Τετραπληγικός περίμενε 8,5 ώρες για ασθενοφόρο

Μια απίστευτη ταλαιπωρία έζησε ένας τετραπληγικός άνδρας από τα Σαβάλια Ηλείας, που ήρθε αντιμέτωπος με το σκληρό πρόσωπο της πολιτείας και το διαλυμένο εθνικό σύστημα υγείας.

Άτυχος πρωταγωνιστής αυτής της θλιβερής ιστορίας είναι ο Θεόδωρος Λαγός, ο οποίος χρειάστηκε να περιμένει περισσότερες από 8 ώρες για να μεταφερθεί από το ένα νοσοκομείο που νοσηλευόταν σε ένα άλλο, καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο.

Ο 54χρονος είναι κατάκοιτος τα τελευταία επτά χρόνια με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% και είχε την ατυχία προ ημερών να χειρουργηθεί για αφαίρεση νεφρού.

Η επέμβαση έγινε στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, ωστόσο μετά το χειρουργείο χρειάστηκε να νοσηλευθεί στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Πύργου. Ακολούθως επέστρεψε στην Αμαλιάδα, από όπου πήρε εξιτήριο για να επιστρέψει στο σπίτι του.

Η μεταφορά του από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, όμως, κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν. Ο ίδιος έπρεπε να περιμένει ώρες ατελείωτες λόγω έλλειψης ασθενοφόρων, τα οποία είναι μετρημένα στα δάχτυλα και δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες του τοπικού πληθυσμού.

Αν και το εξιτήριό του ήταν έτοιμο από τις 9 το πρωί, όταν βγήκε από την εντατική στο Νοσοκομείο του Πύργου προκειμένου να επιστρέψει για περαιτέρω νοσηλεία στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, τελικά η μεταφορά του, όπως καταγγέλλει ο ίδιος, έγινε στις 5:30 το απόγευμα.

«Καταλαβαίνω ότι τα ασθενοφόρα έπρεπε να καλύψουν πρώτα τα επείγοντα περιστατικά, και είναι λογικό, είναι δυνατόν όμως να περιμένει ένας ασθενής επί οκτώμισι ώρες για τη μεταφορά του;» αναρωτιέται με παράπονο ο κ. Λαγός και συνεχίζει: «Λένε ότι τα κονδύλια δεν επαρκούν για να αγοράζουν υλικά. Τα ασθενοφόρα δεν επαρκούν.

Στο προσωπικό υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις. Όλα αυτά είναι μεθοδευμένα από τον Υπουργό και τους παρατρεχάμενούς του, για να στέλνουν τους ανθρώπους στα ιδιωτικά Νοσοκομεία. Και μετά έχουν το θράσος να μιλάνε για ευπαθείς ομάδες. Αυτή είναι συμπεριφορά τους απέναντι στις ευπαθείς ομάδες και γενικότερα στους πολίτες αυτής της χώρας».

Παράλληλα, ο κ. Λαγός αρθρώνει κραυγή αγωνίας για τις τραγικές ελλείψεις στον τομέα της υγείας, που ψυχορραγεί θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων ασθενών.

«Αυτό που συνάντησα στο Νοσοκομείο του Πύργου ήταν το απόλυτο μπάχαλο, αφού ούτε γάζες δεν είχαν να χρησιμοποιήσουν για να φροντίσουν την πληγή μου. Έχουν φοβερές ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά και δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών» αναφέρει χαρακτηριστικά ο άτυχος παραπληγικός.

Ωστόσο, ο κ. Λαγός αισθάνεται την ανάγκη να απονείμει να εύσημα στους εργαζομένους και των δυο νοσοκομείων, που προσπαθούν να επιτελέσουν το καθήκον του μέσα σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες.

«Το προσωπικό των Νοσοκομείων και στην Αμαλιάδα και στον Πύργο είναι άψογο», καταλήγει ο 54χρονος.

Βέβαια, για να λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία δεν αρκεί μόνο η υπερπροσπάθεια γιατρών και νοσηλευτών…

kontra news

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τα δικαιολογητικά για προσλήψεις ΑμεΑ

Οι υποψήφιοι όλων των κατηγοριών, των οποίων η αίτηση-υπεύθυνη δήλωση έχει κριθεί ως έγκυρη από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, θα κληθούν με ανάρτηση της σχετικής πρόσκλησης στο κατάστημα της …

Ειδικό τέλος υπέρ ΑμεΑ στις αερομεταφορές

Στην επιβολή ενός νέου τέλους στις αερομεταφορές υπέρ των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) πρόκειται να προχωρήσει το υπουργείο Υποδομών, σύμφωνα με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, το οποίο αναμένεται να …

Χρυσές δουλειές για το «καλό» των ΑμεΑ

Χρυσές δουλειές για το «καλό» των ΑμεΑ Στην Ελλάδα, ακόμη και τα προβλήματα των ΑμεΑ αποτελούν ευκαιρία επαγγελματικής ενασχόλησης για εύκολο κέρδος. Αρκεί να μη χρειαστεί να τους «αντιμετωπίσουμε» …

Δικαίωμα στο θάνατο;

Η Süddeutsche Zeitung σημειώνει για την ευθανασία ότι σε ορισμένες περιπτώσεις «είναι αδιαμφισβήτητο ότι υπάρχει αβάσταχτος πόνος και ότι ο γιατρός θα πρέπει να μην τιμωρείται όταν βοηθάει σε …

Σουμάχερ: Θα τα καταφέρει;

Η βίλα του στη Γενεύη έχει μετατραπεί σε κλινική - Η σύζυγός του, Κορίνα, δεν χάνει στιγμή την ελπίδα της, όμως, πολλοί προειδοποιούν ότι το αστέρι της Φόρμουλα 1 δεν θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος …