Επιστροφή στο Forum : συντροφικότητα και αναζήτηση ερωτικού συντρόφου μέσω του διαδικτύου
να μαι και πάλι.
θα μου πείτε στο τέλος , ασε μας ρε Δέσποινα έχουμε τα δικά μας, έχουμε και το δικό σου πρήξιμο! Και γώ σας υπόσχομαι ότι δε θα ξαναπρήξω!
Με έχετε βοηθήσει σημαντικά να μαζέψω χρήσιμο και ουσιαστικό υλικό και σας ευχαριστώ και πάλι πάρα πολύ.
Λοιπόν, θεωρώ όχι μόνο καλό, αλλά και σημαντικό, μιας που το θέμα μου είναι αναπηρία και διαδίκτυο, να αναφερθούμε στο θέμα της συντροφικότητας και της αναζήτησης ερωτικού συντρόφου μέσω του διαδικτύου. Να μου πείτε την άποψη σας (άσχετα αν σας αφορά προσωπικά ή όχι).
Σας το γράφω έτσι, χωρίς περιστροφές, δεν θέλω να προσβάλω κανέναν, παρακαλώ μετρήστε τη πρόθεση μου!:innocent:
Βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα την άποψη και το έκανα νέο θέμα.
Προσωπικά τα τελευταία χρόνια δεν ξέρω πώς θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω διάφορα σάιτ που κάποτε κυκλοφορούσαν αλλά και εργαλεία όπως το ICQ, το MSN και ενδεχομένως το Skype.
Κάποτε πριν από αρκετά χρόνια ήταν της μόδας. Τώρα δεν ξέρω τι γίνεται γιατί το μόνο που χρησιμοποιώ είναι το Skype αλλά δεν βλέπω κίνηση. Σπανίως Μου γίνονται κάποιες κλήσεις στο Skype και όλες είναι από την κεντρική Αφρική.
Ενδεχομένως να είναι χρήσιμο και το Facebook αλλά δεν το έχω δοκιμάσει.
Όπως και να χει, ανάπηρος ή μη, το σεξουαλικό - συντροφικό θέμα είναι κάτι που όλους μας απασχολεί! Είναι σημαντικό να βρεις κάποιον που σε εμπνέει να μοιραστείς μαζί του σκέψεις και συναισθήματα. Ή κάποιες φορές απλώς και μόνο μια ερωτική εμπειρία μπορεί να σε κάνει να νιώσεις την έννοια της ολοκλήρωσης και της πληρότητας, έστω και για λίγο.
Έχω βρει κάποια site, όχι εγχώρια, όπως το disabled dating και το whispers4u. Δεν το έψαξα πάρα πολυ για να δω την εγκυρότητα τους. Απ ότι κατάλαβα, είναι πάνω κάτω για γνωριμίες και ότι προκύψει.
Panagiotis
02-10-10, 18:37
Ξέρω ένα παλικάρι 19-20 χρονών που είναι άσχημος, θηλυπρεπής, κοντός, φλύαρος, βαρετός, χοντρος, με σπυράκια, ντύνεται εντελώς ατσούμπαλα και όμως βρίσκει γυναίκες μέσω facebook.
Δεν το έχω επιχειρήσει ποτέ αλλά είμαι σίγουρος ότι αφού μπορεί εκείνος μπορεί οποιοσδήποτε να βρει κάποιον.
Γειά σου Δεσποινάκι (είσαι το γνωστό Δεσποινάκι ε; )
Εχω ένα φίλο που είναι ανύπαντρος και τα τελευταία 2 χρόνια βρίσκει συνεχώς γυναίκες μέσω facebook. Δεν έχει κάποια αναπηρία, αλλά και να είχε δεν νομίζω θα άλλαζε κάτι.
Εχω την αίσθηση πως το facebook είναι η νέα μέθοδος γνωριμίας για τις νέες ή όχι και τόσο νέες γενιές (εξηγούμαι, όχι και τόσο νέες εννοώ συνήθως τους χωρισμένους κάποιας ηλικίας που δεν θα πάνε εύκολα στα μπαρ να κάνουν γνωριμίες).
Α, ναι, κυκλοφορεί κι ένα παλληκάρι εδώ στο φόρουμ τελευταία, ζαχαροπλάστης21 λέγεται, ρώτα τον, έχει πολλά να σου πει! :smile:
Και να σημειώσω εδώ πως εγώ ως κουφή ούτως ή άλλως δεν μπορούσα να κάνω γνωριμίες σε μπαρ. Εχω πρόβλημα συνεννόησης το βράδυ και με χαμηλό φωτισμό.
Επομένως οι επιλογές μου, πριν ακόμα παντρευτώ, περιορίζονταν σε κύκλο ατόμων που ήξερα....υπό το φως της ημέρας!
Νομίζω λοιπόν, ότι για τα νέα παιδιά με πρόβλημα κώφωσης πρέπει να είναι ανακουφιστικό να μπορούν να φλερτάρουν γραπτώς μέσω φέισμπουκ (και μέσω βιντεοκάμερας για όσους χρησιμοποιούν μόνο νοηματική). Εγώ αυτό θα έκανα αν ήμουν τώρα 20 χρονών και ανύπαντρη, δεν ξέρω βέβαια τι ακριβώς κάνουν οι σημερινοί νέοι με πρόβλημα ακοής.
Ελπίζω να βοήθησα.
ναι, ναι, Σοφία μου, το γνωστό Δεσποινάκι που πρήζει!!!
Αυτό το FB πολύ παίζει τελικά βρε παιδια και δεν το περιμενα! Όταν μπήκα να ψάξω, διαπίστωσα ότι υπάρχουν πάρα πολλά προφίλ για άτομα με αναπηρία αλλά δίσταζα να ρωτήσω γιατί δεν έχουν την εγκυρότητα που έχει αυτή η ιστοσελίδα. Τώρα θα το βλέπω αλλιώς!:-ρ Αν και το FB απευθύνεται σε όλους, το ένα προφίλ δεν αποκλείει το άλλο, άρα παίζεις σε διπλό ταμπλό. Προσωπικά στο fb τα πράγματα δε μου φαίνονται τόσο ειλικρινή και για να βρεις κάποιον σύντροφο, τώρα για κάτι άλλο προσωρινό ίσως και να είναι η ιδανική ιστοσελίδα!
Αχ βρε Σοφία πάντα βοηθάς! Είναι πολύ σωστό αύτό που λές και δεν το είχα σκεφτεί!:thankyou:
(Σπαμ: Δεσποινάκι βγήκε το βιβλίο μου, το πήρες είδηση;
Τέλος Σπάμ).
Δεν είμαι σίγουρη τι εννοείς διπλό προφίλ.
Εάν εννοείς αν είναι υποχρεωμένος ο καθένας μας να δηλώνει την αναπηρία του, νομίζω πως δεν είναι. Εγώ πάντα τη δήλωνα όπου έγραφα, αλλά να σου πω την αλήθεια μερικές φορές σε κάποια φόρουμ παρατήρησα μια προκατάληψη των συνομιλητών (πχ αν θέλεις να σου δείξω ένα θέμα στο φόρουμ σχέσεις με τίτλο "άτομα με αναπηρία τι θέση έχουν στην κοινωνία μας" που είχε συζητηθεί πολύ το καλοκαίρι - δεν θυμάμαι αν στο είχα δείξει τότε).
Εάν έψαχνα ερωτικό σύντροφο μέσω ίντερνετ δεν είμαι σίγουρη αν θα έμπαινα στη διαδικασία να μιλήσω για την αναπηρία μου εξ αρχής. Μάλλον θα το έλεγα γιατί έτσι έχω συνηθίσει, αλλά δεν μπορώ να κατακρίνω κάποιον που θα το αποκρύψει για ένα διάστημα.
Εχω δημιουργησει 2 σχεσεις με αυτο τον τροπο που κρατησε αρκετα η μια (2 χρονια περιπου ,πριν καιρο) και αλλη μια που ειναι η σχεση μου,και εχει διαρκεια μεχρι στιγμης ,ενα μηνα αλλα νομιζω οτι θα παει πολυ καλα.
Εχει πολλα θετικα και ηταν πιο ευκολο,απο τις αλλες σχεσεις μου,γιατι
Α)εχεις επικοινωνια με περισσοτερους διαθεσιμους αντρες(οι παρεες ειναι συγκεκριμενες και αν δεν διευρυνεις τις δραστηριοτητες σου,μπορει να επικοινωνεις με συγκεκριμενα ατομα,μεγαλο χρονικο διαστημα)
Β) κατα κανονα,οι αντρες κυριως την πεφτουν ,οποτε αν καποιος σε κεντρισει,εχει ηδη δημιουργηθει ενα κλιμα ,ερωτικο ,που μενει απλα να ενισχυσεις ή να αποθαρρυνεις με μια συναντησηή με βαση το εαν ο ανθρωπος σε κεντριζει.
Γ)Το σεξ,ειναι πολυ πιο ευκολο απο την σχεση κατα την γνωμη μου
Αρνητικα
Α) θα ακουσεις πολλες μαλακιες
συμβουλη
Να μιλησεις με τα ατομα μηνες πριν τα συναντησεις δεν ξερω κατα ποσο στεκουν τα ατομα ,που ζητουν σεξ , με αγνωστους και να διευκρινησω για να μην παρεξηγηθω.
Θεωρω και λιγο επικινδυνο αυτο το χομπι γιατι δεν ξερεις τι θα σου τυχει και καποια ατομα εμενα προσωπικα μου φανηκαν καπως,τεσπα,δεν ξερω,αλλα και δεν θεωρω οτι θα ηταν ανετο ,να βρεθεις στο κρεβατι με καποιον που δεν ξερεις καθολου,μου φαινετε πολυ απροσωπο (προσωπικη γνωμη).
Μην ντραπεις και μην νιωσεις οτι μειονεκτεις,και μην πιστευεις ολα οσα ακους,για αυτο ειπα να μιλας με συγκεκριμενο ατομο,αρκετο καιρο,για να εχεις μια γενικη εικονα στα πλαισια που μπορεις φυσικα και φυσικα να διαπιστωσεις αν σε κεντριζει σαν ατομο.
Ασχετο,αυτου του ειδους η γνωριμια ,εχει και μια γοητεια καποιες φορες,γιατι ο αλλος προσπαθει να σε κεντρισει με τις αποψεις του και αυτο που ειναι και ως ενα βαθμο ειναι και ρομαντικο ας πουμε(αυτα τα παραμυθακια τα λεω για τις γυναικες,οι αντρες,σιγα μην τα καταλαβουν :)))
έστειλα στην κοπέλλα μύνημα αλλά δεν διάβασα ότι εννωούσε τις σχέσεις μέσω φαισμπουκ
οπότε δεν μπορώ να πώ δύο φορές μπήκα σε σάιτ όταν ΄΄ημουνα μόνη και έδωσα ραντεβού αλλά για λόγους που δεν θα ήθελα να αναλύσω εδώ,
με στήσανε Οπότε απογοητεύτηκα!
δεν ξέρω νομίζω ότι μετρά πάρα πολύ η εμφάνιση σήμερα. Δεν βρίσκεις εύκολα σχέση μέσω φεησμπουκ αν δεν σε βοηθα η εμφάνισή σου.
notisjunior
02-10-10, 20:31
Ξέρω ένα παλικάρι 19-20 χρονών που είναι άσχημος, θηλυπρεπής, κοντός, φλύαρος, βαρετός, χοντρος, με σπυράκια, ντύνεται εντελώς ατσούμπαλα και όμως βρίσκει γυναίκες μέσω facebook.
Δεν το έχω επιχειρήσει ποτέ αλλά είμαι σίγουρος ότι αφού μπορεί εκείνος μπορεί οποιοσδήποτε να βρει κάποιον.
χαχαα καλό....
notisjunior
02-10-10, 20:35
ναι, ναι, Σοφία μου, το γνωστό Δεσποινάκι που πρήζει!!!
Αυτό το FB πολύ παίζει τελικά βρε παιδια και δεν το περιμενα! Όταν μπήκα να ψάξω, διαπίστωσα ότι υπάρχουν πάρα πολλά προφίλ για άτομα με αναπηρία αλλά δίσταζα να ρωτήσω γιατί δεν έχουν την εγκυρότητα που έχει αυτή η ιστοσελίδα. Τώρα θα το βλέπω αλλιώς!:-ρ Αν και το FB απευθύνεται σε όλους, το ένα προφίλ δεν αποκλείει το άλλο, άρα παίζεις σε διπλό ταμπλό. Προσωπικά στο fb τα πράγματα δε μου φαίνονται τόσο ειλικρινή και για να βρεις κάποιον σύντροφο, τώρα για κάτι άλλο προσωρινό ίσως και να είναι η ιδανική ιστοσελίδα!
αναλόγως τι ψάχνεις βρε κοπελιά και πόσο καλά ξέρεις να κρίνεις τον άλλον και να τον εμπιστεύεσαι. Ο κόσμος σίγουρα εκεί έξω (εκτός internet) είναι ίδιος με τον μέσα. Γεμάτο προσωπεία και πρόσωπα. Το θέμα είναι να ξεχωρίζεις ποιος κρατάει μάσκα και ποιος την πέταξε.
έστειλα στην κοπέλλα μύνημα αλλά δεν διάβασα ότι εννωούσε τις σχέσεις μέσω φαισμπουκ
οπότε δεν μπορώ να πώ δύο φορές μπήκα σε σάιτ όταν ΄΄ημουνα μόνη και έδωσα ραντεβού αλλά για λόγους που δεν θα ήθελα να αναλύσω εδώ,
με στήσανε Οπότε απογοητεύτηκα!
δεν ξέρω νομίζω ότι μετρά πάρα πολύ η εμφάνιση σήμερα. Δεν βρίσκεις εύκολα σχέση μέσω φεησμπουκ αν δεν σε βοηθα η εμφάνισή σου.
Εχεις κολλησει με κατι Σοφια,και φιλικα σου λεω να ξεκολλησεις.
Ειναι κανονας οτι σε καποιους θα αρεσουμε και σε καποιους οχι,αν περιμενεις οτι θα αρεσεις σε ολους,ξεχνα το.
Εγω θεωρω οτι ειναι πολυ πιο ευκολο,μεσα απο ιντερνετ,να γοητευτεις απο την προσωπικοτητα και να μην σε ενδιαφερει τοσο η εμφανιση ή και καθολου,αναλογα με το τι ψαχνεις.
Πριν χρονια ειχε τυχει πανω κατω σε διαστημα ενος μηνα περιπου,να υπαρχει παιδι,που με παρακαλουσε σχεδον να ειμαστε μαζι,ερχοταν σπιτι(ημουν φοιτητρια τοτε) καθε μερα κ.λπ και τον ιδιο μηνα πανω κατω ,καποιος αλλος ,με σχολιασε αρνητικα σε συγκεντρωση,σε στιλ,πως εισαι ετσι μωρη.
Ουτε με τον ενα ανεβηκα,ουτε με τον αλλον επεσα (ψυχολογικα),ειναι ολα μεσα στο παιχνιδι σιγα.
Ξαναδοκιμασε και μην απομονωνεσαι,και στο fb,βαλε ξανα την φωτο σου,που μου εβαλες το μικρο σπιτι στο λιβαδι,στο προφιλ.
Θελεις να πλακωσουν προικοθηρες?:tongueout:
Αν εισαι μονος αυτο το διαστημα ,επιχειρησε το ,τι εχεις να χασεις.
Panagiotis
02-10-10, 22:09
Αν εισαι μονος αυτο το διαστημα ,επιχειρησε το ,τι εχεις να χασεις.
ευτυχώς δεν έχει χρειαστεί ακόμα να ψαχτώ στο internet, μου αρκούν αυτοί που ξέρω στον έξω κόσμο και στα 33 μου μου φαίνεται πολύ ξένο να γκομενίζω στο facebook.
,που μου εβαλες το μικρο σπιτι στο λιβαδι,στο προφιλ.
Θελεις να πλακωσουν προικοθηρες?:tongueout:
Φωτεινή εγώ σε έχω στο face?
Τη Σοφούλα την έχω άρα μήπως έχω κι εσένα και δεν ξέρω ποιά είσαι;
(είμαι τραγική, το ξέρω).
Αν ναι, ρίξε μου μήνυμα!
ευτυχώς δεν έχει χρειαστεί ακόμα να ψαχτώ στο internet, μου αρκούν αυτοί που ξέρω στον έξω κόσμο και στα 33 μου μου φαίνεται πολύ ξένο να γκομενίζω στο facebook.
Δεν το αναφερω ως λυση ,σε καποιο θεμα.
Ειναι φυσιολογικο με βαση τα καινουργια δεδομενα.
Γνωριζεις κοσμο στις καθημερινες σου δραστηριοτητες -ζωη και στο ιντερνετ.
Το ιντερνετ ,μπορει να εμπλουτισει τις γνωριμιες σου,και δεν αναφερομαι μονο ερωτικα,αυτο μπορει να προκυψει ,μπορει και οχι,αναφερομαι γενικα.
Για παραδειγμα,πολλους απο εσας νιωθω μετα απο τοσους μηνες σαν να σας ξερω,οταν γνωριστουμε απο κοντα,δεν νομιζω ,οτι θα αντιδρασω με διαφορετικο τροπο,απο αυτον που αντιδρω για παραδειγμα,οταν βλεπω την φιλη μου ,μια φορα το χρονο,οταν γυριζει Ελλαδα.
Νομιζω οτι ειναι το ιδιο,απο αλλη οπτικη οταν μιλαμε για σχεσεις,ερωτικες και μη.Μια παρεα,που καποιοι ταιριαζουν σαν ,φιλοι,καποιοι καθολου,καποιοι ταιριαζουν ερωτικα και εφοσον θελεις να δωσεις βαρυτητα σε οτι προκυπτει,απλα του δινεις σαρκα και οστα κανοντας τις αναλογες κινησεις.
Τωρα σε επιπεδο σεξ,παλι θεωρω ασχημο να το δω ,με την οπτικη του,οποιος μπαινει σε αυτη την διαδικασια ειναι απελπισμενος,σιγουρα ειναι ριψοκινδυνος-η και ενδιαφερονται ξεκαθαρα για την διαδικασια και μονο.
Αλλο το να συναντησεις καποιον -καποια σε μια συγκεντρωση,να νιωσεις ελξη,για κατι που θα πει ή για τον τροπο που θα κινηθει καποιος /καποια και να κανεις σεξ,και αλλο ,να το κανονιζεις μηχανικα,χωρις να νιωσεις αυτο το συναισθημα.
Τεσπα,νομιζω οτι απεχει πολυ,αλλα καποιους μπορει να τους καλυπτει,οποτε αξιοσεβαστο.
όταν σε καλύπτει κάτι εκτώς του ιντερνετ παιδιά δεν νομίζω πως μπαίνεις για να βρείς κάτι. Οπως είπα η εμφάνιση παίζει ρόλο σήμερα δυστυχώς όλοι η μάλλων οι περισσότεροι ζητάνε κάτι με βάση μόνο το κοκο.
Θα σας πώ εμμπειρία και πάλι τότε που ήμουν μόνη
μιλησα κάμποσες φορές με κάποιον και όταν ήταν να συναντηθούμε δεν ερχώτανε δεν εμφανίστηκε επειδή δεν του απαντούσα αν ήθελα να κάνουμε μόνο αυτό Πες τε μου ρε παιδιά αυτό δεν θα σας προκαλούσε άπωση ? εμένα μέ έκανε να νιώσω απαίσια.
και άλλη μία φορά όταν βρήκα τον σύντροφό μου, μιλουσα με κάποιον πρίν ήθελα να ξεκώψω γιατι λογικά δεν θα έμενα με τον άλλον δεν γίνεται να έχεις δύο σχέσεις ταυτόχρονα Εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ να το κάνω.
Οταν είπα σε εκείνον που μιλάγαμε μόνο μέσω τηλεφώνου και σμς ότι πρέπει να ξεκόψω γιατί βρέθηκε ο κατάλληλος, το τι βρισίδι μου έριξε, δεν λέγετε .
Δε μπορω να συνδεσω το θεμα απολυτα με την αναπηρια, γιατι απ οτι καταλαβα αυτό ειναι το θέμα μας. Η ευρεση συντροφου μεσω διαδικτύου ή απλα το διαδικτυακό φλερτ ειναι μια φυσιολογικη εξέλιξη που συνδεεται αρρικτα με την εξαπλωση της χρησης του διαδικτύου. Ξερω παρα πολλα υγειή άτομα, εμφανησιμα κοινωνικα και με τα ολα τους που έτυχε να γνωρισουν ανθρωπους μεσω ιντερνετ. Οταν περνας καποιες ωρες της ημερας στο διαδικτυο όχι με τη προθεση να γνωρισεις ατομα αλλα απλα περνας την ωρα σου καποια στιγμη θα τυχει να μιλησεις με καποιον που ανακαλυπτεις οτι εχεις πραγματα να πεις και καποια στιγμη αν δεν εχεις κατι αλλο θα θες να τον γνωρισεις και live, το που θα βγει απο κει και περα ειναι αλλο θεμα κι εχει τις ιδιες πιθανοτητες επιτυχιας που θα χε αν τον γνωριζες με αλλο τροπο. Δεν εχω συμμετασχει ποτε σε site γνωριμιων αλλα εχει τυχει να γνωρισω αντρες μεσω ιντερνετ απο τελειως ασχετα site κι εφαρμογες
.....αλλα εχει τυχει να γνωρισω αντρες μεσω ιντερνετ απο τελειως ασχετα site κι εφαρμογες
και γυναίκες :mrgreen:
Απ ολα εχει ο μπαξες :hit:
Προσωπικά στο fb τα πράγματα δε μου φαίνονται τόσο ειλικρινή και για να βρεις κάποιον σύντροφο, τώρα για κάτι άλλο προσωρινό ίσως και να είναι η ιδανική ιστοσελίδα!
οι σελιδες κοινωνικης δικτυωσης,μπορει να αποβουν μοιραιες καποιες φορες.
