Επιστροφή στο Forum : ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ
20-05-10, 22:40
Μπορείτε να μου προτείνετε έναν εμπειρο ορθοπεδικό εξειδικευμένο σε προβλήματα άνω άκρου-αυχένα σε δημόσιο νοσοκομείο στην Αθήνα;Ευχαριστώ
Καλησπέρα.Δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε,αν δεν μας διευκρινίσεις από τι ακριβώς πάσχεις.
notisjunior
21-05-10, 15:56
μικροχειρουργό άνω άκρου θες;;;
ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ
21-05-10, 19:47
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!
Από τί πάσχω,ε;Καλή ερώτηση,για ρίξε μια ματιά...
Ιούνιος 2008:Αυχενικό σύνδρομο αλλά «’οχι τίποτα ιδιαίτερο»
Νοέμβριος 2008: Κανένα πρόβλημα,χρειά ενδυναμώσεως του ώμου
Ιούνιος-Σεπτέμβριος 2009: μερικη ρηξη υπερακανθίου,απλή κάκωση ώμου ,χρόνια τενοντοπάθεια ώμου,αυχενικό σύνδρομο,τενοντίτιδα ώμου,εκφ'υλιση τένοντα υπερακανθίου(οι περισσότερες από αυτές τις διαγνώσεις καλύπτουν 2 ή περισσότερων γιατρών την άποψη)
Μαϊος 2010: κανένα πρόβλημα,ατροφία δεξιού ώμου,σύνδρομο θωρακικής εξόδου
Αυτές τις διαγνώσεις έχω συλλέξει προς το παρόν.
Νότη δεν ξέρω αν ο αρμόδιος είναι η ειδίκότητα που λες.
notisjunior
21-05-10, 21:08
ή νευροχειρούργος για το αυχενικό (δεν είμαι και βέβαιος)
αλλά για το χέρι μάλλον μικροχειρούργος άνω άκρου. εκεί έχω αρκετούς να προτείνω. το θέμα είναι ιδιωτικό νοσοκομείο ή κρατικό.
Εγώ θα σου πρότεινα εξειδικευμένο γιατρό για την ωμική ζώνη. Είναι ελάχιστοι αυτοί, καθώς ο ώμος είναι η πιο δύσκολη άρθρωση. Θα σου στείλω σε pm τρεις κορυφές στο είδος. Αλλά δυστυχώς και οι τρείς είναι ιδιώτες.
ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ
22-05-10, 00:23
Σας ευχαριστώ πραγματικά όλους για το ενδιαφέρον!!
Νότη πες μου για κρατικό νοσοκομείο σε παρακαλώ.
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!
Ιούνιος-Σεπτέμβριος 2009: μερικη ρηξη υπερακανθίου,απλή κάκωση ώμου ,χρόνια τενοντοπάθεια ώμου,αυχενικό σύνδρομο,τενοντίτιδα ώμου,εκφ'υλιση τένοντα υπερακανθίου(οι περισσότερες από αυτές τις διαγνώσεις καλύπτουν 2 ή περισσότερων γιατρών την άποψη)
καλησπερα και απο μενα....εγω φιλε ιπποκρατειε θα μιλησω σαν γνωστης της καταστασης (ετσι θελω να πιστευω,αν και δεν ειμαι γιατρος αλλα φυσικοθεραπευτης:))...η ριζα του προβληματος σου οπως και εσυ ανεφερες ειναι ο αυχενας και θα σου πω καποια πραγματα που για μενα πιο πολυ εκει τεινουν....και δυστυχως ανηκεις σε μια μεγαλη πλειοψηφια ασθενων που ξεκινανε με τοπικους πονους σε αυχενα (και μεση σε αλλους), στην αρχη θεωρειται απο τον γιατρο ως κατι "μη-σημαντικο", σε μπουκωνουν σε ΜΣΑΦ-παυσιπονα και μολις τα συμπτωματα επεκταθουν πολλες φορες το πραγμα ειναι μη-αναστρεψιμο.
κατ αρχην εχε υποψιν σου οτι οταν ακουω διαγνωσεις για "ρηξεις-τενοντοπαθειες υπερακανθιου" απο ασθενεις που εχουν ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟ ιστορικο αυχεναλγιας το πρωτο που κανω σαν θεραπεια ειναι στον αυχενα και ΜΟΝΟ εκει...ειναι πολλες οι περιπτωσεις που εχω δει κλινικα ο ασθενης με συμπτωματα στο ανω ακρο και ειδικα στον ωμο που φαινετει σαν τοπικη παθολογια να παει καλα με θεραπεια ΜΟΝΟ του αυχενα....Το γιατι ειναι πασιφανες, περιοχες της σπονδυλικης στηλης οπως η αυχενικη μοιρα ΑΝΤΑΝΑΚΛΟΥΝ πολυ ευκολα συμπτωματα στην περιφερεια απο οτι αντιστοιχα μια βλαβη στον ωμο που ειναι σε πιο περιφερικο σημειο (αν λαβεις σαν κεντρικα σημεια την Σπονδυλικη στηλη)....Φυσικα δεν αποκλειεται και η διπλη παθολογια δηλαδη να υπαρχει και αυχενικη και ωμικη αιτια....Για μενα αυτο το σεναριο ειναι πιο πιθανο αν η εργασια σου αφορα κινησεις με το χερι να δουλευει πανω απο το υψος της κεφαλης οπου εκει ανετα "τσιμπας" τενοντιτιδα και εν τελει ρηξεις στον υπερακανθιο η ακομα και συνδρομο θωρακικης εξοδου....
Ελπιζω να βοηθησα:yes:
καλησπερα και απο μενα....εγω φιλε ιπποκρατειε θα μιλησω σαν γνωστης της καταστασης (ετσι θελω να πιστευω,αν και δεν ειμαι γιατρος αλλα φυσικοθεραπευτης:))...η ριζα του προβληματος σου οπως και εσυ ανεφερες ειναι ο αυχενας και θα σου πω καποια πραγματα που για μενα πιο πολυ εκει τεινουν....και δυστυχως ανηκεις σε μια μεγαλη πλειοψηφια ασθενων που ξεκινανε με τοπικους πονους σε αυχενα (και μεση σε αλλους), στην αρχη θεωρειται απο τον γιατρο ως κατι "μη-σημαντικο", σε μπουκωνουν σε ΜΣΑΦ-παυσιπονα και μολις τα συμπτωματα επεκταθουν πολλες φορες το πραγμα ειναι μη-αναστρεψιμο.
κατ αρχην εχε υποψιν σου οτι οταν ακουω διαγνωσεις για "ρηξεις-τενοντοπαθειες υπερακανθιου" απο ασθενεις που εχουν ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟ ιστορικο αυχεναλγιας το πρωτο που κανω σαν θεραπεια ειναι στον αυχενα και ΜΟΝΟ εκει...ειναι πολλες οι περιπτωσεις που εχω δει κλινικα ο ασθενης με συμπτωματα στο ανω ακρο και ειδικα στον ωμο που φαινετει σαν τοπικη παθολογια να παει καλα με θεραπεια ΜΟΝΟ του αυχενα....Το γιατι ειναι πασιφανες, περιοχες της σπονδυλικης στηλης οπως η αυχενικη μοιρα ΑΝΤΑΝΑΚΛΟΥΝ πολυ ευκολα συμπτωματα στην περιφερεια απο οτι αντιστοιχα μια βλαβη στον ωμο που ειναι σε πιο περιφερικο σημειο (αν λαβεις σαν κεντρικα σημεια την Σπονδυλικη στηλη)....Φυσικα δεν αποκλειεται και η διπλη παθολογια δηλαδη να υπαρχει και αυχενικη και ωμικη αιτια....Για μενα αυτο το σεναριο ειναι πιο πιθανο αν η εργασια σου αφορα κινησεις με το χερι να δουλευει πανω απο το υψος της κεφαλης οπου εκει ανετα "τσιμπας" τενοντιτιδα και εν τελει ρηξεις στον υπερακανθιο η ακομα και συνδρομο θωρακικης εξοδου....
Ελπιζω να βοηθησα:yes:
Πολύ σωστός ο συνάδελφος και συμπληρώνω ότι για την καλύτερη εικόνα της παθογένειας, θα πρέπει να γίνουν εξετάσεις (Ηλεκτρομυογράφημα - Μαγνητική κλπ) .
ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ
22-05-10, 18:02
Παιδιά ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!
Επειδή αφ`ενός βλέπω ότι υπάρχουν ειδικοί αναμεσά μας,αφ`ετέρου αναρτώντας μόνον τις διαγνώσεις περισσότερο μπερδεύω παρά βοηθάω,θα σας παραθέσω,συνοπτικώς κι ας σας φανεί τεράστιο, το ιστορικό της ταλαπωρίας.
ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Είμαι 26 ετών,το πρόβλημα ξεκίνησε στα 24 μου,τον Μαϊο του 2008
Παίζοντας μπάσκετ μετά από 1 απότομη κίνηση προς τα πάνω και εκτείνοντας το χέρι μπροστά με άλμα-σε προσπάθεια να κάνω τάπα τρομάρα μου- ένοιωσα ελαφρύ τράβηγμα στο ύψος του δεξιού μπράτσου.
Την ίδια μέρα συνέχισα να παίζω καθώς δεν ένοιωθα ενόχληση αλλα 2 μέρες μετά πάλι στο μπάσκετ χειροτέρεψε η κατάσταση.Για 1 χρόνο η περιοχή του προβλήματος ενετοπίζετο από το ύψος του μπράτσου και πάνω προς τον αυχένα Είχα έντονα μουδιάσματα-καψίματα σχεδόν όλη μέρα για μεγάλα χρονικα διαστήματα,κυρίως μέχρι τα τέλη του 2008, πόνους μόνο στο σημείο όπου ένοιωσα το αρχικό τράβηγμα,όταν προσπάθουσα να παίξω μπάσκετ καθώς και σε κάποιες απότομες κινήσεις(π.χ σκύβοντας να πιάσω κάτι),τραβήγματα-τσιμπήματα στο σημείο που ένιωσα το αρχικό τράβηγμα,αδυναμία ακόμα και σε καθημερινές κινήσεις,,ενοχλήσεις κατά την ψηλάφηση,έντονες ενοχλήσεις όταν ξάπλωνα στο δεξί πλευρό.(Σημειωτέον ότι κατά μεγάλα διαστήματα χρησιμοποιούσα σχεδόν αποκλειστικά το αριστερό χέρι ακόμα και για απλές κινήσεις) .
Σταδιακώς η κατάσταση βελτιωνόταν(αισθητώς από τις αρχές του 2009) την στιγμή μάλιστα που από τον Οκτώβρη είχα ξεκινήσει και έπαιζα συχνά μπάσκετ πάλι,φυσικά όχι με την ίδια ευχέρεια και σχεδόν πάντα με ενοχλήσεις.
Σοβαρή υποτροπή(;} είχα τον Μαϊο του 2009 οπότε μετά από πολύωρο γράψιμο(χειρογράφως)με έπιασε πόνος σε διαφορετικό σημείο(δίπλα στην μασχάλη από την έξω πλευρά, όχι προς το στήθος,ενώ αρχικώς ήταν στο πρόσθιο μέρος του ώμου,στο μπράτσο) που συνοδεύτηκε απο έντονο μούδιασμα στην συγκεκριμένη περιοχή για μέρες.
Σταδιακώς, η πάσχουσα περιοχή επεξετάθη ξεκινώντας λίγο πάνω από τον αγκώνα και φθάνοντας μέχρι και όλη την δεξιά ωμοπλάτη(στην αρχή κάλυπτε μονον την περιοχή στο ύψος του αυχένα,ψηλά δηλ) με τα προαναφερθέντα συμπτώματα,κυρίως μουδιάσματα, πόνους πλέον εκεί που με ενόχλησε με το γράψιμο,.αλλά όχι συγχρόνως,δηλ κάποιες φορές μουδιασμα χαμηλά πάνω από τον αγκώνα αλλες πίσω στην ωμοπλάτη κ.ο.κ..Διακοπή του μπάσκετ από Μαϊο του 2009 εως και σήμερα.Εκτοτε,εκτός των προαναφερθέντων συμπτωμάτων,ξεκίνησε πρόβλημα γράφοντας(χειρογράφως).Σταδιακως μειώθηκε αισθητώς,πιθανόν να είχε ξεκινήσει αυτο και νωρίτερα,δεν είμαι σίγουρος, το εύρος κινήσεως του δεξιού ώμου-χεριού εν σχέσει με το αριστερό(όπως προανέφερα,συνήθιζα να χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικώς το αριστερό σε περιόδους κρίσεων).
Ενώ η κατάσταση έβαινε βελτιούμενη, στις 18/3/10 κατά την διάρκεια των ασκήσεων με το λάστιχο που κάνω στο σπίτι κατόπιν φυσικοθεραπείας ένοιωσα πόνους,όχι ισχυρούς, και ενοχλήσεις στην εξωτερική πλευρά του δεξιού αγκώνα,οι οποίοι διήρκεσαν λίγες μέρες,όταν ΄τεντωνα τον αγκώνα.Λίγες μέρες μετά, είχα πολύ έντονα μουδιάσματα-καψίματα από τον αγκώνα μέχρι και τα δάκτυλα καθώς και έντονη αδυναμία για αρκετές ημέρες.Σταδιακώς,τα συμπτώματα περιορίσθηκαν σε μούδιασμα στα δάκτυλα το πρωι,εκτός του αντίχειρος, που διαρκούσε κανά μισάωρο και εξαφανιζόταν μετά τις πρώτες κινήσεις καθώς και μούδιασμα και σχετική αδυναμία και πόνο κατά την ψηλάφηση στην εξωτερική πλευρά του αγκώνα. Την ίδια περίοδο τα συμπτώματα από τον αγκώνα και πάνω ήταν ελάχιστα.Για πρώτη φορά ξεκίνησαν ενοχλήσεις γράφοντας στον Η/Υ(κυρίως από τον αγκώνα και κάτω).
Τον τελευταίο μήνα(15/4 σταμάτησα το εντατικό γράψιμο) υπάρχουν σποραδικές ενοχλήσεις(εξαιρέσει μιας εβδομάδας που είχα έντονο μούδιασμα σε όλη την ωμοπλάτη κατόπιν μιας διατάσεως για το στήθος που μου προκάλεσε πόνο στην ωμοπλάτη) άλλοτε στα δάκτυλα,άλλοτε αγκώνα άλλοτε πίσω στην ωμοπλάτη κ.οκ. αλλά όχι κάτι έντονο.Φυσικά δεν είχα έντονα προβλήματα ούτε πριν με πιάσει ο πόνος με το γράψιμο ούτε πριν τον αγκώνα(ήταν και τότε περίοδοι σχετικής ηρεμίας)
Σε γενικές γραμμές αυτά τα 2 έτη ισχύει ο κανών ότι όταν το κουράζω λίγο παραπάνω από το πολύ απλό,αντιδράει.
ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ
22-05-10, 18:03
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Η μαγνητική ώμου τον Αύγουστο του 2009 αναφέρει "Εσωτερικη εκφύλιση του υπερακανθίου τένοντος χωρίς σαφή εικόνα ρήξεως αυτού".
Τον Σεπτέμβριο του 2009 προέβην σε ηλεκτρομυογράφημα (χωρίς παθολογικά ευρήματα) και σε ηλεκτρονευρογράφημα("Συμπέρασμα:ΚΦΑ ΑΦΑ ΤΙΜΕΣ ΚΦ")
Η μαγνητική Α.Μ.Σ.Σ τον Μαϊο του 2010 είναι χωρίς παθολογικά ευρήματα
ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΔΙΑΓΝΩΣΕΙΣ-ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
Ιούνιος 2008: 20 φυσικοθεραπείες για αυχένα και ώμο
Οκτώβρης 2009-Φλεβάρης 2010: 40 φυσικοθεραπείες για ώμο και συνέχεια,εκτοτε,των ασκήσεων με λάστιχο στο σπίτι.Πολύ αισθητή βελτίωση μετά από αυτές τις φυσ/πειες((μείωση συχνότητος και διαρκείας των ενοχλήσεων και βελτίωση στο έυρος κίνησης)
Μπορώ να σου συστήσω τον καταλληλότερο ορθοπαιδικό αλλά είναι σε ιδιωτικό.
ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ
23-05-10, 21:20
Aisha ευχαριστώ για την απάντηση,πες μου εσύ και βλέπουμε.
Επειδή ,ψάχνοντας το θέμα ενδελεχέστερα, φαίνεται πιθανό το πρόβλημα να ξεφε'υγη από τα στενά όρια του ορθοπεδικού,δέχομαι προτάσεις και για αγγειολόγο και νευρολόγο,ακόμα και ρευματολόγο!!:whiteflag::idea:
το θεμα που εθιξες για τον αγγειολογο εχει μια βαση αν στην ΠΑΡΟΥΣΑ φαση αποδειχθει πως το προβλημα ειναι το συνδρομο θωρακικης εξοδου και οχι τενοντιτιδα στον ωμο η αυχενικο συνδρομο....Αν εχεις ενημερωθει και απο τους γιατρους το συνδρομο θωρακικης εξοδου ειναι σχετικα σπανια παθηση οταν συμπιεζεται περα απο το βραχιονιο πλεγμα (νευρα που περνανε κατω απο την κλειδα) και η υποκλειδια αρτηρια, με αποτελεσμα να σου βγαζει "κουφα" συμπτωματα (οπως ανεφερες και συ) στο χερι η ακομα και ωμοπλατη...βεβαια αν το προβλημα ειναι αυτο καθ αυτο στην αρτηρια (για σωστη διαγνωση απαιτειται υπερηχογραφημα η doppler) ισως να χρειαστει και επεμβαση, αλλα αυτο με καθε επιφυλαξη καθως αυτο θα το αποφασισει ο γιατρος σου
Από ότι κατάλαβα, γενικώς μιλάμε όλοι για όλα, και προσπαθούμε εμείς να κάνουμε διάγνωση κάτι που δεν μπορούν να κάνουν ούτε οι γιατροί. Σαφώς ο καθένας μας με την καλή του την θέληση να βοηθήσει. Αλλά μήπως πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε εικασίες γιατί μπερδεύουμε τον πάσχοντα??
Σχετικά με το σύνδρομο θωρακικής εξόδου, ένα κύριο σύμπτωμα είναι ότι η ροή του αίματος σταματά από τις 90 μοίρες άρσης του χεριού, χωρίς όμως και αυτό να αποτελεί δεδομένο. Η χειρουργική αντιμετώπιση πρέπει να γίνεται από ΕΜΠΕΙΡΌΤΑΤΟ αγγειοχειρουργό γιατί είναι ένα περιστατικό που δεν συναντάνε συχνά οι αγγειοχειρουργοί και κάνουν την επέμβαση βάσει βιβλιογραφίας..
φιλε σταθη κανεις δεν εκανε καμια διαγνωση εδω περα, εξαλλου διαγνωση μεσω φορουμ και ενος πληκτρολογιου δεν γινεται...Απλως λεμε την αποψη μας αλλα μεχρι εκει....στο χερι του εκαστοτε πασχοντα ειναι να επιλεξει το γιατρο που θα τον αναλαβει και στο διαγνωστικο και στο θεραπευτικο κομματι...:)
notisjunior
24-05-10, 11:30
ή νευροχειρούργος για το αυχενικό (δεν είμαι και βέβαιος)
αλλά για το χέρι μάλλον μικροχειρούργος άνω άκρου. εκεί έχω αρκετούς να προτείνω. το θέμα είναι ιδιωτικό νοσοκομείο ή κρατικό.
Αττικό Νοσοκομείο Αθηνών: Σουκάκος Παναγιώτης
Μικροχειρουργική άνω άκρου ΚΑΤ: διευθυντής εκεί νομίζω είναι τώρα ο Γεροσταθόπουλος. http://www.kat-hosp.gr/pages.fds?lan...ecode=03.08.01
Αττικό Νοσοκομείο Αθηνών: Σουκάκος Παναγιώτης
Μικροχειρουργική άνω άκρου ΚΑΤ: διευθυντής εκεί νομίζω είναι τώρα ο Γεροσταθόπουλος. http://www.kat-hosp.gr/pages.fds?lan...ecode=03.08.01
Προς αποκατασταση της αληθειας: Ο κος Σουκακος εχει συνταξιοδοτηθει πλεον και ιδιωτευει.Ειναι στη Βιοκλινικη Αθηνων.
ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ
24-05-10, 18:04
Ευχαριστώ πολύ όλους σας για το ενδιαφέρον:rose:
Πραγματικά δεν νομίζω ότι είναι εφικτό να με μπερδέψετε περισσότερο απ`ότι είμαι οπότε μην σας απασχολή αυτό:)
quorthon το σύνδρομο.Θ.Ε,αν καταλαβα καλά,μπορει δηλ να διαγνωσθή μέ υπερηχογραφημα ή doppler;Και αν ναι,ποιός γιατρός θα μου γράψη την εξέταση;Ο αγγειολόγος;Επίσης,γιατί τονίζεις την λέξη "παρούσα";;
Νομίζω ότι το βασικό βήμα για να λυθή(αν λυθή ποτέ) το μυστήριο είναι να υπάρξη μια συγκεκριμένη διάγνωση από 2 τουλάχιστον "καλούς" γιατρούς.
Νότη επειδή με είδε ο κ. Ευσταθόπουλος(ένα σκαλί κάτω από τον κ.Γεροσταθόπουλο στο Κ.Α.Τ,φαίνεται και από το όνομα άλλως τε:))και αυτός μου είπε για Σ.Θ.Ε (την οποία διάγνωση βασικά θέλω να επιβεβαιώσω),έχεις καμμιά άλλη πρόταση;
quorthon το σύνδρομο.Θ.Ε,αν καταλαβα καλά,μπορει δηλ να διαγνωσθή μέ υπερηχογραφημα ή doppler;Και αν ναι,ποιός γιατρός θα μου γράψη την εξέταση;Ο αγγειολόγος;Επίσης,γιατί τονίζεις την λέξη "παρούσα";;
κοιτα ειναι μεγαλη κουβεντα αυτο καθως εχει φανει βιβλιογραφικα πως υπαρχει παντα το ενδεχομενο "ψευδοθετικης η ψευδοαρνητικης" διαγνωσης....Δηλαδη ακομα και να φανει μεσω απεικονιστικης εξετασης πως η αρτηρια εχει αποφραχθει μπορει να μην ειναι ο λογος των συμπτωματων (ΨΕΥΔΟΘΕΤΙΚΟ) η αντιστοιχα να φαινεται φυσιολογικο το αγγειο αλλα να ειναι αυτο η αιτια των συμπτωματων(ΨΕΥΔΟΑΡΝΗΤΙΚΟ)! Βεβαια για να μην φρικαρεις με αυτα:) οι πιθανοτητες για κατι τετοιο ειναι ελαχιστες και για αυτο κιολας υπαρχει πληθωρα τετοιων απεικονιστικων εξετασεων.....
το προβλημα υπαρχει με την φυσικη εξεταση, δηλαδη με διαφορα προκλητικα τεστ που ελεγχεις αν με καποιες θεσεις του ωμου μειωνεται ο παλμος της αρτηριας, οπου εκει μπορεις ευκολα να την πατησεις και να βγαλεις λαθος συμπερασμα....οπως καταλαβαινεις για να βγει μια διαγνωση de facto πρεπει να υπαρχει μια πληθωρα στοιχειων που να συνηγορουν προς αυτο...
Οσον αφορα για τον γιατρο οποιοςδηποτε θα σου εγραφε μια τετοια εξεταση (π.χ. παθολογος), το θεμα ειναι να κρινει ο ιδιος απο κοντα...