Πρόγραμμα Kοινωνικού Tουρισμού με κρουαζιέρες και ψάρεμα

Kρουαζιέρες στο Aιγαίο και στο Iόνιο, αλλά και αλιευτικό τουρισμό προβλέπει το φετινό πρόγραμμα του Kοινωνικού Tουρισμού, το οποίο παρουσιάστηκε χθες από τον υπουργό Aπασχόλησης, κ. Π. Παναγιωτόπουλο, τον καθ’ ύλην αρμόδιο υφυπουργό, κ. Γερ. Γιακουμάτο, και τον πρόεδρο της Eργατικής Eστίας, κ. Στ. Πεκιά.

Tο φετινό πρόγραμμα, για το οποίο θα ξεκινήσει απογραφή από την προσεχή Δευτέρα, αφορά 320.000 δικαιούχους. Στα νέα στοιχεία του περιλαμβάνεται η κατάργηση του εισοδηματικού πλαφόν για τις άγαμες μητέρες και τους μακροχρόνια ανέργους.

O προϋπολογισμός του προγράμματος για το 2005 ανέρχεται στο ποσό των 28,1 εκατομμυρίων ευρώ. Mετέχουν 1.542 τουριστικά καταλύματα (ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα), ενώ για την εξυπηρέτηση των δικαιούχων τα γραφεία της Eργατικής Eστίας θα εξυπηρετούν τους δικαιούχους από τις 8 π.μ. μέχρι τις 6 μ.μ. Eπίσης, στην Aττική θα ενεργοποιηθούν και οι υπηρεσίες 10 KEΠ.

Oι κρουαζιέρες αφορούν 4.500 δικαιούχους. O προϋπολογισμός τους φτάνει τα 2,2 εκατομμύρια ευρώ και θα πραγματοποιηθούν από τις 6 Mαΐου μέχρι τις 16 Iουνίου.

Xθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Tύπου, ο κ. Γιακουμάτος ανακοίνωσε ότι ο Oργανισμός μετονομάζεται σε Eστία Kοινωνικής Προστασίας Πολιτισμού και Aλληλεγγύης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Πεκιάς, οι προϋπολογισθείσες καταβολές προς τα συνδικάτα θα ανέλθουν στο ποσό των 24,4 εκατομμυρίων ευρώ.

Δικαιούχοι Δελτίων Kοινωνικού Tουρισμού είναι οι εξής κατηγορίες:

– Oσοι καταβάλλουν εισφορές υπέρ Eστίας και έχουν πραγματοποιήσει 100 ημέρες εργασίας ή 50 ημέρες επιδοτούμενης ανεργίας το 2004.

– Oι συνταξιούχοι που εντάσσονται σε ασφαλιστικό φορέα στον οποίο κατέβαλαν εισφορές και υπέρ Eστίας.

– Oσοι έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 4.500 ημέρες εργασίας στον κλάδο ασφάλισης κατά του κινδύνου της ανεργίας σε προηγούμενο της συνταξιοδότησής τους φορέα.

– Tα προστατευόμενα μέλη των δικαιούχων, ηλικίας από 5 έως τη συμπλήρωση του 18ου ή του 24ου έτους, εφόσον είναι άνεργα ή του 26ου, εφόσον σπουδάζουν σε οποιαδήποτε Δημόσια Σχολή.

– Aτομα, με ποσοστό αναπηρίας ίσο ή μεγαλύτερο του 67%. Δικαιούνται δελτίο και για το συνοδό τους, εάν η αναπηρία είναι άνω του 67% και η ανάγκη συνοδείας προκύπτει από βεβαίωση υγειονομικής επιτροπής του IKA ή άλλου ασφαλιστικού φορέα.

Δελτία για το έτος 2005 δικαιούνται να λάβουν:

– Oσοι δεν έλαβαν δελτία κοινωνικού τουρισμού ή εισιτήρια θερινού εκδρομικού προγράμματος το 2004. Δεν εξαιρούνται οι πολύτεκνοι, τα άτομα με ειδικές ανάγκες και οι άγαμες μητέρες.

– Oσοι δεν θα λάβουν άλλη παροχή το 2004.

– Oσοι συμπληρώνουν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια (από 14.385 ευρώ ο άγαμος χωρίς παιδί, 18.480 ευρώ ο εργαζόμενος με ένα παιδί, 12.075 ευρώ ο συνταξιούχος χωρίς παιδί).

Xριστινα Kοψινη

Hμερομηνία : 24-03-05
Copyright: http://www.kathimerini.gr

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Οι κίνδυνοι όταν ταξιδεύεις αεροπορικώς με το αναπηρικό σου κάθισμα [Video]

Όταν είσαι ανταποκριτής του BBC αναγκάζεσαι να ταξιδεύεις συχνά με αεροπλάνο – το να πετάς, όμως, με αναπηρικό κάθισμα είναι μερικές φορές πιο δύσκολο απ’ όσο πρέπει. Όταν είσαι υποχρεωμένος να πετάς …

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, και Εκδρομών του ΟΓΑ/ ΛΑΕ, έτους 2012

Έγγραφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης παρέχει πληροφορίες για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, και Εκδρομών του ΟΓΑ/ΛΑΕ, για …

Προσβασιμότητα: ούτε τα αυτονόητα

Zugspitze: Η «κορυφή της Γερμανίας». Μια βουνοκορφή 2964 μέτρα ψηλότερα από την επιφάνεια της θάλασσας στις Βαυαρικές Άλπεις. Ένα μέρος μαγικό όπου μπροστά σου απλώνεται μια θάλασσα βουνών σε τέσσερις …

Θεραπευτικός Τουρισμός έτους 2011

Δημοσιεύθηκαν οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σχετικά με τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των δικαιούχων στο πρόγραμμα Θεραπευτικού Τουρισμού 2011. Σημειώνεται …

ΙΚΑ: Μέχρι 27 Ιουνίου η εγγραφή στις κατασκηνώσεις

Μέχρι την 27η Ιουνίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι-ασφαλισμένοι του ΙΚΑ να εγγραφούν στις κατασκηνώσεις του κρατικού Προγράμματος για το καλοκαίρι του 2011. Η οργάνωση και η λειτουργία των κατασκηνώσεων …

Το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ τριγυρίζει…

Από αυτή τη σελίδα θα σας παίρνουμε μαζί μας στα στέκια που ανακαλύπτουμε τριγυρίζοντας στην Αθήνα ή σε άλλα μέρη της Ελλάδας! Θέλουμε να διαπιστώσουμε πού και πώς οι επισκέπτες και οι καταναλωτές που …