Ι.Κ.Α.: Εξαίρεση – διαγραφή των παρακάτω ειδών που περιέχονται στην ανακεφαλαιωτική Εγκύκλιο 37/09 σχετικά με τη χορήγηση ορθοπεδικών – ορθωτικών ειδών»

ΘΕΜΑ: «Εξαίρεση – διαγραφή των παρακάτω ειδών που περιέχονται στην ανακεφαλαιωτική Εγκύκλιο 37/09 σχετικά με τη χορήγηση ορθοπεδικών – ορθωτικών ειδών».

Σχετικά με το θέμα σας γνωρίζουμε την απόφαση της Έκτακτης Ειδικής Επιτροπής της Διοίκησης που συστάθηκε με απόφαση Διοικητή, περί της μη αναγραφής πλέον από τα Υγειονομικά Όργανα του Ιδρύματος και συνεπώς τη μη απόδοση της δαπάνης από τα Τμήματα Παροχών, των παρακάτω ειδών, δεδομένου ότι, οι λειτουργικές ανάγκες των ασφαλισμένων καλύπτονται από συναφή χορηγούμενα είδη.

1. « Κάθισμα από ειδικό ελαφρύ πλαστικό (πολυπροπυλένιο) για σταθεροποίηση του σώματος με ή χωρίς πλαϊνή στήριξη » ποσού 4.090,00 Ευρώ σελ.39 – στοιχείο 17.

2. « Μαξιλάρι για θεραπεία ή προφύλαξη από κατακλίσεις ΜΕ ΑΕΡΟΚΥΨΕΛΕΣ » ποσού 517,00 Ευρώ σελ. 39 – στοιχείο 18Β.

3. « Κηδεμόνα τριών σημείων Θ.Μ.Σ.Σ ή Ο.Μ.Σ.Σ ποσού 376,00 Ευρώ, ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΜΟΣ – Θ.Μ.Σ.Σ σελ. 12 – στοιχείο 7

4. « Κηδεμόνα υπερεκτάσεως Θ.Μ.Σ.Σ ή Ο.Μ.Σ.Σ » ποσού 376,00 Ευρώ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΜΟΣ – Θ.Μ.Σ.Σ σελ. 12 – στοιχείο 8

5. « Οσφυομηροκνημοποδικό κηδεμόνα από τιτάνιο με ελεύθερη άρθρωση ή με ασφάλεια γόνατος, με ποδοκνημική άρθρωση » ποσού 2.050,00 Ευρώ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΥΕΛΟΥ – ΙΣΧΙΩΝ σελ. 13 – στοιχείο 1

6. « Νάρθηκα για ιπποποδία με πλαίσιο ρύθμισης έσω-έξω στροφής » ποσού 132,00 Ευρώ
ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΔΟΚΝΗΜΙΚΗ σελ.17 – στοιχείο 10

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ
Η ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΒΕΛΛΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΟΧΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ
Ταχ. Δ/νση: Αγ. Κων/νου 8 (10241)
Πληροφορίες: Ελπίδα Γεωργαντή
Τηλέφωνο: 210-5215279
FAX : 210 5215279 e-mail : diefpar@ika.gr

Αριθ. Πρωτ. ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ
Π04/3/231
ΠΡΟΣ: 1. ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡ/ΚΑ κ΄ΤΟΠΙΚΑ ΥΠΟΚ/ΤΑ κ΄ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
2. ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ κ΄ΤΟΠΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΙΚΑ – ΕΤΑΜ
3. ΟΠΣ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΟΧΩΝ

Αθήνα 27-7-2010

Comments

  1. says

    Σχόλιο του ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ:

    Με αυτήν την εγκύκλιο η Έκτακτη Ειδική Επιτροπή της Διοίκησης που συστάθηκε με εντολή του διοικητή του Ι.Κ.Α. ενημερώνονται τα υγειονομικά όργανα του «ιδρύματος» να μην αποδίδουν την δαπάνη από τα τμήματα παροχών του Ι.Κ.Α. όταν πρόκειται για μαξιλάρια με αεροκυψέλες που προορίζονται για την θεραπεία ή την προστασία από κατακλίσεις διότι οι λειτουργικές ανάγκες των ασφαλισμένων καλύπτονται από συναφή χορηγούμενα είδη.

    Ολόκληρη Έκτακτη αλλά και Ειδική αλλά πάνω απ’ όλα Επιτροπή της πεφωτισμένης Διοίκησης εκδίδει εγκύκλιο για να διατάξει τη διακοπή της απόδοσης της δαπάνης για μαξιλάρια που αντί να τα αποκαλέσει με το όνομά τους προτίμησε να τα ζωγραφίσει με υπονοούμενα.

    Κάθε σοβαρή διοίκηση και κάθε σοβαρή (έστω και έκτακτη) ειδική επιτροπή οφείλει να χρησιμοποιεί τα ονόματα αυτών των ειδών που διατάζει να διακοπεί η οικονομική συμμετοχή του Ι.Κ.Α. για την αγορά αυτών των ειδών.

    Αυτά τα μαξιλάρια έχουν όνομα. Το πρώτο ονομάζεται Roho και το δεύτερο ονομάζεται Star Cushion και οφείλει η ειδική επιτροπή να τα αποκαλεί με το όνομά τους όταν πρόκειται να επικοινωνήσει με τους υφιστάμενους της στις υγειονομικές επιτροπές και στα ασφαλιστικά όργανα και αυτά ύστερα θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τους ασφαλισμένους.

    Όμως δεν έκανε κάτι τέτοιο. Το κυριότερο είναι πως στην εγκύκλιο αναφέρεται ψευδώς πως αυτά τα μαξιλάρια με αεροκυψέλες καλύπτονται από άλλα συναφή χορηγούμενα είδη τη στιγμή που είναι διεθνώς γνωστό πως δεν υπάρχουν υποκατάστατα με εξαίρεση κάποια μαξιλάρια με αεροκυψέλες που κατασκευάζονται στη μακρινή ανατολή και στην ηπειρωτική Κίνα.

    Η ζημιά που προκάλεσε η συγκεκριμένη εγκύκλιος σε αρκετές εκατοντάδες Ελλήνων με αναπηρίες που είτε έχουν κατακλίσεις είτε έχουν ευαίσθητο δέρμα και γι’ αυτό κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να αποκτήσουν κατάκλιση είναι τεράστια. Το Ι.Κ.Α. δεν έχει συνυπολογίσει το οικονομικό κόστος της θεραπείας των κατακλίσεων το οποίο άλλωστε δεν το αφορά. Για την καλύτερη ενημέρωση του Ι.Κ.Α. μπορούμε να πούμε πως το κόστος που έχει ένα τέτοιο μαξιλάρι είναι ίσο με επιθέματα κατακλίσεων τριών εβδομάδων (όταν πρόκειται για μικρή κατάκλιση).

    Άξιζε για 517 € να διακοπεί η χορήγηση ενός τόσο σημαντικού βοηθήματος που συμβάλλει στην προστασία από τις κατακλίσεις;

    Και αφού αυτή η επιτροπή είναι τόσο έκτακτη αλλά και τόσο ειδική γιατί δεν ενημερώνει και εμάς τους άσχετους για τα συναφή χορηγούμενα είδη που μπορούμε πλέον να χρησιμοποιούμε; Γιατί τα κρατάει κρυφά; Ποια είναι αυτά τα είδη που είναι συναφή και μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε;

    Αύγουστος 2010

  2. says

    Η συγκεκριμένη εγκύκλιος εξεδόθη στις 27-7-2010 αλλά κυκλοφόρησε στα παραρτήματα του Ι.Κ.Α. στις 2 Αυγούστου 2010.

    Νομικά έχει ισχύ από τις 27-7-2010 και όσοι ασφαλισμένοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο μέσο της διαδικασίας έχουν σοβαρές επιφυλάξεις για το κατά πόσο τελικά θα τους χορηγηθεί ένα ζωτικό βοήθημα για την επιβίωσή τους. Λέγεται πως αυτοί οι ασφαλισμένοι θα περάσουν πάλι από επιτροπή. Ωστόσο η διοίκηση του Ι.Κ.Α. δεν ενημέρωσε με συμπληρωματική εγκύκλιο.

  3. billy says

    ME TO IKA MEXRI TORA DEN EXO PARTIDES (EIDIKA APO DO POU RHSKOMAI), ALLA THA HTHELA NA PO KATI.

    1. OPOS ORTHOS YPOTHIKE POIO PANO THA HTAN SKOPIMO (DEN KSERO AN YPARXEI IDEI) NA MHXANOGRAFITHEI AYTO TO MPAXALO, KAI NA DOTHEI KAI ONLINE AN EINAI DINATON STIN KOSMO H DUNATOTHTA NA BLEPEI POIA PROIONTA KALYOTONTAI. EITE ONOMASTIKA EITE ME PLAFON TIMHS (TO TO OPOIO TO BRHSKO POIO SOSTO).
    2. NA DOTHEI H DHNATOTHTA THS KALYPSHS KAT EKSERESYN. KAPOIOS SE KAPOIA APO AYTA TA BOHTHIMATA / FARMAKA H OTI DIPOTE ALLO, MPOREI NA EXEI MIA ALERGIA/ EYESTHISIA/PARENERGIA POU NA PRPEEI NA TOU XORIGITHEI KAPOIO ALLO YLIKO. APO OTI KATALABA AYTH H DYNATHTA DEN EIPARXEI KAI KOSMOS MPOREI/THA KUNDINEPSEI

  4. ptsingan says

    Ενημέρωση:
    Το ΙΚΑ οσονούπω θα εκδόσει και άλλη εγκύκλιο που θα απαγορεύει τις κατακλίσεις. Ας μην ανησυχούμε.

  5. ιωαννα κ says

    Υπαρχει στο disabled.gr αναρτημενος πινακας με τα ορθοπεδικα-ορθωτικα ειδη που καλυπτει το ΙΔΡΥΜΑ(ικα) ηδη, οπως υπαρχει και ειδικος πινακας ποσοστων αναπηριας που μου εστειλαν πριν απο καιρο οταν χρειαστηκε να αναζητησω κατι για το ποσοστο αναπηριας ( ειχα κανει ενσταση για το 67% που της ειχαν βαλει μια και η τετραπληγια εμπιπτει στο 80% εως 80% και ανω- και φυσικα σκοτωθηκαμε με την β βαθμια επιτροπη ικα διοτι επεμεναν οτι τετραπληγια ειναι λεει να μην κουναει κανενα μελος ο ανθρωπος!!!!!!!!!!! ακουσον ακουσον και μονο αυτοι λεει το δικαιουνται και αυτο εννοει το ικα τετραπληγια!!!!!!!ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΣ!!!!!!!ΕΧΟΥΝ ΑΡΑΓΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΙΑΤΡΙΚΗ???ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΡΟΙ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΝΩΡΙΣ!!!!!χαχαχα θα τρελαθουμε εντελως ρε παιδια!!!)στο οποιο ανηκει η μικρη μου και ευχαριστω πολυ το disabled.gr .Βεβαια μωλις οι κυριοι της β βαθμιας μας ειδαν οργανωμενους με τις εγκυκλιους στα χερια εβγαλαν σπυρια…αφρους…καπνουςκαι οτι αλλο υπαρχει διοτι δεν θελουν να ειμαστε οργανωμενοι και συγκροτημενοι αλλα να επαιτουμε!!!Τελικα το εδωσαν το 80% διοτι ειπα θα παω και σε τριτοβαθμια και αποφασιστε ποτε θελετε να γινετε ρομπες αν κανετε κανενα χαζο!!!!ο λογος που ζητησα το παιδι να εχει το ποσοστο που του ανηκει ηταν ακριβως αυτη η ξεφτιλα που αναπτησε το ικα με την καταργηση αποζημιωσης των ειδων και οχι το εξωιδρυματικο επιδομα..αρχισαν να κοβουν σιγα σιγα διαφορα και ποιος μου λεει εμενα οτι δεν θα αρχιζουν να κοβουν απο την δωρεαν χορηγηση ειδων και οσους εχουν ποσοστο αναπηριας κατω απο 80%!!!!!!
    Και ρωταω τωρα το εξης…εχει ψηφιστει οτι οσοι εχουν τετραπληγια το περνουν εφ ορου ζωης δλδ δεν ξαναπερνανε επιτροπη…εμας μας το εδωσαν για 2 χρονια παρ ολο που ανηκει η μικρη σε αυτη την κατηγορια!!! οταν τους το ρωτησα μου απαντησαν οτι δεν εχουν παρει εδω στην πολη μας ακομα τετοιο χαρτι επομενως δεν μπορουν να δωσουν εφ ορου ζωης!! δλδ ισχυει μονο για την επιτροπη της αθηνας????στεκει αυτο που μου ειπαν ??γιατι τους ειπα εφ οσον αυτο ισχυει πριν βγει το δικο μας ποσοστο θα γινει αμεσα αλλαγη?? και ειπαν οχι…σε 2 χρονια!! πως να κινηθω τωρα???μου λετε παρακαλω? εκτος και αν εχω καπου λαθος , παρακαλω διορθωστεμε οσοι ειστε πιο εμπειροι σε αυτο.
    ευχαριστω εκτ ων προτερων

  6. Κωστας says

    Περιμένετε και την νεα εγκύκλιο που ακούγετε ότι θα έρθει τον Σεπτέμβριο και κόβει και άλλα βοηθήματα και μειώνει τιμές. Στον πατέρα μου με τετραπληγιά απο κρανιοεγκεφαλική κάκωση δεν εγκρίθηκε η χορήγηση BOTOX για την σπαστικότητα γιατί έχουν εγκύκλιο που τα χορηγούν σε σπαστικότητα απο εγκεφαλικό επεισόδιο…… και ρωτάω και εγώ ως ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ με εξειδίκευση στην νευρολογία τι διαφορά έχει η σπαστικότητα απο εγκεφαλικό απο την σπαστικότητα απο κρανιοεγκεφαλική κάκωση….ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ.το χορηγούν σε βλεφαροσπασμό και εφύδρωση μασχάλης και όχι σε σπαστικότητα απο κρανιοεγκεφαλική με τετραπληγία θα τρελαθούμε εντελώς. Ας ψάξουν τους τρόπους για οικονομία και ξέρουν αυτοί ποιος είναι αυτός ο τρόπος…….

  7. Νασιούδης Σταύρος says

    Περιμένω αντιδράσεις από ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ και ΕΣΑΕΑ.
    Το κάθισμα ενδιαφέρει το 95% των ΠΑΙΔΙΩΝ με σωματική αναπηρία και είναι ένα από τα ελάχιστα βοηθήματα που επιτρέπει να μην παρουσιαστούν προβλήματα σκολίωσης, παραμορφώσεις κορμού και άκρων αλλά και αναπνευστικά. Μήπως η περικοπή είναι ο έμεσος τρόπος να πει το κράτος ότι θέλω να πεθαίνεται γρήγορα;
    Το μαξιλάρι ενδιαφέρει το 100% των ανθρώπων με σοβαρά κινητικά προβλήματα. Μάλλον η φαρμευτική δαπάνη για τη θεραπεία των κατακλίσεων θα προσφέρει περισσότερα έσοδα στα κρατικά ταμεία!!!! Πάλι οι ανάπηροι δηλαδή θα σώσουν τον κράτος!!!!!!

  8. ΣΑΚΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ says

    το δηθεν ξαφνικο που μας ηρθε οπως και πολλα αλλα και αλλες διαταξεις
    -Εαν στοχευει οπως λετε συγκεκριμενες εταιριες
    αυτο σημαινει η οτι μονον αυτες οι δυο εχουν το προνομιο να κατασκευαζουν τετοια μαξιλαρια κατακλισεων ,
    -η οτι εχουν παρει πολυ ψηλα τον αμανε και πουλανε οσο γουσταρουν
    αρα κατι δεν παει καλα
    -για να δουμε πιο αναλυτικα τις διορθωσεις πρεπει να εχουμε την εισηγηση και τις τοποθετησεις πανω στις οποιες βασιστηκαν
    -ετσι θα κρινουμε αμεροληπτα
    -ΟΙ εταιριες που δραστηριοποιουντε στο χωρο των ορθοπαιδικων παιζουν πολυ αισχρο παιχνιδι εις βαρος μας και κατέπεκταση των ταμειων μας
    εχω γραψει και σε προηγουμενα αθρα τις ταλαιπωριες που θα υποστει ο καθε αναπηρος που θα τυχει να πεσει σε ενα ελλατωματικο η σκαρτο προιον η να χρειαστει ανταλακτικο….
    -Εαν δινοταν μεχρι στιγμης χαριστικα και στοχευμενα αυτο το ποσο η τα ειδη καλως το κοψανε
    -θα φανει οταν οι εισαγωγεις και εμποροι κατεβασουν την τιμη των αγαθων λογω μη πωλησης….
    -προσωπικα προλαβα πριν ενα μηνα περιπου με αυτη την τιμη και καταφερα να παρω πολυ περισοτερα ειδη για την προφυλαξη μου και βοηθηματα που μου διευκολυναν την καθημερινοτητα της αναπηριας
    -πιστευω δε οτι δεν ειμαστε και τοσο κουτοφραγκοι
    και να πιστευουμε οτι αυτα τα ειδη κατασκευαζοντε σε χωρες πλην της κινας η ταιβαν
    την φιρμα κοτσαρουν πανω τους και τα πουλανε ο κουκος αιδονι
    -εξαλου το κεφαλαιο δεν εχει πατριδα και θα το κατασκυασει εκει που εχει τα φτηνοτερα εργατικα…..
    -αρκετα σας κουρασα με ις σκεψεις μου
    μα εινε θεμα πειρας και απειριας

  9. GIANNHS says

    ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ .

  10. GIANNHS says

    ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ
    ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ..

  11. παναγιωτης(ουαελ} says

    ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΠΗΡΙΚΑ ΜΑς ΑΜΑΞΙΔΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΙ ΠΛΗΡΟΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ

  12. ΔΗΜΗΤΡΗΣ says

    Περασα επιτροπη για καθισμα απο ελαφρυ πλαστικο κλπ κλπ , για τον γιο μου(ενα 7 χρονο παιδακι ),μου το εγκρινανε ατις 14 Ιουλιου.Μετα ηρθαν οι διακοπες μας, φυγαμε και οταν γυρισαμε πηγα να το αγορασω και απο το μαγαζι εμαθα για την εγκυκλιο.Το θεμα ηταν οτι ειχα εγριση προγενεστερη της αποφασης.Εκανα μια ψιλοφασαρια αλλα μου ειπαν οτι πρεπει να ξαναπερασει επιτροπη ο μικρος για να του εγκριθει κατι αντιστοιχο(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) με αυτο το καθισμα για να εξυπηρετηθει.Αληθεια , ξερει κανενας σας κατι αντιστοιχο να μου προτεινει για να το αντικαταστησω???????Επισης μου ειπε ο προισταμενος στις παροχες οτι το θεμα μου θα φτασει μεχρι τα κεντρικα της αθηνας για να δουμε τι θα μας πουνε.Μα καλα απο δω πανε να βγαλουν τα σπασμενα?Αν εχουν τα κοτσια ας πανε να παρουν τα λεφτα πισω απο τους γιατρους που κανουν εξωσωματικες σε 85χρονες!!!!!!!!!!!

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΕΟΠΥΥ: Αλλάζει (πάλι) το σύστημα των ραντεβού

Νέο μηχανισμό κλεισίματος των ραντεβού με τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ εξετάζει η διοίκηση του Οργανισμού στοχεύοντας στη μείωση της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων αλλά και στον έλεγχο των …

Επέκταση των παθήσεων για τις οποίες η διάρκεια αναπηρίας των ασφαλισμένων καθορίζεται επ' αόριστον

Αυτή είναι η υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β' 2906/18-11-2013) που καθορίζει τις παθήσεις για τις οποίες η διάρκεια της αναπηρίας των ασφαλισμένων καθορίζεται επ' αόριστον και οι ασφαλισμένοι δεν χρειάζεται …

Οι 43 μόνιμες αναπηρίες για τις οποίες δεν περνούν οι ασφαλισμένοι για επανέλεγχο στα ΚΕ.Π.Α.

Υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας (31/10/2013) υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζονται οι 43 μόνιμες και μη αναστρέψιμες παθήσεις για τις οποίες η διάρκεια της αναπηρίας καθορίζεται επ’ αόριστον, …

Χορήγηση κύριας σύνταξης αναπηρίας από το ΙΚΑ

Απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη χορήγηση κύριας σύνταξης αναπηρίας από το ΙΚΑ. Αρμόδιος φορέας: ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ (ΙΚΑ) Νομικό πλαίσιο: ΦΕΚ τ. Β 777/17.06.2003 - Απλούστευση με ΦΕΚ τ.Β …

Προβλήματα στον ΕΟΠΥΥ Γλυφάδας

Η ταλαιπωρία των πολιτών με αναπηρία λόγω καθυστερήσεων πληρωμών από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ, αλλά και η πολύμηνη αναμονή στις λίστες των ΚΕ.Π.Α., έχει γίνει πια η εφιαλτική καθημερινότητα όλων μας. Και τα …