Βέλγοι νεφροπαθείς έκαναν πραγματικότητα το όνειρό τους

Έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα δεκαπέντε Βέλγοι τουρίστες που αν και νεφροπαθείς βρέθηκαν στη Ρόδο για να περάσουν λίγες μέρες διακοπών στο νησί μας.

Οι τουρίστες παράλληλα με τη διαμονή τους στη Ρόδο, υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της ειδικής μονάδας «Ηλιονεφρό» που υπάρχουν στο νησί μας, υλοποιώντας στην πράξη τον ιατρικό τουρισμό.

Βέλγοι νεφροπαθείς έκαναν πραγματικότητα το όνειρό τους

Τους Βέλγους νεφροπαθείς επισκέφθηκε προχτές ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης έχοντας παράλληλα και την ιδιότητα του επίτιμου προξένου του Βελγίου, ο οποίος μετέφερε το μήνυμα του δημάρχου για καλή διαμονή.

Τον κ. Καμπουράκη συνόδευαν ο γενικός διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ Μπάμπης Παλογιαννίδης και το στέλεχος της διεύθυνσης τουρισμού Ρόδου Δέσποινα Αντωναράκη.

Σε σχετική ανακοίνωση του ΠΡΟΤΟΥΡ αναφέρονται τα εξής: «Στις 29 Μαϊου 2014, κατά τη διάρκεια νοσηλείας δεκαπέντε Βέλγων τουριστών στην Μονάδα Αιμοκάθαρσης Ρόδου, «Ηλιόνεφρο», πραγματοποιήθηκε επίσκεψη από τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου και Επίτιμο Πρόξενο του Βελγίου, κο. Αντώνη Β. Καμπουράκη, συνοδευόμενος από το Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού, κο Χαράλαμπο Παλογιαννίδη και το Στέλεχος της Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου, κα Δέσποινα Αντωναράκη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής, αρχικά μετεφέρθη το μήνυμα του Δημάρχου για καλή διαμονή στο νησί της Ρόδου και ευχαριστίες για την εμπιστοσύνη που έδειξαν να επισκεφτούν τη Ρόδο για «υγιείς» διακοπές.

Κατόπιν, απευθυνόμενοι στους Βέλγους επισκέπτες, τους ενημέρωσαν ότι μέχρι πρότινος, ένας σημαντικός αριθμός ατόμων δεν ήταν σε θέση να απολαύσει τις ομορφιές ενός νησιού πασίγνωστου παγκοσμίως, όπως του νησιού της Ρόδου, λόγω ελλιπών υποδομών υποστήριξης των νεφροπαθών.

Η Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης Ρόδου «Ηλιόνεφρο», παράλληλα με τις υποδομές του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υγείας στη Ρόδο, μπορεί να στηρίξει το όνειρο χιλιάδων άλλων ασθενών να επισκεφθούν και να γευθούν τις ομορφιές της Δωδεκανήσου, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με βάση τους το νησί της Ρόδου.

Το Νεφρολογικό Κέντρο «Ηλιόνεφρο» είναι μια σύγχρονη, προσβάσιμη μονάδα και διαθέτει κτιριακές εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών, εξοπλισμό ιατρικών μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας με εξειδικευμένο και έμπειρο ιατρικό προσωπικό, πτυχιούχους νοσηλευτές και εκπαιδευμένο διοικητικό προσωπικό.

Εκτός από τις υψηλές προδιαγραφές στον ιατρικό τομέα, η κλινική δίνει μεγάλη έμφαση στην ποιότητα της σχέσης ασθενούς με τον ιατρό καθώς και στο αίσθημα φιλοξενίας.

Η Ρόδος τώρα έχει τη δυνατότητα να ικανοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτές τις προσδοκίες.

Στο τέλος της επίσκεψης αυτής, μοιράστηκαν φωτογραφικά λευκώματα και αναμνηστικά δώρα της Ρόδου και δόθηκε η υπόσχεση ότι θα είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στις ευαίσθητες ομάδες σε συνδυασμό με αξέχαστες διακοπές.

ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από περίπου δύο μήνες υλοποιήθηκε πιλοτικό πρόγραμμα φιλοξενίας ατόμων τρίτης ηλικίας πολλά από τα οποία με κινητικά προβλήματα από τη Γερμανία στη Ρόδο, το οποίο τόσο οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι αρχές του νησιού μας όσο και οι Γερμανοί εταίροι το χαρακτήρισαν απόλυτα επιτυχημένο.

Οι Γερμανοί τρίτης ηλικίας ήρθαν μαζί με τους συνοδούς τους στο νησί στις 14 Μαρτίου, έμειναν στο ξενοδοχείο ΠΛΑΖΑ και όλο αυτό το διάστημα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα αξιοθέατα και τις ομορφιές του, και να απολαύσουν την ντόπια φιλοξενία.

Στις μετακινήσεις τους χρησιμοποίησαν κυρίως τα ειδικά οχήματα που παραχώρησε ο σύλλογος ατόμων με αναπηρίες, ενώ κατά την παραμονή τους στη Ρόδο, δέχτηκαν και τις απαραίτητες ιατρικές υπηρεσίες αλλά και τη φροντίδα ειδικευμένου προσωπικού.

Από το νησί μας φεύγουν ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι όπως οι ίδιοι δηλώνουν καθώς μπόρεσαν να κάνουν ένα όνειρό τους πραγματικότητα.

Το ελληνογερμανικό αυτό έργο αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV). Ο Εντεταλμένος της Καγκελαρίου για την DGV, Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός κ. Χανς- Γιοάχιμ Φούχτελ και η Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας, κα. Όλγα Κεφαλογιάννη, συμφώνησαν στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού 2014 στο Βερολίνο, την ανάπτυξη νέων μορφών Τουρισμού Υγείας. Στόχος είναι η ενίσχυση του Τουρισμού και συνεπώς της οικονομίας της Ελλάδας.

Η νέα αυτή μορφή Τουρισμού εξασφαλίζει την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας στους κλάδους του Τουρισμού και της Υγείας. Στο πλαίσιο του προγράμματος συνεργάστηκαν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου, η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, ο Οργανισμός Προώθησης Τουρισμού Ρόδου, η Σχολή Βοηθών Νοσηλευτών Ρόδου, καθώς και η νέα εξωτερική Υπηρεσία κατ’ Οίκον Νοσηλείας.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που υλοποιείται κάτι τέτοιο εκτός Γερμανίας και το προνόμιο το έχει… η Ρόδος.

Η ΡΟΔΙΑΚΗ

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τα δικαιολογητικά για προσλήψεις ΑμεΑ

Οι υποψήφιοι όλων των κατηγοριών, των οποίων η αίτηση-υπεύθυνη δήλωση έχει κριθεί ως έγκυρη από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, θα κληθούν με ανάρτηση της σχετικής πρόσκλησης στο κατάστημα της …

Ειδικό τέλος υπέρ ΑμεΑ στις αερομεταφορές

Στην επιβολή ενός νέου τέλους στις αερομεταφορές υπέρ των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) πρόκειται να προχωρήσει το υπουργείο Υποδομών, σύμφωνα με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, το οποίο αναμένεται να …

Χρυσές δουλειές για το «καλό» των ΑμεΑ

Χρυσές δουλειές για το «καλό» των ΑμεΑ Στην Ελλάδα, ακόμη και τα προβλήματα των ΑμεΑ αποτελούν ευκαιρία επαγγελματικής ενασχόλησης για εύκολο κέρδος. Αρκεί να μη χρειαστεί να τους «αντιμετωπίσουμε» …

Δικαίωμα στο θάνατο;

Η Süddeutsche Zeitung σημειώνει για την ευθανασία ότι σε ορισμένες περιπτώσεις «είναι αδιαμφισβήτητο ότι υπάρχει αβάσταχτος πόνος και ότι ο γιατρός θα πρέπει να μην τιμωρείται όταν βοηθάει σε …

Σουμάχερ: Θα τα καταφέρει;

Η βίλα του στη Γενεύη έχει μετατραπεί σε κλινική - Η σύζυγός του, Κορίνα, δεν χάνει στιγμή την ελπίδα της, όμως, πολλοί προειδοποιούν ότι το αστέρι της Φόρμουλα 1 δεν θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος …