Επιστροφή στο Forum : ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ ...τι ξερετε?
Εμαθα σημερα οτι θα χρειαστει να ξεκινησω θεραπεια με κορτιζονη.
Δε ξερω πολλα, αλλα ξερω πως δε θελω.
Μπηκα λοιπον και αρχισα το ψαξιμο...-- η κορτιζόνη είναι ένα απολύτως φυσικό προϊόν που παράγεται από τον ανθρώπινο οργανισμό και η έλλειψη του οποίου είναι ασυμβίβαστη με τη ζωή.-- και αλλα καλα.
Και φτανω στις παρενεργειες: οι δυνητικές παρενέργειες είναι πράγματι πολλές: λέπτυνση του δέρματος, κεντρικού τύπου παχυσαρκία, υπεργλυκαιμία, υπερλιπιδαιμία, οιδήματα, ευπάθεια στις λοιμώξεις, οστεοπόρωση, αυξημένη ενδοφθάλμια πίεση, καταρράκτη, ψυχιατρικές διαταραχές (από ευφορία μέχρι κατάθλιψη) και άλλα.
Τελικα...
τι συμβαινει?
Και ειλικρινα... τι θα παθω εγω αν παρω κορτιζονη?
Μη μου πειτε για ολα τα καλα,
τα δυσαρεστα θελω να ξερω!
Οσοι εχετε σχετικη εμπειρια, απαντηστε μου εδω η στειλτε μου ενα μηνυμα!!
Αν πάρεις κορτιζόνη στη δοσολογία που θα σου πει ο γιατρός σου και για όσο καιρό σου πει δεν θα πάθεις τίποτα
Η συχνή δόση προκαλεί προβλήματα και δεν πρέπει να κανείς κατάχρηση εγώ κάποτε πιάστηκα κορόιδο και έπαιρνα συχνά (χωρίς να το έχω πει στο γιατρό μου) με αποτέλεσμα να μου δημιουργήσει καταρράκτη
Για όσο καιρό θα παίρνεις κορτιζόνη να τρως το φαγητό σου χωρίς αλάτι
Το αλάτι κάνει κατακράτηση υγρών στο σώμα και μπορεί να πάρεις πολλά κιλά.
Αν κανείς αποχή δεν υπάρχει πρόβλημα.
Επίσης δεν πρέπει να καταναλώνεις γλυκά, η κορτιζόνη ανεβάζει το ζάχαρο στον οργανισμό. για το καφεδάκι σου μπορείς να χρησιμοποιείς ζαχαρίνες η φρουκτόζη
. για το καφεδάκι σου μπορείς να χρησιμοποιείς ζαχαρίνες η φρουκτόζη
PROSOXH STIS ZAXARINES...
(EXOUN APODIX8EI EPIKYNDINES...)
όπως και οι προλαλύσαντες σου κρούω τον κώδωνα του κινδύνου όσον αφορά το διαβήτη.
εγώ μετά από θεραπεία με κορτιζόνη έχασα ξαφνικά άπειρα κιλά (από 84 πήγα στα 70)
Έπαθα ξαφνικά κρίση ζαχάρου και έκανα εισαγωγή σε νοσοκομείο, όπου διαπίστωσαν ότι δεν είχα ίχνος από τα γνωστά ιχνοστοιχεία κάλιο,νάτριο γιατί ως γνωστό όταν πέρνεις κορτιζόνη δεν τρώς αλάτι
Για να μην μακρυγορώ το αποτέλεσμα ήταν να μου παραμείνει διαβήτης και τώρα να είμαι ινσουλινοεξαρτώμενος (όχι ότι τρέχει και τίποτα αλλά τσιμπιέσαι 3 φορές την ημέρα) και φοβάσαι και την υπογλυκαιμία. :D
Κορτιζόνη.
Μεγάλο κεφάλαιο, αλλά επιγραμματικά, θα σου πω ότι και οι άλλοι, και με ότι διάβασες.
Αλάτι, τέλος, γιατί πέρα από το ότι μπορεί να κάνεις κατακράτιση υγρών,μπορεί να προκληθεί Υπέρταση.
Καλό είναι, με την λήψη Κορτιζόνης, να μετράς την πίσεσή σου μια φορά την ημέρα, προληπτικά.
Γλυκόζη....Τελος και αυτή.Ανεβάζει τα επίπεδα σακχάρου στο΄αίμα.
Η διατροφή σου γενικά πρέπει να είναι ελεγχόμενη για την αποφυγή αυξήσεως των λιπιδίων ...
Η μείωσή της γίνεται σταδιακά, και δεν κόβεται σχεδόν ποτέ η χορήγησή της απότομα.
Αργά και σταθερά θα γίνει η διακοπή της, και πάντοτε σύμφωνα με τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού.
Αυτά όλα όμως δεν ισχύουν μόνο κατά τη διάρκεια της λήψεως της κορτιζόνης.
Ισχύουν και για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα από τη διακοπή της.
Η κορτιζόνη, χρειάζεται περίπου ένα 6 μηνο για να εξαφανιστεί από τον οργανισμό.
Οπότε, προσοχή χρειάζεται και γι αυτό το διάστημα.
Επίσης, προσοχή χρειάζεται σε ότι έχει σχέση με το στομάχι.Η κορτιζόνη χορηγείται πάντα σε συνδιασμό με φάρμακα που προστατεύουν το στομάχι.
Να τρως καλά, προσεκτικά και να μην παίρνεις κορτιζόνη ΠΟΤΕ με άδειο στομάχι.
Αν ο γιατρός σου κρίνει απαραίτητη τη ήψη της, καλό είναι να ακολουθήσεις τις οδηγίες του.
Αν είναι και κάτι άλλο που το ξέχασα, θα επανέλθω.
Περαστικά....
Χρώματα
Πάλι εδώ για να σου πω,πως σε εμένα προσωπικά, προκάλεσε νευρικότητα, και ανησυχία.
Έκανα να κοιμηθώ 3 μήνες. Και σε όσους φανει υπερβολικό.....δεν μπορώ να κανω τίποτα για να το αποδείξω :)
¶ϋπνη, αλλά στην πρίζα συνέχεια.
Μου είχε προκαλέσει οιδήματα που μετά απο 6 μήνες άρχισαν να υποχωρούν και να νιωθω καλά μέσα στα ρουχα μου και γενικότερα να νιώθω καλά Με Εμένα.
Αυτά :)
Χρώματα
παιδια σας ευχαριστω για οσα ειπατε.
Κανω προσπαθεια να την γλυτωσω αυτη τη στιγμη, μακαρι να το πετυχω!!
Διαβαζοντας τα οσα εχετε πει σχετικα με τη χρηση της κορτιζονης πραγματικα τρομαξα!
Η αδερφη μου παρουσιασε συμπτωματα κνιδωσης, χωρις φαγουρες ομως, απλα κοκκινησαν τα χερια κ τα ποδια της. Στο Παιδων που τη πηγαμε, της χορηγησαν κορτιζονη αλλα το θεμα ειναι πως 3 μερες τωρα τα συμπτωματα δε δειχνουν να υποχωρουν και η κορτιζονη ειναι λιγο επικινδυνη ειδικα για μικρα παιδια οπως η αδερφη μου η οποια ειναι μολις 12 χρονων.
Μπορειτε να με βοηθησετε λεγοντας μου τι να κανω για να υποχωρησουν τα συμπτωματα και τι να προσεχω (επειδη διαβασα και για τη διαιτα της κορτιζονης). Επισης, γνωριζετε αν επιτρεπονται τα μπανια στη θαλασσα? Σας ευχαριστω! :)
Συγνωμη που εστειλα την ερωτηση μου εδω, σε αλλο topic, αλλα δε ξερω πως να δημιουργω ενα! :)
stellamaria
03-12-08, 12:15
γεια σου!παιρνω κι εγω κορτιζονη συνεχεια.. παιρνω 5mg την ημερα τα οποια δεν μου προκαλουν τιποτα λογω της χαμηλς δοσης.. ομως τον τελευταιο καιρο ο γιατρος μου την αυξησε στα 100mg και σταδιακα την μειωνε και φυσικα μου προκαλεσε ζαχαρο πρηξιματα και αλλα τετοια ''ομορφα'' συμπτωματα.. σημερα (μετα απο 20 μερες περιπου) ξανα παιρνω 5mg.. το ζαχαρο μου μειωθηκε πολυ αλλα το πρηξιμο ακομα παραμενει και δεν νιωθω καλα με τον εαυτο μου.. τοσους πολλους μηνες θα κανει να φυγει? εσυ ποση κορτιζονη επαιρνες? βεβαια και πριν 2 χρονια ξανα πηρα παρα πολυ δοση αλλα παρα πολυ ομως (φυρω στα 1000mg).πρηστηκα παρα πολυ,εφυγε το πρηξιμο αλλα δεν θυμαμαι ποσο διαστημα εκανε να φυγει.. επισης ειχα κι εγω αυπνια με την πολυ κορτιζονη.. μου ποναγανε τα κοκκαλα και ειχα ανεβασμενο ζαχαρο.. γενικως ομως δεν εχω ζαχαρο παρα μονο οταν αυξανω την κορτιζονη σε υπερβολικη δοση..αλλα καθημερινα παιρνω και θα παιρνω για παντα 5mg.. αυτα!
Karolina min panikovalese, kai vevea i adelfi sou mpori na kanei mpania stin thalassa! Eixa kai exo kalitera na to po etsi kati paromio me tin adelfi sou isos, eperna gia 3 xronia sinexos kortizoni, ta katafera na stamatiso giro stous 10 me 11 mines kai tora to provlima mou epanilthe, exo arxisi kai pali tin kortizoni (16mg) imerisios. Min panikovalese omos isos to provlima me tin adelfoulla sou na ine mia allergia, o giatros ti diagnosi exei kanei?
καλημέρα
Η σωστή χρήση της κορτιζόνης δεν αποφέρει προβλήματα.
Εγώ προσωπικά είμαι αναγκασμένη να χρησιμοποιώ κορτιζόνη κάθε χρόνο για 3 - 4μήνες τουλάχιστόν λόγω αλεργιών αλλά κάποτε και περισσότερο λόγω ψωρίανσης (κληρονομικής-χρόνιας).
Φυσικά καλό είναι να προσέχεις γενικά την διατροφή σου και να ακολουθείς πιστά τις οδηγίες του γιατρού σου.
Στην δική μου περίπτωση επειδή έχω και ζάχαρο απλώς παράλληλα επισκέπτομαι και τον διατροφολόγο μου.
Δεν πρέπει να είναι κάτι που πρέπει να σε φοβίζει, καλό θα σου κάνει αν έχεις πρόβλημα και είναι απαραίτητη να την πάρεις.
Όσο για τη θάλασσα από μόνη της είναι ένα φάρμακο που δεν μπορεί κανένας γιατρός να σου γράψει συνταγή.Ασε που ηρεμή και τα νεύρα και το μυαλό και τα βλέπεις όλα πιο όμορφα, προσωπική εμπειρία.
Φιλικά...
Καλησπέρα, πρωτα από όλα για πόσο καιρό και τι δοσολογία κορτιζόνης θα πάρεις. Αν χρειάζεται να πάρεις κορτιζόνη, να πάρεις γιατι θα σε βοηθήσει πολύ και μη φοβάσαι,δεν θα πάθεις τίποτα.
Οι συμβουλές μου είναι να αποφεύγεις το αλάτι γιατί προκαλεί κατακράτηση υγρών και ως αποτέλεσμα θα πάρεις κιλά και θα δυσκολευτείς να τα χάσεις.
Επίσης, εγώ λόγω της κορτιζόνης, θέλω να τρώω πολλά γλυκά και το κακό είναι ότι ανεβάζει τη γλυκόζη στο αίμα (εκτός των κιλών).
Και κάτι τελευταίο εμένα μου προκαλει θαμπάδα στα μάτια αλλά αυτό περνάει μετά από λίγο.
