Πώς θα βρείτε ΤΑΞΙ στην Αθήνα!

Δυσκολεύεστε να βρείτε ταξί στην Αθήνα; Έχετε αναπηρικό αμαξίδιο και πρέπει να κάνετε δέηση στους θεούς για να πετύχετε εξυπηρετικό ταξιτζή; Η τεχνολογία φαίνεται πως αρχίζει να δίνει λύση και στο πρόβλημα των μετακινήσεων στην πρωτεύουσα, ακόμα κι αν είστε επιβάτης με αυξημένες ανάγκες κατά τη μεταφορά σας.


Συγκεκριμένα, το taxiplon είναι μια απλή στη χρήση εφαρμογή για iphone και android κινητά, που διευκολύνει τον χρήστη να εντοπίσει ταξί, δηλώνοντας ταυτόχρονα στον οδηγό και την θέση στην οποία θέλει να μεταφερθεί, ενώ μπορεί να παρακολουθεί μέσω του κινητού του την πορεία του ταξί και να λάβει sms όταν αυτό φτάσει δίπλα του.

Με σχετικό δελτίο Τύπου οι υπεύθυνοι της πλατφόρμας taxiplon περιγράφουν τους λόγους που οδήγησαν σ’αυτή την εφαρμογή και τη λύση που προσφέρει σε επιβάτες με διαφορετικές ανάγκες και απαιτήσεις μετακίνησης μέσα στην Αθήνα:

«Η Αθήνα χωρίς αμφιβολία είναι μια δύσκολη πόλη για να ζει και να κυκλοφορεί κανείς. Η πυκνότητα των κατοίκων, των αυτοκινήτων, μα και των προβλημάτων που αυτά συνεπάγονται, κάνει τμήματα της πόλης να είναι σχεδόν απροσπέλαστα για πολλούς ανθρώπους, πόσο μάλλον για όσους έχουν δυσκολίες, τόσο σε επίπεδο κινητικότητας όσο και επικοινωνίας με τους άλλους.

Η ελπίδα γι’ αυτές τις ομάδες των ανθρώπων είναι η χρήση της τεχνολογίας, η οποία προσφέρει τεράστιες διευκολύνσεις στην καθημερινότητά τους. Για παράδειγμα, τα ηχητικά σήματα στα φανάρια για καθοδήγηση των τυφλών και η χρήση κινητών τηλεφώνων για επικοινωνία μέσω μηνυμάτων από κωφούς.

Συγκεκριμένα μέχρι σήμερα, ομάδες όπως οι κωφοί είχαν τεράστιες δυσκολίες στην κλήση ΤΑΞΙ, μια που δεν μπορούσαν εύκολα να επικοινωνήσουν με τον οδηγό, μα ούτε και να καλέσουν ραδιοταξί. Τώρα, με τη βοήθεια του www.taxiplon.com, μπορούν απλά να καλέσουν ΤΑΞΙ με το πάτημα ενός κουμπιού στο κινητό τους, δίνοντας ταυτόχρονα και την θέση στην οποία θέλουν να πάνε στον οδηγό. Μέσα στην οθόνη του κινητού τους, βλέπουν το ΤΑΞΙ να τους πλησιάζει και αυτόματα τους έρχεται μήνυμα όταν αυτό είναι δίπλα τους.

Παρόμοιες ευκολίες παρέχονται και σε ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες, οι οποίοι μπορούν να καλέσουν ΤΑΞΙ ειδοποιώντας άμεσα τον οδηγό πως θα χρειαστούν βοήθεια στην επιβίβαση, ότι έχουν μαζί τους πχ. αναπηρικό αμαξίδιο κλπ.
Το taxiplon, ενώ είναι πολύ απλό στη χρήση, η διευκόλυνση που προσφέρει σε άτομα με ειδικές ανάγκες είναι εντυπωσιακή.»

taxiplon

taxiplon


Περισσότερες πληροφορίες:
Taxiplon
Tηλ. 210-6145051
www.taxiplon.com, email: info@taxiplon.com

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Video games: Ήρθε η ώρα της τεχνολογίας eye-tracking

Στα μέσα του 2014 κυκλοφορεί το πολλά υποσχόμενο Tobii-EyeX που ανοίγει την αυλαία για τη νέα γενιά των video games. Η τεχνολογία eye-tracking ενσωματώθηκε στο νέο τηλεχειριστήριο που βγάζει στην …

Ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο προσπελάσιμο για οδηγούς με αναπηρικό κάθισμα [video]

Μια ομάδα νεαρών σχεδιαστών θέλει να κάνει λίγο πιο εύκολη τη ζωή ανθρώπων σε αναπηρικό αμαξίδιο, οι οποίοι ζουν σε πόλεις. Πραγματοποιεί εκστρατεία για τη συγκέντρωση πόρων που θα της επιτρέψουν να …

Πώς να κάνετε προσβάσιμη την κουζίνα σας [video]

Μας αρέσει το μαγείρεμα, μας αρέσουν οι στυλάτες κουζίνες, αλλά χρειαζόμαστε και λειτουργικότητα στο χώρο όταν κάνουμε τα πάντα από το ύψος του αναπηρικού μας καθίσματος. Βρήκαμε λοιπόν τον τρόπο! …

Νεαρή με τετραπληγία μιλά για την αναπνευστική υποστήριξη μετά από κάκωση νωτιαίου μυελού [video]

Η 26χρονη Jenni Taylor από τη Minnesota των ΗΠΑ, περιγράφει σε πολύ λίγα λεπτά τις μεγαλύτερες δυσκολίες και προκλήσεις της ζωής με υψηλή κάκωση νωτιαίου μυελού (Α1-Α2) και την 24ωρη εξάρτησή της από …