Internet το άγνωστο εργαλείο

Το internet κατέκτησε μυθικές αξίες. Είναι πολλές οι επιχειρήσεις ή τα ιδρύματα ή οι φορείς ή οι οργανώσεις που νομίζουν πως αρκεί να έχεις μία σελίδα στο internet για να είσαι στο internet. Η αλήθεια είναι άλλη.

Δεν αρκεί να έχεις μία σελίδα ή ένα ολόκληρο site. Το πρόβλημα είναι να μπορούν να βρίσκουν το site σου αυτοί που το χρειάζονται και να το βρίσκουν εύκολα.
Το internet είναι ένα μέσο που έχει τους δικούς του κανόνες και τους δικούς του νόμους. Υπάρχουν πολλά εκατομμύρια sites και δισεκατομμύρια σελίδων. Ελάχιστα όμως είναι γνωστά. Δεν αρκεί λοιπόν ένα site ή μία σελίδα στο internet για να είσαι στο internet.
1. χρειάζεται να μπορούν να σε βρουν από τους μηχανισμούς αναζήτησης,
2. να μπορούν να επικοινωνούν με email,
3. να ενημερώνονται με email,
4. να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα.

Είναι διαπιστωμένο πως πολύ λίγες εταιρείες και ελάχιστοι φορείς διαβάζουν τα email τους. Αυτό είναι σαν να πληρώνουν στον ΟΤΕ για ένα τηλέφωνο που δεν το σηκώνει κανείς.

Το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ βρίσκεται στο internet από πολύ πιο πριν από το ίδιο το internet. Μάλιστα το τεύχος 0 του ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ διακινήθηκε μέσα από το internet το 1993 μία εποχή που κανένας δεν ήξερε για internet. Και όμως εκείνη την εποχή υπήρχαν πολλοί Έλληνες με ή χωρίς αναπηρίες που είχαν internet.
Σήμερα που το internet είναι πλέον τρόπος ζωής μόνο το http://www.disabled.gr/ έχει 670 επισκέπτες ημερησίως. Το ενημερωτικό δελτίο του ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ που εκδίδεται μία φορά την εβδομάδα και έχει 950 παραλήπτες. Οι λίστες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχουν 240 συνδρομητές.
Αλήθεια υπάρχει έστω και μία οργάνωση ή φορέας αναπήρων που να εξασφαλίζει τη δυνατότητα καθημερινής επικοινωνίας σε 240 Ελληνόγλωσσους που θέλουν να επικοινωνήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικές με τις αναπηρίες; Η απάντηση είναι πως όχι. Είναι πρακτικά αδύνατον να εξασφαλιστεί αυτή η ποιότητα επικοινωνίας, ανταλλαγής απόψεων και αλληλοϋποστήριξης. Μόνο με το internet μπορεί να γίνει. Όμως δεν αρκεί το internet ως μέσο. Χρειάζεται η σωστή αξιοποίηση του μέσου που ονομάζεται internet για να αποδίδει όσα μπορεί να αποδώσει.
Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν έχουμε ακόμη συνειδητοποιήσει την απέραντη μοναξιά όλων των σελίδων και των sites που αναφέρονται στα ΑμΕΑ και στους ανθρώπους με αναπηρίες. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως για βρει κάποιος αυτά τα site πρέπει να ψάξει πάρα πολύ και το κυριότερο πρέπει να γνωρίζει πού να ψάχνει.
Δυστυχώς οι Έλληνες ιδιοκτήτες site που έχουν σχέση με την αναπηρία πληρώνουν πολλά χρήματα για να κάνουν ένα site αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Site που δεν το ξέρει κανείς και δεν μπορεί να το βρει κανείς.
Το internet έχει τους δικούς του κανόνες. Πριν γίνει ένα site χρειάζεται βαθιά γνώση αυτών των κανόνων. Επιπλέον οι άνθρωποι με αναπηρίες που χρησιμοποιούν αυτή τη στιγμή το internet έχουν διαφορετική κοινωνική συμπεριφορά όταν βρίσκονται μέσα στο internet και διαφορετική όταν βγαίνουν εκτός.
Δεν είναι καθόλου εύκολο να προσεγγιστούν αυτοί οι χρήστες. Και το κυριότερο εάν προσεγγιστούν λανθασμένα ή με λάθος μεθόδους επικοινωνίας τα αποτελέσματα θα είναι αρνητικά.
Το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ και το http://www.disabled.gr/ γνωρίζουν αυτή την ειδική κοινωνική συμπεριφορά των Ελλήνων με αναπηρίες μέσα στο internet.
Επισκεφτείτε το http://www.disabled.gr/ για να πληροφορηθείτε πώς θα χρησιμοποιείτε με αποτελεσματικότητα το internet. Εάν και πάλι αισθάνεστε ανέτοιμοι επικοινωνήστε τηλεφωνικώς ή με email με το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ στο info@disabled.gr για να μπορέσουμε να σας βοηθήσουμε.

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Video games: Ήρθε η ώρα της τεχνολογίας eye-tracking

Στα μέσα του 2014 κυκλοφορεί το πολλά υποσχόμενο Tobii-EyeX που ανοίγει την αυλαία για τη νέα γενιά των video games. Η τεχνολογία eye-tracking ενσωματώθηκε στο νέο τηλεχειριστήριο που βγάζει στην …

Καθαρίστε τον υπολογιστή σας με CCleaner (δείτε το video)

Όσο περισσότερο χρησιμοποιούμε τον ηλεκτρονικό μας υπολογιστή, τόσα περισσότερα σκουπίδια μαζεύονται και πρέπει να καθαριστούν. Εάν δεν καθαριστούν τότε ο υπολογιστής μας δεν λειτουργεί σωστά ειδικά …

Προσαρμογή του Talk & Write στα Windows 7 (64 bit)

Εδώ και αρκετά χρόνια χρησιμοποιώ ένα σύστημα φωνητικής υπαγόρευσης που μετατρέπει την ομιλία σε κείμενο σε ηλεκτρονικό υπολογιστή. Το σύστημα ονομάζεται Talk & Write, κατασκευάζεται από την MLS και …

Πρωτοποριακή συσκευή που επιτρέπει σε τετραπληγικούς να σχεδιάζουν με τα μάτια [Video]

Άτομα με σοβαρή κινητική αναπηρία (πχ. πλάγια αμυοτροφική σκλήρυνση - ALS, τετραπληγία από κάκωση νωτιαίου μυελού) που δεν μπορούν να κουνήσουν τα χέρια τους, έχουν την ευκαιρία να γράφουν ή να …

Η Microsoft κάνει το «ποντίκι»… παρελθόν!

Νέα εξελιγμένη έκδοση του γνωστού αισθητήρα Kinect ανακοίνωσε η Microsoft πως θα κυκλοφορήσει στην αγορά, αποκλειστικά για ηλεκτρονικούς υπολογιστές με Windows! Πολύ σύντομα οι δυνατότητες που μέχρι …

Η ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ

Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) δημιούργησε επιτέλους ιστοσελίδα για την ενημέρωση των ασφαλισμένων! Θα τη βρείτε στη διεύθυνση www.eopyy.gov.gr, και εκ πρώτης φαίνεται αρκετά …

Το EyeHarp στο TEDxAthens Challenge

Tο TEDxAthens Challenge, βραβεύει από φέτος μια πρωτότυπη και αξιόλογη δράση στο πλαίσιο του TEDxAthens conference. Στόχος του TEDxAthens Challenge είναι να αναδείξει και να υποστηρίξει μια αξιόλογη …