Προδιαγραφές ξενοδοχείων για θεραπευτικό τουρισμό

ΜΕΧΡΙ τις 15 Μαρτίου πρέπει οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και οι επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο Πρόγραμμα Θεραπευτικού Τουρισμού του ΙΚΑ για την περίοδο Μαΐου – Οκτωβρίου 2005.

Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ και των λοιπών ταμείων που καλύπτονται από το ΙΚΑ για την περίθαλψή τους, μπορούν βάσει του προγράμματος αυτού, να πραγματοποιούν λουτροθεραπεία 15 ημερών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΚΑ, οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ως τις 15 Μαρτίου στη διεύθυνση: Διοίκηση ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, Γενική Διεύθυνση Υπηρεσιών Υγείας, Διεύθυνση Αναπηρίας & Κ.Ε., Αγ.Κων/νου 16 – 102 41 ΑΘΗΝΑ.

Οι επιχειρήσεις που μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις είναι: ξενοδοχειακές 2, 3 και 4 αστέρων και επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων-διαμερισμάτων 3 και 4 κλειδιών. Κατ’ εξαίρεση, θα γίνουν δεκτές αιτήσεις επιχειρήσεων ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων 2 κλειδιών παραμεθορίων – νησιωτικών περιοχών.

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει:

Να βρίσκονται εντός των λουτροπόλεων, με ιαματικές πηγές τουριστικής ή τοπικής σημασίας, στις οποίες λειτουργούν υδροθεραπευτήρια του ΕΟΤ ή ιδιωτικά ή δημοτικά ή κοινοτικά. Όλα τους τα δωμάτια να διαθέτουν ιδιαίτερο λουτρό και σημαντικός αριθμός των δωματίων να είναι κλιματιζόμενα.

Να είναι εφοδιασμένες με το ειδικό σήμα λειτουργίας του ΕΟΤ.

Να διαθέτουν άδεια λειτουργίας κυλικείου από την αρμόδια δημοτική ή κοινοτική αρχή, εκτός από τις επιχειρήσεις επιπλωμένων διαμερισμάτων, που δεν υποχρεούνται να παρέχουν πρωινό, εφόσον διαθέτουν οργανωμένη κουζίνα εντός των διαμερισμάτων.

Στην αίτηση θα αναγράφεται ο τίτλος της επιχείρησης, η κατηγορία, ο χρόνος λειτουργίας, η εγκεκριμένη δυναμικότητα αναλυτικά (δωμάτια απλά /δωμάτια με λουτρό), η λειτουργία κυλικείου ή εστιατορίου εντός της επιχείρησης.

Επίσης θα πρέπει να επισυνάπτονται επικυρωμένα φωτοαντίγραφα του ειδικού σήματος λειτουργίας και της άδειας λειτουργίας κυλικείου ή εστιατορίου.

Η παροχή γεύματος ή δείπνου δεν είναι υποχρεωτική.

Σε περίπτωση όμως που λειτουργεί εστιατόριο εντός του καταλύματος, μετά από επιθυμία του δικαιούχου, θα προσφέρεται γεύμα ή δείπνο έναντι του ποσού των 11 ευρώ, το οποίο θα βαρύνει τον δικαιούχο.

Υποχρεωτικά θα παρέχεται έκπτωση 20% επί των τιμών του τιμοκαταλόγου για τις λοιπές καταναλώσεις του δικαιούχου, εντός του εστιατορίου.

Ημερήσια επιδότηση

Η ημερήσια επιδότηση κατ’ άτομο για διανυκτέρευση και πρωινό ανέρχεται σε:

14,00 ευρώ (με πρωινό) για ξενοδοχειακές επιχειρήσεις,

12,30 ευρώ για επιχειρήσεις ενοικιαζομένων διαμερισμάτων,

11,70 ευρώ (με πρωινό) για επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων,

9,90 ευρώ (χωρίς πρωινό) για επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων παραμεθορίων περιοχών.

ΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΟΜΑΡΚΑΚΗ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Τρίτη, 8 Μαρτίου 2005

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Οι κίνδυνοι όταν ταξιδεύεις αεροπορικώς με το αναπηρικό σου κάθισμα [Video]

Όταν είσαι ανταποκριτής του BBC αναγκάζεσαι να ταξιδεύεις συχνά με αεροπλάνο – το να πετάς, όμως, με αναπηρικό κάθισμα είναι μερικές φορές πιο δύσκολο απ’ όσο πρέπει. Όταν είσαι υποχρεωμένος να πετάς …

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, και Εκδρομών του ΟΓΑ/ ΛΑΕ, έτους 2012

Έγγραφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης παρέχει πληροφορίες για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, και Εκδρομών του ΟΓΑ/ΛΑΕ, για …

Προσβασιμότητα: ούτε τα αυτονόητα

Zugspitze: Η «κορυφή της Γερμανίας». Μια βουνοκορφή 2964 μέτρα ψηλότερα από την επιφάνεια της θάλασσας στις Βαυαρικές Άλπεις. Ένα μέρος μαγικό όπου μπροστά σου απλώνεται μια θάλασσα βουνών σε τέσσερις …

Θεραπευτικός Τουρισμός έτους 2011

Δημοσιεύθηκαν οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σχετικά με τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των δικαιούχων στο πρόγραμμα Θεραπευτικού Τουρισμού 2011. Σημειώνεται …

ΙΚΑ: Μέχρι 27 Ιουνίου η εγγραφή στις κατασκηνώσεις

Μέχρι την 27η Ιουνίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι-ασφαλισμένοι του ΙΚΑ να εγγραφούν στις κατασκηνώσεις του κρατικού Προγράμματος για το καλοκαίρι του 2011. Η οργάνωση και η λειτουργία των κατασκηνώσεων …

Το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ τριγυρίζει…

Από αυτή τη σελίδα θα σας παίρνουμε μαζί μας στα στέκια που ανακαλύπτουμε τριγυρίζοντας στην Αθήνα ή σε άλλα μέρη της Ελλάδας! Θέλουμε να διαπιστώσουμε πού και πώς οι επισκέπτες και οι καταναλωτές που …