PDA

Επιστροφή στο Forum : Ρευματοειδής αθρίτιδα

Fani
16-10-04, 11:00
Γειά σας!Θα ήθελα να επικοινωνήσω με όσουν πάσχουν από ρευματοειδή αθροίτιδα.Απέκτησα κι εγώ αυτό το "προβληματάκι"και για την ώρα ...ενημερώνομαι :efimerida:

nikos
16-10-04, 12:05
Γειά σας!Θα ήθελα να επικοινωνήσω με όσουν πάσχουν από ρευματοειδή αθροίτιδα.Απέκτησα κι εγώ αυτό το "προβληματάκι"και για την ώρα ...ενημερώνομαι :efimerida:
Ωχ... σοβάρεψε; Α, άλλαξε την υπογραφή σου ;-)

Fani
16-10-04, 21:14
[quote=Fani]Γειά σας!Θα ήθελα να επικοινωνήσω με όσουν πάσχουν από ρευματοειδή αθροίτιδα.Απέκτησα κι εγώ αυτό το "προβληματάκι"και για την ώρα ...ενημερώνομαι :efimerida:
Ωχ... σοβάρεψε; Α, άλλαξε την υπογραφή σου ;-)[/quot

Νικολάκη μου θα σου πώ μιά μεγάλη αλήθεια......όλα σοβαρεύουν εκτός από μας....συμφωνείς????? :katafatikos:

nikos
16-10-04, 21:48
Νικολάκη μου θα σου πώ μιά μεγάλη αλήθεια......όλα σοβαρεύουν εκτός από μας....συμφωνείς????? :katafatikos:
Απολύτως! Μία ζωή στην αλητεία :)

Penelope
17-10-04, 20:02
Θα ήθελα να επικοινωνήσω με όσουν πάσχουν από ρευματοειδή αθροίτιδα.

Γεια σου Φανή, προσβλήθηκα από ρευματοεισή αρθρίτιδα στα 2 μου χρόνια. Σήμερα είμαι 30. Η νόσος φαίνεται ότι είναι σε ύφεση εδώ και 10-15 χρόνια. Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή, όπως κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός. Μπορώ πάντως να πω ότι όσο μεγαλύτερος στην ηλικία είναι κανείς όταν συναντά για πρώτη φορά τη ρευματοειδή, τόσο καλύτερα αντιμετωπίζει την ασθένεια. Αν θέλεις να διαβάσεις για μένα μπορείς μέσα από τα μηνύματά μου εδώ, αν θες να ρωτήσεις συγκεκριμένα πράγματα κάντο.

kosmas25
21-10-04, 00:27
δε ξερω αν ειδατε την νετ το μεσημερακι ειχε εκπομπη και ηταν ενδειαφερουσα, για την ρευματοειδη αθριτιδα. ειχε χρησιμες συμβουλες και τηλεφωνα. τετοιες εκπομπες ειναι πολυ καλες και για ενα θεμα που οι πιο πολλοι γνωριζουμε λιγα

Penelope
12-10-05, 21:55
Θέλω να επικοινωνήσω τηλεφωνικώς με τη Φανή, μπορεί να την ειδοποιήσει κάποιος να μου στείλει το τηλέφωνό της;

Ευχαριστώ παιδιά!

dadas
17-10-05, 05:17
http://health.ucsd.edu/news/2005/10_14_Albani.html

New Rheumatoid Arthritis Drug Developed at UCSD Promises

plakil
21-08-06, 18:48
profanws argisa na ginw melos:(

Loipon.....thn kouvalaw edw kai 6 xronia...ekdilothike ston strato......34 etwn eimai kai dinw plirofories - mias kai to epsaxa to thema -.....entelws dwrean;)

auta....an kai amfivalw an tha dei kaneis to minima!

irenevaladia
18-12-06, 11:01
EXO AGKILOPOIITIKI SPONDILOATHRITIDA
KANO THERAPIA ME METHOTREKSATI EDO KAI 3 XRONIA
EIMAI POLI KALITERA KAI PONAO SPANIA
I ASKISI MOU KANEI POLI KALO

marianna
18-12-06, 22:54
Ειναι φαρμακο απο αυτα που κανουν πολυ δυνατες παρενεργειες και ελπιζω να τις αντεχει ο οργανισμος σου....Καλη επιτυχια σου ευχομαι και συντομα να την πεταξεις και να γινεις καλα...Φιλακια,Μαριαννα

POPI_1
20-11-08, 00:45
γεια σου Φανη .
Έχω Νεανικη Ρ.Α. απο 14 χρόνων και είμαι 36. Η μάλλον η Ρευματοειδής Αρθρίτιδα μ' έχει εμένα εδώ και 22 περίπου χρονάκια και την ταλαιπωρώ όσο μπορώ.
Πολλαπλές θεραπείες με Μεθοτρεξάτη, ενέσεις χρυσού και άλλα ωραία.
Κάποιες επεμβάσεις στα χέρια αλλά όλα υπο έλεγχο....Μόλις γέννησα τη 2ρη κόρη μου και είμαι μόνο με prezolon και η αρθρίτιδα είναι ανύπαρκτη .
ότι θέλεις στη διαθεσή σου ...
POPI_1

broken_dreams_
30-11-08, 16:02
exw neaniki reumatoidi ar8ritida apo ta 7 mou kai eime 26 oti 8es mporis na rwtisis....

penelopy
06-03-09, 22:26
Καλησπέρα σας, με λένε Πηνελοπη, είμαι 28 χρονών και εδώ και ένα χρόνο ανακάλυψα ότι έχω ΡΑ. Επί περίπου δύο χρόνια είχα όλα τα συμπτώματα αλλά δεν είχα πάει σε γιατρό. Αφού οι πόνοι έφτασαν στο απροχωρητο πηγα στο γιατρο και μετα από περίπου δύο μήνες και μία βιοψία βρήκαν οι γιατροί ότι πάσχω από ΡΑ. Εχω αρχίσει θεραπεία στην αρχή με απλά φάρμακα αλλά τιποτα. Εδώ και τέσσερις μήνες έχω αρχίσει ανοσοκατασταλτικά, έχω δει κάποια βελτίωση αλλά όχι ότι περίμενα. Εχω ακόμα πόνους δυνατούς αλλά αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι οι παρενεργειες. Ξέρει κανείς για τις παρενέργειες των ανοσοκατασταλτικών?
¨Η οποιαδήποτε άλλη πληροφορία δεκτή.
Ευχαριστώ πολύ.

leda
23-06-09, 09:39
Καλημερα!
βρηκα αυτο το αρθρο για ρευματοειδη αρθριτιδα κι ισως σας ενδιαφερει

Ενθαρρυντικά νέα για τους ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα
Ημερομηνία δημοσίευσης: 22 Ιουνίου 2009 4:18:00 μμ

Περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς με Ρευματοειδή Αρθρίτιδα, που έλαβαν αρχική συνδυαστική θεραπεία ΑDALIMUMAB & μεθοτρεξάτη (ΜΤΧ), αποδείχθηκε ότι μέσα σε πέντε χρόνια, σημείωσαν πρόοδο στη λειτουργία των αρθρώσεών τους χωρίς την εμφάνιση επιπλέον βλαβών. Τα ελπιδοφόρα δεδομένα παρουσιάστηκαν στο Πανευρωπαϊκό Ρευματολογικό Συνέδριο EULAR (European League Against Rheumatism) στην Κοπεγχάγη, στις 10-13 Ιουνίου, 2009.
Με βάση πενταετή στοιχεία της έρευνας PREMIER φαίνεται ότι οι ασθενείς με μέτρια έως σοβαρή Ρευματοειδή Αρθρίτιδα, στους οποίους αρχικά χορηγήθηκε αγωγή με ADALIMUMAB σε συνδυασμό με μεθοτρεξάτη (ΜΤΧ) σημείωσαν βελτίωση στην ακτινολογική τους εικόνα μέσα σε πέντε έτη σχετικά με ασθενείς οι οποίοι έλαβαν μονοθεραπεία ως αρχική αγωγή.

'Τα δεδομένα που αντλήθηκαν από την κλινική μελέτη PREMIER δείχνουν ότι με την έγκαιρη διάγνωση και την επιθετική αγωγή κατά της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, είναι δυνατό να προληφθούν οι αρθριτικές βλάβες και οι ασθενείς διατηρούν τη λειτουργικότητα των αρθρώσεών τους έως πέντε έτη,' δήλωσε η Desiree van der Heijde, M.D., του Πανεπιστημιακού Ιατρικού Κέντρου του Leiden στην Ολλανδία και επικεφαλής ερευνήτρια της μελέτης.

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα αποτελεί μορφή αρθρίτιδας που προσβάλλει τις αρθρώσεις. Κύριο χαρακτηριστικό της νόσου είναι η δημιουργία φλεγμονών στις αρθρώσεις, οι οποίες δημιουργούνται επειδή το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται 'κατά λάθος' στα κύτταρα εκείνα που τις προστατεύουν και τις υποστηρίζουν.

Τελικά η φλεγμονή αυτή οδηγεί σε διάβρωση των οστών και παραμόρφωση των αρθρώσεων με αποτέλεσμα ο ασθενής να μην μπορεί να πραγματοποιήσει καθημερινές κινήσεις και να αυτοεξυπηρετηθεί.
Έτσι, αν κάποιος παρατηρήσει διόγκωση ή και πόνο στις αρθρώσεις π.χ στα δύο γόνατα, ερυθρότητα και παρατεταμένη δυσκαμψία κυρίως το πρωί, θα πρέπει να φτάσει στον ρευματολόγο, γιατί πιθανόν να έχει ήδη αρκετές από τις αρθρώσεις του προσβεβλημένες και ίσως οι βλάβες αυτές να είναι μόνιμες.

Υπάρχουν όμως πολύ καλά νέα. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, με την εμφάνιση νέων βιολογικών φαρμάκων, έχει βελτιωθεί πολύ η ποιότητα ζωής των ασθενών, ενώ τα νοσήματα μπορούν να τεθούν υπό έλεγχο σε τέτοιο βαθμό, ώστε να ανασταλούν οι καταστροφικές σωματικές συνέπειες και κακώσεις. Κατάκτηση που κάνει το πρόσφατο παρελθόν να ανήκει πραγματικά στον προηγούμενο αιώνα. Διότι στο παρελθόν η διάγνωση των νοσημάτων ήταν ταυτόσημη όχι μόνο με δυσκολία στην κίνηση αλλά και με αναπηρία.
Χρειάζεται όμως προσοχή και σοβαρός έλεγχος γιατί δεν ταιριάζουν όλες οι θεραπείες σε όλους τους ασθενείς.

Επιβάλλεται λοιπόν έγκαιρη διάγνωση της νόσου αλλά και μια σωστή και συστηματική αγωγή από τον ειδικό γιατρό, ρευματολόγο, ώστε οι ασθενείς να μπορούν να ζήσουν μια απόλυτα φυσιολογική ζωή.
Το να ζεις με μια χρόνια και απρόβλεπτη ασθένεια είναι σίγουρα δύσκολο. Ο ρόλος της οικογένειας-που ευτυχώς στην Ελλάδα είναι ενεργός- είναι πολύ σημαντικός για την καλή ψυχική υγεία του ασθενή ιδιαίτερα στις περιόδους όπου υπάρχει έξαρση της ασθένειας.
Η κατανόηση της ασθένειας, η σωστή πληροφόρηση και γιατί όχι η καλή αίσθηση του χιούμορ, μπορούν να είναι οι καλύτεροι συνοδοιπόροι σε αυτή τη μακροχρόνια νόσο.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Μελέτη PREMIER
Η PREMIER είναι μια τυχαιοποιημένη, διπλά-τυφλή μελέτη διάρκειας δύο ετών που επεκτάθηκε με μία τριετή φάση ανοικτής ετικέτας (open label). Η μελέτη PREMIER αξιολόγησε την ικανότητα του adalimumab να αναστέλλει την ακτινολογική επιδείνωση, έως πέντε έτη, σε ασθενείς μετρίου έως σοβαρού βαθμού αρχόμενης ΡΑ.
Ως ασθενείς με αρχόμενη ΡΑ ορίστηκαν όσοι διαγνώστηκαν με την πάθηση για λιγότερο από τρία χρόνια. Στο διετές τυφλοποιημένο σκέλος της PREMIER, 799 ασθενείς έλαβαν είτε συνδυασμό adalimumab και MTX, είτε μονοθεραπεία με adalimumab, είτε μονοθεραπεία με MTX.

Συνολικά 354 ασθενείς συμπλήρωσαν πέντε έτη θεραπείας και υποβλήθηκαν σε ακτινογραφικό έλεγχο αξιολόγησης. Από αυτούς, κατά τη διάρκεια του διετούς, τυφλοποιημένου σκέλους της δοκιμής PREMIER έλαβαν οι: 124 αρχική θεραπεία με adalimumab και MTX, 115 μονοθεραπεία με MTX και 115 μονοθεραπεία με adalimumab.

Οι ασθενείς που συμπλήρωσαν δύο χρόνια θεραπείας και ενσωματώθηκαν στην επέκταση της μελέτης για τρία επιπλέον έτη, έλαβαν 40 mg adalimumab κάθε δεύτερη βδομάδα. Οι ασθενείς που έλαβαν συνδυασμένη θεραπεία κατά την έναρξη της μελέτης σημείωσαν μικρότερη αρθριτική επιδείνωση από τους ασθενείς που έλαβαν μεμονωμένη θεραπεία είτε με adalimumab είτε με MTX.
Ο βαθμός αρθρικής βλάβης μετρήθηκε με τη χρήση τροποποιημένης συνολικής βαθμολογίας, Sharp score (mTSS). Σύμφωνα με το mTSS, η υψηλότερη βαθμολογία υποδεικνύει μεγαλύτερο βαθμό βλάβης. Το mTSS στο πέμπτο έτος για τη συνδυασμένη ομάδα αυξήθηκε κατά 2,9, έναντι 9,7 για την ομάδα μονοθεραπείας με MTX και 8,7 για την ομάδα μονοθεραπείας με adalimumab.

Οι ακτινογραφίες αξιολογήθηκαν προκειμένου να προσδιοριστεί η επιδείνωση της αρθρικής βλάβης, η οποία μετρήθηκε βάσει της μεταβολής της βαθμολογίας στην κλίμακα mTSS έναντι βάσης αναφοράς. Κανένα ίχνος περαιτέρω αρθρικής βλάβης δεν παρατηρήθηκε υπό τη μορφή αύξησης της βαθμολογίας στην κλίμακα mTSS κατά 0,5 σημεία και άνω.

δωροθεα
16-11-09, 14:58
γεια σε ολουΣ με λενε δωροθεα και εχω μια κορη 11 ετων.απο τα 3 τηΣ χρονια δινουμε τη μαχη τηΣ αθριτιδαΣ .υπαρχουν στιγμεσ που δεν ξερω πωΣ να βοηθησω τοπαιδι μου .βλεπετε η χρονια χρηση φαρμακων μαΣ αφησε το κουσουρακι μαΣ στο συκωτι.αυτο ομωΣ που με πειραζει ποιο πολυ ειναι ο <<κοσμοΣ >> τηΣ σχολεικηΣ κοινοτηταΣ που η μικρη πρεπει να μενει απ εξω ,οχι γιατι το θελει η ιδια ,αλλα γιατι καποια παιδια το αποφασισαν .Και ετσι ξεκινα και η μαχη τηΣ ψυχολογιαΣ και πραγματικα δεν μπορω να την κερδισω..... ΚΑΘΕ ΣΥΜΒΟΥΛΙ ΣΑΣ ΔΕΧΤΗ ευχαριστω:help:

gkampakis
16-11-09, 17:07
Τα παιδιά μπορεί να γίνουν πολύ σκληρά... άλλαξε σχολείο πρόσφατα?

δωροθεα
16-11-09, 22:52
ευχαριστω πολυ που απαντησατε.το μονο που μασ κρατα ειναι οτι το σχολειο εχει ασανσερ:help:

gkampakis
17-11-09, 14:23
Μιλήστε μαζί της για το πως νιώθει η ίδια για όλα αυτά που της συμβαίνουν (τη νόσο, τα φάρμακα, τη μη αποδοχή, τη μη συμμετοχή). Είναι σημαντικό να μιλάτε καθημερινά, να μοιράζεται μαζί σας τις ανησυχίες της, να εκτονώνει ένα μέρος της έντασης και προς Θεού μη δείξετε ποτέ ότι στεναχωρείστε! Εσείς είστε ο βράχος, σε σας μπορεί να είναι ειλικρινής και να ξεσπά! Αν νιώθετε ότι δεν επαρκείτε γι' αυτόν τον δύσκολο ρόλο μπορείτε να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό (π.χ. παιδοψυχολόγο)

Επιπροσθέτως πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι η ίδια η ίδια το πρόβλημα αλλά είναι κύρια θέμα κοινωνικής παιδείας. Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να ζητείσετε από τη δασκάλα να ετοιμάσει μια εκδήλωση για την "διαφορετικότητα" γενικότερα ή την αναπηρία ειδικότερα. Ίσως με αυτό τον τρόπο να καταλάβουν τα παιδιά τι σημαίνει να έχεις κινητικά προβλήματα, να πονάς, να έχεις ναυτία από τα φάρμακα κλπ. Εναλλακτικά, αν έχετε το χρόνο και την οικονομική δυνατότητα, οργανώστε η ίδια μια γιορτή να γνωριστούν τα παιδιά καλύτερα! Καλή Δύναμη!

δωροθεα
17-11-09, 23:12
καλησπερα .σαΣ ευχαριστω για τιΣ συμβουλεΣ σαΣ. καθε μερα τηΣ λεμε οτι ειναι εκλεκτη οτι την αγαπα με πολυ και οτι αυτο που βιωνει τωρα καποτε καποτε θα φυγει[ετσι θελουμε να πιστευουμε δηλαδη.Ο δασκαλοΣ ενδιαφερεται μονο για την υλη .Την εχει ταραξει στα 4 και5αρια .Τησ κανει ψυχολογικο πολεμο.Του εχουμε μιλησει πολλεσ φορεσ αλλα αυτοΣ εκει.Εχω αποτανθει στο ΕΛΕΑΝΑ αλλα η διαδικασια ειναι λιγο παραλογη .Η μικρη αρνητε να γυμναστει και να παρει φαρμακα .Ειναι ιδη χειρουργημενη απο καταραχτη. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ ΗΑΛΛΑ ΛΕΕΙ Η ΚΑΘΟΛΟΥ

gkampakis
18-11-09, 00:55
Ζητάμε από ένα μικρό παιδί να καταλάβει και να δεχθεί κάτι που είναι δυσβάσταχτο ακόμη και για ενήλικες με διαμορφωμένη προσωπικότητα... Χρειάζεστε βοήθεια ειδικού παιδοψυχιάτρου για να μάθει πως να ανταπεξέρχεται με τη νόσο. Για την τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης της ΕΛΕΑΝΑ φαντάζομαι να γνωρίζετε ήδη (Τηλ. 210-8237302)

δωροθεα
18-11-09, 10:18
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΧΤΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ .ΠΟΣΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΦΕΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΡΣΙΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΡΝΑ ΕΓΩ. ΠΟΣΟ ΑΝΧΟΝΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΤΟΥΣ 2 ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ . ΠΟΣΟ ΝΑ ΑΝΤΕΞΩ .ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΖΩ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ 2 ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΜΩΣ ΛΥΓΙΖΩ ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ

gkampakis
18-11-09, 12:44
Πόσο ν'αντέξει κανείς...

δωροθεα
18-11-09, 17:23
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΓΛΥΚΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΝΑ ΞΕΧΜΙΕΤΑΙ ΛΙΓΟ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΙΠΕ <<ΘΑ ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΠΑΡΤΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΕΣΩ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΑΛΕΣ >> ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ?ΕΣΥ ΚΑΛΕΣΕ ΜΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΒΡΩ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΛΕΣΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΞΕΣΠΑΣΜΑΤΑ

sta_ag
18-11-09, 18:28
ΝΑ ξέρετε ότι στις δύσκολες στιγμές πολλοί άνθρωποι μπορούν να βοηθήσουν. Χαρά μου αν μπορώ να βοηθήσω (αφιλοκερδός φυσικά) κάποιον που έχει ανάγκη και δεν έχει τους πόρους. (Οτιδήποτε έχει να κάνει με κατ οίκον βοήθεια στη νοσηλευτική ή στην φυσιοθεραπεία). Μην ντραπείτε να με ειδοποιήσετε. Μόνο έτσι αισθάνομαι ικανοποίηση για τον εαυτό μου.

δωροθεα
18-11-09, 21:02
ΘΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΑΡΚΕΤΑ Η ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΣΑΣ

δωροθεα
18-11-09, 21:11
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΠΟΛΥ Η ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

Wizard
19-11-09, 17:34
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΧΤΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ .ΠΟΣΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΦΕΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΡΣΙΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΡΝΑ ΕΓΩ. ΠΟΣΟ ΑΝΧΟΝΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΤΟΥΣ 2 ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ . ΠΟΣΟ ΝΑ ΑΝΤΕΞΩ .ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΖΩ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ 2 ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΜΩΣ ΛΥΓΙΖΩ ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ
Θεραπευτική δράση στην ρευματοειδή αρθρίτιδα έχουν τα Ω3 λιπαρά οξέα και εκτός από την τροφή μπορεί κάποιος να τα λάβει στις απαιτούμενες δόσεις από συμπληρώματα. Τα ασφαλιστικά ταμεία καλύπτουν 2 από αυτά και μάλιστα καλής ποιότητας. 3000mg την ημέρα είναι η απαιτούμενη δόση. Συμβουλεύσου τον φαρμακοποιό σου.

Τα Ω6 λιπαρά οξέα, σε αντίθεση με τα Ω3, επιδεινώνουν την κατάσταση. Τα Ω6 υπάρχουν στο κόκκινο κρέας, στα σπορέλαια, στο τυρί, στο γάλα με πολλά λιπαρά και αλλού. Μία αναζήτηση στο διαδίκτυο σχετικά με τα Ω6 θα είναι πιο κατατοπιστική.

υγ. Τα πρώτα σημάδια βελτίωσης θα φανούν σε μερικές εβδομάδες έως σε δύο με τρεις μήνες.

δωροθεα
19-11-09, 18:05
ΣΤΑ Ω3 ΣΥΓΚΑΤΑΛΕΓΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΜΟΥΡΟΥΝΕΛΑΙΟ?

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
19-11-09, 21:58
Ναι και οχι με την εννοια οτι περιεχει μεγαλες ποσοτητες βιταμινης Α που γινεται τοξικη χωρια που πρεπει να πιεις μεγαλες ποσοτητες για να φτασεις τα 3 γραμμαρια ημερησιως Ω3.
Επισης η βιταμινη Ε ειδικα αν ειναι μαζι με τις τοκοτριενολες (αλλη κατηγορια βιταμινων Ε) βοηθα, η βιταμινη Β5, ο ψευδαργυρος, η κουρκουμινη, το σεληνιο ενω τοπικα μπορεις να εφαρμοσεις στις φλεγμονωδεις περιοχες προπολη και εκχυλισμα καγιεν!
Αλλα ειδικα τα Ω3 οσο περισσοτερα μπορεις παρε, στην αρθριτιδα κανουν θαυματα μαζι με μια καλη αποτοξινωση!

gkampakis
19-11-09, 22:13
Ναι και οχι με την εννοια οτι περιεχει μεγαλες ποσοτητες βιταμινης Α που γινεται τοξικη χωρια που πρεπει να πιεις μεγαλες ποσοτητες για να φτασεις τα 3 γραμμαρια ημερησιως Ω3.
Επισης η βιταμινη Ε ειδικα αν ειναι μαζι με τις τοκοτριενολες (αλλη κατηγορια βιταμινων Ε) βοηθα, η βιταμινη Β5, ο ψευδαργυρος, η κουρκουμινη, το σεληνιο ενω τοπικα μπορεις να εφαρμοσεις στις φλεγμονωδεις περιοχες προπολη και εκχυλισμα καγιεν!
Αλλα ειδικα τα Ω3 οσο περισσοτερα μπορεις παρε, στην αρθριτιδα κανουν θαυματα μαζι με μια καλη αποτοξινωση!

Καταλαβαίνω ότι νιώθετε την ανάγκη να βοηθήσετε αλλά όταν αναφερόμαστε σε ένα 11χρονο κορίτσι με νεανική χρόνια αρθρίτιδα από τα 4 της χρόνια αναφερόμαστε ουσιαστικά σε ένα ταλαιπωρημένο από τη νόσο και τη θεραπεία παιδί (και την οικογένειά της) που καλείται να αντιμετωπίσει τον πόνο, την αναπηρία και την προκατάληψη από τότε που θυμάται τον εαυτό της... ας μην της πουλήσουμε φρούδες ελπίδες ότι όλα θα φτιάξουν με έναν μαγικό τρόπο λοιπόν... λυπάμαι για τον τόνο, ελπίζω να μην παρεξηγηθώ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
19-11-09, 23:33
Η εγω δεν το ειπα σωστα τοτε η δεν εγινε κατανοητο!
Σιγουρα δεν προκειται για φαρμακο ουτε για ματζουνι που θα την κανει απο τη μια στιγμη στην αλλη καλα αλλα βοηθα στην ποιοτητα ζωης της σημαντικα και δεν το λεω εγω παρα οι νεοτερες κλινικες μελετες που συνηθως αφορουν οχι μονο την αρθριτιδα αλλα ολα τα αυτοανοσα καθοτι τα Ω3 ευνοουν την παραγωγη αντιφλεγμονωδων προσταγλανδινων!
Σε καμια περιπτωση δεν μοιραζω φρουδες ελπιδες, ειλικρινα ποτε δεν το θελησα απλα δεν εγινε κατανοητο αυτο που θελησα να πω.
Αν παλι θελετε βρισκω και σας παραθετω κλινικες μελετες που αποδεικνυουν τα λεγομενα μου!

Ετσι προχειρα καποια αρθρα που βρηκα στο διαδυκτιο:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18847518?itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed _ResultsPanel.Pubmed_RVDocSum&ordinalpos=12

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19741054?itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed _ResultsPanel.Pubmed_RVDocSum&ordinalpos=3

http://www.ahrq.gov/CLINIC/epcsums/o3lipidsum.htm

http://arthritis-symptom.com/alternativel-arthritis-treatments/omega-3-fatty-acids.htm

http://www.umm.edu/altmed/articles/omega-3-000316.htm

http://www.springerlink.com/content/j055x15j165l4k28/?p=4efc67ff24a447c99ab9f12b0f044424&pi=5

δωροθεα
20-11-09, 09:56
Η εγω δεν το ειπα σωστα τοτε η δεν εγινε κατανοητο!
Σιγουρα δεν προκειται για φαρμακο ουτε για ματζουνι που θα την κανει απο τη μια στιγμη στην αλλη καλα αλλα βοηθα στην ποιοτητα ζωης της σημαντικα και δεν το λεω εγω παρα οι νεοτερες κλινικες μελετες που συνηθως αφορουν οχι μονο την αρθριτιδα αλλα ολα τα αυτοανοσα καθοτι τα Ω3 ευνοουν την παραγωγη αντιφλεγμονωδων προσταγλανδινων!
Σε καμια περιπτωση δεν μοιραζω φρουδες ελπιδες, ειλικρινα ποτε δεν το θελησα απλα δεν εγινε κατανοητο αυτο που θελησα να πω.
Αν παλι θελετε βρισκω και σας παραθετω κλινικες μελετες που αποδεικνυουν τα λεγομενα μου!

Ετσι προχειρα καποια αρθρα που βρηκα στο διαδυκτιο:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18847518?itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed _ResultsPanel.Pubmed_RVDocSum&ordinalpos=12

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19741054?itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed _ResultsPanel.Pubmed_RVDocSum&ordinalpos=3

http://www.ahrq.gov/CLINIC/epcsums/o3lipidsum.htm

http://arthritis-symptom.com/alternativel-arthritis-treatments/omega-3-fatty-acids.htm

http://www.umm.edu/altmed/articles/omega-3-000316.htm

http://www.springerlink.com/content/j055x15j165l4k28/?p=4efc67ff24a447c99ab9f12b0f044424&pi=5
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΥΡΣΙΝΗ ΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΑΘΡΙΤΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΛΑΧΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΑΛΕΨΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΞΥΠΝΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΣαι ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΣΤΟΧΟ Η ΜΑΛΛΟΝ ΜΕ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΚΑΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΕ ΘΕωΡΩ ΟΤΙ ΣΤΗ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΕΓΕΙΝΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΛΑΘΗ ΟΙ ΔΟΣΕΙΣ ΤΟΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΛΗ ΣΥΝΝΕΝΟΙΣΗ ΜΕ ΤΗ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΡΟ ΤΗΣ[Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟΡΙΕΣ]ΤΟΤΕ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΚΩΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΚΑΤΑΡΑΚΤΗ ΕΧΕΙ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΟΑΝΟΣΗ ΚΟΝΤΕΨΑ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ? ΤΡΕΧΑ ΣΕ ΗΠΑΤΟΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ? ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ? Η ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΚΩΤΙ? ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΡΙΤΙΔΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ? ΕΚΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΟΙ ΠΑΙΔΟΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΤΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΣΕΙ ΕΚΤΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΑΝΕΥΘΗΝΗ ΜΑΝΑ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΜΕ <<ΑΠΛΑ >> ΔΕΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ...ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΟΥ ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ? ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ? ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ? ΕΤΣΙ ΣΚΕΥΤΟΜΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΘΑΥΜΑ .....ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΕΡΘΕι

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
22-11-09, 23:34
Αν και τα λεγομενα μου ισως παρεξηγηθηκαν παροτι ειχα τους καλυτερους σκοπους εκεινο που σου ευχομαι ειλικρινα απο την καρδια μου ειναι να βρεις ηρεμια και το παιδακι σου την υγεια του, οσο αυτο ειναι δυνατο, ξερω δεν περιμενεις θαυματα!
Απο κει και περα κι ας χαρακτηριστω γραφικος επειδη η γυναικα μου ειχε ανεβασμενα ενζυμα συκωτιου και λιπος θα σου πω με τι φυγαν σε μας κι αν θες το πιστευεις, με σιλυβο!
Ναι σιλυβο η αλλιως γαιδουραγκαθο, φυσικα σε συμπληρωμα απλα μαζι παιρνει & Αλφα Λιποικο οξυ & Ν-ασετυλικη κυστεινη που μαζι με τις βιταμινες C-E δρουν συνεργατικα, ειδικα ομως το σιλυβο δεν πιστευα οτι θα καταφερει οτι δεν καταφερνουν φαρμακα γιατι δυστυχως για το συκωτι δεν υπαρχουν και πολλα παρα σου λενε να σταματησεις το αντιστοιχο φαρμακο!
Διαβασε λιγο κι αυτο αν γνωριζεις Αγγλικα:
http://www.newhope.com/nutritionsciencenews/NSN_backs/Oct_99/understanding_herbs.cfm
Θα μου πεις τωρα τι σου λεω, με ανεργο συζυγο, με τοσα προβληματα να πληρωνεις περαν των αλλων και συμπληρωματα και θα εχεις δικιο οτι κι αν πεις απλα εγω πιστευω πως πρεπει να ξαρει κανεις και μετα ας αποφασισει οτι θεωρει εκεινος σωστο!

δωροθεα
23-11-09, 09:10
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΙΣΑ ΙΣΑ ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΑΛΛΟΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΛΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΕΙΜΑΙ ΛΙΓΟ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ

sta_ag
23-11-09, 10:36
Όταν σπούδαζα θυμάμαι έναν καθηγητή μου που είπε την πιο σοφή κουβέντα. Ποτέ μα ποτέ μην το παίζεται γνώστες, γιατί αυτοί που αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα ξέρουν πολλά περισσότερα από εσάς. (Κυρίως για χρόνια νοσήματα) .
Αυτό λοιπόν ισχύει 100% και το έχω ως κανόνα.
Όμως
1> Για μένα η φυσικοθεραπεία δεν είναι μια επιστήμη που αφορά 100% την σωματική αποκατάσταση. Το ότι καλείσαι να συναντήσεις έναν άνθρωπο που αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, και αυτός σε εσένα στηρίζει έστω και τις ελάχιστες ελπίδες, τότε μπορείς να λειτουργήσεις σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ως ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ, και να αποτρέψεις σε ένα ποσοστό την μίζερη καθημερινότητα του.
Πολύ σοφά λοιπόν μίλησε ο φίλος και εκτιμώ απόλυτα την θέση του.
3> Επειδή όμως ζω σε έναν άναρχο,μίζερο και πονεμένο κόσμο (μιλάω για εμάς τους σωματικά υγιείς, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου), θεωρώ ότι μπορώ να προσφέρω όχι τόσο ως επιστήμονας, αλλά ως άνθρωπος το 1/1000, για να γίνει η καθημερινότητα κάποιου άλλου καλύτερη. Αν τώρα ως επιστήμονας μπορώ να προσφέρω και κάτι επιπλέον, με χαρά μου μεγάλη να το πράξω.
4> Στην συγκεκριμένη περίπτωση, και γενικά σε αυτή τη πάθηση, η φυσικοθεραπεία είναι πολύ δύσκολη γιατί τα εξαρθήματα και τα αυτόματα κατάγματα πάνε και έρχονται. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή, τόση ώστε η φυσικοθεραπεία μπορεί να είναι και ανέφικτη.
ΟΜΩΣ
5> Όσο μπορώ και με όποιες γνωριμίες μπορεί να έχω αποκτήσει, θέλω να συνεισφέρω, έτσι ώστε κάποια πράγματα που είναι να γίνουν πχ εξετάσεις, ιατρικές επισκέψεις κλπ, να μην επιβαρύνουν την οικογένεια με χρηματικό κόστος. Έχω στείλει στην Δωροθέα PM , περιμένω τηλέφωνο της, και σαν άνθρωπος (όχι σαν φυσικοθεραπευτής) θα προσπαθήσω να γίνω υποστηρικτής.

ΥΓ. έχω στείλει Pm και στον Νίκο (admin), και έχω δηλώσει την εθελοντική προσφορά μου, αν και εφόσον κάποιος έχει την ανάγκη της συμβολής μου στο πρόβλημα του, και φυσικά με τις γνώσεις μου μπορώ να αντεπεξέλθω.

δωροθεα
23-11-09, 10:45
ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΠΟΝΟΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΕΙ ΕΛΕΟΣΣΣΣ

christina_k
30-11-09, 19:26
Καλησπέρα σε όλους!

Έπεσα πάνω στο θέμα, καθώς έψαχνα πληροφορίες για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα! Πολύ πρόσφατα διαγνώστηκα ως πάσχουσα από αυτήν. Είμαι 31 ετών (πατημένα!). Ψάχνοντας πίσω στο παρελθόν για τα πρώτα σημάδια, νομίζω ότι τα πρώτα συμπτώματα εμφανίστηκαν δειλά-δειλά πριν από 2 χρόνια περίπου. Έντονα και ενοχλητικά άρχισαν να γίνονται τον περασμένο χειμώνα, οπότε και μπήκα σε διαδικασία ελέγχου... Λίγο ο φόβος μου, λίγο η άρνησή μου, λίγο το ότι έπεσα σε λάθος γιατρό, ο χειμώνας πέρασε και εγώ ήμουν ήσυχη ότι απλώς όλα τα συμπτώματα προέρχονταν από την υπερκόπωση...

Το καλοκαίρι όλα υποχώρησαν για να επανέλθουν δυναμικά το φθινόπωρο μετά από ένα μήνα δουλειάς. Και τότε μπήκα ξανά στην ίδια διαδικασία για να φτάσω στην περιβόητη διάγνωση...

Δεν έχω πολλές γνώσεις ακόμα σχετικά με την νόσο. Τώρα βρίσκομαι στη διαδικασία έρευνας. Ωστόσο, μου έχουν γεννηθεί ερωτηματικά και κάποιοι φόβοι που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας...

1. Έχω μπερδευτεί με όλα αυτά που πιάνει το αυτί μου και το μάτι μου για τις παρενέργειες των φαρμάκων. Προς το παρόν, παίρνω μόνο Celebrex. Όταν, όμως, η γιατρός μου ολοκληρώσει την είκονα της καταστασής μου, υποθέτω ότι θα μου προτείνει κι άλλα.
2. Ποιες τροφές θα πρέπει να αποφεύγω και ποιες θα πρέπει να προσθέσω στη διατροφή μου;
3. Τι είδους ασκήσεις θα πρέπει να κάνω ώστε να διατηρώ σε καλή κατάσταση την κίνησή μου, χωρίς να επιβαρύνω τις αρθρώσεις μου;

Αυτά προς το παρόν... Οποιαδήποτε συμβουλή, θα είναι πολυτιμότατη!!!!!!!

χ.

Dinaki
30-11-09, 20:35
Καλησπέρα σε όλους!

