Επιχειρηματίας με αναπηρία υποψήφιος για το βραβείο των 10 κορυφαίων επιχειρηματιών στην Αμερική

Ο Todd Brown, επιτυχημένος επιχειρηματίας με κάκωση νωτιαίου μυελού, είναι υποψήφιος ως ένας από τους 10 κορυφαίους επιχειρηματίες της Αμερικής σύμφωνα με το περιοδικό New Mobility.

Ο Brown, που απέκτησε κάκωση νωτιαίου μυελού πριν από 13 χρόνια, είναι ο ιδρυτής και εκτελεστικός διαχειριστής του 180medical.com, μιας εταιρείας που παρέχει μεγάλη ποικιλία καθετήρων σε όσους έχουν δισχιδή ράχη, σκλήρυνση κατά πλάκας και κάκωση νωτιαίου μυελού.

«Όλοι οι άνθρωποι κάποια στιγμή στη ζωή τους έρχονται αντιμέτωποι με αντιξοότητες», εξηγεί ο Brown, που απέκτησε κάκωση στον 7ο θωρακικό σπόνδυλο όταν ήταν 25 χρόνων, μετά από ατύχημα με μηχανή. «Αυτό που έχει σημασία είναι τί κάνεις με αυτή την αντιξοότητα».

Ήταν ένας εκπληκτικός αθλητής που του άρεσε το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και οι αγώνες δρόμου, και ήταν ενεργός αθλητής σε αγώνες μοτοκρός μέχρι το ατύχημά του. Ο Brown φοίτησε στο πανεπιστήμιο της Κεντρικής Οκλαχόμα και είχε ιδιόκτητο εστιατόριο στα 19 του.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επιχειρηματικότητα, την κοινωνική επιχειρηματικότητα και τους ελεύθερους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται κάτω από συνθήκες αναπηρίας επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Disability Business.

Μετά το ατύχημά του έκανε αποκατάσταση, αλλά ταυτοχρόνως έδειξε επιμονή και αποφασιστικότητα, μαζί με τη βοήθεια της συζύγου του Annette. Μόλις 6 μήνες μετά τον τραυματισμό του, συμμετείχε στον πρώτο του μαραθώνιο με αναπηρικό κάθισμα. «Ήμουν πάντα ένας άνθρωπος που δεν μπορούσε να κάτσει ήσυχος», εξομολογείται.

Παρά την επιτυχία με την οποία αντιμετώπιζε την παράλυσή του, ένα από τα πράγματα που ενοχλούσαν τον Todd μετά τον τραυματισμό του ήταν οι συχνές ουρολοιμώξεις που πάθαινε λόγω της πολλαπλής χρήσης του ίδιου καθετήρα, που απλώς τον ξέπλενε μετά από κάθε χρήση. Εξίσου ενοχλητικό ήταν ότι έπρεπε να αγοράζει τις ιατρικές του προμήθειες από εταιρείες που δεν είχαν χρήστες με αναπηρία στο προσωπικό τους και δεν γνώριζαν τις διαθέσιμες επιλογές που υπήρχαν για ανθρώπους με κάκωση νωτιαίου μυελού.

Σε συμμετοχή του σε έναν αγώνα με αναπηρικό αμαξίδιο, ένας άλλος αθλητής τού σύστησε τους διαλείποντες καθετήρες και την έννοια της αποστειρωμένης χρήσης. Η υγεία του Todd και η ποιότητα ζωής του βελτιώθηκε εξαιρετικά.

Με βάση την προσωπική του εμπειρία, ο Todd και η Annette ξεκίνησαν μια εταιρεία με ιατρικές προμήθειες από το γκαράζ τους! Ο στόχος τους: να παρέχουν καλά εκπαιδευμένο προσωπικό που προσφέρει επιλογές σε όσους χρησιμοποιούν καθετήρες (ανθρώπους με δισχιδή ράχη, κάκωση νωτιαίου μυελού, αλλά και όσους έχουν ακράτεια ούρων).

Με βάση την πόλη Οκλαχόμα, η εταιρεία 180 Medical έφτασε να είναι μια εθνικώς αναγνωρισμένη εταιρεία, και μεγάλωσε από 5.000 σε 25.000 τετραγωνικά πόδια μόλις μέσα σε 6 χρόνια. Η 180 Medical έχει τώρα αρκετά γραφεία με πελάτες από όλες τις 50 Πολιτείες.

Ο Todd είναι ένας χρήστης αναπηρικού καθίσματος που προσπαθεί να βοηθήσει και άλλους με αναπηρία να ζήσουν μια καλύτερη ζωή. Παραμένει ενεργός και διαθέσιμος να επισκεφτεί ασθενείς με κάκωση νωτιαίου μυελού σε κέντρα αποκατάστασης, βοηθώντας τους να προσαρμοστούν και να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Επιπλέον, είναι συνήγορος υιοθεσίας παιδιών, και βρίσκει χρόνο να προπονεί μια ομάδα μπάσκετ κοριτσιών, να κάνει σκι, ποδηλασία με τα χέρια, ενώ είναι δραστήριο μέλος και της τοπικής εκκλησίας.

Γνωρίζοντας πως οι άνθρωποι μπορούν να έχουν μια καλή ζωή παρά την κάκωση νωτιαίου μυελού, προσπαθεί να περάσει το μήνυμα της καλύτερης ποιότητας ζωής καταρχήν μέσα από την επιχείρησή του, το 180medical.com, παρέχοντας ποιοτικά ουρολογικά προϊόντα μέσω προσηλωμένων και εξειδικευμένων υπηρεσιών προς τους χρήστες.

Μετάφραση: Ελένη Στρατή, κοινωνιολόγος

Για το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ, Οκτώβριος 2008

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Η ευεργετική επίδραση της Θεραπευτικής Ιππασίας σε άτομα με κινητικά ελλείμματα

Η Θεραπευτική Ιππασία αποτελεί ένα ολοκληρωμένο θεραπευτικό πρόγραμμα που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ενός ατόμου με κινητικά ελλείμματα στοχεύοντας στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής του και …

Ινδία: Εξαλείφθηκε η πολιομυελίτιδα

Η εξάλειψη της πολιομυελίτιδας είναι γεγονός για την Ινδία, αφού πέρασαν τρία χρόνια χωρίς κρούσμα της ασθένειας. Τρία χρόνια συμπληρώθηκαν τη Δευτέρα από τότε που αναφέρθηκε το τελευταίο κρούσμα …

Πλύσεις στην ουροδόχο κύστη – Είναι ασφαλείς;

Προσοχή: Το συγκεκριμένο κείμενο περιλαμβάνει πληροφορίες που είναι ιατρικές και γι' αυτό πριν εφαρμόσετε οτιδήποτε στην πράξη, θα πρέπει πρώτα να ρωτήσετε κάποιο εξειδικευμένο ιατρό. Οι πλύσεις στην …

Η Helixderm θα κυκλοφορήσει πάλι!

Πολλοί άνθρωποι με παραπληγίες, τετραπληγίες και διαβήτη χρησιμοποιούν εδώ και πολλά χρόνια τη Helixderm, μια αλοιφή αμιγώς ελληνική, που εφευρέθηκε από τον ομότιμο καθηγητή του Α.Π.Θ. Βασίλη …

Αποτελούν τα βλαστοκύτταρα μελλοντική θεραπεία για τις κακώσεις νωτιαίου μυελού;

Οι Ευρωπαίοι ερευνητές έχουν όντως κάνει πρόοδο στην προσπάθεια για αναζήτηση θεραπείας για την παράλυση που προκαλούν οι κακώσεις νωτιαίου μυελού (ΚΝΜ), πειραματιζόμενοι σε κλινικές δοκιμές με χρήση …