Συνηθως ξεκινάς με μία μικρή δόση κορτιζόνης, αν χρειάζεται την αυξάνεις, και μετά από κάποιο καιρό αφού φτάσεις σε ένα καλό σημείο θα ξεκινήσεις να την κόβεις και στο τέλος θα την κόψεις.
Αν επιτρέπεται γιατί σου είπε να ξεκινήσεις κορτιζόνη?
εγώ πάσχω από ρευματοειδή αρθρίτιδα και γι'αυτό τα ξέρω.
Να'σαι καλά
Αν πάρεις κορτιζόνη στη δοσολογία που θα σου πει ο γιατρός σου και για όσο καιρό σου πει δεν θα πάθεις τίποτα
Η συχνή δόση προκαλεί προβλήματα
+1 και μετα απο καιρο την συνηθιζει και ο οργανισμος και δεν ειναι εμφανη τα αποτελεσματα της!
γεια σας!
βρισκομαι κ εγω στα προθυρα χρησης κορτιζονης!
Ειμαι 26 χρονων κ λογω ενος ατυχηματος πασχω απο οσφυαλγια τα τελευταια 3 χρονια. Εχω δυο κυλες μεσοσπονδιλιων δισκων. Τους τελευταιους 4 μηνες ειμαι σε ασχημη κατασταση κ ποναω αρκετα.
Δυστυχως εχω αρκετα ευαισθητο στομαχι κ τα μη-στεροειδη αντιφλεγμονωδη (mesulid, xefo) κοντεψαν να μου προκαλεσουν γαστροραγια, παρα τη χρηση losec παραλληλα. Με μολις 2 χαπια την ημερα, σε 3 μερες ημουν χαλια.
Συζητουσα με εναν φιλο μου βιολογο (θα ρωτησω οπωσδηποτε κ τον γιατρο μου) κ μου ειπε να δοκιμασω κορτιζονη. Να περνω 2-3 prezolon καθε 2 μερες για κανενα 15μερο. Αυτο αντιστοιχει σε περιπου 5-7.5mg τη μερα.
περα απο τις απειρες παρενεργειες τις κορτιζονης που ελπιζω να αποφυγω λογω της χαμηλης δοσης, φοβαμαι ποσο βαρυ μπορει να ειναι κατι τετοιο για το ταλαιπωρημενο μου στομαχι :-|
Εχει κανεις αποψη περι αυτου???
Ευχαριστώ πολυ!!!
geia sou:-) loipn k egw pairmw twra pia 2prezolon tn hmera.k egw exw euaisthito stomaxi alla h dosh einai ligh..pisteuw pws m kalo faghto dn th exeis provlhma.rwthse t giatro s k mn anhsuxeis .einai mikrh h dosh k oute p th katalaveis ts parenergies.perastika s!
[quote=ts0ukak1;239448]γεια σας!
βρισκομαι κ εγω στα προθυρα χρησης κορτιζονης!
Ειμαι 26 χρονων κ λογω ενος ατυχηματος πασχω απο οσφυαλγια τα τελευταια 3 χρονια. Εχω δυο κυλες μεσοσπονδιλιων δισκων. Τους τελευταιους 4 μηνες ειμαι σε ασχημη κατασταση κ ποναω αρκετα.
Δυστυχως εχω αρκετα ευαισθητο στομαχι κ τα μη-στεροειδη αντιφλεγμονωδη (mesulid, xefo) κοντεψαν να μου προκαλεσουν γαστροραγια, παρα τη χρηση losec παραλληλα. Με μολις 2 χαπια την ημερα, σε 3 μερες ημουν χαλια.
Συζητουσα με εναν φιλο μου βιολογο (θα ρωτησω οπωσδηποτε κ τον γιατρο μου) κ μου ειπε να δοκιμασω κορτιζονη. Να περνω 2-3 prezolon καθε 2 μερες για κανενα 15μερο. Αυτο αντιστοιχει σε περιπου 5-7.5mg τη μερα.
περα απο τις απειρες παρενεργειες τις κορτιζονης που ελπιζω να αποφυγω λογω της χαμηλης δοσης, φοβαμαι ποσο βαρυ μπορει να ειναι κατι τετοιο για το ταλαιπωρημενο μου στομαχι :-|
Εχει κανεις αποψη περι αυτου???
Καλησπερα σε ιατρειο πονου πηγες?
απο οτι διαβαζω απο οτι εχεις γραψει μαλλον οχι
ψαξε σε γραπτα μου κοιλες μεσοσπονδυλιων δισκων και πολλα αλλα για το ιατρειο του πονου,κανε δεξι κλικ στο αβαταρ και παρακολουθησε οσα εχω γραψει
η κορτιζονη σε σενα δεν προσφερει τιποτε,μονον να σε ξεφορτωθει ο γιατρος προσοχη :!::thinking:
εαν χρειαστεις πιο πολα στειλε μου πμ και αν εχεις msn μπορουμε να τα πουμε ,δυσκολευομε στο γραψιμο
[quote=Καρολινα;193166]Διαβαζοντας τα οσα εχετε πει σχετικα με τη χρηση της κορτιζονης πραγματικα τρομαξα!
Η αδερφη μου παρουσιασε συμπτωματα κνιδωσης, χωρις φαγουρες ομως, απλα κοκκινησαν τα χερια κ τα ποδια της. Στο Παιδων που τη πηγαμε, της χορηγησαν κορτιζονη αλλα το θεμα ειναι πως 3 μερες τωρα τα συμπτωματα δε δειχνουν να υποχωρουν και η κορτιζονη ειναι λιγο επικινδυνη ειδικα για μικρα παιδια οπως η αδερφη μου η οποια ειναι μολις 12 χρονων.
Μπορειτε να με βοηθησετε λεγοντας μου τι να κανω για να υποχωρησουν τα συμπτωματα και τι να προσεχω (επειδη διαβασα και για τη διαιτα της κορτιζονης). Επισης, γνωριζετε αν επιτρεπονται τα μπανια στη θαλασσα? Σας ευχαριστω! :)
στο νοσοκομειο εδωσαν την κορτιζονη μεχρι να βρουν και απο τι προηλθε.
εαν παρουσιαστηκε ξαφνικα,καπια τροφη η καποιο χορτο,η ακαρεα σκονης η ρουχο ,καλτσακι που εχει συνθετικο,συνηθως οι φορμες,η ο ηλιος κλπ
προσπαθηστε να θυμηθειτε αν αλλαξε κατι στο περιβαλλον σας η στην διατροφη,η ακομη και το απορυπαντικο του πληντηριου,η των χεριων ακομη και στο σχολειο η σκονη στις ταξεις κλπ
αν δεν ξεκινησε τωρα τυχαια και προυπηρχε αλλαζουν τα δεδομενα
και η αντιμετωπιση
μην παννικοβαλεσε οσο εινε μεσα στο νοσοκομειο και παρακολουθειτε,θα κανουν το καλυτερο
Σας ευχαριστώ πολυ για τις απαντησεις σας!
Βασικα ο λογος που μου προτειναν να παρω κορτιζονη ειναι για να ηρεμησει η φλεγμονη στο ισχιακο νευρο!!!
Φαινεται πως μετα απο 5 μηνες πονου κ αρκετου κρεβατωματος (τοτε πιεστηκε ο δισκος απο κουβαληματα κ πεταξε ξανα η κοιλη ), η κοιλη υποχωρησε. Γενικα εχω σχεδον 100% κινητικοτητα, εχω ξεκινησει γυμναστικη για ενδυναμωση του κορμου μου,απλα εχει παραμεινει καποιος ηπιος πονος που μου δινει την εντυπωση οτι η κατασταση ειναι ανα πασα στιγμη ετοιμη για υποτροπη στο πρωτο λαθος. 2 φορες την πατησα ετσι.
Απο παλιο MRI που εχω βγαλει, φαινεται μια ελαφρα πιεση απο την κοιλη στον νοτιαιο σωληνα. Πιθανονοτατα, παρολο που η κοιλη υποχωρησε σε μεγαλο βαθμο, η πιεση αυτη παραμενει κ διατηρει τη φλεγμονη. Ευελπιστω πως αν η κορτιζονη εξαλιψει τελειως την φλεγμωνη, εχω αρκετες πιθανοτητες η ελαφρα αυτη πιεση να μην ξαναπροκαλεσει φλεγμωνη για αρκετα μεγαλο διαστημα.
Διορθωστε με αν κανω λαθος
rwthse tn giatro s k an einai pare amesa gt h kortizonh th s voithisei polu st flegmonh!
Σας ευχαριστώ πολυ για τις απαντησεις σας!
Βασικα ο λογος που μου προτειναν να παρω κορτιζονη ειναι για να ηρεμησει η φλεγμονη στο ισχιακο νευρο!!!
Φαινεται πως μετα απο 5 μηνες πονου κ αρκετου κρεβατωματος (τοτε πιεστηκε ο δισκος απο κουβαληματα κ πεταξε ξανα η κοιλη ), η κοιλη υποχωρησε. Γενικα εχω σχεδον 100% κινητικοτητα, εχω ξεκινησει γυμναστικη για ενδυναμωση του κορμου μου,απλα εχει παραμεινει καποιος ηπιος πονος που μου δινει την εντυπωση οτι η κατασταση ειναι ανα πασα στιγμη ετοιμη για υποτροπη στο πρωτο λαθος. 2 φορες την πατησα ετσι.
Απο παλιο MRI που εχω βγαλει, φαινεται μια ελαφρα πιεση απο την κοιλη στον νοτιαιο σωληνα. Πιθανονοτατα, παρολο που η κοιλη υποχωρησε σε μεγαλο βαθμο, η πιεση αυτη παραμενει κ διατηρει τη φλεγμονη. Ευελπιστω πως αν η κορτιζονη εξαλιψει τελειως την φλεγμωνη, εχω αρκετες πιθανοτητες η ελαφρα αυτη πιεση να μην ξαναπροκαλεσει φλεγμωνη για αρκετα μεγαλο διαστημα.
Διορθωστε με αν κανω λαθος
αν και δεν ειμε γιατρος καπου υπαρχει λαθος στην παθηση σου η δεν το περιγραφεις σωστα
οταν ο δισκος φυγει απο τη θεση του δεν ξαναγυρναει πισω,παρα μονον χειρουργικα
εκτος και εαν η πιεση που ασκει στη νωτιαια ριζα εινε τοσο μικρη που δεν ενδικνυτε χειρουργειο προς το παρον,και εφοσον δεν υπαρχουν αλλα ευρυματα μουδιασματα αισθιτικοτητα.πονος συνεχης,καμψη του κορμου κλπ
Κατι που θα σε βοηθουσε πολυ εινε 1ον αυτο που μου προτεινε ενας φυσιατρος του ικα νεου κοσμου το μαλλινο το ζωναρι που φορουσαν οι παλιοι,θα το βρεις στην οδο αθηνας στα μαγαζια με τα στρατιωτικα στο μοναστηρακι,εχει σε διαφορες διαστασεις 3.4.5 μετρα και το τυλιγεις γυρω σου,σαν τη φασκια.Να ζητησεις το ευρωπαικο το λεπτο γιατι το ελληνικο εινε χοντρο κοστος 8ευρω.Θα με θυμηθεις οταν το φορεσεις επισης δεν σε ενοχλει χειμωνα καλοκαιρι και δουλετει χωρις να αδυνατιζει τους μυς της μεσης,ενω οι ζωνες τους αδυνατιζουν.
Μια πολυ βασικη κινηση που θα σου πω εινε οταν κρατας η σηκωνεις βαρος μην στριψεις την μεση παρα κανε οπως στο στατο επι δεξια επ'αριστερα,αν δεν εχεις παει ρωτα καποιον να σου δειξει.
στον καναδα εφαρμοζουν στην παθηση σου την επισκληριδιο,εδω οχι ακομη,εγω βεβαια την εχω κανει κατοπιν εορτης χωρις αποτελεσματα.
υπαρχει και ο βελονισμος μονον ομως στο ιατρειο του πονου.
προσοχη στους τσαρλατανους
xairete!!neos sto susthma,eixa lemfwma hodgkin k epairna 64mg medrol kortizonh gia 3 mhnes.en tw meta3u kamia 2 fores eixa e3wkulei arketa me t alati...se poso kairo 8a fugei t prh3imo??exoun perasei4 mhnes kai den exw 3efouskwsei teleiws.eimai18 etwn.3erei kaneis pote 8a 3efouskwsoume teleiws..??euxaristw polu!
Despina Felis
04-12-09, 16:04
Παιδιά σίγουρα έχει πολλές παρενέργειες η κορτιζόνη όμως δεν παύει να είναι θαυματουργή.
Εγώ πήρα πάρα πολύ κορτιζόνη για περίπου ένα μήνα.
Αρρώστησα με μυελίτιδα και νοσηλεύτηκα στο Αιγινίτιο όπου για 5 ημέρες μου δίνανε ενδοφλεβίως 1 γρ κορτιζόνη την ημέρα.
Μετά έφυγα από εκεί και έπαιρνα 5 medrol των 16 mg την ημέρα για 7 ημέρες και μετά αν 3 ημέρες μείωνα από μισό χάπι.
Την προυγούμενη εβδομάδα τέλειωσα.
Φυσικά καθόλου αλάτι και ζάχαρη αλλά και πάλι έχω πρηστεί ειδικά στο πρόσωπο και έχω ακόμα μεγάλη κατακράτηση υγρών αν και όπως είπα την έχω σταματήσει από την περασμένη Παρασκευή.
Από οτι βλέπω το πρόσωπό μου θα είναι σαν μπουγάτσα για αρκετό καιρό ακόμα...γκρρρρρ
Όσο για τις παρενέργειες ήμουνα τελειωμένος τζανκι
κοιμόμουνα 2-3 ώρες και ένιωθα οτι είχα κοιμηθεί 10, συνέχεια στην τσίτα.
επίσης είχα διακυμάνσεις στην διάθεση μου, μια μελαγχολία μια νεύρα και τούμπαλιν.
Πριν το πρωινό έπινα ένα losec και μετά το πρωινό έπινα την κορτιζόνη, το στομάχι δεν με πείραξε.
Από όταν την έκοψα όμως με έπιασε υπνηλία, κόπωση και έχω και ενοχλήσεις στο στομάχι. Επίσης ενώ όσο την έπινα και ήμουν άρρωστη έχασα 8 κιλά από όταν την έκοψα έχω πάρει 2,5 και δεν μπορώ να πω οτι τρώω πιο πολύ. Έχω όμως τραγική κατακράτηση.
Θέλω να πιστεύω οτι θα φύγουν σύντομα όλα αυτά.
Εύχομαι σε όλους περαστικά
Εμαθα σημερα οτι θα χρειαστει να ξεκινησω θεραπεια με κορτιζονη.
Δε ξερω πολλα, αλλα ξερω πως δε θελω.
Μπηκα λοιπον και αρχισα το ψαξιμο...-- η κορτιζόνη είναι ένα απολύτως φυσικό προϊόν που παράγεται από τον ανθρώπινο οργανισμό και η έλλειψη του οποίου είναι ασυμβίβαστη με τη ζωή.-- και αλλα καλα.
Και φτανω στις παρενεργειες: οι δυνητικές παρενέργειες είναι πράγματι πολλές: λέπτυνση του δέρματος, κεντρικού τύπου παχυσαρκία, υπεργλυκαιμία, υπερλιπιδαιμία, οιδήματα, ευπάθεια στις λοιμώξεις, οστεοπόρωση, αυξημένη ενδοφθάλμια πίεση, καταρράκτη, ψυχιατρικές διαταραχές (από ευφορία μέχρι κατάθλιψη) και άλλα.
Τελικα...
τι συμβαινει?
Και ειλικρινα... τι θα παθω εγω αν παρω κορτιζονη?
Μη μου πειτε για ολα τα καλα,
τα δυσαρεστα θελω να ξερω!
Οσοι εχετε σχετικη εμπειρια, απαντηστε μου εδω η στειλτε μου ενα μηνυμα!!
καλέ,τι να μας πει η κορτιζόνη,τα'χουμε δοκιμάσει σχεδόν όλα.:ok_thumb: