Σε ανοδική τροχιά οι ελληνικές εξαγωγές και ενδιαφέρει την κοινότητα των ανθρώπων με αναπηρίες

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία των ελληνικών εξαγωγών και το 2011 και σίγουρα ενδιαφέρει την κοινότητα των ανθρώπων με αναπηρίες.

Το πρώτο δίμηνο του έτους οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 37,4% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι, με την αξία τους να υπερβαίνει τα 2,8 δισεκατομμύρια ευρώ, έναντι 2 δισεκατομμυρίων το 2010.

Κατά 65% αυξήθηκαν οι εξαγωγές σε ελαιόλαδο και λίπη, κατά 45% σε βιομηχανικά είδη κατά 32% σε μηχανήματα και υλικά μεταφορών και κατά 21% στα τρόφιμα.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων εκτιμά ότι οι εξαγωγές θα καταγράψουν αύξηση φέτος αντίστοιχη με εκείνη του 2008 όταν η αξία τους έφθασε περίπου τα 17,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Προφανώς υπάρχουν αξιοποιήσιμες επιχειρηματικές ιδέες που μπορούν να υλοποιηθούν ακόμη και από ανθρώπους με σοβαρές αναπηρίες, παραπληγίες και τετραπληγίες. Κάποιες από αυτές μπορούν να υλοποιηθούν στο πλαίσιο των μη κερδοσκοπικών εταιριών ή των κοινωνικών επιχειρήσεων ή ακόμη καλύτερα στο πλαίσιο συνεταιρισμών.

Βέβαια τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Το κόστος παραγωγής στην Ελλάδα είναι υψηλό και οι Έλληνες με αναπηρίες είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς στη λανθασμένη κοστολόγηση. Όπως και να έχει θα πρέπει να αλλάξουμε μυαλά, κοινωνικές, επαγγελματικές και επιχειρηματικές συμπεριφορές εάν και εφόσον θέλουμε να επιβιώσουμε.

Το βίντεο αυτό είναι από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ στις 13 Απριλίου 2011.

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Video games: Ήρθε η ώρα της τεχνολογίας eye-tracking

Στα μέσα του 2014 κυκλοφορεί το πολλά υποσχόμενο Tobii-EyeX που ανοίγει την αυλαία για τη νέα γενιά των video games. Η τεχνολογία eye-tracking ενσωματώθηκε στο νέο τηλεχειριστήριο που βγάζει στην …

Ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο προσπελάσιμο για οδηγούς με αναπηρικό κάθισμα [video]

Μια ομάδα νεαρών σχεδιαστών θέλει να κάνει λίγο πιο εύκολη τη ζωή ανθρώπων σε αναπηρικό αμαξίδιο, οι οποίοι ζουν σε πόλεις. Πραγματοποιεί εκστρατεία για τη συγκέντρωση πόρων που θα της επιτρέψουν να …

Πώς να κάνετε προσβάσιμη την κουζίνα σας [video]

Μας αρέσει το μαγείρεμα, μας αρέσουν οι στυλάτες κουζίνες, αλλά χρειαζόμαστε και λειτουργικότητα στο χώρο όταν κάνουμε τα πάντα από το ύψος του αναπηρικού μας καθίσματος. Βρήκαμε λοιπόν τον τρόπο! …

Νεαρή με τετραπληγία μιλά για την αναπνευστική υποστήριξη μετά από κάκωση νωτιαίου μυελού [video]

Η 26χρονη Jenni Taylor από τη Minnesota των ΗΠΑ, περιγράφει σε πολύ λίγα λεπτά τις μεγαλύτερες δυσκολίες και προκλήσεις της ζωής με υψηλή κάκωση νωτιαίου μυελού (Α1-Α2) και την 24ωρη εξάρτησή της από …