Και δεν σημαινει οτι αν καποιος ειναι 30 π.χ κι οχι 17-18,δεν κινδυνευει.
ειναι ρισκο οι γνωριμιες εκει,οχι βεβαια οτι αν γνωρισεις καποιον σ ενα καφε, ξερεις αν ειναι βιαστης-δολοφονος.
αλλα διαβασε ακριβως πιο κατω ,πώς την παγιδεψε ,καποιος που δεν ειχε δει ποτέ στην ζωη της.
επισης,πολλοι-ες φτιαχνουνε προφιλ με ψευτικα στοιχεια και φωτο,μονο και μονο για να ζησουνε το φλερτ μεσω διαδικτυου και να φτιαξουνε μια ζωη οπως θα θελανε να ηταν στην πραγματικοτητα, με επιτυχιες στην επαγγελματικη και προσωπικη ζωη..αλλα οταν ερθει η ωρα και τους ζητησει καποιος συναντηση,τοτε τον διαγραφουνε, γιατι αυτο το προφιλ που φτιαξανε για τον εαυτο τους ,δεν υφισταται.
εγω εχω φιλους τους συναδελφους μου-κι οχι ολους,ητανε παρα πολλοι και θελω να μπορω να ελεγχω την σελιδα μου
συγγενεις, κολλητους μου κ ατομα που μιλησα απο δω μαζι τους.(καποιοι απο τους τελευταιους ,με αποκλεισανε μετα τα γεγονοτα πριν 2 μηνες και τα οσα γραψανε σε τοιχους του f.b..να ναι καλα κι αυτοι,αλλα δεν θεωρησα απορριψη το να με απορριψει καποιος που δεν συναντησα ποτέ στη ζωη μου..)
μου ρχονται πολλα αιτηματα φιλιας καθημερινα κι απο ατομα που ειναι φιλοι-φιλων κι απο ατομα που δεν ειναι και με βλεπουνε να γραφω στους τοιχους των φιλων μου 'η σε ομαδες.
εχω δεχτει και φιλους φιλων-για αγνωστους δεν το συζητω, -που ηταν αψογοι αλλα και αλλους-ες που ακομα τρεχω...
γι αυτο εγω θα ελεγα οτι θελει πολυ μεγαλη προσοχη το πώς χρησιμοπουμε αυτες τις σελιδες και σιγουρα μια γυναικα κινδυνευει πολυ περισσοτερο. γυναικες να βιαζουν και να δολοφονουν αντρες, δεν εχω ακουσει ...
http://www.madata.gr/epikairotita/world/55339.html
"What is clear is that Peter Chapman was a twisted, determined individual with an evil agenda who used every online and offline opportunity to meet people," it said. "This case serves as a painful reminder that all internet users must use extreme caution when contacted over the internet by people they do not know.
"We echo the advice of the police, who urge people not to meet anyone they have been contacted by online unless they know for certain who they are, as there are unscrupulous people in the world with malevolent agendas."
http://www.guardian.co.uk/uk/2010/mar/09/ukcrime-facebook
''
Ακομα και μεσω μηνυματων ,μπορεις να καταλαβεις πολλα πραγματα για τον αλλο,μπορει και πιο ευκολα απο ενα ανθρωπο που γνωριζεις μεσα στην παρεα σου.
Μην υποτιμαμε κατι λοιπον και μην το σνομπαρουμε,ειναι ενα πολυ καλο εργαλειο για πολλα πραγματα και μεσα σε ολα και για την δημιουργια νεων φιλιων-γνωριμιων ,που μπορουν να σου προσφερουν νεες αποψεις μεσα απο συζητησεις,νεα πραγματα,νεες εμπειριες που μπορει να μην ειχες ποτε κατω απο αλλες συνθηκες.
Δεν αναφερομαι μονο σε επιπεδο σεξ,μιλαω γενικα ,αλλα εφοσον το θεμα ειναι γραμμενο εδω ,θα επικεντρωθω στο θεμα σεξ.
Το θεωρω μεγαλη ανεση για ατομα που κατω απο αλλες συνθηκες θα αντιμετωπιζαν δυσκολιες στο να βελτιωσουν την ερωτικη τους ζωη και δεν μιλαω για Αμεα,μιλαω γενικα.
Ειχα γνωστο ,που ηταν ομοφυλοφιλος, μιλουσαμε συχνα και μου ελεγε ποσο ανετα ενιωθε να κανει γνωριμιες μεσα απο το ζοο,γιατι στην περιοχη του ,επειδη ειχε μια εντονη θηλυκοπρεπεια τον κοροϊδευαν συνεχως.
Και ηταν εκπληξη για εμενα ,οταν μου ειπε ,οτι μεσα σε αυτο το κλιμα,υπηρχαν και αντρες με σχεση,που επιδιωκαν επαφη μαζι του κρυφα.
Η οθονη ,σου προσφερει μασκα ,αρα πολυ πιο ευκολα ,δεν βαζεις την μασκα που φορας στην καθημερινοτητα σου,σε πολλα πραγματα,οχι μονο στο σεξουαλικο.
Πολυ καλα κανει λοιπον ,αυτος που θελει σεξ μονο και το λεει,ή σχεση και το λεει ή οτιδηποτε αλλο και το λεει,γιατι με αυτο τον τροπο προσπαθει να καλυψει τις αναγκες του και ειναι ενδειξη σεβασμου ,προς τον εαυτο μας να προσπαθουμε να καλυψουμε τις αναγκες μας.
Και ειναι αναφαιρετο δικαιωμα του καθενα ,να μπει χωρις ταμπου σε μια διαδικασια,εαν και εφοσον το γουσταρει ,χωρις να καταπιεσει καποιον ,ή να αυτοκαταπιεζεται ο ιδιος.
Ο Τασουλης,ηταν πολυ πιο ευτυχισμενος,απο αυτους που τον κοροϊδευαν και σεβοταν χιλιες φορες περισσοτερο τον εαυτο του,απο ολους αυτους τους "αντρες' που τον εβριζαν ,αλλα γουσταραν παραλληλα και να τον πηδηξουν.
Στο μονο που θα διαφωνησω με την Δεσποινα,αν καταλαβα σωστα,ειναι οτι,επειδη εχουμε μια αδυναμια,δεν σημαινει οτι πρεπει να οπωσδηποτε να γινουμε ζευγαρι επισης με ΑμεΑ.
Θα πρεπει οι πιθανοτητες να ειναι ισες και να μην υπαρχει αυτο το χαρακτηριστικο ως βασικη προϋποθεση στο μυαλο των παιδιων και της Δεσποινας ,που θα μπει σε αυτη την διαδικασια.
Ακομα και μεσω μηνυματων ,μπορεις να καταλαβεις πολλα πραγματα για τον αλλο.
Φωτεινη κι ενας επικινδυνος βιαστης-δολοφονος,μπορει να γραψει πολυ ωραια μηνυματα και να υποκριθει .
Δεν ειπα να σνομπαρει κανεις αυτες τις σελιδες,οτι θελουν πολυ μεγαλη προσοχη,οταν αποφασισει καποια γυναικα-κι οχι μονο- να συναντησει καποιον που ''μιλησε'' μαζι του εκει.,ηθελα να τονισω εγω.Ακομα και στην περιπτωση που ξεκαθαριστηκε απ τα μηνυματα οτι το σεξ και μονο ειναι το ζητουμενο .
Δε μπορω να συνδεσω το θεμα απολυτα με την αναπηρια, γιατι απ οτι καταλαβα αυτό ειναι το θέμα μας. Η ευρεση συντροφου μεσω διαδικτύου ή απλα το διαδικτυακό φλερτ ειναι μια φυσιολογικη εξέλιξη που συνδεεται αρρικτα με την εξαπλωση της χρησης του διαδικτύου. Ξερω παρα πολλα υγειή άτομα, εμφανησιμα κοινωνικα και με τα ολα τους που έτυχε να γνωρισουν ανθρωπους μεσω ιντερνετ. Οταν περνας καποιες ωρες της ημερας στο διαδικτυο όχι με τη προθεση να γνωρισεις ατομα αλλα απλα περνας την ωρα σου καποια στιγμη θα τυχει να μιλησεις με καποιον που ανακαλυπτεις οτι εχεις πραγματα να πεις και καποια στιγμη αν δεν εχεις κατι αλλο θα θες να τον γνωρισεις και live, το που θα βγει απο κει και περα ειναι αλλο θεμα κι εχει τις ιδιες πιθανοτητες επιτυχιας που θα χε αν τον γνωριζες με αλλο τροπο. Δεν εχω συμμετασχει ποτε σε site γνωριμιων αλλα εχει τυχει να γνωρισω αντρες μεσω ιντερνετ απο τελειως ασχετα site κι εφαρμογες
Αυτο ακριβως λεω,ειναι απολυτα φυσιολογικο πλεον ,γιατι ερχεσαι σε επικοινωνια με πολλα διαφορετικα ατομα.
Αυτο που σκεφτομουν σημερα,ειναι εαν με τις κολλητες ,τον κολλητο μου ή τον γκομενο,μιλαω,οσο συχνα μιλαω μαζι σας και η απαντηση ειναι αρνητικη.
Τον υπολογιστη τον εχεις μπροστα σου,ανα πασα στιγμη,δεν ειναι τιποτα να τον ανοιξεις και να διαβασεις κατι ή να απαντησεις σε κατι.
Απο την αλλη,λογω,δουλειας ,πιεσης,ρυθμων κ.λπ ,με τους φιλους,μπορει να κανεις και μερες να μιλησεις ,αρα,δεν ξερω μετα απο καποια χρονια,αν θα με γνωριζεται εσεις καλυτερα ή τα ατομα που ειναι κυριολεκτικα στην ζωη μου.
Ολα ειναι σχετικα και ολα πρεπει να τα βλεπεις με ανοιχτο μυαλο,χωρις να σνομπαρεις,το οτιδηποτε μπορεις να αξιοποιησεις για να σε κανει να νιωσεις καλυτερα και πιο ολοκληρωμενος σαν ανθρωπος.
Γνωρίζω καποια που χει φιλοξενησει τη νυχτα σπιτι της αντρες που τους ειχε γνωρισει την ιδια μερα και δεν ειχαν κανενα κοινο γνωστο-φιλο, προς το παρων δε της εχει βγει σε κακο και μακαρι να μη της βγει ποτε, αλλα αυτο το θεωρω πολυ πιο επικινδυνο απ το να πας για καφε σ ενα πολυσυχναστο μερος με καποιον που μιλας για ενα μεγαλο διαστημα.
Psili το διαδικτυο ειναι πιο ανετο μεσο οχι απαραιτητα επειδη ο αλλος κρυβει τις αδυναμιες του αλλα γιατι ειναι τοσο απροσωπο που τουλαχιστον στην αρχη σου δινει την αισθηση οτι ο αλλος ειναι και θα παραμεινει ενας αγνωστος και μπορεις να του πεις οτιδηποτε χωρις το φοβο οτι θα παρεξηγηθεις, ετσι ενας αγνωστος βλεπει πτυχες του χαρακτηρα σου που υπο αλλες συνθηκες θα τις γνωριζε μετα απο μια πολυ μεγαλη γνωριμια, αρα ναι μπορεις να γνωρισεις καλυτερα καποιον απ το διαδικτυο. Βεβαια μπορει και πιο ευκολα να σου παρουσιασει ενα ψευτικο εαυτο, ειναι θεμα εμπειριας να μπορεις να καταλαβαινεις τι ισχυει και τι οχι και στη τελικη αν τον γνωρισεις live η αληθεια αργα η γρηγορα θα αποκαλυφθει.
Αν θες ντε καλα να γνωρισεις αναπηρο μπορεις να τον βρεις σε συλλογους, αθλητικα σωματια κλπ που ναι στη περιοχη σου δε χρειαζεσαι πιστευω το διαδικτυο
Γνωρίζω καποια που χει φιλοξενησει τη νυχτα σπιτι της αντρες που τους ειχε γνωρισει την ιδια μερα και δεν ειχαν κανενα κοινο γνωστο-φιλο, προς το παρων δε της εχει βγει σε κακο και μακαρι να μη της βγει ποτε, αλλα αυτο το θεωρω πολυ πιο επικινδυνο απ το να πας για καφε σ ενα πολυσυχναστο μερος με καποιον που μιλας για ενα μεγαλο διαστημα.
καλά ρε παιδιά... ερώτημα...
όσοι απο εμάς έχουμε γνωρίσει αρχικά ανθρώπους μέσω φόρουμ ή του facebook, πόσοι απ αυτούς ήταν βιαστές (για παράδειγμα ) ή ανθρωπόμορφα τέρατα ?
οκ βαρεμένοι ήμαστε όλοι για κάποιους :mrgreen:
Φωτεινη κι ενας επικινδυνος βιαστης-δολοφονος,μπορει να γραψει πολυ ωραια μηνυματα και να υποκριθει .
Δεν ειπα να σνομπαρει κανεις αυτες τις σελιδες,οτι θελουν πολυ μεγαλη προσοχη,οταν αποφασισει καποια γυναικα να συναντησει καποιον που ''μιλησε'' μαζι του εκει.,ηθελα να τονισω εγω.
Αυτο το ειπα πρωτα απο ολα,και επισης αποψη μου ειναι γυναικες να μην επιδιωκουν σεξ,μεσα απο τετοιες σελιδες,για 2 λογους.
Α)δεν ειναι στην φυση της γυναικας ,να λειτουργει μηχανικα ,χωρις στοιχεια οπως ελξη,επιθυμια κ.λπ,οποτε αν δεν το κανει για να ευχαριστηθει,γιατι να το κανει.
Β)Τα ατομα που επιδιωκουν τετοια γνωριμια,θελουν αμεσα επαφη,οποτε δεν εχεις το χρονο ,να κρινεις πανω κατω τι ειναι ο αλλος.
Για αυτο παραπανω μιλησα για γνωριμιες μηνων και για αυτο το θεωρω ριψοκινδυνο για γυναικα κυριως,και απο σωματικη αποψη αλλα και απο ψυχολογικη.
Η γυναικα που θα βγει τετοιο ραντεβου,δεν μπορει να το μετανιωσει(δυσκολα θα δωσει τετοιο περιθωριο λογικα ,ο αντρας που θα δωσει ραντεβου για συγκεκριμενο σκοπο),σωματικα ειναι πιο αδυναμη ,οποτε δεν ξερεις τι ειναι ο αλλος,και αν κατι δεν αρεσει,δυσκολα θα μπορει να αμυνθει.
Το θεωρω αυτο το στιλ γνωριμιων γενικα,πολυ απροσωπο και πολυ περα απο την φυση των γυναικων.
Για τον Τασουλη,μπορει να ειναι και μονοδρομος,δεν ξερω ή να το εβλεπε ετσι.
καλά ρε παιδιά... ερώτημα...
όσοι απο εμάς έχουμε γνωρίσει αρχικά ανθρώπους μέσω φόρουμ ή του facebook, πόσοι απ αυτούς ήταν βιαστές?
οκ βαρεμένοι ήμαστε όλοι για κάποιους :mrgreen:
δεν ειπε κανεις οτι αυτος ειναι ο κανονας,αλλα αν αποφασισει καποια γυναικα να συναντησει καποιον που ''γνωρισε'' σε διαφορα σάιτς καλο ειναι να μην παει μονη της την πρωτη φορα,αλλα να κανονισει να υπαρχει και παρεα.
Αν ο αλλος ειναι επικινδυνος, συναντηση οπου θα υπαρχουνε κι αλλοι που θα τον δουνε, δεν θα θελησει.
Αυτη ειναι η δικη μου αποψη κι αυτην κατεθεσα.:yes:
υ.γ το disabled .gr δεν το βαζω μεσα στα σάιτς που πρεπει καποιος να ειναι προσεχτικος για τετοιες γνωριμιες
κι αυτο γιατι δεν ειναι το απεραντο f.b ,που κανεις δεν ελεγχει κανεναν, εχει διαχειριστες ενεργους και ονοματα αληθινα γραφονται- οταν γραφονται -και οι φωτο οσων βαζουν φωτο ειναι πραγματικες .:yes:
δεν ειπε κανεις οτι αυτος ειναι ο κανονας,αλλα αν αποφασισει καποια γυναικα να συναντησει καποιον που ''γνωρισε'' σε διαφορα σάιτς καλο ειναι να μην παει μονη της την πρωτη φορα,αλλα να κανονισει να υπαρχει και παρεα.
Αυτη ειναι η δικη μου αποψη κι αυτην κατεθεσα.:yes:
εμ ας παει η έρμη μεσημεράκι για καφέ :)
με τους συνοδούς-προστάτες δουλειά δε γίνεται !
Ναι ρε κοριτσια δλδ αν παει μονη της για καφε και δεν μπει και στο αυτοκινητο του για να τη παει σπιτι πώς θα τη βιασει; :P προσαρμοστειτε οι εποχες αλλαξαν
ερωτηση: εχετε βγει με αντρες απ το ιντερνετ; κι αν ναι με τι μετρα ασφαλειας τη πρωτη φορα;
ερωτηση: εχετε βγει με αντρες απ το ιντερνετ; κι αν ναι με τι μετρα ασφαλειας τη πρωτη φορα;
απαντηση: ναι και με γυναίκες ( την αφεντιά σου εννοω!)
μέτρα ασφαλείας????? το πέπερ σπρέι πιάνεται??? ( χιούμορ)
με το παιδι που εκανα σχεση τελικα ,πριν 4 περιπου χρονια,μιλουσαμε 6 μηνες περιπου πριν τον συναντησω.
Ετυχε ετσι ,ξερεις ποια ειναι η διαφορα?
Οταν δεν λες στον αλλο θελω σεξ,και ξερει οτι ειναι απλα μια γνωριμια,που μπορει να του κατσει,μπορει και οχι.
Α)αν θελει μονο σεξ,βαριεται γιατι σιγα μην περιμενει μονο εσενα ,να του κανεις τα βιτσια και αν του τα κανεις,την στιγμη ,που μπορει την ιδια στιγμη να βρει αλλη.
Β)Αρνητικη συμπεριφορα νομιζω οτι ειναι πιο πιθανο να εισπραξει γυναικα που δηλωνει οτι θελει μονο κρεβατι.
Γιατι περα απο αυτα που λεω παραπανω,ο αντρας πιστευω οτι χανει και τον σεβασμο του και πιο ευκολα λειτουργει σαν "κτηνος" (μονο με το ενστικτο να ικανοποιησει την αναγκη του,χωρις να δωσει μεγαλη βαρυτητα στα θελω της γυναικας).
Ναι ρε κοριτσια δλδ αν παει μονη της για καφε και δεν μπει και στο αυτοκινητο του για να τη παει σπιτι πώς θα τη βιασει; :P προσαρμοστειτε οι εποχες αλλαξαν
μα στις νεα εποχη εχουν συμβει τα διαφορα απο ''γνωριμιες'' στο Φ.Β .
δεν ειναι ο κανονας βεβαια και ωραιες σχεσεις εχουν προκυψει και one night stand (ο,τι ζητα ο καθενας, μια χαρα ειναι κι αυτο αν αυτο θελουνε κι οι 2)και γαμοι.
μα στις νεα εποχη εχουν συμβει τα διαφορα απο ''γνωριμιες'' στο Φ.Β .
Παντα γινοντουσαν ,αλλα με αλλη μορφη.
Καμμια εποχη δεν ηταν αθωα,ουτε προκειται να υπαρξει τετοια εποχη .
Παντα γινοντουσαν ,αλλα με αλλη μορφη.
Καμμια εποχη δεν ηταν αθωα,ουτε προκειται να υπαρξει τετοια εποχη .
πότε ειπα εγω το αντιθετο;
απλα τωρα, ενας επικινδυνος εχει μεγαλυτερη γκαμα επιλογων να ψαρεψει θυματα.
Β)Αρνητικη συμπεριφορα νομιζω οτι ειναι πιο πιθανο να εισπραξει γυναικα που δηλωνει οτι θελει μονο κρεβατι.
Γιατι περα απο αυτα που λεω παραπανω,ο αντρας πιστευω οτι χανει και τον σεβασμο του και πιο ευκολα λειτουργει σαν "κτηνος" (μονο με το ενστικτο να ικανοποιησει την αναγκη του,χωρις να δωσει μεγαλη βαρυτητα στα θελω της γυναικας).
λίγο πολύ όσες φορές έχω μιλήσει μέσω νετ απλά προέκυψε , το ένα έφερνε το άλλο και το φλερτ άρχιζε ...δε βρίσκω το κακό σε αυτό...απο κει και πέρα η λάιβ γνωριμία είναι κάτι που γίνεται όταν συναινούν και οι 2 μεριές.
Δε πιστεύω ότι αν μια γυναίκα θέλει μόνο το κρεβάτι, ο άλλος δε θα τη σεβαστεί... αυτός ο προβληματισμός προκύπτει όταν μια γυναίκα θέλει και κάτι παραπάνω ενώ δηλώνει οτι θέλει μόνο το κρεβάτι, και αυτο αγαπητή psili είναι φάουλ δικό μας
Panagiotis
03-10-10, 22:38
γι αυτο εγω θα ελεγα οτι θελει πολυ μεγαλη προσοχη το πώς χρησιμοπουμε αυτες τις σελιδες και σιγουρα μια γυναικα κινδυνευει πολυ περισσοτερο. γυναικες να βιαζουν και να δολοφονουν αντρες, δεν εχω ακουσει ...
http://www.madata.gr/epikairotita/world/55339.html
''[/quote]
στην ίδια σελίδα, δίπλα ακριβώς είχε αυτό
http://www.madata.gr/epikairotita/social/78091.html
μήπως πρέπει να προσέχουμε και τα ξενοδοχεία;
στην ίδια σελίδα, δίπλα ακριβώς είχε αυτό
http://www.madata.gr/epikairotita/social/78091.html
μήπως πρέπει να προσέχουμε και τα ξενοδοχεία;
oχι βεβαια, δεν διαβασα ποτέ η αστυνομια να προειδοποιει για ξενοδοχεια.
Στην Ελλαδα ευτυχως δεν εχουμε τετοιους επικινδυνους βιαστες και serial-killers οπως σε αλλες χωρες,ειδικα απ την αλλη μερια του Ατλαντικου ..
Απλα ειπα οτι θελει να δειχνουν καποια προσοχη οι γυναικες οταν ''γνωριζουνε'' ατομα απο το f.b.
και δεν ειναι αποψη μου, για να δινουνε τετοιες οδηγιες οι αστυνομικες αρχες στο εξωτερικο
και στην Αυστραλια π.χ
''Police issued a warning to social network users: "You don't know who is on the other end of the computer.''
,κατι περισσοτερο θα ξερουνε,μαλλον ιστοριες οπως κι η παρακατω.
http://www.allvoices.com/contributed-news/5845790-beware-face-book-users-man-lured-teen-to-death-via-fb
υ.γ και βεβαια δεν λεω να μην γινονται γνωριμιες απο το f.b ,απλα οτι μια γυναικα πρεπει να ειναι πιο προσεκτικη,αλλωστε υπαρχει και κοσμος αφελης,οπως η κοπελα της παραπανω ιστοριας.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4566903&ct=2
Όλα τ’ άλλα να χαμε να λέγαμε.
Panagiotis
03-10-10, 23:37
Η σύφιλη εξαπλώνεται με το sex και το facebook προφανώς βοηθάει να γίνεται περισσότερο sex.
ε να κατηγορηθει το f.b οτι φταιει και για την εξαπλωση της συφιλης ,ειναι για γελια.
Αν καποιος δεν χρησιμοποιει προφυλακτικο οταν κανει sex μ εναν παντελως αγνωστο-ειδικα μετα το Aids-, δεν του φταιει το f.b.
και στην Ελλαδα αυξηθηκαν τα κρουσματα και σιγουρα δεν φταιει το f.b.
http://www.world.gr/forum/%CE%9A%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%C E%BF%CE%AF-%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1%C F%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%AF/%CE%97-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%C E%AE-%CF%84%CE%B7%CF%82%E2%80%A6-%CF%83%CF%8D%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%B7%CF%82-7524.html
oυτε οταν το 2002 απαγορευτηκε να πηγαινουν σ ενα αραβικο εμιρατο ανυπαντρες απο μια συγκεκριμμενη χωρα-παρα μονο παντρεμενες και μαζι με τον αντρα τους- επειδη πλημμυρισε ο τοπος γυναικες απο μια συγκεκριμμενη χωρα και πολλοι αντρες βρεθηκαν να χουν κολλησει aids και συφιλη -, εφταιγε το f.b..
(μετα κανανε εικονικους γαμους , εφ οσον υποχρεωτικα επρεπε να ειναι παντρεμενες και να συνοδευονται απ τον αντρα τους. )
λίγο πολύ όσες φορές έχω μιλήσει μέσω νετ απλά προέκυψε , το ένα έφερνε το άλλο και το φλερτ άρχιζε ...δε βρίσκω το κακό σε αυτό...απο κει και πέρα η λάιβ γνωριμία είναι κάτι που γίνεται όταν συναινούν και οι 2 μεριές.
Δε πιστεύω ότι αν μια γυναίκα θέλει μόνο το κρεβάτι, ο άλλος δε θα τη σεβαστεί... αυτός ο προβληματισμός προκύπτει όταν μια γυναίκα θέλει και κάτι παραπάνω ενώ δηλώνει οτι θέλει μόνο το κρεβάτι, και αυτο αγαπητή psili είναι φάουλ δικό μας
Σπανια,δεν ξεκαθαριζεται νομιζω ,το τι ψαχνει ο καθενας κυριως μεσω ιντερνετ ,γιατι υπαρχει ανεση ,ειναι απροσωπο και κυριως ο αλλος,δεν θελει να χασει χρονοτου,αν σκοπος του ειναι αυτο και μονο αυτο.
Προκυπτει λοιπον ,αρκετα συχνα φλερτ,και αρκετα συχνα η προοπτικη να εχεις μια ερωτικη επαφη ,με αυτο τον τροπο,εαν το θελεις.
Απο εκει και περα,το θεωρω λιγο ανεδαφικο του να εχεις τετοια διαθεση αμεσα,δηλαδη να δηλωνεις οτι θελεις κρεβατι ,αλλα να θελεις σχεση κυριως σε τετοια μορφη γνωριμιας και χωρις ο αλλος να εχει δηλωσει τετοια προθεση.
Προκυπτει αυτος ο στοχος λογικα,εφοσον και εαν,εχεις ερθει σε ερωτικη επαφη,πολλες περισσοτερες απο μια ή 2 ή 3........φορες ,με συγκεκριμενο ατομο,οποτε δεν το βλεπω σαν φαουλ τοσο.
Ξεκινας με συγκεκριμενη προοπτικη και συγκεκριμενη επιδιωξη,τα δεδομενα αλλαζουν ,οποτε αλλαζει και ο τροπος σκεψης.
Δεν σημαινει οτι οταν ,σκεφτοσουν διαφορετικα δεν ησουν ειλικρινης ή ειχες καποιο σχεδιο αποπλανησης κατα νου.
Βρε παιδιά. Είναι δυνατόν πριν ακόμα βγεις με κάποιον και τον δεις, να δεις αν σου κάνει και του κάνεις εμφανισιακά, αν μπορείτε από κοντά να συζητήσετε πέντε πράγματα χωρίς αμηχανία στη συζήτηση, αν υπάρχει ερωτισμός στην ατμόσφαιρα ή βαρεμάρα και όλα αυτά, να έχεις κάνει εκ των προτέρων προγραμματικές δηλώσεις αν θέλεις σχέση ή κρεβάτι ή ξέρω γω τι;
Εκτός κι αν βγαίνεις με τον ζαχαροπλάστη 21 που στα έχει δηλώσει από μόνος του από πριν!
Η έχουν αλλάξει τόσο πολύ τα πράγματα αυτή τη δεκαετία που είμαι παντρεμένη ή....δεν ξέρω...!:wow:
Panagiotis
04-10-10, 18:21
Βρε παιδιά. Είναι δυνατόν πριν ακόμα βγεις με κάποιον και τον δεις, να δεις αν σου κάνει και του κάνεις εμφανισιακά, αν μπορείτε από κοντά να συζητήσετε πέντε πράγματα χωρίς αμηχανία στη συζήτηση, αν υπάρχει ερωτισμός στην ατμόσφαιρα ή βαρεμάρα και όλα αυτά, να έχεις κάνει εκ των προτέρων προγραμματικές δηλώσεις αν θέλεις σχέση ή κρεβάτι ή ξέρω γω τι;
Εκτός κι αν βγαίνεις με τον ζαχαροπλάστη 21 που στα έχει δηλώσει από μόνος του από πριν!
Η έχουν αλλάξει τόσο πολύ τα πράγματα αυτή τη δεκαετία που είμαι παντρεμένη ή....δεν ξέρω...!:wow:
Μάλλον άλλαξαν πολλά αυτή τη δεκαετία, πλέον ένα αξιοσημείωτο ποσοστό γνωρίζονται μέσω internet και πριν συναντηθούν έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν βγαίνουν για καφέ αλλά για κρεβάτι οπότε ούτε προλαβαίνεις να δεις αν μπορείς να συζητήσεις αλλά ούτε σε ενδιαφέρει.
Θα με τρελλάνετε τελείως ρε σεις;
Δηλαδή τι, χωρίς να έχεις βγει με τον άλλον να δεις αν "ταιριάζουν τα χνώτα σας" που λέγανε οι παλιοί (δεν το λέγανε τυχαία, έχει αποδεικτεί ότι η ερωτική έλξη στηρίζεται κατά πολύ στη μυρωδιά, παναπεί μεταφορά χημικών ουσιών - το ίδιο και τα φιλιά) έχεις προαποφασίσει αν θα του κάτσεις και μάλιστα για μια φορά ή περισσότερες (βάσει προγράμματος) ; :dizzy: (αναφέρομαι στις γυναίκες εδώ, γιατί οι άντρες στηρίζονται στην εικόνα πολύ περισσότερο κι εκείνοι, ναι, μπορούν να αποφασίσουν μόνο μέσω εικόνας/εμφάνισης - αλλά οι γυναίκες όχι, είναι βιολογικώς αδύνατον! Εκτός αν αντιγράφουν αντρικές συμπεριφορές νομίζοντας ότι έτσι κατακτούν την ισότητα ! )
Ρε δεν πάτε καλά και με κάνετε να μιλάω σαν τη γιαγιά μου και να λέω ότι χάλασε ο κόσμος!! :hit:
Δηλαδή τι, χωρίς να έχεις βγει με τον άλλον να δεις αν "ταιριάζουν τα χνώτα σας" που λέγανε οι παλιοί (δεν το λέγανε τυχαία, έχει αποδεικτεί ότι η ερωτική έλξη στηρίζεται κατά πολύ στη μυρωδιά, παναπεί μεταφορά χημικών ουσιών - το ίδιο και τα φιλιά) έχεις προαποφασίσει αν θα του κάτσεις και μάλιστα για μια φορά ή περισσότερες (βάσει προγράμματος) ; :dizzy: (αναφέρομαι στις γυναίκες εδώ, γιατί οι άντρες στηρίζονται στην εικόνα πολύ περισσότερο κι εκείνοι, ναι, μπορούν να αποφασίσουν μόνο μέσω εικόνας/εμφάνισης - αλλά οι γυναίκες όχι, είναι βιολογικώς αδύνατον! Εκτός αν αντιγράφουν αντρικές συμπεριφορές νομίζοντας ότι έτσι κατακτούν την ισότητα ! )
Ρε δεν πάτε καλά και με κάνετε να μιλάω σαν τη γιαγιά μου και να λέω ότι χάλασε ο κόσμος!! :hit:
Ναι :mrgreen: χωρις ανάλυση
ΥΓ οτι χάλασε ο κόσμος
Panagiotis
04-10-10, 20:32
και εγώ τα ίδια σκέφτομαι και νιώθω ότι παραμεγάλωσα αλλά αυτή είναι η νέα πραγματικότητα
Ρε παιδιά δεν προσπαθώ να ηθικολογήσω. Βιολογικά μιλάω, με βάση τις γνώσεις που πήρα στις σπουδές μου (και τις εμπειρίες μου ως γυναίκα αν θέλετε).
Αν έλεγα στη γιαγιά μου, που η γιαγιά μου στο πανηγύρι του χωριού ΗΞΕΡΕ ότι θέλει τον Μήτσο και όχι τον Γιάννη, γιατί όταν ερχόταν ο Μήτσος δίπλα της χτύπαγε η καρδιά της, ανέβαινε το αίμα στο κεφάλι της, μπέρδευε τα λόγια της και γενικά ΓΟΥΣΤΑΡΕ, ενώ όταν της μίλαγε ο Γιάννης έλεγε "άντε από δω σαχλέ",
αν λοιπόν έλεγα στη γιαγιά μου: "Γιαγιά θα έδινες μυστικό ραντεβού στην κρύα βρύση με κάποιονε που δεν τον έχεις δει ποτέ, παρά μόνο φωτογραφία";
θα μου έλεγε: χαζή είμαι παιδάκι μου; Κι αν δεν έρθει ο Μήτσος κι έρθει ο Γιάννης; Θα πρέπει να του κάτσω κιόλας; :hit::hit:
(ίσως το παρατράβηξα αλλά ελπίζω να έγινε σαφές αυτό που προσπαθώ να πω. Αν φέρονται έτσι τα σημερινά κορίτσια κάνουν λάθος, από βιολογική άποψη. Ενδεχομένως και τα αγόρια. Κάθε πράγμα θέλει τον τρόπο και τον καιρό του).
Το ίντερνετ δεν είναι μόνο μια απλή φωτογραφία. Έχει τη δυνατότητα και για κάμερα και για επικοινωνία με φωνή και έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις τον υποψήφιο και σε άλλες δραστηριότητες του είτε του παρελθόντος (μέσα από τους μηχανισμούς αναζήτησης) ή και του παρόντος.
Επικοινωνιακά είναι πολύ ανώτερο εργαλείο από την επικοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο...
Panagiotis
04-10-10, 20:53
Ρε παιδιά δεν προσπαθώ να ηθικολογήσω. Βιολογικά μιλάω, με βάση τις γνώσεις που πήρα στις σπουδές μου (και τις εμπειρίες μου ως γυναίκα αν θέλετε).
Αν έλεγα στη γιαγιά μου, που η γιαγιά μου στο πανηγύρι του χωριού ΗΞΕΡΕ ότι θέλει τον Μήτσο και όχι τον Γιάννη, γιατί όταν ερχόταν ο Μήτσος δίπλα της χτύπαγε η καρδιά της, ανέβαινε το αίμα στο κεφάλι της, μπέρδευε τα λόγια της και γενικά ΓΟΥΣΤΑΡΕ, ενώ όταν της μίλαγε ο Γιάννης έλεγε "άντε από δω σαχλέ",
αν λοιπόν έλεγα στη γιαγιά μου: "Γιαγιά θα έδινες μυστικό ραντεβού στην κρύα βρύση με κάποιονε που δεν τον έχεις δει ποτέ, παρά μόνο φωτογραφία";
θα μου έλεγε: χαζή είμαι παιδάκι μου; Κι αν δεν έρθει ο Μήτσος κι έρθει ο Γιάννης; Θα πρέπει να του κάτσω κιόλας; :hit::hit:
(ίσως το παρατράβηξα αλλά ελπίζω να έγινε σαφές αυτό που προσπαθώ να πω. Αν φέρονται έτσι τα σημερινά κορίτσια κάνουν λάθος, από βιολογική άποψη. Ενδεχομένως και τα αγόρια. Κάθε πράγμα θέλει τον τρόπο και τον καιρό του).
Αν ο Γιάννης δεν ήταν σαχλός αλλά καλούλης θα ήταν πολύ διαφορετικά, ειδικά αν ο Μήτσος έλειπε στον πόλεμο 2-3 χρόνια.
Λάθος από βιολογική άποψη είναι όταν σκοπεύεις να "ζευγαρώσεις" με τον άλλο και να κάνετε παιδιά, όταν σκοπεύεις να βρεθείς 1-2 φορές έχεις πολύ χαμηλότερες απαιτήσεις.
Για σεξ μιλας?ή για σχεση?
Προσωπικα επειδη εχω εμπειρια σε σχεση,ξεκινησε απο απλη συζητηση,περι ανεμων και υδατων,προεκυψε ερωτισμος στην πορεια ,ανταλλαξαμε φωτο,μιλουσαμε τηλεφωνικα καθε μερα σχεδον ,και καναμε σχεση μετα απο 6 μηνες περιπου ,ενω ειχαμε συναντηθει 2 φορες για καφε .
Για σεξ ,ξερω απο φιλη και απο ατομα που μιλουσα,οτι η διαδικασια,ειναι πολυ πιο ευκολη,τσακ ,μπαμ,που σοκαρεσε?
Αν ενας αντρας αρεσει σε μια γυναικα εστω απο φωτο,και η γυναικα εχει αποφασισει οτι θελει μονο αυτο,νομιζεις οτι θα το λιβανισει 6 μηνες ή πολυ λιγοτερο απο 6 μηνες για να κανει ερωτα?
Θελεις κατι συγκεκριμενο στην δευτερη περιπτωση,απο την στιγμη που ο αλλος σαν αντρας λογικα διαθετει τα προσοντα,εχεις ολες τις πληροφοριες που χρειαζεται να εχεις,τυπικα τουλαχιστον.
Τα ατομα που κανουν αυτη την επιλογη,τα καταλαβαινω ως ενα βαθμο,δεν τα θεωρω περιεργα ή ανηθικα,θεωρω ομως οτι ειναι ριψοκινδυνα και για τις γυναικες ,οτι ως ενα βαθμο,πανω σε αυτο το θεμα ,λειτουργουν σαν αντρες και δεν ξερω κατα ποσο ,τελικα αυτο τις καλυπτει.
υγ: μαλλον δεν τις καλυπτει,γιατι οπως ειπε και η Ευδοκια,η γυναικα κατα κανονα ,θελει σεξ,μεσα σε σχεση,θελει να ξερει οτι καποιος την νοιαζεται.
Αν ακυρωνει κατα καποιο τροπο την φυση της ,μπορει ως ενα βαθμο να γινεται και για εκδικητικους λογους ,προς το αλλο φυλο κατα καποιο τροπο.........αρνητικες εμπειριες .
Δεν ξέρω. Δεν πιστεύω ότι η γυναίκα ευχαριστιέται πραγματικά το σεξ αν δεν γουστάρει στ' αλήθεια τον άντρα.
Και δεν νομίζω ότι το να βγαίνει τυφλά ραντεβού με κάποιον που δεν έχει ξαναδει, και να αισθάνεται την πίεση να το κάνει μαζί του είτε δεν τρελλαίνεται είτε δεν πολυγουστάρει όταν τον βλέπει από κοντά είναι κάτι καλό για τη γυναικεία ψυχολογία.
Ο άντρας μπορεί να λειτουργήσει πιο αυτόματα και μηχανικά αλλά η γυναίκα, ακόμα και για να πάει μία ή δυο φορές πρέπει να το έχει επεξεργαστεί.
Η βιολογική μας κατασκευή δεν περιλαμβάνει την έννοια της αντισύλληψης, βλέπεις. Μπορεί θεωρητικά να ξέρουμε ότι έχουν αλλάξει οι τεχνικές υποδομές, αλλά το ζωώδες (βιολογικό) ένστικτό μας μας προτρέπει να ζευγαρώνουμε με απώτερο σκοπό την τεκνοποίηση - και γι' αυτό το λόγο οι στρατηγικές επιδιώξεις του θηλυκού διαφέρουν πολύ από το αρσενικό (υποσυνείδητα λέμε).
Εν πάση περιπτώσει, αν γνωρίσω 20χρονη που να μου πει ότι βγαίνει κάθε τόσο τυφλά ραντεβού και το κάνει με όλους 1-2 φορές και γουστάρει πραγματικά τη φάση, θα σκίσω το πτυχίο μου...Εγώ πιστεύω ότι απλώς μιμούνται το μοντέλο που βλέπουν να επικρατεί κοινωνικά.
Για σεξ μιλας?ή για σχεση?
Αν ενας αντρας αρεσει σε μια γυναικα εστω απο φωτο,και η γυναικα εχει αποφασισει οτι θελει μονο αυτο,νομιζεις οτι θα το λιβανισει 6 μηνες ή πολυ λιγοτερο απο 6 μηνες για να κανει ερωτα?
Για σεξ. Οχι φυσικά δεν περιμένω να περιμένει έξι μήνες η κοπέλα. Αλλά ένα ραντεβού, ένα λέμε, να δει αν της κάνει, δεν είναι απαραίτητο;
Δεν ξέρω αν έχεις καταλάβει τι προσπαθώ να πω τόση ώρα.
Α, προς το τέλος το έσωσες μάλλον...
λειτουργουν σαν αντρες και δεν ξερω κατα ποσο ,τελικα αυτο τις καλυπτει
Ακριβώς αυτό αναλύω.
Προφανως η γιαγια θα ηθικολογουσε Σοφακη και οσο καιρο προβληματιζοταν και προσπαθουσε να ειναι ηθικη,ο Μητσος και ο Γιαννης κουτουπωναν την Γκολφο,και την ασπρουλα (κατσικα) στο μαντρι,για να περασει η ωρα τους,μεχρι η γιαγια να αποφασισει.:yes:
Και μια ερώτηση ακόμα: Δεν σας έχει τύχει να έχετε δει κόσμο (άντρες και γυναίκες) σε φωτογραφία και να σας φαίνονται πολύ συμπαθητικοί και από κοντά να σας είναι απωθητικοί; Να υπάρχει κάτι στις κινήσεις τους, στον τρόπο τους, στη φωνή τους (εσείς που ακούτε) που να σας απωθεί;
Εγώ επειδή λόγω των βιβλίων μου γνωρίζω πολύ κόσμο από ίντερνετ (που έρχονται στις παρουσιάσεις) μου έχουν συμβεί και τα δύο.
Να συμπαθώ δηλαδή κάποιους από τις φωτογραφίες κι από κοντά όχι, αλλά και να μην μου λένε κάτι οι φωτό, αλλά από κοντά να μου φαίνονται όμορφοι και καλοί άνθρωποι.
Δεν νομίζω ότι μπορείς να κρίνεις μόνο από φωτογραφία. Πόσο μάλλον αν μιλάμε για ερωτική έλξη και όχι απλή συμπάθεια - γνωριμία κοινωνικού περιεχομένου.
Προφανως η γιαγια θα ηθικολογουσε Σοφακη και οσο καιρο προβληματιζοταν και προσπαθουσε να ειναι ηθικη,ο Μητσος και ο Γιαννης κουτουπωναν την Γκολφο,και την ασπρουλα (κατσικα) στο μαντρι,για να περασει η ωρα τους,μεχρι η γιαγια να αποφασισει.:yes:
:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Θα σου πω το εξης.
Εχω περασει πολλες φασεις πανω στο θεμα σχεσεις.
Υπηρχε διαστημα που το εβλεπα οπως η γιαγια,εντελως χαζορομαντικα και κυριολεκτω σε αυτο που λεω.
Οταν ολοι οι αλλοι,σκεφτονται διαφορετικα απο εσενα,καποια στιγμη ξυπνας και κανεις απολογισμο και ο απολογισμος ειναι αρνητικος(απο προσωπικη πειρα στο λεω).
Η γιαγια λοιπον που θα περιμενει τον Μητσο,θα φαει χοντρη ηττα ή για να μην ειμαι απολυτη,εχει μεγαλες πιθανοτητες να φαει χοντρη ηττα.
Καταρχην ,ερωτικα αν το θελεις,δεν μπορεις πρακτικα να εισαι ερωτευμενος /η παντα ,δεν γινεται .
Στατιστικα ο ερωτας ΑΝ και ΟΠΟΤΕ το νιωσεις,διαρκει 7 χρονια, και αν δεν εχεις εμπειριες σε αποβλακωνει και ευκολα γινεσαι και θυμα του αλλου .
Αρα,μην θεωρεις οτι η γυναικα που σημερα σεξουαλικα θελει να ικανοποιηθει,θα πρεπει να περιμενει τον ιπποτη,καλα κανει και προσπαθει να ικανοποιηθει οπως μπορει.
Απλα αυτοι οι τροποι ,εγκυμωνουν κινδυνους.
Για σεξ. Οχι φυσικά δεν περιμένω να περιμένει έξι μήνες η κοπέλα. Αλλά ένα ραντεβού, ένα λέμε, να δει αν της κάνει, δεν είναι απαραίτητο;
Δεν ξέρω αν έχεις καταλάβει τι προσπαθώ να πω τόση ώρα.
Α, προς το τέλος το έσωσες μάλλον...
Μπορει η οπτικη του θεματος να εχει να κανει και με την εμπειρια..δεν ξερω.
Οσο μεγαλωνειςαλλαζει και ο τροπος σκεψης και η οπτικη σου πανω στα πραγματα.
Εγω προσωπικα δεν αποκλειω οτι μπορει να μου προκυψει αυτο σαν επιθυμια και να κανω ερωτα ,με αυτο τον τροπο.
Δεν θα εχει ακυρωθει η φυση μου ,σαν γυναικα ή η κουλτουρα μου ή .......οτιδηποτε αλλο ,ειμαι εγω τωρα,αλλα μπορει να το δω σαν εμπειρια ή σαν περιπετεια ή...σαν οτιδηποτε αλλο,δεν το αποκλειω καθολου για τον εαυτο μου ,καποια στιγμη στο μελλον,να λειτουργησω και με αυτο τον τροπο,τουλαχιστον μια φορα και καμια γυναικα δεν πρεπει να το ακυρωνει,δεν ξερεις ποτε τι αναγκες θα σου προκυψουν στο μελλον.
Για παραδειγμα,παλια η σχεση για εμενα ηταν η ιδανικη κατασταση,περασα και φαση που δεν ηθελα σχεση,ενιωθα τρομερα πιεσμενη και δεν ηθελα να εχω και καποιον πανω απο το κεφαλι μου ,να μου λεει τα προβληματα του.
Δεν ξερεις ψυχολογικα,τι μπορει να σε καλυψει καθε φορα.
Η γυναικες μεγαλωσαν με την αποψη ,οτι πρεπει να κανουν σχεση,παιδια κ.λπ,αλλα ειναι φορες ,που μπορει αυτο το παραμυθακι,να μην καλυπτει ,για ενα χρονικο διαστημα και να ψαχνεις κατι αλλο.
Οσο ζω,με μαθαινω,και αυτο πρεπει να κανει ο καθενας νομιζω.
να ακους τις αναγκες σου,να προσπαθεις να τις καλυψεις και να επιτρεπεις στον εαυτο σου,να μαθαινει καθε στιγμη,οτι δεν μπορει να σε μαθει ποτε.
Εγώ το ακυρώνω (καλά τώρα εγώ παντρεύτηκα οπότε μόνο θεωρητικά μιλάω).
Αμα δεν δω τον άλλον να τον αγγίξω, να τον μυρίσω, να τον φιλήσω....παραλίγο να έγραφα και να τον ακούσω :hit:...δεν ξέρω αν μου κάνει και δεν θα ήθελα να το μάθω σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Ευχαριστώ.
Εγώ το ακυρώνω (καλά τώρα εγώ παντρεύτηκα οπότε μόνο θεωρητικά μιλάω).
Αμα δεν δω τον άλλον να τον αγγίξω, να τον μυρίσω, να τον φιλήσω....παραλίγο να έγραφα και να τον ακούσω :hit:...δεν ξέρω αν μου κάνει και δεν θα ήθελα να το μάθω σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Ευχαριστώ.
Δεν εκανα τιποτα:hit:.
Σου λεω την γνωμη μου.
Εχω την πολυτελεια να σκεφτομαι λιγο πιο ελευθερα ,γιατι οσα ακυρωνα κατηγορηματικα στο παρελθον τα λουστικα,οποτε πλεον εχω μαθει το μαθημα μου.
Πλεον ,προσπαθω ,οτι νιωθω σαν αναγκη μου να το κανω,και δεν μιλαω μονο σε επιπεδο σχεσης.
Οσα μου προσφερθηκαν και τα ακυρωσα ,για λογους ηθικης στο παρελθον,ηρθε ο καιρος που το μετανιωσα κατα καποιο τροπο.
οποτε πλεον ,με ακουω πιστα και με υπηρετω ,οσο το δυνατον καλυτερα.
Και κατι που θεωρω μεγαλη μου τυχη,περα απο την πλακα,ειναι οτι δεν παντρευτηκα μικρη,τοτε που ημουν πιο απολυτη και πιστευα οτι ξερω την ζωη.
Κατα πασα πιθανοτητα ,αν συνεβαινε αυτο τωρα θα ειχα 2,3 παιδια και θα ενιωθα εγκλωβισμενη,σε ενα ρολο ,που πιστευω οτι καποια στιγμη στο μελλον,με το καταλληλο ατομο και κατω απο τις σωστες συνθηκες ,μπορει να με κανει πολυ ευτυχισμενη.
ουαου!!! Παρόλο που άλλη ήταν η ερώτηση που έθεσα, τα έχω δει όλα!!!τη μία πέφτω κάτω από τα γέλια με τις φοβερές σας ατάκες, την άλλη συμφωνώ, την τρίτη προβληματίζομαι...
ουάου, καιρό είχα να αισθανθώ έτσι! Λέω πάντως, η επόμενη εργασία μου να έχει σχέση με σεξουαλικοσυντροφικά θέματα, θα είχα τόσα να γράψω!:yes:
ουαου!!! Παρόλο που άλλη ήταν η ερώτηση που έθεσα, τα έχω δει όλα!!!τη μία πέφτω κάτω από τα γέλια με τις φοβερές σας ατάκες, την άλλη συμφωνώ, την τρίτη προβληματίζομαι...
ουάου, καιρό είχα να αισθανθώ έτσι! Λέω πάντως, η επόμενη εργασία μου να έχει σχέση με σεξουαλικοσυντροφικά θέματα, θα είχα τόσα να γράψω!:yes:
em ti mas perases edo expume apo olla.
am pos
o kathenas exei tis empiries tou kai ta biomata tou. ego to blepo x esy to blepeis y , o allos z. kalo einai na ta akoume olla
prosopika ego ta xo perasei olla ayta mia dokimh '
kai sxesh apo apostash
kai apo to internet gnorimia
kai apo 1 night stand (light kata kosth).
se ayth th zoh don't knock nothing out.
kalhnuxta apo xagh
ετσι ειναι! καληνύχτα!!!:sleep1:
george1968
05-10-10, 11:07
καλημερα
οι σχεσεις που εχω κανει τωρα τελευταια ειναι απο γνωριμιες μεσω του περιοδικου
Αλλα λεω ομως με μια γυναικα που δεν εχει καποιο προβλημα υγειας δεν μπορει να υπαρξει σχεση;
Memphis_Belle
05-10-10, 12:00
Αλλα λεω ομως με μια γυναικα που δεν εχει καποιο προβλημα υγειας δεν μπορει να υπαρξει σχεση;
Ποιος το ειπε αυτο ? .... εχεις λανθασμενη αποψη ...
Έχω πετύχει (παλιότερα μεσώ chat msn, yahoo) 3 που ήθελαν σχέση κι εχω κάνει ερωτά μαζί τους, η τελευταία ήταν στην θεσσαλονικη 4χρονια σχέση, το δικό μου πρόβλημα το ήξεραν από την 1η ήμερα της συνομιλίας μας, δεν είχαν στο μυαλο π.χ. ''κολλήματα'' κλπ, ήθελαν την καλοπέραση, καλό σεξ κλπ ...
Τώρα τελευταία το msn, yahoo είναι ξεπερασμένα (ψάξε αλλα site στο διαδίκτυο), με τα περιοδικά πότε ΔΕΝ είσαι σίγουρος τι θα σου τύχει ... :wink:
Το FB & το Twitter ουτε λογος για one light stand, διότι αυτό παρακολουθείται ''στενά'' από ... στρουμφακια στην πόλη των Γαλατών ... :smile:
@Φωτεινή :rose: ..... σε βρίσκω σωστή, οι άντρες λένε Μαλακίες ... :lol::lol::lol:
@Λένα :kissss: ...... σε βρίσκω σωστή σχετικά με τις δολοφονίες (ΠΟΤΕ δεν ξέρεις τι μυαλά κουβαλάνε οι άντρες), οι συναντήσεις πρέπει να είναι σε πολυσύχναστο στέκι που να έχει πολυκοσμία (μου έχει τύχει να το διαλεξει μια παλιά κοπέλια μεσώ chat, να με δει κι να με αξιολογήσει) κλπ ...
Θα επανέλθω μετά με ............ λεπτομέρειες .... :lol::lol::lol:
καλημερα
οι σχεσεις που εχω κανει τωρα τελευταια ειναι απο γνωριμιες μεσω του περιοδικου
Δεν εχω κανει ποτε σχεση ,με αμεα ,παρα το γεγονος οτι δεν εχω κανενα στανταρ και κανενα κανονα που να λεει οτι,τον αντρα τον θελω,ετσι ,ετσι και ετσι.
Για εμενα ο αντρας ειναι μυαλο,προσωπικοτητα και ηθος.
Ξερεις τι εχω παρατηρησει και τι μπορει να ειναι κολλημα στην σχεση ενος ατομου που εχει καποια σωματικη αδυναμια ,με τα ατομα που δεν εχουν?
Η συνηδητοποιηση,οτι παιζεις με τους ιδιους ορους και οτι η αναπηρια σου ειναι καθαρα δικο σου θεμα και δεν αφορα κανενα αλλο,ουτε τον γκομενο,ουτε την γκομενα.
Αυτο σημαινει οτι,πρεπει να δεχεσαι την απορριψη ως πιθανοτητα, τον χωρισμο ως ενα πιθανο και φυσιολογικο ενδεχομενο ,να μην δεσμευεις συναισθηματικα δηλαδη τον συντροφο ή την συντροφο και φυσικα να μπαινεις στην διαδικασια να φλερταρεις και με ατομα χωρις σωματικη αδυναμια.
Εγω εχω απορριφθει απο αντρα και εχω απορριψει,ειναι κατι που το θεωρω απολυτα φυσιολογικο,συμβαινει σε ολους.
Απο εκει και περα ,ποτε δεν εχω μπει στην διαδικασια να κατηγορησω συγκεκριμενο χαρακτηριστικο της εμφανισης μου,πλασαρεις,αυτο που εισαι και αυτο που εισαι δεν ειναι μια κινουμενη σωματικη αδυναμια,ο καθενας ειναι πολλα περισσοτερα.
Οποτε αυτο που εισαι(προσωπικοτητα,εμφανιση.....),απο την στιγμη που ,μπαινεις στην διαδικασια να αυτοεκτεθεις και μεταξυ μας,δεν ειναι κατι που πρεπει να το βλεπουμε σαν προαιρετικη διαδικασια,ειναι υποχρεωτικη διαδικασια για τον καθενα απο εμας,ειναι φυσικο να δεχεται οποιαδηποτε κριτικη.
καλησπερα και απο εμενα εκατσα και διαβασα σχεδον ολα τα μυνηματα μεχρι τωρα εχω παθει το ατυχημα εδω και 2 χρονια και ετσι τον τελευταιο καιρο μπορεσα να ασχολιθω τοσο βαθια με το ιντερνετ εκανα fb και συμετιχα σε πολλα on line παιχνιδια και τα πιο πολλα αν οχι ολα ηθελαν την χρηση skype για την πιο αμεση επαφη τον (παικτων -ομαδων ) μεσα σε αυτα ετσι αρχισα να δουλευω το skype και μετα απο 15 μηνες που μιλαω μεσω αυτου δεν μπορω απλα να φανταστω την ζωη μου χωρις αυτο οχι γιατι ειναι αναγκαιο αλλα γιατι εχει γινει κομματι της καθημερινοτητας μου εχω παρα πολλους φιλους και εχω κανει 2 σχεσης απο εκει μεσα η επαφη ειναι αμεση και πολυ καλη θα ελεγα και ειναι κριμα που και ολοι εσεις εδω δεν εχετε κανει ακομα ενα (καναλι -ρουμ) μεσα στο skype και να μπενει οποιος θελει να μιλαει σιγουρα παντα καποιος θα υπαρχη μεσα να συνομιλησει μαζι με καποιον αλλο ετσι ξεκινα και το φλερτ και οι σχεσεις
συγνωμη για το ορθογραφικα ημουν και λιγο κουμπουρα στο σχολειο:onetooth:
Μου εχει τυχει να γνωρισω κοπελες μεσω του νετ,απο ασχετα site και οχι site γνωριμιων.Ηταν ομως ατομα που μιλουσαμε αρκετα μεσω του msn πριν γνωριστουμε και με ειχαν πεισει οτι ειναι νορμαλ ατομα.Στη μια περιπτωση ειχα μια σχεση που κρατησε περιπου 2 χρονια.
To fb δεν το εχω χρησιμοποιησει ποτε για αναζητηση συντροφου.
Πιο πολυ βεβαια βγαινω με κοπελες που ξερω απο την πραγματικη μου ζωη.
Γενικα στο ιντερνετ πεφτει πολυ ψεμμα και γιαυτο καλο ειναι να ειμαστε προσεκτικοι και επισης καλο ειναι πρωτα να συζητας με τον αλλο για να ξερεις ποιος ειναι και τι θελει.
Εφ οσον το ιντερνετ εχει γινει προεκταση της καθημερινοτητας μας και στην ουσια μια μικρογραφια του κοσμου, καποιος που γνωριζει κοσμο και στην καθημερινοτητα του εκτος ιντερνετ, λογικο ειναι να γνωριζει και εδω... Απολυτως φυσιολογικο... Απλα αυτοι που ζουν μεσα στην ανωνυμια του διαδικτυου λεγοντας ψεμματα, οι σχεσεις που δημιουργουν παραμενουν στο διαδικτυο.
maria_pentagiotissa
08-10-10, 01:05
τι είναι αυτά τα πράματα??
δε ντρέπεστε λίγο??
που πήγεν η ηθικίς σας νεαροί?? και νεαρές??
τι εν αυτά που γίνονται στο κόσμο?
άκου πράματα να δίνεις ραντεβού σε ξενοδοχεία??? :wideyes::wideyes::wideyes::wideyes:
που είναι εκείνες οι καλές εποχές που άμα έπιανες το χέρι της κοπέλας έπρεπε να ήσασταν λογοδοσμένοι και μόλις τη φιλούσες, έμενε έγκυος???:wow:
άκου πράματα!! θα καείτε στη κόλαση! :xungry::xungry:
και στο θέμα μας, οι νέοι πιστεύουν ότι το να δέχεσαι κάθε πρόκληση και κάθε πρόσκληση μη σας πω, είναι δείγμα ανωτερότητας, εμπειρίας, άνεσης. κ επειδή κάθε νέος έχει ανασφάλειες, προσπαθεί να τις καλύψει με διάφορους ίσως όχι και τόσο σωστούς τρόπους γιατί το αποτέλεσμα δεν είναι πάντα αυτό που θα περίμεναν.
στο ότι πράττουν έτσι δε φταίνε μόνο αυτοί, φταίει όλο το σύνολο από το περιβάλλον (οικογενειακό, σχολικό, ΜΜΕ κτλ κτλ)
και δε περιμένω από ένα νέο να ξέρει τι κάνει.. γιατί πρώτα πρώτα δε ξέρει τι θέλει.. βέβαια αυτό το καταλαβαίνει όταν φτάνει στα τριάντα (λέμε τώρα :Ρ)
κ επειδή η προηγούμενη παράγραφος δεν ήταν στο θέμα μας, επανέρχομαι :Ρ
είχα κάνει κ εγώ σχέση μέσω ίντερνετ καθώς ήμουν πολύ αντικοινωνική και κλειστός άνθρωπος. με το ίντερνετ ξανοίχτηκα, πληροφορήθηκα για πολλά που αγνοούσα, έκανα και νέους φίλους με τους οποίους μιλάω ακόμα μέχρι και σήμερα, τους έχω δει πολλές φορές από κοντά. κ αυτά βέβαια σε μια εποχή όπου το ίντερνετ ήταν μια τεράστια κοινότητα με λογής λογής ανθρώπους, που μετρούσε μόνο το ότι έλεγες. εννοείται πως η εξωτερική εμφάνιση παίζει σημαντικό ρόλο. αλλά εγώ προσωπικά δεν έδινα πολύ σημασία ή όταν μιλούσα πολύ καιρό με κάποια άτομα και από κοντά μου φαινόταν κάπως η εικόνα τους, έδινα πάντα μια ευκαιρία για μια συζήτηση. γιατί είναι κρίμα κι άδικο να επενδύει κάποιος χρόνο σε σένα κ εσύ να τον απορρίπτεις μονομιάς.
αλλά ποτέ μα ποτέ δε το έδεσα κόμπο ότι θα προκύψει κάτι με κάποιον που περνούσα ώρες συζητήσεων και με άρεσε μέσα από μια οθόνη. είναι πολύ σπουδαίο να τον δεις τον άλλον από κοντά..
συμφωνώ κι επαυξάνω με αυτά που λέει η Σοφία περι βιολογίας κτλ. κ οι κοπέλες την σήμερον ημέραν απλά ακολουθούν τα πρότυπα της κοινωνίας, χωρίς να λογαριάζουν τις δυσάρεστες συνέπειες..
άντε μακρυγόρησα πάλι..
Η γυναικα που θα το κανει μηχανικα ,αλλα δεν γουσταρει ,παιζει ενα ρολο και πραγματικα ακολουθουν τα προτυπα της κοινωνιας.
Σκοπος ειναι οταν κανεις κατι ,να ξερεις γιατι το κανεις και να γουσταρεις να το κανεις.
Οποτε την γυναικα που θα κανει κατι με τον αντρα της ,που δεν θελει ,αλλα ντρεπεται να του το πει ,την βαζω στο ιδιο καλαθι ,περιπου ,με την γυναικα που θα μπει ιντερνετ για να βρει αντρα να το κανει οπωσδηποτε ,ειτε της βγει ειτε οχι ή με την κοπελιτσα που θα βγει εξω το βραδυ και πριν καλα καλα ντυθει ,εχει σκεφτει οτι πρεπει να ψαχτει για να βρει γκομενο οπωσδηποτε για να π......
Η γυναικα λειτουργει και λιγο συναισθηματικα,αυτο δεν το ακυρωνει ο τροπος,το πως δηλαδη κατι μπορει να προκυψει,αλλα ο τροπος σκεψης(αυτο πρεπει να προκυψει οπωσδηποτε σημερα ,γιατι εχω καιρο για παραδειγμα ή αυτο θα το κανω ,ακομα και αν δεν θελω ,γιατι ειναι αντρας μου ή γιατι ειναι γκομενος ή γιατι...... και δεν θελω να νομιζει οτι δεν τον θελω,δεν μου αρεσει ,δεν..............) κ.λπ
Διαβαζα ενα κειμενο ,πριν λιγες μερες που μιλουσε μια κοπελα,και ελεγε ποσο καταπιεσμενη ενιωθε συναισθηματικα ,γιατι το αγορι της ,την εβαζε να κανει διαφορα που δεν της αρεσαν,δεν την ικανοποιουσε κ.λπ κ.λπ
Και πανω σε αυτο,παταω και θα πω τα εξης ,για να συμπληρωσω το χθεσινο μου κειμενο ,μια και εκανα τις εξης σκεψεις.
Πιστευω οτι δεν υπαρχει ατομο ,πανω στην γη που να μην εχει κακοποιηθει,οχι μονο μια φορα,πολλες περισσοτερες απο μια ή δυο φορες.
Και τωρα ο οποιοσδηποτε μπορει να πει,μα τι μαλακιες λες........
Σκεφτομουν ατο που εγραψε η Μαρια πιο πανω..."ακολουθουν τα προτυπα της κοινωνιας" σε ενα τονο μαλλον υποτιμητικο ,ετσι οπως το αντιλαμβανομαι,για τις γυναικες που το κανουν και ηθελα να καταλαβω τι σημαινει να ακολουθεις τα προτυπα της κοινωνιας,απο το να μην τα ακολουθεις καθολου.
Ηθικο προβαδισμα,μαλλον εχουν ,αυτες που δεν ακολουθουν τα προτυπα της κοινωνιας,και μια και μιλαμε για ιντερνετ και σχεσεις,μαλλον αναφερομαστε σε αυτες που δεν θα εκαναν ποτε αυτη την επιλογη.
Ειναι οι ηθικες κοπελες ,που μπορει να ειναι μονες ,αλλα ειναι σωστες ,γιατι δεν θα πεσουν τοσο χαμηλα,δεν θα κανουν ευκολα κρεβατι γιατι ειναι κοριτσια για σπιτι,που δεν επιτρεπουν στον εαυτο τους τετοιο ξεπεσμο.
Δεν εχει σημασια αν τωρα ειναι μονες,καποια στιγμη ,ο ιπποτης του παραμυθιου θα χτυπησει την πορτα,και εκεινες ,σε σχεση με ολες τις αλλες θα εχει το ηθικο προβαδισμα και ο ιπποτης θα το ξερει και θα τις ξεχωρισει.
Γιατι θελαν να κανουν ερωτα,αλλα αντισταθηκαν σε ολους τους ανηθικους πειρασμους που βρεθηκαν μπροστα τους ,και μετα απο ολο αυτο,περιμενουν την επιβραβευση.
Η επιβραβευση ειναι η σχεση μαλλον και ακομα καλυτερα ο γαμος.
Οι γυναικες που δεν ακολουθουν το προτυπο της εποχης,εχουν την ψευδαισθηση οτι αξιζουν κατι καλυτερο,γιατι ειναι σωστες ,τιμιες,γιατι λειτουργουν συναισθηματικα οπως το προσταζει η φυση τους.
(Και εγω ακομα δεν εχω καταλαβει ,αν αυτο το προσταζει η φυση ή το κοινωνικο προτυπο αιωνων ,σχετικα με τον ρολο της γυναικας ,τεσπα,μια μικρη παρενθεση.)
Λειτουργεις συναισθηματικα και δημιουργεις σχεση και για να μην πω παντα,γιατι δεν μπορω να ξερω ολες τις περιπτωσεις,η σχεση γινεται ρουτινα και αυτο σημαινει ,οτι δεν ειναι απαραιτητο να σε σεβεται ο αλλος απο ενα σημειο και επειτα,μπορει καποιες φορες και να σε γραφει,αλλα εισαι καλα,γιατι εισαι σε σχεση,μπορει στην πορεια να μην κανεις και τοσο συχνα σεξ,αλλα δεν πειραζει,γιατι εισαι σε σχεση και οταν παντρευτεις,αυτη η μαγευτικη στιγμη,που ενας αντρας σε διαλεγει αναμεσα σε τοσες,γιατι δεν ακολουθουσες τα προτυπα της κοινωνιας που ηθικα και οχι μονο εχει καταρρευσει,ειναι το μαξ τον πραγματων που μπορει σε αυτη την φαση να σου συμβει.
Ειναι η επιβραβευση της φυσης,οταν ξερεις σαν γυναικα να την ακολουθεις,σε αντιθεση με αλλες που την ακυρωνουν και αναζητουν τον γκομενο της μιας βραδιας.
Και περνουν τα χρονια,και κανεις παιδια και πλεον ο αντρας σου κανει δωρεα σωματος αλλου και εσυ αποβλακωνεσαι και βλεπεις ονουρ και Σεχραζατ και αναρωτιεσαι αν επρεπε να εψαχνες την τυχη σου στην τουρκια,γιατι ο Ονουρ,ποτε δεν θα γυρναγε τον κωλο στην Σεχραζατ ,μετα το Σεξ και αν τον γυρναγε κατα λαθος,σιγουρα τουλαχιστον δεν θα εκλανε.
Και το μονο ,που ας πουμε σε πατηγορει,ειναι οτι εσυ εισαι Κυρια,σε αντιθεση με ολες της αλλες ,που ειναι ευκολες,στερημενες και ακολουθουν τα προτυπα της κοινωνιας ,στον κατηφορο που εχουν χαραξει.
Ψευδαισθηση και αυτη ,αλλα τεσπα.
Με λιγα λογια,γιατι μαλλον ειπα πολλα ,γιατι ειναι κανονας η σχεση ,να ειναι ποιοτικα ανωτερη απο μια αρπαχτη,στο θεμα ερωτα,κρεβατι κ.λπ?
Ειναι κανονας ,οτι σχεση ειναι κατι ,που ο ενας δεν θα κακοποιησει τον αλλο,ουτε λεκτικα,ουτε ψυχολογικα ,ουτε........?
Ειναι ποιοτικη επιλογη να μην ψαχτεις ,με οποιους τροπους ξερεις να ικανοποιησεις τις αναγκες σου ή μια μορφη ατομικου καταναγκασμου?
Εχω τις ταδε αναγκες,αλλα μεχρι στιγμης τις πνιγω,γιατι θα περιμενω να μου κατσει αλλιως κ.λπ
Σκεψεις προς συζητηση κανω ,σχετικα με το θεμα μας,οσα υποθηκαν και το κειμενο που ετυχε να διαβασω.
maria_pentagiotissa
09-10-10, 18:37
psili
δεν το είπα υποτιμητικά το "ακολουθούν τα πρότυπα της κοινωνίας"
για μένα η ουσία είναι να είσαι ο εαυτός σου χωρίς να αναγκάζεσαι να είσαι κάποιος άλλος μόνο κ μόνο για να σε αποδεχτεί το κοινωνικό σου περιβάλλον. ναι μεν να κάνεις υποχωρήσεις για να σε δεχτεί όπως κ τα μέλη του θα κάνουν κ αυτά υποχωρήσεις για να τα δεχτείς αλλά δε μαρεσει να δίνεται μια νέα κοπέλα στον καθένα για να αποδείξει ότι είναι άνετη και κουλ.
αν το κάνει επειδή το γουστάρει, τότε το δέχομαι. κι εγώ θα το έκανα αυτό, να πήγαινα με τον καθένα επειδή θα μάρεσε.
όταν ήμουν φοιτήτρια είχα αρκετές ελεύθερες σχέσεις, βέβαια έτυχε μερικές φορές να διακόψω γιατί ήθελα κάτι παραπάνω. η συνέχεια δεν αφορά το θέμα μας.
ούτε εγώ περίμενα τον ιππότη.
αντιθέτως ήθελα να αποκομίσω αρκετές εμπειρίες ώστε να κατασταλάξω ξέροντας τι θέλω χωρίς να έχω τα δυσάρεστα επακόλουθα που ανέφερες φτιάχνοντας μια και μοναδική σχέση.
κι εγώ τα κατακρίνω αυτά που ανέφερες. τα θεωρώ μαλ**ιες. δε πιστεύω πως μπορεί να είναι τόσο ευτυχισμένη κάποια που υποκρίνεται τη τελειότητα της σχέσης της ενώ πολλά πράγματα είναι διαφορετικά και δε της αρέσουν..
πιστεύω πως η σχέση είναι ποιοτικά ανώτερη από μια αρπαχτή γιατί στη σχέση μοιράζεσαι...
και σε καμία περίπτωση δεν είπα κάτι υποτιμητικά..
Τα παλιά ζευγάρια μπορεί να λειτουργούσαν όπως τα περιγράφεις Φωτεινή, με τη γυναίκα να καταπιέζεται γιατί 1) έπρεπε να παντρευτεί όπωσδήποτε (μια και δεν εργαζόταν συνήθως) και 2) έτσι και παντρευόταν δεν μπορούσε να χωρίσει, αφού δεν είχε λεφτά.
Τα σημερινά (παντρεμένα) ζευγάρια όμως δεν κάνουν τις υποχωρήσεις που περιγράφεις, τουλάχιστον όχι στον ίδιο βαθμό. Ούτε και οι γυναίκες παριστάνουν τις οσίες μπας και παντρευτούν. Κι ούτε ανέχονται να έχει ο άντρας τους άλλη (εν γνώση τους) κι εκείνες να κάθονται να βλέπουν Ονούρ και Σεχραζάτ. Τους χωρίζουν.
Ομως! Είναι άλλο θέμα αυτό και τελείως άλλο να αντιγράφει η γυναίκα την αντρική συμπεριφορά (να πηγαίνει δηλ. με όποιον να ναι) πιστεύοντας ότι αφού υπάρχει ισότητα τότε υπάρχει και βιολογική ομοιότητα.
Δεν λέμε να παριστάνει κάποια τη μυξοπαρθένα και να ζητάει να της τάξουν γάμο ή σοβαρή σχέση για να κάτσει σε κάποιον. Αλλά και το άλλο άκρο, το να πηγαίνεις με το καλησπέρα και με όποιον να 'ναι, προβληματικό είναι κι αυτό.
Προβληματικό όχι από ηθική άποψη (δεν με αφορά η ηθική του καθενός) αλλά από καθαρά βιολογική άποψη.
Ναι, η σεξουαλική καταπίεση των γυναικών είναι κοινωνική κατασκευή. Αλλά και η φύση προστάζει στις γυναίκες να είναι εκλεκτικές ως προς τον - τους εραστές τους, πολύ πιο εκλεκτικές από τους άντρες, γιατί έχουν διαφορετική βιολογία και ψυχοσύνθεση.
Να το πω απλά, ο άντρας βιολογικά καλέιται να πηγαίνει με όσο περισσότερες μπορεί. Για τη γυναίκα, αυτό δεν έχει νόημα. Τα θηλυκά ακολουθούν πολύ διαφορετικές βιολογικές στρατηγικές, που αν σας ενδιαφέρει το θέμα μπορώ να τις περιγράψω.
Φυσικά, δεν ακολουθούμε μόνο την πρωτόγονη φύση μας. Η κοινωνία και η θρησκεία έχουν μπερδέψει τα πράγματα. Αλλά αν δεν λαμβάνουμε υπόψιν και τη φύση μας, πάλι δυστυχείς θα είμαστε και δεν θα ξέρουμε τι μας φταίει.
Τα παλιά ζευγάρια μπορεί να λειτουργούσαν όπως τα περιγράφεις Φωτεινή, με τη γυναίκα να καταπιέζεται γιατί 1) έπρεπε να παντρευτεί όπωσδήποτε (μια και δεν εργαζόταν συνήθως) και 2) έτσι και παντρευόταν δεν μπορούσε να χωρίσει, αφού δεν είχε λεφτά.
Τα σημερινά (παντρεμένα) ζευγάρια όμως δεν κάνουν τις υποχωρήσεις που περιγράφεις, τουλάχιστον όχι στον ίδιο βαθμό. Ούτε και οι γυναίκες παριστάνουν τις οσίες μπας και παντρευτούν. Κι ούτε ανέχονται να έχει ο άντρας τους άλλη (εν γνώση τους) κι εκείνες να κάθονται να βλέπουν Ονούρ και Σεχραζάτ. Τους χωρίζουν.
Ομως! Είναι άλλο θέμα αυτό και τελείως άλλο να αντιγράφει η γυναίκα την αντρική συμπεριφορά (να πηγαίνει δηλ. με όποιον να ναι) πιστεύοντας ότι αφού υπάρχει ισότητα τότε υπάρχει και βιολογική ομοιότητα.
Δεν λέμε να παριστάνει κάποια τη μυξοπαρθένα και να ζητάει να της τάξουν γάμο ή σοβαρή σχέση για να κάτσει σε κάποιον. Αλλά και το άλλο άκρο, το να πηγαίνεις με το καλησπέρα και με όποιον να 'ναι, προβληματικό είναι κι αυτό.
Προβληματικό όχι από ηθική άποψη (δεν με αφορά η ηθική του καθενός) αλλά από καθαρά βιολογική άποψη.
Ναι, η σεξουαλική καταπίεση των γυναικών είναι κοινωνική κατασκευή. Αλλά και η φύση προστάζει στις γυναίκες να είναι εκλεκτικές ως προς τον - τους εραστές τους, πολύ πιο εκλεκτικές από τους άντρες, γιατί έχουν διαφορετική βιολογία και ψυχοσύνθεση.
Να το πω απλά, ο άντρας βιολογικά καλέιται να πηγαίνει με όσο περισσότερες μπορεί. Για τη γυναίκα, αυτό δεν έχει νόημα. Τα θηλυκά ακολουθούν πολύ διαφορετικές βιολογικές στρατηγικές, που αν σας ενδιαφέρει το θέμα μπορώ να τις περιγράψω.
Φυσικά, δεν ακολουθούμε μόνο την πρωτόγονη φύση μας. Η κοινωνία και η θρησκεία έχουν μπερδέψει τα πράγματα. Αλλά αν δεν λαμβάνουμε υπόψιν και τη φύση μας, πάλι δυστυχείς θα είμαστε και δεν θα ξέρουμε τι μας φταίει.
Εχει ενδιαφερον η συζητηση ,αν και πηρε διαφορετικη τροπη.
Η ερωτηση μου και το παραπανω κειμενο,εχει να κανει με το σεξ και μονο με αυτο ,μια και σε προηγουμενα κειμενα εχουμε πει ο καθενας την αποψη του ,για το πως θα λειτουργουσε ο καθενας και για πιο λογο.
Και ρωταω ξανα και με αφορμη αυτο που εγραψες.
Ειναι στην φυση της γυναικας να δημιουργει σχεσεις και να στηριζει αυτο τον δεσμο ,μεταξυ αντρας και γυναικας συναισθηματικα.
Αυτο ,τι ακριβως εξασφαλιζει?
Εξασφαλιζει και ενα συναισθηματικο υποβαθρο αν θελεις ,στην σεξουαλικη επαφη?
Αρα εχω σχεση,θελω σεξ ή θελει σεξ και ολη αυτη η διαδικασια θα γινετε ΠΑΝΤΑ,σε ενα κλιμα τρυφεροτητας,απαλοτητας ,φροντιδας και προδερμ?
Δεν εχει τυχει να μπαινεις σε μια διαδικασια να ικανοποιησεις τον αλλο,χωρις να εχεις διαθεση ή να περιοριζεσαι σε μια διαδικασια,που δεν σε ικανοποιει απολυτα?
Σε εμενα εχει συμβει και νομιζω και σε αλλες ,για να μην μπω οτι σε ολες εχει συμβει τουλαχιστον μια φορα και θεωρηθω υπερβολικη.
Οποτε εκεινη την στιγμη ,που λειτουργεις ετσι ,ειτε γιατι δεν εχεις διαθεση ,ειτε γιατι .......,γιατι τυπικα ακολουθεις το ρολο σου ,σαν γυναικα σε αντιθεση με αυτη ,που πει "σημερα θελω να κανω σεξ",βγει εξω,βρει καποιον και το κανει?
Νομιζω οτι η γυναικα λειτουργει επιλεκτικα ,μονο οταν θελει να κανει παιδια και μονο τοτε ,βιολογικα και ψυχολογικα εχει αλλες απαιτησεις,διορθωσε με αν κανω λαθος.
Απο εκει και περα ,αυτος ο κανονας ας πουμε,σχετικα με το πως λειτουργει ο αντρας σε αντιθεση με το πως λειτουργει η γυναικα γενικευεται.
Νομιζω οτι στην φαση της ζωης της,που η γυναικα δεν εχει σκοπο να κανει παιδια,δεν ακυρωνει την φυση της κανοντας τετοιου ειδους επιλογες ,οποτε αυτη η γενικευση ,ειναι προϊον κοινωνικων ,θρησκευτικων και αλλων πεποιθησεων.
Απο την αλλη,και οι αντρες ,που θελουν να κανουν οικογενεια λειτουργουν με αυτο τον τροπο.
Δεν θα επιδιωξουν να ερθουν σε επαφη με σκοπο την τεκνοποιηση για παραδειγμα με μια επαγγελματια ή με καποια που μπορει να μην της εχουν μεγαλη εκτιμηση.
Αρα στην ουσια,τα 2 φυλα ,νομιζω οτι λειτουργουν το ιδιο και οτι ολη αυτη η σαλτσα σχετικα με το τι βιολογικα και ψυχολογικα στεκει για την γυναικα ,σε αντιθεση ,με το τι κατα κανονα ισχυει για τον αντρα,εχει να κανει με την κοινωνικη δομη και κυριως με το γεγονος οτι οι αντρες,οσες σεξουαλικες επαφες και αν εχουν ,δεν υπαρχει κινδυνος να εγκυμονησουν ποτε(για τα παλια χρονια,τοτε που μητερες εκτος γαμου,ηταν ενα θεμα ταμπου).
Εχει ενδιαφερον η συζητηση ,αν και πηρε διαφορετικη τροπη.
Η ερωτηση μου και το παραπανω κειμενο,εχει να κανει με το σεξ και μονο με αυτο ,μια και σε προηγουμενα κειμενα εχουμε πει ο καθενας την αποψη του ,για το πως θα λειτουργουσε ο καθενας και για πιο λογο.
Και ρωταω ξανα και με αφορμη αυτο που εγραψες.
Ειναι στην φυση της γυναικας να δημιουργει σχεσεις και να στηριζει αυτο τον δεσμο ,μεταξυ αντρας και γυναικας συναισθηματικα.
Αρα εχω σχεση,θελω σεξ ή θελει σεξ και ολη αυτη η διαδικασια θα γινετε ΠΑΝΤΑ,σε ενα κλιμα τρυφεροτητας,απαλοτητας ,φροντιδας και προδερμ?
Δεν εχει τυχει να μπαινεις σε μια διαδικασια να ικανοποιησεις τον αλλο,χωρις να εχεις διαθεση ή να περιοριζεσαι σε μια διαδικασια,που δεν σε ικανοποιει απολυτα?
Σε εμενα εχει συμβει και νομιζω και σε αλλες ,για να μην μπω οτι σε ολες εχει συμβει τουλαχιστον μια φορα και θεωρηθω υπερβολικη.
Οποτε εκεινη την στιγμη ,που λειτουργεις ετσι ,ειτε γιατι δεν εχεις διαθεση ,ειτε γιατι .......,γιατι τυπικα ακολουθεις το ρολο σου ,σαν γυναικα σε αντιθεση με αυτη ,που πει "σημερα θελω να κανω σεξ",βγει εξω,βρει καποιον και το κανει?
Νομιζω οτι η γυναικα λειτουργει επιλεκτικα ,μονο οταν θελει να κανει παιδια και μονο τοτε ,βιολογικα και ψυχολογικα εχει αλλες απαιτησεις,διορθωσε με αν κανω λαθος.
Απο εκει και περα ,αυτος ο κανονας ας πουμε,σχετικα με το πως λειτουργει ο αντρας σε αντιθεση με το πως λειτουργει η γυναικα γενικευεται.
Νομιζω οτι στην φαση της ζωης της,που η γυναικα δεν εχει σκοπο να κανει παιδια,δεν ακυρωνει την φυση της κανοντας τετοιου ειδους επιλογες ,οποτε αυτη η γενικευση ,ειναι προϊον κοινωνικων ,θρησκευτικων και αλλων πεποιθησεων.
Απο την αλλη,και οι αντρες ,που θελουν να κανουν οικογενεια λειτουργουν με αυτο τον τροπο.
Δεν θα επιδιωξουν να ερθουν σε επαφη με σκοπο την τεκνοποιηση για παραδειγμα με μια επαγγελματια ή με καποια που μπορει να μην της εχουν μεγαλη εκτιμηση.
Αρα στην ουσια,τα 2 φυλα ,νομιζω οτι λειτουργουν το ιδιο και οτι ολη αυτη η σαλτσα σχετικα με το τι βιολογικα και ψυχολογικα στεκει για την γυναικα ,σε αντιθεση ,με το τι κατα κανονα ισχυει για τον αντρα,εχει να κανει με την κοινωνικη δομη και κυριως με το γεγονος οτι οι αντρες,οσες σεξουαλικες επαφες και αν εχουν ,δεν υπαρχει κινδυνος να εγκυμονησουν ποτε(για τα παλια χρονια,τοτε που μητερες εκτος γαμου,ηταν ενα θεμα ταμπου).
νομίζω ότι δεν είμαστε όλοι τόσο τυχεροί ώστε να κάνουμε κάποια σχέση.
μπορει να με πείτε οπισθοδρομική που δεν θέλω μόνο το σέξ αλλά παιδιά μεταξύ μας ας μην κοροϊδευώμαστε τελικά οι περισσότεροι μπορεί να κοιτάξουν την εμφάνιση αλλά μετρά και ο χαρακτήρας. Δεν νομιζετε
Αυτό ακριβώς είπα και στον παναγιώτη κάπου παραπάνω, δεν θυμάμαι τώρα ακριβώς που το είπα.
Οτι το υποσυνείδητό μας ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ότι εμείς είμαστε στο 2010 και έχουμε σχεδόν 100% αποτελεσματική αντισύλληψη και μπορούμε να επιλέξουμε αν θέλουμε παιδιά ή αν θέλουμε απλά μια φάση.
Γι αυτό και είναι λάθος (κατά τη γνώμη μου) και κάνει δυστυχείς τις γυναίκες που θέλουν "απλά μια φάση" με έναν - όποιον να ναι.
Ο βιολογικός μας προγραμματισμός μας υποδεικνύει να μην πηγαίνουμε με ένα όποιο να ναι αρσενικό, αλλά να επιλέγουμε το καλύτερο και το ισχυρότερο που μπορούμε να βρούμε, αυτό που μας εντυπωσιάζει και το θαυμάζουμε γιατί είναι αρκετά ισχυρό αρσενικό ώστε να μας προστατέψει από τα άγρια θηρία και να μας φέρει τροφή κλπ κλπ.
Και βέβαια, ο ίδιος προγραμματισμός μας υποδεικνύει να αλλάζουμε επίσης αυτό το αρσενικό με ένα ακόμα ισχυρότερο εάν δούμε ότι μπορούμε και μας παίρνει να το κάνουμε αυτό.
Φυσικά όλα αυτά γίνονται υποσυνείδητα, όπως ξαναείπα.
Αλλά αν αγνοούμε τη φύση μας και προσπαθούμε να πηγαίνουμε με όποιο αρσενικό τύχει να είναι εκεί γύρω, πάμε κόντρα στη φύση μας και αυτό μας βγαίνει σε ένα εσωτερικό κενό μετά.
Και ναι, ΟΥΤΕ ΤΟ ΑΠΛΟ ΣΕΞ δεν μπορεί να είναι καλό με ένα αρσενικό που δεν ποθείς, που δεν θαυμάζεις και που δεν το αισθάνεσαι αρκετά ισχυρό ώστε να κυριαρχήσει επάνω σου, έστω κι αν αυτό είναι μόνο για μισή ώρα και δεν ξανασυμβεί παρά μια φορά. Γιατί ο προγραμματισμός σου, από βιολογική άποψη, δεν είναι να κάνεις μια αρπαχτή για μισή ώρα, αλλά να βρίσκεις κάποιον που να σε προστατεύει για πολύ καιρό (για 2-3 χρόνια τουλάχιστον).
Δεν ξέρω αν τα περιγράφω καλά κι αν γίνομαι αντιληπτή.
Αρα στην ουσια,τα 2 φυλα ,νομιζω οτι λειτουργουν το ιδιο
Μα όχι, εδώ είναι που διαφωνώ κάθετα. Οι άντρες θέλουν να πάνε με όσες περισσότερες μπορούν (αρκεί να είναι νέες και όμορφες = γόνιμες).
Οι γυναίκες θέλουν έναν άντρα που να είναι ισχυρό αρσενικό για να τις προστατεύει, τουλάχιστον για 3 χρόνια (όσο έκανε να "ξεπεταχτεί" το πρωτόγονο παιδί). Κι έναν άντρα με καλό σπέρμα, για να κάνουν γερό παιδί (οι δυο αυτοί άντρες ιδανικά ταυτίζονται στο πρόσωπο ενός, αλλά όχι πάντα).
Για τη γυναίκα το να πηγαίνει με άλλον άντρα κάθε μέρα είναι "βιολογικό ξόδεμα". Αρκούν (βιολογικά μιλώντας πάντα) ένας ή δυο κάθε 2-3 χρόνια, αρκεί να είναι οι καλύτεροι που μπορεί να βρει (ο καλύτερος σπερματοδότης και ο καλύτερος προστάτης). Δεν είναι τυχαίο που όλες οι έρευνες δείχνουν ότι αυτό που λέμε "έρωτας" κρατάει 2 με 3 χρόνια ακριβώς. Είναι ακριβώς το χρονικό διάστημα μέχρι να συλλάβει, να κυοφορήσει και να θηλάσει η πρωτόγονη γυναίκα.
Αυτά τουλάχιστον μας διδάσκει η βιολογία.
Η θρησκεία διδάσκει άλλα πράγματα, ας μην την ανακατέψουμε.
Κι ο σύγχρονος πολιτισμός διδάσκει άλλα πράγματα.
Εγώ λέω τι μας λέει η βιολογία των οργανισμών μας.
Η ισότητα των 2 φύλων δεν συνεπάγεται και σεξουαλική ομοιότητα. Αν δεν το αποδεκτούμε αυτό, κάτι θα μας φταίει συνέχεια.
Θα μου πεις και τι θα γίνει τώρα, αν το ένα φύλο θέλει σχέσεις 2-3 ετών και το άλλο αρπαχτές κάθε μέρα;
Μα εδώ ακριβώς είναι το πρόβλημα συνύπαρξης των δύο φύλων, και από τη διαφορετική μας βιολογική κατασκευή ξεκινούν και τα προβλήματα σχέσεων.
Για να μην μιλήσω για τις μεταγενέστερες επιταγές της θρησκείας, της κοινωνίας, της οικογένειας, της κουλτούρας.
Είναι λογικό να έχουμε τόσα προβλήματα σχέσεων, αφού δεν σεβόμαστε τις βιολογικές μας ανάγκες.
Γι αυτό κάθε κοινωνικό μοντέλο οργάνωσης σχέσεων αποτυγχάνει παταγωδώς μετά από κάποια χρόνια ή κάποιους αιώνες.
Δεν ξέρω ποιό μοντέλο θα μπορέσει να επικρατήσει αργότερα.
Πάντως, το να δούμε γυναίκες να πηγαίνουν με άλλον άντρα κάθε βράδυ και να είναι ευτυχείς γι' αυτό, δεν το θεωρώ καθόλου πιθανό ως μοντέλο.
Και για να σου απαντήσω και σε αυτό. Ολες οι έρευνες δείχνουν ότι...οι άντρες είναι αυτοί που ερωτεύονται κυρίως (όταν ερωτεύονται).
Αυτό εξασφαλίζει την προστασία της γυναίκας για 3 χρόνια τουλάχιστον από το πιο ισχυρό αρσενικό. Οτι για 3 χρόνια θα φροντίζει εκείνην και δεν θα έχει μάτια για άλλη, που λένε.
Οι γυναίκες ζητούν συναίσθημα από τον άντρα, δηλαδή την εξασφάλιση της προστασίας τους. Δεν το παρέχουν όμως, τουλάχιστον όχι όσο διατείνονται λεκτικά (σε αντίθεση με όλα όσα μας λένε τα θρησκευτικά και κοινωνικά πρότυπα).
Μιλαω για έρευνες που έχουν γίνει με τομογραφίες εγκεφάλου, και ξεχωρίζουν πότε λέμε άλήθεια και πότε ψευδόμαστε.
Και οι έρευνες δείχνουν πεντακάθαρα ότι οι βιοχημικές αλλοιώσεις του έρωτα συμβαίνουν κυρίως στο αρσενικό, ενώ το θηλυκό έχει πολύ πιο ήπιες αντιδράσεις (ενω λεκτικά λέει το αντίθετο).
Αυτό ακριβώς είπα και στον παναγιώτη κάπου παραπάνω, δεν θυμάμαι τώρα ακριβώς που το είπα.
Οτι το υποσυνείδητό μας ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ότι εμείς είμαστε στο 2010 και έχουμε σχεδόν 100% αποτελεσματική αντισύλληψη και μπορούμε να επιλέξουμε αν θέλουμε παιδιά ή αν θέλουμε απλά μια φάση.
Γι αυτό και είναι λάθος (κατά τη γνώμη μου) και κάνει δυστυχείς τις γυναίκες που θέλουν "απλά μια φάση" με έναν - όποιον να ναι.
Ο βιολογικός μας προγραμματισμός μας υποδεικνύει να μην πηγαίνουμε με ένα όποιο να ναι αρσενικό, αλλά να επιλέγουμε το καλύτερο και το ισχυρότερο που μπορούμε να βρούμε, αυτό που μας εντυπωσιάζει και το θαυμάζουμε γιατί είναι αρκετά ισχυρό αρσενικό ώστε να μας προστατέψει από τα άγρια θηρία και να μας φέρει τροφή κλπ κλπ.
Και βέβαια, ο ίδιος προγραμματισμός μας υποδεικνύει να αλλάζουμε επίσης αυτό το αρσενικό με ένα ακόμα ισχυρότερο εάν δούμε ότι μπορούμε και μας παίρνει να το κάνουμε αυτό.
Αλλά αν αγνοούμε τη φύση μας και προσπαθούμε να πηγαίνουμε με όποιο αρσενικό τύχει να είναι εκεί γύρω, πάμε κόντρα στη φύση μας και αυτό μας βγαίνει σε ένα εσωτερικό κενό μετά.
Και ναι, ΟΥΤΕ ΤΟ ΑΠΛΟ ΣΕΞ δεν μπορεί να είναι καλό με ένα αρσενικό που δεν ποθείς, που δεν θαυμάζεις και που δεν το αισθάνεσαι αρκετά ισχυρό ώστε να κυριαρχήσει επάνω σου, έστω κι αν αυτό είναι μόνο για μισή ώρα και δεν ξανασυμβεί παρά μια φορά. Γιατί ο προγραμματισμός σου, από βιολογική άποψη, δεν είναι να κάνεις μια αρπαχτή για μισή ώρα, αλλά να βρίσκεις κάποιον που να σε προστατεύει για πολύ καιρό (για 2-3 χρόνια τουλάχιστον).
συμφωνώ απόλυτα
Εφ οσον το ιντερνετ εχει γινει προεκταση της καθημερινοτητας μας και στην ουσια μια μικρογραφια του κοσμου, καποιος που γνωριζει κοσμο και στην καθημερινοτητα του εκτος ιντερνετ, λογικο ειναι να γνωριζει και εδω... Απολυτως φυσιολογικο... Απλα αυτοι που ζουν μεσα στην ανωνυμια του διαδικτυου λεγοντας ψεμματα, οι σχεσεις που δημιουργουν παραμενουν στο διαδικτυο.
:xup: :hi5:
νομίζω ότι δεν είμαστε όλοι τόσο τυχεροί ώστε να κάνουμε κάποια σχέση.
μπορει να με πείτε οπισθοδρομική που δεν θέλω μόνο το σέξ αλλά παιδιά μεταξύ μας ας μην κοροϊδευώμαστε τελικά οι περισσότεροι μπορεί να κοιτάξουν την εμφάνιση αλλά μετρά και ο χαρακτήρας. Δεν νομιζετε
Ο χαρακτηρας διαμορφωνεται ,οσο ζεις και αναπνεεις μεσα απο τις εμπειριες.
Σκοπος ειναι οι εμπειριες σου ,να μην ερχονται σε αντιθεση με τα θελω σου,αυτο για εμενα ειναι ηθικη ,πανω απο ολα απεναντι στον εαυτο μας.
Οποτε φιλικη συμβουλη,κανε οτι νιωθεις......αν νιωθεις οτι δεν θελεις σεξ,μην κανεις,οπως και καποιος αλλος μπορει να μην θελει σχεση ,οποτε θα ηταν χυδαιο να τον βαλουμε σε μια διαδικασια που δεν θελει.
Απο εκει και περα,οταν προκυψει αυτο που ζητας στην ζωη σου,θα ειναι το παρον σου ,την συγκεκριμενη εκεινη χρονικη περιοδο ,μην επιτρεψεις κανενας να γινει κριτης του παρελθοντος σου ,ουτε διαμορφωτης του μελλοντος.
Αυτο οντως ειναι αδυναμια χαρακτηρα και κανενας δεν θα το εβλεπε θετικα ,νομιζω.
Οτι διατυπωνω σαν αποψη ,να ξεκαθαρισω οτι δεν προερχεται απο βιβλια, την παραπανω αποψη απο την αλλη ,την εχω διαβασει στο παρελθον και δεν συμφωνω καθολου με αυτη.
Καταρχην,εχουμε παψει απο καιρο να ζουμε στην ζουγκλα ,εχουμε κατεβει απο τα δεντρα και σωματικα συμφωνα με τον Δαρβινο,εχουμε υποστει αρκετες αλλαγες για να ειμαστε οι ανθρωποι του σημερα.
Οποτε βρισκω οτι ειναι λιγο παραλογο να υποστηριξουμε ,οτι εστω και υποσυνειδητα ,μετα απο τοσους αιωνες ,παραμενουμε εκεινα τα ζωα ,που ειμασταν παλια.
Αν μπορουμε να αντλησουμε μια εικονα ,για το πως λειτουργουσαμε τοτε ,θα την αντλουσαμε απο την φυση.
Παρα το γεγονος οτι σεξουαλικα και τα ζωα ,εχουν διαφορετικες αντιδρασεις και μπορεις να διαπιστωσεις αλλαγες ,απο ειδος σε ειδος,γενικα ισχυει το εξης ,νομιζω.
Το ισχυρο αρσενικο ,τεκνοποιει ολα τα θηλυκα ή τουλαχιστον τα περισσοτερα και εκει σταματαει ο ρολος του.
Τα λιγοτερα ισχυρα αρσενικα ζευγαρωνουν απο τυχη ή στην ζουλα με κινδυνο την ζωη τους μερικες φορες.
Αν υποθεσω οτι αυτο ,μπορει να ηταν η πραγματικοτητα του ανθρωπου αιωνες πριν λοιπον ή μερος αυτου,θα πρεπει να ακυρωσουμε εντελως το ενδεχομενο ,οτι μπορει καποια να γοητευτει απο την εξυπναδα καποιου ή το ηθος του ή......
Απο την αλλη ,οι γυναικες θα επρεπε να αισθανονται ικανοποιημενες εαν τις τεκνοποιησει το ισχυρο αρσενικο ,ακομα και αν μετα τα 3 χρονια ή και πιο νωρις μεινουν μονες.
Δεν ξερω τι ηταν πραγματικοτητα του παρελθοντος,αλλα σιγουρα αυτο δεν ειναι η πραγματικοτητα στο παρον.
Αν υποθεσουμε λοιπον οτι το υποσυνειδητο ,ειναι μια σταθεση παραμετρος ,στο περασμα του χρονου ,θα πρεπει να αιτιολογηθουν κοινωνικες συνηθειες ,οπως ο γαμος, η απαιτηση απο τον συντροφο μας να ειναι πιστος, η αναγκη για σεξουαλικη επαφη που ειναι ανεξαρτητη απο την επιθυμια να αποκτησουμε παιδια,η προσπαθεια του αντρα κατα την σεξουαλικη επαφη να μην τεκνοποιησει την γυναικα(μια και θεωρητικα ,συμφωνα με αυτη την θεωρια,αυτος πρεπει να ειναι ο σκοπος του) κ.ο.κ
Μα όχι, εδώ είναι που διαφωνώ κάθετα. Οι άντρες θέλουν να πάνε με όσες περισσότερες μπορούν (αρκεί να είναι νέες και όμορφες = γόνιμες).
Οι γυναίκες θέλουν έναν άντρα που να είναι ισχυρό αρσενικό για να τις προστατεύει, τουλάχιστον για 3 χρόνια (όσο έκανε να "ξεπεταχτεί" το πρωτόγονο παιδί). Κι έναν άντρα με καλό σπέρμα, για να κάνουν γερό παιδί (οι δυο αυτοί άντρες ιδανικά ταυτίζονται στο πρόσωπο ενός, αλλά όχι πάντα).
Για τη γυναίκα το να πηγαίνει με άλλον άντρα κάθε μέρα είναι "βιολογικό ξόδεμα". Αρκούν (βιολογικά μιλώντας πάντα) ένας ή δυο κάθε 2-3 χρόνια, αρκεί να είναι οι καλύτεροι που μπορεί να βρει (ο καλύτερος σπερματοδότης και ο καλύτερος προστάτης). Δεν είναι τυχαίο που όλες οι έρευνες δείχνουν ότι αυτό που λέμε "έρωτας" κρατάει 2 με 3 χρόνια ακριβώς. Είναι ακριβώς το χρονικό διάστημα μέχρι να συλλάβει, να κυοφορήσει και να θηλάσει η πρωτόγονη γυναίκα.
Αυτά τουλάχιστον μας διδάσκει η βιολογία.
Η θρησκεία διδάσκει άλλα πράγματα, ας μην την ανακατέψουμε.
Κι ο σύγχρονος πολιτισμός διδάσκει άλλα πράγματα.
Εγώ λέω τι μας λέει η βιολογία των οργανισμών μας.
Η ισότητα των 2 φύλων δεν συνεπάγεται και σεξουαλική ομοιότητα. Αν δεν το αποδεκτούμε αυτό, κάτι θα μας φταίει συνέχεια.
Ολα αυτα για το χρονικο διαστημα που η γυναικα θελει να τεκνοποιησει,η καθε σεξουαλικη επαφη της γυναικας συνεπαγεται και επιθυμια να τεκνοποιησει δηλαδη?
Με αυτη την λογικη ,οι γυναικες μετα τα 50 ή 60 δεν θα επρεπε να εχουν καμια σεξουαλικη επιθυμια,σε αντιθεση με τους αντρες που ακομα και σε μεγαλυτερες ηλικιες παραγουν σπερματοζωαρια,οποτε μπορει να θεωρηθουν δοτες.
Εξακολουθω να πιστευω αυτο που λες ,οτι δηλαδη η γυναικα πραγματικα ενδιαφερεται για την ποιοτητα ή την δυναμικη του αντρα που εχει σεξουαλικη επαφη ,μονο εαν εχει σκοπο αυτος ο αντρας να γινει ο πατερας των παιδιων της και ΜΟΝΟ τοτε.
Ερωτηση: οι γυναικες που ειναι σε ενδιαφερουσα ή οι γυναικες που ειναι μητερες μικρων παιδιων ,στο διαστημα που οριζει η βιολογια (2,3 χρονια),δεν εχουν σεξουαλικη επιθυμια?
Αν ναι,πως το αιτιολογει η βιολογια,αφου ο σκοπος εχει επιτευχθει ενω παραλληλα το χρονικο οριο των 2ή 3 ετων εχει ελαχιστοποιηθει επικινδυνα ,σε βαθμο που σε μια νεα εγκυμοσυνη ,με βαση την βιολογια,υπαρχει κινδυνος η γυναικα να βρεθει χωρις συντροφο?
Δεν ξερω τι ηταν πραγματικοτητα του παρελθοντος,αλλα σιγουρα αυτο δεν ειναι η πραγματικοτητα στο παρον.
Αν υποθεσουμε λοιπον οτι το υποσυνειδητο ,ειναι μια σταθεση παραμετρος ,στο περασμα του χρονου ,θα πρεπει να αιτιολογηθουν κοινωνικες συνηθειες ,οπως ο γαμος, η απαιτηση απο τον συντροφο μας να ειναι πιστος, η αναγκη για σεξουαλικη επαφη που ειναι ανεξαρτητη απο την επιθυμια να αποκτησουμε παιδια,η προσπαθεια του αντρα κατα την σεξουαλικη επαφη να μην τεκνοποιησει την γυναικα(μια και θεωρητικα ,συμφωνα με αυτη την θεωρια,αυτος πρεπει να ειναι ο σκοπος του) κ.ο.κ
Οπως είπα και πριν, το παρόν είναι ένα μίγμα βιολογίας, θρησκευτικών και κοινωνικών επιταγών. Εγώ σχολίασα τη βιολογία, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε τη ζωώδη φύση μας.
Από κει και πέρα, ο γάμος, η πίστη, η συχνότητα των επαφών και όλα αυτά είναι αποτέλεσμα κοινωνικών και θρησκευτικών αντιλήψεων.
Αυτές αλλάζουν με το πέρασμα του χρόνου ή από κοινωνία σε κοινωνία. Είναι λογικό ότι άλλες αντιλήψεις θα έχει μια γυναίκα που θα έχει μεγαλώσει σε θέοσεβούμενο περιβάλλον, άλλες μια γυναίκα στο σύγχρονο Ιράν και στη σύγχρονη Σομαλία ή το Σουδάν με τις κλειτοριδεκτομές, άλλες μια γυναίκα που μεγαλώνει στην Ελλάδα και άλλες στη Δανία ή στη Νέα Υόρκη.
Τώρα, αν αλλάζει το ζώο μέσα μας....χμ. Αλλάζει βέβαια, εξελίσσεται, αλλά όχι τόσο όσο νομίζουμε ή όχι τόσο γρήγορα όσο νομίζουμε.
Εγώ πιστεύω ότι κάτω από το επιφανειακό στρώμα του πολιτισμού, της θρησκείας και της κοινωνίας είμαστε ζώα (όχι με την κακή έννοια πάντα) και όσες προσπάθειες και να κάνουμε για να είμαστε κοινωνικά αρεστοί, το ζώο μέσα μας διαμαρτύρεται.
Ολα αυτα για το χρονικο διαστημα που η γυναικα θελει να τεκνοποιησει,η καθε σεξουαλικη επαφη της γυναικας συνεπαγεται και επιθυμια να τεκνοποιησει δηλαδη?
Με αυτη την λογικη ,οι γυναικες μετα τα 50 ή 60 δεν θα επρεπε να εχουν καμια σεξουαλικη επιθυμια,σε αντιθεση με τους αντρες που ακομα και σε μεγαλυτερες ηλικιες παραγουν σπερματοζωαρια,οποτε μπορει να θεωρηθουν δοτες.
Υποσυνείδητα ναι, θέλουμε να τεκνοποιήσουμε, ακόμα κι αν συνειδητά δεν θέλουμε να κάνουμε παιδιά (όπως εγώ πχ). Είναι γνωστό ότι έχουμε πολύ μεγαλύτερη επιθυμία στο μέσον του κύκλου (ημέρες ωορρηξίας) ακόμα κι αν συνειδητά δεν ξέρουμε ότι είμαστε στην ωορρηξία.
Τώρα για την επιθυμία των γυναικών μετά τα 50 δεν ξέρω τι γίνεται στ' αλήθεια. Απ όσα έχω διαβάσει, ναι υπάρχουν επιθυμίες σε αμφότερα τα φύλα ως τα γεράματά τους. Ομως, θα σου πω τι πιστεύω από βιολογική άποψη.
Νομίζω ότι η βιολογική μας κατασκευή μας πρόσταζε να πεθάνουμε ήδη από τα 40-45, όπως έκαναν οι πρωτόγονοι και δεν είχε καν προβλεφθεί στον πρωτόγονο άνθρωπο να ζει πέρα από αυτό το όριο. Οπότε - η βιολογία μας πάντα - δεν έχει προβλέψει την αναπαραγωγή, την επιθυμία, τη ζωή την ίδια μετά τα 50.
Η ζωή μετά τα 50 από βιολογική άποψη είναι παραλογισμός, αφού υποτίθεται έχεις φέρει στον κόσμο τα παιδιά σου και τα έχεις μεγαλώσει, άρα δεν χρειάζεται να ζεις άλλο. (κι αυτό ισχύει και για τους άντρες και για τις γυναίκες).
Αυτό δεν σημαίνει πως δεν ζούμε και δεν έχουμε επιθυμίες μετά τα 50. Και ζούμε και έχουμε επιθυμίες, απλά αυτό δεν είχε προβλεφθεί για τον πρωτόγονο άνθρωπο.
Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητή, ότι αναλύω το θέμα από καθαρά ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ άποψη.
Ο πολιτισμός μας σήμερα απέχει πολύ από την πρωτόγονη βιολογία.
Απλώς λέω ότι δεν μπορούμε να εξετάζουμε μόνο τις θρησκευτικές και κοινωνικές επιταγές και να αγνοούμε τη βολογία, την πρωτόγονη έστω βιολογία και να πιστεύουμε ότι άντρες και γυναίκες μπορούν να λειτουργήσουν με τον ίδιο τρόπο αρκεί να αποδεσμευτούν από τις κοινωνικές συμβάσεις.
Ερωτηση: οι γυναικες που ειναι σε ενδιαφερουσα ή οι γυναικες που ειναι μητερες μικρων παιδιων ,στο διαστημα που οριζει η βιολογια (2,3 χρονια),δεν εχουν σεξουαλικη επιθυμια?
Αν ναι,πως το αιτιολογει η βιολογια,αφου ο σκοπος εχει επιτευχθει ενω παραλληλα το χρονικο οριο των 2ή 3 ετων εχει ελαχιστοποιηθει επικινδυνα ,σε βαθμο που σε μια νεα εγκυμοσυνη ,με βαση την βιολογια,υπαρχει κινδυνος η γυναικα να βρεθει χωρις συντροφο?
Η σεξουαλική επιθυμία κατά την εγκυμοσύνη, που όντως φαίνεται να υπάρχει και σε μερικές περιπτώσεις είναι αυξημένη κιόλας, εξηγείται βιολογικά από το ότι τότε ακριβώς το θηλυκό είναι πολύ ευάλωτο και χρειάζεται το ισχυρό αρσενικό που θα την προστατέψει, άρα του προσφέρει σεξ, και μπόλικο κιόλας για να μείνει κοντά της.
Μετά τη γέννα, τα επίπεδα προλακτίνης (η ορμόνη που είναι υπεύθυνη για την παραγωγή γάλακτος) αυξάνονται τόσο δραματικά που αποτελούν ένα φυσικό αντισυλληπτικό. Παλιά που θηλάζανε οι γυναίκες για περισσότερο από ένα χρόνο, η προλακτίνη συνήθως τις απέτρεπε από το να συλλάβουν πάλι για μια ολόκληρη χρονιά. Γι αυτό είχαμε γέννες όχι κάθε χρόνο συνήθως αλλά κάθε 2 χρόνια.
Ετσι έχουμε: 9 μήνες κυοφορίας, 1 με 1,5 χρόνο αντισύλληψης με προλακτίνη, και βάλε και τουλάχιστον 2-3 μήνες για την πρώτη σύλληψη και πάμε ακριβώς στα 2 μιση με 3 χρόνια που όλα δείχνουν ότι είναι και το χρονικό διάστημα που κρατάει ο έρωτας!
Διότι μετά την τριετία τα ζευγάρια άλλαζαν, με πρωτοβουλία της γυναίκας, που επέλεγε άλλο σπερματοδότη και προστάτη για το επόμενο παιδί...
Εκτός αν ο σπερματοδότης-προστάτης υπ.αριθμόν 1 ήταν πάρα πολύ ισχυρό αρσενικό, πχ ο αρχηγός της ομάδας-φυλής κλπ.
ΞΑΝΑΛΕΩ ότι προφανώς και ζούμε στο 2010 και δεν λειτουργούμε όπως στην προιστορία, απλώς πρέπει να ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠΟΨΙΝ ΜΑΣ, τις βιολογικές αρχές του ζευγαρώματος των θηλαστικών προτού πιστέψουμε ότι αρσενικά και θηλυκά μπορούν να λειτουργήσουν ακριβώς με τον ίδιο σεξουαλικό τρόπο...
Αυτο οντως ειναι αδυναμια χαρακτηρα και κανενας δεν θα το εβλεπε θετικα ,νομιζω.[/quote]
Οπως είπα και πριν, το παρόν είναι ένα μίγμα βιολογίας, θρησκευτικών και κοινωνικών επιταγών. Εγώ σχολίασα τη βιολογία, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε τη ζωώδη φύση μας.
Από κει και πέρα, ο γάμος, η πίστη, η συχνότητα των επαφών και όλα αυτά είναι αποτέλεσμα κοινωνικών και θρησκευτικών αντιλήψεων.
Αυτές αλλάζουν με το πέρασμα του χρόνου ή από κοινωνία σε κοινωνία. Είναι λογικό ότι άλλες αντιλήψεις θα έχει μια γυναίκα που θα έχει μεγαλώσει σε θέοσεβούμενο περιβάλλον, άλλες μια γυναίκα στο σύγχρονο Ιράν και στη σύγχρονη Σομαλία ή το Σουδάν με τις κλειτοριδεκτομές, άλλες μια γυναίκα που μεγαλώνει στην Ελλάδα και άλλες στη Δανία ή στη Νέα Υόρκη.
Τώρα, αν αλλάζει το ζώο μέσα μας....χμ. Αλλάζει βέβαια, εξελίσσεται, αλλά όχι τόσο όσο νομίζουμε ή όχι τόσο γρήγορα όσο νομίζουμε.
Εγώ πιστεύω ότι κάτω από το επιφανειακό στρώμα του πολιτισμού, της θρησκείας και της κοινωνίας είμαστε ζώα (όχι με την κακή έννοια πάντα) και όσες προσπάθειες και να κάνουμε για να είμαστε κοινωνικά αρεστοί, το ζώο μέσα μας διαμαρτύρεται.
Ερχεσαι λιγο στα λογια μου.
Αν βιολογικα εχουμε καποιες τασεις ,που μπορουν να καθοριστουν μεσα απο κανονες,πως αιτιολογεις οτι οι κανονες και οι τασεις των ανθρωπων δεν συμπιπτουν?
Θα το θεσω αλλιως,ενα ατομο που ανηκει σε αυστηρα θρησκοληπτη οικογενεια,η κοπελα δεν πρεπει να εχει σεξουαλικη επαφη πριν τον γαμο(το οριζει η θρησκεια),πρεπει να κανει οικογενεια για να κανει παιδι(το οριζει η κοινωνια -θρησκεια),αρα δεν εχει σεξουαλικες αναγκες απο τα 16,17 που γυναικα ειναι ετοιμη να εχει σεξουαλικες επαφες????????
Η απαντηση ειναι οχι φυσικα,η γυναικα εχει σεξουαλικη αναγκη ,βιολογικα απο αυτη την ηλικια,ανεξαρτητα με το τι καθοριζει η θρησκεια και η κοινωνια,απλα ζωντας κατω απο συγκεκριμενες καταστασεις και συνθηκες,ακυρωνει τις αναγκες της.
Και τωρα σου λεω το αντιθετο.
Συμφωνα με την θεωρια που αναφερεις,η γυναικα θελει το ισχυρο αρσενικο τουλαχιστον 3 χρονια στο πλευρο της μεχρι να μεγαλωσουν τα μικρα της,αυτο λεει αυτη η θεωρια.
Και ρωταω ,δηλαδη στα 3 χρονια μετα την γεννηση του παιδιου της,δεν εχει σεξουαλικες αναγκες?
Η σεξουαλικη επαφη ,μπορει να προκαλεσει ακομα μια εγκυμοσυνη? και αν ναι ,τι γινεται? παρατεινεται η προθεσμια των 3 ετων που οριζει αυτη η θεωρια?
Η γατα μου οταν ζευγαρωνει ,δεν ξαναζευγαρωνει ,μεχρι να ανεξαρτητοποιηθουν τα μικρα της.
Αυτο μπορει να το διαπιστωσεις στα ζωα,υπαρχει συγκεκριμενη περιοδος που ζευγαρωνουν πολλα απο αυτα και ο κυκλος ολοκληρωνεται οταν ανεξαρτητοποιηθουν τα μικρα ,ποτε νωριτερα.
Αν υποθεσω οτι ενας τετοιος κανονας ισχυει και για τους ανθρωπους,θα επρεπε να μπορεις να το παρατηρησεις και στον εαυτο σου και στους συνανθρωπους σου.
Για αυτο πιστευω οτι αυτη η θεωρια δεν στεκει ,και η σεξουαλικη ορμη ,για παραδειγμα,δεν μπορει να υποστηριζει καποιος οτι ειναι προϊον κουλτουρας για παραδειγμα ή κοινωνικων προτυπων.
Ο τροπος που εκδηλωνεται ,αν εκδηλωνεται ειναι προϊον κουλτουρας κοινωνικων κανονων κ.λπ,η αναγκη ,σαν αναγκη καθαρα ,δεν ειναι.
Νομίζω ότι επαναλαμβανόμαστε από ένα σημείο και μετά.
Εγώ εξήγησα ότι οι βιολογικές μας καταβολές είναι τέτοιες που, ακόμα κι αν σταματήσουν να υπάρχουν οι θρησκευτικοί και κοινωνικοί περιορισμοί, δεν θα συμπεριφέρονται το ίδιο οι άντρες και οι γυναίκες.
Ο άντρας ιδανικά θέλει να έχει άλλη κάθε βράδυ, και η γυναίκα ιδανικά θέλει 2 - 3 (αλλά τους καλύτερους του είδους) κάθε 2-3 χρόνια.
Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι το έχουν αυτό το (βιολογικό) ιδανικό, ούτε οι μεν ούτε οι δε. Ο Μπραντ Πιτ ενδεχομένως το έχει, το ίδιο και η Αντζελίνα Ζολί. Ο Μήτσος και η Σούλα από τα Πετράλωνα δεν το έχουν.
Αλλά αν αφήναμε το Μήτσο και τη Σούλα ελεύθερους και τους δίναμε χρήματα και καλή εμφάνιση και νιάτα και τους λέγαμε κάντε ό,τι θέλετε, ο μεν Μήτσος θα έψαχνε να βρει σε ένα χρόνο 50 ή 100 πολύ όμορφες και νέες γυναίκες γυναίκες ταυτόχρονα, ενώ η Σούλα θα έψαχνε για 2 πολύ ισχυρούς άντρες, ας πούμε τον Κλούνι και τον Μπραντ Πιτ.
Δεν πιστεύω ότι η Σούλα θα έψαχνε να βρει 50 ή 100 τυχαίους άντρες σε ένα χρόνο, ακόμα κι αν της έλεγε ο παπάς της ενορίας να το κάνει κι ότι έτσι πρέπει.
Δεν μπορώ να το αναλύσω άλλο, κουράστηκα, συγγνώμη.
Καταλαβαίνω ότι εσύ πιστεύεις πως όλα είναι προιόν της κοινωνικής πίεσης, αλλά δεν είναι έτσι.
Το αρσενικό και το θηλυκό διαφέρουν βιολογικά.
Η Κάρλα Μπρούνι μπορούσε να έχει παρά πολλούς άντρες, και είχε φυσικά στο παρελθόν, έψαχνε όμως να βρει τον πρόεδρο της Γαλλίας.
Ολες οι πολύ όμορφες γυναίκες βρίσκουν τους πιο πλούσιους και ισχυρούς άντρες που μπορούν. Δεν ξοδεύουν τη βιολογική τους επιθυμία από δω κι από κεί, όπως κάνουν οι άντρες.
Δεν λέω ότι δεν υπάρχει επιθυμία. Λέω ότι στοχοποιείται σε συγκεκριμένα πράγματα, τόσο από τους άντρες όσο και από τις γυναίκες.
Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι το έχουν αυτό το (βιολογικό) ιδανικό, ούτε οι μεν ούτε οι δε. Ο Μπραντ Πιτ ενδεχομένως το έχει, το ίδιο και η Αντζελίνα Ζολί. Ο Μήτσος και η Σούλα από τα Πετράλωνα δεν το έχουν.
Α Σοφία τα τελευταία χρόνια τα Πετράλωνα έχουν εξελιχθεί στο τομέα αυτό σε Hollywood!
Οι δρόμοι μας σφίζουν απο ερωτισμό, believe me :mrgreen:
Απλα διαφωνουμε .
Οπως ο αντρας στα 20,θα ψαχνει την εμπειρια,στα 30 μπορει να βαρεθει και να θελει κατι σοβαρο,οποτε θα επικεντρωθει σε μια γυναικα ,με συγκεκριμενες προδιαγραφες ,για αυτο που θελει να κανει(οικογενεια).
Ετσι θα αντιδρασει και η γυναικα.
Απλα η γυναικα σε αντιθεση με το παρελθον ,δεν επιβαρυνεται πλεον ,απο το τι ειναι κοινωνικο σωστο ,κατι που γινοταν στο παρελθον.
Ο αντρας δεν ειχε περιορισμους,η γυναικα ειχε ,με αποτελεσμα το σταδιο του πειραματισμου να θεωρουν πλεον οτι εναντιωνεται στην φυση της γυναικας.
Η σεξουαλική επιθυμία κατά την εγκυμοσύνη, που όντως φαίνεται να υπάρχει και σε μερικές περιπτώσεις είναι αυξημένη κιόλας, εξηγείται βιολογικά από το ότι τότε ακριβώς το θηλυκό είναι πολύ ευάλωτο και χρειάζεται το ισχυρό αρσενικό που θα την προστατέψει, άρα του προσφέρει σεξ, και μπόλικο κιόλας για να μείνει κοντά της.
Μετά τη γέννα, τα επίπεδα προλακτίνης (η ορμόνη που είναι υπεύθυνη για την παραγωγή γάλακτος) αυξάνονται τόσο δραματικά που αποτελούν ένα φυσικό αντισυλληπτικό. Παλιά που θηλάζανε οι γυναίκες για περισσότερο από ένα χρόνο, η προλακτίνη συνήθως τις απέτρεπε από το να συλλάβουν πάλι για μια ολόκληρη χρονιά. Γι αυτό είχαμε γέννες όχι κάθε χρόνο συνήθως αλλά κάθε 2 χρόνια.
Ετσι έχουμε: 9 μήνες κυοφορίας, 1 με 1,5 χρόνο αντισύλληψης με προλακτίνη, και βάλε και τουλάχιστον 2-3 μήνες για την πρώτη σύλληψη και πάμε ακριβώς στα 2 μιση με 3 χρόνια που όλα δείχνουν ότι είναι και το χρονικό διάστημα που κρατάει ο έρωτας!
Διότι μετά την τριετία τα ζευγάρια άλλαζαν, με πρωτοβουλία της γυναίκας, που επέλεγε άλλο σπερματοδότη και προστάτη για το επόμενο παιδί...
Εκτός αν ο σπερματοδότης-προστάτης υπ.αριθμόν 1 ήταν πάρα πολύ ισχυρό αρσενικό, πχ ο αρχηγός της ομάδας-φυλής κλπ.
ΞΑΝΑΛΕΩ ότι προφανώς και ζούμε στο 2010 και δεν λειτουργούμε όπως στην προιστορία, απλώς πρέπει να ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠΟΨΙΝ ΜΑΣ, τις βιολογικές αρχές του ζευγαρώματος των θηλαστικών προτού πιστέψουμε ότι αρσενικά και θηλυκά μπορούν να λειτουργήσουν ακριβώς με τον ίδιο σεξουαλικό τρόπο...
Δεν προλαβα να διαβασω ολα τα μηνυματα σου το πρωι ,Σοφακη,συγνωμη ,για αυτο μου απαντουσες πιο κατω ,οτι επαναλαμβανομαστε μαλλον.
Παλι διαφωνω ,περιττο να το πω,σε καμια ιστορικη περιοδο ,απο οτι ξερω η γυναικα δεν αλλαζε συντροφο ανα 3 χρονια,οποτε πως προκυπτει αυτο το συμπερασμα?
Η μονη χρονικη περιοδος που μπορει να προκυψει τετοιο συμπερασμα,ειναι αυτη που ζουμε τωρα.
Κατα τα αλλα,αυτο το διαστημα των 2 ετων φυσικης αντισυλληψης που περιγραφεις παραπανω ,προφανως δεν ισχυει στην δικη μου οικογενεια,εχω αδερφια με διαφορα ενα χρονο και ανιψια με διαφορα χρονου,οποτε ειναι δυσκολο να το δω ,ως κατι που ισχυει γενικα μαλλον.
Τα ζευγαρια συνηθως προσεχουν ,μεχρι το παιδι να ανεξαρτητοποιηθει λιγο ,πριν επιδιωξουν να κανουν 2ο και 3ο παιδι συνηθως,καθαρα για πρακτικους λογους .
Περα απο αυτο ,μου ειναι δυσκολο να πιστεψω ,οτι βιολογικα για μια γυναικα το ιδανικο ειναι να κανει 3 παιδια ,με 3 διαφορετικους συντροφους για παραδειγμα,ενα παιδι 3ων ετων ,ειναι ενα εξαρτωμενο μελος ακομα.
Λογω λοιπον ,της μεγαλης χρονικης περιοδου ,που χρειαζεται ενα παιδι να ανεξαρτητοποιηθει το θεωρω απιθανο τα 3 χρονια να αρκουν ,τουλαχιστον στο ζωικο βασιλειο,σε κανενα ειδος η μητερα δεν δημιουργει καινουργια μελη ,με αλλο αρσενικο απο την στιγμη ,που ακομα τα μικρα απο την προηγουμενη γεννα δεν εχουν ανεξαρτητοποιηθει πληρως.
Υποσυνείδητα ναι, θέλουμε να τεκνοποιήσουμε, ακόμα κι αν συνειδητά δεν θέλουμε να κάνουμε παιδιά (όπως εγώ πχ). Είναι γνωστό ότι έχουμε πολύ μεγαλύτερη επιθυμία στο μέσον του κύκλου (ημέρες ωορρηξίας) ακόμα κι αν συνειδητά δεν ξέρουμε ότι είμαστε στην ωορρηξία.
Τώρα για την επιθυμία των γυναικών μετά τα 50 δεν ξέρω τι γίνεται στ' αλήθεια. Απ όσα έχω διαβάσει, ναι υπάρχουν επιθυμίες σε αμφότερα τα φύλα ως τα γεράματά τους. Ομως, θα σου πω τι πιστεύω από βιολογική άποψη.
Νομίζω ότι η βιολογική μας κατασκευή μας πρόσταζε να πεθάνουμε ήδη από τα 40-45, όπως έκαναν οι πρωτόγονοι και δεν είχε καν προβλεφθεί στον πρωτόγονο άνθρωπο να ζει πέρα από αυτό το όριο. Οπότε - η βιολογία μας πάντα - δεν έχει προβλέψει την αναπαραγωγή, την επιθυμία, τη ζωή την ίδια μετά τα 50.
Η ζωή μετά τα 50 από βιολογική άποψη είναι παραλογισμός, αφού υποτίθεται έχεις φέρει στον κόσμο τα παιδιά σου και τα έχεις μεγαλώσει, άρα δεν χρειάζεται να ζεις άλλο. (κι αυτό ισχύει και για τους άντρες και για τις γυναίκες).
Αυτό δεν σημαίνει πως δεν ζούμε και δεν έχουμε επιθυμίες μετά τα 50. Και ζούμε και έχουμε επιθυμίες, απλά αυτό δεν είχε προβλεφθεί για τον πρωτόγονο άνθρωπο.
Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητή, ότι αναλύω το θέμα από καθαρά ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ άποψη.
Ο πολιτισμός μας σήμερα απέχει πολύ από την πρωτόγονη βιολογία.
Απλώς λέω ότι δεν μπορούμε να εξετάζουμε μόνο τις θρησκευτικές και κοινωνικές επιταγές και να αγνοούμε τη βολογία, την πρωτόγονη έστω βιολογία και να πιστεύουμε ότι άντρες και γυναίκες μπορούν να λειτουργήσουν με τον ίδιο τρόπο αρκεί να αποδεσμευτούν από τις κοινωνικές συμβάσεις.
Η βιολογια ειναι μια σταθερη παραμετρος στο περασμα των αιωνων ,και δεν επιδεχεται καμια μεταβολη?
Α Σοφία τα τελευταία χρόνια τα Πετράλωνα έχουν εξελιχθεί στο τομέα αυτό σε Hollywood!
Οι δρόμοι μας σφίζουν απο ερωτισμό, believe me :mrgreen:
Πετράλωνα μένεις εσύ; :D:D:D
Φωτεινή, το πρόβλημά μας είναι ότι εγώ αναφέρομαι στην προιστορία, ενώ εσύ επικεντρώνεις στις θρησκευτικές/κοινωνικές απαγορεύσεις, γι αυτό δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε.
Εγραψα 50 φορές ότι τα αρχέγονα ένστικτα (οι βιολογικές μας προδιαγραφές) δεν αλλάζουν ή αλλάζουν απελπιστικά αργά με το πέρασμα του χρόνου.
Αν θέλεις όμως να αλλάξουμε θέμα και να μιλήσουμε για τους περιορισμούς που έχει επιφέρει η θρησκεία και η κοινωνία στη σεξουαλικότητα, πες το μου.
Γιατί τώρα μου το αλλάζεις συνέχεια από μόνη σου, επειδή αυτό σε καίει για να σχολιάσεις. Αλλά δεν κάνουμε δουλειά έτσι.
Δεν προλαβα να διαβασω ολα τα μηνυματα σου το πρωι ,Σοφακη,συγνωμη ,για αυτο μου απαντουσες πιο κατω ,οτι επαναλαμβανομαστε μαλλον.
Παλι διαφωνω ,περιττο να το πω,σε καμια ιστορικη περιοδο ,απο οτι ξερω η γυναικα δεν αλλαζε συντροφο ανα 3 χρονια,οποτε πως προκυπτει αυτο το συμπερασμα?
Στην προιστορία άλλαζε. Κάθε παιδί το έκανε με το πιο ισχυρό αρσενικό που μπορούσε. Βιολογικά δεν έχει νόημα να κάνεις 10 παιδιά με τον ίδιο άντρα, γιατί θα έχουν ακριβώς το ίδιο γενετικό υλικό και άρα τα ίδια προβλήματα υγείας. Η φύση μας προστάζει να κάνουμε όση περισσότερη ποικιλία απογόνων μπορούμε.
Βλέπεις, αυτό είναι το θέμα, αντιλαμβάνεσαι την ιστορία μόνο κατά τους ιστορικούς χρόνους. Μα στους ιστορικούς χρόνους Φωτεινή μου η οργάνωση των κοινωνιών είχε ήδη αρχίσει, το αρσενικό είχε ήδη επικρατήσει έναντι του θηλυκού και είχε επιβάλλει τις δικές του επιθυμίες (η θρησκεία βοήθησε σε αυτή την επιβολή).
Θέλεις να συζητήσουμε για τους ιστορικούς χρόνους και την επίδραση της κοινωνίας και της θρησκείας από δω και κάτω;
Κατα τα αλλα,αυτο το διαστημα των 2 ετων φυσικης αντισυλληψης που περιγραφεις παραπανω ,προφανως δεν ισχυει στην δικη μου οικογενεια,εχω αδερφια με διαφορα ενα χρονο και ανιψια με διαφορα χρονου,οποτε ειναι δυσκολο να το δω ,ως κατι που ισχυει γενικα μαλλον
Φωτεινή....δεν με παρακολουθείς...Θήλαζαν οι μανάδες τους ένα και δυο χρόνια συνέχεια όπως έκαναν στα αρχαία χρόνια; Αμα θήλαζαν επί ένα χρόνο τουλάχιστον θα είχαν τη φυσική προστασία της προλακτίνης.
Αλλά ποια θηλάζει σήμερα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα;
Περα απο αυτο ,μου ειναι δυσκολο να πιστεψω ,οτι βιολογικα για μια γυναικα το ιδανικο ειναι να κανει 3 παιδια ,με 3 διαφορετικους συντροφους για παραδειγμα,ενα παιδι 3ων ετων ,ειναι ενα εξαρτωμενο μελος ακομα.
Σήμερα το παιδί είναι εξαρτώμενο ως τα 20, τα 30 και τα 40 μην σου πω!!
Στην προιστορία δεν ήταν έτσι. Οπως η γάτα σου (θηλαστικό είναι κι αυτό) κάνει συνέχεια γατάκια με άλλον γάτο κάθε φορά (μην μου πεις ότι ζευγαρώνει με τον ίδιον πάντα) και τα γατάκια μετά από λίγο γυρνάνε μόνα τους, έτσι και τα προιστορικά παιδιά είχαν ανάγκη τη μάνα τους μόνο όσο θήλαζαν (κάτι που γινόταν μέχρι να γίνουν 1 ή 2 ετών).
Μετά λίγο πολύ μεγάλωναν μόνα τους, με τη βοήθεια της κοινότητας.
Εάν προσπαθείς να αντιληφθείς την οργάνωση των κοινωνιών της προιστορίας με βάση αυτό που βλέπεις σήμερα, ή - ακόμα χειρότερα - με το να σκέπτεσαι τις θρησκευτικές απαγορεύσεις που άρχισαν να εφαρμόζονται πριν από μόλις 2.000 χρόνια, δεν θα αντιληφθείς τη βιολογία των θηλαστικών και γιατί είναι τόσο ισχυρά τα αρχέγονα ένστικτά μας, παρά τους αιώνες απαγορεύσεων και επιβολών που μεσολάβησαν.
Oti kai na pw, sxedon me kalypsate oloi k olles sas.
An katalava kala (mias k den exw bei edw gia poly kairo)
Oi perisoteres apadiseis-topothetiseis einai apo gynaikes.
Isws afto apotelei mia apodiksi oti oi arsenikoi leitourgoun
Pio poly me ti logiki tou "hit & run" kati pou egw proswpika
Den to exw san proswpiki epilogi!
Ki egw exw dokimasei diafora kai mou tyxan diafora
kai apo fb ki apo MSN.....
Kai ws amea aisthanomai diaforetikos alla eimai aftos pou eimai....
Ti allo na pw? Ta eipate olla, k symfwnisa k diafwnisa....
Oi perisoteres apadiseis-topothetiseis einai apo gynaikes
Μάθε, πιδούδι μ', πως η γνώμη που επικρατεί εδώ μέσα, είναι πως οι γυναίκες, και δη οι ανάπηρες, είμαστε όντα κατώτερου Θεού… Μεγάλες λυσσάρες, λέμε!!!!!!!!!!!!!!!!! (κι εγώ, παρά την λύσσα κακιά που με δέρνει, δεν έγραψα ακόμα, γιατί έχω πει πως τα κείμενα-σεντόνια, που δεν έχουν και πλάκα ΤΑ ΒΑΡΙΕΜΑΙ!!!!!!!!!!!!)
...Den to exw san proswpiki epilogi!
Τα γκρίκλις, όμως, τα έχεις να φανταστώ;;;;; Θα μπορούσες, σε παρακαλώ, να τα παρατήσεις γιατί είναι κουραστικά;;;;
Panagiotis
13-10-10, 17:05
η γνώμη που επικρατεί εδώ μέσα, είναι πως οι γυναίκες, και δη οι ανάπηρες, είμαστε όντα κατώτερου Θεού…
Ποιός το είπε αυτό;
Sevomai apolyta to oti ta greeglish mou borei na einai
enoxlitika gia kapious
Kai epifilasomai na epanorthwsw sto prosexes mellon,
oxi omws otan mou ginete mia tetia paratirisi
(kinws otan mou ti lene), otan se proigoumeni apadisi sto
Idio thema Yparxei idi analogi grafi xoris tin analogi paratirisi.
Ean yparxei kanonas gia tin apogoreysi grafis se Greeglish
as tirithei ki as efarmostei apo olous.
An ta sedonia ta variese k giafto den apada einai diki sou sevasti apopsi
Opws k o kathe tropos symetoxis se mia syzitisi.
Profanws to thema pire megali ektasi ki o kathenas
Eipe tin apopsi tou estw ki an makrygorise.
Σήμερα το παιδί είναι εξαρτώμενο ως τα 20, τα 30 και τα 40 μην σου πω!!
Στην προιστορία δεν ήταν έτσι. Οπως η γάτα σου (θηλαστικό είναι κι αυτό) κάνει συνέχεια γατάκια με άλλον γάτο κάθε φορά (μην μου πεις ότι ζευγαρώνει με τον ίδιον πάντα) και τα γατάκια μετά από λίγο γυρνάνε μόνα τους, έτσι και τα προιστορικά παιδιά είχαν ανάγκη τη μάνα τους μόνο όσο θήλαζαν (κάτι που γινόταν μέχρι να γίνουν 1 ή 2 ετών).
Μετά λίγο πολύ μεγάλωναν μόνα τους, με τη βοήθεια της κοινότητας.
Εάν προσπαθείς να αντιληφθείς την οργάνωση των κοινωνιών της προιστορίας με βάση αυτό που βλέπεις σήμερα, ή - ακόμα χειρότερα - με το να σκέπτεσαι τις θρησκευτικές απαγορεύσεις που άρχισαν να εφαρμόζονται πριν από μόλις 2.000 χρόνια, δεν θα αντιληφθείς τη βιολογία των θηλαστικών και γιατί είναι τόσο ισχυρά τα αρχέγονα ένστικτά μας, παρά τους αιώνες απαγορεύσεων και επιβολών που μεσολάβησαν.
Το προβλημα δεν ειναι οτι μπερδευω,την δομη της κοινωνιας σημερα ,με αυτη του χθες,οποτε δεν καταλαβαινω απολυτα τι μου λες .
Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω απολυτα,ειναι πως προκυπτουν αυτα τα συμπερασματα ,απο την στιγμη που παντα υπηρχαν καποια κοινωνικα πλαισια.
Για παραδειγμα,η γυναικα στην προιστορια,ζουσε με πολλους,ζευγαρωνε με πολλους και εκανε πολλα παιδια,τι το κανει αυτο να ειναι αρχεγονο ενστικτο και οχι τακτικη επιβιωσης?
Αν δημιουργουσε δεσμο με περισσοτερα αρσενικα,θαειχε παντα ενα προστατη,την στιγμη που αν δεν ειχε ,θα επρεπε να αντιμετωπισει μονη αγρια ζωα,να καλυψει τις αναγκες της για τροφη κ.λπ
Για παραδειγμα βιολογικα λεμε ,οτι ο αντρας ειναι πιο δυνατος και η γυναικα ωριμαζει πιο γρηγορα νοητικα,ειναι κατι που μπορει να διαπιστωθει επιστημονικα ή με την απλη παρατηρηση.
Ολα τα αλλα που στηριζονται?υπαρχουν στοιχεια που να μας δινουν τοσες πολλες λεπτομερειες για την δομη των κοινωνιων στην προιστορια,συγγενεια μελων κ.λπ
Και αν ναι,τι το κανει αυτο αρχεγονο ενστικτο και οχι προϊον κοινωνικης δομης και οργανωσης ή αποτελεσμα βιας ,μια και τοτε η μυικη δυναμη ηταν αυτη που μπορουσε να επιβληθει και την ειχαν μονο οι αντρες.
Τελειωνοντας και δεν θα αναφερθω ξανα στο θεμα γιατι προφανως διαφωνουμε και δεν θελω να ειμαι κουραστικη.
Πως τεκμηριωνεται επιστημονικα ,οτι ενω στην κοινωνια σημερα,βλεπεις γεγονοτα που συσχετιζονται με την συμπεριφορα των πρωτογονων ανθρωπων,σε πολυ ακραιες καταστασεις(σκοτωνεις για να επιβιωσεις κ.λπ),οποτε σε ακραιες καταστασεις ακυρωνονται ολοι οι κοινωνικη θεσμοι και ο ανθρωπος λειτουργει σαν ζωο.
Ενω στο θεμα σεξουαλικοτητα διαπιστωνεις και εσυ και ολοι μας ,μια απομακρυνση σε αυτο που θεωρητικα ειναι στην φυση της γυναικας.
Λογικα θα επρεπε να μπορει καποιος να παρατηρησει ιχνοι του τοτε ,στο σημερα,οσοι αιωνες και αν περασαν,οπως μπορει να το παρατηρησει σε αλλες καταστασεις,οπως για παραδειγμα σε συνθηκες πολεμου κ.λπ.
Υπαρχουν ιστορικα στοιχεια,που να δειχνουν οτι οι γυναικες λειτουργουσαν με αυτο τον τροπο,εστω και σε μια μια συγκεκριμενη χρονικη περιοδο,στο παρελθον?
Στην αρχαια Ελλαδα για παραδειγμα ,ή στο Περου ,ή οπουδηποτε αλλου,περα απο θρησκευτικες πεποιθησεις ή οτιδηποτε αλλο,μια τετοια συμπεριφορα,απο την στιγμη που ειναι καταγεγραμμενη στο dna των γυναικων,θα επρεπε λογικα να εχει μεγαλυτερη διαρκεια ζωης,οπως αλλα ενστικτα.
Υπαρχουν τετοιες αποδειξεις στο παρελθον?
γεια σας καλα αυτα που λετε,να συμπληρωσω οτι στην φυση υπαρχουν και τα γκουγκαρ,τα θυληκα γκουγκαρ ζευγαρωνουν αυστηρα και μονο με νεοτερα αρσενικα,εξου και η ντεμι μουρ αποκαλειται ετσι,λογω της μεγαλης διαφορας ηλικιας με τον καλο της,δεν ξερω αν σας βοηθαω στην κουβεντα σας,αλλα στην φυση υπαρχουν τα παντα ολα.αυτα καλη συνεχεια.
Δεν ξέρω τι λέτε παιδιά για facebook και Καθημερινότητα αλλά έγω μόνο αν κρύψω την άναπηρία μου που δεν φένεται μπορώ να κάνω μακροχρόνια σχέση είμαι λίγο παχής αλλά το 67% που έχω είναι Ψυχολόγικό! Αλλά το έχω ξεπεράσει κατά πολύ άλλα οι γυναίκες είναι προκατηλημένες και με φοβούνται μάλλον! Χάλια μυάλα η Ελλάδα! Αυτά τι facebook πουθενά δεν υπάρχει διέξοδο για μένα στην Ελλάδα! Ίσως κάπου αλλού! Δεν κάνω προσπάθεια πλέον γιατί δεν θέλω εφήμερη σχέση θέλω διάρκια ! Και κάτι άλλο . Το διαδίκτυο βοήθαει περιστασιακά μερικές φορές και μόνιμα αλλά για μένα με κάνει να ξεχνάω τα πάλια για κάποιες πολλές ώρες στην Ζωή μου!
Το είχα ξεχάσει αυτό... Τώρα που μου το θύμησε ο τζίμμης όμως, θα σου πω, να μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια... Εντάξει λουκουμαδάκι μου;;;;:ban::kiss2:
Δεν ξέρω τι λέτε παιδιά για facebook και Καθημερινότητα αλλά έγω μόνο αν κρύψω την άναπηρία μου που δεν φένεται μπορώ να κάνω μακροχρόνια σχέση είμαι λίγο παχής αλλά το 67% που έχω είναι Ψυχολόγικό! Αλλά το έχω ξεπεράσει κατά πολύ άλλα οι γυναίκες είναι προκατηλημένες και με φοβούνται μάλλον! Χάλια μυάλα η Ελλάδα! Αυτά τι facebook πουθενά δεν υπάρχει διέξοδο για μένα στην Ελλάδα! Ίσως κάπου αλλού! Δεν κάνω προσπάθεια πλέον γιατί δεν θέλω εφήμερη σχέση θέλω διάρκια ! Και κάτι άλλο . Το διαδίκτυο βοήθαει περιστασιακά μερικές φορές και μόνιμα αλλά για μένα με κάνει να ξεχνάω τα πάλια για κάποιες πολλές ώρες στην Ζωή μου!
Δεν ξερω πως θα αντιδρουσα ,αν ειχα ενα προβλημα που δεν θα μπορουσε να το διακρινει καποιος με την πρωτη ματια,ουτε το εχω σκεφτει .
Αν κρινω απο τα μυαλα που εχω τωρα,νομιζω οτι δεν θα το ελεγα,οχι απο ντροπη αλλα γιατι το θεωρω καθαρα προσωπικο θεμα που δεν αφορα κανενα αλλο,περα απο μενα και τα ατομα που θα εκρινα εγω οτι θελω να το ξερουν.
Τεσπα,μονο υποθεσεις μπορω να κανω σχετικα με το πως θα αντιδρουσα κατω απο αλλες συνθηκες.
Αυτο που εμαθα απο την δικη μου αναπηρια και νομιζω οτι ειναι κοινο,ειναι οτι ο αλλος,φιλος,γκομενος ,γκομενα,συγγενης κ.λπ,δεν ειναι υποχρεωμενος να ζει με το βαρος μιας πληροφοριας που προσφερεται με το καλημερα μιας γνωριμιας,μεσα στα πλαισια του....μεσα σε ολα αντιμετωπιζω και αυτο ή εκεινο ή το αλλο και τωρα που σε γνωρισα οφειλω να στο πω.
Αν οι σχεσεις που δημιουργουσες ηταν σε αρχικο σταδιο,με ποια κριτηρια ενημερωνες τις κοπελες για οτι αντιμετωπιζεις και με πιο σκεπτικο περιμενες μια αλλη αντιδραση απο αυτη που τελικα εισεπραξες?
Για να ολοκληρωσω την σκεψη μου,θα πω το εξης.
Ο καθε ανθρωπος δεν ειναι υποχρεωμενος να γνωριζει ολα τα προβληματα υγειας που μπορουν να παρουσιαστουν σε εναν ανθρωπο και ελαχιστες φορες ,αν δεν υπαρχει επαγγελματικο ενδιαφερον ή δεν υπαρχει ενα συγκεκριμενο προβλημα υγειας σε αγαπημενο προσωπο , θα καθησει καποιος να ασχοληθει ,με κατι που δεν εχει αντιμετωπισει ποτε στο παρελθον και δεν θελει να αντιμετωπισει ποτε στο μελλον.
Δεν προσφερει η κοινωνια τετοια ερεθισματα ουτε καλλιεργει τετοιες νοοτροπιες,οποτε ως ενα βαθμο,η αρνητικη αντιδραση ,θεωρω οτι θα πρεπει να ειναι και δικαιολογημενη.
Εχω πιασει τον εαυτο μου,να κοιταει με περιεργια ατομο που δεν ειχε χερι την στιγμη ,που εγω εχω αναπηρια στο χερι και παρα το γεγονος οτι ημουν πιτσιρικι και ηταν κολλημα δευτερολεπτων και ντρεπομαι για την αντιδραση μου,παρα το γεγονος οτι δεν προσβαλα κανενα,συνηδητοποιησα οτι το διαφορετικο παντα προκαλει εκπηξη ή ενδιαφερον ή..... ακομα και αν παρουσιαζεις εσυ ο ιδιος κατι διαφορετικογια την πλειοψηφια των ατομων που ενδεχομενως να σε συναναστραφουν πρωτη φορα.
Θα ηταν συνετο λοιπον ,εφοσον η κοινωνια δεν προσφερει την παιδεια που θα επρεπε να προσφερει,να βλεπουμε ,με τα δεδομενα που εχουμε σημερα και την πλευρα του αλλου προσωπου,πριν κρινουμε οτι ο ταδε ή η ταδε αντεδρασε ετσι,αρα ειναι υπανθρωπος και πανω απο ολα να δινουμε χρονο στον αλλο,για να καταλαβει .
Προσπαθησα να σας διαβασω αλλα εχετε γραψει πολλα και δεν τα καταφερα
Θελω μονο να ρωτησω τι σημαινει ισχυρο αρσενικο ;
μου ακουγεται ασχημα αυτο , δεν ξερω γιατι
Panagiotis
22-10-10, 13:29
Θελω μονο να ρωτησω τι σημαινει ισχυρο αρσενικο ;
μου ακουγεται ασχημα αυτο , δεν ξερω γιατι
είναι η μεγαλύτερη συνωμοσία των γυναικών, πείθουν τους άντρες ότι εκείνοι είναι οι ισχυροί ενώ κάνουν εκείνες ότι θέλουν.
είναι η μεγαλύτερη συνωμοσία των γυναικών, πείθουν τους άντρες ότι εκείνοι είναι οι ισχυροί ενώ κάνουν εκείνες ότι θέλουν.
Και γω αυτο πιστευω
Δεν εχω νιωσει καποιον ποιο ισχυρο απο εμενα ακομη τουλαχιστον
:mrgreen:
Memphis_Belle
22-10-10, 14:51
Σωπα ....
Εδώ παρακαλάω για μια ....φωτογράφηση αλλά ..... τζίφος (ποιος είναι ο ισχυρός άντρας) .... :lol:
υ.γ. να πω την αλήθεια, πότε μου δεν ένιωσα ετσι (αυτό το κάνω μόνο στο σπίτι μου κι πουθενά άλλου), αυτός ο ''ρόλος'' το αφήνω στην γυναικά ... μαζοχίστρια !!! .... :lol:
:wink::wink::wink:
Eυχαριστώ Αναμανάκι!!:yes: I rest my case!:tongueout:
Δεν εχω νιωσει καποιον ποιο ισχυρο απο εμενα ακομη τουλαχιστον
Έχεις τα πιο δυνατά μπράτσα του κόσμου;;;;;;;;;;; Μπορείς να πλακώσεις τους πάντες στα μπουκέτα (στις μπουνιές δηλαδή);;;;;;;;;;;;; Με τρομάζεις κοριτσάκι!!:tongueout:
Eυχαριστώ Αναμανάκι!!:yes: I rest my case!:tongueout:
Έχεις τα πιο δυνατά μπράτσα του κόσμου;;;;;;;;;;; Μπορείς να πλακώσεις τους πάντες στα μπουκέτα (στις μπουνιές δηλαδή);;;;;;;;;;;;; Με τρομάζεις κοριτσάκι!!:tongueout:
Μωρε λες αυτο να εννοουν ισχυρο ; χμ ... τοτε καλα κανεις και τρομαζεις κοριτσακι :mrgreen:
Παντως τους πολυυυυυυυυ μαλακες προτιμω να τους ’’ γραφω’’ παρα να τους βαραω
Το παρακατω δεν ειναι για σενα πελαζι :tongueout:
υγ. κατανοητη ; :examiner:
Μωρε λες αυτο να εννοουν ισχυρο;;
Τα εκόλως εννοούμενα, παραλείπονται!!!!!!!!!!:yes:
Παντως τους πολυυυυυυυυ μαλακες προτιμω να τους ’’ γραφω’’ παρα να τους βαραω
Εγώ, με πολύυυυυυυυυυυ μαλάκες, δεν ασχολούμαι καν... Απλά, συνήθως, τα φαινόμενα απατούν!!!!!!!!!!!:tongueout:
Κατανοητή;;;;;;;;;;;;;;;;
Εχω ένα φίλο που είναι ανύπαντρος και τα τελευταία 2 χρόνια βρίσκει συνεχώς γυναίκες μέσω facebook. Δεν έχει κάποια αναπηρία, αλλά και να είχε δεν νομίζω θα άλλαζε κάτι.
διαφωνώ με την τελευταία επισήμανση: ΒΕΒΑΙΩΣ και θα άλλαζε κάτι...σε κωφούς/βαρύκοους/ανάπηρους.
Δυστυχώς, έχω πικρή εμπειρία πάνω σ' αυτό και εννοείται, πολλακίς έχω διαπιστώσει πως ΑΚΟΜΑ και στον τομέα αυτό υπάρχουν τεράστιες δυσκολίες. Οποιος/οια μάθει πως ο "άλλος/λη έχει το τάδε πρόβλημα αναπηρίας", την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια...
Στην Ελλάδα είμαστε...
Σιγά μη "βρίσκεις γυναίκες στο facebook"! only at cinemas...:smile:
Εχω την αίσθηση πως το facebook είναι η νέα μέθοδος γνωριμίας για τις νέες ή όχι και τόσο νέες γενιές (εξηγούμαι, όχι και τόσο νέες εννοώ συνήθως τους χωρισμένους κάποιας ηλικίας που δεν θα πάνε εύκολα στα μπαρ να κάνουν γνωριμίες).
Οχι, γιατί δεν είναι date/ meet someone for marriage site αλλά ένα γενικό σαϊτ φιλίας, οργάνωσης ομάδας ή κάτι παρόμοιο -με άλλες, διαφορετικές δυνατότητες...
Και να σημειώσω εδώ πως εγώ ως κουφή ούτως ή άλλως δεν μπορούσα να κάνω γνωριμίες σε μπαρ. Εχω πρόβλημα συνεννόησης το βράδυ και με χαμηλό φωτισμό.
Επομένως οι επιλογές μου, πριν ακόμα παντρευτώ, περιορίζονταν σε κύκλο ατόμων που ήξερα....υπό το φως της ημέρας!
Νομίζω λοιπόν, ότι για τα νέα παιδιά με πρόβλημα κώφωσης πρέπει να είναι ανακουφιστικό να μπορούν να φλερτάρουν γραπτώς μέσω φέισμπουκ (και μέσω βιντεοκάμερας για όσους χρησιμοποιούν μόνο νοηματική). Εγώ αυτό θα έκανα αν ήμουν τώρα 20 χρονών και ανύπαντρη, δεν ξέρω βέβαια τι ακριβώς κάνουν οι σημερινοί νέοι με πρόβλημα ακοής.
Ελπίζω να βοήθησα.
Μάλιστα...
Δυστυχώς, τα πράγματα για τους κουφούς σήμερα, είναι ακόμα χειρότερα...Ειδικά σε μια χώρα με ανθρώπους εξωφρενικών απαιτήσεων...
"Δεν υπάρχει σάλιο!":xmas_biggrin::hit::hit::hit: