«Εγκέφαλος» για αυτοοδηγούμενα οχήματα σε μέγεθος βιβλίου

Έναν ηλεκτρονικό «εγκέφαλο», μεγέθους βιβλίου, για αυτοοδηγούμενα οχήματα, παρουσίασε η Audi στο πλαίσιο της CES 2014 που πραγματοποιείται στο Λας Βέγκας.
Σύμφωνα με την εταιρεία, ο εν λόγω υπολογιστής (zFAS) αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της αυτοματοποίησης της οδήγησης, καθώς ενδείκνυται για τοποθέτηση σε υπάρχοντα οχήματα.

Στο πλαίσιο της σχετικής παρουσίασης εμφανίστηκαν διάφορα μοντέλα της εταιρείας τα οποία ήταν εξοπλισμένα με zFAS και κινούνταν μόνα τους, ενώ παρουσιάστηκε και το Audi Sport Quattro Laserlight, concept όχημα το οποίο ενσωματώνει την εν λόγω τεχνολογία, διαθέτοντας παράλληλα πρωτοποριακά χαρακτηριστικά όπως φώτα τα οποία χρησιμοποιούν τεχνολογία λέιζερ και προηγμένους αισθητήρες για την πλοήγησή του.

 Το Audi Sport Quattro Laserlight, concept όχημα το οποίο ενσωματώνει την εν λόγω τεχνολογία, διαθέτοντας παράλληλα πρωτοποριακά χαρακτηριστικά όπως φώτα τα οποία χρησιμοποιούν τεχνολογία λέιζερ και προηγμένους αισθητήρες για την πλοήγησή του.

«Πέρυσι στη CES τα πορτμπαγκάζ των αυτοκινήτων επίδειξης ήταν ακόμα γεμάτα καλώδια και ηλεκτρονικά εξαρτήματα» δήλωσε σχετικά ο Ούλριχ Χάκενμπεργκ, επικεφαλής τεχνικό στέλεχος της Audi, σύμφωνα με το MIT Technology Review. «Η περίοδος των πρωτοτύπων έχει σχεδόν τελειώσει. Τώρα είναι ώρα να ετοιμαστούμε για σοβαρή παραγωγή» πρόσθεσε.

Στην περσινή CES η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι οι μηχανικοί της σημείωναν πρόοδο όσον αφορά στη συρρίκνωση των αισθητήρων που θα χρησιμοποιεί ένα αυτοκίνητο για να προσανατολίζεται στο περιβάλλον του. Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως δήλωσε ο Χάκενμπεργκ, η Audi συνεργάστηκε με την Nvidia για τη συρρίκνωση του zFAS, το οποίο χρησιμοποιεί δύο επεξεργαστές της εταιρείας οι οποίοι παραπέμπουν σε υπολογιστές tablet.

Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό πότε η συγκεκριμένη τεχνολογία (Piloted Driving, όπως αποκαλείται) θα γίνει διαθέσιμη στο εμπόριο, ενώ δεν αποκαλύφθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με τις δυνατότητες ενός αυτοκινήτου με «εγκέφαλο» zFAS, πέρα από το ότι μπορεί να κινείται εν μέσω κυκλοφορίας και να παρκάρει μόνο του.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης συνεργασία με την Qualcomm, για τοποθέτηση τσιπ 4G LTE σε κάποια από τα οχήματά της, και με την Google, για την ανάπτυξη μίας έκδοσης του λειτουργικού Android προσαρμοσμένης σε δεδομένα αυτοκινήτων. Σε παρεμφερή μονοπάτια κινούνται η Chevrolet, που ανακοίνωσε ότι τα περισσότερα μοντέλα της του 2015 θα διαθέτουν ενσωματωμένες συνδέσεις 4G LTE, καθώς και η GM.

naftemporiki.gr 8-1-2014

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τα δικαιολογητικά για προσλήψεις ΑμεΑ

Οι υποψήφιοι όλων των κατηγοριών, των οποίων η αίτηση-υπεύθυνη δήλωση έχει κριθεί ως έγκυρη από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, θα κληθούν με ανάρτηση της σχετικής πρόσκλησης στο κατάστημα της …

Ειδικό τέλος υπέρ ΑμεΑ στις αερομεταφορές

Στην επιβολή ενός νέου τέλους στις αερομεταφορές υπέρ των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) πρόκειται να προχωρήσει το υπουργείο Υποδομών, σύμφωνα με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, το οποίο αναμένεται να …

Χρυσές δουλειές για το «καλό» των ΑμεΑ

Χρυσές δουλειές για το «καλό» των ΑμεΑ Στην Ελλάδα, ακόμη και τα προβλήματα των ΑμεΑ αποτελούν ευκαιρία επαγγελματικής ενασχόλησης για εύκολο κέρδος. Αρκεί να μη χρειαστεί να τους «αντιμετωπίσουμε» …

Δικαίωμα στο θάνατο;

Η Süddeutsche Zeitung σημειώνει για την ευθανασία ότι σε ορισμένες περιπτώσεις «είναι αδιαμφισβήτητο ότι υπάρχει αβάσταχτος πόνος και ότι ο γιατρός θα πρέπει να μην τιμωρείται όταν βοηθάει σε …

Σουμάχερ: Θα τα καταφέρει;

Η βίλα του στη Γενεύη έχει μετατραπεί σε κλινική - Η σύζυγός του, Κορίνα, δεν χάνει στιγμή την ελπίδα της, όμως, πολλοί προειδοποιούν ότι το αστέρι της Φόρμουλα 1 δεν θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος …