Υποδεχθείτε το «u-Bot 5»

Η πιθανότητα να αποτελέσουν τα ρομποτικά συστήματα μια υλοποιήσιμη εναλλακτική στην προσωπική υποστήριξη των ατόμων με αναπηρίες, φαίνεται πως αποκτά «σάρκα και οστά», στη θέα της πρόσφατης ρομποτικής εφεύρεσης του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης.

Το «u-Bot 5» θεωρείται το «μέλλον της προσωπικής φροντίδας», εξαιτίας των «χεριών» του που κινούνται πολύ όμοια με τα ανθρώπινα, χρησιμοποιώντας τον «αυτόνομο κινητικό χειρισμό».
Το ρομπότ αυτό έχει συλληπτική ικανότητα και μπορεί να μεταφέρει και να τοποθετεί αντικείμενα πραγματοποιώντας διάφορες εργασίες.

Σχεδιάστηκε για να είναι ένα οικονομικό ρομπότ, ανθεκτικό, με μεγάλες δεξιότητες, και ασφαλές προς τη χρήση του.
Επιπλέον, διαθέτει μόνιτορ με οθόνη αφής και μια webcam, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και για εφαρμογές τηλε-λειτουργίας.

Το uBot-5 είναι εξαιρετικά σταθερό και χρησιμοποιεί για την κίνησή του 2 ρόδες, σε διάφορες λειτουργικές διατάξεις. Θεωρείται ιδανικό για τη χρήση του σε ανθρώπινο περιβάλλον, όπου απαιτείται σταθερότητα (με υψηλό κέντρο βάρους) αλλά και μικρές διαστάσεις. Στην περίπτωση του uBot-5, το οποίο συμπεριφέρεται σαν ανεσταμμένο εκκρεμές, η ενεργητική σταθεροποίηση επιτυγχάνεται ευκολότερα όσο μεγαλώνει το ύψος (και άρα το κέντρο βάρους) του ρομπότ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www-robotics.cs.umass.edu/Robots/UBot-5 (στην αγγλική γλώσσα).

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πώς να κάνετε προσβάσιμη την κουζίνα σας [video]

Μας αρέσει το μαγείρεμα, μας αρέσουν οι στυλάτες κουζίνες, αλλά χρειαζόμαστε και λειτουργικότητα στο χώρο όταν κάνουμε τα πάντα από το ύψος του αναπηρικού μας καθίσματος. Βρήκαμε λοιπόν τον τρόπο! …

Πώς να προσαρμόσετε στο αναπηρικό σας κάθισμα το καροτσάκι του μωρού σας [Video]

Το να γίνεσαι γονέας είναι από μόνο του μια μεγάλη πρόκληση. Πόσο μάλλον όταν χρησιμοποιείς αναπηρικό κάθισμα και το μωράκι σου είναι ακόμα λίγων μηνών. Ακούγεται σχεδόν τρομακτικό. Αυτή ακριβώς την …

ΗΠΑ: Αναπηρικά καθίσματα στη «μαύρη αγορά»

Η οικονομική κρίση επιβάλλει περικοπές και στις ΗΠΑ. Οι παροχές έχουν περιοριστεί δραματικά. Τα βοηθήματα για την αποκατάσταση και για την ανεξάρτητη διαβίωση βγαίνουν στη «μαύρη αγορά». Δεν είναι …