Στη Μόσχα έφτασε η Φλόγα των Παραολυμπιακών Αγώνων 2014

Στην πρωτεύουσα της Ρωσίας έφτασε σήμερα η Φλόγα των Παραολυμπιακών Αγώνων 2014, που ξεκινούν την ερχόμενη Παρασκευή στο Σότσι.

Η παραολυμπιακή Φλόγα διανύει την 5η ημέρα του δεκαήμερου ταξιδιού της, μέχρι να φτάσει στο Σότσι και να ανάψει ο Παραολυμπιακός Δαυλός στο περίφημο στάδιο Fisht, όπου θα σημάνει και την έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων.

sochi2

Ο βετεράνος κολυμβητής των Παραολυμπιακών Αγώνων Αντρέι Μεστσεργιάκοφ ήταν ο πρώτος λαμπαδηδρόμος που έφερε τη Φλόγα στο εντυπωσιακό και ιστορικό εκθεσιακό κέντρο All-Russia ( VVC), στη Μόσχα.

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα και μεγάλη συγκίνηση να είμαι ο πρώτος που μεταφέρει την Φλόγα στη Μόσχα» δήλωσε περήφανος στο αναπηρικό καροτσάκι του ο Μεστσεργιάκοφ και συνέχισε: «Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες είναι ένα σπουδαίο γεγονός για τη Ρωσία, μια μοναδική ευκαιρία να αποδείξουμε σε όλον τον κόσμο πως είμαστε ικανοί να διοργανώσουμε με επιτυχία ένα τέτοιο μεγάλο αθλητικό event. Είμαι βέβαιος πως οι αθλητές θα μας χαρίσουν μεγάλες νίκες, όπως ακριβώς και η εθνική ολυμπιακή ομάδα της χώρας».

Η ομάδα της Ρωσίας ξεπέρασε κάθε προσδοκία χαρίζοντας στην διοργανώτρια χώρα 33 μετάλλια, με 13 χρυσά στους 22ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα στο Σότσι.

Άλλος ένας περήφανος λαμπαδηδρόμος ήταν ο πρόεδρος της Πανρωσικής Κοινωνίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, Αλεξάντερ Λομάκιν – Ρουμιάντσεφ. «Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν ένα σπουδαίο επίτευγμα για όλη τη χώρα. Ελπίζουμε η ομάδα μας να χαρίσει έντονες συγκινήσεις και πολλά μετάλλια στη χώρα, όπως ακριβών και η ρωσική Ολυμπιακή Ομάδα» είπε ο Λομάκιν – Ρουμιάντσεφ.

Η ρωσική ομάδα των αθλητών στους Παραολυμπιακούς Αγώνες είναι πολύ δυνατή. Στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012, την ξεπέρασε μόνο η Κίνα, και στους προηγούμενους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς του Βανκούβερ, μόνο η Γερμανία.

Η Φλόγα θα συνεχίσει το ταξίδι της μέσα από 11 ρωσικές πόλεις, όπως η Τούλα , το Γιαροσλάβλ και η Ταμπόφ. Ξεκίνησε στις 26 Φεβρουαρίου από το Βλαδιβοστόκ, το γνωστό λιμάνι του Ειρηνικού στην Απω Ανατολή, ενώ την περασμένη Παρασκευή την υποδέχθηκαν πανηγυρικά στην Αγία Πετρούπολη.

RIA Novosti, 2 Μαρτίου 2014

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τα δικαιολογητικά για προσλήψεις ΑμεΑ

Οι υποψήφιοι όλων των κατηγοριών, των οποίων η αίτηση-υπεύθυνη δήλωση έχει κριθεί ως έγκυρη από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, θα κληθούν με ανάρτηση της σχετικής πρόσκλησης στο κατάστημα της …

Ειδικό τέλος υπέρ ΑμεΑ στις αερομεταφορές

Στην επιβολή ενός νέου τέλους στις αερομεταφορές υπέρ των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) πρόκειται να προχωρήσει το υπουργείο Υποδομών, σύμφωνα με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, το οποίο αναμένεται να …

Χρυσές δουλειές για το «καλό» των ΑμεΑ

Χρυσές δουλειές για το «καλό» των ΑμεΑ Στην Ελλάδα, ακόμη και τα προβλήματα των ΑμεΑ αποτελούν ευκαιρία επαγγελματικής ενασχόλησης για εύκολο κέρδος. Αρκεί να μη χρειαστεί να τους «αντιμετωπίσουμε» …

Δικαίωμα στο θάνατο;

Η Süddeutsche Zeitung σημειώνει για την ευθανασία ότι σε ορισμένες περιπτώσεις «είναι αδιαμφισβήτητο ότι υπάρχει αβάσταχτος πόνος και ότι ο γιατρός θα πρέπει να μην τιμωρείται όταν βοηθάει σε …

Σουμάχερ: Θα τα καταφέρει;

Η βίλα του στη Γενεύη έχει μετατραπεί σε κλινική - Η σύζυγός του, Κορίνα, δεν χάνει στιγμή την ελπίδα της, όμως, πολλοί προειδοποιούν ότι το αστέρι της Φόρμουλα 1 δεν θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος …