ΗΠΑ: Σε 59χρονη παραπληγική εφαρμόσθηκε η θανατική ποινή

Η 59χρονη θανατοποινίτης Σούζαν Μπάσο έγινε η 14η γυναίκα που εκτελέστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες από τότε που το αμερικανικό Ανώτατο Δικαστήριο επανέφερε τη θανατική ποινή το 1976. Η Μπάσο η οποία ήταν παραπληγική και κινούνταν με αναπηρικό αμαξίδιο, εκτελέστηκε στο Τέξας στις 18:26 ώρα κεντρικών ΗΠΑ (24:26 GMT) με θανατηφόρο ένεση στο θάλαμο θανατοποινιτών στη φυλακή Χάντσιβιλ.

ΗΠΑ: Σε μια 59χρονη παραπληγική εφαρμόσθηκε η 14η θανατική ποινή από την επιστροφή της «εσχάτης των ποινών»

Όπως αναφέρει το kerdos.gr, η γυναίκα είχε καταδικαστεί στη θανατική ποινή το Σεπτέμβριο του 1999 ως ο εγκέφαλος μια ομάδας πέντε ατόμων για την απαγωγή, το βασανισμό και τελικά τον ξυλοδαρμό έως θανάτου, του πνευματικά ανάπηρου συντρόφου της, με σκοπό να αποκομίσει οφέλη από τα χρήματα της ασφάλισής του.

Ο Λουίς «Μπάντι» Μούσο ένας διανοητικά καθυστερημένος άντρας ηλικίας 59 ετών, είχε υποστεί απάνθρωπα βασανιστήρια από πέντε απαγωγείς επικεφαλής των οποίων είχε κριθεί ότι ήταν η σύντροφός του. Οι απαγωγείς είχαν κάψει το σώμα του άτυχου άντρα με τσιγάρα και τον είχαν ξυλοκοπήσει μέχρι θανάτου με ζώνες, ρόπαλα του μπέιζμπολ και μπότες με καρφιά. Το πτώμα του παραμορφωμένο, με πολλαπλές κακώσεις και κατάγματα, είχε εντοπιστεί στην άκρη ενός δρόμου κοντά στο Χιούστον, τον Αύγουστο του 1998, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα..

Όλες οι αιτήσεις αναστολής της θανατικής ποινής που είχε υποβάλει η 59χρονη Μπάσο με τελευταία την προσφυγή της στο Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών, λίγες ώρες πριν από την εκτέλεσής της, κατέπεσαν.

kerdos.gr 6-2-2014

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

40 μήνες απλήρωτοι στο Γηροκομείο Αθηνών

Σε λίγο ο Τόμσεν, ο Φούχτελ, ο Ράιχενμπαχ, ο Σόιμπλε και άλλοι της ιδίας παρέας, θα παρακαλάνε να τους κάνει σεμινάριο η διοίκηση του «φιλανθρωπικού» ιδρύματος. Από το Σεπτέμβρη του 2010 χρωστάνε …

Στο ίδιο κέντρο αποκατάστασης με τη Μυρτώ και η 18χρονη που την πυροβόλησε ο πατέρας της

Χαμόγελα αισιοδοξίας για την Ασπασία Μπόγρη, την άτυχη κοπέλα από το Άργος που τον περασμένο Αύγουστο τραυματίστηκε σοβαρά από τα πυρά του ίδιου του πατέρα της, ο οποίος θέλησε με αυτόν τον φρικτό …