+ Απάντηση στο θέμα
Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 1 2 3 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων σε εξέλιξη 9 έως 16 από 18

Θέμα: ΕΥΡΕΣΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΥ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥ

Περιοχή
    Πετρούπολη

Προεπιλογή

Καλησπέρα σας,

Εστειλα παραπεμπτικό από ορθοπεδικό του ΚΑΤ στο Ταμείο Υγείας (έχω Ταμείο Τραπεζών) προς έγκριση Μαγνητικής Τομογραφίας στο Ισχίο. Δυστυχώς, από οτι μαθαίνω πιθανότατα θα απορριφθεί (προηγήθηκε έγκριση για Μ.Τ στο γόνατο).

Θέλω να ρωτήσω πόσο είναι το κόστος αυτής της Μαγνητικής και τι εναλλακτικές έχω, ωστε να επωμιστώ εγω το οικονομικό βάρος της εξέτασης (Δημόσιο Νοσοκομείο, Ιδιωτικό διαγνωστικό, κάτι άλλο??). Εχετε να προτείνετε τελος καποιο αξιόπιστο διαγνωστικό κεντρο για την Μαγνητική??

Σας ευχαριστώ.

Περιοχή
    Πετρούπολη

Προεπιλογή

Ενδεικτικά στο Ιατρικό που ρώτησα κοστίζει €237χιλ (πλέον €60 το κόστος του φαρμακου, αν χρήζει εφαρμογής), ενώ στη Βιοιατρική το κόστος ανέρχεται σε €465, καθώς ο μαγνητικός τομογράφος ειναι τελευταίας τεχνολογίας, όπως μου είπε (3.0 Tesla - μοναδικός στην Ελλάδα).

Αναρωτιέμαι αν θα με καλύψει διαγνωστικά αν ζητήσω να κανω ενα υπερηχογραφημα...
    Ως τότε εχω ξεκινησει ενδυναμωση σε γυμναστηριο (ισομετρικές κλπ), ενώ σκεφτομαι σοβαρα να ξεκινησω καπου φυσιοθεραπειες (ποια η γνωμη σας)...

Περιοχή
    Πετρούπολη

Προεπιλογή

Καλησπέρα και παλι,

Τα νέα δεν ειναι αρκετα ενθαρρυντικά...τα πραγματα μαλλον δεν ειναι οπως φαινονταν εξαρχης..

Χτες εκανα ηλεκτρομυογραφημα κάτω άκρων στον νευρολόγο κ. Δωρή, ο οποίος διαπίστωσε οτι υπάρχει όντως μια μικρή ευαισθησία στο δεξί γόνατο, ωστόσο τα αίτια μαλλον εστιαζονται αλλου.. Οι εντονοι πονοπι σε γονατο, ισχίο και μεση πιθανοτατα οφείλονται σε δυσλειτουργία σπονδυλικής στηλης (ψηλά) και νωτιαίου μυελού(!!!)..

Μου συνέστησε να βγάλω MRI θωρακος, εγκεφάλου κλπ, ωστε να διερευνηθεί καλυτερα το θεμα. Το ζητημα είναι οτι υποφερω πλέον κυρίως σε ισχιο και μεση (και γονατο) και εχω απογοητευτεί καπως..
    Μπορεί να μου εξηγησει καποιος τι εστί "παθήσεις-κακωσεις νωτιαίου μυελού????????

Περιοχή
    Κορυδαλλος

Προεπιλογή

Δυστυχώς επαληθεύεται η υπόνοια που είχα εξ αρχης με την συμπτοματολογια που ανέφερες.
    Η έννοια " παθήσεις-κακωσεις νωτιαίου μυελού " είναι πολυδιάστατη και χρήζει σωστής διάγνωσης. Μπορεί να εχεις από κάτι απλο που να περναει με ξεκουραση και φαρμακα, μέχρι και κάτι πολύ δύσκολο που να χρήζει χειρουργείου.
    ΠΡΟΣΕΞΕ ομως !!!! Το χειρουργείο είναι η τελευταία λύση!!!! Μην σε παραμυθιάσει κανείς ότι πρέπει να μπεις άμεσα χειρουργείο. Και ιδίως να σου βιδώσουν την σπονδυλική στήλη.

Μάθε πρώτα τι ακριβώς σου συμβαίνει και μετά ψάξε την καλύτερη λύση.

Εδώ είμαστε να σε βοηθησουμε.
    Μην πατάτε την χλόη...ξαπλώστε πάνω της...

Περιοχή
    Πετρούπολη

Προεπιλογή

Στον νευρολογο που πηγα εκανε λογο για πιθανη "πυραμιδική βλάβη", υπονοόντας ότι το πρόβλημα ισως να μην αφορά αυτο καθεαυτό το γονατο, αλλά συσχέτιση σπονδυλικής στήλης με νωτιαίο μυελό "ψηλά"...Μου συνεστησε να κανω mri θωρακος, αυχενος και εγκεφαλου, ωστε να βγουν πιο σαφή συμπερασματα..

Το θέμα ειναι ότι μεσα σε 20 ημερες νιωθω δυσκαμψία στη μεση, η οποία συνοδεύεται με υψηλούς πονους ση μεση τοσο χαμηλά οσο και λιγο πιο ψηλά (οι πονοι σε ισχιο και γονατο παραμενουν)...Ενδεικτικο ειναι οτι δεν μπορω να καθησω ανετα ουτε και να κοιμηθώ..Επίσης το τελευταιο διμηνο αισθανομαι οτι μου "κοβεται" η ανασα, ξεφυσαω δυνατα για να αναπνευσω και αμεσως μετα νιωθω καποια στιγμιαια "αρρυθμία" στην περιοχή της καρδιάς

Εντυπωση επίσης μου εκανε μια ερωτηση του γιατρού σχετικά με την θερμοκρασία των 2 ποδιων οταν κανω μπανιο, οπότε και συνειδητοποίησα ότι το δεξί πόδι (το "προβληματικό") το νιώθω πιο κρύο από το αριστερό οταν βρεχεται στο ντους.

Αυτά τα συμπτωματα (μουδιασμα-καψιμο γονατου, πονος στο ισχιο, δυσκαμψία και πονος στη μεση, δυσπνοια κλπ) τι μπορεί να σημαίνουν με καποια επιφύλαξη?? Πρεπει να με τρομαζει ο ορος "πυραμιδικη βλάβη"?

Περιοχή
    Κορυδαλλος

Προεπιλογή

Κατ εμε πρέπει να μπεις σε νοσοκομειο να κανεις με την ησυχια σου ενα σύνολο εξετάσεων για να βρεις ΑΚΡΙΒΩΣ την ριζα του προβληματος.

Περιοχή
    Πετρούπολη

Προεπιλογή

Εχεις δικιο...Μεσα στην εβδομαδα εχω προγραμματισει καποιες εξετασεις (check up, μαγνητικη, εκ νεου επισκεψη στον νευρολογο)...Μολις τις κανω και παρω απαντησεις,θα επικοινωνησω μαζι σου, ωστε να ακουσω και τις δικες σου κατευθυνσεις.. Σε ευχαριστω πολύ Stathis για το ενδιαφερον.

Περιοχή
    Κορυδαλλος

Προεπιλογή

Φίλε μου δυστυχώς δεν είμαι γιατρός για να μπορώ να δώσω κατευθύνσεις, πόσο μάλλον όταν απο ότι καταλαβάινω έχεις πέσει στον κατάλληλο γιατρό για την περίπτωσή σου. Η συμβουλή μου είναι να τον ακολουθήσεις πιστά εαν του εχεις εμπιστοσυνη, μην ρωτήσεις άλλους αριστερα δεξια μεχρι να δεις τα αποτελέσματα (θα μπερδευτεις,) και απο την ώρα που θα βρεις τα αίτια των συμπτωμάτων σου θα βρεις και τον κατάλληλο τρόπο θεραπείας.

Ως φυσικοθεραπευτής θεωρώ απαράιτητο να σταματήσεις άμεσα κάθε είδους γυμναστική και δραστηριότητα που σε κουράζει μεχρι να δεις τι έχεις.

Εύχομαι να βρεις γρηγορα την υγειά σου.

+ Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές

• ΔΕΝ μπορείτε να δημοσιεύετε νέα Μηνύματα
  • ΔΕΝ μπορείτε να δημοσιεύετε απαντήσεις σε Μηνύματα
  • ΔΕΝ μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • ΔΕΝ έχετε την δυνατότητα επεξεργασίας των Μηνυμάτων σας
  • BB code is Σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι Σε λειτουργία
  • Ο κώδικας [IMG] είναι Σε λειτουργία
  • Ο κώδικας HTML είναι Εκτός λειτουργίας