Έπεσα πάνω στο θέμα, καθώς έψαχνα πληροφορίες για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα! Πολύ πρόσφατα διαγνώστηκα ως πάσχουσα από αυτήν. Είμαι 31 ετών (πατημένα!). Ψάχνοντας πίσω στο παρελθόν για τα πρώτα σημάδια, νομίζω ότι τα πρώτα συμπτώματα εμφανίστηκαν δειλά-δειλά πριν από 2 χρόνια περίπου. Έντονα και ενοχλητικά άρχισαν να γίνονται τον περασμένο χειμώνα, οπότε και μπήκα σε διαδικασία ελέγχου... Λίγο ο φόβος μου, λίγο η άρνησή μου, λίγο το ότι έπεσα σε λάθος γιατρό, ο χειμώνας πέρασε και εγώ ήμουν ήσυχη ότι απλώς όλα τα συμπτώματα προέρχονταν από την υπερκόπωση...

Το καλοκαίρι όλα υποχώρησαν για να επανέλθουν δυναμικά το φθινόπωρο μετά από ένα μήνα δουλειάς. Και τότε μπήκα ξανά στην ίδια διαδικασία για να φτάσω στην περιβόητη διάγνωση...

Δεν έχω πολλές γνώσεις ακόμα σχετικά με την νόσο. Τώρα βρίσκομαι στη διαδικασία έρευνας. Ωστόσο, μου έχουν γεννηθεί ερωτηματικά και κάποιοι φόβοι που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας...

1. Έχω μπερδευτεί με όλα αυτά που πιάνει το αυτί μου και το μάτι μου για τις παρενέργειες των φαρμάκων. Προς το παρόν, παίρνω μόνο Celebrex. Όταν, όμως, η γιατρός μου ολοκληρώσει την είκονα της καταστασής μου, υποθέτω ότι θα μου προτείνει κι άλλα.
2. Ποιες τροφές θα πρέπει να αποφεύγω και ποιες θα πρέπει να προσθέσω στη διατροφή μου;
3. Τι είδους ασκήσεις θα πρέπει να κάνω ώστε να διατηρώ σε καλή κατάσταση την κίνησή μου, χωρίς να επιβαρύνω τις αρθρώσεις μου;

Αυτά προς το παρόν... Οποιαδήποτε συμβουλή, θα είναι πολυτιμότατη!!!!!!!

χ.
Καλησπερα Χριστινα προσφατα σε συγγενη μου διαγνωστηκε Ρευματοειδης Αρθριτιδα , ειναι πολυ μεγαλυτερης ηλικιας απο σενα και ο Γιατρος της της συνεστησε ζεστα(χλιαρα) υδατολουτρα, και χαλαρο περπατημα...επισης να χασει αρκετα κιλα λογω του οτι ειναι υπερβαρη..ειναι τοσο επιζημια τα περιττα κιλα οσο και ενα λιποσαρκο σωμα στις παθησεις των αρθρωσεων , οποτε η τονωση της μυικης μαζας ειναι οφελος...Επειδη το εψαξα για να της δωσω καποιες πληροφοριες ,βρηκα αρκετα σε αυτην την ιστοσελιδα:
http://www.medlook.net.cy/article.asp?item_id=332
Mπορεις εδω να παρεις καποιες πληροφοριες γι αυτα που ρωτας
Για το Celebrex μπορεις ειτε να διαβασεις στις παρενεργειες στο χαρτι που συνοδευει το κουτι του φαρμακου σου, ειτε εδω:
http://www.health-guide-online.com/Greek/celebrex_dangers.html
:rose:Καλη δυναμη...

gkampakis
01-12-09, 00:00

Θα σε ενημερώσει τότε σχετικά με τις συχνότερες παρενέργειες

Σε ότι αφορά τη ΡΑ δεν χρειάζεται να αποφεύγεις κάποια συγκεκριμένη ομάδα τροφών. Ασθενείς που ακολούθησαν δίαιτα πλούσια σε ψάρια ανέφεραν ήπια μείωση των ενοχλήσεων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να καταφύγεις στη λήψη ιχθυελαίου ούτε ω3 λιπαρών οξέων. Αν στην πορεία της νόσου σου χορηγηθούν κορτικοειδή θα αποφεύγεις τα γλυκά και θα περιορίσεις την κατανάλωση αλατιού (Θα σ' ενημερώσει σχετικά η ιατρός σου)

Εξαρτάται από την κατάσταση των αρθρώσεων σου. Υπάρχουν δομικές αλλοιώσεις/ αναπηρίες? Είναι η νόσος σε ύφεση? Σε γενικές γραμμές ο φυσίατρος θα σου επιδείξει ένα πρόγραμμα ήπιων ασκήσεων με σκοπό την διατήρηση του εύρους κίνησης των προσβεβλημένων αρθρώσεων, την ενδυνάμωση των γειτονικών μυικών ομάδων και την τόνωση του καρδιαγγειακού. Ιδανική είναι η υδροθεραπεία, πρακτικότερη λύση η κολύμβηση

Αυτά γι' αρχή... μην ανησυχείς ιδιαίτερα, περίμενε να επιβεβαιωθεί πρώτα η διάγνωση και να καθοριστούν οι στόχοι και τα μέσα θεραπείας. Καλό βράδυ!

christina_k
01-12-09, 23:14
Καλησπερα Χριστινα προσφατα σε συγγενη μου διαγνωστηκε Ρευματοειδης Αρθριτιδα , ειναι πολυ μεγαλυτερης ηλικιας απο σενα και ο Γιατρος της της συνεστησε ζεστα(χλιαρα) υδατολουτρα, και χαλαρο περπατημα...επισης να χασει αρκετα κιλα λογω του οτι ειναι υπερβαρη..ειναι τοσο επιζημια τα περιττα κιλα οσο και ενα λιποσαρκο σωμα στις παθησεις των αρθρωσεων , οποτε η τονωση της μυικης μαζας ειναι οφελος...Επειδη το εψαξα για να της δωσω καποιες πληροφοριες ,βρηκα αρκετα σε αυτην την ιστοσελιδα:
http://www.medlook.net.cy/article.asp?item_id=332
Mπορεις εδω να παρεις καποιες πληροφοριες γι αυτα που ρωτας
Για το Celebrex μπορεις ειτε να διαβασεις στις παρενεργειες στο χαρτι που συνοδευει το κουτι του φαρμακου σου, ειτε εδω:
http://www.health-guide-online.com/Greek/celebrex_dangers.html
:rose:Καλη δυναμη...

Eυχαριστώ για το ενδιαφέρον... Την πρώτη ιστοσελίδα την είχα ήδη υπ' όψη μου, η δεύτερη μου φάνηκε ιδιαίτερα χρήσιμη. Ευτυχώς, οι αρθρώσεις μου δεν επιβαρύνονται επιπλέον από το πάχος. Είμαι αρκετά αδύνατη και τους τελευταίους μήνες ξεκίνησα κολύμβηση ακριβώς για τόνωση της μυικής μάζας (και για λόγους υγείας, αλλά και αισθητικής)!

Καλή πορεία και στη συγγενή σου!

christina_k
01-12-09, 23:21
Κύριε Καμπάκη,

ευχαριστώ θερμά για τις συμβουλές!

Όπως ανέφερα και σε προηγούμενο μήνυμα, ήδη έχω ξεκινήσει κολύμβηση. Τι μπορώ να κάνω, όμως, με τις αρθρώσεις των δακτύλων, οι οποίες δε γυμνάζονται με την κολύμβηση;

Επίσης, δε γνωρίζω ακόμα αν υπάρχουν δομικές αλλοιώσεις. Θα υποβληθώ σε ακτινογραφία των άνω άκρων την επόμενη εβδομάδα.

Όσον αφορά στη διατροφή, έχω ακουστά ότι μερικές τροφές επιδεινώνουν τις φλεγμονές και γενικώς, την πορεία των αυτοάνοσων... Ισχύει κάτι τέτοιο;

gkampakis
03-12-09, 10:44
Προσπάθησε να κάνεις λίγο υπομονή μέχρι να επιβεβαιωθεί η διάγνωση, όσο για την διατροφή πιστεύω ότι το όφελος είναι τόσο μικρό που δεν αξίζει να ζεις με στερήσεις. Ένα άτομο με αρθρίτιδα κάνει ήδη αρκετές θυσίες και συμβιβασμούς ώστε είναι υπερβολή να ζητάμε να ακολουθήσει συγκεκριμένη δίαιτα ιδιαίτερα όταν το προσδοκώμενο όφελος είναι στην καλύτερη περίπτωση μέτριο. Προσπάθησε να ακολουθείς μια ισορροπημένη δίαιτα, ακολούθησε τις οδηγίες της ιατρού σου και μην ανησυχείς ιδιαίτερα. Να θυμάσαι ότι μετράει περισσότερο η διάρκεια παρά το αρχικό μέγεθος της προσπάθειας. Καλή δύναμη!

isa
03-12-09, 17:34
Και τα δάκτυλα γυμνάζονται στο νερό, εφόσον κινούνται. Αν δηλ. ανοιγοκλείνεις τις παλάμες, σφίγγεις και τεντώνεις δάχτυλα, ανοίγεις και κλείνεις - όλα μαζί και ένα-ένα χωριστά, σίγουρα γυμνάζονται. Αν θες να έχεις μεγαλύτερη αντίσταση, πάρε ένα μεγάλο μπολ στο σπίτι, γέμισέ το με φακές, βάλε το χέρι σου μέσα και κάνε τις ίδιες κινήσεις.

sta_ag
04-12-09, 16:36
Σαφως και γυμνάζονται τα δάχτυλα όπως ακριβώς ανέφερε ο ΙΣΑ. Ακόμα άλλες ασκήσεις, είναι τα κλασσικά λαστιχάκια, ή και ειδικά πάνελ με λαστιχάκια που μπορείς να κάνεις κινήσεις με αντίσταση σε όλα τα δάχτυλα. Δεν είναι ακριβά ( νομίζω περίπου 20€) και υπάρχουν στα καταστήματα φυσικοθεραπευτικών μηχαημάτων στην μιχαλακοπούλου. Καλό είναι και το μπαλάκι ΑΝΤΙΣΤΡΕΣ που υπάρχει στα τζάμπο.

christina_k
06-12-09, 15:38
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές για την εκγύμναση των δακτύλων...
Βουρ στο Jumbo και τις φακές, λοιπόν!

nmarinou
22-03-12, 19:59
Οι γονείς παιδιών με Νεανική Ιδιοπαθή Αρθρίτιδα στην Αθήνα είναι μία ομάδα όπου συγκροτήθηκε με σκοπό να συμβάλλει στη βελτίωση συνθηκών και αντιμετώπισης της χρόνιας νόσου, για παιδιά που έχουν πόλο έλξης την πρωτεύσουσα.
Στόχοι μας η ενίσχυση της επιστημονικής έρευνας αλλά και η κατανόηση του προβλήματος από το κοινό και κάθε αρμόδιο φορέα, ώστε η πρόβλεψη να γίνει σύμμαχος.
τηλ. επικοινωνίας: 6977.412.639 Νατάσα Μαρίνου - nmarinou@kathimerini.gr

AnTrIkOs
10-04-12, 01:59
γεια σας,
κι εμενα με ταλαιπωρει απο τα 2 μου, και ειμαι 29..... την θεραπεια μου την κανω στην Αμερικη.... εδω και πολλα χρονια η κατασταση ειναι σταθερη. Εμαθα πλεον να ζω με αυτο.....

polkai
07-07-12, 17:27
kalhspera se oloys
tha ithela tin voitheia sas
pasxei apo paramorfotikh reumatoeidhs athritida mia theia mou ...
kapoia therapeia sugkekrimeni den kanei ektos tou na pairnei kortizoni ....
pistevo oti den exei kai ton kalutero giatro pou mporei oste na tis dosei thn katallhlh therapeia autos to mono pou koitazei einai na thn dexete sto iatrio kai na pairnei 100 euro thn episkepsi thn teleutaia fora tis eipe kai kati trelo gia mena oti yparxei farmako alla den mporei na tis to grapsei epeidei einai akrivo kai den exei lefta to kratos...tha ithela an ginotan na mou sustisete enan reumatologo sthn athina se kapoio nosokomeio pou na gnorizete symfona panta me tis empiries tou kathenos sas o opoio einai kalos kai tha mporei na tin kathodigisei ...kai akoma an gnorizete an dikaioutai me thn pathisi auti kapoio epidoma .....sugnomh gia ta grammata exei vlavh to plhktrologio kai den mporo na grapso ellhnika...sas euxaristo ek ton proteron

stelloud
26-09-12, 00:22
γεια σας!!!!μια πολυ καλη ρευματολογος ειναι η κα Γαζη Σουζανα επιμελητρια α στο νοσοκομειο ΚΑΤ.υπαρχει κανεις που να εχει παρουσιασει αρθριτιδα μονο σε ενα σημειο μονορθριτιδα?