Μου είπαν να περνάω με το αμαξίδιο, κάνοντας ελιγμούς

Οταν το 2002 η κ. Φανερωμένη Καρακατσάνη έψαχνε να αγοράσει διαμέρισμα, ξεκινούσε με τις πιο περίεργες ερωτήσεις: «Η είσοδος της πολυκατοικίας έχει σκαλιά;», «το πεζοδρόμιο είναι άνετο»; «πόσο ευρύχωρο είναι το ασανσέρ;».

kathimerini_logo

Αυτά που σπανίως οι υπόλοιποι λογαριάζουμε ήταν για εκείνη τα βασικά κριτήρια για την επένδυσή της. Χτυπημένη σε μικρή ηλικία από πολιομυελίτιδα και ένα αυτοάνοσο νόσημα αργότερα, η κ. Καρακατσάνη είναι υποχρεωμένη να κινείται για μεγάλα χρονικά διαστήματα με αναπηρικό αμαξίδιο.

Ηταν έπειτα από επίπονη αναζήτηση που κατέληξε στο διαμέρισμα της Πεύκης.

Γι’ αυτό είδε με μεγάλη ανησυχία να ξεκινούν προ ημερών εργασίες μετατροπής του δρόμου έξω από το σπίτι της σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, αλλάζοντας άρδην τα δεδομένα πρόσβασής της στην πολυκατοικία.

«Μπροστά από την είσοδο της πολυκατοικίας μας το πεζοδρόμιο έφτανε τα 3,7 μέτρα. Το ξηλώσανε και το αφήσανε 1,5 μέτρο, ενώ αποφάσισαν να κάνουν τρεις θέσεις πάρκινγκ ακριβώς έξω από την είσοδο της πολυκατοικίας», λέει στην «Κ».

«Στην απορία που εξέφρασα στους μηχανικούς του δήμου για το πώς ακριβώς θα περνάω με το αμαξίδιο, η απάντηση ήταν “να κάνω ελιγμούς”».

Τα έργα ανάπλασης της οδού ξεκίνησαν για να διευκολυνθούν οι δημότες της περιοχής και οι μαθητές των παρακείμενων σχολείων. Οπως σε όλα τα σύγχρονα έργα, υπάρχει πρόβλεψη και για τη διέλευση ανθρώπων με κινητικά προβλήματα, με ειδικές ράμπες, σήμανση κ.ά.

Πολύ περίεργο παιχνίδι της τύχης ότι το έργο θα δυσχεράνει την καθημερινότητα του μόνου ατόμου με αναπηρία που κατοικεί στην οδό. Οπως λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πεύκης κ. Παπανικολάου, με τις εργασίες «ισομοιράστηκε» το πλάτος των πεζοδρομίων.

«Πριν ήταν από τη μία 60 πόντους και από την άλλη τρία μέτρα. Τώρα είναι και στις δύο πλευρές περίπου δύο μ.». Επειδή ο στόχος είναι η ελάττωση της ταχύτητας, οι θέσεις στάθμευσης μοιράστηκαν αμφίπλευρα.

«Η μελέτη δεν μπορεί να αλλάξει σε αυτό το στάδιο», λέει. «Ωστόσο, καθ’ υπέρβασιν, μειώσαμε τις τρεις θέσεις στάθμευσης έξω από την πολυκατοικία της κ. Καρακατσάνη σε δύο».

ΛΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τα δικαιολογητικά για προσλήψεις ΑμεΑ

Οι υποψήφιοι όλων των κατηγοριών, των οποίων η αίτηση-υπεύθυνη δήλωση έχει κριθεί ως έγκυρη από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, θα κληθούν με ανάρτηση της σχετικής πρόσκλησης στο κατάστημα της …

Ειδικό τέλος υπέρ ΑμεΑ στις αερομεταφορές

Στην επιβολή ενός νέου τέλους στις αερομεταφορές υπέρ των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) πρόκειται να προχωρήσει το υπουργείο Υποδομών, σύμφωνα με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, το οποίο αναμένεται να …

Χρυσές δουλειές για το «καλό» των ΑμεΑ

Χρυσές δουλειές για το «καλό» των ΑμεΑ Στην Ελλάδα, ακόμη και τα προβλήματα των ΑμεΑ αποτελούν ευκαιρία επαγγελματικής ενασχόλησης για εύκολο κέρδος. Αρκεί να μη χρειαστεί να τους «αντιμετωπίσουμε» …

Δικαίωμα στο θάνατο;

Η Süddeutsche Zeitung σημειώνει για την ευθανασία ότι σε ορισμένες περιπτώσεις «είναι αδιαμφισβήτητο ότι υπάρχει αβάσταχτος πόνος και ότι ο γιατρός θα πρέπει να μην τιμωρείται όταν βοηθάει σε …

Σουμάχερ: Θα τα καταφέρει;

Η βίλα του στη Γενεύη έχει μετατραπεί σε κλινική - Η σύζυγός του, Κορίνα, δεν χάνει στιγμή την ελπίδα της, όμως, πολλοί προειδοποιούν ότι το αστέρι της Φόρμουλα 1 δεν θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος …