Γρήγορη και εξειδικευμένη ενημέρωση από το Disabled.GR

Από το Μάιο του 2010 αμέσως μετά την λήξη της Autonomia EXPO και λίγο πριν μπει η Ελλάδα και επισήμως στην περιπέτεια της οικονομικής κρίσης, κανένα περιοδικό έντυπο δεν προλαβαίνει να καλύψει εγκαίρως την επικαιρότητα που αφορά στην κοινότητα των ανθρώπων με πολύ σοβαρές αναπηρίες και ιδιαιτέρως με παραπληγίες, με τετραπληγίες, με ημιπληγίες και με ακρωτηριασμούς που αντικειμενικά θεωρούνται ως περιθωριακές θεματικές και δεν καλύπτονται από τα συμβατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Σε αντίθεση με τα συνηθισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το Disabled.GR έχει κάνει τις επιλογές του και δημοσιεύει αμέσως όλα αυτά που αφορούν στην κοινότητα των ανθρώπων με αναπηρίες δίνοντας έμφαση στις παραπληγίες, στις τετραπληγίες, στους ακρωτηριασμούς, αλλά και γενικότερα στη μειονότητα που χρησιμοποιεί βοηθητικά συστήματα βάδισης και μεταφοράς (αναπηρικά καθίσματα).

Από το Μάιο του 2010 η νομοθεσία έχει ανατραπεί στο σύνολό της και μάλιστα πολλές φορές. Υπήρξαν εβδομάδες που η μια εγκύκλιος διαδεχόταν την άλλη, και οι συντάκτες των εγκυκλίων δεν κατέληγαν πουθενά. Το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ, που μετονομάστηκε σε περιοδικό Αυτονομία, δεν προλάβαινε να καλύψει τη βασική ενημέρωση, μολονότι μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2011 είχε 132 σελίδες. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές της απαραίτητης ενημέρωσης στάθηκε με επάρκεια το www.disabled.gr παρέχοντας την πιο γρήγορη και αξιόπιστη ενημέρωση.

Τί ακριβώς είναι το Disabled.GR;

Πολλά θα μπορούσαν να ειπωθούν για το www.disabled.gr αλλά η εποχή είναι δύσκολη και καλό είναι να παραμένουμε στην αυστηρή χρήση της γλώσσας ως επικοινωνιακού εργαλείου. Το www.disabled.gr είναι μια ιστοσελίδα που συμπτωματικά θεωρείται η δημοφιλέστερη ιστοσελίδα αναπηρίας στον κόσμο. Στην πράξη, όμως, είναι ένα εργαλείο ενημέρωσης και επικοινωνίας που περιλαμβάνει κάποια μικρότερα, αλλά υπερβολικά χρήσιμα, εργαλεία για την έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση της διαθέσιμης πληροφορίας. Κάτω από το Disabled.GR υπάρχουν τα πάντα επί πάσης αναπηρίας:

Ενημερώστε και ενημερωθείτε:

Με την ταχύτητα που τρέχει η κρίση, η μόνη αξιόπιστη ενημέρωση είναι αυτή που προέρχεται από τους ίδιους τους χρήστες. Στην ψηφιακή κοινότητα στο http://www.disabled.gr/forum/ σας δίνετε η δυνατότητα να ενημερώνεστε, ενημερώνοντας χιλιάδες ανθρώπους που μιλούν την ελληνική γλώσσα και έχουν κάποιο σοβαρό ενδιαφέρον για την αναπηρία.

  1. Η μεγαλύτερη βιβλιοθήκη με την εξειδικευμένη νομοθεσία που αφορά στην κοινότητα των ανθρώπων με πολύ σοβαρές αναπηρίες. Δεν υπάρχει μόνο απλώς το πλήρες κείμενο των νόμων, αλλά και η κωδικοποιημένη νομοθεσία για τη γρήγορη ανάγνωση των συνεπών αναγνωστών.
  2. Τη μεγαλύτερη συλλογή τεχνικών κειμένων για την παράλυση, την παραπληγία και την τετραπληγία, με έμφαση στις κακώσεις νωτιαίου μυελού, στη σκλήρυνση κατά πλάκας, στην πολιομυελίτιδα και την εγκεφαλική παράλυση, που ενδιαφέρει την κοινότητα των ανθρώπων που χρησιμοποιούν αναπηρικά καθίσματα και βοηθήματα για τις μετακινήσεις τους.
  3. Το σύνολο της ασφαλιστικής νομοθεσίας και όλων των εγκυκλίων όλων των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά και του νεοσύστατου ΕΟΠΥΥ. Αυτή η κατηγορία ενημέρωσης υποστηρίζεται και από κείμενα που συντάσσονται από έμπειρους ασφαλισμένους με μικρά και μεγαλύτερα «κόλπα», καθώς και με το ηλεκτρονικό πρωτότυπο των εγκυκλίων, ώστε οι ασφαλισμένοι πριν απευθυνθούν στο ασφαλιστικό τους ταμείο να είναι διαβασμένοι και να έχουν μαζί τους και αντίγραφο από το πρωτότυπο των εγκυκλίων που τους αφορούν.
  4. Καθημερινή κάλυψη όλων των ειδήσεων από τον ημερήσιο και τον περιοδικό Τύπο, και αρχείο τύπου από το 2003 μέχρι σήμερα. Η αποδελτίωση του συνηθισμένο τύπου γίνεται με επιμέλεια και πρακτικά είναι απίθανο να μην αποδελτιωθεί κάποιο δημοσίευμα εγκαίρως.
  5. Τη μεγαλύτερη ψηφιακή κοινότητα ανθρώπων με σοβαρές αναπηρίες που φιλοξενείται στο http://www.disabled.gr/forum/ που έχει χιλιάδες μέλη και καθημερινά γράφονται εκατοντάδες μηνύματα.
  6. Ένα πληροφοριακό ηλεκτρονικό newsletter που τον Αύγουστο 2012 αποστέλλεται με e-mail μια φορά την εβδομάδα σε 18.000 παραλήπτες. Αυτό το newsletter είναι το πιο σημαντικό εργαλείο που εγγυάται τη γρήγορη ενημέρωση με οτιδήποτε επείγον όλων όσων χρησιμοποιούν με συνέπεια το e-mail ως εργαλείο για να ενημερωθούν και για να επικοινωνήσουν.
  7. Μία από τις πιο αξιόπιστες μηχανές αναζήτησης που υπάρχουν σήμερα στο διεθνές διαδίκτυο που δίνει τη δυνατότητα για ολοκληρωμένη αναζήτηση στο σύνολο των περιεχομένων του www.disabled.gr με λέξεις κλειδιά.
  8. Το πλήρες κείμενο από όλα τα τεύχη του περιοδικού ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ και του περιοδικού Αυτονομία από το 1993 μέχρι σήμερα.

Το Disabled.GR είναι κάτι πολύ περισσότερο. Η αλήθεια είναι ότι περιλαμβάνει τα πάντα και εγκαίρως. Αυτή είναι και η μεγάλη δύναμη του www.disabled.gr και του περιοδικού Αυτονομία.

Όμως το Disabled.GR θα είναι άχρηστο για εσάς εάν δεν συμπεριφερθείτε με το σωστό τρόπο στο διαδίκτυο ως μέσο ενημέρωσης και επικοινωνίας. Το βασικό εργαλείο ενημέρωσης στο διαδίκτυο είναι το e-mail (και δεν πρόκειται να ανατραπεί, όσα Facebook και όσες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και να προκύψουν).

Χρησιμοποιήστε σωστά το e-mail:

Όλα τα e-mail απαντώνται αμέσως:

Τα μηνύματα προς το admin@disabled.gr (αλλά και γενικότερα προς το Disabled.GR) απαντώνται αμέσως. Εάν διαπιστώσετε καθυστέρηση, τότε σημαίνει πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο δικό σας e-mail. Δύο είναι τα συνηθισμένα προβλήματα που θα συναντήσετε: Το πρώτο είναι πως δεν έφυγε το e-mail από εσάς και πρέπει να διορθώσετε το πρόβλημα στο δικό σας λογαριασμό. Το δεύτερο είναι πώς η απάντηση του Disabled.GR πήγε στα spam του δικού σας λογαριασμού και πρέπει να βάλετε το admin@disabled.gr στα ασφαλή e-mail.

Ανοίξτε ένα λογαριασμό e-mail σε κάποιο από τα σοβαρά συστήματα web e-mail που υπάρχουν. Κατά τη γνώμη των πιο έμπειρων χρηστών στο ίντερνετ, το πιο αξιόπιστο είναι το Gmail, αλλά εξίσου αξιόπιστα είναι και το Yahoo, καθώς και το Hotmail. Τα άλλα συστήματα e-mail κατά καιρούς εμφανίζουν μικρότερα ή μεγαλύτερα κουσούρια.

Δεν σας χρειάζονται πολλοί λογαριασμοί e-mail. Ένας λογαριασμός σας χρειάζεται και αυτός να είναι σωστός και σε σοβαρό σύστημα. Σωστός λογαριασμός είναι αυτός που έχει το όνομά σας. Σοβαρά συστήματα είναι αυτά που αναφέρονται στην προηγούμενη παράγραφο.

Έχοντας ένα λογαριασμό e-mail μπορείτε να ενημερώνεστε με το newsletter του Disabled.GR, αλλά και να επικοινωνείτε με το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ με e-mail στο admin@disabled.gr ώστε να παίρνετε απαντήσεις στις τυχούσες απορίες σας. Έχοντας e-mail μπορείτε να γίνετε μέλη στο http://www.disabled.gr/forum/ και να επικοινωνείτε με εκατοντάδες έμπειρους ανθρώπους που γνωρίζουν από αναπηρία από όλη την Ελλάδα.

Περιοδικό Αυτονομία – www.disabled.gr – Αύγουστος 2012

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Video games: Ήρθε η ώρα της τεχνολογίας eye-tracking

Στα μέσα του 2014 κυκλοφορεί το πολλά υποσχόμενο Tobii-EyeX που ανοίγει την αυλαία για τη νέα γενιά των video games. Η τεχνολογία eye-tracking ενσωματώθηκε στο νέο τηλεχειριστήριο που βγάζει στην …

Καθαρίστε τον υπολογιστή σας με CCleaner (δείτε το video)

Όσο περισσότερο χρησιμοποιούμε τον ηλεκτρονικό μας υπολογιστή, τόσα περισσότερα σκουπίδια μαζεύονται και πρέπει να καθαριστούν. Εάν δεν καθαριστούν τότε ο υπολογιστής μας δεν λειτουργεί σωστά ειδικά …

Προσαρμογή του Talk & Write στα Windows 7 (64 bit)

Εδώ και αρκετά χρόνια χρησιμοποιώ ένα σύστημα φωνητικής υπαγόρευσης που μετατρέπει την ομιλία σε κείμενο σε ηλεκτρονικό υπολογιστή. Το σύστημα ονομάζεται Talk & Write, κατασκευάζεται από την MLS και …

Πρωτοποριακή συσκευή που επιτρέπει σε τετραπληγικούς να σχεδιάζουν με τα μάτια [Video]

Άτομα με σοβαρή κινητική αναπηρία (πχ. πλάγια αμυοτροφική σκλήρυνση - ALS, τετραπληγία από κάκωση νωτιαίου μυελού) που δεν μπορούν να κουνήσουν τα χέρια τους, έχουν την ευκαιρία να γράφουν ή να …

Η Microsoft κάνει το «ποντίκι»… παρελθόν!

Νέα εξελιγμένη έκδοση του γνωστού αισθητήρα Kinect ανακοίνωσε η Microsoft πως θα κυκλοφορήσει στην αγορά, αποκλειστικά για ηλεκτρονικούς υπολογιστές με Windows! Πολύ σύντομα οι δυνατότητες που μέχρι …

Η ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ

Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) δημιούργησε επιτέλους ιστοσελίδα για την ενημέρωση των ασφαλισμένων! Θα τη βρείτε στη διεύθυνση www.eopyy.gov.gr, και εκ πρώτης φαίνεται αρκετά …

Το EyeHarp στο TEDxAthens Challenge

Tο TEDxAthens Challenge, βραβεύει από φέτος μια πρωτότυπη και αξιόλογη δράση στο πλαίσιο του TEDxAthens conference. Στόχος του TEDxAthens Challenge είναι να αναδείξει και να υποστηρίξει μια αξιόλογη …