου?
για κάνε μια αναζήτηση να δεις τι λέει στο ερώτημα αν είναι ο νομέας κλέφτης.
στην νομή δεν υπάρχει συγκατάθεση...
Ηρθε στην Αθηνα;:D
Πιναμε καφε μαζι εχθες.:D
http://www.in2life.gr/dm_pictures/donkihotis215x280.jpg
Εγω θα περιμενα να πας να παρεις την Δουλτσινεα :eyes:Μια ζωη στην αναζητηση της Δουλσινεας...Μεχρι στιγμης εχω βρει 1001. Αντε να δουμε, θα πεσω ποτε στην αληθινη?
υ.γ. οσο για αυτο που ειπες, πολυ ευγενικο,αλλα δεν συμφωνω,γιατι εγω παιρνω μεγαλυτερη χαρα αν τυχον βοηθησε καποιον ,κατι που εμαθα και θελησα να το μοιραστω.Τι γλυκεια γυναικεια συναισθηματικη φυση...
ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
ΝΟΜΗ
Άρθρο 974
Έννοια νομής και κατοχής
Όποιος απέκτησε τη φυσική εξουσία πάνω στο πράγμα (κατοχή) είναι νομέας του, αν ασκεί την εξουσία αυτή με διάνοια κυρίου.
Άρθρο 975
Νομή δικαιώματος ή οιονεί νομή
Στα δικαιώματα του ενεχύρου και των δουλειών ή νομή συνίσταται στην άσκηση αυτών των δικαιωμάτων με διάνοια δικαιούχου.
Άρθρο 976
Κτήση νομής
Σε πράγμα που βρίσκεται στη νομή άλλου η νομή αποκτάται με παράδοση που γίνεται με τη βούληση του νομέα. Η συμφωνία όμως του έως τώρα νομέα μ' εκείνον που αποκτά αρκεί για την κτήση της νομής, όταν ο τελευταίος είναι σε θέση να ασκεί την εξουσία πάνω στο πράγμα.
Άρθρο 977
Παράδοση σ' εκείνον που αποκτά υπάρχει και όταν συμφωνηθεί ανάμεσα σ' αυτόν και στον έως τώρα νομέα να παραμείνει ο τελευταίος ή τρίτος στην κατοχή του πράγματος με βάση ορισμένη έννομη σχέση. Σ' αυτή την περίπτωση έναντι του τρίτου μεταβιβάζεται η νομή στον αποκτώντα αφότου γνωστοποιηθεί αυτό στον τρίτο από τον έως τώρα νομέα.
Άρθρο 978
Στα εμπορεύματα και γενικώς στα κινητά πράγματα που έχουν αποτεθεί σε αποθήκη ή έχουν παραληφθεί από μεταφορέα, αν έχει εκδοθεί γι' αυτά αποθετήριο έγγραφο ή φορτωτική, η μετάθεση της νομής γίνεται με μεταβίβαση του αποθετηρίου εγγράφου ή της φορτωτικής.
Άρθρο 979
Κτήση μέσω άλλου
Η νομή αποκτάται με αντιπρόσωπο, όταν αυτός αποκτήσει τη φυσική εξουσία πάνω στο πράγμα με σκοπό να καταστήσει νομέα του τον αντιπροσωπευόμενο.
Άρθρο 980
Άσκηση μέσω άλλου
Η νομή ασκείται αυτοπροσώπως ή μέσω άλλου.
Όποιος άρχισε να κατέχει στο όνομα άλλου, τεκμαίρεται, όσο διατηρεί την κατοχή, ότι κατέχει στο όνομα του άλλου.
Άρθρο 981
Απώλεια νομής
Η νομή χάνεται μόλις πάψει η φυσική εξουσία πάνω στο πράγμα ή εκδηλωθεί αντίθετη διάνοια του νομέα. Παροδικό από τη φύση του κώλυμα για την άσκηση της εξουσίας δεν επιφέρει απώλεια της νομής.
Άρθρο 982
Αν ο αντιπρόσωπος του νομέα θελήσει να αντιποιηθεί τη νομή, αυτή δεν χάνεται για το νομέα προτού λάβει γνώση της αντιποίησης.
Άρθρο 983
Η νομή μεταβιβάζεται στους κληρονόμους του νομέα.
Άρθρο 984
Προσβολή της νομής
Η νομή προσβάλλεται είτε με διατάραξη είτε με αποβολή του νομέα εφόσον αυτές γίνονται παράνομα και χωρίς τη θέλησή του.
Η νομή που αποκτήθηκε με τέτοια αποβολή είναι επιλήψιμη. Το ελάττωμα αυτό της νομής αντιτάσσεται και κατά των κληρονόμων του νομέα. το ελάττωμα της νομής του προκατόχου αντιτάσσεται κατά του ειδικού διαδόχου μόνο αν αυτός το γνώριζε κατά την κτήση.
Άρθρο 985
Ο νομέας έχει δικαίωμα να αποκτούσε με τη βία κάθε διατάραξη ή απειλούμενη αποβολή από τη νομή.
Ο νομέας κινητού από τον οποίο αφαιρέθηκε αυτό παράνομα έχει δικαίωμα να το ξαναπάρει με τη βία από το δράστη που συλλαμβάνεται ή καταδιώκεται επ' αυτοφώρω.
Ο νομέας ακινήτου από τον οποίο αφαιρέθηκε αυτό παράνομα έχει δικαίωμα να το ξαναπάρει με τη βία αμέσως μετά την αποβολή.
Τα ίδια δικαιώματα έχει ο νομέας που προσβλήθηκε και κατά των διαδόχων κατά των οπαίων αντιτάσσεται το επιλήψιμο της νομής.
Άρθρο 986
Τα δικαιώματα του προηγούμενου άρθρου έχει αντί για το νομέα και εκείνος που ασκεί γι' αυτόν την εξουσία πάνω στο πράγμα, εφόσον βρίσκεται σε σχέση οικιακής ή υπηρεσιακής εξάρτησης από το νομέα και οφείλει να ακολουθεί τις οδηγίες του ως προς το πράγμα.
Άρθρο 987
Προστασία σε περίπτωση αποβολής
Ο νομέας που αποβλήθηκε παράνομα από τη νομή έχει δικαίωμα να αξιώσει την απόδοσή της απ' αυτόν που νέμεται επιληψία απέναντί του. Αξίωση αποζημίωσης σύμφωνα με τις διατάξεις για τις αδικοπραξίες δεν αποκλείεται.
Άρθρο 988
Η αγωγή αποβολής είναι απαράδεκτη, αν εκείνος που αποβλήθηκε είχε αποκτήσει τη νομή επιλήψιμα απέναντι στον τωρινό νομέα ή στους δικαιοπαρόχους του μέσα στο τελευταίο έτος πριν από την αποβολή του.
Άρθρο 989
Προστασία σε περίπτωση διατάραξης
Ο νομέας που διαταράχτηκε παράνομα έχει δικαίωμα να αξιώσει την παύση της διατάραξης καθώς και την παράλειψή της στο μέλλον. Αξίωση αποζημίωσης κατά τις διατάξεις για τις αδικοπραξίες δεν αποκλείεται.
Άρθρο 990
Η αγωγή διατάραξης είναι απαράδεκτη, αν εκείνος που διαταράχτηκε είχε αποκτήσει τη νομή επιλήψιμα απέναντι σ' αυτόν που τη διατάραξε ή τους δικαιοπαρόχους του μέσα στο τελευταίο έτος πριν από τη διατάραξή του.
Άρθρο 991
Ο εναγόμενος για διατάραξη ή αποβολή δεν μπορεί να επικαλεστεί δικαίωμα που του παρέχει εξουσία πάνω στο πράγμα παρά μόνο αν το δικαίωμα έχει αναγνωριστεί τελεσίδικα σε δίκη ανάμεσα σ' αυτόν και τον ενάγοντα.
Άρθρο 992
Παραγραφή
Οι αξιώσεις από την αποβολή και τη διατάραξη παραγράφονται μετά ένα έτος από την αποβολή ή τη διατάραξη.
Άρθρο 993
Νομέας μέρους πράγματος
Τα δικαιώματα από την προσβολή της νομής έχει και εκείνος που νέμεται μέρος μόνο του πράγματος, ιδίως χωριστά διαμερίσματα κατοικιών ή άλλους χώρους.
Άρθρο 994
Νομή περισσοτέρων κατ' ιδανικά μέρη
Αν νέμονται περισσότεροι το ίδιο πράγμα κατ' ιδανικά μέρη, καθένας απ' αυτούς έχει κατά τρίτων τα δικαιώματα από την προσβολή της νομής. Στις μεταξύ τους σχέσεις δεν παρέχεται η προστασία από τη νομή εφόσον πρόκειται για τα όρια της χρήσης του πράγματος που αρμόζει στον καθένα.
Άρθρο 995
Πράγμα που περιήλθε σε ξένο ακίνητο
Αν ξέφυγε κινητό πράγμα από την εξουσία του νομέα και περιήλθε σε ξένο ακίνητο, ο νομέας του ακινήτου έχει υποχρέωση να επιτρέψει την αναζήτηση και την ανάληψη έχει όμως αξίωση αποζημίωσης για τις ζημιές από την αναζήτηση.
Άρθρο 996
Προστασία οιονεί νομής
Ο νομέας δικαιώματος ενεχύρου ή δουλείας έχει σε περίπτωση παράνομης διατάραξης ή αποβολής τις αγωγές της νομής.
Άρθρο 997
Προστασία κατόχου
Σε περίπτωση παράνομης διατάραξης της νομής πράγματος ή δικαιώματος ή αποβολής απ' αυτήν έχει κατά τρίτων τις αγωγές της νομής και εκείνος που απέκτησε την κατοχή του πράγματος ή του δικαιώματος από το νομέα ως μισθωτής ή θεματοφύλακας ή με άλλη παρόμοια σχέση.
Άρθρο 998
Προστασία κατά κατόχου
Εναντίον εκείνου που κατέχει με βάση τη σχέση του προηγούμενου άρθρου ο νομέας έχει, εφόσον συντρέχουν οι όροι του νόμου, τις αγωγές για τη νομή.
Παιδια εγω για τετοιες εννοιες συνηθως ρωταω τον συναδελφο που εχει σπουδασει
το Αστικο Δικαιο στο πανεπιστημιο.
Αλλά δεν μπορω να καταλαβω απο που προκυπτει οτι ο Νομεας ειναι κλεφτης?
notisjunior
23-07-09, 22:14
Παιδια εγω για τετοιες εννοιες συνηθως ρωταω τον συναδελφο που εχει σπουδασει
το Αστικο Δικαιο στο πανεπιστημιο.
Αλλά δεν μπορω να καταλαβω απο που προκυπτει οτι ο Νομεας ειναι κλεφτης?
ρώτα τον συνάδερφο στο κινητό πράγμα ο νομέας αν λέγεται και κλέφτης.
ρώτα τον συνάδερφο στο κινητό πράγμα ο νομέας αν λέγεται και κλέφτης.
Τωρα δεν μπορω, πενθει.
Πεθανε ο αδελφος του εχθες.
Προφορικές εξετάσεις - Θέματα Αστικού Δικαίου
Στοιχεία για νομή πράγματος. Ο κλέφτης είναι νομέας; Ο μισθωτής ακινήτου είναι νομέας ή κάτοχος;
http://indubio.gr/Site2/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=106
Ο μισθωτής ακινήτου είναι νομέας ή κάτοχος;Κατοχος!
Περασα?:D
Ποιος ειναι καλος στα νομικα?
25. Ο Α. που αγόρασε ένα καινούργιο
αυτοκίνητο στέλνει στην αντιπροσω-
πία για να το παραλάβει τον οδηγό του
Β. Αυτό είναι:
Α) κτήση νομής με αντιπρόσωπο και πα-
ράδοση μακρά χειρί
Β) κτήση νομής με αντιπρόσωπο και πα-
ράδοση βραχεία χειρί
Γ) κτήση νομής με αντιπρόσωπο και αντι-
φώνηση
Δ) κτήση νομής με αντιπρόσωπο και υλι-
κή παράδοση
19. Κάτοχος είναι:
Α) ο θεματοφύλακας
Β) ο υπομισθωτής
Γ) ο κύριος
Δ) ο ιδιοκτήτης μονοκατοικίας
20. Απλός κάτοχος είναι:
Α) ο διαβάτης που ξεκουράζεται για λίγο
στο παγκάκι του δημόσιου κήπου
Β) ο θεματοφύλακας
Γ) ο κλέφτης κινητού πράγματος
Δ) ο οιονεί νομέας
Εδω σε θελω...
Τη θυμασαι αυτη τη συζητηση?
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από notisjunior http://www.disabled.gr/forum/images/buttons/viewpost.gif (http://www.disabled.gr/forum/showthread.php?p=231447#post231447)
Στο αστικό δίκαιο, υπάρχει μνεία περί του αντικειμένου. Ο κάτοχος, δεν αποκλείεται, να είναι και κύριος. εν αντιθέση ο νομέας, δεν γίνεται με τίποτα να γίνει κύριος.
Νοτη αδελφε μου νομιζω οτι κανεις λαθος.Κοιτα εδω τι λεει το αστικο δικαιο.
Άρθρο 1041
Τακτική χρησικτησία
Εκείνος που έχει στη νομή του με καλή πίστη και με νόμιμο τίτλο πράγμα κινητό για μια τριετία και ακίνητο για μια δεκαετία, γίνεται κύριος του πράγματος (τακτική χρησικτησία).
Άρθρο 1042
Έννοια καλής πίστης
Ο νομέας βρίσκεται σε καλή πίστη στην περίπτωση του προηγούμενου άρθρου, όταν χωρίς βαριά αμέλεια έχει την πεποίθηση ότι απέκτησε την κυριότητα.
Τωρα ομως διευκρινιζεις οτι ειναι για κινητα πραγματα?
Μπορεις να μου κανεις μια περιληψη
αφου ο συναδελφος ειναι σε πενθος?
Απλα ελληνικα ομως σε παρακαλω, ενταξει?
Μικρο παιδι ειμαι.
Και προσοχη, εδω μιλαει για τακτικη χρησικτησια,
οχι εκτακτη.
Ποιος ειναι καλος στα νομικα?
25. Ο Α. που αγόρασε ένα καινούργιο
αυτοκίνητο στέλνει στην αντιπροσω-
πία για να το παραλάβει τον οδηγό του
Β. Αυτό είναι:
Α) κτήση νομής με αντιπρόσωπο και πα-
ράδοση μακρά χειρί
Β) κτήση νομής με αντιπρόσωπο και πα-
ράδοση βραχεία χειρί
Γ) κτήση νομής με αντιπρόσωπο και αντι-
φώνηση
Δ) κτήση νομής με αντιπρόσωπο και υλι-
κή παράδοση
Επειδη ειναι η μονη απαντηση που λειπει απο ολη την λιστα με τις ερωταπαντησεις ,για πες μας εσυ.:onetooth:
notisjunior
25-07-09, 10:31
επειδή το αυτοκίνητο είναι κινητό πράγμα, σωστά? και όταν μιλάμε για γενικά νομή και δεν εξειδικεύουμε σε κάτι που αναφερόμαστε... σκέψου γίνεται να κλέψει κανείς οικόπεδο ή σπίτι και να το πάρει μαζί του?
ο νομέας κινητού πράγματος λογίζεται και κλέφτης? (αν θες τον λέω και υφαρπάζων).
αα και κάτι ακόμα... ο νομέας ακόμα και μετά από κατοχύρωση χρησικτησίας μπορεί ή όχι να αποζημιώσει τον προκάτοχο?
Το ξαναβαζω,με τις διορθωσεις, για να ενημερωθει καλυτερα,οποιος δεν θελει να διαβασει τις συζητησεις που μεσολαβησαν.
2 εγχρωμες φωτογραφιες
Αρα
Η αδεια κυκλοφοριας (και η κυριοτητα) πρεπει να ειναι στο ονομα του εχοντος την αναπηρια
Εκτος απο ανηλικους και ατομα με νοητικη καθυστερηση(οπως και στα αυτοκινητα που αγοραστηκαν με ατελεια, οπου το δικαιωμα της ατελειας μεταβιβαζεται στον εχοντα την επιμελεια.)
Οταν δεν εχει διπλωμα οδηγησης, προσκομιζεται το διπλωμα αυτου που θα οδηγαει το αυτοκινητο.
υ.γ. σχετικα με την ΔΟΥ και τα τελη,το οτι ζητανε η κυριοτητα και η αδεια κυκλοφοριας να ειναι στο ονομα του ανηλικου και του εχοντος την νοητικη καθυστερηση(μου φεραν και παραδειγμα,οτι δεν απαλλαξαν απο τελη πατερα που το παιδι ειχε νοητικη καθυστερηση ,εφ οσον το παιδι δεν ειχε το αυτοκινητο...)
εγω θα ελεγα σε οποιον αντιμετωπισει το παραπανω προβλημα οταν παει στην ΔΟΥ να κανει την αιτηση -που πρεπει να την εγκρινει ο διευθυντης που αποφασιζει για την απαλλαγη)
να ενημερωσει τον διευθυντη και τον υπαλληλο, οτι στα αναπηρικα αυτοκινητα ,οταν εχουμε τις 2 παραπανω κατηγοριες, το δικαιωμα της ατελειας μεταβιβαζεται στον γονιο ή στον εχοντα την επιμελεια.
Οποτε,ειναι παραλογο, την στιγμη που απαλασσει απο τελη ,ολους τους αλλους που δεν ειναι ανηλικοι 'η με νοητικη καθυστερηση, να μην απαλασσει τους 2 τελευταιους με το επιχειρημα οτι δεν εχουν στο ονομα τους το αυτοκινητο.
Το ξανανεβαζω στην τελευταια σελιδα για να βρει καποιος ολες τις πληροφοριες,χωρις να ψαχνει στα ενδιαμεσα μηνυματα
καθως ανεβαζω ξανα και την λιστα των παθησεων που δικαιουνται ατελεια αρα και μπλε καρτα και στην περιπτωση μη αναπηρικου αυτοκινητου.
''. Ατελής εισαγωγή - παραλαβή επιβατικού αυτοκινήτου από αναπήρους Έλληνες πολίτες
1. Προϋποθέσεις
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι πολίτες, ηλικίας από (4) μέχρι (70) ετών, υπήκοοι Κράτους - Μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να έχουν μία από τις παρακάτω παθήσεις:
- Ολική τύφλωση και στα δύο μάτια με ποσοστό αναπηρίας 100%.
- Νοητική καθυστέρηση με δείκτη νοημοσύνης κάτω του 40%.
- Αυτισμό που συνοδεύεται από επιληπτικές κρίσεις ή πνευματική καθυστέρηση ή οργανικό ψυχοσύνδρομο με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω και είναι ανίκανοι για εργασία.
- Μεσογειακή αναιμία ή αιμορροφιλία.
- Νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου ή νεφροπαθείς μεταμοσχευμένοι.''
Δώσε φώτα στο λαό:
Εχω αναπηρικό αυτοκίνητο στο όνομά μου. Για πρώτη μου φορά ρώτησα και πέρασα δωρεάν στα διόδια της Κορίνθου για Αθήνα, την Κυριακή 19/7, δείχνοντας την άδεια. Την Τρίτη που ανάβαινα Αλεξ. άρχισα να δείχνω την άδεια (σε φωτοτυπία πλέον :)). Αφίφνες μου ζητάει αρ. μητρώου. Ποιανού μητρώου, αντιρωτάω, οπότε μου ανοίγει και περνάω. Στο Σχηματάρι, 'μια στιγμή να ρωτήσω', 'συγνώμη, είναι η πρώτη φορά που μου τυχαίνει', 'περάστε'. Αλλού, σηκωνόταν και πήγαινε μπροστά να δει το νούμερο. Στη Λάρισα ήθελε μπλε κάρτα. Τσακωμός, ήρθε ο προϊστάμενος. 'Να βγάλετε μπλε κάρτα'. 'Και τι είμαι εγώ, υπάλληλός σου;'. Επιασε, πέρασα. Στη Λεπτοκαρυά τα ίδια. 'Φώναξε τον προϊστάμενο'. Ανένδοτος αυτός. 'Να σου κόψω παράβαση και πέρνα'. Πλήρωσα κι έφυγα. Αμέσως μετά, στα Μάλγαρα, 'είναι αναπηρικό', 'βεβαίως, πείτε μου τον αρ. κ. παρακαλώ', έφυγα. Η Εγνατία ΔΕΝ έχει διόδια! Μέγκλα!
Επιστροφή το Σάββατο. Μετά από 4 ώρες στη Θεσσαλονίκη με 40, στα όρια και λίγο μετά της θερμοπληξίας. Στα Μάλγ. χαλαρά. Λεπτ. πρόβλημα. Κόψε μου παράβαση. Την έκοψε. Στη Λάρισα ζητάει μπλε κάρτα, 'η άδεια δε σου κάνει;', πετάγεται από το διπλανό κλειστό γκισέ ένας άλλος 'νομίζω ότι αν αναγράφεται ο αρ. κυκλ. ισχύει', έφυγα. Κάπου πιο κάτω, δε θυμάμαι πού, πλήρωσα για να ξεμπερδεύω.
Πλήρωσα δηλ. 2 φορές, μία πάνω, μία κάτω + μία παράβαση.
Τι ισχύει;
notisjunior
27-07-09, 16:08
Να πας στην νομαρχία παναγιώτη με την απόφαση της ατέλειας και να σου εκδόσουν μια μπλέ κάρτα. Μια κάρτα στάθμευσης ΑΜΑ όπως λέγεται. Κάπου πιο πάνω λέμε και για τα χαρτιά. (2 φωτογραφίες, δίπλωμα οδήγησης, άδεια κυκλοφορίας αναπηρικού ΙΧ.. και την κάρτα). Αυτήν θα δείχνεις και στα εκδοτήρια εισιτηρίων στα πλοία για 50% έκπτωση των εισιτηρίων : του ΙΧ, του οδηγού και του συνοδηγού, αρκεί να επιβαίνει ο ιδιοκτήτης ΑΜΕΑ.:bye:
Υ.Γ. Κανονικά αν τηρούσαν τον νόμο, θα έπρεπε να πληρώσεις σε όλα, γιατί δεν είχες σε εμφανές σημείο στο παμπρίζ ή στο πίσω τζάμι την κάρτα που λέγαμε.
Δώσε φώτα στο λαό:
Εχω αναπηρικό αυτοκίνητο στο όνομά μου. Για πρώτη μου φορά ρώτησα και πέρασα δωρεάν στα διόδια της Κορίνθου για Αθήνα, την Κυριακή 19/7, δείχνοντας την άδεια. Την Τρίτη που ανάβαινα Αλεξ. άρχισα να δείχνω την άδεια (σε φωτοτυπία πλέον :)). Αφίφνες μου ζητάει αρ. μητρώου. Ποιανού μητρώου, αντιρωτάω, οπότε μου ανοίγει και περνάω. Στο Σχηματάρι, 'μια στιγμή να ρωτήσω', 'συγνώμη, είναι η πρώτη φορά που μου τυχαίνει', 'περάστε'. Αλλού, σηκωνόταν και πήγαινε μπροστά να δει το νούμερο. Στη Λάρισα ήθελε μπλε κάρτα. Τσακωμός, ήρθε ο προϊστάμενος. 'Να βγάλετε μπλε κάρτα'. 'Και τι είμαι εγώ, υπάλληλός σου;'. Επιασε, πέρασα. Στη Λεπτοκαρυά τα ίδια. 'Φώναξε τον προϊστάμενο'. Ανένδοτος αυτός. 'Να σου κόψω παράβαση και πέρνα'. Πλήρωσα κι έφυγα. Αμέσως μετά, στα Μάλγαρα, 'είναι αναπηρικό', 'βεβαίως, πείτε μου τον αρ. κ. παρακαλώ', έφυγα. Η Εγνατία ΔΕΝ έχει διόδια! Μέγκλα!
Επιστροφή το Σάββατο. Μετά από 4 ώρες στη Θεσσαλονίκη με 40, στα όρια και λίγο μετά της θερμοπληξίας. Στα Μάλγ. χαλαρά. Λεπτ. πρόβλημα. Κόψε μου παράβαση. Την έκοψε. Στη Λάρισα ζητάει μπλε κάρτα, 'η άδεια δε σου κάνει;', πετάγεται από το διπλανό κλειστό γκισέ ένας άλλος 'νομίζω ότι αν αναγράφεται ο αρ. κυκλ. ισχύει', έφυγα. Κάπου πιο κάτω, δε θυμάμαι πού, πλήρωσα για να ξεμπερδεύω.
Πλήρωσα δηλ. 2 φορές, μία πάνω, μία κάτω + μία παράβαση.
Τι ισχύει;
Τα μαθαμε την ωρα που συνεβαιναν(Πρακτορειο Παραδεισος!:lol:)
Εσενα που ειναι αναπηρικο ,χρειαζεσαι για να βγαλεις την μπλε καρτα που ισχυει σε ολη την Ε.Ε και μονο μ αυτην δεν πληρωνεις διοδια και επισης σταθμευεις σε θεσεις αναπηρικων .
α) έντυπη αίτηση,
β) φωτοαντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας του οχή−
ματος,
γ) φωτοαντίγραφο της άδειας οδήγησης του αιτού−
ντος,('η αυτου που οδηγαει το αυτοκινητο)
δ) δύο (2) έγχρωμες φωτογραφίες (τύπου ταυτότη−
τας),
Τις φωτοτυπιες θα στις επικυρωσουν εκει,Παναγιωτη.
Η παραβαση για ποιο ακριβως ητανε;
Να πας στην νομαρχία παναγιώτη με την απόφαση της ατέλειας και να σου εκδόσουν μια μπλέ κάρτα.
Ο Παναγιωτης εχει αναπηρικο αυτοκινητο, το γραφει και η αδεια κυκλοφοριας οτι ειναι αναπηρικο στο ονομα του και δεν χρειαζεται να προσκομισει την αποφαση της νομαρχιας.
Αυτο γινεται οταν εχουμε μη αναπηρικα αυτοκινητα.
Εσενα που ειναι αναπηρικο ,χρειαζεσαι για να βγαλεις την μπλε καρτα που ισχυει σε ολη την Ε.Ε και μονο μ αυτην δεν πληρωνεις διοδια και επισης σταθμευεις σε θεσεις αναπηρικων .
α) έντυπη αίτηση,
ματος,
τας),
στο γ) καλυτερη διατυπωση ειναι αυτη
Τα μαθαμε την ωρα που συνεβαιναν(Πρακτορειο Παραδεισος!:lol:)
α) έντυπη αίτηση,
ματος,
τας),
Τις φωτοτυπιες θα στις επικυρωσουν εκει,Παναγιωτη.
Η παραβαση για ποιο ακριβως ητανε;
Ηταν στη Λεπτοκαρυά στην επιστροφή.
Η άδεια κυκλοφορίας αναφέρει ποιος οδηγεί το τουτού. Χρειάζεται ξανά το δίπλωμα; Ολα τα γράφει στα ελληνικά.
Το αυτοκίνητο το οδηγεί ο εκάστοτε βοηθός μου, οι φίλοι μου κλπ. Ποτέ αν δεν επιβαίνω. Δεν πιστεύω ότι θα φάω ποτέ κλήση γι' αυτό, κι αν γίνει θα την πάω δικαστήριο.
Στην Ιταλία έχει αυτόματα διόδια...
Σε ποια νομαρχία;
Χρειάζεται να προσκομίσω χαρτί ότι δεν είμαι ελέφαντας;
Καλα εγω που στα ελεγα χτες δεν σου κανανε ?:hit:
Καλα εγω που στα ελεγα χτες δεν σου κανανε ?:hit:
Είμαι οπτικός τύπος :thumbsup:
Κι εγω ακουστικος.
Calling,λοιπον. Κανει ζεστη,που να γραφω!:lol:
Τελικα η παραβαση ποια ηταν?
Και ποιος την εγραψε?
Και ποιος την εγραψε?
Δεν σου λεμε μωρε :angry:
Το εχω προσεξει :onetooth:
Κι εγω ακουστικος.
Calling,λοιπον. Κανει ζεστη,που να γραφω!:lol:
Καμια λυπηση :mrgreen:
Γραφε :yes:
:kissss::rose:
notisjunior
27-07-09, 22:44
Ο Παναγιωτης εχει αναπηρικο αυτοκινητο, το γραφει και η αδεια κυκλοφοριας οτι ειναι αναπηρικο στο ονομα του και δεν χρειαζεται να προσκομισει την αποφαση της νομαρχιας.
Αυτο γινεται οταν εχουμε μη αναπηρικα αυτοκινητα.
για την διέλευση το γράμμα του νόμου δεν λέει για μπλέ κάρτα? δεν πρέπει να την επιδεικνύεις?:whistling:
Και ποιος την εγραψε?
Παράβαση μη καταβολής. Την έγραψε ο προϊστ. υπάλ. των διοδίων.
Παράβαση μη καταβολής. Την έγραψε ο προϊστ. υπάλ. των διοδίων.
Δεν το καταλαβα αυτο, δηλαδη για τα προηγουμενα διοδια?
Οχι βρε. Αρνηση καταβολής.
Δεν το καταλαβα αυτο.
Το προστιμο δεν ειναι μεγαλυτερο απο το αντιτιμο των διοδιων?
Δεν το καταλαβα αυτο.
Το προστιμο δεν ειναι μεγαλυτερο απο το αντιτιμο των διοδιων?
Ισως, αλλά θέλω να αναδειξω τον παραλογισμό.
Ενταξει τοτε,
επειδη ημουν ετοιμος να σου δειξω αυτο:
http://www.msf.gr/index.php?option=com_content&task=blogsection&id=10&Itemid=187
εχοντας την πεποιθηση οτι καλυτερα να τα δωσουμε εκει.
για την διέλευση το γράμμα του νόμου δεν λέει για μπλέ κάρτα? δεν πρέπει να την επιδεικνύεις?:whistling:
Ποιος ειπε οτι δεν πρεπει να επιδεικνυεις την καρτα στα διοδια και σφυριζεις αδιαφορα;:wideyes:
Εγω γραφοντας το παρακατω,που πανω σ αυτο εκανες το παραπανω σχολιο στο μηνυμα σου με αριθμο 217
''Αρχική Δημοσίευση από vertigo
Αυτο γινεται οταν εχουμε μη αναπηρικα αυτοκινητα.''
αναφερομουνα σ αυτο που του εγραψες οτι προκειμενου να βγαλει την καρτα απο το τμημα συγκοινωνιων της νομαρχιας πρεπει να παει την αποφαση της υγειονομικης επιτροπης της νομαρχιας.
Κι εγω εγραψα οτι δεν χρειαζεται να παει την αποφαση της νομαρχιας στο τμημα συγκοινωνιων της νομαρχιας.
''Παράθεση:Αρχική Δημοσίευση από notisjunior
Να πας στην νομαρχία παναγιώτη με την απόφαση της ατέλειας και να σου εκδόσουν μια μπλέ κάρτα.''
notisjunior
28-07-09, 15:10
Ποιος ειπε οτι δεν πρεπει να επιδεικνυεις την καρτα στα διοδια και σφυριζεις αδιαφορα;:wideyes:
Εγω γραφοντας το παρακατω,που πανω σ αυτο εκανες το παραπανω σχολιο στο μηνυμα σου με αριθμο 217
''Αρχική Δημοσίευση από vertigo
Αυτο γινεται οταν εχουμε μη αναπηρικα αυτοκινητα.''
αναφερομουνα σ αυτο που του εγραψες οτι προκειμενου να βγαλει την καρτα απο το τμημα συγκοινωνιων της νομαρχιας πρεπει να παει την αποφαση της υγειονομικης επιτροπης της νομαρχιας.
Κι εγω εγραψα οτι δεν χρειαζεται να παει την αποφαση της νομαρχιας στο τμημα συγκοινωνιων της νομαρχιας.
''Παράθεση:Αρχική Δημοσίευση από notisjunior
Να πας στην νομαρχία παναγιώτη με την απόφαση της ατέλειας και να σου εκδόσουν μια μπλέ κάρτα.''
Να πας στην νομαρχία... καλά το είπα... όχι σε νομαρχιακή επιτροπή λένα.
Στο τμήμα του υπουργείου συγκοινωνιών της νομαρχίας. Δες καλύτερα τι γράφω στο ακριβώς παραπάνω κείμενο...
Να πας στην νομαρχία παναγιώτη με την απόφαση της ατέλειας και να σου εκδόσουν μια μπλέ κάρτα.
Εννοείται πως αφού ήδη είχαμε πει πως εκδίδεται η μπλέ κάρτα στο συγκεκριμένο τμήμα της νομαρχίας... ήταν κατανοητό. Δεν μίλησα ποτέ πως η κάρτα στάθμευσης αμα εκδίδεται από την νομαρχική ΑΥΕ. :eyes:
Υ.Γ. Μάλλον παρεξήγησες κάτι που είπα. Άλλωστε αφού λέω με το χαρτί της ατέλειας ξέρω πως το έχει ήδη.
Λοιπον σημερα πηγα στην εφορια για τα τελη
Ο υπαλληλος αφου κοιταξε και ξανακοιταξε τη εγκυκλιο που ειχε
μου ειπε οτι δεν μπορω να παρω απαλλαγη απο τα τελη γιατι το αυτκινητο πρεπει να ανηκει στο ατομο που εχει αναπηρια
Μου ειπε να μεταβιβασω το αυτκινητο στο παιδι
και οτι για τις μεταβιβασεις μεχρι 6 Αυγουστου δεν πληρωνεις
Αν ομως η αδεια γυρισει στο ονομα του παιδιου παλι δεν θα μπορω
βαση νομου να κυκλοφορω το αυτοκινητο χωρις το παιδι μεσα
Λοιπον σημερα πηγα στην εφορια για τα τελη
Ο υπαλληλος αφου κοιταξε και ξανακοιταξε τη εγκυκλιο που ειχε
μου ειπε οτι δεν μπορω να παρω απαλλαγη απο τα τελη γιατι το αυτκινητο πρεπει να ανηκει στο ατομο που εχει αναπηρια
Μου ειπε να μεταβιβασω το αυτκινητο στο παιδι
και οτι για τις μεταβιβασεις μεχρι 6 Αυγουστου δεν πληρωνεις
Αν ομως η αδεια γυρισει στο ονομα του παιδιου παλι δεν θα μπορω
βαση νομου να κυκλοφορω το αυτοκινητο χωρις το παιδι μεσα
Υπάρχουν τα παράθυρα: μπορείς εφόσον η μετακ΄νηση γίνεται για χατίρι του κανακάρη σου.
Υπάρχουν τα παράθυρα: μπορείς εφόσον η μετακ΄νηση γίνεται για χατίρι του κανακάρη σου.
Ναι βρε Παναγιωτη , το ξερω
Προτιμω τις πορτες ομως και γι'αυτο δεν το πηρα αναπηρικο
Δεν θελω να ψαχνω δικαιολογιες για αυτονοητα πραγματα
Με την λογικη του νομου πρεπει να εχω δυο αυτοκινητα ενα για χρηση με το παιδι και ενα για δικη μου
Να πας στην νομαρχία... καλά το είπα... όχι σε νομαρχιακή επιτροπή λένα.
Στο τμήμα του υπουργείου συγκοινωνιών της νομαρχίας. Δες καλύτερα τι γράφω στο ακριβώς παραπάνω κείμενο...
Εννοείται πως αφού ήδη είχαμε πει πως εκδίδεται η μπλέ κάρτα στο συγκεκριμένο τμήμα της νομαρχίας... ήταν κατανοητό. Δεν μίλησα ποτέ πως η κάρτα στάθμευσης αμα εκδίδεται από την νομαρχική ΑΥΕ. :eyes:
Υ.Γ. Μάλλον παρεξήγησες κάτι που είπα. Άλλωστε αφού λέω με το χαρτί της ατέλειας ξέρω πως το έχει ήδη.
Δεν ειπα οτι τον εστειλες σε νομαρχιακη επιτροπη να βγαλει καρτα σταθμευσης.
Ειπα οτι δεν χρειαζεται να προσκομισει αποφαση υγειονομικης για ατελεια οταν θα παει για την μπλε καρτα στην νομαρχια(τμημα συγκοινωνιων),εφ οσον το αυτοκινητο ειναι αναπηρικο.
Δεν παρεξηγησα κατι που ειπες:wink:
Συνεχιζεις και λες να παει με το χαρτι της ατελειας,που ξερεις πως το εχει ηδη.:hello:
Οποιος εχει αναπηρικο που αγοραστηκε με ατελεια ,δεν παει στο τμημα συγκοινωνιων το χαρτι της υγειονομικης που του ενεκρινε καποτε την ατελεια .Το γραφει στην αδεια κυκλοφοριας οτι ειναι αναπηρικο,δεν λενε στο τμημα συγκοινωνιων να τους πας και το χαρτι της επιτροπης που σου δωσε την ατελεια .
Ναι βρε Παναγιωτη , το ξερω
Προτιμω τις πορτες ομως και γι'αυτο δεν το πηρα αναπηρικο
Δεν θελω να ψαχνω δικαιολογιες για αυτονοητα πραγματα
Με την λογικη του νομου πρεπει να εχω δυο αυτοκινητα ενα για χρηση με το παιδι και ενα για δικη μου
Βρε Αναμανουρι ηθελα να στο πω απο την αρχη.
Με τα τελη ειναι χλωμο, αφου σε δεσμευει να εχεις τον Αλεξ μεσα,
αλλιως στοιχειοθετειται τελωνειακη παραβαση.
(Θα μου πεις τωρα γιατι τελωνειακη, αφου το αυτοκινητο δεν το εχεις κανει εισαγωγη)
ΕΛΑ ΝΤΕ!
notisjunior
28-07-09, 19:26
Δεν ειπα οτι τον εστειλες σε νομαρχιακη επιτροπη να βγαλει καρτα σταθμευσης.
Ειπα οτι δεν χρειαζεται να προσκομισει αποφαση υγειονομικης για ατελεια οταν θα παει για την μπλε καρτα στην νομαρχια(τμημα συγκοινωνιων),εφ οσον το αυτοκινητο ειναι αναπηρικο.
Δεν παρεξηγησα κατι που ειπες:wink:
Συνεχιζεις και λες να παει με το χαρτι της ατελειας,που ξερεις πως το εχει ηδη.:hello:
Οποιος εχει αναπηρικο που αγοραστηκε με ατελεια ,δεν παει στο τμημα συγκοινωνιων το χαρτι της υγειονομικης που του ενεκρινε καποτε την ατελεια .Το γραφει στην αδεια κυκλοφοριας οτι ειναι αναπηρικο,δεν λενε στο τμημα συγκοινωνιων να τους πας και το χαρτι της επιτροπης που σου δωσε την ατελεια .
έχεις τα δίκια σου.
Βρε Αναμανουρι ηθελα να στο πω απο την αρχη.
Με τα τελη ειναι χλωμο, αφου σε δεσμευει να εχεις τον Αλεξ μεσα,
αλλιως στοιχειοθετειται τελωνειακη παραβαση.
(Θα μου πεις τωρα γιατι τελωνειακη, αφου το αυτοκινητο δεν το εχεις κανει εισαγωγη)
ΕΛΑ ΝΤΕ!
Νομιζω οτι δεν ειναι πλεον τελωνειακη παραβαση
Εγω νομιζω οτι δεν ειναι ποινικη.
Αλλά κατσε να το ψαξω,
επειδη εχω μια εντυπωση οτι το προστιμο ισχυει μονο για
τα οχηματα που εισαγωνται ατελως και ισως οχι για αυτα που
γενικα δικαιουνται ατελεια.
http://www.disabled.gr/lib/?p=11135
Αυτο ειναι παλιο ομως
Nαι βρε συ.
Εσυ δεν χρειαζεσαι αδεια Τελωνειακης Αρχης.
Να μας πει και καποιος που δεν εχει εισαγομενο αυτοκινητο.
Ε ναι, εκει σου λεει οτι δεν ειναι λαθρεμπορια,
ειναι απλη τελωνειακη παραβαση.
Αλλά εσυ δεν εχεις προβλημα λογικα,
εκτος αν και για την απαλλαγη του τελους κυκλοφοριας
παιζει ρολο η τελωνειακη αρχη.
ΠΟΛ.1141/24.10.2008 Διάθεση και διακίνηση ειδικών σημάτων τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων οχημάτων και μοτοσικλετών έτους 2009
Αθήνα, 24 Οκτωβρίου 2008
Αρ. Πρωτ.: 1106950/1214/T.& Ε.Φ.
ΠΟΛ: 1141
Α.ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
Δ/ΝΣΕΙΣ:- ΤΕΛΩΝ & ΕΙΔ.ΦΟΡΟΛΟΓΙΩΝ
ΤΜΗΜΑ Β'
- ΕΙΣΠΡ. ΔΗΜ. ΕΣΟΔΩΝ (16η)
ΤΜΗΜΑΤΑ Α' & Δ'
Ωχ!
Κατσε να κοιταξω στα κιταπια μου.
:heart:
Κατσε να κοιταξω στα κιταπια μου.
:kissss:
Ξερεις που πρεπει να το ψαξουμε αυτο?
Στον τελωνειακο κωδικα.
Υπαρχει στο ιντερνετ και ειναι πελωριος.
Αστο
ετσι και αλλιως δεν θα παρω απαλλαγη
Σ'ευχαριστω :rose:
έχεις τα δίκια σου.
Αυτο δεν το λενε οταν καποιος γραφει κατι σωστο,τοτε του λενε ''εχεις δικιο'',σε ενα πραγμα αναφερθηκα,αλλωστε.
Την εκφραση αυτη ,σε αλλες περιπτωσεις την χρησιμοποιουμε ,οταν θελουμε να δικαιολογησουμε π.χ τα παραλογα που λεει 'η κανει καποιος και του βρισκουμε ελαφρυντικα,λογω των προβληματων και των βασανων ,που πιθανον αντιμετωπιζει.'' Εχεις τα δικια σου '' (κι εσυ καημενη -εννοειται ,αλλα παραλειπεται συνηθως)
Πιθανον να μην το γνωριζες αυτο,θελω να πιστευω.
Αλλα κι ετσι να το εννοουσες, οπως νομιζεις.:hi:
Αν εννοουσες παντως οτι εχω δικιο και αυτο μονο , αυτο ειναι καλο οχι για μενα αλλα γι αυτους που εχουν αναπηρικο και θελουν να βγαλουν μπλε καρτα και θα εμεναν με την εντυπωση οτι πρεπει να πανε και το χαρτι της ατελειας,που δεν το χουν πια.
Δεν τους υποχρεωνει κανεις να χανε κανει πριν το καταθεσουν κι αντιγραφα επικυρωμενα.
Αστο
ετσι και αλλιως δεν θα παρω απαλλαγη
Σ'ευχαριστω :rose:
Μα αν το μεταβιβασεις στον Αλεξ, σου ειπαν οκ.
ποια ειναι τα πανεπιστημιακα νοσοκομεια σε Δυτικη Μακεδονια και Θεσσαλονικη?
ποια ειναι τα πανεπιστημιακα νοσοκομεια σε Δυτικη Μακεδονια και Θεσσαλονικη?
Να πας στο γνωστο τοπικ,να τα δεις.:bye:
http://www.disabled.gr/forum/showthread.php?p=273401#post273401
ρωτησα στην αττικη οδο τι γινετε με την καρτα
μου ειπαν οτι δινουνε δικες τους καρτες μονο για αναπηρους πολεμου
Αργοτερα ισως δινουνε σε ολους οσους δικαιουνται
:hello:
Δηλαδη μονοι οσοι περνανε συχνα απο αττικη οδο και εχουν την δικη τους καρτα θα περνανε ελευθερα?
Δηλαδη μονοι οσοι περνανε συχνα απο αττικη οδο και εχουν την δικη τους καρτα θα περνανε ελευθερα?
Αυτο το ''θα'' με μπερδεψε.
Αν μιλας για τωρα,περνανε αυτοι που ειπε η Αναστασια,ασχετα αν περνανε συχνα 'η σπανιωςκαι με την καρτα που ειπε.
Αν μιλας μελλοντικα,επειδη πολλα γινονται καθημερινα με παραπληγικους που αρνουνται να πληρωσουν και στο εντυπο μη καταβολης διοδιων γραφουνε ως αιτια της μη καταβολης''παρανομη συμβαση '',η Αττικη οδος εστειλε επιστολη περυσι στο ΥΠΕΧΩΔΕ και ζητα
να περνανε μονο τα αυτοκινητα των παραπληγικων που θα φερουν το μπλε σημα σταθμευσης,ενω οι συλλογοι ζητανε να περνανε ολα τα αυτοκινητα που φερουν το μπλε σημα σταθμευσης απο τις νομαρχιες.
''5.2. Άνοιγμα ειδικού λογαριασμού στο σύστημα διοδίων για οχήματα παραπληγικών. Οι εισπράκτορες διοδίων θα κατατάσσουν στο παραπάνω λογαριασμό τα οχήματα που θα φέρουν το Ευρωπαϊκό Αναπηρικό Σήμα (διατίθεται από τις κατά τόπους Νομαρχίες) και θα επιτρέπεται η διέλευση του οχήματος χωρίς καταβολή διοδίων. Στο τέλος κάθε μήνα θα παράγεται αναλυτική αναφορά για όλες τις διελεύσεις του συγκεκριμένου λογαριασμού και η αναλογούσα δαπάνη είτε θα αναλαμβάνεται από το Ελληνικό Δημόσιο είτε θα εντάσσεται στις λειτουργικές δαπάνες του Έργου.
Δεδομένου ότι το θέμα έχει μικρό οικονομικό αντίκτυπο στην εκμετάλλευση του Έργου αλλά εμπεριέχει σημαντικό κίνδυνο επικοινωνιακού χαρακτήρα, τόσο για το Ελληνικό Δημόσιο όσο και για την Εταιρεία μας, παρακαλούμε για τις ενέργειές σας να επιλυθεί το συντομότερο δυνατόν.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για παραπέρα πληροφορίες ή διευκρινίσεις, εφόσον απαιτηθούν.
Με εκτίμηση Για την «ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε.»
Κ. Δρίμερης ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
Αλλα επειδη ,δεν περιλαμβανει η προταση ολα τα αυτοκινητα αναπηρων, ο Πανελληνιος συλλογος παραπληγικων και κινητικα αναπηρων,προτεινε με επιστολη στο ΥΠΕΧΩΔΕ
11 Ιουνίου 2008
Αρ. πρωτ: 7396
Προς: κον Δημοσθένη Κατσιγιάννη
Γ.Γ. Δημοσίων Έργων ΥΠΕΧΩΔΕ
Θέμα: Απαλλαγή από υποχρέωση τελών διοδίων ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ, για αναπηρικά οχήματα.
Σχετ: α). Επιστολή μας με Α.Π. 6950/27-06-2007 (επισυνάπτεται). β). Επιστολή της Αττικής Οδού με Α.Π. ΣΑΕ/ΑΟ/ΚΔ/βμ/F1-1/23.714/02-06-2008 (επισυνάπτεται).
Κύριε Γενικέ,
Μετά από πολλαπλές διαμαρτυρίες μελών μας, - ΆμεΑ, κατόχους αναπηρικών αυτοκινήτων -, σχετικά με την απαλλαγή καταβολής τελών στα διόδια της Αττικής Οδού, η ίδια εταιρεία με έγγραφό της, (επισυνάπτεται), αποφάσισε τελικά να ικανοποιήσει το εύλογο αίτημά μας.
Ως πρώτη λύση αναφέρεται η τροποποίηση στη σχετική σύμβαση παραχώρησης και η ένταξη των αναπηρικών οχημάτων στις κατηγορίες εξαιρούμενων από την καταβολή διοδίων.
Ως εναλλακτική λύση η εταιρεία προτείνει το άνοιγμα ειδικού λογαριασμού που στο τέλος κάθε μήνα θα έχει καταγράψει τις διελεύσεις όλων των αναπηρικών οχημάτων που έχουν περάσει τα διόδια της Αττικής Οδού και οι δαπάνες είτε θα αναλαμβάνονται από το Ελληνικό Δημόσιο είτε θα εντάσσονται στις λειτουργικές δαπάνες του έργου.
Κατόπιν όλων των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε προκειμένου να επεκταθεί η ρύθμιση απαλλαγής διοδίων για όλα τα αναπηρικά οχήματα που φέρουν το Ευρωπαϊκό Αναπηρικό Σήμα, και στην Αττική Οδό, το συντομότερο δυνατό, με γνώμονα ότι το οικονομικό κόστος θα είναι ελάχιστο.
υ.γ.Τωρα,γιατι αφου και το κοστος να παει στην Αττικη οδο,ειναι ελαχιστο(μπρος στα κερδη που χουν...) και το αναλαμβανει αν το δημοσιο δεν θελει να επιβαρυνθει ,
δεν εχει λυσει το θεμα το ΥΠΕΧΩΔΕ,θα σε γελασω.
Το θα το εβαλα γιατι δεν ηξερα οτι ισχυει απο τωρα το να περνανε ελευθερα. Βασικα ποια ακριβως καρτα θελει για να περασεις ελευθερα, αυτη που δειχνουμε και στα αλλα διοδια?
notisjunior
07-08-09, 15:47
Το θα το εβαλα γιατι δεν ηξερα οτι ισχυει απο τωρα το να περνανε ελευθερα. Βασικα ποια ακριβως καρτα θελει για να περασεις ελευθερα, αυτη που δειχνουμε και στα αλλα διοδια?
Την κάρτα Στάθμευσης ΑΜΑ... την δικαιούνται ως επί το πλήστον αυτοί που δικαιούνται και ατελή ταξινόμηση αυτοκινήτου.
Αν εισαι αναπηρος πολεμου,μονο τοτε περνας ελευθερα απο τα διοδια της Αττικης οδου.Το εγραψε ξεκαθαρα η Αναστασια.
Δεν ισχυει για αλλες κατηγοριες αναπηρων,ακομα.(Δεν εγραψε κανεις οτι απο τωρα περνανε ελευθερα απο τα διοδια της Αττικης οδου,ολοι οσοι εχουν μπλε καρτα σταθμευσης.)
Μονο στα διοδια των εθνικων οδων,δεν πληρωνεις αν εχεις αναπηρια που δεν την απεκτησες στον πολεμο. εφ οσον εχεις την μπλε καρτα σταθμευσης απο το τμημα συγκοινωνιων της νομαρχιας,
Την κάρτα Στάθμευσης ΑΜΑ... την δικαιούνται ως επί το πλήστον αυτοί που δικαιούνται και ατελή ταξινόμηση αυτοκινήτου.
Για την Αττικη οδο μιλαει.
Αρχική Δημοσίευση από Biskoto10
''Δηλαδη μονοι οσοι περνανε συχνα απο αττικη οδο και εχουν την δικη τους καρτα θα περνανε ελευθερα?
notisjunior
07-08-09, 17:34
Για την Αττικη οδο μιλαει.
Αρχική Δημοσίευση από Biskoto10
''Δηλαδη μονοι οσοι περνανε συχνα απο αττικη οδο και εχουν την δικη τους καρτα θα περνανε ελευθερα?
για τα άλλα μίλαγα... κάρτα στάθμευσης ΑΜΑ την έχω διαβάσει να λέγεται... για την Ατιική Οδό ακόμα δεν υπάρχει κάποια ρύθμιση.
Μονο οι αναπηροι πολεμου δεν πληρωνουν διοδια στην Αττικη οδο.
Οκ τωρα καταλαβα, δηλαδη δεν ισχυει τιποτα ακομα. Αντε ας περιορισουν οσους περνανε ελευθερα και αυτους που πολεμισαν το 1821 μπας και γλιτωσουν κανενα ευρω παραπανω εκει στην Αττικη οδο!:neutral:
Οκ τωρα καταλαβα, δηλαδη δεν ισχυει τιποτα ακομα. Αντε ας περιορισουν οσους περνανε ελευθερα και αυτους που πολεμισαν το 1821 μπας και γλιτωσουν κανενα ευρω παραπανω εκει στην Αττικη οδο!:neutral:
Αν διαβασεις την επιστολη απο τον διευθυντη της Αττικης οδου προς ΥΠΕΧΩΔΕ που ανεβασα στο μην 248 και παραθετω ενα μικρο αποσπασμα-που αφορα τα αυτοκινητα ολων των παραπληγικων κι οχι των αναπηρων πολεμου μονο,
'' Στο τέλος κάθε μήνα θα παράγεται αναλυτική αναφορά για όλες τις διελεύσεις του συγκεκριμένου λογαριασμού και η αναλογούσα δαπάνη είτε θα αναλαμβάνεται από το Ελληνικό Δημόσιο είτε θα εντάσσεται στις λειτουργικές δαπάνες του Έργου.
Δεδομένου ότι το θέμα έχει μικρό οικονομικό αντίκτυπο στην εκμετάλλευση του Έργου αλλά εμπεριέχει σημαντικό κίνδυνο επικοινωνιακού χαρακτήρα, τόσο για το Ελληνικό Δημόσιο όσο και για την Εταιρεία μας, παρακαλούμε για τις ενέργειές σας να επιλυθεί το συντομότερο δυνατόν.''
θα δεις οτι η Αττικη οδος,περιμενει απο περυσι την εγκριση του ΥΠΕΧΩΔΕ,ακομα και για την περιπτωση που η δαπανη θα χρεωθει στις λειτουργικες δαπανες του εργου κι οχι στο δημοσιο.
Το γιατι πρεπει να περιμενει εγκριση (που δεν ερχεται, ο Σουφλιας ξερει το γιατι), τι να σου πω, που να ξερω τον ρολο του ΥΠΕΧΩΔΕ στο εργο της Αττικης οδου.
Αν εισαι αναπηρος πολεμου,μονο τοτε περνας ελευθερα απο τα διοδια της Αττικης οδου.Το εγραψε ξεκαθαρα η Αναστασια.
Δεν ισχυει για αλλες κατηγοριες αναπηρων,ακομα.(Δεν εγραψε κανεις οτι απο τωρα περνανε ελευθερα απο τα διοδια της Αττικης οδου,ολοι οσοι εχουν μπλε καρτα σταθμευσης.)
Μονο στα διοδια των εθνικων οδων,δεν πληρωνεις αν εχεις αναπηρια που δεν την απεκτησες στον πολεμο. εφ οσον εχεις την μπλε καρτα σταθμευσης απο το τμημα συγκοινωνιων της νομαρχιας,
Σωστα Λενα μου
αν εισαι αναπηρος πολεμου πας με την μπλε καρτουλα σου στην Αττικη Οδο
και σου βγαζουν μια καρτα που ειναι μονο για την Αττικη Οδο