Προσαρμογή του Talk & Write στα Windows 7 (64 bit)

Εδώ και αρκετά χρόνια χρησιμοποιώ ένα σύστημα φωνητικής υπαγόρευσης που μετατρέπει την ομιλία σε κείμενο σε ηλεκτρονικό υπολογιστή. Το σύστημα ονομάζεται Talk & Write, κατασκευάζεται από την MLS και πωλείται σε όλα τα καταστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Σημείωση: Καλά επιτραπέζια μικρόφωνα έχει στο ηλεκτρονικό κατάστημα του nakas.gr και το προσωπικό ξέρει από μικρόφωνα.

Η αλήθεια είναι πως το Talk & Write δεν είναι ό,τι καλύτερο από την άποψη της ακρίβειας της αναγνώρισης της φωνής, αλλά αυτό έχουμε στην ελληνική γλώσσα και με αυτό δουλεύουμε. Προσωπικά, από τότε που χρησιμοποίησα την πρώτη του έκδοση (τώρα βρίσκεται στη δεύτερη έκδοση), έχω απελευθερωθεί όταν πρόκειται για συγγραφή παραγωγικού κειμένου. Με μια καλή κάρτα ήχου και ένα καλό επιτραπέζιο μικρόφωνο κάνει τη δουλειά του.

Από πάντα το Talk & Write είχε πρόβλημα με την ταχύτητα. Χρειαζόταν πολύ γρήγορο υπολογιστή με πολύ γρήγορο δίσκο. Το πρόβλημα αυτό λύθηκε από τότε που βγήκαν τα Windows 7 στα 64 bit και οι νέοι δίσκοι Solid State που είναι πραγματικά γρήγοροι. Για να εκμεταλλευτούμε και τα καλούδια των 64 bit, μπορούμε να γράφουμε στο notepad, και τότε η αναγνώριση φωνής γίνεται σφαίρα.

Όμως υπάρχει ένα πρόβλημα: Το πρόγραμμα δεν είναι φτιαγμένο για να δουλεύει στα 64 bit. Γι’ αυτό, χρειάζεται να κάνουμε μια μικρή «απάτη»:

Οι φάκελοι Program Files και Program Files (x86) του δίσκου C: Καθώς προχωράμε κανονικά την εγκατάσταση του προγράμματος, θα παρατηρήσετε πως το Talk & Write πηγαίνει και γράφεται στο Program Files (x86) του δίσκου C: και δεν δουλεύει.

Το Talk & Write γράφεται αυτόματα στο Program Files (x86) του δίσκου C: με αποτέλεσμα να μην δουλεύει σωστά.Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να διαγράψουμε το εικονίδιο από την επιφάνεια εργασίας που παραπέμπει στο Program Files (x86). Ύστερα, παίρνουμε με αντιγραφή (copy) ολόκληρο τον κατάλογο της εφαρμογής και τον μεταφέρουμε (paste) στο Program Files του C: χωρίς να ξεχάσουμε να δημιουργήσουμε με δεξί κλικ μια νέα συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας, για να το φορτώνουμε εύκολα.

Μεταφορά (paste) του φακέλου της εφαρμογής στο Program Files του C: Το λεξικό της εφαρμογής βρίσκεται μέσα στον κατάλογο του C:Program FilesMLS MultimediaMLS Talk&WriteData. Εάν θέλουμε να μεταφέρουμε το λεξικό από υπολογιστή σε υπολογιστή τότε μεταφέρουμε ολόκληρο τον κατάλογο Data που περιέχει μέσα το λεξικό και όχι μόνο τα περιεχόμενα του Data. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να μεταφέρουμε το λεξικό και μεταξύ Windows 7 αλλά και σε Vista και αντιστρόφως.

Χρησιμοποιώ το Talk & Write από τότε που δημιουργήθηκε και έχω ένα πολύ ενημερωμένο λεξικό στο http://www.disabled.gr/Data.rar που μπορείτε να το κατεβάσετε και να το χρησιμοποιήσετε.
Αναλυτικές οδηγίες για το Talk & Write μπορείτε πάντα να βρίσκετε στο www.disabled.gr πολύ πιο φλύαρες απ’ό,τι στο περιοδικό Αυτονομία.

MLS Talk&Write interfaceΤελειώνοντας, σας λέω μόνο αυτό: το Talk & Write χαίρεσαι να το χρησιμοποιείς στα 64 bit και σε δίσκο Solid State!

Νίκος
Περιοδικό Αυτονομία – www.disabled.gr – 18/8/2012

Update: Η καινούργια έκδοση του MLS Talk&Write, φαίνεται πως έχει ξεπεράσει τα προβλήματα της παλιάς έκδοσης. Πραγματοποιήσαμε νέες δοκιμές, και η εγκατάσταση του προγράμματος έγινε κανονικά, χωρίς να χρειαστεί να κάνουμε καμία παρέμβαση.

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Video games: Ήρθε η ώρα της τεχνολογίας eye-tracking

Στα μέσα του 2014 κυκλοφορεί το πολλά υποσχόμενο Tobii-EyeX που ανοίγει την αυλαία για τη νέα γενιά των video games. Η τεχνολογία eye-tracking ενσωματώθηκε στο νέο τηλεχειριστήριο που βγάζει στην …

Καθαρίστε τον υπολογιστή σας με CCleaner (δείτε το video)

Όσο περισσότερο χρησιμοποιούμε τον ηλεκτρονικό μας υπολογιστή, τόσα περισσότερα σκουπίδια μαζεύονται και πρέπει να καθαριστούν. Εάν δεν καθαριστούν τότε ο υπολογιστής μας δεν λειτουργεί σωστά ειδικά …

Προσαρμογή του Talk & Write στα Windows 7 (64 bit)

Εδώ και αρκετά χρόνια χρησιμοποιώ ένα σύστημα φωνητικής υπαγόρευσης που μετατρέπει την ομιλία σε κείμενο σε ηλεκτρονικό υπολογιστή. Το σύστημα ονομάζεται Talk & Write, κατασκευάζεται από την MLS και …

Πρωτοποριακή συσκευή που επιτρέπει σε τετραπληγικούς να σχεδιάζουν με τα μάτια [Video]

Άτομα με σοβαρή κινητική αναπηρία (πχ. πλάγια αμυοτροφική σκλήρυνση - ALS, τετραπληγία από κάκωση νωτιαίου μυελού) που δεν μπορούν να κουνήσουν τα χέρια τους, έχουν την ευκαιρία να γράφουν ή να …

Η Microsoft κάνει το «ποντίκι»… παρελθόν!

Νέα εξελιγμένη έκδοση του γνωστού αισθητήρα Kinect ανακοίνωσε η Microsoft πως θα κυκλοφορήσει στην αγορά, αποκλειστικά για ηλεκτρονικούς υπολογιστές με Windows! Πολύ σύντομα οι δυνατότητες που μέχρι …

Η ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ

Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) δημιούργησε επιτέλους ιστοσελίδα για την ενημέρωση των ασφαλισμένων! Θα τη βρείτε στη διεύθυνση www.eopyy.gov.gr, και εκ πρώτης φαίνεται αρκετά …

Το EyeHarp στο TEDxAthens Challenge

Tο TEDxAthens Challenge, βραβεύει από φέτος μια πρωτότυπη και αξιόλογη δράση στο πλαίσιο του TEDxAthens conference. Στόχος του TEDxAthens Challenge είναι να αναδείξει και να υποστηρίξει μια αξιόλογη …