Καλιφόρνια: η μεταμόσχευση χεριού της Emily Fennell

Η Emily Fennel έγινε η πρώτη γυναίκα που υποβάλλεται σε μεταμόσχευση χεριού στην Καλιφόρνια (και η 13η στις ΗΠΑ). Στις 5 Μαρτίου 2011 η 26χρονη ανύπαντρη μητέρα από τη Yuba City της Καλιφόρνια ενημερώθηκε πως είχε βρεθεί ο κατάλληλος δότης και πως είχε δρομολογηθεί η επέμβασης της πολυαναμενόμενης μεταμόσχευσης.

Η μαραθώνια επέμβαση, που κράτησε περισσότερο από 14 ώρες, έγινε στο νοσοκομείο Ronald Reagan UCLA Medical Center από μια 20μελή ομάδα χειρουργών, νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού. Στα μέσα Απριλίου κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα βίντεο που δείχνει όλα τα στάδια της πορείας της Emily πριν και μετά τη μεταμόσχευση.

Τα χέρια της Emily Fennell μετά τη μεταμόσχευση

Τα χέρια της Emily Fennell μετά τη μεταμόσχευση

Η Emily, που έχασε το δεξί της χέρι σε τροχαίο ατύχημα, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά την επέμβαση παραδέχτηκε πως ακόμα προσπαθεί να το συνηθίσει, αν και δήλωσε πως έχει ήδη αρχίσει να το νιώθει σαν δικό της. Το μόνο που είναι γνωστό σχετικά με τον δότη είναι πως ήταν της ίδιας ομάδας αίματος και το νέο χέρι είχε το ίδιο χρώμα και μέγεθος με το άλλο χέρι της Emily.

Η Emily ήταν σε θέση να κινεί τα νέα της δάχτυλα πολύ γρήγορα μετά την επέμβαση, αλλά δεν έχει μέχρι σήμερα αισθητικότητα στο νέο χέρι – οι γιατροί λένε πως ενδεχομένως να πάρει έως και ένα χρόνο μέχρι να αναπαραχθούν τα νεύρα και να αποκατασταθεί η αισθητικότητα.

Τους τελευταίους δύο μήνες η Emily ακολουθεί 8ωρο καθημερινό πρόγραμμα αποκατάστασης με εργοθεραπευτές. Πραγματοποιεί απλές κινήσεις, όπως το να σφίγγει και να σηκώνει αντικείμενα χρησιμοποιώντας τα νέα της δάχτυλα, ώστε να εξασκήσει την επιδεξιότητα των κινήσεων του νέου χεριού της.

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη μεταμόσχευση κόστισε $800,000, αλλά η Emily δεν πλήρωσε τίποτα καθώς ήταν πειραματική επέμβαση.

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Video games: Ήρθε η ώρα της τεχνολογίας eye-tracking

Στα μέσα του 2014 κυκλοφορεί το πολλά υποσχόμενο Tobii-EyeX που ανοίγει την αυλαία για τη νέα γενιά των video games. Η τεχνολογία eye-tracking ενσωματώθηκε στο νέο τηλεχειριστήριο που βγάζει στην …

Ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο προσπελάσιμο για οδηγούς με αναπηρικό κάθισμα [video]

Μια ομάδα νεαρών σχεδιαστών θέλει να κάνει λίγο πιο εύκολη τη ζωή ανθρώπων σε αναπηρικό αμαξίδιο, οι οποίοι ζουν σε πόλεις. Πραγματοποιεί εκστρατεία για τη συγκέντρωση πόρων που θα της επιτρέψουν να …

Πώς να κάνετε προσβάσιμη την κουζίνα σας [video]

Μας αρέσει το μαγείρεμα, μας αρέσουν οι στυλάτες κουζίνες, αλλά χρειαζόμαστε και λειτουργικότητα στο χώρο όταν κάνουμε τα πάντα από το ύψος του αναπηρικού μας καθίσματος. Βρήκαμε λοιπόν τον τρόπο! …

Νεαρή με τετραπληγία μιλά για την αναπνευστική υποστήριξη μετά από κάκωση νωτιαίου μυελού [video]

Η 26χρονη Jenni Taylor από τη Minnesota των ΗΠΑ, περιγράφει σε πολύ λίγα λεπτά τις μεγαλύτερες δυσκολίες και προκλήσεις της ζωής με υψηλή κάκωση νωτιαίου μυελού (Α1-Α2) και την 24ωρη εξάρτησή της από …