Περιοδικό Αυτονομία (πρώην ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ) – Όλα τα Τεύχη από το 1993

Εξώφυλλο νέου τεύχους - Γίνετε συνδρομητές!Καλώς ήρθατε στο περιοδικό Αυτονομία (πρώην ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ)! Εκδίδεται από το 1993, κάθε δύο μήνες, περιλαμβάνει 132 σελίδες γεμάτες χρώμα και υποστηρικτική ύλη και ταχυδρομείται σε 14.000 συνδρομητές από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και την ομογένεια.

Εδώ θα βρείτε ένα θησαυρό εξειδεικευμένης γνώσης και χρήσιμα εργαλεία επιβίωσης που ξετυλίγονται μέσα από τα περιεχόμενα του περιοδικού Αυτονομία.

Θα βρείτε όλα τα τεύχη και όλα τα χιλιάδες άρθρα που έχουν δημοσιευτεί από το τεύχος 0 (μηδέν) μέχρι σήμερα:

Τα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ανά τεύχος

Ποιοι διαβάζουν το περιοδικό;

Η αλήθεια είναι πως το διαβάζουν όλοι! 😉 Διαβάζεται και γράφεται από όλους και παντού, σε όλη την Ελλάδα, στην Κύπρο και στην ομογένεια.

Βρίσκεται, διαβάζεται και γράφεται παντού όπου υπάρχουν, ζουν, εργάζονται, σπουδάζουν, διασκεδάζουν, αθλούνται, αποκαθίστανται ή απλώς συγκεντρώνονται άνθρωποι που έχουν κάποιο πολύ σοβαρό ενδιαφέρον για την αναπηρία ως εμπειρία και ως διαφορά συνθηκών και όρων ζωής:

Σε σπίτια, σε συλλόγους, σε σχολεία, σε πανεπιστήμια, σε αθλητικά κέντρα, σε κέντρα αποκατάστασης, σε ιατρεία, σε φυσικοθεραπευτήρια, σε εργοθεραπευτήρια, σε λογοθεραπευτήρια, σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, σε ερευνητικά κέντρα, σε καταστήματα ορθοπεδικών και αναπηρικών ειδών, σε κέντρα αναψυχής, σε δημόσιους φορείς κ.ά.

Πώς θα γίνετε συνδρομητές στο έντυπο περιοδικό Αυτονομία

Μπορείτε να γίνετε συνδρομητές αφού πρώτα διαβάσετε τις οδηγίες (ΕΔΩ).
Σας υπενθυμίζουμε πως το περιοδικό Αυτονομία αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ στους ανθρώπους με κινητικές αναπηρίες, αν και από το 2010 υπάρχουν πολλά προβλήματα στην διανομή του περιοδικού μέσω ΕΛΤΑ. Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας υπάρχουν ελάχιστοι ταχυδρόμοι και αυτοί συμβασιούχοι που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του πληθυσμού.

Τί είναι και πώς λειτουργεί;

Το περιοδικό Αυτονομία διευθύνεται και λειτουργεί με άμισθους εθελοντές που στην πλειοψηφία τους ζουν κάτω από συνθήκες αναπηρίας.

Σε συνδυασμό με το www.DISABLED.GR, αποτελούν ένα σύγχρονο αξιόπιστο εργαλείο εξειδεικευμένης ενημέρωσης και επικοινωνίας για οτιδήποτε αφορά στην αναπηρία, τους ανθρώπους με αναπηρίες, το περιβάλλον τους, την αποκατάσταση, την εκπαίδευση, την ειδική αγωγή, την ανεξάρτητη διαβίωση, τη νομοθεσία, την επαγγελματική σταδιοδρομία, την τεχνολογία, την αγορά, την επιχειρηματικότητα, κ.ά.

Εννοείται πως το Αυτονομία είναι απολύτως προσπελάσιμο σε όλες τις γνωστές αναπηρίες και σε όλες τις βαθμίδες της παραγωγής, της λειτουργίας και της χρήσης του.

Tο www.DISABLED.GR είναι το δημοφιλέστερο site αναπηρίας στον κόσμο, σύμφωνα με το www.alexa.com, που μετρά τη δημοτικότητα στο διεθνές internet.

Χρηματοδότηση

Ποιος χρηματοδοτεί το περιοδικό Αυτονομία και το www.DISABLED.GR; Η απάντηση είναι απλή: Κανείς!!! Τότε πώς εκδίδεται; Με μαγικά! Δεν επιχορηγείται ούτε το περιοδικό ούτε το DISABLED.GR ούτε η Autonomia EXPO.

Εθελοντισμός

Όλη ή σχεδόν όλη η δουλειά βγαίνει από ένα μικρό αριθμό άμισθων εθελοντών. Γίνονται προσπάθειες ώστε το κόστος να περιορίζεται στο κόστος της αγοράς του τυπογραφικού χαρτιού, το κόστος του τυπογραφείου, της αγοράς υλικών συσκευασίας, τα ταχυδρομικά τέλη, αγορά υπολογιστών, ενοικίαση server, αγορά αναλωσίμων, κ.ά.

Οικονομική υποστήριξη

Εάν θέλετε να υποστηρίξετε οικονομικά το περιοδικό Αυτονομία μπορείτε να το κάνετε καταθέτοντας χρήματα στην Τράπεζα Πειραιώς στον αριθμό λογαριασμού 5233-015898-740 ή με ταχυδρομική επιταγή στο ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ, Ταχ. Θυρ. 13669, 10310 Αθήνα.