Ποιο είναι το Disabled.GR

ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ / Disabled.GR - Μη κερδοσκοπική Υποστηρικτική Εταιρεία

Το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ δημιουργήθηκε το 1993, από μία παρέα φίλων που είχαν ένα σοβαρότατο προσωπικό ενδιαφέρον για την Αναπηρία, την Παραπληγία, την Τετραπληγία και τις Κακώσεις Νωτιαίου Μυελού ή Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

Η ψηφιακή του εκδοχή, δηλαδή το www.Disabled.GR, είδε για πρώτη φορά το φως κάπου κοντά στα 1985, ως Disabled Hellas, σε ένα PC της εποχής που προσαρμόστηκε για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ανθρώπους με σοβαρές τετραπληγίες. Γύρω στα 1987 έγινε BBS, και λίγο αργότερα μπήκε στο Internet.

H nodelist του fidonet

Αυτή είναι η nodelist του παλιού καλού fidonet, προπομπού του σημερινού ίντερνετ στην Ελλάδα.

Το ΑΤ μετασχηματίστηκε σε μη κερδοσκοπική υποστηρικτική εταιρεία το 1997 και μέχρι το 2005 εξακολουθούσε και έβγαινε από το σπίτι, μέσα από τους προσωπικούς υπολογιστές των συμμετεχόντων.

Από το 2005 και μετά, το ΑΤ μεγάλωνε, μεγάλωνε, μεγάλωνε.
Το περιοδικό έγινε 132 σελίδες και δημιουργήθηκε η Autonomia EXPO που υπήρξε η μεγαλύτερη έκθεση για την αναπηρία, την αποκατάσταση και την ανεξάρτητη διαβίωση στην Ελλάδα.

Το 2011 το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ άρχισε να μικραίνει, να μικραίνει, να μικραίνει.
Η Autonomia EXPO έγινε για τελευταία φορά το 2010. Το περιοδικό ανέστειλε την έκδοσή του στο τέλος του 2013.

Από τις αρχές του 2014, το ΑΤ περιορίστηκε στο Disabled.GR και προσπαθεί να δημοσιεύει όλα αυτά που αφορούν στην κοινότητα των ανθρώπων με σοβαρές κινητικές αναπηρίες και συγκεκριμένα με κακώσεις νωτιαίου μυελού, παραπληγίες και τετραπληγίες.

Καλή ανάγνωση!